Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
a to pewnie Wisla/Lechia napierdalala was, soreczka
-
Apator zaatakowany przez Elane na jednym z WDS na stadionie slaskim.Lari pisze: - Czy doszło kiedyś do sytuacji, że ekipy wspierające innę ekipę, ale mające ze sobą kosę, zaczęły się tłuc na sektorze/w okolicy stadionu?
-
Pod stadionem chyba nawet jakieś szyby poleciały z tego co pamiętamindependentfanatic pisze:Apator zaatakowany przez Elane na jednym z WDS na stadionie slaskim.Lari pisze: - Czy doszło kiedyś do sytuacji, że ekipy wspierające innę ekipę, ale mające ze sobą kosę, zaczęły się tłuc na sektorze/w okolicy stadionu?
-
atak miał miejsce na parkingu przy Cichej (autokar na autokar). Na śląskim do niczego nie doszło, oprócz rzucania w nich serpentynami, robienia fotek itp. Siedzieliśmy w różnych sektorach, ale dzielił nas tylko płot.independentfanatic pisze:Apator zaatakowany przez Elane na jednym z WDS na stadionie slaskim.Lari pisze: - Czy doszło kiedyś do sytuacji, że ekipy wspierające innę ekipę, ale mające ze sobą kosę, zaczęły się tłuc na sektorze/w okolicy stadionu?
-
Swego czasu po necie kursowalo pewne zdjecie bodajze z jednego wyjazdu R gdzie pod kasa jedna osoba w bluzie ekipy Apatora (SNA) prawie obok typa w bluzie Elany stala. Pozniej ktos z chorzowskich napisal ze jedna z tych 2 byla osoba od nich. Pewnie kazdy wie o ktore zdjecie mowa.
-
kojarzę, fotka z wyjazd Ruchu do Wrocławia jeszcze na stary stadion na Oporowskiej. Rzeczywiście gość w bluzie Elany był z Ruchu, fotka mimo wszystko specyficzna :).
-
Później los był dla nich złosliwy i natknęłi się na ŁKS/Zawisze? Nie jestem pewien do konca, może ktoś przybliżyc?independentfanatic pisze:Apator zaatakowany przez Elane na jednym z WDS na stadionie slaskim.Lari pisze: - Czy doszło kiedyś do sytuacji, że ekipy wspierające innę ekipę, ale mające ze sobą kosę, zaczęły się tłuc na sektorze/w okolicy stadionu?
-
część ekipy samochodowej (50-60 osób, reszta aut i autokar były kilka kilometrów dalej) natknęła się na Zetkę i ŁKS (160 osób) w drodze do Chorzowa, atak na Apator, był po meczu.dziecko armageddonu pisze:Później los był dla nich złosliwy i natknęłi się na ŁKS/Zawisze? Nie jestem pewien do konca, może ktoś przybliżyc?independentfanatic pisze:Apator zaatakowany przez Elane na jednym z WDS na stadionie slaskim.Lari pisze: - Czy doszło kiedyś do sytuacji, że ekipy wspierające innę ekipę, ale mające ze sobą kosę, zaczęły się tłuc na sektorze/w okolicy stadionu?
-
1.Jaka ekipa wystawiła najwięcej osób do bicia się "banda na bandę"
2.W Jakiej ustawce znajdowało się najwięcej osób na "polu"
3.Która ekipa ma najwięcej układów
4.Która ekipa ma najwięcej zgód
2.W Jakiej ustawce znajdowało się najwięcej osób na "polu"
3.Która ekipa ma najwięcej układów
4.Która ekipa ma najwięcej zgód
-
[quote="Misiek90"
4.Która ekipa ma najwięcej zgód[/quote]
Chyba Arka - 7 obecnie
4.Która ekipa ma najwięcej zgód[/quote]
Chyba Arka - 7 obecnie
-
Cracovia ma też 7.. (O ile liczyć zagraniczny układ z Ajaxem).
-
Najwięcej układów ma chyba Hutnik Nowa Huta.
-
więcej niż 7?
