Wyznawca pisze:No to obiektywnie już mamy trzy najstarsze zgody w Polsce.
Cracovia-Polonia Warszawa
Śląsk-Lechia
Zawisza-ŁKS
Ktoś jeszcze?
Obiektywnie to należy dodać zgodę !!!
Polonia Bytom-Arka Gdynia
Polonia Bytom-Odra Opole
O ile się nie mylę to wiem że zgoda P.B-Arka powstała w połowie lub pod koniec lat 70
a jeżeli chodzi zgodę P.B-Odra Opole to pamietam że tak samo w latach 70 śpiewano już w Bytomiu o tej sztamie.
Raczej się nie mylę ale jeżeli tak to niech mnie ktoś poprawi z tych klubów.
wersu pisze:Jaka sytuacja panuje na linii Polonia Przemyśl Stal Stalowa Wola ? Mógłby ktoś orientujący sie w temacie napisać. Z góry dzeki
Było. Oficjalnie jest neutral. kiedyś kilka lat temu jak Poloniści mieli zgodę z Siarką dostawali w SW mocne baty, teraz się to podobno zmienia w drugą stronę. na razie nikt oficjalnie tego nie potwierdził.
STAMAK pisze:Jeszcze co do Górnika i Zagłębia Wałbrzych. Miałem okazje jechać w 2000 roku wspomagać wtedy KP Wałbrzych na mecz z Ceramedem Bielsko. Co mi właśnie najbardziej zapadło w pamięci to kilku kibiców w szalikach Zagłębia na tym wyjeździe. Była też Slavia wtedy.
Jestes pewny ze to nie byly szale GKS Tychy? Na tym meczu tyszanie wspierali Gornika w 67 osob a Slavia w 4 osoby
Na milion procent jestem pewny. Na bank widziałem trzy szale Zagłębia.
Moje pytanie dotyczy historii sztamy Śląska z Wisłą. Wiadomo, że przez jakiś czas nie było jakiejś specjalnej sympatii, delikatnie mówiąc. Byłbym wdzięczny za info, kiedy zgoda została reaktywowana?
Wielu kibiców dalej ma ze sobą kontakty, szacunek pozostał
lecz...
Często przy wspólnych meczach i nie tylko napinacze prokowują okrzykami "Lechia Gdańsk" (nie w czasie pozdrawiania zgód, na dodatek pozdrawiając tylko Lechie), Na co Jaga odpowiada "K... szajs"
Ta sytuacja miała np. miejsce w rundzie jesiennej gdzie mijaliśmy się bodajże w Katowicach.
Co łączy Orlęta Radzyń Podlaski z Wigrami Suwałki?
Chciałem jeszcze wiedzieć bo słyszałem od koleżki że Unia Nowa Sarzyna na jesieni pojawiała się na meczach Stalówki, mógłby ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć?
Mateoo pisze:Ile lat ma zgode GKS Tychy z Cracovią i ŁKS-em? I jakie są stosunki na linii GKS Tychy-Górnik Zabrze?
Naprawdę tego nie wiesz? Nie lepiej kolegów zapytać? Bez urazy,ale takimi pytaniami zaśmiecacie tylko temat.
Czekam,aż ktoś zapyta o stosunki na linii Wisła-Cracovia i Ruch-GieKSa.
widać ze to pierwszy post chłopaka (może jest młody i nie obeznany, dlatego pyta, wiec lepiej spokojnie odpowiedziec mimo śmiesznosci pytania, zeby czasami przez niewiedze nie mowił bajek wiec odpowiadam Na lini GKS Tychy - Górnik Zabrze jest kosa, podobnie jak lini GieKSa - GKS Tychy
Ajaciden-masz rację.Może trochę mnie poniosło,ale sam przyznasz,że niektóre pytania nie powinny się w tym temacie pojawić,a to było właśnie jedno z nich.
Będąc w Mielnie miałem okazje gadać z typkiem z Gwardii i powiedział mi tylko tyle że Cracovie bardziej szanują niż np. Lecha. Ale więcej niech napisze ktoś z GK.
Mateoo pisze:Ile lat ma zgode GKS Tychy z Cracovią i ŁKS-em? I jakie są stosunki na linii GKS Tychy-Górnik Zabrze?
Naprawdę tego nie wiesz? Nie lepiej kolegów zapytać? Bez urazy,ale takimi pytaniami zaśmiecacie tylko temat.
nie spinaj sie tak na chłopaka i jak nie masz nic ciekawogo do powiedzenia to sie nie odzywaj bo nie zawsze było tak jak dziś ...pamiętam jak wczoraj zgode Tychów z Górnikiem a co do Ruch -Gks to w latach 70tych ci pierwsi tworzyli ruch kibicowski na Bukowej
nie spinaj sie tak na chłopaka i jak nie masz nic ciekawogo do powiedzenia to sie nie odzywaj bo nie zawsze było tak jak dziś ...pamiętam jak wczoraj zgode Tychów z Górnikiem a co do Ruch -Gks to w latach 70tych ci pierwsi tworzyli ruch kibicowski na Bukowej
no właśnie nie masz racji, jeśli już wskazać kibiców innego klubu którzy współtworzyli w początkowym okresie ruch kibicowski na Bukowej to byli to kibice Górnika Zabrze.
jms pisze:Będąc w Mielnie miałem okazje gadać z typkiem z Gwardii i powiedział mi tylko tyle że Cracovie bardziej szanują niż np. Lecha. Ale więcej niech napisze ktoś z GK.
