Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Widzewa we Włocławku jest powiedziałbym że mniej więcej tylu co Legii czy Lecha - pomijalnie mało. Barw sie nie uświadczy, jedynie stare napisy na murach (kiedyś fc Widzewa istniało ale wszystko upadło). Ogólnie we Włocławku rządzi ŁKS (Włocłavia) i są w znacznej większości, Elana (Kujawiak) to ten drugi biegun (oby się to kiedyś zmieniło). O innych ekipach we Włocławku nie ma mowy, no chyba że fani kosza z Anwilu ale to już inna bajka.
-
Obecnie fanów Elany z Włocławka możne porównać,np: do kibiców Legii z naszego miasta.popolupo88 pisze:Widzewa we Włocławku jest powiedziałbym że mniej więcej tylu co Legii czy Lecha - pomijalnie mało. Barw sie nie uświadczy, jedynie stare napisy na murach (kiedyś fc Widzewa istniało ale wszystko upadło). Ogólnie we Włocławku rządzi ŁKS (Włocłavia) i są w znacznej większości, Elana (Kujawiak) to ten drugi biegun (oby się to kiedyś zmieniło). O innych ekipach we Włocławku nie ma mowy, no chyba że fani kosza z Anwilu ale to już inna bajka.
-
I nagle się obudziłeś zlany potem? Nie odpisuj głupczeWłocłavia1946 pisze:Obecnie fanów Elany z Włocławka możne porównać,np: do kibiców Legii z naszego miasta.popolupo88 pisze:Widzewa we Włocławku jest powiedziałbym że mniej więcej tylu co Legii czy Lecha - pomijalnie mało. Barw sie nie uświadczy, jedynie stare napisy na murach (kiedyś fc Widzewa istniało ale wszystko upadło). Ogólnie we Włocławku rządzi ŁKS (Włocłavia) i są w znacznej większości, Elana (Kujawiak) to ten drugi biegun (oby się to kiedyś zmieniło). O innych ekipach we Włocławku nie ma mowy, no chyba że fani kosza z Anwilu ale to już inna bajka.
-
To podaj głupcze wasze super liczby na meczach Elany.popolupo88 pisze:I nagle się obudziłeś zlany potem? Nie odpisuj głupczeWłocłavia1946 pisze:Obecnie fanów Elany z Włocławka możne porównać,np: do kibiców Legii z naszego miasta.popolupo88 pisze:Widzewa we Włocławku jest powiedziałbym że mniej więcej tylu co Legii czy Lecha - pomijalnie mało. Barw sie nie uświadczy, jedynie stare napisy na murach (kiedyś fc Widzewa istniało ale wszystko upadło). Ogólnie we Włocławku rządzi ŁKS (Włocłavia) i są w znacznej większości, Elana (Kujawiak) to ten drugi biegun (oby się to kiedyś zmieniło). O innych ekipach we Włocławku nie ma mowy, no chyba że fani kosza z Anwilu ale to już inna bajka.
-
-
Nie do końca.Istnieją kibice Polonii spod Warszawy, ale jest ich niewielu w porównaniu do kibiców Legii stamtąd.Oczywiście nic zorganizowanego.Fighting Dragon Tokyo pisze:Polonia ma tylko kibiców w mieście. Wszystkie dookoła Warszawy miasteczka to mniejsze ekipy lub FC, które kibicują Legii.Aktive pisze:Mam pytanie czy są osiedla, pobliskie miasteczka Warszawy gdzie jesty tylko, albo w dużej większości przewaga Polonii?
WIDE(L)CE 08'
-
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
Słyszałem że jest jakieś miasteczko, które nie lubi Legii i kibicuje Polonii. Nie wiem czy to prawda, więc chce się spytać

-
Re:
Przyjedż to się przekonaszNarexŁKS pisze:Jak ma się sytuacja w Uniejowie? I ilu ludzi z Widzewa szacunkowo może być we Włocławku?
Popatrz jak czas szybko ich zmienił
Dzisiaj są już nie do poznania
Trochę high-life'u fartem liznęli
Zapomnieli-SEMPER FIDELIS!
Dzisiaj są już nie do poznania
Trochę high-life'u fartem liznęli
Zapomnieli-SEMPER FIDELIS!
