Jeśli chodzi o nasze stosunki z Motorem, to Motorowcy nie mają na nas specjalnego ciśnienia. Jednak o żadnych przyjaznych relacjach też nie można mówić. Po prostu znamy swoje miejsce w szeregu i tyle...azs84 pisze:Ja mam pytanie do fanów Iskry Kielce oraz do kibiców Montexu Lublin, jakie są wasze relacje z piłkarskimi kibicami z waszych miast czyli adekwatnie Koroną oraz Motorem. Czy panuje jakiś układ czy też kosy?
Piłka ręczna 2009/2010
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Piłka ręczna 2009/2010
-
Ale jednak flagi wam buchneli...JanuszMONTEX pisze:Jeśli chodzi o nasze stosunki z Motorem, to Motorowcy nie mają na nas specjalnego ciśnienia. Jednak o żadnych przyjaznych relacjach też nie można mówić. Po prostu znamy swoje miejsce w szeregu i tyle...azs84 pisze:Ja mam pytanie do fanów Iskry Kielce oraz do kibiców Montexu Lublin, jakie są wasze relacje z piłkarskimi kibicami z waszych miast czyli adekwatnie Koroną oraz Motorem. Czy panuje jakiś układ czy też kosy?
AZS PODLASIE
BIAŁA PODLASKA
BIAŁA PODLASKA
-
Nie flagi tylko flagę, to tak dla ścisłości...eSpErAZS pisze:Ale jednak flagi wam buchneli...JanuszMONTEX pisze:Jeśli chodzi o nasze stosunki z Motorem, to Motorowcy nie mają na nas specjalnego ciśnienia. Jednak o żadnych przyjaznych relacjach też nie można mówić. Po prostu znamy swoje miejsce w szeregu i tyle...azs84 pisze:Ja mam pytanie do fanów Iskry Kielce oraz do kibiców Montexu Lublin, jakie są wasze relacje z piłkarskimi kibicami z waszych miast czyli adekwatnie Koroną oraz Motorem. Czy panuje jakiś układ czy też kosy?
Poza tym temat tej flagi był już wielokrotnie wałkowany na różnych forach, więc nie ma sensu kolejny raz tu wyjaśniać, jak to wszystko się odbyło. Faktem jest, że flagę straciliśmy i znalazła się ona w rękach Motorowców.
-
Janusz wszystko napisał.
Jeśli chodzi o stratę flagi to jest tak, że zainteresowane strony wiedzą jak było i to powinno wystarczyć. Stratę flagi uznajemy, ale jest małe ale... i to ale zostaje do naszej wiadomości.
Ja dodam tylko, że ze względu na to, że Lublin to nie jest jakieś megaduże miasto, dlatego też prawie każdy każdego zna. Wielu z nas zna się z Motorowcami tej starszej daty. Stosunki ani przyjazne ani wrogie. Motor toleruje naszą obecność i tyle w tym temacie.
Jeśli chodzi o stratę flagi to jest tak, że zainteresowane strony wiedzą jak było i to powinno wystarczyć. Stratę flagi uznajemy, ale jest małe ale... i to ale zostaje do naszej wiadomości.
Ja dodam tylko, że ze względu na to, że Lublin to nie jest jakieś megaduże miasto, dlatego też prawie każdy każdego zna. Wielu z nas zna się z Motorowcami tej starszej daty. Stosunki ani przyjazne ani wrogie. Motor toleruje naszą obecność i tyle w tym temacie.
-
Ot...i cała Piotrcovia... szumna na necie, a w rzeczywistości nie umiejąca się postawić:)
Nie moje podwórko i nie moja działka, ale skoro jesteście tak silni (a przynajmniej silniejsi) to dlaczego Concordia nie ponosi strat na waszą korzyść, tylko Wy na jej?
Nie moje podwórko i nie moja działka, ale skoro jesteście tak silni (a przynajmniej silniejsi) to dlaczego Concordia nie ponosi strat na waszą korzyść, tylko Wy na jej?
