Tak samo was gdy robicie to samo bo robicie. I zmień płytę bo już nudzisz ciągłymi wyzwiskami od k****, żydów. Bo intelektualnie więcej niż 6 lat nie stoisz

Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Taki wszechwiedzący, a pyta się o takie podstawowe sprawy? To nawet zabawne.Master2000 pisze: ↑10.11.2024, 18:28myślę ze byś się zdziwił ile z tamtych czasów wiem;-)amaris pisze: ↑10.11.2024, 17:21Możesz nie wiedzieć, czemu kiedyś na wielu polskich stadionach prawicowa ekstrema wywieszała swastyki, bo w tym czasie na Widzewku, to chyba wisiała (A)narchia? Inny klimat, nie czaisz tego.
Śpiewajmy więc głośno: Śmierć Wrogom Ojczyzny! *
* W przypadku Widzewka nie dotyczy antypolaków z Reichu Chorzów, bo to mocna ekipa, więc gdy obrażają Polskę i Polaków, to głowa w dół i udajemy, że nic się nie stało.
no to wyjaśnij omnibusie czemu prawicowa ekstrema wywieszała swastyki i dlaczego Legia to popiera?
W dużym skrócie: to było odreagowanie lat komunizmu, gdzie faszyzm/nazizm był przedstawiany jako największe zło, więc w ramach głupiej przekory, sięgnięto po swastyki, no ale taki stary kumacz jak ty, to przecież doskonale wie :)
Może teraz stary kumacz odpowie jak się na Widzewku AKTUALNIE podejmuje antypolaków z Reichu Chorzów i czy głośno, czy może bardzo głośno śpiewaliście na MN Śmierć Wrogom Ojczyzny? :)
-
twoje wpisy wzbudzają u mnie uśmiech politowania...musisz wiedzieć że w mieście Lodzi zarowno przez Widzewiakow jak i Rycerzy Wiosny mieszkańcy stolicy postrzegani są jak ciezkie lamusy,smiejemy sie z was.Bywam w Warszawie czesto i za kazdym razem jak widze ten styl warszawskich ulic i sposob bycia Warszawiakow to dziekuje rodzicom że jestem z miasta Łodzi i utwierdzam sie tylko w swojej opinii nt.mieszkancow stolicy...Jak przyjmuje sie aktualnie kibiców Ruchu?Tak jak zawsze z szacunkiem i szczera sympatią i ja np.mam wyjebane czy są Hanysami,Polakami,Węgrami czy też Niemicami to są moi kumple i szanuje ich bez względu na pochodzenie jedno jest pewne, w przeciewieństwie do Warszawiaków są charakterni,mozna na nich liczyc,są szczerzy i gościnni i nie wala w c**** tak jak wy...a przede wszystkim dumni są ze swojego pochodzenia.Wy jestescie spendem ludzi z calej Polski ktorzy u siebie na własnym podwórku nie daja sobie rady...
-
Ogólnie fajnie, masz swoją opinię i tyle. Ktoś może mieć inną.serce miasta pisze: ↑13.11.2024, 07:34twoje wpisy wzbudzają u mnie uśmiech politowania...musisz wiedzieć że w mieście Lodzi zarowno przez Widzewiakow jak i Rycerzy Wiosny mieszkańcy stolicy postrzegani są jak ciezkie lamusy,smiejemy sie z was.Bywam w Warszawie czesto i za kazdym razem jak widze ten styl warszawskich ulic i sposob bycia Warszawiakow to dziekuje rodzicom że jestem z miasta Łodzi i utwierdzam sie tylko w swojej opinii nt.mieszkancow stolicy...Jak przyjmuje sie aktualnie kibiców Ruchu?Tak jak zawsze z szacunkiem i szczera sympatią i ja np.mam wyjebane czy są Hanysami,Polakami,Węgrami czy też Niemicami to są moi kumple i szanuje ich bez względu na pochodzenie jedno jest pewne, w przeciewieństwie do Warszawiaków są charakterni,mozna na nich liczyc,są szczerzy i gościnni i nie wala w c**** tak jak wy...a przede wszystkim dumni są ze swojego pochodzenia.Wy jestescie spendem ludzi z calej Polski ktorzy u siebie na własnym podwórku nie daja sobie rady...
