Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
To kSG jest znane z frajerskich numerów np. Solówki z PB, ataki ze sprzetem .jest to banda pajacow z solarium a co znaczą pokazał im ostatnio Stomil
-
już podziękowaliśmy Stomilowi za umilenie tego meczowego dnia
-
Powód był taki że Starszy mocno się udzielał i był Wam nie na rękę a osoby które go zabiły wiedziały na co go było staćpangrzegorz1975 pisze:Dzięki za informacje,że Polonię reaktywowali ludzie ze Lwowa.Nie wiedziałem.Za to twoj klubik zakładałą Armia Krajowa pewnie.Można tak pisać i pisać.a tY Łagodny wiesz jakie były powody.Osobiście obojętrnie z jakiej strony nie jest dla mnie akceptowane.Tyle
-
Kiedyś? I to pisze typ z Polonii? No sory ale wjazd komuś na chatę mimo obecności dzieci i żony - to jest ok? Przecież to opis waszej akcji na Miechowicach z przed 8-10 lat na Żabola. Co koledzy się nie pochwalili? Czekanie z siekierami i łańcuchami na klatkach na pojedyncze osoby. Umawianie się na solówki i dojeżdżanie w kilka osób. A akcja z tamtego roku na Rokitnicy i wjazd w 3 auta w jednego kolesia który szedł z żoną i 2 dzieci i posłanie go do szpitala - to też akcja Polonii więc nie p****** tutaj o czymś o czym nie masz pojęcia.pangrzegorz1975 pisze:Kiedyś była taka niepisana zasada,że przy lasce,bajtlu się odpuszczało.No cóż,to było kiedyś,teraz troglodyci z bałaganem w głowie zasady mają głęboko gdzieś
-
Nie mowię o śp.Starszym,tylko np.a akcji na starym boisku Startu Bytom itp.
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
-
W jaki sposób
Podziekowaliscie
Podziekowaliscie
-
W taki jaki wy nigdy nie potraficie przyznaliśmy się do porażki i tyle.vendetta2016 pisze:W jaki sposób
Podziekowaliscie
-
Kiedyś? I to pisze typ z Polonii? No sory ale wjazd komuś na chatę mimo obecności dzieci i żony - to jest ok? Przecież to opis waszej akcji na Miechowicach z przed 8-10 lat na Żabola. Co koledzy się nie pochwalili? Czekanie z siekierami i łańcuchami na klatkach na pojedyncze osoby. Umawianie się na solówki i dojeżdżanie w kilka osób. A akcja z tamtego roku na Rokitnicy i wjazd w 3 auta w jednego kolesia który szedł z żoną i 2 dzieci i posłanie go do szpitala - to też akcja Polonii więc nie p****** tutaj o czymś o czym nie masz pojęcia.[/quote]
Odpal sobie rakietnice i idź spać.aha,dalej targacie facetów po 60 roku życia,gdy nie ma kogos innego do bicia to dziadków lubicie lać?Też Ci koledzy nie powiedzieli?
Odpal sobie rakietnice i idź spać.aha,dalej targacie facetów po 60 roku życia,gdy nie ma kogos innego do bicia to dziadków lubicie lać?Też Ci koledzy nie powiedzieli?
-
To podaj jedna taka sytuacje albo milicz
-
Odpal sobie rakietnice i idź spać.aha,dalej targacie facetów po 60 roku życia,gdy nie ma kogos innego do bicia to dziadków lubicie lać?Też Ci koledzy nie powiedzieli?[/quote]pangrzegorz1975 pisze:Kiedyś? I to pisze typ z Polonii? No sory ale wjazd komuś na chatę mimo obecności dzieci i żony - to jest ok? Przecież to opis waszej akcji na Miechowicach z przed 8-10 lat na Żabola. Co koledzy się nie pochwalili? Czekanie z siekierami i łańcuchami na klatkach na pojedyncze osoby. Umawianie się na solówki i dojeżdżanie w kilka osób. A akcja z tamtego roku na Rokitnicy i wjazd w 3 auta w jednego kolesia który szedł z żoną i 2 dzieci i posłanie go do szpitala - to też akcja Polonii więc nie p****** tutaj o czymś o czym nie masz pojęcia.
A ty umów się z kimś na solówkę, zwołaj 10 kolegów i wjedź w tą jedną osobę - to jest zdecydowanie bardziej honorowe.
-
a ty przegrywaj walkę mlodych z tym lwowskim klubem i wołąj starszych obserwatorów,by pomogli,bo jak to tak?przegrac z tymi lwowiokami??demagogu.
