Napisali prawdę, będą oskarżeni o rasizm?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

tomek89

Post autor: tomek89 » 08.05.2008, 23:27

do skasowania
Ostatnio zmieniony 22.06.2008, 12:59 przez tomek89, łącznie zmieniany 1 raz.

iparts.pl
front_wschodni

Post autor: front_wschodni » 09.05.2008, 00:20

tomek89 pisze:nikt nie przejmie calkowitej wladzy bo bedzie tak jak kiedys czyli skini i preto
Zamilcz wreszcie. Pretorianie to była straż przyboczna cesarzy w starożytnym Rzymie czyli dość dawno temu i słuch o nich zaginął. A ty już się popisałeś gratulując samemu sobie za trans. Ja rozumiem że dużo się dzieje w Jagiellonii i potrzebujesz się wypowiedzieć ale ochłoń.
JAGIELLONIA

K_JB

Post autor: K_JB » 09.05.2008, 00:32

Johny :) tnij wszystko wykraczajace poza temat transu.
sie ku*** za rozkminki jeden z drugim wzieli na forum publicznym ...

Chirurg

Post autor: Chirurg » 09.05.2008, 08:48

Wczoraj oglądałem wiadomości i to co usłyszałem rozbawiło mnie do łez: "Pseudokibice Jagiellonii wywiesili transparent na początku 2poł"
i jeszcze wypowiadał się Roger że chyba musi pokazać co umie to może siebie do nas przekona- mnie nigdy nie przekona nawet jak przez niego wygramy Euro :P

Boni

Post autor: Boni » 09.05.2008, 08:52

tomek89 pisze:nikt nie przejmie calkowitej wladzy bo bedzie tak jak kiedys czyli skini i preto
Ty chodzisz chociaż na mecze :?: :? :roll: :lol:

drum_n_bass1

Post autor: drum_n_bass1 » 09.05.2008, 09:01

[link]

Dzadza za POLAKA 4,5 mln euro!!!
:shock:

Browarski

Post autor: Browarski » 09.05.2008, 09:16

No tak ku***, drugi pieprzony Olisadebe, tylko dostał paszport i już zwiał a o reprezentacji szybko zapomniał...tak samo będzie z tym popaprańcem Rogerem...
POLONIA WARSZAWA

szalikowcypl
Major

Post autor: szalikowcypl » 09.05.2008, 10:51

Przypominam dla kibiców Jagiellonii że jest to forum ogólnopolskie i z niektórymi wywodami zamilczcie na wieki !

fryzjer

Post autor: fryzjer » 09.05.2008, 11:00

Ciekawie by było jakby na wszystkich stadionach w 1 lidze gdzie gra Legia został wywieszany ten transparent :lol: Ciekawe co wtedy , wszyscy by dostawali kary czy jak :?: Oj jaki biedny bo mu sie przykro zrobiło, naprawde współczuje :shock: A media i wladze są tak popierdolone że strach co w tym jest rasistowskiego ?? Gdyby pisało j**** czarnucha, albo Roger prość banany to wtedy to jest rasizm. Zresztą nie chodzi o kolor skóry tylko o to że to nie Polak i nigdy nie bedzie a tekst że kibole obrazili naszego rodaka to mnie rozpierdolił. Może redaktorek z Brazylii jest ?? :lol: Ech ku*** w dupach sie przewraca coraz bardziej ludziom w tym kraju a my nic na to nie mozemy poradzic :roll:

Darek KSG

Post autor: Darek KSG » 09.05.2008, 13:50

Najbardziej niezrozumiale w tym wszystkim jest to,ze jakis PZPN,komisja ligi decyduje za kogos.Jesli sam zainteresowany Roger poczul sie obrazony,niech zglosi to do prokuratory i tyle,skoro tego nie zrobil widac ze nie poczul sie urazony.Proste i latwe w zrozumieniu.

