Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
Tak tak wszystko pięknie tylko trzeba przedewszystkim miec samochud, a po drugie na tyle sprawny, bo moim to moge ewentualnie tylko na zakupy jechac.Panowie,
Czy nie lepiej jest wynająć busa do Belgradu?Albo nawet autobus?
Przecież z Krakowa to tylko 800km!! Nie wspomnę już o samochodzie na gaz, w który zmieści się 4/5 osób. Trzeba pomyśleć o tym i wszystko przekalkulować,bo połączenia międzynarodowe pociągami są bardzo drogie...
Po drugie...
Ważne jest po ile będą dostępne bilety na ten mecz. Jeżeli 40/50 Euro to dużo jak na serbskie warunki. Mam nadzieję, że to tylko plotka.
Po trzecie...
Jestem przekonany, że na ten mecz pojechałoby nawet 6000 kibiców, gdyby od tego meczu zależał nas awans do EURO2008. Stąd 2000 biletów przewidzianych dla nas to zdecydowanie niewystarczająca suma.
A teraz uwaga!!!
Na początku sierpnia wybrałem się do Budapesztu samochodem osobowym na gaz. Jechałem z OLSZTYNA, a więc o wiele bliżej niż z Krakowa. Za wachę zapłaciłem 480zł w obie strony (plus winieta w Słowacji 15zł oraz winieta w Budapeszcie 30zł-obydwie winiety wykupione na cały tydzień za tą samą cenę). Łatwo więc przeliczyć, że 530zł podzielone na 4 osoby, to 132zł w obie strony!!! Ale oczywiście naszym założeniem jest dotarcie do Belgradu. To nie jest długi dystans, ale załóżmy że za całą trasę spalimy gazy na 900zł+winieta w Serbii. Wtedy podróż wynosi nas 230zł w obie strony!!! Zastanówmy się więc nad takim rozwiązaniem. Naprawdę warto.
tak jak napisal wrtoclawianin tez pytalem na PKP i trzeba kupic tylko do budapeszxtu w dwie strony za 250zl a z budapesztu za 60 w jedna a cene wida golym okiem !!! tak powiedziala nawet babka z PKP ze lepiej kupic z budapesztu do belgradu osobno a jada z krakowa do budapesztu w obie strony mamy 40% znizki icos tam jeszczeod krakowa do budapesztu ( tam i powrót ) 250zł + miejscówka 14 siedząca, 40 kuszetka
budapeszt - belgrad - ok 60zł ( 120zł tam i powrót ) + tez jakies grosze za miejscówke. razem oko 370, wiec z miejscówkami w 400 powinno dać rade się zmieścić
w "gwiazdkowych" hotelach pewnie tak,jak w każdej europejskiej stolicy,no może poza Tiranąkuba_jks pisze:Kilka osób wspominało, że nocleg na miejscu tani. Powiem tyle że się mogą naciąć. Ceny w Serbii i w samym Belgradzie naprawdę europejskie
no ja z doświadczenia (co prawda tylko byłem przejazdem do Grecji z postojem właśnie w Serbii)i mogę stwierdzić, że idea działała bez problemów. Zarówno sms jak i połączenie z Polski do mnie działało bez zarzutów. Natomiast czy tak jest wszędzie nie mam pojęciapiter pisze:orientuje sie ktos jaka siec komorkowa dziala w serbii???
[link]visitor_01 pisze:niech ktos kto tam byl albo cos wie rzuci jakiegos linka do anglojezycznej informacji hostelowej, lub czegos podobnego co by mozna bylo ogarnac ten motyw-SPANIE!!
Bynajmniej nie miałem na myśli "gwiazdkowych" hoteli, ale nieważne. Być może ja tak trafiałem raz po raz. Powodzenia wszystkimWrocławianin pisze:w "gwiazdkowych" hotelach pewnie tak,jak w każdej europejskiej stolicy,no może poza Tiranąkuba_jks pisze:Kilka osób wspominało, że nocleg na miejscu tani. Powiem tyle że się mogą naciąć. Ceny w Serbii i w samym Belgradzie naprawdę europejskiena szczescie jest jeszcze gama hosteli,tanich hoteli i schronisk mlodziezowych,gdzie ceny sa naprawde przyzwoite
kuba_jks pisze:Bynajmniej nie miałem na myśli "gwiazdkowych" hoteli, ale nieważne. Być może ja tak trafiałem raz po raz. Powodzenia wszystkimWrocławianin pisze:w "gwiazdkowych" hotelach pewnie tak,jak w każdej europejskiej stolicy,no może poza Tiranąkuba_jks pisze:Kilka osób wspominało, że nocleg na miejscu tani. Powiem tyle że się mogą naciąć. Ceny w Serbii i w samym Belgradzie naprawdę europejskiena szczescie jest jeszcze gama hosteli,tanich hoteli i schronisk mlodziezowych,gdzie ceny sa naprawde przyzwoite
No pewnie, że nie wszyscy myśla tymi samymi kategoriami, co ja.śmieszek pisze:A propos twojego postu Miguel...
nie wszyscy mysla tymi samymi kategoriami co ty
ja tam nie jade spac w hotleu ani zwiedzac
to co zobacze to przy okazji
a liczy sie mecz/wyjazd i to jest wlasnie jeden z najlepszych wyjazdow jaki moze byc.
nie wiem tez skad twoje podniecenie mistrzostwami.
bylem rok temu w niemczech przez tydzien, wiekszosc towazystwa co sobie robili zdjecia grupowe z polska policja...
dojazd do Krakowa kazdy sam musi sobie obliczyc w zaleznosci od miejsca zamieszkaniaHolba pisze:Prezez
dobra rozkmnikanapisz moze cos wiecej o kosztach, takie tam +/-.
pzdr
jade zapewne podobnie z tymże nie lepiej z budapesztu do belgradu jechac pociagiem o 22 30(to zwykly pospieszny-cena 58zł) bo ten o 13 cos to klasy IC/Ec wiec jest drozszy i chyba obowiazkowa miejscowka,no i bedziemy w belgradzie na rano,co jest wazne przy szukaniu nocleguPrezes pisze:tak wyglada moj plan podrozy (wyjazd 19.11.2007):
1) dotrzec do Krakowa,
2) o 22:36 jest pociag z Krakowa do Budapesztu, ktory jest o 9:32 na Budapeszt-Keleti
warto pamietac ze duzo taniej wychodzi kupic bilet z Krakowa do granicy - Muszyna - potem kupic przejsciowke za 2-3zl i w Plavcu juz po stronie slowackiej nabyc u konduktora bilet do Koszyc (granica slowacko-wegierska), znow przejsciowke i potem w Hidasnemeti kupic bilet juz do Budapesztu. Ponoc kasa w Hidasnemeti jest 24h.
3) o 13:15 jest bezposredni pociag z Budapesztu-Keleti do Belgradu. Na miejscu o 20:33 we wtorek 20.11.2007. Tutaj rowniez oplaca sie kupic bilet do granicy, zakupic przejsciowke i po stronie serbskiej kupic bilet do Belgradu.
powrot 22.11.2007(czwartek)
1) o 7:52 jest pociag z Belgradu do Budapesztu. Na miejscu o 15:33
2) o 18:30 jest pociag z Budapesztu-Keleti do Krakowa. Na miejscu o 5:18 w piatek rano
3) stad kazdy w swoja strone
warto pamietac o kupowaniu biletu z granicy do granicy rowniez w drodze powrotnej.
jezeli ktos rowniez jedzie ta trasa to niech da znac
do zobaczenia w Belgradzie
Użytkownicy przeglądający to forum: polska123 i 121 gości