Mnie ciekawi tylko ten wytłuszczony fragment. Skoro nie interesuje Cię czy kibic Ruchu jest Hanysem,Polakiem, Węgrem Czy Niemcem to w sumie z jakiego pochodzenia mają być dumni? Trochę sobie zaprzeczasz.
Chyba,że chodzi Ci o pochodzenie śląskie? To z drugiej strony jak rozmawiasz z kibicem Ruchu z Myszkowa,Zawiercia, Dzierżoniowa czy Staszowa to też Mu mówisz,że podziwiasz jego dumę z pochodzenia śląskiego?
A i najważniejsze czyli ostatnie zdanie. Skoro Warszawa jest spendem ludzi z całej Polski(a jest i tutaj Ci przyznaję rację) to stadion Ruchu podczas ich meczu również jest spendem ludzi z różnych zakątków Polski.
-
I do tego nie jest tak kolorowo jak na Łazienkowskiej:) Tu zawsze sporo brązu,żółci i takiego brudnego beżu.
-
Na pewno więcej charakteru niż czerwone hipokrytki z pod Łodziserce miasta pisze: ↑13.11.2024, 07:34twoje wpisy wzbudzają u mnie uśmiech politowania...musisz wiedzieć że w mieście Lodzi zarowno przez Widzewiakow jak i Rycerzy Wiosny mieszkańcy stolicy postrzegani są jak ciezkie lamusy,smiejemy sie z was.Bywam w Warszawie czesto i za kazdym razem jak widze ten styl warszawskich ulic i sposob bycia Warszawiakow to dziekuje rodzicom że jestem z miasta Łodzi i utwierdzam sie tylko w swojej opinii nt.mieszkancow stolicy...Jak przyjmuje sie aktualnie kibiców Ruchu?Tak jak zawsze z szacunkiem i szczera sympatią i ja np.mam wyjebane czy są Hanysami,Polakami,Węgrami czy też Niemicami to są moi kumple i szanuje ich bez względu na pochodzenie jedno jest pewne, w przeciewieństwie do Warszawiaków są charakterni,mozna na nich liczyc,są szczerzy i gościnni i nie wala w c**** tak jak wy...a przede wszystkim dumni są ze swojego pochodzenia.Wy jestescie spendem ludzi z calej Polski ktorzy u siebie na własnym podwórku nie daja sobie rady...
-
Brawo prawdziwku, uczciwie stawiasz sprawę, masz wyjebane na to, że większość z nich jest wroga Polsce. Musi to być stanowisko powszechne na Widzewku, inaczej nie mielibyście z nimi wieloletniej zgody. Interes klubu jest ważniejszy niż patriotyzm, ale nie każdy musi być patriotą, jak widać ty i większość na Widzewie nimi nie są.serce miasta pisze: ↑13.11.2024, 07:34twoje wpisy wzbudzają u mnie uśmiech politowania...musisz wiedzieć że w mieście Lodzi zarowno przez Widzewiakow jak i Rycerzy Wiosny mieszkańcy stolicy postrzegani są jak ciezkie lamusy,smiejemy sie z was.Bywam w Warszawie czesto i za kazdym razem jak widze ten styl warszawskich ulic i sposob bycia Warszawiakow to dziekuje rodzicom że jestem z miasta Łodzi i utwierdzam sie tylko w swojej opinii nt.mieszkancow stolicy...Jak przyjmuje sie aktualnie kibiców Ruchu?Tak jak zawsze z szacunkiem i szczera sympatią i ja np.mam wyjebane czy są Hanysami,Polakami,Węgrami czy też Niemicami to są moi kumple i szanuje ich bez względu na pochodzenie jedno jest pewne, w przeciewieństwie do Warszawiaków są charakterni,mozna na nich liczyc,są szczerzy i gościnni i nie wala w c**** tak jak wy...a przede wszystkim dumni są ze swojego pochodzenia.Wy jestescie spendem ludzi z calej Polski ktorzy u siebie na własnym podwórku nie daja sobie rady...