Powinno sie zrobic konfrontacje z Rogerem.....niech ON SAM w jezyku polskim da odpowiedz na ten transparent!,niestety te chieny o lewicowej mentalnosci do tego nie dopuszcza wtedy wszystko by ucichlo i nie byloby z czego robic szumu,a tak znow mozna pokazac wszystkim obecnie panujacy rasizm stadionowy!!!

jedyne co potrafi ten Guerreiro to plec takie glupstwa:

Roger Guerreiro Bralylijczyk z Polskim paszportem,pilkarz Legii Warszawa.
"Glowne cechy,ktore mnie zachwycily u Polek,to jasne oczy i blond wlosy.Porownujac Polki i Brazylijki,musze przyznac,ze Polki maja ladniejsze twarze,za to Brazylijki maja zdecydowanie lepsze,wysportowane i bardziej zadbane ciala.Polki skupiaja sie wiec glownie na urodzie twarzy,podczas gdy kobiety w moim rodzinnym kraju dbaja o cala sylwetke."
Zrodlo: Wprost 4 maj 2008

Szkoda ze go nie zapytali o roznice miedzy Brazylijczykami i Polakami....po podobnej odpowiedzi powinni mu zadac pytanie a pan kim sie czuje :roll:

MBTCh

Post autor: MBTCh » 09.05.2008, 14:30

drum_n_bass1 pisze:[link]

Dzadza za POLAKA 4,5 mln euro!!!
:shock:
Taaa, pamietam jak kiedyś za alibabę Juventus dawał chyba 12 mln $ (kiedy dolar stał 4 zł a nie 2 zł ;) ) A wylądował na Cyprze a teraz u Chinczyków.

Kiju

Post autor: Kiju » 09.05.2008, 14:36

gazietka ze stecem znowu szaleje,poczuli misje walki z "kibolami" i i rasizmem...do tego czesto wypowiada sie ekspert z "wykopmy rasizm ze stadionów",jeszcze tylko biedronia do kompletu brakuje.

Smieszne jest to wszystko...chcialbym aby takie transparenty pojawily sie tez bez celtyka,ciekaw jestem co by sie wtedy dzialo...
Obrazek

Browarski

Post autor: Browarski » 09.05.2008, 14:42

Wiesz Kiju nie będzie celtyka to się przyczepią np. do czcionki którą będzie napisany trans... "nasze" ulubione stowarzyszenie "n.w" powie że to czcionka używana przez rasistów, faszystów itd. Zawsze znajdzie się jakiś powód żeby się czepnąć...
POLONIA WARSZAWA

Piknik?

Post autor: Piknik? » 09.05.2008, 17:02

Browarski pisze:Wiesz Kiju nie będzie celtyka to się przyczepią np. do czcionki którą będzie napisany trans... "nasze" ulubione stowarzyszenie "n.w" powie że to czcionka używana przez rasistów, faszystów itd. Zawsze znajdzie się jakiś powód żeby się czepnąć...
głupoty piszesz, zaden dziennikarz tego nie zrobi bo to tylko swiadczyloby o jego skrajnej głupocie gdyby przyczepial sie do czcionki ;) jestem za tym zeby trans pojawił sie na wszystkich 1-ligowych stadionach.

Mmm

Post autor: Mmm » 09.05.2008, 20:46

Pajace co przyznali mu obywatelstwo nie mieli wyjscia.Była taka nagonka medialna,by zrobic z niego Polaka ze jak by tego nie zrobili dziennikarze by ich zjedli.I to właśnie media są jedną z przyczyn dla których mamy nowego obywatela,Jedną,ale nie jedyną zapewne,komus na tym bardzo zalezało,niewiem moze własnie Legii(czyt.Walterowi)by mieć reprezentanta i własnie niezłą kaske na nim zrobić.Moze menadzerowi.

Kucio VK

Post autor: Kucio VK » 11.05.2008, 12:36

Paranoja...ogólnie to łamana jest w tym momencie konstytucja, napisane jest jasno, że każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów. Do tego celt jest znakiem kościelnym. Niedługo będą karać za to że transparenty są na biały materiale pisane...wszak to kolor rasistów :roll:
Wyjazdy, melanże, mecze u siebie, Victoria Kałuszyn i Legia Warszawa reszta mnie j**** !!!

Harry

Post autor: Harry » 11.05.2008, 12:45

Dzisiaj w Cafe Futbol Kołtoń z Borkiem stwierdzili, że trzeba zwalczać zachowanie na stadionach w stosunku do Rogera, jednocześnie krytukując, że dostał obywatelstwo :lol: Oni mogą, kibice już nie :?