-
Byłem w szczególności ciekawy relacji w Lublinie, ponieważ jestem zdania że Montex na ręcznej to jedyna ekipa która jest zbliżona do standardów jakie panują wśród kibiców na nożnej, dlatego ciekawił mnie stosunek Motoru do nich.
standardy: chodzi mi tu o oprawy,flagi i wygląd wizualny ekipy
standardy: chodzi mi tu o oprawy,flagi i wygląd wizualny ekipy
-
PIOTRCOVIA88 pisze:po 1 lamusie:jebnąć flage w 10 osób 1 gostkowi potrafi nawet Młodzież z przedszkola nr 15,po 2:do kogo wy fikacie?do gostków 15 lat?co mają szale Piotrcovii?po 3:dlaczego popierdalacie jak szczury na mieście kiedy zapierdala normalny koleś w szalu Piotrcovii?jebnąć dzieciaka każdy potrafi,postawić się normalnemu gostkowi jjuż nie każdy.do zobaczenia w mieście kinderhoolsyPiotrkowskaMlodziez pisze:po prostu była to banda żulersk0-młodzieżowa
... czyli standardowo po prostu liczyliśmy ze jeśli jada w 40 osób to może pojawi się ktoś wreszcie normalny... ale jak widać przeliczyliśmy się...
Nigdy nie traktowaliśmy was poważnie tak samo nie będę poważnie traktowa twoich wypocin, zejdź na ziemie, z naszej strony to nie jest walka z wami dla nas jest to upokarzanie was...
Wiadomo jak z play-off za tydzień w niedziele normalnie mecze Montexu w Piotrkowie czy kolejność musi być zachowana i najpierw mecz w roli gospodarza musi zagrać Montex?
-
Dokładnie jak napisał kolega wyżej - nigdy nie traktowaliśmy was poważnie a że flagi noszą takie a nie inne osoby to tylko problem waszej 'ekipy'.Gdzie miałeś 10 osób z młodego składu?Prbolem z liczeniem jak widzę.PIOTRCOVIA88 pisze:po 1 lamusie:jebnąć flage w 10 osób 1 gostkowi potrafi nawet Młodzież z przedszkola nr 15,po 2:do kogo wy fikacie?do gostków 15 lat?co mają szale Piotrcovii?po 3:dlaczego popierdalacie jak szczury na mieście kiedy zapierdala normalny koleś w szalu Piotrcovii?jebnąć dzieciaka każdy potrafi,postawić się normalnemu gostkowi jjuż nie każdy.do zobaczenia w mieście kinderhoolsyPiotrkowskaMlodziez pisze:po prostu była to banda żulersk0-młodzieżowa
... czyli standardowo po prostu liczyliśmy ze jeśli jada w 40 osób to może pojawi się ktoś wreszcie normalny... ale jak widać przeliczyliśmy się...
Fana w naszych rekach, tyle z naszej strony.
1910 > 1908
-
jeleń pisze:Miedzy Korona a Iskrą panują stosunki całkowicie neutralne. Wielu Koroniarzy(tak jak ja) chodzi na Iskrę i na odwrót, ale nie angażują się w ruch kibicowski na meczach tego drugiego klubu. Wyjatkiem tutaj może być oprawa na jednym z meczów reprezentacji ręcznej w Kielcach, ktorej elementy zostały pożyczone od ultrasów Korony. Ale było to dawno i info jest nie potwierdzone ;)
Ja potwierdzam w 100% Iskra zapożyczyła się od Kieleckich Ultrasów
Był to Orzeł który Korona prezentowała na pierwszym meczu reprezentacji w Kielcach
-
Zainteresowanych kupnem Piłki ręcznej z podpisami reprezentacji Polski z mistrzostw świata zapraszam do tematu http://kibice.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=13636 (znajduje się także link do aukcji Allegro)
-
To,ze nikt Was nie leje na miescie nie oznacza,ze nie ma u ludzi z Korony cisnienia na Was.jeleń pisze:Miedzy Korona a Iskrą panują stosunki całkowicie neutralne. Wielu Koroniarzy(tak jak ja) chodzi na Iskrę i na odwrót, ale nie angażują się w ruch kibicowski na meczach tego drugiego klubu. Wyjatkiem tutaj może być oprawa na jednym z meczów reprezentacji ręcznej w Kielcach, ktorej elementy zostały pożyczone od ultrasów Korony. Ale było to dawno i info jest nie potwierdzone ;)
-
Przeciez napisałem wyraznie ze ja jestem z Korony.Niebezpieczny pisze:To,ze nikt Was nie leje na miescie nie oznacza,ze nie ma u ludzi z Korony cisnienia na Was.jeleń pisze:Miedzy Korona a Iskrą panują stosunki całkowicie neutralne. Wielu Koroniarzy(tak jak ja) chodzi na Iskrę i na odwrót, ale nie angażują się w ruch kibicowski na meczach tego drugiego klubu. Wyjatkiem tutaj może być oprawa na jednym z meczów reprezentacji ręcznej w Kielcach, ktorej elementy zostały pożyczone od ultrasów Korony. Ale było to dawno i info jest nie potwierdzone ;)
-
MKS MONTEX LUBLIN - GKS PIOTRCOVIA PIOTRKÓW TRYB.