-
Iłowo?Aktive pisze:Słyszałem że jest jakieś miasteczko, które nie lubi Legii i kibicuje Polonii. Nie wiem czy to prawda, więc chce się spytać
Jak sytuacja wygląda w tym miasteczku? Ponoć jest aktywny FC Polonii. Ktoś jeszcze?
[link]
-
Z racji tego że mam tam kuzyna lekko się orientuję w Iłowie większość ludzi w ogóle interesujących się kibicowaniem to Polonia, drugą zorganizowaną grupą są kibice Legii oraz pojedyncze osoby jeżdżące w miarę regularnie na Jezioraka.
Brodnica FC Legia
-
na prosbe zchlopaka z Libiaza, kilka slow o sytuacji w tym miescie:
dla zainteresowanych:
Sytuacja w Libiążu
1.Górnik Zabrze
2.Wisła Krk./GieKSa
3.Inne
Górnik - Ekipa ilościowo porównywalna(może troche wiecej Wiślaków) do Wisły ale jakościowo i organizacyjnie zdecydowanie najlepsza w kibicowskim świecie Libiąża.Wiadomo nie ma co tu porówywać obecnej ekipy do starej ekipy FC Libiąż ,która miała dużą renome na Górniku końcem lat 90 a początkiem tego stulecia..Potem nastąpil spadek formy wyjazdowej na mecze przy Roosvelta czy na wyjazdy i tylko podjedyńcze osoby uczęszczały na mecze w Zabrzu .Wszystko na nowo zaczeło sie około roku 2005.. Wydaliśmy pierwsze gadzety (Szaliki ,vlepki)... "jak za dawnych lat":) coraz liczniej zaczeliśmy się stawiać na meczach w Zabrzu i tak do dzisiaj nasze liczby rosły z sezonu na sezon..a do [link] dodaliśmy kolejne gadzety tzn. smycze i nie dawno wydane bluzy.. Mimo tego ,że Górnik grał jak grał i jak gra my trwamy nadal i w Libiążu wiedziemy prym..
Wisła - Wisła to dla nas "czarna magia" :)) niby gdzieś tam kiedyś w rankingu FC na stronie Wisły windowali nawet chyba w pierwszej piątce.. nic bardziej mylnego była to zbieranina kibiców Wisły z Libiąża ,Chełmka i okolicznych wsi (Żarki ,Zagórze i inne)w tym też sporo pikoli, ale liczba 104 kibiców na meczu z Lechem to dobry wynik jakby nie patrzeć..Po sukcesach krakowskiego klubu wiadomo dużo ich przybyło ale nie mają jakiegoś większego skupiska w Libiążu raczej porozsiewani po całej okolicy.. Zaczeli podobno jeździć po kilkunastu na wyjazdy ale teraz chyba im troche upadło.. Flaga Libiąż z białą gwiazdą co prawda objeździla całą Polskę i pół europy ale tylko z jej właścicielem i jego paroma znajomymi (Mowa tutaj o maks. 5 osobach gdzie Ci za granice Polski sie raczej nie wybierali)ale w świat poszło:) Wisła dużo bazgra na murach ale raczej nie ma to wiekszego przełożenia na rzeczywistość.. Ich dorobek gadzetów to Vlepki i Szaliki lecz spotkać kogoś w szaliku Wisły w Libiążu to raczej święto :)
GieKSa - FC GieKSy z Libiąż lata świetlności też raczej ma za sobą jednak dobrze sie trzymają... gadzetów swoich nie maja poza vlepkami bodajze i raczej nalezy ich utożsamiać z Małopolską GieKSą ,która dobrze działa na terenie Małopolski ale o tej "Instytycji" nie mi sie wypowiadać
Pozostałe :
Widzew - kilku podobno jeździ na pobliskie mecze reszta to TVkibice
Legia- to samo co wyzej z tym ze ostatnio nikt z Libiąża na meczach (L) sie nie pojawia...
Cracovia - jakies małolaty (była chwilowa moda na Cracovie) i kilku starszych jeden podobno regularnie bywa na KSC..
Ruch - podobno jeździ kilka osob ale nic mi na ten temat nie wiadomo (wszystkowiedzący nie jestem) kiedyś było kilkanascie osob ale to nie moje czasy...