-
DancingManatee pisze:Najwięcej układów ma chyba Hutnik Nowa Huta.
Wisla Plock tez zalicza sie do ukladow Hutnika? jesli tak to maja najwiecej ukladow + Magdeburg Stomil Dynamo
-
Do kiedy Lechia Gdańsk ma zakaz wyjazdowy? podobno mieli najdłuższy zakaz bo jak pamiętam od tamtego roku nie jeżdżą po meczu z Jagiellonią.
-
Nie liczac zagraniczne kontakty ukladziki to zdecydowanie Stalowka (PP, Lada, Gorzyce, Orleta Radzyn), choc oni to juz sami nie potrafia sie okreslic czy to zgody czy uklady czy moze fc. ;)szwadron97 pisze:DancingManatee pisze:Najwięcej układów ma chyba Hutnik Nowa Huta.
Wisla Plock tez zalicza sie do ukladow Hutnika? jesli tak to maja najwiecej ukladow + Magdeburg Stomil Dynamo
-
szkieletor123 pisze:Do kiedy Lechia Gdańsk ma zakaz wyjazdowy? podobno mieli najdłuższy zakaz bo jak pamiętam od tamtego roku nie jeżdżą po meczu z Jagiellonią.
a nie przypadkiem Ruch dostał najdluższy?
-
Orlęta i Stalówka? Chyba zostało to wyjaśnione niedawno, czy się mylę?
-
-
czy jakaś kobieta zaczęła rodzić w trakcie wyjazdu? w drodze lub na sektorze ?
-
kumkumkum pisze:czy jakaś kobieta zaczęła rodzić w trakcie wyjazdu? w drodze lub na sektorze ?
ciekawe jaka normalna kobieta w zawansowanej ciazy pojechalaby na mecz? haha
-
co w tym dziwnego? jak kobitka zajarana futbolem to jezdzi ile moze a przecież przedwczesne porody się zdarzają

-
szwadron, oj zdziwiłbyś się..
-
kiedys pod stadionem obok mnie normalna dziewczyna, choc fakt ze mega fanatyczka, przechodzila przez plot w zaawansowanej ciazy. Z mezem :)jestesmywaszastolica pisze:przecież on jasno napisał NORMALNA kobieta.
-
internet pisze:kiedys pod stadionem obok mnie normalna dziewczyna, choc fakt ze mega fanatyczka, przechodzila przez plot w zaawansowanej ciazy. Z mezem :)jestesmywaszastolica pisze:przecież on jasno napisał NORMALNA kobieta.
widocznie w d**** miala swoje dziecko
-
na jakiej podstawie ja oceniasz? Nie kazda kobieta trzesie sie nad soba w trakcie ciazy. Dziewczyna wczesniej intensywnie trenowala, wiec organizm, nawet w ciazy, byl przyzwyczajony do wysilku. Znam kobiety, ktore w ciazy (moze nie tak bardzo zaawansowanej) przebiegaly pol maratony. Wszystko jest dla ludzi, trzeba tylko robic z glowa i skonsultowac sie z lekarzem.szwadron97 pisze:internet pisze:kiedys pod stadionem obok mnie normalna dziewczyna, choc fakt ze mega fanatyczka, przechodzila przez plot w zaawansowanej ciazy. Z mezem :)jestesmywaszastolica pisze:przecież on jasno napisał NORMALNA kobieta.
widocznie w d**** miala swoje dziecko
-
Moja byla tydzien przed i 3 dni po.kumkumkum pisze:czy jakaś kobieta zaczęła rodzić w trakcie wyjazdu? w drodze lub na sektorze ?
-
[link]
kojarzy ktoś co to za ekipa i jaka flaga Gieksy jest tam do góry kołami?
kojarzy ktoś co to za ekipa i jaka flaga Gieksy jest tam do góry kołami?