19.04.2010
Pierwszy półfinałowy mecz o Mistrzostwo Polski przyszło nam grać z odwiecznym rywalem i największą kosą. Mecz został przełożony na taki termin ze względu na obowiązującą od soboty (kiedy mecz miał być pierwotnie rozgrywany) żałobę narodową. Dzień nie sprzyjał frekwencji, która zarówno na hali jak i na sektorze była mizerna. Na sektorze ok. 40 osób. Doping bardzo kiepski, kilka razy głośniej krzyknęliśmy. Oddaliśmy hołd ofiarom katastrofy pod Smoleńskiem stosownym transparentem. Przez pierwsze 15 minut brak dopingu dla uczczenia pamięci. Po 15 minutach wraz z kibicami przyjezdnymi odśpiewujemy hymn, po czym ruszamy z dopingiem, jak wspominałem kiepskim. Na wyposażeniu wisi flaga w narodowych barwach przepasana kirem.
Przyjezdni obecni, bez flag, co do liczby sami się wypowiedzą, w naszym sektorze słyszalni tylko wtedy kiedy my nie śpiewamy. Nie chcę nikogo usprawiedliwiać, ale akustyka naszej hali jest fatalna.
Kibice Piotrcovii bardzo hałasują na internecie, ostatnio przykładów było kilka na tym forum, więc pełni nadziei na jakieś atrakcje, proponujemy wspólne bierki. Niestety, zawiedli nas, usprawiedliwiając się niedoborem osób,które znają zasady gry. Mówią, że możemy porozmawiać jutro...z tym, że od razu zaznaczają, że będzie ich mnie. Czekamy z niecierpliwością...
Mecz wygrany 8 bramkami.
20.04.2010.
Drugi mecz półfinałowy. Jeśli chodzi o frekwencję, to katastrofa na całej linii. Na sektorze ok 30 osób, doping wygląda po prostu źle pomimo kapitalnego wyniku lasek (mecz wygrany 11 bramkami). Coś tam parę razy głośniej udaje nam się krzyknąć, ale szału nie ma. Na wyposażeniu pełne oflagowanie plus kilka worków konfetti, które rzucamy na prezentacji. W przerwie toczymy małą wojnę między sobą:)
Goście tak jak się zapowiadali przyjechali w mniejszej liczbie. Ponownie wychodzimy z propozycją wspólnych gier na świeżym powietrzu, ale i tym razem nasze nadzieje pozostają w sferze niespełnionych marzeń... Goście przybici złym wynikiem, śpiewają kiepsko i pomimo naszej złej postawy są niesłyszalni u nas na sektorze.
W sobotę wyjazd do Piotrkowa po 3 zwycięstwo i gramy w finale!
19.04.2010
Pierwszy półfinałowy mecz o Mistrzostwo Polski przyszło nam grać z odwiecznym rywalem i największą kosą. Mecz został przełożony na taki termin ze względu na obowiązującą od soboty (kiedy mecz miał być pierwotnie rozgrywany) żałobę narodową. Dzień nie sprzyjał frekwencji, która zarówno na hali jak i na sektorze była mizerna. Na sektorze ok. 40 osób. Doping bardzo kiepski, kilka razy głośniej krzyknęliśmy. Oddaliśmy hołd ofiarom katastrofy pod Smoleńskiem stosownym transparentem. Przez pierwsze 15 minut brak dopingu dla uczczenia pamięci. Po 15 minutach wraz z kibicami przyjezdnymi odśpiewujemy hymn, po czym ruszamy z dopingiem, jak wspominałem kiepskim. Na wyposażeniu wisi flaga w narodowych barwach przepasana kirem.
Przyjezdni obecni, bez flag, co do liczby sami się wypowiedzą, w naszym sektorze słyszalni tylko wtedy kiedy my nie śpiewamy. Nie chcę nikogo usprawiedliwiać, ale akustyka naszej hali jest fatalna.