Górnik Libiąż - zawieszona działalność ekipy.. kliku młodych przeszło definitywnie na strone GZ inni chyba czekaja na odwieszenie działalności ;)) Czasem odwiedzają ziomków z Andrychowa...
Kliku młodych obecnie jara się Lechem a raczej jego wynikami ,nie mając nic wspólnego z tym klubem poza sypmatią..
Kiedyś ktoś tam jeździł na Szczakowianke za czasów 1 ligi ale to chyba sympatycy "dobrego futbolu";) i jeździli z racji niedalekiej odległości..
dla zainteresowanych:
Sytuacja w Libiążu
1.Górnik Zabrze
2.Wisła Krk./GieKSa
3.Inne
Górnik - Ekipa ilościowo porównywalna(może troche wiecej Wiślaków) do Wisły ale jakościowo i organizacyjnie zdecydowanie najlepsza w kibicowskim świecie Libiąża.Wiadomo nie ma co tu porówywać obecnej ekipy do starej ekipy FC Libiąż ,która miała dużą renome na Górniku końcem lat 90 a początkiem tego stulecia..Potem nastąpil spadek formy wyjazdowej na mecze przy Roosvelta czy na wyjazdy i tylko podjedyńcze osoby uczęszczały na mecze w Zabrzu .Wszystko na nowo zaczeło sie około roku 2005.. Wydaliśmy pierwsze gadzety (Szaliki ,vlepki)... "jak za dawnych lat":) coraz liczniej zaczeliśmy się stawiać na meczach w Zabrzu i tak do dzisiaj nasze liczby rosły z sezonu na sezon..a do [link] dodaliśmy kolejne gadzety tzn. smycze i nie dawno wydane bluzy.. Mimo tego ,że Górnik grał jak grał i jak gra my trwamy nadal i w Libiążu wiedziemy prym..
Wisła - Wisła to dla nas "czarna magia" :)) niby gdzieś tam kiedyś w rankingu FC na stronie Wisły windowali nawet chyba w pierwszej piątce.. nic bardziej mylnego była to zbieranina kibiców Wisły z Libiąża ,Chełmka i okolicznych wsi (Żarki ,Zagórze i inne)w tym też sporo pikoli, ale liczba 104 kibiców na meczu z Lechem to dobry wynik jakby nie patrzeć..Po sukcesach krakowskiego klubu wiadomo dużo ich przybyło ale nie mają jakiegoś większego skupiska w Libiążu raczej porozsiewani po całej okolicy.. Zaczeli podobno jeździć po kilkunastu na wyjazdy ale teraz chyba im troche upadło.. Flaga Libiąż z białą gwiazdą co prawda objeździla całą Polskę i pół europy ale tylko z jej właścicielem i jego paroma znajomymi (Mowa tutaj o maks. 5 osobach gdzie Ci za granice Polski sie raczej nie wybierali)ale w świat poszło:) Wisła dużo bazgra na murach ale raczej nie ma to wiekszego przełożenia na rzeczywistość.. Ich dorobek gadzetów to Vlepki i Szaliki lecz spotkać kogoś w szaliku Wisły w Libiążu to raczej święto :)
GieKSa - FC GieKSy z Libiąż lata świetlności też raczej ma za sobą jednak dobrze sie trzymają... gadzetów swoich nie maja poza vlepkami bodajze i raczej nalezy ich utożsamiać z Małopolską GieKSą ,która dobrze działa na terenie Małopolski ale o tej "Instytycji" nie mi sie wypowiadać
Pozostałe :
Widzew - kilku podobno jeździ na pobliskie mecze reszta to TVkibice
Legia- to samo co wyzej z tym ze ostatnio nikt z Libiąża na meczach (L) sie nie pojawia...
Cracovia - jakies małolaty (była chwilowa moda na Cracovie) i kilku starszych jeden podobno regularnie bywa na KSC..
Ruch - podobno jeździ kilka osob ale nic mi na ten temat nie wiadomo (wszystkowiedzący nie jestem) kiedyś było kilkanascie osob ale to nie moje czasy...
Górnik Libiąż - zawieszona działalność ekipy.. kliku młodych przeszło definitywnie na strone GZ inni chyba czekaja na odwieszenie działalności ;)) Czasem odwiedzają ziomków z Andrychowa...
