Niech dotrze do tych którzy tego nie kminią, że w Polsce jest zarejestrowany OFICJALNY Fan Club Barcy który zrzesza kibiców z całej Polski. Działa on dość prężnie i tutaj też się pokazał. Sam od małolata kibicuje Barcelonie i to mi nie przeszkadza w działalności w swoim Polskim klubie
Tak, byłem za Barcą i cieszę się, że awansowała do Ligi Mistrzów
osfp pisze:Niech dotrze do tych którzy tego nie kminią, że w Polsce jest zarejestrowany OFICJALNY Fan Club Barcy który zrzesza kibiców z całej Polski. Działa on dość prężnie i tutaj też się pokazał. Sam od małolata kibicuje Barcelonie i to mi nie przeszkadza w działalności w swoim Polskim klubie
Tak, byłem za Barcą i cieszę się, że awansowała do Ligi Mistrzów
Ja za Barceloną byłem od najmłodszych lat. Kiedy Barca przegrywała mecze w Lidze mistrzów to nie mogłem spać wyniki PD śledziłem tylko na telegazecie bo internetu ani c+ wtedy nie miałem, teraz gdy to sobie przypomne to mi sie śmiać chce ale sentyment do Barcy będę miał do końca życia. I jeśli w meczu Wisła-Barce jestem za Barceloną i ciesze sie z jej awansu to nie mam sie za żadnego przerzuta. Wisły nienawidze z wiadomych przyczyn i nie widze powodu żebym jej kibicował w pucharach europejskich wyjątkiem są mecze z drużynami z Rosji i Niemiec gdzie czy będzie grała Legia z FK Moskwa czy Wisła z Schalke tak zawsze będę przeciwko klubowi z Rosji czy Niemiec.
Swoją drogą ciekawy jestem jak bardzo kibice Legii czy Wisły cieszyli sie ze zwycięstwa Kolejorza w PU
myśle że była to zazdrość,złość,obojętność...
bez napinki i bez odbioru
Czyli wolicie w nastepnej rundzie zobaczyc pikników z Barcelony, niż uslyszec w Europie hymn Polski śpiewany przez Wislaków? p******* punkty i ranking Uefa, ale no kurde Wisła reprezentuje również Polske. Ja tam sie ciesze, gdy Wisła sie pokazuje tak w Barcelonie, Legia przyjezdza z sektorówką do Wiednia czy Lech tak dopinguje.
Dajcie już spokój z tym kogo wolicie, od dawna widziałem że scena kibicowska w Polsce zmierza bardziej do kibiców siatkówki niż do chuliganki. Kto 10 lat temu wdałby się w ogóle w taką dyskusję czy kibicuje polskiemu klubowi w Europie jeśli to nie jest jego drużyna ? To by było przecież niedorzeczne. Dla ludzi odstawiających klubowe sympatie i kibicujących chwilowo przez 90 minut Wiśle zadam proste pytanie: w jaki sposób oni walczą dla Polski, za Polskie barwy lub reprezentują Polskę ? I czym to się różni od kibicowania drużynie Łukasza Sosina dlatego właśnie że gra tam Polak ? Każdy reprezentuje siebie a nie kraj.
Pominę już korzyści marketingowe, które by osiągnęła Wisła awansując i których pozbawiłaby pewnie Wasz klub.
Nie wnikam juz wiecej w temat kibicowania polskim druzynom w pucharach tylko odpowiadam na pytanie:
w jaki sposób oni walczą dla Polski, za Polskie barwy lub reprezentują Polskę ?
otoz w taki sposob walcza dla calej pilkarskiej Polski ze zdobywajac punkty do rankigu uefa w miare wyzszego rankigu naszej ligi nasze kluby moga zaczynac europejska przygode od np. III rundu eliminacji LM bedac np. jeszcze druzyna rozstawiona, do ktorej dolosowywany moze byc np. Partizan, Hajduk, Dynamo, Crvena Zvezda a nie od I i walczyc z mistrzem jakiego Lichtensteinu. Poza tym obecnie druzyna zajmujaca 3-cie, 4-te, itd. miejsce w tabeli na zakonczenie sezonu ma puchary z glowy, jesli obecne trzy nasze "eksportowe" druzyny w tym sezonie i nastepne w kolejnych sezonach uciulaja tych punktow wiecej niz w ostatnich latach to moze i te 3-cie -m 4-te miejsce bedzie premiowane startem w PUefa.