Typek mógł się wypowiedzieć we własnym imieniu.Gwardii nie łączy nic zarówno z Cracovią,jak i z Lechem,choć poprzez zgodę z Arką na pewno te dwa kluby są traktowane raczej z sympatią w naszym mieście.
Ty za to masz do powiedzenia bardzo ciekawy farmazon. Poza tym chłopak pytał o czasy OBECNE.
Chcialbym sie dowiedziec od kiedy do kiedy trwala zgoda Cracovii z Łódzkim Klubem Sportowym.Dziś widzialem u pewnego kolekcjonera szal łączony GKS Tychy&ŁKS&Cracovia i wygladal na nowiutki,a nie kojarze zeby w ostatnich kilku latach byla zgoda miedzy Cracovia a ŁKS-em.
Z gory dzieki za odpowiedz.I prosze o normalna odpowiedz a nie jakas napinke.
KSiak pisze:Chcialbym sie dowiedziec od kiedy do kiedy trwala zgoda Cracovii z Łódzkim Klubem Sportowym.Dziś widzialem u pewnego kolekcjonera szal łączony GKS Tychy&ŁKS&Cracovia i wygladal na nowiutki,a nie kojarze zeby w ostatnich kilku latach byla zgoda miedzy Cracovia a ŁKS-em.
Z gory dzieki za odpowiedz.I prosze o normalna odpowiedz a nie jakas napinke.
sam napisales ze widziales u kolekcjonera wiec nie dziwota ze jest nie zniszczony.... nie ma zgody jest kosa
piszesz żeby sie nie spinał a sam sie spinasz... nie odpowiadaj spinka na spinke no chyba ze masz za zadanie rozwalenie tematu a watpie zeby takie byly Twoje intencje. Chłopak zapytał i dostał odpowiedz wiec nie wiem po co ciagniecie jeszcze ten temat.
Co do Twojego ostatniego zdania to juz dostałeś wczesniej odpowiedz.
Niech ktoś ogarniety mi napisze jakie stosunki panują na linii Pogoń GieKSa i Pogoń Górnik Z.? Bo w temacie puchar Polski coś piszą że GieKSa czy Górnik mieli jechać z Portowcami do Sosnowca(albo bredzą) a niestety nic nie słyszałem o sytuacji jaka panuje miedzy tymi ekipami .
No chyba nie do końca. Na meczu GieKSa - Pogoń z sektora gości w c*** bluzgów na Zagłębie (mimo obecności Legii) i ani jednego na GKS. Zapewne jest to pokłosie prywatnych kontaktów MKS-GKS
Viclav pisze:No chyba nie do końca. Na meczu GieKSa - Pogoń z sektora gości w c*** bluzgów na Zagłębie (mimo obecności Legii) i ani jednego na GKS. Zapewne jest to pokłosie prywatnych kontaktów MKS-GKS
a może bluzgi były dlatego ze sa spiecia na linii ZS-PS?
poza tym od kiedy prywatne kontakty maja wpływ na oficjalne relacje miedzy kibicami.
Na lini GKS-PS nie ma napiecia wiec brak bluzg wzajemnych jest chyba zrozumiały
odnosnie GKS-Pogoń panowie na c*** szukać drugiego dna gdzie go nie ma
lepiej spytajcie o stosunki Pogoń-Falubaz to przynajmniej będzie jakieś ziarnko prawdy
pozdro
-P-(FhZG) pisze:Na dzien dzisiejszy ekipy Pogoni, Floty i Falubazu lacza tylko i wylacznie"goscinne"wspomagania, jesli cos bedzie oficjalnie przybite to pojawi sie o tym oficjalna wzmianka, ale napewno w ostatniej kolejnosci na tym"forum dla niby obeznanych" <lol2>
Jest to prawda, że Odra Wodzisław była FC Ruchu Chorzów? Wczoraj czytałem ze zdumieniem "Górnośląskie Południe" z marcowego "TMK!" i naprawdę się zdziwiłem.
Fighting Dragon Tokyo pisze:Jest to prawda, że Odra Wodzisław była FC Ruchu Chorzów? Wczoraj czytałem ze zdumieniem "Górnośląskie Południe" z marcowego "TMK!" i naprawdę się zdziwiłem.
Fighting Dragon Tokyo pisze:Jest to prawda, że Odra Wodzisław była FC Ruchu Chorzów? Wczoraj czytałem ze zdumieniem "Górnośląskie Południe" z marcowego "TMK!" i naprawdę się zdziwiłem.
Swego czasu w Wodzisławiu kibicowało się Górnikowi i Ruchowi, to o ile się nie mylę początki ruchu kibicowskiego na Odrze.
Nie znam do końca historii właśnie Odry Wodzisław, więc niech ktoś potwierdzi/dopowie.
Odra była kiedyś naszym FC, chłopaki mieli aspiracje na zgodę ale niestety nie ta liga, swego czasu w młynie Odry można było spotkać kibiców Ruchu jak i Górnika, pamiętam kiedyś jeszcze w 2 lidze na meczach Odry dość licznie stawiał się Pszów i chyba Radlin ale tego nie jestem pewien coś koło roku 92-94 była dość solidna delegacja Pszowa na meczy z Śląskiem Wrocław, Odra straciła wtedy wszystkie fany. Później weszli do ligi i nie pasowało im fan clubowanie, do teraz na meczach Ruchu można spotkać chłopaków z Wodzisławia tyle odnośnie Odry i z jej powiązaniami z Ruchem
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka