Gdy jedną ze słynniejszych flag Resovii jest:

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
ten jest akurat spoko ale ma troche racji, dużo teraz pozerstwa wokoł patriotyzmuWIDZEWSKAduma pisze:strasznie uogólniaszPolskaPolskaPolska pisze:Trapi mnie lewactwo wchodzące w świat kibiców tylnymi drzwiami. Objawia się to np. ćpunskimi nawykami promującymi konopie, wlepki tego typu, kult ćpania. Nie wspominając o jakiejś łajzie, Bonus RPK się nazywa, który miesza symbole narodowe do swojej zaćpanej mordy, którą szczyci się w teledysku. Niby co to ma wspólnego z kibicowaniem? Oszołomione ćpunki z Teddy Boys jakoś ochoczo kręcą dupą na teledysku. No ale to jakaś banda c****. Żeby nie było podałem tylko przykład, bo tendencja jest ogólnopolska. Duża częśc kibiców to niestety nie są intelektualiści, dlatego są podatni na takie lewackie sztuczki.
WIELKA POLSKA KATOLICKA
https://www.youtube.com/watch?v=Fx_edWcXc-M
a to jak skomentujesz?
wiadomo że czesc podpina sie pod to, ale nie popadaj w paranoje
no chyba że ten wpis to była prowokacja
Bardzo fajna flaga, dlaczego już nie jest wywieszana?Sławol79 pisze:[link]
Prawdopodobnie prekursorem jest Lech.W 2004 roku wieszana była taka flaga na meczach.
[link]nrth pisze:Nie pamiętam roku ale na pewno pozdrawialiśmy Miśka w ok 1999-2000, jeśli mnie pamięć nie myli.
Dokładnie tak, a kojarzy ktoś podobną sytuacje w Polsce?jestesmywaszastolica pisze:Swego czasu była chyba jeszcze Petra :) z tego co się orientuje to kibice utożsamiają się zarówno z historyczna nazwa Wisła, jak i ta z początków kształtowania się ruchu kibicowskiego czyli Petrochemią.
Ale w piłce ręcznej dalej jest klub Wisła Płock. Chyba, że kiedyś to był klub wielosekcyjny?Bolo85 pisze:Dokładnie tak, a kojarzy ktoś podobną sytuacje w Polsce?jestesmywaszastolica pisze:Swego czasu była chyba jeszcze Petra :) z tego co się orientuje to kibice utożsamiają się zarówno z historyczna nazwa Wisła, jak i ta z początków kształtowania się ruchu kibicowskiego czyli Petrochemią.
Wiadomo że są ludzie którzy robią coś z serca i są pozerzy, tak było jest i będzie.WIDZEWSKAduma pisze:strasznie uogólniaszPolskaPolskaPolska pisze:Trapi mnie lewactwo wchodzące w świat kibiców tylnymi drzwiami. Objawia się to np. ćpunskimi nawykami promującymi konopie, wlepki tego typu, kult ćpania. Nie wspominając o jakiejś łajzie, Bonus RPK się nazywa, który miesza symbole narodowe do swojej zaćpanej mordy, którą szczyci się w teledysku. Niby co to ma wspólnego z kibicowaniem? Oszołomione ćpunki z Teddy Boys jakoś ochoczo kręcą dupą na teledysku. No ale to jakaś banda c****. Żeby nie było podałem tylko przykład, bo tendencja jest ogólnopolska. Duża częśc kibiców to niestety nie są intelektualiści, dlatego są podatni na takie lewackie sztuczki.
WIELKA POLSKA KATOLICKA
https://www.youtube.com/watch?v=Fx_edWcXc-M
a to jak skomentujesz?
wiadomo że czesc podpina sie pod to, ale nie popadaj w paranoje
no chyba że ten wpis to była prowokacja
w esperanto , ja p******* co jeden to lepszywino pisze:Jakim jezykiem sie porozumiewaja?
Jedne pomagają inne nie, ale dobrze że ktoś zauwaza problem., chociaz z drugiej strony jak ludzie mają chodzić w jakiś chinskich najkach to ja jednak wole żeby zarabiali "nasi" ludzie w klimacienisc pisze:wkur... mnie dorobkiewiczostwo "kibiców" rozplenionych firm tzw. "odzieży ulicznej" a dokładniej, czy jeśli jeden z drugim pajacem szafują symboliką Polski Walczącej oddają część zysków organizacjom kombatanckim (to samo tyczy się użytkowania logo Związku Jaszczurczego, NSZ itp), no i czy jeśli jeden lamer z drugim "ogarnia" ciuszki "PDW" to jakiś procent z tej kasy idzie na paczki dla kibiców będących w pierdlu?