Kibice Piotrcovii bardzo hałasują na internecie, ostatnio przykładów było kilka na tym forum, więc pełni nadziei na jakieś atrakcje, proponujemy wspólne bierki. Niestety, zawiedli nas, usprawiedliwiając się niedoborem osób,które znają zasady gry. Mówią, że możemy porozmawiać jutro...z tym, że od razu zaznaczają, że będzie ich mnie. Czekamy z niecierpliwością...
Mecz wygrany 8 bramkami.
20.04.2010.
Drugi mecz półfinałowy. Jeśli chodzi o frekwencję, to katastrofa na całej linii. Na sektorze ok 30 osób, doping wygląda po prostu źle pomimo kapitalnego wyniku lasek (mecz wygrany 11 bramkami). Coś tam parę razy głośniej udaje nam się krzyknąć, ale szału nie ma. Na wyposażeniu pełne oflagowanie plus kilka worków konfetti, które rzucamy na prezentacji. W przerwie toczymy małą wojnę między sobą:)
Goście tak jak się zapowiadali przyjechali w mniejszej liczbie. Ponownie wychodzimy z propozycją wspólnych gier na świeżym powietrzu, ale i tym razem nasze nadzieje pozostają w sferze niespełnionych marzeń... Goście przybici złym wynikiem, śpiewają kiepsko i pomimo naszej złej postawy są niesłyszalni u nas na sektorze.
W sobotę wyjazd do Piotrkowa po 3 zwycięstwo i gramy w finale!
-
Dzisiejszego dnia ustawimy się na trasie na Montex wracając z Piotrkowa zatrzymujemy busa jednak przeciwnik ratuje się iście rajdowa ucieczka... z naszej story 22 osoby młodego składu pryz podobnej liczbie przeciwnika.
CONCORDIA PIOTRKÓW - CF '04
CONCORDIA PIOTRKÓW - CF '04
-
22 osoby... wolne żarty:)
Faktycznie salwujemy się ucieczką, zerowe szanse na starcie, przeciwnik nie daje nawet szansy na wyjście z busa. Ze strony przeciwnika na ulicę wysypuje się ok 35 osób (mówienie o 22 jest totalną bzdurą).
Nie rozumiem dlaczego nie podeszliście z propozycją walki w równych liczbach, ale to Wasza sprawa.
Nas ok 20 osób... z czego takich które mogłyby coś podziałać ok. 10.
Nasz minus i myślę, że to tyle w tym temacie.
Faktycznie salwujemy się ucieczką, zerowe szanse na starcie, przeciwnik nie daje nawet szansy na wyjście z busa. Ze strony przeciwnika na ulicę wysypuje się ok 35 osób (mówienie o 22 jest totalną bzdurą).
Nie rozumiem dlaczego nie podeszliście z propozycją walki w równych liczbach, ale to Wasza sprawa.
Nas ok 20 osób... z czego takich które mogłyby coś podziałać ok. 10.
Nasz minus i myślę, że to tyle w tym temacie.
-
Przecież się zatrzymaliście, mieliście chwile na wyjście z busa, to raz a dwa w jaki sposób naliczyłeś prawie dwa razy więcej osób niż było??
-
Nie siejcie farmazon nas 22 osoby 5 niepełnych aut i ani osoby więcej dajemy wam parę sekund na wyjście ruszmy dopiero kiedy próbujecie ominąć blokadę. Koniec tematu.
-
Przeinaczasz fakty, zerowe szanse na wyjście z busa, znacznie więcej niż 22 osob i tyle. Koniec tematu.
-
Trzy pytanka mam:
Dlaczego Montex tak slabo pojechal na ten wyjazd ? Odpuszczone celowo ?
Czy Concordia atakowala Was wczesniej ? Mieliscie z nimi jakies akcje ?
Jak prezentowala sie Piotrkovia ?
-
Było to pierwsze nasze spotkanie z Montexem po prostu chcieliśmy im wynagrodzić niedobór wrażeń jakie zapewnia im Piotrcovia podczas ich wizyt w Piotrkowie.Kapitan_Marchewa pisze:Trzy pytanka mam:
-
Przed laty Concordia Montexowi proponowała rożne "atrakcje", jednak ekipa ta nigdy nie była zainteresowana, dlatego nic w tym kierunku się nie działo. Ostatnio lublinianie proponowali takie coś Piotrcovii, ale jak wiadomo ekipa ta nie była, nie jest i nie będzie w stanie z nikim podjąć rękawicy.
