Kapitan_Marchewa pisze:Jakie stosunki panuja miedzy ekipami z meskiej i aenskiej recznej ? Chodzi mi o generalnie jak i szczegolowo czyli Iskra - Montex i Zaglebie - Montex. Wyczytalem, ze w Lublinie ma byc final PP Vive - Zaglebie
Iskra Kielce ---> Wisła Płock, Piotrkowianin (kosy)
Iskra Kielce ---> MMTS Kwidzyn, Stal Mielec, Veszprem KFC (zgody)
Wisła Płock ---> Iskra, MMTS, Stal, Nielba (?)
Wisła Płock ---> Piotrkowianin (?), Wisła Puławy (?)
Piotrkowscy kibice często na swoich meczach krzyczą: "Wisła ... Płocka!". Fani Petry niby o żadnej zgodzie z Piotrkowem nie mówią, ale jak to jest naprawdę? Co do Puław. Kiedyś gdzieś czytałem o "zgodzie 3P" (czytaj: Płock, Piotrków, Puławy). Jakby ktoś np. z Płocka mógłby napisać coś na ten temat, byłoby jaśniej.
Chrobry Głogów ---> Pogoń Zabrze (zgoda)
Wnioskuje to po tym, jak zobaczyłem na zdjęciach kibiców obu klubów wymieniających się szalami.
AZS AWF Biała Podlaska ---> Wisła Puławy (zgoda)
Nielba Wągrowiec ---> jak sami stwierdzają na swojej fladze: "Mało kto nas lubi, większość nienawidzi, wszyscy się nas boją". Szczerze mówiąc o jakiejkolwiek zgodzie Nielby nie słyszałem. Chodź na meczu w Płocku krzyczeli "Iskra", warunki na linii Kielce-Wągrowiec są neutralne. Chodź ja, jak i większość kieleckich kibiców, nic do nich nie mam.
A i jeszcze jedno pytanie. Czy kibice Piotrcovii chodzą też na mecze Piotrkowianina? Jeśli tak, to w niedzielę w Lublinie mogą być nie złe jaja.