Awantury na galach MMA

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Martini Player

Re: Awantury na galach MMA

Post autor: Martini Player » 23.02.2011, 11:59

BobSwagger_ pisze:
Ty to jednak ku*** ciężko myślisz. Zadam Ci pytanie w sposób, żebyś zrozumiał. Widziałeś, żeby kibice piłkarscy (np. ku*** Lech i Legia) przyszli na mecz drużyn siatkówki (np. Skra Bełchatów i Mostostal) i się tam napierdalali? Teraz już to ogarniasz?
Za to Ty bob myślisz jak pokolenie bravo. "JESTEŚMY KIBICAMI PIŁKARSKIMI". To stwierdzenie w ogóle powinno zamknąć Ci usta, nie tylko w tym temacie.
A co do Twojego przygłupiego wywodu z Lechem i Legią na siatkówce - człowieku! To chyba normalne,że musi być jakiś motyw,który choć jedną z grup przyciągnie na takie zawody. I tak było na tej gali MMA,ale Ty chyba tego nie rozumiesz.
Daj już spokój,nie ciągnij tematu.

iparts.pl
BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 23.02.2011, 13:29

Martini Player pisze:
BobSwagger_ pisze:
Ty to jednak ku*** ciężko myślisz. Zadam Ci pytanie w sposób, żebyś zrozumiał. Widziałeś, żeby kibice piłkarscy (np. ku*** Lech i Legia) przyszli na mecz drużyn siatkówki (np. Skra Bełchatów i Mostostal) i się tam napierdalali? Teraz już to ogarniasz?
Za to Ty bob myślisz jak pokolenie bravo. "JESTEŚMY KIBICAMI PIŁKARSKIMI". To stwierdzenie w ogóle powinno zamknąć Ci usta, nie tylko w tym temacie.
A co do Twojego przygłupiego wywodu z Lechem i Legią na siatkówce - człowieku! To chyba normalne,że musi być jakiś motyw,który choć jedną z grup przyciągnie na takie zawody. I tak było na tej gali MMA,ale Ty chyba tego nie rozumiesz.
Daj już spokój,nie ciągnij tematu.
[link]
No właśnie ku*** np. Ruch Chorzów szczyci się że jeździ na WSZYSTKIE gale MMA swoją bandą, więc jaki mają ku*** powód?

michalind

Post autor: michalind » 23.02.2011, 13:39

Widać chłopaki lubią ten sport.

nrth

Post autor: nrth » 23.02.2011, 13:55

Wykorzystuje się po prostu luki, powstałe po coraz wiekszej inwigilacji na piłce.
Dobrze ze 20 lat temu nie było takich praworzadnych konstytucjoanlistów w ekipach bo i awantury ze stadionów musielibyśmy przenieśc między poziomki na polanach zeby nie rujnowac rozwijającej skrzydła po upadku komuny polskiej piłki noznej.

Jak się ma wroga na śmierc i życie to sie go szuka/dopada na końcu swiata i bez względu na okolioczności.
Coraz więcej niektórzy chcą miec bezpiecznych enklaw gdzie się można przylanoswac bez ryzyka uszczerbku na zdrowiu.
za kim jestes?

krojenieszali

Post autor: krojenieszali » 23.02.2011, 14:08

BobSwagger_ pisze: Ty to jednak ku*** ciężko myślisz. Zadam Ci pytanie w sposób, żebyś zrozumiał. Widziałeś, żeby kibice piłkarscy (np. ku*** Lech i Legia) przyszli na mecz drużyn siatkówki (np. Skra Bełchatów i Mostostal) i się tam napierdalali? Teraz już to ogarniasz?

Pogoń Szczecin wpadła na halę i skroiła z barw kibiców Stilonu, kiedy ich klub grał z Morzem.

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 23.02.2011, 14:37

krojenieszali pisze:
BobSwagger_ pisze: Ty to jednak ku*** ciężko myślisz. Zadam Ci pytanie w sposób, żebyś zrozumiał. Widziałeś, żeby kibice piłkarscy (np. ku*** Lech i Legia) przyszli na mecz drużyn siatkówki (np. Skra Bełchatów i Mostostal) i się tam napierdalali? Teraz już to ogarniasz?

Pogoń Szczecin wpadła na halę i skroiła z barw kibiców Stilonu, kiedy ich klub grał z Morzem.
Ale był tam Stilon baranie, naucz się ku*** czytać.

Tak ogólnie, to znaleźli się ku*** wielcy obrońcy chuliganki którzy siedzą na kibice.net, to śmieszne samo w sobie. Ludzie, nie macie nic do powiedzenia w tych sprawach i jak wasze ekipy zakażą robić dymy na galach MMA to grzecznie się posłuchacie i tyle. Prawda jest taka, że nikt z nas nie robi tych dymów, ja powiedziałem, że to głupie, bo jeżdżenie na gale innych sportów tylko po to żeby wpierdolić innym jest głupie, skoro można wybrać las i zrobić to bez przypału oraz nie trzeba rozpierdalać komuś biznesu, który i tak dochodowy nie jest. Wy lubicie jak rozpierdalają wszystko - ok, wasze zdanie (chociaż i tak to nie wy robicie dymów).

