Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Prawdopodobnie od dzisiaj jest zgoda, nie potwierdzone informacje.
Było, Flotę z Falubazem łączy układ chuligański, natomiast Falubaz był z Pogonią w Sosnowcu, a ostatnio Pogoń była u nich na turnieju najlepiej jak wypowiedzą się osoby ze Szczecina lub Zielonej Góry.Serebro89 pisze:Co łączy Pogoń, Flotę i Falubaz ?
Troche nietypowo, fani piłki kopanej i czarnego sportu...
Istnieje już jakaś taka ''dziwna'' zgoda albo układ między fanami dwóch różnych dyscyplin sportowych?
Istnieje już jakaś taka ''dziwna'' zgoda albo układ między fanami dwóch różnych dyscyplin sportowych?
-
Bez Popłatku
Apator - Ruch chociażby
zapomniałem o tym ;)Bez Popłatku pisze:Apator - Ruch chociażby
-
Tajemniczy
Polonia posiada sekcje piłki kopanej, a przynajmniej posiadała.kocur1488 pisze:Stomil - Polonia jeszcze.
Pogoń Sz. zdaje się była tez na derbach lubuskiego z Falubazem w Gorzowie Wlkp. chyba goscinnie...
Na dzien dzisiejszy ekipy Pogoni, Floty i Falubazu lacza tylko i wylacznie"goscinne"wspomagania, jesli cos bedzie oficjalnie przybite to pojawi sie o tym oficjalna wzmianka, ale napewno w ostatniej kolejnosci na tym"forum dla niby obeznanych" <lol2>
Jestes pewny ze to nie byly szale GKS Tychy? Na tym meczu tyszanie wspierali Gornika w 67 osob a Slavia w 4 osobySTAMAK pisze:Jeszcze co do Górnika i Zagłębia Wałbrzych. Miałem okazje jechać w 2000 roku wspomagać wtedy KP Wałbrzych na mecz z Ceramedem Bielsko. Co mi właśnie najbardziej zapadło w pamięci to kilku kibiców w szalikach Zagłębia na tym wyjeździe. Była też Slavia wtedy.
z forum ŁKS-u:
OFICJALNIE zgoda z Zawiszą została zawarta jesienią 1977 na meczu w Łodzi.
Natomiast początki przyjaźni na osi Łódź - Bydgoszcz datują się na drugoligowe sezony 69/70 i 70/71 za sprawą kilku chłopaków z Bydgoszczy i Włocławka, którzy studiowali w Łodzi i będąc kibicami Zawiszy zostali zainfekowani tworzącym się ruchem kibicowskim na ŁKS-ie.
Patrząc od tej strony można uznać, że jest to najstarsza zgoda w Polsce, a już na pewno najstarsza trwająca nieprzerwanie.
OFICJALNIE zgoda z Zawiszą została zawarta jesienią 1977 na meczu w Łodzi.
Natomiast początki przyjaźni na osi Łódź - Bydgoszcz datują się na drugoligowe sezony 69/70 i 70/71 za sprawą kilku chłopaków z Bydgoszczy i Włocławka, którzy studiowali w Łodzi i będąc kibicami Zawiszy zostali zainfekowani tworzącym się ruchem kibicowskim na ŁKS-ie.
Patrząc od tej strony można uznać, że jest to najstarsza zgoda w Polsce, a już na pewno najstarsza trwająca nieprzerwanie.
No to obiektywnie już mamy trzy najstarsze zgody w Polsce.
Cracovia-Polonia Warszawa
Śląsk-Lechia
Zawisza-ŁKS
Ktoś jeszcze?
Śląsk-Lechia
Zawisza-ŁKS
Ktoś jeszcze?
Polonia Bytom - Arka Gdynia 1974
-
Darecki1410
Obiektywnie to należy dodać zgodę !!!Wyznawca pisze:No to obiektywnie już mamy trzy najstarsze zgody w Polsce.
Śląsk-Lechia
Zawisza-ŁKS
Ktoś jeszcze?
Polonia Bytom-Arka Gdynia
Polonia Bytom-Odra Opole
O ile się nie mylę to wiem że zgoda P.B-Arka powstała w połowie lub pod koniec lat 70
a jeżeli chodzi zgodę P.B-Odra Opole to pamietam że tak samo w latach 70 śpiewano już w Bytomiu o tej sztamie.
Raczej się nie mylę ale jeżeli tak to niech mnie ktoś poprawi z tych klubów.
ksg_1946 pisze:Jestes pewny ze to nie byly szale GKS Tychy? Na tym meczu tyszanie wspierali Gornika w 67 osob a Slavia w 4 osobySTAMAK pisze:Jeszcze co do Górnika i Zagłębia Wałbrzych. Miałem okazje jechać w 2000 roku wspomagać wtedy KP Wałbrzych na mecz z Ceramedem Bielsko. Co mi właśnie najbardziej zapadło w pamięci to kilku kibiców w szalikach Zagłębia na tym wyjeździe. Była też Slavia wtedy.
