Komentarze 9-12 marca
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Komentarze 9-12 marca
Na gorąco z Reymonta. W końcu jakiś mecz na którym czuło się atmosfere jak za dawnych lat. Już przed meczem na sektorze G dochodzi do próby przebicia się na strony przeciwnika z obu stron. Buty na pleksy leciały przez cały mecz ;) Cały czas wymiana krzesełek, petard, zapalniczek i co pod ręką było. Częste wymiany "uprzejmości". Doping Wisły jeden z najlepszych w tym sezonie. Pierdolnięcie na bardzo wysokim poziomie. Na początku meczu prezentacja oprawy, której ochrona nie chciała przepuścić. Z perspektywy młyna doping Lecha, na niskim poziomie. Dużo lepiej i głośniej potrafili się zaprezentować pare lat temu, jak było ich o połowe mniej.
bez napiny!
bez napiny!
siemano
-
Świetny mecz w Krakowie ,w porównaniu do ligowej sarzyszny typu Łks-Cracovia wyszło naprawde solidnie,wszystko na ogromny plus!
-
Wisła w meczu z Koroną-"Rachu,ciachu"Pablo_LG pisze:Widocznie takie obyczaje
Wisła z Lechią w meczu z Arką-"Jeszcze jeden" itp
Także daruj sobie te "obyczaje"
-
jimmyjazz- jak coś to już na Błonia a nie na Błonie, a poza tym na Błoniach jest Juvenia i Zwierzyniecki, nie zaś Cracovia czy Wisła.
Sorry za off top.
Sorry za off top.
Proponuję niektórym forumowiczom pierdolniecie się młotkiem w głowę lub kubeł zimnej wody, zanim znów napiszą coś "mondrego"!
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!
Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!
Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...
-
aaa i jeszcze chciałem dodać że śmieszyły mnie mordy typów w czapeczka anty Wisły którzy jeszcze kilka (o ile nie rok :) temu stali na C i dopingowali Wisłe. No cóż takie obyczaje.
-
A hokej to jak mam rozumieć już nie Cracovia? Co to za dogmat, że kopana jest najważniejsza?FANATYCY pisze:Nie wiem jak nie którym,ale mi Ekstraklasa kojarzy się z wyjazdami na full i pokazywaniem się z jak najlepszej strony.Wiadomo że czasy się zmieniły i w ogóle jest inaczej niż kiedyś.Ale jechać na wyjazd [link] w 130 osób i nie wiedzieć co jest najważniejsze czy hokej czy zgoda czy swój klub to - po zostawie bez komentarza.Nie które ekipy cieszą się jak mogą jechać na wyjazd i zapełnić klatkę -oczywiście tam gdzie można - a z tego co wiem w Łodzi nie ma takich problemów z wejściem itd.Ale widać że co niekótrym EKSTRAKLASA kibicowska po prostu się znudziła-MOJE ZDANIE W TYM TEMACIE.B-N
Sorry za OT, ale nigdy nie mogłem zrozumieć takiej postawy. Tak to już jest w klubach wielosekcyjnych, że aktywny udział na kilku dyscyplinach koliduje ze sobą, ale jak można komuś zarzucać, że śmiał wybrać się na mecz o mistrza Polski w hokeja...

-
ja p******* Lecha słabo i niekulturalnie.nie wiedziałem że to forum zostało przejęte przez kibolstwo siatkarskie.
dziś do rangi wydarzenia kolejki urasta coś co kiedyś było normą na każdym spotkaniu.
strasznie pizdowate pokolenie dochodzi do głosu-internetowo ale jednak jest.
z kolei jeżeli chodzi o "uprzejmości" dotyczące uszanowania śmierci to prekursorem dla mnie jest Cracovia-chodzi o trans po akcji KSC-MKS z początku lat '90
dziś do rangi wydarzenia kolejki urasta coś co kiedyś było normą na każdym spotkaniu.
strasznie pizdowate pokolenie dochodzi do głosu-internetowo ale jednak jest.
z kolei jeżeli chodzi o "uprzejmości" dotyczące uszanowania śmierci to prekursorem dla mnie jest Cracovia-chodzi o trans po akcji KSC-MKS z początku lat '90
-

Pozostałości z klatki?
-
Nie rozumiem po co produkować się na temat minuty ciszy-ktoś wcześniej napisał dowiedzieli sie o niej dopiero po meczu...