Ja pamiętam za małolata jak Legia doszła do ćwierćfinału LM??? Bardzo się cieszyłem jak wygrywali mecze i trzymałem za nich kciuki to samo było potem z Widzewem.Teraz moje uczucia są troche mieszane gdy gra Legia czy tam Lech to oglądam ich mecze jak nie mam nic do roboty, a jak juz to raczej biernie patrze na to spotkanie i jest mi obojętne jaki bedzie wynik tymbardziej nie jest tak że za wszelką cene chce aby ,,nasi '' przegrali ......no chyba że wcześniej zaglądne do StS u
Niemniej jednak bardzo bym się cieszył jakby dwie Polskie druzyny spotkały się razem w pozniejszej fazie UEFA to było coś ciekawego
ale wy macie ku*** klopoty
jeden stoii za polskimi druzynami w pucharach drugi nie i zadne posty nie zmienia nastawienia tych drugich.
kazdy to widzi po swojemu.
ja tez zycze Lechowi czy Legii jak najgorzej, dzis mam stac za nimi a jutro im znow bede ciupal od skurwysynow, zwykla hipokryzja
to nie sa reprezentacje tylko Lech czy Legia i tak jak im w lidze jak najgorzej zycze to tak samo w pucharach i sram na te cale punkty, c*** mi z tych punktow jak nie daj Boze Lech czy Legia wejdzie do LM i bedzie mozna sobie je schowac w dupe skoro w/w zawojuja polska liga na kilkanascie lat a reszta bedzie ogladac ich plecy
to nie jest reprezentacja gdzie trzeba trzymac sie razem przeciwko Anglii czy kims innym.
To jest Lech, Legia czy Wisla. oni nie reprezentuja Polski tylko swoje ekipy.
Jak ktoras z w/w ekipa jedzie w dobrej liczbie gdzies tam to pozniej mowia ze pojechala Legia, Lech czy Wisla, jak sie zajebiscie zaprezentowali u siebie to samo, jak Wisla odniosla historyczne zwyciestwo nad Barca to beda mowic ze tego dokonala Wisla i ze to Wisla jako PIERWSZA druzyna pokanala druzyne Barcy za kadencji Guardioli. itd. A nie Polska czy tez smieszne stwierdzenie reprezentacja sluchajac tych popierdolonych komentatorow.
ich sukces to dajmy na to Wisly porazka, Wisla nic nie zyskuje na zwyciestwach Lecha czy Legii w pucharach, tylko traci i sie oddala od w/w druzyn.
i to dziala w druga strone.
zreszta jak juz pisalem jeden to widzi tak, drugi inaczej i nie ma co sie przekrzykiwac bo to i tak nie zmieni nastawienia obydwu stron.
Ostatnio zmieniony 28.08.2008, 15:43 przez kosacki, łącznie zmieniany 8 razy.
Dlamnie jak gra Wisła K. , Lech, Polonia, Legia , ŁKS kiedyś z MU i Monaco, Widzew, Dyskobolia, Bełchatów, to kibicowalem-obserwowalem tak samo jak każdy chyba kibic przed telewizorem lub barze przy piwku. Wiadomo byłem za tym by awansowały Polskie drużyny do następnej rundy bo miło się ogląda gre Polskiego zespołu niż po raz 10 mecz Roma- Arsenal w LM ale to moje kibicowanie na tym się kończyło i ja na to tak patrzę.
Nie doszukuję tutaj drugiej głębszej ideologii może dlatego że zespoły które grały są mi na codzień obojętne. I nigdy bym nie pojechał na żywo dopingować ich meczu chyba że gościnnie obejrzeć mecz.
Jednak się przyznam że jak rok temu Zagłębie L. grało w pucharach to kibicowałem Rumunom i Białorusionom tyle że ten klub będzie zawsze przezmnie postrzegany jako klub "Zagłębia Dobrej Korupcji" gdzie układy, podejrzane mecze a potem na arenie międzynarodowej kompromitacja i porażka z Rumunami czy innymi Białorusinami.
Dlatego rozumiem że ktoś kto jest za Cracovią nie koniecznie musi być za Wisła w meczu z Barceloną.