Zaraz będziecie pierdolić, że znalazł się chuligan, który robi dymy i jest nr1 w swojej ekipie - nie, nie jest tak.

nrth

Post autor: nrth » 23.02.2011, 14:39

Co Ty wogóle p*********?
Znasz kogos kto sie tu wypowiada?
Żenujący poziom.
za kim jestes?

krojenieszali

Post autor: krojenieszali » 23.02.2011, 14:39

BobSwagger_ pisze:
krojenieszali pisze:

Tak ogólnie, to znaleźli się ku*** wielcy obrońcy chuliganki którzy siedzą na kibice.net, to śmieszne samo w sobie. Ludzie, nie macie nic do powiedzenia w tych sprawach i jak wasze ekipy zakażą robić dymy na galach MMA to grzecznie się posłuchacie i tyle. Prawda jest taka, że nikt z nas nie robi tych dymów, ja powiedziałem, że to głupie, bo jeżdżenie na gale innych sportów tylko po to żeby wpierdolić innym jest głupie, skoro można wybrać las i zrobić to bez przypału oraz nie trzeba rozpierdalać komuś biznesu, który i tak dochodowy nie jest. Wy lubicie jak rozpierdalają wszystko - ok, wasze zdanie (chociaż i tak to nie wy robicie dymów).

Zaraz będziecie pierdolić, że znalazł się chuligan, który robi dymy i jest nr1 w swojej ekipie - nie, nie jest tak.

czy ja cie k***a wyzywam ?

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 23.02.2011, 14:52

krojenieszali pisze:
BobSwagger_ pisze:
krojenieszali pisze:

czy ja cie k***a wyzywam ?
Przepraszam, ale naucz się najpierw poprawnie czytać, zamiast napierdalać posty

Dace2

Post autor: Dace2 » 23.02.2011, 14:57

krzycho_ASR pisze:Tak jak większość kibiców na końcu c**** mam przyszłość MMA w Polsce, musisz się z tym pogodzić. Poza tym na takie gale chodzą ludzie, którzy akurat krwi i zadym się nie boją, przecież za to właśnie płacą pieniądze, więc o co robisz takie halo?
Właśnie o to chodzi ,ze osoby robiące dym na takiej gali mają w d**** zawodników (podobno ich koledzy), innych ludzi którzy patrzą się na idiotów którzy zamiast wyjaśnic sobie wszystkie sprawy w ustronnym miejscu wywołują awanture na hali.

Poza tym na takie gale chodzą ludzie, którzy akurat krwi i zadym się nie boją, przecież za to właśnie płacą pieniądze, więc o co robisz takie halo - bez komentarza

maciek_z_kalnu

Post autor: maciek_z_kalnu » 23.02.2011, 15:42

Dace2 pisze:
krzycho_ASR pisze:Tak jak większość kibiców na końcu c**** mam przyszłość MMA w Polsce, musisz się z tym pogodzić. Poza tym na takie gale chodzą ludzie, którzy akurat krwi i zadym się nie boją, przecież za to właśnie płacą pieniądze, więc o co robisz takie halo?
Właśnie o to chodzi ,ze osoby robiące dym na takiej gali mają w d**** zawodników (podobno ich koledzy), innych ludzi którzy patrzą się na idiotów którzy zamiast wyjaśnic sobie wszystkie sprawy w ustronnym miejscu wywołują awanture na hali.

Poza tym na takie gale chodzą ludzie, którzy akurat krwi i zadym się nie boją, przecież za to właśnie płacą pieniądze, więc o co robisz takie halo - bez komentarza
przeciez na stadionie to samo masz, zawodnikow, ludzi ktorzy przychodza ogladac pilke

widac ze kibice.net przejmuja uzytkownicy ktorzy nie dzialali w latach gdzie chuliganka byla norma na stadionach i nie pocuzli co to znaczy dym na stadionie i zwiazana z tym adrenalina.

SZacunek dla ekip ktore walcza wszedzie, stadiony,ulice, gale mma;)

ch.t

Post autor: ch.t » 23.02.2011, 16:34

Bob chcesz normalnie wymienic kilka zdan albo wyzywasz kogos od baranów zdecyduj sie...
Dla ciebie jest to takie wszystko proste,jechac w ustronne miejsce czy zrobic swoje ustalenia w ekipie.Stary! sa rzeczy ktore wynikaja z danej sytuacji ot tak,juz widze jak Stal Rz mysli o ustronnym miejscu i przypale w momencie gdy Koalicja na nich biegnie :) Takie zycie no

Śmiałojestnasmało

Post autor: Śmiałojestnasmało » 23.02.2011, 20:11

Kiedyś burzę wywołały awantury na halowych turniejach kibiców, teraz na MMA.Czasy się zmieniają ,a także miejsca konfrontacji są inne.Jesteście po prostu zamknięci na wszelkie zmiany i niereformowalni jak yebany PZPN.
Zachowujecie się jak ci wszyscy którzy nie potrafią zrozumieć chuligaństwa w ogóle jako zjawisko.
To wszystko dzieje się niejako naturalnie i wynika m.in z długiej przerwy zimowej w lidze.To sprawia,że każda okazja jest dobra do starcia.

krzycho_ASR

Post autor: krzycho_ASR » 23.02.2011, 21:59

Gość który ma c**** do gadania w swojej ekipie zakłada temat na kibice.net, by potem wyskoczyć, że i tak wszyscy mają tutaj c**** do gadania więc niech się nie wypowiadają. Zdecyduj się do c**** o co ci chodzi.
Powiesz mi, że na takie gale chodzą sami ministranci na codzień brzydzący się przemocą i mdlejący na widok krwi? Na takie gale to się chodzi, by zobaczyć jak koleżka dostaje fronta na japę, nie róbcie z tego "sportu" c*** wie czego.