-
Nigdy się nie udzielałem w tych komentarzach ale to już przechodzi ludzkie pojęcie!! Wieczne narzekania, ten gwizdał, tych mało... no ku***! Na siłę chcecie z kibiców robić poprawnych politycznie, grzecznych chłopaczków. Ale sami do tego dopuściliśmy, te wszystkie medialne akcje, pomoce charytatywne, nie mówię że to złe ale po co pod szyldem kibicowskim, pomagać cicho dla własnego sumienia i według własnego sumienia. Śmieszą mnie teksty że jesteśmy najlepsi na świecie patrząc na mizerie jaka się wyrobiła u nas. Kiedyś 50 fanatyków jadących pociągiem, często podpitych było bardziej wartościowymi kibicami niż 1000 kolorowych wyjazdowiczów ściśle podzielonych na ultrasów, hoolsów i pikników z drukowanymi flagami z groźnymi napakowanymi fighterami. To teraz trzeba się dwa razy zastanowić komu dać w ryj by nie zostać okrzyknięty "niehonorowym". Wiem że czasy nie te co kiedyś, ale starajmy się zachować część tego czym był ruch kibicowski choćby dziesięć lat do tyłu. Co do tematu bardzo mi się podoba oflagowane młyna ŁKS-u. Mam nadzieje że Łódzcy utrzymają się w lidze.
myślę że 14 słów opisze mnie w 100%
-
http://www.youtube.com/watch?v=AJE_EAT5 ... r_embeddedNoCalcioModerno pisze:Widać jak często jeździsz, skoro twierdzisz że w klatkach słychać reakcję młyna gospodarzy, wszystkie śpiewy i spikera włącznie, dodając do tego doping własny i latające achtungi.
Naprawdę straszna rzecz się stała, tvn wysłucha Twoje żale :)
film jest kręcony 10-15 metrów od sektora gości, posłuchaj sobie od 35 sekundy i skończ pierdolić
-
Pytanie do Wiślaków . Tym razem nie mieliście problemów z oprawą ? Chodzi mi o treść , wniesienie , itp
-
Były problemy. Oprawa wjechała z bramą, co się już niestety nieczęsto zdarza w obecnych czasach.
-
isis pisze:Pytanie do Wiślaków . Tym razem nie mieliście problemów z oprawą ? Chodzi mi o treść , wniesienie , itp
Oprawa "wjechała z bramą", klub niezgodził się na jej pokazanie-takie cyrki na Wiśle to już norma. Za każdym razem mamy problemy by na WŁASNYM stadionie pokazać oprawę.
Wszystko robione na szybkośći- transparent, sreberka itp.
BARWY cRACOVII TO NASZA PASJA
WISŁA KRAKÓW
NAJSTARSZY POLSKI KLUB W KRAKOWIE !
WISŁA KRAKÓW
-
zakończmy ten temat tym postemPociąg jeszcze jedzie(albo właśnie dojechał), więc na więcej komentarzy trzeba będzie poczekać.
Dostaliśmy 1600 biletów i tyle zostało wykorzystanych. 300 dostała Cracovia i 38 KSZO.
1. Minuta ciszy to totalna porażka z naszej strony i tyle.
Słowem wyjaśnienia można tylko dodać, że 90% sektora zachowało się jak trzeba, a reszta nie zauważyła lub nie chciała zauważyć minuty ciszy. Spora tutaj niestety wina prowadzącego, który stojąc tyłem do boiska tak się nakręcił, że nie zauważył kiedy pół sektora machało mu, żeby się zamknął.
2. 54 minuta - tutaj nie widzę z naszej strony żadnej winy. Nie wiem czy ktokolwiek na sektorze wiedział o akcji w tej minucie. A każdy kto bywa na wyjazdach, wie że kiedy nakręci się doping, to niezbyt zwraca się uwagę na cokolwiek, no może trochę na boisko.
3. Ciężko ocenić doping z boku sektora, ale wydaje mi się, że był całkiem całkiem, momentami bardzo dobry, szczególnie biorąc pod uwagę poprzednie wyjazdy, które do Krakowa zawsze są specyficzn
-
-
Wiek zmarłego.Barnet pisze:spytam jeszcze tylko, bo nie jestem w temacie, czemu akurat w 54 minucie?
WISŁA KRAKÓW
WISŁA KRAKÓW
-
Rodem ze stadionów Niemieckich.