-
Jakoś nie przypominam sobie tych atrakcji proponowanych przez Was w poprzednich latach... Wczorajsza akcja na duży plus dla Was. Realnie patrząc nie dysponowaliśmy wczoraj składem, który mógłby podjąć rękawicę, a po drugie nie było szans, żeby i wyjść z busa i czasu by się ogarnąć, ale było, minęło i nie ma sensu tego roztrząsać. Życie toczy się dalej i zapewne nie raz i nie dwa będzie okazja się spotkać... Odnośnie pytania czemu było nas tak mało, to jeśli można się usprawiedliwiać, to pierwotnie ten mecz miał się odbyć z tydzień wcześniej, lecz z wiadomych względów został przełożony. Wiele osób zaklepało sobie już na zeszłą sobotę wolne w pracy i nie mieli jak tego przełożyć. Nie jest to jednak wytłumaczenie, liczba bardzo mizerna i tyle w temacie. Piotrcovia na wczorajszym meczu przez pierwszą połowę nie dopingowała (konflikt z zarządem(?), który później "pozdrawiają", być może poszło o to, że przydzielono nam Ich sektor). Pojawili się w drugiej połowie w kilkanaście młodych osób. Jak na taką liczbę dopingowali całkiem przyzwoicie. Z naszej strony doping cieniutki, czasem coś głośniej krzyknęliśmy, lecz dominowało "miauczenie"... Mecz wygrywamy, za tydzień finał w Lubinie...
-
Parę sezonów temu na hali podbijamy do Was z propozycją walki po 15, na którą od razu przystajecie, myśląc chyba, że to Piotrcovia. Jednak gdy w Waszej rozmowie z kimś z Piotrcovii pada coś o Widzewie, już nie jesteście zainteresowani.
A druga sytuacja była, gdy czekaliśmy na Was zimą na boisku koło hali, sezon czy dwa sezony temu. Przyjechaliście bez eskorty, pod halą zero psów, jednak nie reagujecie na nasze okrzyki zachęcające do przyłączenia się do zabawy i idziecie spokojnie na salę. O tych atrakcjach koledzy wspominali. Pozdrawiam.
A druga sytuacja była, gdy czekaliśmy na Was zimą na boisku koło hali, sezon czy dwa sezony temu. Przyjechaliście bez eskorty, pod halą zero psów, jednak nie reagujecie na nasze okrzyki zachęcające do przyłączenia się do zabawy i idziecie spokojnie na salę. O tych atrakcjach koledzy wspominali. Pozdrawiam.
-
FCP 1910 pisze:Parę sezonów temu na hali podbijamy do Was z propozycją walki po 15, na którą od razu przystajecie, myśląc chyba, że to Piotrcovia. Jednak gdy w Waszej rozmowie z kimś z Piotrcovii pada coś o Widzewie, już nie jesteście zainteresowani.
CO??????????????????????????????? :))) To nie temat humor śmieszne dowcipy i linki:D
-
Pisałem bez żadnej napinki i nie widzę w tym nic śmiesznego... Byłeś w ogóle na tych meczach? To raz, a dwa - byłeś trzeźwy? Bo może nie pamiętasz...
-
Nie wiem jak kolega, ale ja doskonale pamiętam wyjazdy do Piotrkowa przez dobrych kilka ostatnich lat. Żadnej propozycji walki po 15 sobie nie przypominam. Tą sytuację z boiskiem pamiętam, ale nie wyglądało to inaczej jak zwykła pyskówka. Pamiętam tez doskonale wyjazd sprzed dwóch bodajże lat, kiedy przyjeżdżamy do Piotrkowa prawie 2 godziny przed meczem i wysiadamy specjalnie dobry kilometr od hali, licząc na jakieś atrakcje. Spacerujemy dobrych kilkadziesiąt minut w rejonie hali i okolicach. Niestety nic się nie wydarzyło... Pamiętam też jak kilku kolesi w Waszych barwach czekało na nas po meczu (jakieś półtora roku temu) przy wyjściu. Gdy się zorientowaliśmy, ruszamy w ich strony, niestety palą wrotki i znikają w ciemnościach, a my zgarniamy przypał za rozbita w hali szybę. Dziwi mnie czemu nie podeszliście do nas z propozycja walki gdy byliśmy w Piotrkowie większą liczbą,chociażby w styczniu... No ale wyhamujmy piętą i przestańmy się licytować. Tak jak napisałem wcześniej, świat się nie kończy i jeszcze będziemy mieli okazję się spotkać. Pozdrawiam.