-
No i... generalnie każdy ma coś za uszami, ja żadnej z tych krzywych akcji nie popieram ale takie są. Tak licytować można się jeszcze bardzo długo i to z każdą ekipą na śląsku, takie życie. Ale pierdolenie głupot że tylko jeden klub odpierdala krzywe akcje jest bzdurą wyssaną z palca. Niestety takie kurewskie czasy. Nie pisałem nic o lwowskim klubie bo mnie bajdurzenie o historii klubów nie interesuje.
-
Dokładnie,każdy ma za uszami.....Po prostu czasem niektórzy nie wytzrymuja ciśnienia i są efekty
-
W którym ja miejscu kamufluje cokolwiek szukasz jakiegoś zwycięstwa a nawet starcia nie było jesteś zwykłym ciulem i c*** ci w dziub nie zapomnijcie znowu spierdolic przy następnej okazji jak się będziecie mobilizowac!A i jeszcze jedno rozmawiamy o tej sobocie więc nie zapedzaj się w historię bo ta w tym mieście juz od dawna nie jest kolorowa narakokacola pisze:ty ku*** farmazoniarzu pamięc masz krótka jak diabeł c****GieKSa_MCE pisze: No i widzisz jakim jesteś pajacem cały czas twierdzicie że jesteście nr 1 w tym mieście po czym przyjeżdża do tego miasta z waszej strony ekipa nie z Mysłowic (sps,sk znasz takie rejestracje) do niczego nie dochodzi a ty p********* o jakiejś kupię!Nic się nie działo ale musiałeś pruc dupsko więc jak sprawia Ci to przyjemność to proszę bardzo powodzenia
na Rymere wpadłeś samym składem z Mce? idz w c*** głąbie
a teraz zapierdalaj kamuflowac bezradność na inne fora w obronie swojej osranej dumy
bez odbioru bo szkoda slow
Mysłowice Miasto GieKSy
-
GieKSa_MCE pisze:W którym ja miejscu kamufluje cokolwiek szukasz jakiegoś zwycięstwa a nawet starcia nie było jesteś zwykłym ciulem i c*** ci w dziub nie zapomnijcie znowu spierdolic przy następnej okazji jak się będziecie mobilizowac!A i jeszcze jedno rozmawiamy o tej sobocie więc nie zapedzaj się w historię bo ta w tym mieście juz od dawna nie jest kolorowa narakokacola pisze:ty ku*** farmazoniarzu pamięc masz krótka jak diabeł c****GieKSa_MCE pisze: No i widzisz jakim jesteś pajacem cały czas twierdzicie że jesteście nr 1 w tym mieście po czym przyjeżdża do tego miasta z waszej strony ekipa nie z Mysłowic (sps,sk znasz takie rejestracje) do niczego nie dochodzi a ty p********* o jakiejś kupię!Nic się nie działo ale musiałeś pruc dupsko więc jak sprawia Ci to przyjemność to proszę bardzo powodzenia
na Rymere wpadłeś samym składem z Mce? idz w c*** głąbie
a teraz zapierdalaj kamuflowac bezradność na inne fora w obronie swojej osranej dumy
bez odbioru bo szkoda slow
Przecież tak samo było pod spodkiem a koalicja odtrabila zwycięstwo. Podobno Ruch uciekal itp ale jesli z jednej strony psiarnia gazuje a z drugiej lecą rakietnice no to chyba kazdy człowiek zrobi unik? Czy jednak w KSGKS są terminatory czekające na uderzenie rakietnicy? Dla mnie zastanawiajace jest to ze koalicja byla ponoć dobra banda a mieli ze soba sprzet z ktorym sie nie kryli
-
Poplynales chlopie, nie popieram tego, ale wytykanie komus takich akcji jest smieszne. Wasz przywodca z Rsl Lukasz i nasz K. Leja laski, facetow przy laskach, przy dzieciach tesciowych itd. Takze nie czaje tego posta. Jak potrzebujesz przykladow bardzo chetnie Ci je przedstawie na priv:)hooltRass pisze:Mega kurewska akcja miała miejsce dziś w Rudzie Śląskiej (Ruda 1) Dwóch hoolsów Zabrzańskiej Torcidy wyskakuje z auta na chłopaka idącego z dziewczyną i rocznym dzieckiem w wózku. Wbiegają w niego, ten upada na ziemie, jego dziewczyna jedną reką trzyma wózek i jednocześnie kładzie sie na swojego faceta chroniąc go swoim ciałem, po czym chuligani zabrzanskiego szczewa oblewają ich i dziecko browarami i zawijają się w bloki. To się nazywa honor zabrzańskiej torcidy ! Wpierdalanie w kogoś przy lasce to kurestwo, ale przy lasce i rocznym dziecku?! Oblewając kobiete i dziecko piwem?! To już szczyt kurestwa i frajerstwa . Oczywiście sprawcy są znani i za taką akcję czeka na nich wyrok ulicy. WOJNA !
