Jeziorak oficjalnie jest FC gdańskiej Lechii więc osoby zapewne też te same. Ale najlepiej niech ktoś z Iławy ci odpowie..szakal. pisze:Jeziorak i fc Iława Lechii to te same osoby? co raz większe ekipy zostają fan clubami...
Województwo Pomorskie
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Województwo Pomorskie
-
Dębogórze, okolice Gdyni na Pomorzu:
szwabski pomiot, niejaki Hans Gielen - właściciel firmy [link] (ul. Partyzantów 14, 81-198 Kosakowo) poniża polskich pracowników i otwartym tekstem wali, że jest hitlerowcem, nienawidzi Polaków i wszystkich by wystrzelał, jednocześnie naśladując dżwięk strzałów.
https://www.youtube.com/watch?v=P6cdJHPdRfU
Chłopaki z Trójmiasta i Pomorza macie pole do popisu aby szkop zapamiętał, że grozić rozstrzelaniem to sobie może braciom mohametów.
szwabski pomiot, niejaki Hans Gielen - właściciel firmy [link] (ul. Partyzantów 14, 81-198 Kosakowo) poniża polskich pracowników i otwartym tekstem wali, że jest hitlerowcem, nienawidzi Polaków i wszystkich by wystrzelał, jednocześnie naśladując dżwięk strzałów.
https://www.youtube.com/watch?v=P6cdJHPdRfU
Chłopaki z Trójmiasta i Pomorza macie pole do popisu aby szkop zapamiętał, że grozić rozstrzelaniem to sobie może braciom mohametów.
-
northpoland pisze:W ostatnim czasie Lechia przybija układ z Cartusią Kartuzy. Cartusia znana jest ze sporej liczby osób współpracujacych z wąsami o czym przekonało się już wielu, zwłaszcza z Kaszubii Kościerzyna, którzy z ich powodu dostali mase wyroków głównie za ich obijanie i akcje krojenia w Kartuzach. Dziwi także fakt, że mimo licznych oficjalnych donosów na komendzie młynowy z Cartusii dalej pełni swą funkcję.
Dziwi mnie że tego jeszcze nikt nie skomentował.
-
Swit Skolwin(Szczecin)-Baltyk Gdynia ,24 osoby z Gdyni na sektorze gosci
-
Hajduk w kazdym mozliwym temacie umiescicie ta liczbe? Jeszcze kilka by sie wolnych znalazlo, choc widze ze robicie co sie da.
Z innej beczki - czy w Kepicach pod Slupskiem sa jacys kibice?
-
Tamtejsza Garbarnia nigdy nie miała kibiców. W ogóle Kępice to mieścina jakby na końcu świata. Mieści się bodajże 37 km od Słupska i są tam jacyś kibice Gryfa, chyba pojedyncze jednostki, ale to fani KSG dokładniej by napisali. Pomiędzy Kępicami a Słupskiem są ze dwie większe wiochy, np Kończewo, które ma chyba nawet swoją flagę w barwach Gryfa, generalnie więc z tamtych rejonów dojeżdżają do Słupska na mecze, o liczbach nie mam pojęcia.
Ludzie z Bałtyku faktycznie odbili, jakieś 20 mocno udzielających się nie tak dawno osób, co na tak małą ekipę jest sporą liczbą. Jednakże Bałtyk zalicza nadal wyjazdy, a jak się zbierze, stać go jeszcze na postawienie się zbliżonym jakościowo ekipom. Niestety w Bałtyku mało jest atmosfery chuligańskiej, tendencji do pracy fizycznej nad sobą etc, nad czym ubolewam. Wyjazdy Bałtyku to w znacznym procencie ekipa gości po 30 roku życia. Generalnie kadłubki nigdy całkowicie nie zginą, nigdy też jakoś specjalnie się nie rozwiną.
Ja też zrezygnowałem z jeżdżenia na Bałtyk po 24 latach regularnego zaliczania wyjazdów, przyczyną jednak nie były kwestie konfidenckie, bo o takich nic mi nie wiadomo, a odmienne spojrzenie na sprawy kibicowskie.
Dużym problemem jest zarząd Bałtyku, który jest gówniany i najzwyczajniej w świecie nie chce nigdzie awansować, choć są w nim hmmm "kibice" Bałtyku. Ten pat niestety trwa, pogłębia się i dłuuugo lepiej nie będzie.Jeżeli ktoś ma normalne pytania o naszą malutką ekipę to pisać, ja nie mam nic do ukrycia, aczkolwiek drobny problem może być z aktualiami dokładnymi, choć oczywiście co trzeba - wiem.