-
Teraz w sobotę liczyliśmy na Waszą większą liczbę, w granicach 50-70 osób. A okazje do konfrontacji, tak jak piszesz, jeszcze nie raz będą. Pozdro.
-
Do Piotrkowa jeżdzę od 6 lat... przepadły mi może dwa mecze w tym czasie... Na wszystkich byłem trzeźwy i raczej wszystko kojarzę z tych wyjazdów... Ale propozycji walki po 15 nie przypominam sobie... A i z tego co wiem, to i na tych dwóch meczach kiedy byłem nieobecny nic się nie zdarzyło.
Sytuacja którą opisujesz z boiskiem wyglądała zupełnie inaczej... I tu pytanie do Ciebie - byłeś trzeźwy?:)
Jak dla mnie koniec tematu, nasza wersja taka, Wasza taka... kto miał rację zweryfikuje czas.
Pozdrawiam i bez odbioru!
Sytuacja którą opisujesz z boiskiem wyglądała zupełnie inaczej... I tu pytanie do Ciebie - byłeś trzeźwy?:)
Jak dla mnie koniec tematu, nasza wersja taka, Wasza taka... kto miał rację zweryfikuje czas.
Pozdrawiam i bez odbioru!
-
Wisła Płock - MMTS Kwidzyn:
Pierwszy, środowy mecz półfinałów dostarczył sporo emocji na parkiecie, za to na trybunach wiało nudą. Kibice gości nie dotarli (co nie przeszkadzało im pisać w internecie: "Jesteśmy zawsze tam..."). Z naszej strony przeciętny doping przez cały mecz. Przed meczem podczas minuty ciszy prezentujemy biało-czerwoną sektorówkę z kirem, opatrzoną stosownym napisem:
[link]
W czwartek hałas z naszej strony nieco większy, choć generalnie i tak nie było najlepiej. Oprawa - trzy sektorówki, które w całości tworzą napis ZKS. Goście tym razem w 16 osób z jedną flagą. Cały mecz bęben, od czasu do czasu coś krzyknęli.
Pierwszy, środowy mecz półfinałów dostarczył sporo emocji na parkiecie, za to na trybunach wiało nudą. Kibice gości nie dotarli (co nie przeszkadzało im pisać w internecie: "Jesteśmy zawsze tam..."). Z naszej strony przeciętny doping przez cały mecz. Przed meczem podczas minuty ciszy prezentujemy biało-czerwoną sektorówkę z kirem, opatrzoną stosownym napisem:
[link]
W czwartek hałas z naszej strony nieco większy, choć generalnie i tak nie było najlepiej. Oprawa - trzy sektorówki, które w całości tworzą napis ZKS. Goście tym razem w 16 osób z jedną flagą. Cały mecz bęben, od czasu do czasu coś krzyknęli.
-
Dodam jeszcze tylko, że biało-czerwoną sektorówkę wykonała firma Fan Style. Szybka i konkretna robota!
-
Jakieś relacje z finału PP w Lublinie ?
Znalazłem tylko informacje że Iskry 600 osób .
[link]
[link]
-
ech, kiedyś to były mecze
http://www.youtube.com/watch?v=caDSMZxp ... n-1r-29-HM
Polecam zwłaszcza od 2:40
http://www.youtube.com/watch?v=caDSMZxp ... n-1r-29-HM
Polecam zwłaszcza od 2:40
-
W Mielcu na finale PP kobiet ok 30os Montexu i ok. 10os. Zagłębia (w tym tylko 1 chłopak). Z perspektywy postronnego widza bardzo dobrze i głośno prezentował się Montex, naprawde słowa uznania.
Foty:
[link]
[link]
Foty:
[link]
[link]
Opis wyjazdu do Lublina [link]Vienio pisze:Jakieś relacje z finału PP w Lublinie ?
[link]
-
W weekend grała kadra. Żal oglądać te spotkania, na trybunach istny piknik. Stąd moje pytanie, czy jakieś ekipy jeżdżą za szczypiornistami i próbują ogarnąć jakiś doping?
P.S: Jak to jest z Wisłą Płock, czy jeżdżą na repre? W końcu jej trenerem jest trener ich największego wroga.