Na milion procent jestem pewny. Na bank widziałem trzy szale Zagłębia.
Polonia Przemysl ostatnio wspiera Stal Stalowa Wola,bardziej jako FC niz układ,ale obydwie strony nie chca sie do tego przyznac
-
obywatel_1984
Moje pytanie dotyczy historii sztamy Śląska z Wisłą. Wiadomo, że przez jakiś czas nie było jakiejś specjalnej sympatii, delikatnie mówiąc. Byłbym wdzięczny za info, kiedy zgoda została reaktywowana?
Wisła Kraków- pierwsza zgoda 16 IX 1973 do 8 X 1988 , 19 V 1993 nieformalny układ, 11 IX 1994- druga zgoda
Mam pytanie jak wygląda sytuacja na linii Jaga-Wisła i Cracovia-Korona ?
zgoda została zakończona z klasą, także poważanie i sympatia pozostaławojoj pisze:Mam pytanie jak wygląda sytuacja na linii Jaga-Wisła
w przypadku spotkania na trasie mineli by się i tyle ;)
-
ostrykrokodylec
Cracovia Korona neutralnie. Na pierwszym meczu po zerwaniu coś tam wynikło ale po ostatnim meczu zero bluzgów i ogólnie każdy robił swoje.
Wisła - Jaga
Wielu kibiców dalej ma ze sobą kontakty, szacunek pozostał
lecz...
Często przy wspólnych meczach i nie tylko napinacze prokowują okrzykami "Lechia Gdańsk" (nie w czasie pozdrawiania zgód, na dodatek pozdrawiając tylko Lechie), Na co Jaga odpowiada "K... szajs"
Ta sytuacja miała np. miejsce w rundzie jesiennej gdzie mijaliśmy się bodajże w Katowicach.
Wielu kibiców dalej ma ze sobą kontakty, szacunek pozostał
lecz...
Często przy wspólnych meczach i nie tylko napinacze prokowują okrzykami "Lechia Gdańsk" (nie w czasie pozdrawiania zgód, na dodatek pozdrawiając tylko Lechie), Na co Jaga odpowiada "K... szajs"
Ta sytuacja miała np. miejsce w rundzie jesiennej gdzie mijaliśmy się bodajże w Katowicach.
Jak wyglade sytuacja miedzy Kaliskim KKSem a Chemikiem K.K??
czy zgoda pomiędzy Polonią Bytom a Arką trwa nieprzerwanie?
jeśli chodzi o Falubaz,Flote i szczecińską Pogoń to stosunki są co raz lepsze. Niedługo się wyjaśni co i jak.
-
wujek_fido
Warta Sieradz i MKS Kluczbork, skończyło się na kilku wizytach czy coś dalej w tym temacie jest?
-
mocne-uderzenie
Co łączy Orlęta Radzyń Podlaski z Wigrami Suwałki?
Chciałem jeszcze wiedzieć bo słyszałem od koleżki że Unia Nowa Sarzyna na jesieni pojawiała się na meczach Stalówki, mógłby ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć?
Chciałem jeszcze wiedzieć bo słyszałem od koleżki że Unia Nowa Sarzyna na jesieni pojawiała się na meczach Stalówki, mógłby ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć?
Ile lat ma zgode GKS Tychy z Cracovią i ŁKS-em? I jakie są stosunki na linii GKS Tychy-Górnik Zabrze?
-
Okropny dolores 3
Naprawdę tego nie wiesz? Nie lepiej kolegów zapytać? Bez urazy,ale takimi pytaniami zaśmiecacie tylko temat.Mateoo pisze:Ile lat ma zgode GKS Tychy z Cracovią i ŁKS-em? I jakie są stosunki na linii GKS Tychy-Górnik Zabrze?
Czekam,aż ktoś zapyta o stosunki na linii Wisła-Cracovia i Ruch-GieKSa.
Okropny dolores 3 pisze:Naprawdę tego nie wiesz? Nie lepiej kolegów zapytać? Bez urazy,ale takimi pytaniami zaśmiecacie tylko temat.Mateoo pisze:Ile lat ma zgode GKS Tychy z Cracovią i ŁKS-em? I jakie są stosunki na linii GKS Tychy-Górnik Zabrze?
widać ze to pierwszy post chłopaka (może jest młody i nie obeznany, dlatego pyta, wiec lepiej spokojnie odpowiedziec mimo śmiesznosci pytania, zeby czasami przez niewiedze nie mowił bajek wiec odpowiadam Na lini GKS Tychy - Górnik Zabrze jest kosa, podobnie jak lini GieKSa - GKS Tychy
-
Okropny dolores 3
Ajaciden-masz rację.Może trochę mnie poniosło,ale sam przyznasz,że niektóre pytania nie powinny się w tym temacie pojawić,a to było właśnie jedno z nich.