Kliku młodych obecnie jara się Lechem a raczej jego wynikami ,nie mając nic wspólnego z tym klubem poza sypmatią..
Kiedyś ktoś tam jeździł na Szczakowianke za czasów 1 ligi ale to chyba sympatycy "dobrego futbolu";) i jeździli z racji niedalekiej odległości..
-
Jakub pisze:Z racji tego że mam tam kuzyna lekko się orientuję w Iłowie większość ludzi w ogóle interesujących się kibicowaniem to Polonia, drugą zorganizowaną grupą są kibice Legii oraz pojedyncze osoby jeżdżące w miarę regularnie na Jezioraka.
Z Iłowa nikt nie jeździ na Jeziorak. Na północ od Iłowa jest Działdowo i Rybno, stamtąd są chłopacy którzy są Jeziorowcami, działdowscy Jeziorowcy mają w swoim dorobku nawet flagę fc
-
prosze o obiektywna odpowiedz jak wyglada sytuacja w Lublincu, Czerwionce-leszczynach, Orzeszu, Pszczynie, Żorach?
-
Lubliniec opanowany przez Górnik... wiadomo wszędzie znajdą się jednostki kibicujące komu innemu ale nie ma to większego znaczenia... na WDŚ chłopaków z Lublińca lekko ponad 100 osób , niedawno zorganizowali turniej "Torcida Lubliniec Cup 2008"
Jako że mam tam rodzine i często tam bywam dodam że innych barw poza "żabskimi" nie stwierdziłem. Kilka wrzutów na murach innych ekip ale dobrze wiemy jak to wygląda w większości miejscowości w kraju...
Jako że mam tam rodzine i często tam bywam dodam że innych barw poza "żabskimi" nie stwierdziłem. Kilka wrzutów na murach innych ekip ale dobrze wiemy jak to wygląda w większości miejscowości w kraju...
jebał pies teściowe!
-
Jak wygląda sytuacja w Międzyrzeczu?
-
Z tego co wiem to ważniejsze osoby w młynie Wkry Żuromin są za Polonią i często gdy graja z zespołami, które są fc Legii podkreślają jakiej innej drużynie z Warszawy kibicują.Aktive pisze:Słyszałem że jest jakieś miasteczko, które nie lubi Legii i kibicuje Polonii. Nie wiem czy to prawda, więc chce się spytać
-
Dokladnie w Żurominie i Iłowie k.Mławy kibicuja Polonii. Staramy sie im utrudniac zycie jak to tylko mozliwe 

-
Jak wyglada sytuacja na Rokiciu w Łodzi?
Proszę o szybką odpowiedz

-
Na Rokiciu zdecydowanie dominuje Łks lecz są również jednostki Widzewa
-
Ogólnie Polonia poza Muranowem istnieje na Starym Żoliborzu, Bielanach, Starej Woli, Ochocie (rejon blisko pl. Zawiszy), Starym Mokotowie (al. Niepodległości), Ursynowie i na Pradze. Ale to jednostki właściwie wszędzie poza Żoliborzem, gdzie jakieś większe grupki są z racji bliskości macierzystego Muranowa
-
-
Mieszkam w Tarnowskich Górach od urodzenia i z czystym sumieniem moge napisać że miasto jest opanowane przez Żaboli... Owszem są kibice Ruchu , Gieksy czy nawet Radzionkowa ale nie pokazują się w barwach na mieście. Ruch ma nawet swoją flagę "Tarnowskie Góry" jednak poza kilkoma wrzutami na murach nic konkretniejszego nie działają. Najlepiej całą sytuację opisuje cytat pochodzący z jednej z wlepek Górnika FC Tarnowskie Góry (będącym jednym z większych FC Górnika) mianowicie ; "W TARNOWSKICH GÓRACH JESTEŚCIE TYLKO NA WLEPKACH I MURACH"DPB pisze:a Tarnowskie Góry?...
Jeśli ktoś ma inne zdanie na temat Tarnowskich Gór pewnie nigdy tu nie był i do polemiki zapraszam na prv ...
jebał pies teściowe!
-
90% ŁKSSiera pisze:Jak wyglada sytuacja na Rokiciu w Łodzi?