-
dokładnie, moja babka pracowała do 8 miesiąca w ciązy i mój ojciec urodził się normalny, teraz taka zjebana "moda" że kobieta z brzuchem lezy w domu i wymysla coraz to nowsze zachcianki bo tak sie przyjęłointernet pisze: na jakiej podstawie ja oceniasz? Nie kazda kobieta trzesie sie nad soba w trakcie ciazy. Dziewczyna wczesniej intensywnie trenowala, wiec organizm, nawet w ciazy, byl przyzwyczajony do wysilku. Znam kobiety, ktore w ciazy (moze nie tak bardzo zaawansowanej) przebiegaly pol maratony. Wszystko jest dla ludzi, trzeba tylko robic z glowa i skonsultowac sie z lekarzem.
-
A mnie trapi to: Czy w szalonych latach 90 zdarzały się jakieś większe zadymy między punkami a kibolami z jakiejś ekipy, nie chodzi mi o ganianki po miastach bo to można tak powiedzieć norma i nic wielkiego tylko o jakieś większe akcje np. wjazd na koncert ect.
Nie chodzi mi też o antife ani o teraźniejsze czasy bo niestety teraz to są tylko same kinder-punki które się tym lansują na fejsbukach i innych zbukach ;)
Większość punków ze starej gwardii ma po prostu wjebane na antife i ten cały antyfaszyzm.
Z góry dzięki za odpowiedź pozdro.
Nie chodzi mi też o antife ani o teraźniejsze czasy bo niestety teraz to są tylko same kinder-punki które się tym lansują na fejsbukach i innych zbukach ;)
Większość punków ze starej gwardii ma po prostu wjebane na antife i ten cały antyfaszyzm.
-
W Warszawie brudy miały wjazd do swojego skłotu czy jak to się tam nazywa w parku Traugutta.
dosyć gruba impreza. początkowo obronili się ale potem agresorzy wrócili w większej ilości i bardziej wkurwieni :)
więcej takich starć było ale ten przykład jakoś mi sie odrazu przypomniał bo atakującymi byli kibice
dosyć gruba impreza. początkowo obronili się ale potem agresorzy wrócili w większej ilości i bardziej wkurwieni :)
więcej takich starć było ale ten przykład jakoś mi sie odrazu przypomniał bo atakującymi byli kibice
-
Może nie wjazd na koncert, ale cos podobnego, pamietam to druga połowa lat 90 jak jechalismy na mecz do siebie przez Katowice a tam akurat jakiś koncert czy zlot tych brudasów był, tak więc było ich naprawde wielu, nas chyba ponad 100, oni ze sprzetem, który często nosili "ot tak" na wszelki wypadekKamilzon pisze:A mnie trapi to: Czy w szalonych latach 90 zdarzały się jakieś większe zadymy między punkami a kibolami z jakiejś ekipy, nie chodzi mi o ganianki po miastach bo to można tak powiedzieć norma i nic wielkiego tylko o jakieś większe akcje np. wjazd na koncert ect.
U nas sporo łysych więc naturalną rzeczą był nasz start, było starcie, chaotyczne jak to w tamtych latach potem psiarnia zaczęła lać kogo popadnie. Było wiele mniejszych, lokalnych starć, ale po latach kto by to pamietał
-
Odpowiedź się wydaje oczywista ale jak nie rozumisz , to voilaMiliard pisze:
Taka mapa z fan clubami jest na stronie Zawiszaków, w związku z tym pytanie, bo być może coś przegapiłem na temat Włocławka, jeszcze kilka miesięcy wstecz byli autokarem jako fc ŁKS-u w Warszawie. Mowa o innych osobach w tym mieście niż miejscowi ełkaesiacy?
Włocławska Patologia - jedyna kibolska siła panująca w miescie jest za ŁKSem , wiec jest też za Zawiszą .
Fakt , że Włocławek jest kilkadziesiąt km od Bydgoszczy działa na korzyść dla wszystkich .
Chlopaki od dawna wspierają Zawisze , w zacnych liczbach i z regularnością większą , niż niektórzy jak widac mają świadomość...
!! oSUCh c*** !!
Ps . a jak tam Wasz Widzewski FC kujawiak hydrobudowa ;)
jeżdżą jeszcze na Rts ??