-
ostrykrokodylec
Zgoda od: 1982Mateoo pisze:Ile lat ma zgode GKS Tychy z Cracovią
Będąc w Mielnie miałem okazje gadać z typkiem z Gwardii i powiedział mi tylko tyle że Cracovie bardziej szanują niż np. Lecha. Ale więcej niech napisze ktoś z GK.
-
ostrykrokodylec
Widujemy się wiadomo gdzie, nie ma żadnych układów itp. Oficjalnie nic nie łączy.
-
piknik.knet
nie spinaj sie tak na chłopaka i jak nie masz nic ciekawogo do powiedzenia to sie nie odzywaj bo nie zawsze było tak jak dziś ...pamiętam jak wczoraj zgode Tychów z Górnikiem a co do Ruch -Gks to w latach 70tych ci pierwsi tworzyli ruch kibicowski na BukowejOkropny dolores 3 pisze:Naprawdę tego nie wiesz? Nie lepiej kolegów zapytać? Bez urazy,ale takimi pytaniami zaśmiecacie tylko temat.Mateoo pisze:Ile lat ma zgode GKS Tychy z Cracovią i ŁKS-em? I jakie są stosunki na linii GKS Tychy-Górnik Zabrze?
no właśnie nie masz racji, jeśli już wskazać kibiców innego klubu którzy współtworzyli w początkowym okresie ruch kibicowski na Bukowej to byli to kibice Górnika Zabrze.piknik.knet pisze:nie spinaj sie tak na chłopaka i jak nie masz nic ciekawogo do powiedzenia to sie nie odzywaj bo nie zawsze było tak jak dziś ...pamiętam jak wczoraj zgode Tychów z Górnikiem a co do Ruch -Gks to w latach 70tych ci pierwsi tworzyli ruch kibicowski na BukowejOkropny dolores 3 pisze:Naprawdę tego nie wiesz? Nie lepiej kolegów zapytać? Bez urazy,ale takimi pytaniami zaśmiecacie tylko temat.Mateoo pisze:Ile lat ma zgode GKS Tychy z Cracovią i ŁKS-em? I jakie są stosunki na linii GKS Tychy-Górnik Zabrze?
Typek mógł się wypowiedzieć we własnym imieniu.Gwardii nie łączy nic zarówno z Cracovią,jak i z Lechem,choć poprzez zgodę z Arką na pewno te dwa kluby są traktowane raczej z sympatią w naszym mieście.jms pisze:Będąc w Mielnie miałem okazje gadać z typkiem z Gwardii i powiedział mi tylko tyle że Cracovie bardziej szanują niż np. Lecha. Ale więcej niech napisze ktoś z GK.
-
Okropny dolores 3
Ty za to masz do powiedzenia bardzo ciekawy farmazon. Poza tym chłopak pytał o czasy OBECNE.piknik.knet pisze:nie spinaj sie tak na chłopaka i jak nie masz nic ciekawogo do powiedzenia to sie nie odzywaj bo nie zawsze było tak jak dziś ...pamiętam jak wczoraj zgode Tychów z Górnikiem a co do Ruch -Gks to w latach 70tych ci pierwsi tworzyli ruch kibicowski na BukowejOkropny dolores 3 pisze:Naprawdę tego nie wiesz? Nie lepiej kolegów zapytać? Bez urazy,ale takimi pytaniami zaśmiecacie tylko temat.Mateoo pisze:Ile lat ma zgode GKS Tychy z Cracovią i ŁKS-em? I jakie są stosunki na linii GKS Tychy-Górnik Zabrze?
Chcialbym sie dowiedziec od kiedy do kiedy trwala zgoda Cracovii z Łódzkim Klubem Sportowym.Dziś widzialem u pewnego kolekcjonera szal łączony GKS Tychy&ŁKS&Cracovia i wygladal na nowiutki,a nie kojarze zeby w ostatnich kilku latach byla zgoda miedzy Cracovia a ŁKS-em.
Z gory dzieki za odpowiedz.I prosze o normalna odpowiedz a nie jakas napinke.
sam napisales ze widziales u kolekcjonera wiec nie dziwota ze jest nie zniszczony.... nie ma zgody jest kosaKSiak pisze:Chcialbym sie dowiedziec od kiedy do kiedy trwala zgoda Cracovii z Łódzkim Klubem Sportowym.Dziś widzialem u pewnego kolekcjonera szal łączony GKS Tychy&ŁKS&Cracovia i wygladal na nowiutki,a nie kojarze zeby w ostatnich kilku latach byla zgoda miedzy Cracovia a ŁKS-em.