-
Dzisiaj niebieskie południe ma chęci na harce z Odrą w Wodzisławiu,niestety Ci drudzy nie maja ochoty na nic.
-
Temat na dłuższy artykuł, o przynależności klubowej danej dzielnicy zależało wiele czynników możliwości dojazdu na stadion, sąsiedztwo, jakość ekipy (na miejscu i w okolicy), sukcesu klubu a nawet sytuacja ekonomiczna tym niemniej taki trend można w pewnych wypadkach zauważyć. W pewnych wypadkach bo katowickie Szopienice włączone do Katowic w 1960 są za Ruchem a Giszowiec i Burowiec zostały odbite mimo iż, włączane do miasta były w tym samym czasie._Henderson_ pisze:Co do Ślaska- nie jest przypadkiem tak, ze niektore z dzielnic slaskich miast (przychodza mi do glowy Szopienice- Schoppnitz?, Nikiszow, Lagiewniki? ale to moze inspirowalem sie Lagiewnikami Slaskimi- miasteczkiem) byly kiedys osobnymi miastami, miasteczkami, i dlatego mieszkancy tych dzielnic czesto kibicuja komu innemu, niz klubowi ze "swojego" miasta? Czy dobrze kojarze? Czy odrebnosc do tej pory, oprocz kibicowskich animozji, jest odczuwalna? I sa jeszcze jakies inne przypadki, niz te dzielnice, o ktorych wspomnialem? Zawsze mnie ten temat interesowal :] Dzieki z gory
[link]
Podobną sytuację można zauważyć nie tylko w Katowicach, poza wspomnianymi Łagiewnikami samym Bytomiu są jeszcze Stolarzowice (Górnik) włączone dopiero w 1975 do Bytomia.
W Bytomiu przez jakiś czas znajdował się też Radzionków a i Szombierki trzymały się dość długo za sprawą lokalnego klubu ale i chorzowskiego Ruchu (przemilczam temat skąd cześć z tych kibiców się wzięła), dziś jednak tam absolutnie dominuje Polonia.
Na przełomie lat 50/60 w samym Chorzowie Starym sporo ludzi wolało jechać na Górnik niż na lokalnego rywala Hajducki Ruch (znam takie przypadki z opowiadań znajomych), oczywiście w tym wypadku to nie trwało zbyt długo i już w latach 60 Chorzowski Ruch dominował tam absolutnie.
Sytuacje podobną do pierwszej znajdujemy także w Gliwicach, Sośnica co prawda w Gliwicach jest już od 90 lat więc o jej przynależności zadecydowały inne czynniki, ale już Łabędy przynależą do Gliwic dopiero od 1954.
Jedyna nie zabrska dzielnica Rybnika, Niedobczyce zostały przyłączone do miasta dopiero w 1975.
Podobną sytuacje pewnie można by zauważyć jeszcze w kilku innych miastach.
I taka ciekawostka:
[link]
W Katowicach z 1924 cały stadion GKSu znajdował by się na Dębie, którego cześć została włączona do Parku Śląskiego w zamian za cześć Klizmowca gdzie powstawało os. Tysiąclecia - notabene jedyna cześć tej dzielnicy na której można mówić o kibicach Ruchu. Poza tym Katowice z 1924 byłyby niemalże całkowicie czystym miastem w którym mowa byłaby jedynie o jednostkach innych klubów.
No ale to to już luźnie dywagacje - mam nadzieję, że nie doprowadzą do napinki.
-
A Ty byłeś? To kogo tam pozbieraliście,żeby spróbować w końcu obić Mysłowice,wszystkie FC ??za Ruchem ! pisze:Byleś tam? Jeśli tak proszę opisz jak to wg Ciebie wyglądało. Nie byłeś? To nie wpierdalaj się e-leszczu?! Spierdalanie, koalicja? Jak Ty zwykła pała jesteś!Khan pisze:skoro to bylo dla ciebie spierdalaniem to idac takim tokiem myslenia to ekipa niebieskich na kazdy widok koalicji spierdalałaBce_FCM pisze: Zaprzeczysz, że spierdalaliście?