Sylwester89

Post autor: Sylwester89 » 23.02.2011, 22:29

nrth pisze:Wykorzystuje się po prostu luki, powstałe po coraz wiekszej inwigilacji na piłce.
Dobrze ze 20 lat temu nie było takich praworzadnych konstytucjoanlistów w ekipach bo i awantury ze stadionów musielibyśmy przenieśc między poziomki na polanach zeby nie rujnowac rozwijającej skrzydła po upadku komuny polskiej piłki noznej.

Jak się ma wroga na śmierc i życie to sie go szuka/dopada na końcu swiata i bez względu na okolioczności.
Coraz więcej niektórzy chcą miec bezpiecznych enklaw gdzie się można przylanoswac bez ryzyka uszczerbku na zdrowiu.
Dobrze powiedziane całkowicie sie zgadzam.

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 23.02.2011, 23:27

[quote="krzycho_ASR"]Gość który ma c**** do gadania w swojej ekipie zakłada temat na kibice.net, by potem wyskoczyć, że i tak wszyscy mają tutaj c**** do gadania więc niech się nie wypowiadają. Zdecyduj się do c**** o co ci chodzi.
Powiesz mi, że na takie gale chodzą sami ministranci na codzień brzydzący się przemocą i mdlejący na widok krwi? Na takie gale to się chodzi, by zobaczyć jak koleżka dostaje fronta na japę, nie róbcie z tego "sportu" c*** wie czego.[/quote]

Jeżeli pijesz do mnie to chyba osoby Ci się pomyliły, bo nie ja zakładałem temat.

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 23.02.2011, 23:27

BobSwagger_ pisze:
krzycho_ASR pisze:Gość który ma c**** do gadania w swojej ekipie zakłada temat na kibice.net, by potem wyskoczyć, że i tak wszyscy mają tutaj c**** do gadania więc niech się nie wypowiadają. Zdecyduj się do c**** o co ci chodzi.
Powiesz mi, że na takie gale chodzą sami ministranci na codzień brzydzący się przemocą i mdlejący na widok krwi? Na takie gale to się chodzi, by zobaczyć jak koleżka dostaje fronta na japę, nie róbcie z tego "sportu" c*** wie czego.
Jeżeli pijesz do mnie to chyba osoby Ci się pomyliły, bo nie ja zakładałem temat.

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 24.02.2011, 10:28

Płakać mi się chce jak widzę, że nie potraficie ku*** czytać postów.

hdg

Post autor: hdg » 24.02.2011, 11:31

Dla mnie to troche smieszne podejście,bo skoro tak bardzo martwi Cie dym na gali MMA to idąc na logike skoro jesteś kibicem piłkarskim tymbardziej powiinno Cie boleć jak dymy zdarzają sie (coprawda juz żadko) na meczach piłkarskich . Czyż nie ?

W takim razie po co te wszystkie dymy stadionowe,przecież cierpi na tym nasza piłka która jest na "świetnym poziomie" po co te historyczne dymy typu Polska Anglia '93,Legia-GKS 95 itd mógłbym wymieniać.Przecież można było od razu zacząć w lesie sie umawiać,to napewno byłoaby "ciekawsza przygoda"

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 24.02.2011, 14:09

hdg pisze:Dla mnie to troche smieszne podejście,bo skoro tak bardzo martwi Cie dym na gali MMA to idąc na logike skoro jesteś kibicem piłkarskim tymbardziej powiinno Cie boleć jak dymy zdarzają sie (coprawda juz żadko) na meczach piłkarskich . Czyż nie ?

W takim razie po co te wszystkie dymy stadionowe,przecież cierpi na tym nasza piłka która jest na "świetnym poziomie" po co te historyczne dymy typu Polska Anglia '93,Legia-GKS 95 itd mógłbym wymieniać.Przecież można było od razu zacząć w lesie sie umawiać,to napewno byłoaby "ciekawsza przygoda"
Tylko, że mecze piłkarskie, to są mecze NASZYCH drużyn, za którymi się napierdalamy, tak? Idziesz na mecz drużyny którą kochasz, a po drugiej stronie płotu stoją ludzie, którzy tego klubu nienawidzą i to rodzi spięcia, wiadomo, rywalizacja, awantury itd. No ale ku*** co te kluby (w obronie których się napierdalamy) mają wspólnego z MMA? Chyba, że te bojówki to nie były KSGGKS tylko fani jakiegoś zawodnika, to wtedy rozumiem. Tak jak pisałem - rozumiem gdyby to było przypadkowe spotkanie na jakiejś gali MMA, na jakimś festynie czy czymś innym, ale to było zamierzone spotkanie, czyli w sumie ustawka tylko że na gali MMA. A to nie są gale, jak mecze piłki nożnej, gdzie masz bandę złodziei (PZPN), sponsorów od c****, tutaj zawodnik zarabia połowę tygodniówki piłkarza ekstraklasy, a takim zachowaniem te 'ziomki' z koalicji na pewno mu nie pomogły tylko mu zaszkodziły i na jego miejscu nie chciał bym takiego wsparcia (teraz już pewnie organizatorzy doszli do tego, dlaczego nagle 200 hanysów tak zainteresowało się jego galą i doszli do tego konkretnego zawodnika i już go nie wystawią, żeby znowu ktoś im imprezy nie rozjebał). Niedługo to ekip po 100osób będą jeździły po festynach, ustawki w kinach, koncertach Dody czy na zawodach szachowych. Jak dla mnie powinni tam pojechać jako koledzy tego zawodnika i jego dopingować po prostu, w razie jakiś spinek ze strony Stali to załatwić to pod halą, z dala od kamer, całej imprezy i wtedy oni to załatwią między sobą, gala się odbędzie, konsekwencje w postaci rozpraw sądowych się nie posypią i wszyscy są zadowoleni :) Zobaczcie, że czasy się zmieniły, na stadionach już awantur praktycznie nie ma (LPH zabrania na swoim stadionie jakichkolwiek spinek), wszędzie czają się kamery, psy i sypią się zakazy, ale banda wariatów z kibice.net dalej by się napierdalała na stadionach, nie patrząc na nic. Proszę bardzo, skoro tacy skorzy jesteście, to czemu nic nie słychać o tych awanturach?