( żartowałem, nie interesuje mnie to nic a nic ....)
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
Kamilzon pisze:
A mnie trapi to: Czy w szalonych latach 90 zdarzały się jakieś większe zadymy między punkami a kibolami z jakiejś ekipy, nie chodzi mi o ganianki po miastach bo to można tak powiedzieć norma i nic wielkiego tylko o jakieś większe akcje np. wjazd na koncert ect.
Post z historii kibiców Unii, choć to późne 80., nie 90.
Ciekawe czy ktoś pamięta serię koncertów rockowych o nazwie "FAZA"? Luty 1988- Pierwszy z tego typu o nazwie"FAZA 1".Pewnie nie warto by o tym pisać,ale to wydarzenie miało później swój bezpośredni wpływ na nasz wyjazd do Dębicy. Otóż tego dnia po koncercie, grupa około 50 kibiców UNII rozgania i daje solidny łomot "Pankom". W ruch poszły głównie ćwiekowane, pankowe pasy. Grupa "Panków" była kilkukrotnie większa a stanowili ją przede wszystkim przybysze z Dębicy. Grupę prezentowali również przybysze z innych miast jak: Mielec, Rzeszów, Bochnia, Kraków. Powtórny łomot czeka "Panków" na dworcu PKP. Pewnie do całego wydarzenia by nie doszło,gdyby nie wcześniejsze pogróżki pod adresem kibiców UNII. Tarnowskie "Panki" straszyły ostrą ekipą z Mielca (kibicującą rzekomo STALI MIELEC) oraz konkretną ekipą z Dębicy. Jednym słowem, na koncercie kibice UNII mieli się: nie pokazywać! Stało się jednak inaczej. Kibice UNII pojawili się a późniejszy "pogrom Panków" przeszedł do historii. Po tym wydarzeniu, miał w przyszłości czekać UNIĘ wyjazd na IGLOOPOL. Czyli w Dębicy na kibiców UNII z pewnością czekać będą kibice: IGLOOPOLU, WISŁOKI - zmobilizowani po stracie swej najlepszej flagi oraz "Panki" chcące odegrać się po solidnym laniu. Wynikałoby z tego, że kto żyw w Dębicy, przyjdzie lać kibiców UNII.
Może i tak, ale już wiele nierozerwalnych - wydawałoby się - zgód padało i wtedy taki "podwójny FC" musi wybierać.Ene due rabe pisze: Odpowiedź się wydaje oczywista
-
A mnie trapi od jakiegoś czasu - która z większych ekip najdłużej utrzymuje obecny stan zgod ?
Znaczy że nie zrywali przez jakis okres czasu żadnej zgody i nie wiązali nowej ....
Znaczy że nie zrywali przez jakis okres czasu żadnej zgody i nie wiązali nowej ....
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
Ciekawa kwestia, ale trudna do rozkminienia (lokalne układy itd.)
Tak na szybko jako "ustabilizowane" zgodowo przychodzą mi na myśl Motor i Lechia. Jeszcze Zagłębie S., ale ich "gubi" chyba epizod z Pogonią.
Tak na szybko jako "ustabilizowane" zgodowo przychodzą mi na myśl Motor i Lechia. Jeszcze Zagłębie S., ale ich "gubi" chyba epizod z Pogonią.
-
Zaglebie nie mialo zgody z Pogonia
-
Napisałem ostrożnie "epizod". Różnie nazywane jest to krótkie porozumienie pod auspicjami Legii, wiadomo też, że w latach 90. pojęcie sztamy znaczyło coś innego, a układu dopiero się kształtowało. Zresztą, do dziś granice bywają płynne.
-
Na marginesie i w temacie: wiadomo, kto zawarł na polskiej scenie pierwszy OFICJALNY układ?
-
Podbijam;).patriota85 pisze:Może nie do końca w temacie... .
Poszukuję fotki skrojonych barw Stali BB przez Podbeskidzie.Kilka lat temu typ z Podbeskidzia wrzucił tutaj takie zdjęcie, pamiętam, że było w nocy robione.