-
no i z pieknych lat 90tych
-
Zgadza się,u niejednego znajomego w szafie takie cudo jeszcze wisi. Być może to nawet wcześniejsze lata.KOCZ pisze:no i z pieknych lat 90tych
-
Jako obecny na tym meczu:
54 minuta - była jakaś cisza? Ze strony Wisły zdarzały się chwile, w których po prostu zdawali się milczeć między jedną a drugą przyśpiewką. Jeśli w tym momencie była jakaś cisza - dowiedziałem się o tym czytając to forum.
a resztę, z pewnością dopiszą "specjaliści" ;)
54 minuta - była jakaś cisza? Ze strony Wisły zdarzały się chwile, w których po prostu zdawali się milczeć między jedną a drugą przyśpiewką. Jeśli w tym momencie była jakaś cisza - dowiedziałem się o tym czytając to forum.
"Jako mieszkaniec południowej części kraju boje się ubrać szalik na miasto, bo Widzew siedzi nawet w rynnie."

-
W 54 minucie nie było ciszy.s_LP pisze:Jako obecny na tym meczu:
Były brawa przez minute.
Co do meczu Lech w porownaniu do Górnika, Ruch wypadł zdecydowanie słabiej - porównuje te wszystki mecze z tego samego sektora, wiec nie piszcie, że nie mogę porownywac ;)
-
Z reguły gdy z kibicami gości zasiada duża ilość zaprzyjaźnionej ekipy doping automatycznie wychodzi słabiej. W tym wypadku 300 osób z Cracovii. Tak jest zawsze w Krakowie, to samo gdy My idziemy wspomóc naszą zgodę grającą po drugiej stronie błoń.
WISŁA KRAKÓW
WISŁA KRAKÓW
-
Daleki jestem od kropkowania ale to nawet chyba nie jest 130 osób...zdziwiłem się kiedy spiker podał tę liczbę. Ziomek obok stwierdził, że może trzydzieSTU...żart, bez napinki
Musisz dodać jeszcze osoby które nie weszły za promile chyba 7 i tych którzy kupują kiełbaski
Musisz dodać jeszcze osoby które nie weszły za promile chyba 7 i tych którzy kupują kiełbaski
-
Pytanie. W jakiej liczbie gości przyjmują Podbeskidzie i Ruch ?
Wczorajszy mecz w Krakowie na dobrym "kibicowskim" poziomie, chociaż tak jak pisano wcześniej lepiej zaprezentował się tam Górnik i Ruch, co nie zmienia faktu że liczba ponad 1000 w piątek zawsze wzbudza szacunek.
Wczorajszy mecz w Krakowie na dobrym "kibicowskim" poziomie, chociaż tak jak pisano wcześniej lepiej zaprezentował się tam Górnik i Ruch, co nie zmienia faktu że liczba ponad 1000 w piątek zawsze wzbudza szacunek.
-
L pozdrawia BKS ciągle, to już coś oficjalnego ?
-
Już na meczu LE ich pozdrawiali, wisiała flaga BKSu. Układ jest, a dzisiaj pewnie ciągłe pozdrawianie na przekór Podbeskidziu.
-
A to widocznie przegapiłem, że ukłąd zawiązany tyle ode mnie.
-
W Bielsku zawsze Legia miała swój bastion już w latach 90, może nie zgoda ale mile widziani .
-
Kibice (L) zasiedli za bramką na trybunie gospodarzy i do żadnych zgrzytów nie doszło? Z tego co w TV było widać to też śpiewali wrzuty razem z klatką na Podbeskidzie
-
http://legionisci.com/photos12w/12podbeskidzie2_f12.jpg
Czy to jest Staruch ?
Czy to jest Staruch ?
-
W piątek fajne zachowanie eŁKSy na meczu, minuta ciszy, brawa w 54 minucie i brak bluzgów jak spiker wspomina że Smolar grał w Widzewie. Myślę sobie super jednak to co dziś zobaczyłem w Aleksandrowie (miejsce pochówku Smolarka) przekreśla wszystko co zrobili w piątek. A już szczytem było pomalowanie domu w którym mieszkał Smolarek akronimem ŚŻK.
Wy nawet zerami nie jesteście...
Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
[link]
-
No rzeczywiście, wybryk sam nie wiesz kogo przekreśla ogół kibiców danego klubu. Łatwo przychodzi ci obrzucanie kogoś błotem. A rodzinie pewnie opowiadasz, że Tusk kłamie, bo nie wszyscy kibice to bandyci...W piątek fajne zachowanie eŁKSy na meczu, minuta ciszy, brawa w 54 minucie i brak bluzgów jak spiker wspomina że Smolar grał w Widzewie. Myślę sobie super jednak to co dziś zobaczyłem w Aleksandrowie (miejsce pochówku Smolarka) przekreśla wszystko co zrobili w piątek. A już szczytem było pomalowanie domu w którym mieszkał Smolarek akronimem ŚŻK.