Musisz widzieć, że w Warszawie bez zmiany: Jude, Jude, Jude, cała Łódź, a ciężkich lamusów to poszukaj wśród ciągle lanych przez wszystkich kibiców Remisowego Towarzystwa Sportowego im Lutka Rozenbauma :)
-
Kibice Ruchu sa wrogami Polski?Wez rozpedz sie pierdolnij baranka w sciane...Interes klubu wazniejszy niz patriotyzm...Przyznaj sie lepiej co tam niedobrego przytrafilo sie wielkiemu obrotniakowi z Warszawy w Lodzi na Pomorskiej,pisales kiedys o tym...jude,jude cala Lodz a z Crocovia i gwiazdami zydowskimi na glosnikach u fanow Kaczego ze stolicy.Moze i jestesmy bici i jestesmy remisowym towarzystwem ale nie pekamy i jak to w takim razie swiadczy o Was... ps.pamietasz piec minut?
-
Trzeba być wyjątkowo pięknym (lub tępym) umysłem, by powiązać piosenkę Cała Łódź... z Cracovią. Przecież to tylko przytyk do historii waszego miasta, do założycieli, działaczy itd. do wyrażenia ogólnej niechęci do łodzian. Nikt nie myśli w 2024, że jesteście etnicznymi żydami. Chociaż Jarek Papis to jednak "ciekawy" przypadek ;)
Łopatologicznie. Popieranie separatyzmu ślązakowskiego jest antypolskie, kibice Reichu go we większości popierają, ergo są antypolakami, więc nie rób z siebie inteligentnego inaczej, a może...
Jeszcze, co do kibiców Reichu i ich charakterności, dziwne, że są przy tej całej charakterności, nazywani są powszechnie FabRyką Konfidentów. Zresztą w tej waszej "wielkiej" koalicji strachu 60 to standard. Takie nieco inne, swój do swego, po swoje :)
Nic mi się nie zdarzyło na Pomorskiej, wspomniałem tylko o stanie architektoniczno-higienicznym tej ulicy, za to Piotrkowską wspominam dobrze, jedno z niewielu miejsc wartych uwagi w tym smutnym jak p**** mieście.
Łopatologicznie. Popieranie separatyzmu ślązakowskiego jest antypolskie, kibice Reichu go we większości popierają, ergo są antypolakami, więc nie rób z siebie inteligentnego inaczej, a może...
Jeszcze, co do kibiców Reichu i ich charakterności, dziwne, że są przy tej całej charakterności, nazywani są powszechnie FabRyką Konfidentów. Zresztą w tej waszej "wielkiej" koalicji strachu 60 to standard. Takie nieco inne, swój do swego, po swoje :)
Nic mi się nie zdarzyło na Pomorskiej, wspomniałem tylko o stanie architektoniczno-higienicznym tej ulicy, za to Piotrkowską wspominam dobrze, jedno z niewielu miejsc wartych uwagi w tym smutnym jak p**** mieście.
-
Dobrze, że Warszawa jest niesmutna. Taka uśmiechnięta, wesoła, tęczowa, kolorowa, zróżnicowana... :)
-
A to wszystko dzięki przyjezdnym, chociażby z Łodzi, którzy grzeją IC codziennie tutaj do roboty się pouśmiechać albo wysłać dzieci na studia ;) O innych częściach Polski nie wspomnę.
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
-
Hehe zrozum wreszcie ze ludzie z miasta Łodzi wykladaja kukurydze na Warszawe a nie jezdza tam do roboty,

roboty u nasz jest od cholery tylko robic nie ma komu... a z tymi szkolami to juz wgl.kino my mamy swoj uniwersytet,swoja politechnike itd.do placki ze stolicy przyjezdzaja sie edukowac do miasta Łodzi bo jest...taniej.Łodzianie do Warszawy jezdza w wiekszosci przypadkow wydoic bogatego...wiadomo kogo.pzdr.ps.Łódzcy kibice pier....całą stolice
-
Amaris dzban o swastykach, że to takie granie na nosie i w sumie zarty, ale obersleschien to faktyczny wróg Polski. Weźcie tego dzbana do Choroszczy wyślijcie czy co tam się robi z chorymi pojebami.
-
Ja rozumiem, że jesteś mało inteligentny, ale nie musisz tego ogłaszać całemu światu za pośrednictwem tego forum.