P.S: Jak to jest z Wisłą Płock, czy jeżdżą na repre? W końcu jej trenerem jest trener ich największego wroga.
-
Warto wspomnieć,że na 99,9% w przyszłym sezonie w ekstraklasie nie wystartuje Śląsk Wrocław i to mimo,że wpłacono wpisowe i kaucję.Odszedł już trener,zapewne niebawem odejdą najlepsi zawodnicy.
Śląsk pewnie odrodzi się w gdzieś w niższych ligach,ale bez sponsora w nazwie i tym samym jest nadzieja,że wszyscy wrocławscy fanatycy będą wspierać dopingiem Śląsk.
Śląsk pewnie odrodzi się w gdzieś w niższych ligach,ale bez sponsora w nazwie i tym samym jest nadzieja,że wszyscy wrocławscy fanatycy będą wspierać dopingiem Śląsk.
-
Raczej kazdy zdrowo myslacy czlowiek potrafi rozgraniczyc te sprawy. Reprezentacja to sprawa nadrzedna i to kto jest jej trenerem i kto w niej wystepuje nie powinno miec wiekszego znaczenia. Podsumowujac - kibice Wisly Plock jezdza na repre.handball_MM pisze:P.S: Jak to jest z Wisłą Płock, czy jeżdżą na repre? W końcu jej trenerem jest trener ich największego wroga.
Co do dopingu to raczej nikt tego nie ogarnia. Chyba, ze mecze sa w miastach gdzie sa jakies ekipy jak np Kielce czy Lublin (gdzie grywa repra kobiet). W takim Olsztynie czy Elblagu gdzie nasi grali z Litwa takowych nie ma wiec doping wygladal jak wygladal. Ciekaw jestem jak bedzie w niedziele na Torwarze, ale podejrzewam ze czeka nas kolejny zlot łosi...
Wyznawca, osobiscie nie moge sie na dziwic, jak w takim miescie jak Wroclaw nie moga znalezc kasy na sport. Rozpadl sie swietny koszykarski Slask, teraz w ich slady idzie reczna. Nie znam wroclawskich realiow, ale nie moge sie temu nadziwic.
-
Realia wrocławskie są takie,że Miasto musiało zdecydowanie wesprzeć piłkarski Śląsk Wrocław z powodu euro2012 i stadionu na 43 tys miejsc,który nie może przynosić strat.Nie jest jednak tak,że inne kluby pozostały bez pomocy.Szczypiorniści nie musieli płacić za wynajem hali Orbita,natomiast żużlowa Sparta wynajmuje stadion olimpijski po atrakcyjnych stawkach.Sytuację koszykówki opisywałem w odpowiednim temacie.
Z drugiej strony nie można nie odnieść wrażenia,że piłkarski Śląsk jest wreszcie dostrzegany po latach posuchy i wspierania koszykówki przez miasto.
Z drugiej strony nie można nie odnieść wrażenia,że piłkarski Śląsk jest wreszcie dostrzegany po latach posuchy i wspierania koszykówki przez miasto.
-
właśnie przeczytałem o Śląsku Wrocław w ręczną i dla mnie to robi się śmieszne ... władze Wrocławia o którym tyle się mówi , że są takie super zabijają sport w tym mieście.
Najpierw koszykarski Śląsk teraz piłka ręczna ... nie chcę być tu źle odebrany i nie chcę tu żadnej napinki ale tłumaczenie władz miasta , że jest Euro to jest śmieszne... zabijają sport i tyle. Nie chce mi się wierzyć w to , że miasto nie ma mniej więcej 3 milionów złotych , żeby utrzymać drużynę w mieście...
A mam jeszcze pytanie do kibiców z Płocka. Ostatnio przeczytałem w internecie o wyodrębnieniu oddzielnej spółki i podziale sekcji ? czy to prawda i czy już coś się ruszyło czy tylko takie gadanie ?
pozdrawiam . bez napinki
Najpierw koszykarski Śląsk teraz piłka ręczna ... nie chcę być tu źle odebrany i nie chcę tu żadnej napinki ale tłumaczenie władz miasta , że jest Euro to jest śmieszne... zabijają sport i tyle. Nie chce mi się wierzyć w to , że miasto nie ma mniej więcej 3 milionów złotych , żeby utrzymać drużynę w mieście...