-
Panowie co się tam dzieje na Giszu, podobno jakiś koleś zaatakował dziołchę nożem gdzieś na dolnym Wojciecha , dziewczyna uciekła.
-
marseille
A co tak cicho u was,o ostatnich pojedynkach
w Jaworznie :)
w Jaworznie :)
-
Nie byłem (nie jestem z Mysłowic jakbyś nie zauważył) pewnie tak jak on ale nie wpierdalam się ze swoimi rozkminami a Ty przytakując mu wychodzisz na taką samą pałę.Martini Player pisze:A Ty byłeś?
Wy ku*** w tej koalicji już całkiem odpłynęliście... Tak była tam z Mysłowicami Ruda, Katowice, FC Deutschland i kto tam jeszcze zawsze jest? Aha Siemce... bo na Giekse z Mysłowic nie ma c****!Martini Player pisze:To kogo tam pozbieraliście,żeby spróbować w końcu obić Mysłowice,wszystkie FC ??
Jakiś chory ciul lata po całym mieście i terroryzuje kobiety, jednej podciął gardło jak była z psem w parku.BezKlubu :) pisze:Panowie co się tam dzieje na Giszu, podobno jakiś koleś zaatakował dziołchę nożem gdzieś na dolnym Wojciecha , dziewczyna uciekła.
-
Nie byłem (nie jestem z Mysłowic jakbyś nie zauważył) pewnie tak jak on ale nie wpierdalam się ze swoimi rozkminami a Ty przytakując mu wychodzisz na taką samą parę!
Wy ku*** w tej koalicji już całkiem odpłynęliście... Tak była tam z Mysłowicami Ruda, Katowice, FC Deutschland i kto tam jeszcze zawsze jest? Aha Siemce... bo na Giekse z Mysłowic nie ma c****!
Miałem odpowiedzieć ale datuje sobie
Wy ku*** w tej koalicji już całkiem odpłynęliście... Tak była tam z Mysłowicami Ruda, Katowice, FC Deutschland i kto tam jeszcze zawsze jest? Aha Siemce... bo na Giekse z Mysłowic nie ma c****!
Miałem odpowiedzieć ale datuje sobie
Mysłowice Miasto GieKSy
-
Na granicy Katowic i Sosnowca w pobliżu Stadionu Ludowego znaleziono kobite z poderżniętym gardłem ponoć. O tej kobicie mówisz czy jakiś inny przypadek ? Znaleźli ją na Borkach na wale co kiedyś tory szły gdzieś tam do was na jakiś zakład. Wzdłuż tego nasypu idzie granica miedzy miastami.za Ruchem ! pisze:Jakiś chory ciul lata po całym mieście i terroryzuje kobiety, jednej podciął gardło jak była z psem w parku.
P.S. Tak wiem że załóżyłem konto przed chwilą. NIgdy nie miałem potrzeby posiadania takowego.
-
O c*** Ci chodzi? Że nie było mnie tam ale wiem że nie było tam naszych "wszystkich FC"? Masz rację daruj sobie...GieKSa_MCE pisze:Miałem odpowiedzieć ale datuje sobie
Kobietę z podciętym gardłem znaleziono w Parku Kościuszki a na Borkach to podobno farmazon był ale to nie rozkmina na to forum.jacekgmoch pisze:Na granicy Katowic i Sosnowca w pobliżu Stadionu Ludowego znaleziono kobite z poderżniętym gardłem ponoć. O tej kobicie mówisz czy jakiś inny przypadek ? Znaleźli ją na Borkach na wale co kiedyś tory szły gdzieś tam do was na jakiś zakład. Wzdłuż tego nasypu idzie granica miedzy miastami.za Ruchem ! pisze:Jakiś chory ciul lata po całym mieście i terroryzuje kobiety, jednej podciął gardło jak była z psem w parku.
P.S. Tak wiem że załóżyłem konto przed chwilą. NIgdy nie miałem potrzeby posiadania takowego.
-
Za Ruchem jesteś jakiś jebniety czy w czym problem?Trzymajmy się faktów nie było cie tam ja jestem z Mysłowic i od was były osoby nie z Mysłowic i to w większości do niczego nie doszło więc uznajmy temat za wyczerpany tyle Koniec
Mysłowice Miasto GieKSy
-
W Jaworznie bardzo ciekawie ostatnimi czasy, wszystko na ostrym sprzęcie.