-
Jeśli chodzi o Czerwionkę - Leszczyny to jest to gmina w skład, której wchodzi kilka miejscowości, ale po kolei :mewa1948 pisze:prosze o obiektywna odpowiedz jak wyglada sytuacja w Lublincu, Czerwionce-leszczynach, Orzeszu, Pszczynie, Żorach?
Czerwionka - Centrum to mocna przewaga Ruchu, im dalej przesuwamy się w stronę obrzeży, tym siła kibiców Górnika rośnie. Mimo mocnej ekipy Ruchu, Górnik ma tu jednak więcej do powiedzenia.
Czuchów - Tu również Górnik, o kibicach Ruchu nie było mi dane słyszeć, a jeśli są to tylko jednostki.
Dębieńsko - Górnik! Prężnie działają pod szyldem FC Czerwionka - Leszczyny. Wydali już dwie serie vlepek Torcidy Dębieńsko.
Leszczyny - tu dużo nie będę pisał, w Leszczynach jest tylko Górnik, niegdyś jeden z lepszych według mnie FC Górnika. Po chwilach kryzysu, znów "łapią wiatr w żagle".
Stanowice - mało doceniany FC Górnika, zasługują na wyróżnienie, bo mimo wszystko aktywnie działają.
Bełk - Tylko Górnik! Kilkakrotnie dali się we znaki kibicom Ruchu z sąsiednich miejscowości(ze strony Orzesza). Obecnie poniżej swojej formy, ale mimo tego wciąż dość aktywnie działają.
Palowice - Niegdyś kibicowska pustynia. Obecnie wyrosła tam moda na Górnik - ich liczby na meczach w Zabrzu są różne.
Szczejkowice - O ile można kogoś wyodrębnić, to tylko kilku kibiców Katowickiej GieKSy, a także Górnika. Raczej klimaty kibicowskie to odległy świat dla tej miejscowości.
Przegędza i Książenice - Jednostki jeżdżące na Górnik, tu raczej więcej jest żużlofanów.
Co do Orzesza:
Nie będę rozpisywał każdej dzielnicy/miejscowości tylko napomnę istotniejsze fakty. Gmina Czl-Lny kończy się na miejscowości Bełk, miejscowość ta graniczy z Jaśkowicami i Zawadą. Jaśkowice to chyba najmocniejsza część "Niebieskiego Orzesza", nie tak dawno było tam w 100% Niebiesko, ale jak wszędzie zachodzą zmiany, tak i w Jaśkowicach są kibice Górnika - lecz nie zmienia to faktu, że prym wiedzie Ruch i raczej ciężko będzie o zmianę. Sprawa zmiany pokoleń, zmieniła sytuację również w Zawadzie, gdzie teraz - również są Górnicy. Gardawice, ta miejscowość jest podzielona między sympatyków już tu opisywanych klubów, niestety ciężko mi stwierdzić kto ma przewagę, ale pewne jest, że Niebiescy coś tam próbują.. Woszczyce - tu są sympatycy i Górnika i GieKSy, tych drugich jest tu więcej. No i najważniejsze same Orzesze, w którym znaczącą przewagę ma Górnik! Ruch również jest, ale musi ustąpić przed siłą kibiców Górnika. Pomijam miejscowości takie jak Zgoń, Zawiść, Zazdrość, bądź Mościska - gdyż niestety tylko czasem tam przebywam.
To tyle, może co poniektórym pomogło to wyjaśnić, pewne kwestie.
Pozdrawiam

-
Po pierwsze Czerwionka-Leszczyny to jedno miasto!S. pisze:Jeśli chodzi o Czerwionkę - Leszczyny to jest to gmina w skład, której wchodzi kilka miejscowości, ale po kolei :mewa1948 pisze:prosze o obiektywna odpowiedz jak wyglada sytuacja w Lublincu, Czerwionce-leszczynach, Orzeszu, Pszczynie, Żorach?