CHCNI

Post autor: CHCNI » 24.02.2011, 14:17

BobSwagger_ pisze:Płakać mi się chce jak widzę, że nie potraficie ku*** czytać postów.

Podziwiam twoją cierpliwość. Jakkolwiek zgadzam się w pełni z twoim podejściem i wyrażaną opinią to po tym jak mnie zjedli w temacie o gali w Rzeszowie dla świętego spokoju wykładam lachę na ten temat.
Obrazek

Kawał c****.

Dace2

Post autor: Dace2 » 24.02.2011, 14:31

hdg pisze:Dla mnie to troche smieszne podejście,bo skoro tak bardzo martwi Cie dym na gali MMA to idąc na logike skoro jesteś kibicem piłkarskim tymbardziej powiinno Cie boleć jak dymy zdarzają sie (coprawda juz żadko) na meczach piłkarskich . Czyż nie ?

Mi dym na galach MMA przeszkadza dla tego ,ze nie ma on nic wspólnego ze sceną kibicowską, zawodnicy występują pod szyldem klubów w jakich trenują.

Co do awantur na stadionach to oddzielny temat ale i tak główny wątek jest rozmyty więc:
1. Konsekwencja awantur z lat 90 były praktycznie zerowe, dzisiaj monitoring, policyjne spec grupy do rozpracowania bojówek itp
2. Sądy wymierzają za pierdoły niesamowite kary (widelec).
3. Awantury na stadionach najczęściej kończyły się dymem z psami a głowni zainteresowani rzadko toczyli bezpośrednie walki.

Przysłowiowa ustawka moim zdaniem jest najlepszym sposobem konfrontacji.
Rzadko pisze na kibice net ale widzę ,że temperatura przy monitorach nawet przy tak lajtowym temacie jest bliska wrzeniu. To jest forum DYSKUSYJNE i z założenia internauci DYSKUTUJĄ o swoich poglądach niezależnie czy są bzdurne czy nie. Następny temat jaki założę będzie brzmiał: Czy moje poglądy są wystarczające by być 100% hoolsem :)

maciek_z_kalnu

Post autor: maciek_z_kalnu » 24.02.2011, 15:52

Dace2 pisze:

Mi dym na galach MMA przeszkadza dla tego ,ze nie ma on nic wspólnego ze sceną kibicowską, zawodnicy występują pod szyldem klubów w jakich trenują.

Co do awantur na stadionach to oddzielny temat ale i tak główny wątek jest rozmyty więc:
1. Konsekwencja awantur z lat 90 były praktycznie zerowe, dzisiaj monitoring, policyjne spec grupy do rozpracowania bojówek itp
2. Sądy wymierzają za pierdoły niesamowite kary (widelec).
3. Awantury na stadionach najczęściej kończyły się dymem z psami a głowni zainteresowani rzadko toczyli bezpośrednie walki.

Przysłowiowa ustawka moim zdaniem jest najlepszym sposobem konfrontacji.
Rzadko pisze na kibice net ale widzę ,że temperatura przy monitorach nawet przy tak lajtowym temacie jest bliska wrzeniu. To jest forum DYSKUSYJNE i z założenia internauci DYSKUTUJĄ o swoich poglądach niezależnie czy są bzdurne czy nie. Następny temat jaki założę będzie brzmiał: Czy moje poglądy są wystarczające by być 100% hoolsem :)
ale na tych Twoich przyslowiowych ustawkach zazwyczaj sa dobierane osoby nie zwiazane z ruchem kibicowskim, dlatego najlepsze awantury sa spontaniczne w kazdym miejscu na trasie,stadionie,dworcu czy roznych turniejach

dxd

Post autor: dxd » 24.02.2011, 16:35

Panowie nie uwierze ze takie awantury sa calkowcie zaplanowane ze dwie ekipy sie umawiaja ze spotykamy sie na gali i walczymy przeciez to oczywiste ze to takich starc dochodzi przypadkowo. Choc sa takie miasta gdzie zalozmy w Warszawie ktos z Poloni walczy na gali i dla Legii wodoma sprawa ze pojawia sie tam chlopaki z Poloni to wpadamy rozganiamy towarzystwo bo poza taka gala Polonia nie ma checi spotakania sie w ustronnym miejscu z Legia. Powtarzam ze nie chce mi sie wierzyc ze np. Ruch dzwoni do Gornika i umawiaja sie ze walczymy na gali w Krakowie nikt nie jest idiota i nie bedzie sie pchac na przypal takie akcje moga sie zdazyc ale raczej przypadkowo.