-
Napisz jeszcze że sami to zrobiliśmy w ramach prowokacji...Lakedaimonios pisze:No rzeczywiście, wybryk sam nie wiesz kogo przekreśla ogół kibiców danego klubu. Łatwo przychodzi ci obrzucanie kogoś błotem. A rodzinie pewnie opowiadasz, że Tusk kłamie, bo nie wszyscy kibice to bandyci...W piątek fajne zachowanie eŁKSy na meczu, minuta ciszy, brawa w 54 minucie i brak bluzgów jak spiker wspomina że Smolar grał w Widzewie. Myślę sobie super jednak to co dziś zobaczyłem w Aleksandrowie (miejsce pochówku Smolarka) przekreśla wszystko co zrobili w piątek. A już szczytem było pomalowanie domu w którym mieszkał Smolarek akronimem ŚŻK.
To nie był pojedynczy bazgroł, grafy anty przyozdobiły wiele murów w Aleksie i stało się to w sobotę nad ranem. Akcja jak najbardziej zorganizowana.
Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
[link]
-
Taką żenadę jaką odstawił dziś ŁKS, chyba jeszcze nikt nie odstawił. Rozumiem nienawiść, wojnę, rywalizację, ale wszystko ma swoją granicę w pewnych sytuacjach. Wymalowanie rano o 5 Aleksandrowa i drogi z Łodzi do Aleksandrowa ŚŻKami, napisami anty, gwiazdkami i męskimi przyrodzeniami, a zwłaszcza namalowanie na murze naprzeciw cmentarza i niemal grobu Smolara w takim dniu SŻK i domu śp. Włodzimierza Smolarka to już przegięcie, tak samo jak jeżdżenie i atakowanie ludzi idących na pogrzeb. 0 szacunku dla was.Lakedaimonios pisze:No rzeczywiście, wybryk sam nie wiesz kogo przekreśla ogół kibiców danego klubu. Łatwo przychodzi ci obrzucanie kogoś błotem. A rodzinie pewnie opowiadasz, że Tusk kłamie, bo nie wszyscy kibice to bandyci...W piątek fajne zachowanie eŁKSy na meczu, minuta ciszy, brawa w 54 minucie i brak bluzgów jak spiker wspomina że Smolar grał w Widzewie. Myślę sobie super jednak to co dziś zobaczyłem w Aleksandrowie (miejsce pochówku Smolarka) przekreśla wszystko co zrobili w piątek. A już szczytem było pomalowanie domu w którym mieszkał Smolarek akronimem ŚŻK.
Miałem o was kiedyś dobre zdanie, widać pikujecie w dół, bo tylko słabi się imają takich słabych akcji. Dziwne, bo w piątek umieliście się zachować.
Dyskusja z Bielska niech przeniesie się na priv, każdy wie jak jest i dalsza polemika jest zbędna.
Nieważne w której lidze, liczy się Ruch i Widzew!
-
W Lubinie nadkomplet Niebieskich. Część ludzi kupowała bilety w kasach Zagłębia i wbiła na sektor gości, inni na sektorze obok siedzieli. Dokładne liczby zostaną zapewne podane przez odpowiednie osoby
BYŁO I JUŻ NIE WRÓCI
-
Zagłębie Ruch. Sporo samochodów na tym wyjeździe jak zawsze. Policja najwyraźniej uznała, że Kibice Ruchu z Bytomia to największa i najpotężniejsza ekipa w Polsce i od Legnicy dwa auta z rejestracją SY eskortowała 5 sukami!!!! Może to przypadek, nie wiem ale smiesznie to wyglądało:) zero napinki ze strony psiarni( nie wiem jak w innych przypadkach) Doping super wynik do d***. Były pozdowienia dla Zagłębia Odry Arki I Zawiszy z naszej strony... Od Lubina pierwsza stacja benzynowa bez eskorty tych co zawsze była dopiero w Gliwicach... AAA i piwo na stadionie można było kupić i legalnie pić!!!!
-
Zgoda Legii z BKSem przybita, reszta pewnie wkrótce
-
Brawo Lech !
Wreszcie był ku*** mecz który sie zajebiście oglądało..POLSKA KIBOLSKA!
Wreszcie był ku*** mecz który sie zajebiście oglądało..POLSKA KIBOLSKA!