Ludzie z Bałtyku faktycznie odbili, jakieś 20 mocno udzielających się nie tak dawno osób, co na tak małą ekipę jest sporą liczbą. Jednakże Bałtyk zalicza nadal wyjazdy, a jak się zbierze, stać go jeszcze na postawienie się zbliżonym jakościowo ekipom. Niestety w Bałtyku mało jest atmosfery chuligańskiej, tendencji do pracy fizycznej nad sobą etc, nad czym ubolewam. Wyjazdy Bałtyku to w znacznym procencie ekipa gości po 30 roku życia. Generalnie kadłubki nigdy całkowicie nie zginą, nigdy też jakoś specjalnie się nie rozwiną.
Ja też zrezygnowałem z jeżdżenia na Bałtyk po 24 latach regularnego zaliczania wyjazdów, przyczyną jednak nie były kwestie konfidenckie, bo o takich nic mi nie wiadomo, a odmienne spojrzenie na sprawy kibicowskie.
Dużym problemem jest zarząd Bałtyku, który jest gówniany i najzwyczajniej w świecie nie chce nigdzie awansować, choć są w nim hmmm "kibice" Bałtyku. Ten pat niestety trwa, pogłębia się i dłuuugo lepiej nie będzie.Jeżeli ktoś ma normalne pytania o naszą malutką ekipę to pisać, ja nie mam nic do ukrycia, aczkolwiek drobny problem może być z aktualiami dokładnymi, choć oczywiście co trzeba - wiem.
-
Nie bardzo wiem o co Tobie chodzi ale watek woj pomorskie jest mi najblizsze wiec tam po kazdej kolejce meldujemy ,wytlumacz w czym problem?Michalek pisze:Hajduk w kazdym mozliwym temacie umiescicie ta liczbe? Jeszcze kilka by sie wolnych znalazlo, choc widze ze robicie co sie da.
-
W tym, że ja w relacjach ogólnych napisałem naszą liczbę i sie powtórzyliśmy. Przepraszamy najmocniej ;-)
-
od razu się po Twoim pierwszym poście domyśłiłem się,że jesteś Łysy z Bałtyku.. jeśli się mylę wyprowadź mnie z błędu. a do tematu,czy Sobowidz to pustynia kibicowska?
-
Słyszałem o tym gościu ;-) . Może i ja, ale nie używajmy ksyw, OK? Jestem na widelcu tropiony przez konfidentów, więc zostańmy przy Bałtyk_Lębork.
W Sobowidzu była kiedyś na wyjeździe Wisła Tczew i wspominała, że nic na tej wsi sie nie działo, nic nie widzieli, nigdy nic o tej miejscowości w kontekście kibicowania nie słyszałem, więc pewnie pustynia, choć nigdy też nie można wykluczyć jakichś partyzantów jeżdżących na Lechię czy Arkę...
Jakiś Słodki Cham pisze bloga. Jest na nim o Bałtyku, polityce i różnych pierdołach. jak ktoś lubi czytać pierdoły, niech zajrzy, skomentuje itp. Zapraszam.
[link]
W Sobowidzu była kiedyś na wyjeździe Wisła Tczew i wspominała, że nic na tej wsi sie nie działo, nic nie widzieli, nigdy nic o tej miejscowości w kontekście kibicowania nie słyszałem, więc pewnie pustynia, choć nigdy też nie można wykluczyć jakichś partyzantów jeżdżących na Lechię czy Arkę...
Jakiś Słodki Cham pisze bloga. Jest na nim o Bałtyku, polityce i różnych pierdołach. jak ktoś lubi czytać pierdoły, niech zajrzy, skomentuje itp. Zapraszam.
[link]
-
ok,dzięki za info! czytałem poprzedni blog,nawet nie wiedziałem,że jest już nowy heheh zajrzę na bank.
-
jak wygląda sytuacja w Kartuzach na linii Cartusia - Lechia? Ostatnio przejeżdżałem i paru biało - zielonych wyszło z dworca. Dodam, że dzień powszedni, niemeczowy.