Separatyzm ślązakowski to realny problem. Dysponują oni poparciem lewackich antypolskich elit oraz dyskretnym wsparciem z Niemiec i istnieją realnie w polityce, nawet tej ogólnokrajowej. Można mieć wiele zastrzeżeń do Dudy, ale to on zawetował ustawę o przyznaniu gwarze śląskiej statusu języka regionalnego, a to jeden z kilku ważnych kroków do budowania oddzielnej ślązakowskiej świadomości, która jest zdecydowanie proniemiecka i antypolska. Porównaj sobie ich pozycję, znaczenie z gośćmi, którzy wieszali kiedyś na polskich stadionach swasty idioto...
Dla każdego polskiego patrioty taka zgoda z folksdojczami byłaby kompromitująca, ale nie dla czerwonoarmistów (wiślaków, elanowców też), nazywających się dla niepoznaki Ludźmi Honoru :)
Separatyzm ślązakowski to realny problem. Dysponują oni poparciem lewackich antypolskich elit oraz dyskretnym wsparciem z Niemiec i istnieją realnie w polityce, nawet tej ogólnokrajowej. Można mieć wiele zastrzeżeń do Dudy, ale to on zawetował ustawę o przyznaniu gwarze śląskiej statusu języka regionalnego, a to jeden z kilku ważnych kroków do budowania oddzielnej ślązakowskiej świadomości, która jest zdecydowanie proniemiecka i antypolska. Porównaj sobie ich pozycję, znaczenie z gośćmi, którzy wieszali kiedyś na polskich stadionach swasty idioto...
Dla każdego polskiego patrioty taka zgoda z folksdojczami byłaby kompromitująca, ale nie dla czerwonoarmistów (wiślaków, elanowców też), nazywających się dla niepoznaki Ludźmi Honoru :)
-
Rozumiesz, że kierunek studiów raczej podyktowany jest faktem co chcesz studiować a nie samym faktem, że dane miasto posiada uczelnie? Widać, że nie jesteś najostrzejsza kredką w piórniku. W sumie mogę ci wytłumaczyć, jeżeli chcesz studiować kierunek morski to raczej będziesz ich szukać w trójmieście, a nie u siebie w Łodzi, chociaż nazwa może być myląca. Poza tym [link] Naprawdę nie macie u siebie perspektywicznych zawodów, że wsiadacie w to IC lub kolej aglomeracyjną warszawsko-łódzką i spędzacie codziennie po 3-4 godziny, żeby pracować w tej znienawidzonej Warszawie i szczycić się "dojeniem" warszawiaka? Chociaż założę się, że większość z was pracuje w jakichś korporacjach na najniższych szczeblach więc z dojeniem nie ma to niczego wspólnego :)serce miasta pisze: ↑14.11.2024, 11:30Hehe zrozum wreszcie ze ludzie z miasta Łodzi wykladaja kukurydze na Warszawe a nie jezdza tam do roboty,roboty u nasz jest od cholery tylko robic nie ma komu... a z tymi szkolami to juz wgl.kino my mamy swoj uniwersytet,swoja politechnike itd.do placki ze stolicy przyjezdzaja sie edukowac do miasta Łodzi bo jest...taniej.Łodzianie do Warszawy jezdza w wiekszosci przypadkow wydoic bogatego...wiadomo kogo.pzdr.ps.Łódzcy kibice pier....całą stolice
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
-
Sramaris zamiast wylewać tu swoje żale na temat Ruchu to zajmij się kondomie lewacką antypolską warszafką i tym banderowcem na temat którego ktoś wlasnie wrzucił info do waszego tematu.
-
Koledzy z Legii zatrzymali sie na latach 90. - wtedy faktycznie duzo ludzi z Lodzi jezdzilo do Warszawy do pracy. Ale te czasy dosc dawno sie skonczyly. Dzisiaj na pewno tez jezdza, ale zapewne nie w wiekszej liczbie procentowo niz ci z np. Lublina, Siedlec czy Ostroleki.
Tak wiec dosc zdarty i nudny to motyw, tym bardziej ze bardzo czesto tu na forum prezentowany. Jak ktos pisal, w Lodzi jest wystarczajaco pracy - mniej platnej ale i koszta zycia nizsze.
Tak wiec dosc zdarty i nudny to motyw, tym bardziej ze bardzo czesto tu na forum prezentowany. Jak ktos pisal, w Lodzi jest wystarczajaco pracy - mniej platnej ale i koszta zycia nizsze.