Stopa Mnie Boli

Post autor: Stopa Mnie Boli » 11.05.2008, 14:25

mi sie wydaje że krytykowali celtyka w o a nie sam trans :wink:
weselny klimat, tak się zaczyna, jest biały welon a w nim dziewczyna.... strumienie wódki i trochę wina.Zarżnięta świnia...i ten tłusty bit

Zarżnięta Świnia!!! :D

index

Post autor: index » 12.05.2008, 10:39

[link]

Bierzemy go na Polaka, bo chociaz ma dryg do polskiej gadki.
No bo co, k...., co k.... wyborcza, co k.... tvn, co k.... kaczka nie da k.... obywatelstwa, k.... pojade k.... na mistrzostwa :lol:
Praktycznie każdy mój post jest żartem, więc nie bierz go na poważnie

Browarski

Post autor: Browarski » 12.05.2008, 10:55

To już chyba totalna schiza GW, mnie to już po prostu śmieszy :lol: brak słów...
POLONIA WARSZAWA

Altruista

Post autor: Altruista » 12.05.2008, 11:19

ten wywiad jest the best :lol:
no ale czego od gościa oczekiwać jak w szatni pewnie co drugie słowo to k...a
"pojade k.... na mistrzostwa" index szacun :lol:

Blaise KSG

Post autor: Blaise KSG » 12.05.2008, 15:06

- Roger!

- Co?

- CHRZąSZCZ BRZMI W TRZCINIE!!!!

:D :D :D

------------------------
8 godzin przed kompem robi swoje, sorry za czcine ;)
Ostatnio zmieniony 12.05.2008, 15:19 przez Blaise KSG, łącznie zmieniany 1 raz.
nie reprezentuję oficjalnego stanowiska Kibiców Górnika Zabrze, a jedynie swoje własne, prywatne poglądy.

BISKUP2

Post autor: BISKUP2 » 12.05.2008, 15:12

Blaise KSG pisze:- Roger!

- Co?

- CHRZąSZCZ BRZMI W CZCINIE!!!!

...

RIO YA%F

Post autor: RIO YA%F » 12.05.2008, 15:21

Chłopaki od nas po 3 lata zakazów i 2.5 tys grzywne. Dokładne zarzuty będę znał później. Paranoja...
ODRA WODZISŁAW

Browarski

Post autor: Browarski » 12.05.2008, 15:46

RIO YA%F pisze:Chłopaki od nas po 3 lata zakazów i 2.5 tys grzywne. Dokładne zarzuty będę znał później. Paranoja...
:?
Koniec świata, jakby powiedział Pan Popiołek...
POLONIA WARSZAWA

Darek KSG

Post autor: Darek KSG » 12.05.2008, 20:10

Wojciech Popiela Unia Polityki Realnej

"Wojciechu Cejrowski, nigdy nie będziesz Ekwadorczykiem

Tego typu transparenty o panu Cejrowskim nie pojawiły się jeszcze w ekwadorskich programach telewizyjnych, pojawiają się natomiast na polskich stadionach transparenty: "Roger, nigdy nie będziesz Polakiem." Jedna z "Gazet W." oburza się za każdym razem, a tymczasem to po prostu stwierdzenie faktu.

Pan Roger Guerreiro jak samo nazwisko mówi jest Brazylijczykiem, urodzonym w misji jezuickiej św. Pawła, która stała się największym miastem Brazylii. Otrzymał polskie obywatelstwo, gdyż był potrzebny do kopania piłki na trawie na mistrzostwach Europy w tejże.

Kolejny raz napisali o tej oczywistości kibice w Wodzisławiu i ....nasłano na nich ochroniarzy. Kibice zwinęli transparent i wystawili inny: "Gdzie jest wolność słowa?".
Jak podaje "Gazeta W.": Ten wyszarpnęli im porządkowi. I już wszyscy widzą, gdzie jest wolność słowa.

Ciekawe - kibice nie kłamią. Co innego gdyby napisali: Roger, nigdy nie będziesz obywatelem polskim. Ale piszą prawdę - Polakiem pan R.G. nie będzie i zapewne sam o sobie mówi że jest Brazylijczykiem z polskim obywatelstwem i wybrał miejsce płacenia PIT, akcyzy, VAT i ZUS-u.
Podobnie pan Cejrowski chce być obywatelem Ekwadoru a nie Unijnego Kołchozu, ale Polakiem pozostanie.

Zaczyna to przypominać sytuację, w której można powiedzieć: ty Polaku, ty Angliku, ty Francuzie, ty Rosjaninie, ale ty Izraelito lub - o zgrozo - ty Żydzie, to już przejaw skrajnego antysemityzmu, agresji i ksenofobii. Poprzednie zaś są normalnymi zwrotami w wołaczu.