nrth

Post autor: nrth » 24.02.2011, 20:59

BobSwagger_ pisze: Zobaczcie, że czasy się zmieniły, na stadionach już awantur praktycznie nie ma (LPH zabrania na swoim stadionie jakichkolwiek spinek), wszędzie czają się kamery, psy i sypią się zakazy, ale banda wariatów z kibice.net dalej by się napierdalała na stadionach, nie patrząc na nic. Proszę bardzo, skoro tacy skorzy jesteście, to czemu nic nie słychać o tych awanturach?
Trochę wyżej żalisz się ze ludzie nie czytają ze zrozumieniem, jeśli dobrze Cię zrozumiałem.
Sam tym postem pokazujesz, przynajmniej mnie, ze robisz podobnie.
Masz swoja teorię, swoje podejscie - ok.
Ale otworz się na to ze ktos ma na to inne zdanie i ma na to takze, jak i Ty argumenty.
Nie decyduj z łaski swojej kto jest wariatem z kibice.net, szanuj adwersarzy.

Czasy wojen na stadionach się juz skończyły.
Każdy o tym wie.
A to że na galach coś sie dzieje raz na jakiś czas to pokłosie tego ze nasz ruch kibicowski zawsze gdzieś tam opierał się na spontaniczności, szaleństwie i gorącej krwi.
Dla Ciebie ustawki w lesie to ideał mentalności kibicowania.
Dla mnie te ustawki zabijają powoli coś co kochałem i dzięki czemu wpierdoliłem się w kibicowanie w wieku 14 lat i pomimo ze minęlo już od tego czasu kolejnych 20, mimo ze zycie poszło do przodu, człowiek sie ustatkował, ma inne równie wazne priorytety w życiu to dalej żyje tym.
Właśnie dlatego że bylo coś zboczenie pięknego w tym wszystkim.

Uszanuj wiec prosze to ze ktoś ma na to inne zdanie i ze jeśli wariował po stadionach, halach itp to będzie miał wyjebane za przeproszeniem na to ze nastał boom na SW i malo go bedzie obchodziło czy ta moda będzie się rozwijała, szla do przodu czy do tyłu i jesli bedzie mial okazje tam wlaśnie wyrównywac swe porachunki to będziew to robił
za kim jestes?

Sylwester89

Post autor: Sylwester89 » 24.02.2011, 21:23

nrth pisze:
BobSwagger_ pisze: Zobaczcie, że czasy się zmieniły, na stadionach już awantur praktycznie nie ma (LPH zabrania na swoim stadionie jakichkolwiek spinek), wszędzie czają się kamery, psy i sypią się zakazy, ale banda wariatów z kibice.net dalej by się napierdalała na stadionach, nie patrząc na nic. Proszę bardzo, skoro tacy skorzy jesteście, to czemu nic nie słychać o tych awanturach?
Trochę wyżej żalisz się ze ludzie nie czytają ze zrozumieniem, jeśli dobrze Cię zrozumiałem.
Ale otworz się na to ze ktos ma na to inne zdanie i ma na to takze, jak i Ty argumenty.

Każdy o tym wie.
A to że na galach coś sie dzieje raz na jakiś czas to pokłosie tego ze nasz ruch kibicowski zawsze gdzieś tam opierał się na spontaniczności, szaleństwie i gorącej krwi.
Dla mnie te ustawki zabijają powoli coś co kochałem i dzięki czemu wpierdoliłem się w kibicowanie w wieku 14 lat i pomimo ze minęlo już od tego czasu kolejnych 20, mimo ze zycie poszło do przodu, człowiek sie ustatkował, ma inne równie wazne priorytety w życiu to dalej żyje tym.

Uszanuj wiec prosze to ze ktoś ma na to inne zdanie i ze jeśli wariował po stadionach, halach itp to będzie miał wyjebane za przeproszeniem na to ze nastał boom na SW i malo go bedzie obchodziło czy ta moda będzie się rozwijała, szla do przodu czy do tyłu i jesli bedzie mial okazje tam wlaśnie wyrównywac swe porachunki to będziew to robił
Znakomicie napisane, szacunek za ten post.

S.

Post autor: S. » 24.02.2011, 21:34

Paradoksalnie sporty walki mają więcej wspólnego z naszym kibicowaniem niż piłka nożna. :)
Obrazek

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 24.02.2011, 21:49

nrth pisze:

Każdy o tym wie.