A ekipy ubrane od dołu do góry w ciuchy pitbulla ekipy was nie irytują? Przykład idzie z góry każdy małolat musi wyglądać na maksa prawilnie w bluzie patriotycznej z grafiką na 100% powierzchni bluzy albo groźnie z czaszką od pitbulla, żal patrzeć jak coraz mniej osób, szczególnie tych zaangażowanych nosi klubowe barwy.nisc pisze:wkur... mnie dorobkiewiczostwo "kibiców" rozplenionych firm tzw. "odzieży ulicznej" a dokładniej, czy jeśli jeden z drugim pajacem szafują symboliką Polski Walczącej oddają część zysków organizacjom kombatanckim (to samo tyczy się użytkowania logo Związku Jaszczurczego, NSZ itp), no i czy jeśli jeden lamer z drugim "ogarnia" ciuszki "PDW" to jakiś procent z tej kasy idzie na paczki dla kibiców będących w pierdlu?
z 2-3 miesiące temu na tym fp -https://www.facebook.com/zznsz/?fref=tsmaksMKS pisze:no też jestem ciekaw czy jakies odpalają coś
ale i tak jest o niebo lepiej niż 15 lat temu, spokojnie, nic sie nie dzieje od razunisc pisze:nie chodzi mi o te osoby które noszą coś, bo taka moda, tylko o tych którzy w pewien sposób mają wyj...na to co na tych bluzach/koszulkach itp widnieje, byle się kasa zgadzała. Co do Pitbulla itp sytuacja jest inna, bo to w pełni komercyjna marka odzieżowa, jeśli jednak dajmy na to zamieszcza się konkretny motyw określonego oddziału/organizacji partyzanckiej, dowódcy itp i trzepie się kasę, podczas gdy powiedzmy na Wileńszczyźnie czy Wołyniu żyją członkowie tego oddziału czy potomkowie to jest to zwykłe granie w ch... Co do części edukacyjnej to wątpię w rolę ubrań w tej kwestii, a ponieważ sam zajmuję się pisaniem o II Wojnie Światowej w odpowiednich magazynach wiem że jak to się mówi "świadomość historyczna" większości kibiców stoi na płytkim poziomie "nerki" ze znakiem Polski Walczącej...
Ale widac poprawę, znam wielu kibiców pasjonatów historii, a kiedyś takich mozna było policzyc na palcach jednej rękinisc pisze: Co do części edukacyjnej to wątpię w rolę ubrań w tej kwestii, a ponieważ sam zajmuję się pisaniem o II Wojnie Światowej w odpowiednich magazynach wiem że jak to się mówi "świadomość historyczna" większości kibiców stoi na płytkim poziomie "nerki" ze znakiem Polski Walczącej...
dobrze jeśli gdy nie działa, to chociaz ma wiedzemancunian pisze:Dla mnie to jest rozmienianie troche na drobne waznych symboli. Nie przystoi po prostu z pewnych znakow robic komercyjnych motywow. Nie zrozumcie mnie zle, wiadomo ze jak ktos ma zapierdalac w rurkach czy z che na klacie, to lepiej z orlem, ale skoro sa te wszystie pitbulle, juz pomijajac cala mase klubowych ciuchow, to naprawde jest z czego wybierac. I nie mowie tutaj o jakis husarzach, tylko np o symbolach Polski Walczacej.
Szczegolnie ze bardzo czesto ni jak sie to nie przeklada na zadne dzialanie a jest to zwykla lanserka.
Rzadko na moich wargach –
Niech dziś to warga ma wyzna –
Jawi się krwią przepojony,
Najdroższy wyraz: Ojczyzna.
Widziałem, jak się na rynkach
Gromadzą kupczykowie
Licytujący się wzajem,
Kto Ją najgłośniej wypowie.
Widziałem, jak między ludźmi
Ten się urządza najtaniej,
Jak poklask zdobywa i rentę,
Kto krzyczy, że żyje dla Niej.