Dlaczego "Gazeta W." znajduje takie poletka do papierowego linczowania? Czyżby chodziło o zrobienie z wolnością słowa tego, co zrobili ochroniarze w Wodzisławiu?

Kto ma decydować, co dziś wolno mówić? Redaktor naczleny w porannym wydaniu gazetki?

"Od policji dostałem materiał na płycie CD i z tego, co wiem, będzie w tej sprawie wszczęte postępowanie. Szef zabezpieczenia ze strony policji złoży doniesienie do prokuratury, a ta już zdecyduje, czy to nadaje się do wszczęcia śledztwa." - napisała "GW".

Teraz prokuratura za nasze podatki wyjaśni czy i po ilu latach Brazylijczyk z Sao Paulo staje się Polakiem z Warszawy, choć krążą plotki, że ma być kupiony do Moskwy za 4,5 mln dolarów lub eurosów. Może więc w dalszej perspektywie zrobi ku-ku panu Lechowi Kaczyńskiemu, który się tak natrudził by mu sondaże skoczyły i stanie się Rosjaninem - Regerem Pawłowiczem Guerreiro. O ile będą w pobliżu jakieś mistrzostwa w kopaniu piłki. Wóczas będziemy się domagać od pana Rogera Pawłowicza, by jako Rosjanin przeprosił za Katyń."

Chociaz jeden polityk potrafi wyjsc naprzeciw polit-poprawnosci,Te wszystkie typy parlamentarne wola schowac glowe w piasek,ale ile sie czasem nagadaja o wolnosci,demokracji itd.

Dobrze ze jeszcze Unia Polityki Realnej mowi z rozsadkiem tylko szkoda ze do tak niewielu to trafia,no coz jakcy ludzie tacy politycy-takie kneblowanie ust!!!!!

mew

Post autor: mew » 12.05.2008, 22:03

No to w Polsce nie ma już nawet namiastki wolności słowa.

Transparent "Karp po żydowsku" - antysemityzm
Transparent "Roger - nigdy nie będziesz Polakiem" - rasizm
Fikcyjne konto na naszej klasie o nazwie "zwalczaj pedalstwo" - faszyzm.
Co ciekawe wszystko to nakręca wybiórcza. Jedyne czego nam nie zabronią to myśleć.

Dyczak

Post autor: Dyczak » 12.05.2008, 22:36

rasista!!! --> [link]
...i tylko Legia, Legia Warszawa

Blaise KSG

Post autor: Blaise KSG » 12.05.2008, 22:47

Stefan Białas nowym trenerem Jagi!!!

Widać, że władze Białostockiego klubu igrają z PZPNem, pewnie teraz posypią się kary. Już widzę jak GW pyta w jutrzejszym wydaniu: "Czemu nie zatrudniliście czarnucha?".

Jawny rasizm w wykonaniu zarządu Jagiellonii musi napotkać na twardy opór ze strony władz. Niech PZPN nakaże klubowi wydanie anty-rasistowskich wlepek o treści "dajcie nam tego czarnucha" oraz "Roger, Ty Polaczku"

nie reprezentuję oficjalnego stanowiska Kibiców Górnika Zabrze, a jedynie swoje własne, prywatne poglądy.

akakiusz

Post autor: akakiusz » 12.05.2008, 22:49

Dr Kamszot pisze:
Więc chłopaki dostali po 3 lata zakazy , 2500zł kary...a zarzut "nie pod porzadkowanie się służba ochrony"

z tego co wiem milicjanci maja jeszcze jeszcze na liscie do zatrzymania 19 osob(tyle tez maja zdjec zrobionych z monitoringu)

:lol:
Pięknie... teraz chłopaki nawet nie mają się jak odwołać...
Nie rozumiem tego... Jak to nie mają się jak odwołać?? Moim zdaniem każdy adwokat wybroniłby ich w tej sprawie. Niepodporządkowanie się poleceniom ochrony... Rozumiem, ale chyba da się coś z tym zrobić jeśli te polecenia są bezsensowne i pozbawione wszelkiej logiki. A może się mylę??
Ostatnio zmieniony 12.05.2008, 22:54 przez akakiusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Grand1488

Post autor: Grand1488 » 12.05.2008, 22:53

Kibice Odry Wodzisław poszli w ślady fanów z Białegostoku. Podczas meczu z Dyskobolią wywiesili transparent z hasłem: "Roger, nigdy nie będziesz Polakiem".