Ależ oczywiście że ktos może mieć inne zdanie niż ja - od tego jest forum, żeby dyskutować, tak? Więc dyskutujmy :) Ustawki w lesie nie są moim wzorem - wzorem były awantury na stadionach, wszystkie inne formy są dla mnie głupie, bo to chyba o to chodzi w kibicowaniu, żeby udowodnić że mój klub jest najlepszy i go wspierać i idąc tym tokiem myślenia, swój klub wspiera się na swoich meczach i to tam właśnie powinno się udowadniać swoją wyższość. To co Ty kochałeś już dawno poszło w zapomnienie niestety, bo żyjemy w XXI wieku i Anglia dała przykład innym państwom jak sobie z chuligaństwem radzić. Mamy kamery, zakazy, sankcje i wiele innych nieprzyjemności - dlatego to wszystko znika i przenosi się gdzieś indziej, taka kolej rzeczy. Teraz rodzi się pytanie - gdzie? Najoczywistszą odpowiedzią jest że skoro nie na meczu - to podczas drogi na mecz, ale wiemy, że jest obstawa itd. i to odpada. Skoro podczas drogi na mecz, na meczu, po meczu jesteśmy inwigilowani i obserwowani, to trzeba się umówić kiedy meczu nie ma. Umówić się tam gdzie nie ma kamer - las. Skoro przegraliśmy z "systemem", to trzeba zmienić podejście. I teraz kolejne pytania. Jeżeli organizator gali MMA wykłada własne pieniądze, z których zysk będzie nieduży, bo to niszowy sport, robi to po to by promować MMA i tym samym zawodników (waszych kolegów), to czy mądre jest rozpierdalanie tej gali? Pchanie się tam, gdzie nie ma na to miejsca, gdzie nie ma to nic wspólnego z kibicowaniem jest po prostu głupie. Inna sytuacja jeżeli jesteś na gali jako fan sportu i zobaczysz gościa w koszulce innego klubu, to wtedy wiadomo - wychodzimy na zewnątrz i po barwach. Natomiast jeżdżenie w 200 osób i robienie awantur na gali MMA przeszkadza organizatorom oraz zawodnikom. Nie rozumiem Ruchu, który jeździ na wszystkie gale MMA. A na KSW ich jakoś nie widać, nigdzie indziej w Europie też nie, nie wspominam już o Stanach (skoro jeżdżą bo są fanami MMA to niech jeżdżą wszędzie, a nie na niszowe gale). No chyba, że jeżdżą tylko robić awantury. I to już dla mnie kompletna głupota. Jeżeli dla was nie, to pogratulować tylko. Kibice Ruchu Chorzów jeżdżą po całej Polsce na gale MMA, gdzie nie znają rozpiski, nie kibicują żadnym fighterom (no chociaż żeby to było) i się lansują/szukają awantury w miejscu gdzie nie powinno ich po prostu być, bo z kibicowaniem to nie ma nic wspólnego. Tak samo jak ściąganie ludzi z miasta na ustawki, jak robienie układów chuligańskich - kiedyś układy i zgody tworzyły się z przyjaźni, na tym się opierały. Już nawet środowisko chuligańskie się zmienia, zmiana pokoleń, nigdy już nie będzie tej spontaniczności, na stadionach jest bezpiecznie, mamy układy robione tylko po to żeby komuś wpierdolić (mimo że pół roku wcześniej ekipy się nienawidziły), mamy awantury na galach MMA, które nie mają nic związanego z kibicowaniem. Odeszły pewne czasy, zamknął się pewien rozdział. Nadejdzie Euro i zostaną tylko lasy. Ale to nie powód żeby szukać awantur na siłę. Chyba, że ktoś chce koniecznie udowodnić swoją wielkość i się przylansować. Kiedyś żeby dostać info o ustawce, o wygranej awanturze trzeba było czekać tydzień na info, często nawet w ogóle nie można było się nic dowiedzieć, ekipy po prostu robiły swoje. Dziś to już wyścig, w trakcie awantury jest pisany post na kibice.net, a awantury najlepiej zrobić jak najgłośniejsze, żeby szpanować. Oczywiście mozecie mieć inne zdanie, w końcu tylko dyskutujemy :)

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 24.02.2011, 22:17

Żadnych przeżyć nie miałem i pokaż mi gdzie ciągle napierdalam. Nie jeżdżą za ludźmi z ekipy, więc się ku*** nie wypowiadaj, skoro nie umiesz trzymać poziomu.

tyacojestwolne

Post autor: tyacojestwolne » 24.02.2011, 23:14

Ogarnij sie chlopie bo do kazdego sie sadzisz i rozstawiasz ludzi po katach a o niektorych sprawach nie masz pojecia. Wiecej pokory troche.

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 25.02.2011, 00:15

Sadzę się do ludzi, którzy się sadzą do mnie, nikogo po kątach nie rozstawiam. Nie ucz mnie pokory, a jak chcesz pogadać o mnie to zapraszam na pw. Jeżeli nie masz nic ciekawego do napisania w temacie, to nie pisz

kino11

Post autor: kino11 » 25.02.2011, 11:00

BobSwagger_ pisze:Sadzę się do ludzi, którzy się sadzą do mnie, nikogo po kątach nie rozstawiam. Nie ucz mnie pokory, a jak chcesz pogadać o mnie to zapraszam na pw. Jeżeli nie masz nic ciekawego do napisania w temacie, to nie pisz
Ja pierd.. ale faza zamknij dupe w koncu chlopaku

Saverok

Post autor: Saverok » 25.02.2011, 11:11

BobSwagger_ pisze: Kibice Ruchu Chorzów jeżdżą po całej Polsce na gale MMA, gdzie nie znają rozpiski, nie kibicują żadnym fighterom (no chociaż żeby to było) i się lansują/szukają awantury w miejscu gdzie nie powinno ich po prostu być, bo z kibicowaniem to nie ma nic wspólnego.
Za przeproszeniem, ale argument z d*** wysrany.
Jeżdżą, bo walczy ich kolega, lubią oglądać ten sport i się tym interesują.
A co z tego że w np. 50 osób jadą, a nie 5? Trzymają się tak liczną grupą, wszyscy chcą jechać, to jadą.
j**** idiotów ! Tępe skurwysyny !

maciek_z_kalnu

Post autor: maciek_z_kalnu » 25.02.2011, 11:18

BobSwagger_ pisze:
nrth pisze:

Każdy o tym wie.