-
Dziś u mnie na blogu wywiad z legendą Bałtyku - Bolesławem Błaszczykiem. Polecam!
[link]
[link]
-
Kosa.sawik92sawik pisze:jak wygląda sytuacja w Kartuzach na linii Cartusia - Lechia? Ostatnio przejeżdżałem i paru biało - zielonych wyszło z dworca. Dodam, że dzień powszedni, niemeczowy.
-
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/
-
Mają układ :) kiedyś może i była kosa, ale jak wszyscy Cartusie olali za donosicielstwo to oni do Lechii i jej FC (Bytów) zaczęli się pucować.sawik92sawik pisze:jak wygląda sytuacja w Kartuzach na linii Cartusia - Lechia? Ostatnio przejeżdżałem i paru biało - zielonych wyszło z dworca. Dodam, że dzień powszedni, niemeczowy.
-
Wierzyca Pelplin-Baltyk Gdynia,40 kibicow w sektorze dla gosci oraz 9 na trybunie.Dwie flagi.
-
Stąd moje pytanie odnośnie Kartuz po wpisie o układzie. Jeśli to fakt, no to jestem w szoku.northpoland pisze:Mają układ :) kiedyś może i była kosa, ale jak wszyscy Cartusie olali za donosicielstwo to oni do Lechii i jej FC (Bytów) zaczęli się pucować.sawik92sawik pisze:jak wygląda sytuacja w Kartuzach na linii Cartusia - Lechia? Ostatnio przejeżdżałem i paru biało - zielonych wyszło z dworca. Dodam, że dzień powszedni, niemeczowy.
-
10 lat temu w Pruszczu grała w PP Jagiellonia Białystok. Byli goście, działy się jakieś harce?
-
Pamiętam byłem na tym meczu, goście byli. Lechii trochę się zebrało z okolicznych fan clubów i z Oruni głównie młodych. Trochę podbić z jednej i drugiej strony do płotu, nic wielkiego się nie wydarzyło, wpadła trochę psiarni i koniec zabawy.dziuraweportki pisze:10 lat temu w Pruszczu grała w PP Jagiellonia Białystok. Byli goście, działy się jakieś harce?
-
Dzięki.
Jeszcze podpytam - jest jakieś foto z tego meczu?
Jeszcze podpytam - jest jakieś foto z tego meczu?
-
Kilka może kilkanaście osób od nas przeskakuje do bufora, Jaga ogranicza się do kopania i szarpania płotu, potem większą grupą wbiegamy na murawę wcześniej wyłamując jakąś lichą furtkę, Jaga robi to co poprzednio, po tym nie widząc możliwości konfrontacji na stadionie większość z nas opuszcza stadion. Nas chyba ponad setka.obserwator z uefa pisze:Pamiętam byłem na tym meczu, goście byli. Lechii trochę się zebrało z okolicznych fan clubów i z Oruni głównie młodych. Trochę podbić z jednej i drugiej strony do płotu, nic wielkiego się nie wydarzyło, wpadła trochę psiarni i koniec zabawy.dziuraweportki pisze:10 lat temu w Pruszczu grała w PP Jagiellonia Białystok. Byli goście, działy się jakieś harce?
-
I w nim pozostań !sawik92sawik pisze:Stąd moje pytanie odnośnie Kartuz po wpisie o układzie. Jeśli to fakt, no to jestem w szoku.northpoland pisze:Mają układ :) kiedyś może i była kosa, ale jak wszyscy Cartusie olali za donosicielstwo to oni do Lechii i jej FC (Bytów) zaczęli się pucować.sawik92sawik pisze:jak wygląda sytuacja w Kartuzach na linii Cartusia - Lechia? Ostatnio przejeżdżałem i paru biało - zielonych wyszło z dworca. Dodam, że dzień powszedni, niemeczowy.
-
Krótko - bo nie bardzo jest o czym pisać - o wizycie Bałtyku na Bałtyku (w Koszalinie)
[link]
[link]
-
"Gdzieś podjazdu do 5 naszych próbowało 13 z Gwardii Koszalin, nic się nie wydarzyło jednak, szczegółów nie znam".BAŁTYK_LĘBORK pisze:Krótko - bo nie bardzo jest o czym pisać - o wizycie Bałtyku na Bałtyku (w Koszalinie)
[link]
Za szybko uciekacie.