Mijała 55. min meczu, kiedy hasło zawisło na ogrodzeniu sektora zajmowanego przez szalikowców. Transparent był niemal identyczny, jak ten, który rozpostarli tydzień temu białostoccy kibole podczas spotkania Jagiellonii z Legią Warszawa.

całość na: [link]
14 words

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 13.05.2008, 00:08

Tak jasne, Jagiellonie wprost szlag trafia że to nie Sotirovic jedzie na EURO :roll: Żeby nie rozmywać, mam jeszcze jedną skromną propozycje na transparent "Wszyscy tak robią? Polacy nie gęsi swój rozum mają- NIE dla Rogera w reprezentacji kraju", jeżeli to Wyborcza uzna za rasizm to się doszczętnie skompromituje :lol: Pzdr

Browarski

Post autor: Browarski » 13.05.2008, 09:07

Totalna kompromitacja wyborczej i sądów...chyba jedni nie mają o czym pisać a drudzy nie mają kogo osądzać...

Roger zawsze będziesz brazylijczykiem!!!!
POLONIA WARSZAWA

mapa_fizyczna_polski

Post autor: mapa_fizyczna_polski » 13.05.2008, 11:59

Odra musi ta sprawe skierowac do sadu.
w polskim prawie jest pelno kruczkow, ktore umozliwia skuteczna obrone. chociaz pewnie przeciwnicy stana na glowie, azeby tak nie bylo. trzeba walczyc i odwolywac sie. musi wkoncu prysnac pewien mit.

jestem ciekawy jakby zareagowaly wladze pzpn na transparent "olisadebe nigdy nie bedziesz Polakiem", wlasnie w tej chwili.

to haslo w najmniejszym nawet stopniu nie jest rasistowskie. idac tym tokiem rozumowania, prezdyent RP juz dawno powinien podac do sadu pelno osob, ktore nazwaly go "kaczka". dlaczego ? poniewaz obrazaja glowe panstwa.
poza tym Polska jest wolnym krajem i kazdy ma swoje zdanie.

KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO » 13.05.2008, 12:16

zajebiscie lubie taki humor "z jajem". to obrazuje zdanie polakow na ten temat.
j****

Browarski

Post autor: Browarski » 13.05.2008, 12:49

zdzislawdyrma pisze:Roger czuje sie oszukany przez Tuska.
W kuluarach mowi sie, ze Roger bedzie ubiegal sie we wrzesniu o fotel prezesa PZPN. Ma wielkie poparcie GW.
Roger uwaza jedzenie bezy lyzeczka za przejaw snobizmu.
Roger nazwal Miska Koterskiego 'blaznem i najwiekszym wstydem Polakow'.
Rożier z Bażier.
Roger zglosil sie na ochotnika na przelot Tu-154.
Roger chce przyozdobic na Wielkanoc oltarz w Kosciele Sw Brygidy.
Roger uwaza, ze zalozenie profilu na naszej-klasie przyspieszylo procedure przyznania mu obywatelstwa.

My tym Rogerem otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie, to nasze!
Ta owlosiona malpa Roger to mam byc ja?

Policja szuka Twojego Rogera. Pamietaj po czyim telefonie ma paszport.
Ja jestem ten wlasnie przyjechalem z Brazylii
Roger, tak, na poduszkach.

.
:lol: :lol: :lol: dawno się tak nie ubawiłem.
ps. Wg mnie lepiej wysmiac to obywatelstwo wzorem Chucka Norrisa niz wieszac celtyki. To swietnie pokazuje absurd pomyslu gry w kadrze, nadaje rozglos sprawie i publika nie odbiera tego jako pomysl 'nazioli'
Faktycznie lepiej wieszać takie transparenty, przynajmniej będzie duuuuuuuuużo śmiechu. :lol:
POLONIA WARSZAWA

Pawel89

Post autor: Pawel89 » 13.05.2008, 13:45

Nie czytalem tematu wiec nie wiem co tutaj pisaliscie, ale czy cala ta afera nie poszla o krzyz celtycki :?: Z tego co mi sie wydaje to pzpn dostal liste zakazanych znakow od UEFA, gdzie zakazane sa tez znaki religijne etc.

ODPOWIEDZ