Ależ oczywiście że ktos może mieć inne zdanie niż ja - od tego jest forum, żeby dyskutować, tak? Więc dyskutujmy :) Ustawki w lesie nie są moim wzorem - wzorem były awantury na stadionach, wszystkie inne formy są dla mnie głupie, bo to chyba o to chodzi w kibicowaniu, żeby udowodnić że mój klub jest najlepszy i go wspierać i idąc tym tokiem myślenia, swój klub wspiera się na swoich meczach i to tam właśnie powinno się udowadniać swoją wyższość. To co Ty kochałeś już dawno poszło w zapomnienie niestety, bo żyjemy w XXI wieku i Anglia dała przykład innym państwom jak sobie z chuligaństwem radzić. Mamy kamery, zakazy, sankcje i wiele innych nieprzyjemności - dlatego to wszystko znika i przenosi się gdzieś indziej, taka kolej rzeczy. Teraz rodzi się pytanie - gdzie? Najoczywistszą odpowiedzią jest że skoro nie na meczu - to podczas drogi na mecz, ale wiemy, że jest obstawa itd. i to odpada. Skoro podczas drogi na mecz, na meczu, po meczu jesteśmy inwigilowani i obserwowani, to trzeba się umówić kiedy meczu nie ma. Umówić się tam gdzie nie ma kamer - las. Skoro przegraliśmy z "systemem", to trzeba zmienić podejście. I teraz kolejne pytania. Jeżeli organizator gali MMA wykłada własne pieniądze, z których zysk będzie nieduży, bo to niszowy sport, robi to po to by promować MMA i tym samym zawodników (waszych kolegów), to czy mądre jest rozpierdalanie tej gali? Pchanie się tam, gdzie nie ma na to miejsca, gdzie nie ma to nic wspólnego z kibicowaniem jest po prostu głupie. Inna sytuacja jeżeli jesteś na gali jako fan sportu i zobaczysz gościa w koszulce innego klubu, to wtedy wiadomo - wychodzimy na zewnątrz i po barwach. Natomiast jeżdżenie w 200 osób i robienie awantur na gali MMA przeszkadza organizatorom oraz zawodnikom. Nie rozumiem Ruchu, który jeździ na wszystkie gale MMA. A na KSW ich jakoś nie widać, nigdzie indziej w Europie też nie, nie wspominam już o Stanach (skoro jeżdżą bo są fanami MMA to niech jeżdżą wszędzie, a nie na niszowe gale). No chyba, że jeżdżą tylko robić awantury. I to już dla mnie kompletna głupota. Jeżeli dla was nie, to pogratulować tylko. Kibice Ruchu Chorzów jeżdżą po całej Polsce na gale MMA, gdzie nie znają rozpiski, nie kibicują żadnym fighterom (no chociaż żeby to było) i się lansują/szukają awantury w miejscu gdzie nie powinno ich po prostu być, bo z kibicowaniem to nie ma nic wspólnego. Tak samo jak ściąganie ludzi z miasta na ustawki, jak robienie układów chuligańskich - kiedyś układy i zgody tworzyły się z przyjaźni, na tym się opierały. Już nawet środowisko chuligańskie się zmienia, zmiana pokoleń, nigdy już nie będzie tej spontaniczności, na stadionach jest bezpiecznie, mamy układy robione tylko po to żeby komuś wpierdolić (mimo że pół roku wcześniej ekipy się nienawidziły), mamy awantury na galach MMA, które nie mają nic związanego z kibicowaniem. Odeszły pewne czasy, zamknął się pewien rozdział. Nadejdzie Euro i zostaną tylko lasy. Ale to nie powód żeby szukać awantur na siłę. Chyba, że ktoś chce koniecznie udowodnić swoją wielkość i się przylansować. Kiedyś żeby dostać info o ustawce, o wygranej awanturze trzeba było czekać tydzień na info, często nawet w ogóle nie można było się nic dowiedzieć, ekipy po prostu robiły swoje. Dziś to już wyścig, w trakcie awantury jest pisany post na kibice.net, a awantury najlepiej zrobić jak najgłośniejsze, żeby szpanować. Oczywiście mozecie mieć inne zdanie, w końcu tylko dyskutujemy :)
Piszesz jak rasowy polski polityk i "znawca" ruchu kibicowskiego wyjezdzajac ze slynnym przykladem anglii, jezeli ty srasz sie bo "inwigiliacja" itp to zacznij chodzic na siatkowke.

za ten post jeszcze nie tak dawno by Ci wiekoszc pojechala i prawdopodobnie wyłapał bana , piszesz jaka jakas stara spoleczniara z gw ktorej przeszkadzaja awantury tp

Jestes idealnym przykladem "nowgo pokolenia" uzytkownikow tego forum, jeszze kilka (3-4) lat temu zeby ktos napisal takiego posta bylo nie do pomyslenia na tym forum

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 25.02.2011, 12:03

UWAGA13 pisze:
BobSwagger_ pisze:więc się ku*** nie wypowiadaj, skoro nie umiesz trzymać poziomu.

znasz to z autopsji??