-
Mam pytanko czy to wyjazd Lechii na Olimpię Elbląg?
https://www.facebook.com/Fototifopl/pho ... =3&theater
Dzięki za pomoc!
https://www.facebook.com/Fototifopl/pho ... =3&theater
Dzięki za pomoc!
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/
-
Artykuł u mnie na blogu na temat wrocławskich policjantów morderców...
[link]
[link]
-
W którym roku powstała flaga ARKA GDYNIA z trupią czaszką po środku? Ta która wisiała w centrum młyna w meczu z Chojniczanką. Nie mogę znaleźć foto. Zarzuci ktoś?
"Papieros parzy dłoń i budzi żal
Na peronie siedzę sam
Oglądam sterty tych starych zdjęć, ten peron dobrze
mnie już zna
Pociąg zabiera co dzień bliską twarz
Tutaj tłoczą się, tu mówią - "tam to jest życie i czar", Tu się handluje Ojczyzną co dnia!"
Na peronie siedzę sam
Oglądam sterty tych starych zdjęć, ten peron dobrze
mnie już zna
Pociąg zabiera co dzień bliską twarz
Tutaj tłoczą się, tu mówią - "tam to jest życie i czar", Tu się handluje Ojczyzną co dnia!"
-
KS.Chwaszczyno-Baltyk Gdynia (2-2) 43 osoby na sektorze dla gosci z flaga oraz 20 osob na sektorze gospodarzy.
-
Ta która wisiała na meczu z Chojniczanką (Ultras Arka), powstała w 2009 roku. Jest to odświeżona wersja fany z początku lat 90tych, która również istnieje ale wieszana już nie będzie.eMTe4 pisze:W którym roku powstała flaga ARKA GDYNIA z trupią czaszką po środku? Ta która wisiała w centrum młyna w meczu z Chojniczanką. Nie mogę znaleźć foto. Zarzuci ktoś?
oryginał

kopia

-
Krótkie pytanie do zorientowanych - jak wygląda sytuacja w Orłowie? Przyjechałem do Gdyni na kilka tygodni z pracy (nie napiszę skąd żeby nie być posądzonym o faworyzowanie kogokolwiek) i myślałem że podział jest dosyć klarowny w Trójmieście. Czytałem też o akcjach na Karwinach i tamtejszym FC Lechii, ale dzisiaj w okolicach centrum handlowego w Orłowie zauważyłem dwóch konkretnych typów w koszulkach Lechii i nie chodzili jakoś zdenerwowani po ulicy. Czy z racji bliskości Sopotu takie widoki w tej dzielnicy są normalnością? Czy to była raczej "próba samobójcza" tych typów z takimi barwami w tym mieście?
PS. Zaznaczam że nie jestem psem bo nie obchodzi mnie kto, co i jak, tylko po prostu byłem zaskoczony takim widokiem bo do tej pory jedynymi barwami jakie widziałem w Gdyni to te Arki i jej zgód.
PS. Zaznaczam że nie jestem psem bo nie obchodzi mnie kto, co i jak, tylko po prostu byłem zaskoczony takim widokiem bo do tej pory jedynymi barwami jakie widziałem w Gdyni to te Arki i jej zgód.
-
Po to się zarejestrował es? Orłowo jak i Karwiny to arka. A jeżeli ktoś się zapuszcza w obce tereny w barwach to niekiedy kończy się to nie ciekawie o czym mogli się przekonać lechisci z Sopotu paradujacy w barwach po Orłowie.
-
Olimpia Elbląg czasami próbuje powalczyć z kibicami z pomorskiego? Nie piszę tutaj o takim szaleństwie jak wjazd na Morene, ale np do takiego Malborka jest już całkiem blisko. Czy kiedykolwiek podnieśli pięść na drużyny z trójmiasta, czy żyją w myśl zasady, aby być niezauważonym i liczyć na tolerancje potężnych rywali zajętych sobą?
-
Wyjazdowe podsumowanie rundy Baltyk Gdynia [link]
-
Chciałbym zapytać o parę miejscowości w woj. pomorskim.
Sopot- Czy działa tam jakaś zorganizowana ekipa Arkowców, czy miasto w 100% zdominowane przez Lechię?
Władysławowo, Puck, Jastarnia, Hel - komu się tam kibicuje?
Sopot- Czy działa tam jakaś zorganizowana ekipa Arkowców, czy miasto w 100% zdominowane przez Lechię?