Czerwionka - Centrum to mocna przewaga Ruchu, im dalej przesuwamy się w stronę obrzeży, tym siła kibiców Górnika rośnie. Mimo mocnej ekipy Ruchu, Górnik ma tu jednak więcej do powiedzenia.Pozdrawiam
Po drugie w Czerwionce centrum - to chyba piszesz o jednym bloku tzw "Ratusz". Poza tym Ratusz to jest jedyne centrum, bo nie wiem co chcesz zaliczac do tego "centrum". Na kazdym osiedlu w Czerwionce - przewaga KSG - poczawszy od blokow "nad tama" ul. Wolnosci, poprzez stara Kolonie, a takze osiedle przy stacji Czerwionka. Zreszta ktos kto tutaj mieszka wie jak jest. Co mecz widzi sie znajome twarze, ktore zna sie tylko z widzenia. Koniec ode mnie. Juz nie odpowiadam. Jak cos na PW.
-
BasteKSG pisze:Po pierwsze Czerwionka-Leszczyny to jedno miasto!S. pisze:Jeśli chodzi o Czerwionkę - Leszczyny to jest to gmina w skład, której wchodzi kilka miejscowości, ale po kolei :mewa1948 pisze:prosze o obiektywna odpowiedz jak wyglada sytuacja w Lublincu, Czerwionce-leszczynach, Orzeszu, Pszczynie, Żorach?
Czerwionka - Centrum to mocna przewaga Ruchu, im dalej przesuwamy się w stronę obrzeży, tym siła kibiców Górnika rośnie. Mimo mocnej ekipy Ruchu, Górnik ma tu jednak więcej do powiedzenia.Pozdrawiam
Po drugie w Czerwionce centrum - to chyba piszesz o jednym bloku tzw "Ratusz". Poza tym Ratusz to jest jedyne centrum, bo nie wiem co chcesz zaliczac do tego "centrum". Na kazdym osiedlu w Czerwionce - przewaga KSG - poczawszy od blokow "nad tama" ul. Wolnosci, poprzez stara Kolonie, a takze osiedle przy stacji Czerwionka. Zreszta ktos kto tutaj mieszka wie jak jest. Co mecz widzi sie znajome twarze, ktore zna sie tylko z widzenia. Koniec ode mnie. Juz nie odpowiadam. Jak cos na PW.
Tak chodzi mi tylko o ratusz, wiem dobrze jak jest w Czerwionce. Z tymi obrzeżami to źle dobrane słowa, zepsuły szyk tego co chciałem ująć.
Co do Żor, to kibicowska wieża Babel.

-
Ja mam pytanie odnośnie ekipy z Żor tzw. Ekipa made in Sikorski komu oni kibicowali i czy jeszcze funkcjonuja?
-
Odra Wodzisław Śl. czy istnieja?? chyba tak chodz reki nie dam se uciąć.
Wielkopolska
-
Nie wiedziałem gdzie to wpisać więc tutaj się spytam.
Jak to jest na Polonii Warszawa? Słyszałem że są różne poglądy polityczne, są lewaki, prawicowcy. Moze ktos mi opisac jak to jest?
TEmat bez napinki
Jak to jest na Polonii Warszawa? Słyszałem że są różne poglądy polityczne, są lewaki, prawicowcy. Moze ktos mi opisac jak to jest?
TEmat bez napinki

-
To może podobnie o Jagielloni się wypowie - czy któraś z frakcji w obecnej chwili przeważa? I czy ich "hooltras" (bo z tego co wiem ciężko tam rozróżnić ultras od hools) tworzą osobne grupy które na wzór zachodni ze sobą rywalizują czy różne frakcje są skupione jednak w jednej ekipie?
-
Mógłby ktoś zorientowany w temacie napisać coś o Polonii Piotrków Tryb. ?? Czy jest to typowo piknikowa ekipka i czy ich sympatia jest skierowana w strone jakiegoś większego klubu??
-
-
Silny fc Zawiszy Bydgoszcz__DarkLG__ pisze:Jak przedstawia sie sytuacja w Laskowicach Pomorskich ?
1908 - 2008 Już od stu lat biało - czerwono - biały świat
-
Interesuję mnie sytuacja w Starachowicach ? Działa jeszcze FC Legii , czy te same osoby tworzą FC Widzewa i Star ? , oraz jak sytuacja w Suchedniowie czy istnieje tam FC KSZO? widziane napisy .
My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę...
-
nie wiem jak wyglada sytyłacja na miescie.
ale na 100% kibice Staru to Widzew.
ale na 100% kibice Staru to Widzew.
ŚŻK! ANTY PARÓWY