Od samego początku tego tematu powtarzasz te same "argumenty" że ustawki tylko w lesie, że organizator z własnej kieszeni organizuje gale mma, że czasy się zmieniły itp

A jeżeli już ci ktoś napiszę że jesteś zwykłym Andrzej w dodatku marzącym być chuliganem swojej ekipy to już zaczynasz ubliżać.

Oprócz tego że będziesz się wypowiadał na 5 stron i że co 3 wpis jest twój jest nic nie znaczysz. Pozostaje ci forum :)
Za to ty jesteś wróżbitą i wiesz dokładnie kim jestem, gratulacje :) Szczerze to twoje zdanie akurat c*** mnie obchodzi, jeśli nie dyskutujesz na temat awantur na galach mma, to po c*** się wypowiadasz?
Piszesz jak rasowy polski polityk i "znawca" ruchu kibicowskiego wyjezdzajac ze slynnym przykladem anglii, jezeli ty srasz sie bo "inwigiliacja" itp to zacznij chodzic na siatkowke.

za ten post jeszcze nie tak dawno by Ci wiekoszc pojechala i prawdopodobnie wyłapał bana , piszesz jaka jakas stara spoleczniara z gw ktorej przeszkadzaja awantury tp

Jestes idealnym przykladem "nowgo pokolenia" uzytkownikow tego forum, jeszze kilka (3-4) lat temu zeby ktos napisal takiego posta bylo nie do pomyslenia na tym forum
A co takiego jest w tym poście? No wytłumacz mi. Nie do pomyślenia jest, że będziesz mi pierdolił co mogę pisać a co nie i że 50 lat temu, to ja bana powinienem dostać, na szubienicy powinno się mnie powiesić. Wytłumacz na czym polega to nowe pokolenie i na czym stare, bo chyba sam tego nie rozumiesz.

Henderson

Post autor: Henderson » 25.02.2011, 12:07

Jak rozumiem to ty chcesz żeby awantury były tylko w lasach, za to ty się w lasach nie bijesz...Tak wynika z twoich postów, jak masz odpowiedzieć to bez k****, bo grzecznie pytam.

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 25.02.2011, 12:20

Nie. Po prostu jeśli powoli awantury na stadionach odchodzą do lamusa, uważam że wszelkie atrakcje (te umówione, nie spontaniczne - spontaniczne w każdym miejscu) powinny odbywać się na trasie albo w umówionych miejscach, żeby nie natknąć się na przypał ani nie robić popeliny wszędzie. Ustawki - w umówionych miejscach, na pewno nie na galach. Na imprezach i wszystkich innych miejscach, "nie umówionych" - spontaniczne akcje, jak najbardziej ok, bo o to w tym chodzi. Ale ustawianie się w miejscach publicznych to już moim zdaniem nie halo. Oczywiście to tylko moje zdanie i opinia i żadna ekipa nie musi się słuchać ani mnie ani was, drodzy użytkownicy. A tym gadaniem o banach, nowym pokoleniu, o tym że nic nie znacze, to tylko sami siebie ośmieszacie, nie wnosząc nic do dyskusji, a chcecie sobie nabić posty i kumatość w pierwszych dniach na forum. Łatwo jest naskoczyć w kilku, ale bronić się samemu już nie :)

Henderson

Post autor: Henderson » 25.02.2011, 12:28

Nie wiem czy to do mnie, ale mnie za bardzo nie zależy na opinii innych forumowiczów, mam inne punkty odniesienia...Odniosłem też wrażenie że najlepiej jakby Ruch siedział w enklawie na Batorym, a jak gdzieś się ruszą to max. w pięciu ;)

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 25.02.2011, 12:30

Ruch pisał, że jeżdżą na wszystkie gale, nawet jak nie walczy nikt z ekipy - czyli jeżdżą albo się polansować albo po awanturować, co moim zdaniem nie jest zbyt mądre. Nie mam żadnego kompleksu Ruchu, w życiu tylko raz widziałem ich kibiców. Ich sprawa, niech jeżdżą, tylko moim zdaniem jest to głupie, waszym nie. Ale oczywiście dzielni bojownicy kibice.net nie mogą dyskutować, tylko banować chcą :)

Henderson

Post autor: Henderson » 25.02.2011, 12:35

BobSwagger_ pisze:Ruch pisał, że jeżdżą na wszystkie gale, nawet jak nie walczy nikt z ekipy - czyli jeżdżą albo się polansować albo po awanturować, co moim zdaniem nie jest zbyt mądre. Nie mam żadnego kompleksu Ruchu, w życiu tylko raz widziałem ich kibiców. Ich sprawa, niech jeżdżą, tylko moim zdaniem jest to głupie, waszym nie. Ale oczywiście dzielni bojownicy kibice.net nie mogą dyskutować, tylko banować chcą :)
Szczerze mówiąc nie wiedziałem, ale...It's a free country, kupią bilet to są, zresztą miejsc gdzie awantura przeszkadza gapiom czy komuś jest multum, ale takie jest życie...

ODPOWIEDZ