-
Powyżej wrzuciłem ci nawet link do artykułu z 2019r. ze statystykami. Wystarczy go przeczytać, ze zrozumieniem. Poza tym nikt z Siedlec czy Ostrołęki nie opluwa Warszawy kiedy do niej jedzie zarobić pieniądze w przeciwieństwie do łodzian. Ot hipokryzja ;) W weekendy LTSK, j**** Warszawę a od poniedziałku do piątku "witam szefie, jak minął weekendzik"?
-
No zobaczmy ten artykułczehulov pisze: ↑14.11.2024, 13:46Powyżej wrzuciłem ci nawet link do artykułu z 2019r. ze statystykami. Wystarczy go przeczytać, ze zrozumieniem. Poza tym nikt z Siedlec czy Ostrołęki nie opluwa Warszawy kiedy do niej jedzie zarobić pieniądze w przeciwieństwie do łodzian. Ot hipokryzja ;) W weekendy LTSK, j**** Warszawę a od poniedziałku do piątku "witam szefie, jak minął weekendzik"?
Niecałe 20 tysięcy z województwa w którym mieszka 2,5 miliona ludzi, no rzeczywiście masa ludzi, to nawet nie będzie promil tylko 0,008% mieszkańców hehe.Najwięcej pracowników najemnych pochodziło ze śląskiego (21,3 tys. osób - 14,9% całości), a w dalszej kolejności sąsiednich: łódzkiego (19,5 tys. - 13,7%)
-
Myślisz, że 20tys. osób to jest mało? Wyobraź sobie, że to praktycznie tyle ile mieści stadion Widzewa ;) I tyle właśnie z Twojego miasta i okolic grzeje do tej znienawidzonej Warszawy. Zwłaszcza, że przyjmiemy jedyne miejsce destynacji.
-
No to jest zaskakująco mało biorąc pod uwagę, że łódzkie przecież graniczy z mazowieckim, a więcej ludzi przyjeżdża tam do pracy ze śląskiego. Większość z tej liczby to i tak zapewne mieszkańcy miejscowości blisko granicy województw jak np rejon Skierniewic czy Rawy Mazowieckiej, a nie z samej Łodzi. W tym samym artykule masz napisane, że z samej tylko Warszawy 30 tysięcy ludzi dojeżdża do pracy w innych miejscowościach.
-
Panie amaris chciałbym wtrącić swoje 3 grosze. uważasz to że Ślązacy chcą autonomii jako zagrożenie dla polski, ale nie przeszkadza Ci ze funfle z legii przybijają piątki z kozojebca który mówi ze polki to k****( ogólnie to pozdrów mamę, babcie siostrę czy tez córkę) nie przeszkadza ze polowa ekip j**** Polskę na wacie, ze jebia Twych braci po szalu czy to bilety czy gadżety. Nie jest również problem jak się okazuje w temacie o marszu 11 Listopada ze każdy liczył że może się napierdać z kimkolwiek( chciałbym widzieć na wigilii u matki zamiast opłatka z wujkiem napierdalaja sie ze szczęście po mordach). szkoda ze nie pamięta pan jak Ci źli ślązaccy po waszej jebanej zabawie w stolicy zwanej powstaniem musieli łożyć przez lata by ten wasz kurwidolek odbudować, nie mówiąc np o bytomskim lwie który trzymaliście do 2008. A jak już jesteśmy przy temacie 63 dni wstydu to cytując generała Pattona nie jest sztuką umrzeć za ojczyznę, to powiedz mi jakich bohaterów macie w tej warszawie podczas powstania bo wyjebaliscie do piachu 250k cywili i doprowadziliście, ze przez 13 lat trzeba było was odbudowywać, ale może ja głupi jestem i mamy korzyści z tej farscy która co roku tak hucznie obchodzicie?
-
Oczywiście istnieje opcja, że wypisując polemiki o historii Warszawy w temacie dotyczącym łódzkiego jesteś wzorem przenikliwości. Musisz mieć rację - jest dokładnie tak, jak piszesz :)
-
Nie ja rozpocząłem polemikę że Ruch to Niemce i całe zło świata i co najlepsze w tym wątku
-
Skończyłeś ją jednak na dezawuowaniu bohaterstwa i poświęcenia Powstańców Warszawskich , nie mając nawet chwili refleksji nad tamtymi uwarunkowaniami historycznymi. Masz prawo do swojego zdania jak Gauleiter GG który nazwał Warszawę miastem kąsających żmij które trzeba wdeptać w ziemię . Próbujcie czerwonoarmiści ..