A mam jeszcze pytanie do kibiców z Płocka. Ostatnio przeczytałem w internecie o wyodrębnieniu oddzielnej spółki i podziale sekcji ? czy to prawda i czy już coś się ruszyło czy tylko takie gadanie ?
pozdrawiam . bez napinki
-
Andrzej Miszczyński: Nie szukajcie drugiego dna
Powstaje odrębna spółka w Wiśle. Pod nazwą Sekcja Piłki Ręcznej Wisła Płock SA. - Naprawdę dużo się zmieni w zarządzaniu "dobrem" naszego miasta. Spółka będzie funkcjonowała tak, jak powinna. Nie szukajcie drugiego dna - apeluje prezes SPR-u Andrzej Miszczyński
Adam Małachowski: Panie prezesie gratuluję powołania nowej spółki.
Andrzej Miszczyński: Do jej zawiązania brakuje nam jeszcze dosłownie kilku kroków. Przed nami zwykłe procedury związane z założeniem spółki akcyjnej. Mamy już notarialnie zatwierdzony statut, a w ciągu kilku dni złożymy wniosek o jej zarejestrowanie w Krajowym Rejestrze Sądowym. Od tego momentu procedura przyznania KRS-u może potrwać do miesiąca czasu. Spółka córka musi być jeszcze wyodrębniona ze struktury klubu. A docelowo siedzibą spółki będzie hala widowiskowo-sportowa.
Spółka posiada już pierwszych członków rady nadzorczej. Są to Magdalena Jagielska, Wojciech Petecki i Krzysztof Izmajłowicz. Kto zadecydował o takim składzie?
- To są osoby powołane przez Urząd Miasta. Ale swoich ludzi zarówno w zarządzie, jak i radzie nadzorczej, będzie miał PKN Orlen, czyli sponsor generalny. Schemat organizacyjny spółki będzie podlegał uchwałom zarządu, który będzie dwuosobowy. Tworzyć go będę ja i druga osoba, która zostanie oddelegowana z Orlenu. Kto to będzie, wyjaśni się w najbliższym czasie.
W jaki sposób będzie działała teraz Wisła? Ta od piłki ręcznej?
- Mam pomysły i plany związane z jej funkcjonowaniem, ale nie chcę o nich teraz mówić. Wszystkie decyzje będą konsultowane przez dwuosobowy zarząd i dopóki nie będzie on kompletny, podawanie jakichkolwiek informacji z mojej strony byłoby nadużyciem. Byłoby to nieprzyzwoite.
Kto w takim razie zajmuje się np. polityką transferową?
- Wolę takie określenie - kwestią doboru piłkarzy ręcznych pod względem przydatności do zespołu i umiejętności określa sztab szkoleniowy. Taki był cel zmian przeprowadzonych w marcu. Do zarządu i rady nadzorczej będzie należała decyzja, czy stać nas na zakup wskazanego przez trenerów zawodnika czy też nie. W taki sposób sprowadziliśmy do Wisły Płock trzech nowych szczypiornistów.
To nie będzie jednej, konkretnej osoby odpowiedzialnej za transfery, jak to było do tej pory?
- Nie będzie już sytuacji, w której jedna osoba [Łukasz Szczucki - red.] będzie oceniała kandydatury zawodników i stawiała wszystkich przed faktem dokonanym. To już było. I ja za to nie odpowiadam. Nowa spółka nie będzie radosną twórczością pojedynczych osób. Wszystkie transfery będą dokładnie przeanalizowane i przedyskutowane pod kątem dobra klubu.
Jak w takim razie będzie wyglądało zarządzanie nową spółką?
- Proszę się uzbroić w cierpliwość. Na pewno nie będzie żadnej aury tajemniczości. W najbliższym czasie zorganizujemy konferencję prasową, na której odpowiem na wszystkie pytania. Brak informacji co do sposobu funkcjonowania nowej spółki wynika z formalnoprawnej sytuacji. Nie chcemy nic ukrywać. Powtórzę: tego wymaga zwykła przyzwoitość. Wszelkie kroki podejmujemy przy współpracy z generalnym sponsorem i zgodnie z umową sponsorską. Zadowolone będą również media, które w sposób transparentny będą miały dostęp do najświeższych, pełnych informacji na temat zespołu. Naprawdę dużo się zmieni w zarządzaniu sekcją piłki ręcznej, która jest "dobrem" naszego miasta. Spółka będzie funkcjonowała tak, jak powinna. I proszę nie szukajcie drugiego dna.