Władysławowo, Puck, Jastarnia, Hel - komu się tam kibicuje?
-
Sopot to na pewno nie 100 proc Lechia. Jak juz to 70-80. Reszta to oczywiście Arka. Zresztą temat juz był walkowany.
-
nie nosza saszetek/nerek/damskich mini-torebek i bluz pitbulla, znaczy ze ich nie ma, Slavicamber Arka w Sopocie jest od poczatku ruchu kibicowskiego w Polsce...ale sorry nie wala zbiorowych fotek z zacisnietymi piesciami wiec pewnie nie istnieja.....
TYBET JEST SERBSKI
-
mam ziomka w sopocie co pamieta latajace kosze na smieci co derby w latach 90
wielu sledzi w sopocie ma teraz okolo 35 lat ze sprejami i wlepkami nie chce sie moze biegac ale jak na wage ciezka to wiek idealny jak co :) wlepki grafy barwy nacodzien to pod tym wzgledem totalna dominacja betonow (nie liczac typowo turystycznych rewirow gdzie mozna oczywiscie spotkac wlepki z calej polski) w dniu meczu tez pewnie tamtejsze skmki bardziej bialo zielone
okazjonalnymi barwami na monciaku nie ma sie co sugerowac bo pod kamerami pol kraju na wakacjach lubi sie pokazac na kilka minut
w szkolach pewnie prawie wszyscy za betonami ale ag w sopocie konkretne osoby ma i nic nie wskazuje zeby wygineli
kilka lat temu kilkunastu betonow pokrojonych w sopocie z barw jak wracali z meczu niby normalka w derbowej aglomeracji ze zawsze cos ktos gdzies ale jak widac nawet aktualnie dominujaca strona nie moze czuc sie bezkarnie
wielu sledzi w sopocie ma teraz okolo 35 lat ze sprejami i wlepkami nie chce sie moze biegac ale jak na wage ciezka to wiek idealny jak co :) wlepki grafy barwy nacodzien to pod tym wzgledem totalna dominacja betonow (nie liczac typowo turystycznych rewirow gdzie mozna oczywiscie spotkac wlepki z calej polski) w dniu meczu tez pewnie tamtejsze skmki bardziej bialo zielone
okazjonalnymi barwami na monciaku nie ma sie co sugerowac bo pod kamerami pol kraju na wakacjach lubi sie pokazac na kilka minut
w szkolach pewnie prawie wszyscy za betonami ale ag w sopocie konkretne osoby ma i nic nie wskazuje zeby wygineli
kilka lat temu kilkunastu betonow pokrojonych w sopocie z barw jak wracali z meczu niby normalka w derbowej aglomeracji ze zawsze cos ktos gdzies ale jak widac nawet aktualnie dominujaca strona nie moze czuc sie bezkarnie
-
ok, moze tak, w Sopocie nie ma przedstawicieli ekipy chuliganskiej Arki, kiedys sprawa byla prosta Kamionka jako tereny S. Lechia 95%, Kadluby w okolicach trasy na Bordwino/Karwiny na samym wjezdzie do Sopotu (kilku), Arka starsi w Centrum, oczywiscie procentowo przewaga Lechii w kazdej dzielnicy, moze poza mikroskopijnym Brodwinem.albtraum pisze:mam ziomka w sopocie co pamieta latajace kosze na smieci co derby w latach 90
Oczywiscie specyfika Sopotu nalezy do osobnego tematu, jak tez cala historia wystepow Milana z Lechii w Ogniwie, ich rywalizacji z Lechia na boisku, kibicowania Ogniwu przez ludzi ktorzy potem zalozyli Arke Rugby (w tym kilku z owczesnej ekipy) i w zwiazku z tym obecnosci czesci ekipy Arki na wielu meczach Ogniwa z Lechia i innych
To juz w pewnej chwili Karwiny (1993-1998 mniej wiecej) bardziej naprzykrzaly sie Arce niz ten caly wyolbrzymiany Sopot, na akcjach krojenia w latach 1995-98 w Sopocie ani razu nie udal osie Arce trafic na zorganizowana ekipe tamtejszego podobno mega FC Lechii, jesli do czegos dochodzilo to sytuacje ratowaly osoby z Gdanska i Karwin.
Ogolnie Sopot jest kibicowsko slaby i tyle...
TYBET JEST SERBSKI