-
19 tysięcy z województwa liczącego 2.5 miliona ludzi.No faktycznie w chuuuj.
Czehulov teraz jeszcze jebnij statystykami ile z tych 19 tysięcy to kibice Widzewa.
hehe co za debi(L).
asmodeL,zabierz tę graję debiLi stąd to nikt nie będzie pisał o was.
Czehulov teraz jeszcze jebnij statystykami ile z tych 19 tysięcy to kibice Widzewa.
hehe co za debi(L).
asmodeL,zabierz tę graję debiLi stąd to nikt nie będzie pisał o was.
-
Bez urazy, ale masz ewidentnie pierdolca w tym temacie. Napisz po prostu, że nienawidzisz Łodzi/Widzewa i tyle. Mało kto Warszawy w Łodzi dzisiaj nienawidzi, bo i za co, raczej Legii jeśli już, co oczywiste od zawsze.
A odnośnie statystyk i tysięcy osób, to może znajdź statystyki ilu warszawiaków w 44/45 znalazło dach nad głową w Łodzi i ilu łodzian im pomagało przetrwać po koszmarze. I jeszcze sprawdź, ilu warszawiaków zostało w Łodzi na zawsze, bo przypomnieli sobie co to łazienka, kuchnia, WC, ciepła woda, ogrzewanie, tramwaj, piwnica, balkon, pościel i łóżko w niezniszczonej kamienicy. Wiem, bo moi dziadkowie z Woli, z ul. Górczewskiej, po Powstaniu przyjechali właśnie do Łodzi i już zostali w centrum, w mieście smutnym jak p**** dla ciebie poza Piotrkowską. Szkoda, że wtedy nie było ono takie smutne dla was warszawiaków, o ile cokolwiek z tym miastem masz coś wspólnego, poza kibicowaniem L. Bardzo w to wątpię "warszawiaku"...
więc daj se na luz już z tymi IC do Warszawy z Łodzi, rzekomo wypełniającymi rynek pracy w stolicy, boś jeszcze bardziej nudny, niż ta Łódź poza Piotrkowską..
-
Więc powiedz pan co takiego wywalczyli ci wspaniali powstańcy?asmodeL pisze: ↑14.11.2024, 18:24Skończyłeś ją jednak na dezawuowaniu bohaterstwa i poświęcenia Powstańców Warszawskich , nie mając nawet chwili refleksji nad tamtymi uwarunkowaniami historycznymi. Masz prawo do swojego zdania jak Gauleiter GG który nazwał Warszawę miastem kąsających żmij które trzeba wdeptać w ziemię . Próbujcie czerwonoarmiści ..
Bo statystyki są niublagalne 16k do 250k
-
Przyhamuj.Akurat winni byli dowódcy,którzy dopuścili do wybuchu PW choć pewnie i tak szwaby by zrównali Warszawę z ziemią bo taki był plan.
Dla walczących szacunek bo broni było mało i przewaga wroga ogromna.To byli bohaterowie,więc prośba nie pisz tu takich rzeczy.
Dla walczących szacunek bo broni było mało i przewaga wroga ogromna.To byli bohaterowie,więc prośba nie pisz tu takich rzeczy.
-
Ja pierduolę.
Teraz dopiero zacznie się goownoburza.
Teraz dopiero zacznie się goownoburza.
-
Mit który jednoczy naród bez względu na poglądy . Mit niezwyciężonych choć pokonanych wzór przyszłych pokoleń , które generacja za generacja stają i oddają część ich bohaterstwu. Nie zrozumiesz tego nigdy …Liori pisze: ↑14.11.2024, 20:07Więc powiedz pan co takiego wywalczyli ci wspaniali powstańcy?asmodeL pisze: ↑14.11.2024, 18:24Skończyłeś ją jednak na dezawuowaniu bohaterstwa i poświęcenia Powstańców Warszawskich , nie mając nawet chwili refleksji nad tamtymi uwarunkowaniami historycznymi. Masz prawo do swojego zdania jak Gauleiter GG który nazwał Warszawę miastem kąsających żmij które trzeba wdeptać w ziemię . Próbujcie czerwonoarmiści ..