Doping + ogólna prezencja ekipy Lecha wielkie uznanie, oby jak najdłuzej reprezentowali tak Polskę w europucharach.
LoveLechPoznań pisze:Hahahaha legia? ludzie bzdury klepiecie, nigdy na żywo niebyło się na meczu Lecha a już?? Potwierdza to Orange Fair Play i tyle wam powiem!
lsz pisze:Czyli wolicie w nastepnej rundzie zobaczyc pikników z Barcelony, niż uslyszec w Europie hymn Polski śpiewany przez Wislaków? p******* punkty i ranking Uefa, ale no kurde Wisła reprezentuje również Polske. Ja tam sie ciesze, gdy Wisła sie pokazuje tak w Barcelonie, Legia przyjezdza z sektorówką do Wiednia czy Lech tak dopinguje.
Nie pisze do ludzi z FC Barcelony.
a czy to coś Wiśle da że ty ją będziesz dopingował w internecie ??
Najwyraźniej licząc na to, że kibice warszawskiego zespołu - którzy do Moskwy przyjechali w sile około 100 osób - uważali w szkole na lekcjach historii, moskiewscy fani skandowali też: "Hej, hej - Minin i Pożarski!".
Kupiec Kużma Minin i książe Dymitr Pożarski dowodzili pospolitym ruszeniem, które w 1612 roku wypędziło z Moskwy polsko-litewskie wojska. Rocznica tego wydarzenia jest w dzisiejszej Rosji najważniejszym świętem państwowym.
Moskiewscy kibice próbowali po meczu sprowokować fanów Legii, gdy ci w asyście milicji wychodzili ze stadionu. Funkcjonariusze sił specjalnych milicji OMON błyskawicznie utemperowali kiboli FK Moskwa.
TSNH pisze:
P.S
Odrazu pozdrawiam polskich kibiców FK MOSKWA
a Ty komu kibicowales w tym meczu, Legii ?
Ci ktorzy zycza zle Legii, Wisle czy Lechowi w pucharach nie oznacza ze kibicuja ich przeciwnikom.
Po prostu chca zeby Lech, Wisla badz Legia przegrali swoje mecze bez wzgledu na to z kim graja, bo zapewne wiekszosc ma wyjebane na to z kim oni graja, wazne by trzy w/w ekipy byly w plecy.
Przynajmniej ja tak mam
Po zobaczeniu tego trasnu , komentator stwierdzil ze jak widac , na trybunach brak wzajemnych animozji miedzy kibicami... chyba nie zauwazyl calosci...
TSNH pisze:
P.S
Odrazu pozdrawiam polskich kibiców FK MOSKWA
a Ty komu kibicowales w tym meczu, Legii ?
:roll:
Ci ktorzy zycza zle Legii, Wisle czy Lechowi w pucharach nie oznacza ze kibicuja ich przeciwnikom.
Po prostu chca zeby Lech, Wisla badz Legia przegrali swoje mecze bez wzgledu na to z kim graja, bo zapewne wiekszosc ma wyjebane na to z kim oni graja, wazne by trzy w/w ekipy byly w plecy.
Przynajmniej ja tak mam
i wlasnie przez takich jak ty ten kraj wyglada tak jak wyglada...
Lech fajnie wypadl, ale przy pustych trybunach i praktycznie bez gospodarzy nie moze to dziwic
Lech dzisiaj zaprezentował się rewelacyjnie!!!
Na chwilę obecną widzę w Polsce tylko 4 ekipy exportowe z najwyższej półki: Lech, Legia, Widzew i Wisła.
bo nie mając nic do Legii kolejnej żenady na Łazienkowskiej już bym nie wytrzymał, ani na trybunach, ani na boisku... Po prostu lepiej tego nie oglądać, człowieka mniej boli wtedy... Może jednak ITI zrezygnuje
co do tych 4 ekip eksportowych to troche sie nie zgodze bo ladnie za granica pokazali sie kibice Ruchu (bardzo mocne wsparcie hiszpanow) gdyby inne klubu typu Górnik.Z Jagiellonia Sląsk.W mialy mozliwosc zaprezentowania sie w pucharach (i nie tych pseudo "intertoto") to tez by pewnie sie niezle pokazaly
a i do kibiców Legii czy byly jakies akcje ze Spartakiem Moskwa (bo jak nie to na co ta przyjazn Lechowi ?)