Bo statystyki są niublagalne 16k do 250k
-
Mnie historyczne animozje nie interesują, bo idąc tym tokiem musiałbym się wstydzić części rodziny z Poznaniami tym bardziej prapradziadka, który był powstańcem wielkopolskim :) mnie po prostu bawi fakt, że najwięcej animozji jest wśród chociażby Łodzian, a muszą dojeżdżać pociągiem o tej samej nazwie do tej „pieprzonej” stolicy codziennie. I to jest kolego fakt, nie opinia, wystarczy spojrzeć co się dzieje na dworcu centralnym. I to są pracownicy różnego szczebla. Po prostu w Warszawie masz zagłębię korporacyjne, nikogo to przecież nie dziwi.oldies years pisze: ↑14.11.2024, 19:33Bez urazy, ale masz ewidentnie pierdolca w tym temacie. Napisz po prostu, że nienawidzisz Łodzi/Widzewa i tyle. Mało kto Warszawy w Łodzi dzisiaj nienawidzi, bo i za co, raczej Legii jeśli już, co oczywiste od zawsze.
A odnośnie statystyk i tysięcy osób, to może znajdź statystyki ilu warszawiaków w 44/45 znalazło dach nad głową w Łodzi i ilu łodzian im pomagało przetrwać po koszmarze. I jeszcze sprawdź, ilu warszawiaków zostało w Łodzi na zawsze, bo przypomnieli sobie co to łazienka, kuchnia, WC, ciepła woda, ogrzewanie, tramwaj, piwnica, balkon, pościel i łóżko w niezniszczonej kamienicy. Wiem, bo moi dziadkowie z Woli, z ul. Górczewskiej, po Powstaniu przyjechali właśnie do Łodzi i już zostali w centrum, w mieście smutnym jak p**** dla ciebie poza Piotrkowską. Szkoda, że wtedy nie było ono takie smutne dla was warszawiaków, o ile cokolwiek z tym miastem masz coś wspólnego, poza kibicowaniem L. Bardzo w to wątpię "warszawiaku"...
więc daj se na luz już z tymi IC do Warszawy z Łodzi, rzekomo wypełniającymi rynek pracy w stolicy, boś jeszcze bardziej nudny, niż ta Łódź poza Piotrkowską..
-
Historyczne animozje cie inie interesuje ale ochoczo ze swoim kolezka po szalu lustrowaliscie Widzew naszego prezesa Sobolewskiego...duzo animozji wsrod Łodzian,nie pochlebiaj sobie z racji bliskosci naszych miast i czestych kontaktow postrzegani jestescie przynajmniej wsrod moich znajomych i moje najblizdze otoczenie jako nieslowne i niehonorowe banany na ktorych mozna zarobic i ktorych mozna wydoic z pieniedzy.O tych plackach co to przyjezdzaja do Lodzi na balety nawet szkoda wspominac wstyd jak c***,no nie ma u nas na ulicach takich lamusow.
-
Słuchaj, jeżeli ktoś się porywa jak ty z argumentami o komunistycznej Legii to obrywa zupełnie tym samym, z tą różnicą, że wątku warszawskim zostałeś zgaszony jak pet przez osoby, które wyłożyły ci to praktycznie jak na zajęciach w w szkole, nawet cię nie obrażając. A idąc twoim tokiem myślenia to skoro chłop z Łodzi przyjeżdża do pana z Warszawy do roboty, to w takim razie pan z Warszawy przyjeżdża poobracać jego laski w weekend, dalej chcesz się w to bawić? z mojej strony EOT.
-
nie odwracaj kota ogonem to kibic Legii zesrał sie do kibiców Widzewa o jego komunistyczne koneksje z lat 80 i jechał z Prezesem którego np.ja szanuje i rozumiem jakie realia obowiązywały w Polsce w tamtych czasach.Zrozum takie przysrywy ze strony Warszawiaków brzmią komicznie tym bardziej kibiców wojskowego klubu.Z Lodzi do Warszawy przyjezdza chłop(małorolny?)a w stolicy czeka na niego Pan,ktory w weekend mam rozumiec rządzi i dzieli na Piotrkowskiej w weekend i obraca nasze kobity??zejdz na ziemie koluniu przecież dla Łodzianina to brzmi komicznie...podam Ci taki przyklad,swego czasu Warszawiacy bili sie doslownie o białe skarpety frote które były w cenie 10zł za 3pary,ludzie stali i pokładali sie ze śmiechu.te same skarpety w tym samym czsie na bałuckim rynku kosztowały 8zł za 3 pary i nikt nie kupował bo wiadomym jesy że to chłam i fajans.pzdr.
-
Coraz lepiej, przepychanki kto gdzie pracuje.
Sam Sobolewski przyjechał z Warszawy do Łodzi.
Taki Bordzilowski przykładowo przyjechał z Moskwy do Warszawy aby rozbujać warszawskie cska.
Sam Sobolewski przyjechał z Warszawy do Łodzi.
Taki Bordzilowski przykładowo przyjechał z Moskwy do Warszawy aby rozbujać warszawskie cska.
-
Sam fakt, że jest grupa Redbull 87 świadczy o tym, że ludzie z Warszawy woleli i wciąż wolą kibicować Widzewowi, i przyjeżdżać na mecze do Łodzi. Z kolei w Łodzi nie ma żadnego zorganizowanego fan clubu, który by jeździł na Legię. Mogą to być jednostki, jak wszędzie, ale nic oficjalnego. Na ostatnim wyjeździe na dworcu czekali już widzewiacy, gdzie w drugą stronę byłoby abstrakcją, by na Niciarnianej czekała jakaś grupka na pociąg specjalny.
Również samo to, że w województwie mazowieckim był okres, że ludzie woleli robić rok do roku turniej widzewski, gdzie w tym samym czasie nie był robiony turniej legijny. Nigdy też nie było próby wbicia na ten turniej do miasta, które jest bliżej Warszawy niż Łodzi.
W ochronie na Legii musieli teraz zatrudnić kogoś bardziej przywiązanego do samej Legii, skoro nie chcieli wpuścić flagi Warszawy czy Sochaczewa. Co do drugiej flagi, to przecież legioniści już zrobili pogrzeb temu FC i nie w smak by było, gdyby wywieszenie tej flagi oznaczało co innego, niż Legia głosi.
Jesteśmy zawsze, jesteśmy wszędzie
Kochamy te barwy, kochamy ten klub.
Również samo to, że w województwie mazowieckim był okres, że ludzie woleli robić rok do roku turniej widzewski, gdzie w tym samym czasie nie był robiony turniej legijny. Nigdy też nie było próby wbicia na ten turniej do miasta, które jest bliżej Warszawy niż Łodzi.
W ochronie na Legii musieli teraz zatrudnić kogoś bardziej przywiązanego do samej Legii, skoro nie chcieli wpuścić flagi Warszawy czy Sochaczewa. Co do drugiej flagi, to przecież legioniści już zrobili pogrzeb temu FC i nie w smak by było, gdyby wywieszenie tej flagi oznaczało co innego, niż Legia głosi.
-
Teraz beda jasnie Panowie ze StoLicy palic frana i przytkali pizdy

Widzew Mistrz
-
:))) Rozumiem gościu, że masz piz dę, która się czasem przytyka i myślisz, że inni tak mają. W dzisiejszych czasach taki obrazek to nic niezwykłego. Ale jednak nie norma. Wszystkie z tych wątków były przewinięte w temacie warszawskim w normalnych dyskusjach. I tam zwyczajnie brakło kontrargumentów. A tu znowu: Widzewu-Mistrzu. Swoją drogą - niezwykła passa na forum ostatnio. Pozostaje pogratulować :)
-
Urzekająca historia.NoMatterWhat pisze: ↑15.11.2024, 14:38Sam fakt, że jest grupa Redbull 87 świadczy o tym, że ludzie z Warszawy woleli i wciąż wolą kibicować Widzewowi, i przyjeżdżać na mecze do Łodzi. Z kolei w Łodzi nie ma żadnego zorganizowanego fan clubu, który by jeździł na Legię. Mogą to być jednostki, jak wszędzie, ale nic oficjalnego. Na ostatnim wyjeździe na dworcu czekali już widzewiacy, gdzie w drugą stronę byłoby abstrakcją, by na Niciarnianej czekała jakaś grupka na pociąg specjalny.