-
A czy od czasu tej mapki się coś zmieniło w Jaworznie:

-
wiele Szczakowianki nie widać wcale , Victorii poza meczami to samo, Skałka - Wisła/Ruch , Szczakowa - GKSpalaczzaba pisze:A czy od czasu tej mapki się coś zmieniło w Jaworznie:
reszta Byczyna Długoszyn Wilkoszyn Niedzieliska to domki wiec brak kibicowskich organizacji ,
Podłęże niewykorzystany potencjał kilka osób z dwóch barykad
-
moze ktoś z Odry potwierdzić czy kolejny wymysł?bbfz pisze:Dzisiaj niebieskie południe ma chęci na harce z Odrą w Wodzisławiu,niestety Ci drudzy nie maja ochoty na nic.
-
Wątpię że jest tu ktoś ogarnięty z Odry,jeśli jest to powinien potwierdzić.wojtekGKS pisze:moze ktoś z Odry potwierdzić czy kolejny wymysł?bbfz pisze:Dzisiaj niebieskie południe ma chęci na harce z Odrą w Wodzisławiu,niestety Ci drudzy nie maja ochoty na nic.
-
A po co takie gówna komentować ??
-
Przyjechali w nocy, pokrzyczeli i pojechali. Nie ma czego komentować.
-
Jest to prawda._Henderson_ pisze:Co do Ślaska- nie jest przypadkiem tak, ze niektore z dzielnic slaskich miast (przychodza mi do glowy Szopienice- Schoppnitz?, Nikiszow, Lagiewniki? ale to moze inspirowalem sie Lagiewnikami Slaskimi- miasteczkiem) byly kiedys osobnymi miastami, miasteczkami, i dlatego mieszkancy tych dzielnic czesto kibicuja komu innemu, niz klubowi ze "swojego" miasta? Czy dobrze kojarze? Czy odrebnosc do tej pory, oprocz kibicowskich animozji, jest odczuwalna? I sa jeszcze jakies inne przypadki, niz te dzielnice, o ktorych wspomnialem? Zawsze mnie ten temat interesowal :] Dzieki z gory
Ruda Slaska przed wojna to bylo kilkanascie niezaleznych miasteczek. Stad taka jej dziwna zabudowa, ze nie ma jednego scislego centrum miasta.
Obecny Chorzow to przed wojna: wieś Chorzów (obecny Chorzów Stary), Maciejkowice, Królewska Huta (kibicujaca za AKS), Wielkie Hajduki (kibicujace za Ruchem) i Nowe Hajduki. Wszystko osobne gminy, w czesci sie juz laczyly ze soba przed wojna.
Podobnie Siemce.
Bytomskie Łagiewniki tez kiedys byly osobna gmina. Z reszta do teraz ich mieszkancy raczej powiedza o sobie, ze sa z Łagiewnik niż ze sa z Bytomia. Z Chorzowie maja ze soba bardziej plynna granica niz z innymi dzielnicami Bytomia. Dodatkowo w biednym Bytomiu dzielnica te byla z jedna z bardziej zaniedbanych. Te 3 fakty powoduja, ze dzielnica od lat utrzymuje sie przy Ruchu, a PB wie ze ludzie tam Bytom to maja tylko w dowodach.
Podobnie stare dzielnice Katowic byly osobnymi organizmami.
-
''W sobotę zbieramy się w okolicach centrum miasta w około 70 osób. Pieszo udajemy się na rynek w asyście pirotechniki, głośnych śpiewów i pozdrowień dla "pań zza miedzy". Po małym spacerku w okolicach centrum nie spotykamy żadnej zagubionej "owieczki". Po wszystkim pakujemy się do fur i udajemy się na mecz.
FC Orzesze&Niebieskie Żory. ''
FC Orzesze&Niebieskie Żory. ''
-
-
Człowieku a jaki to jest temat?Mam pisać o zmyslonych akcjach jak twoi koledzy?
-
Ostatnio spotykam się z W. w Centrum Katowic.
Ze względu na wszechobecna nudę, postanawiamy jechać do Chorzowa w poszukiwaniu koleżanek zza miedzy. W międzyczasie do autobusu miejskiego linii 6 dosiada się D i w 3 osoby ruszamy dalej. Wysiadamy na Batorym po którym spacerujemy pół godziny wroga nie uswiadczajac. Najprawdopodobniej siedzieli obsrani po bramach. Akcja na plus. Chuligani zawsze razem!
:D
Ze względu na wszechobecna nudę, postanawiamy jechać do Chorzowa w poszukiwaniu koleżanek zza miedzy. W międzyczasie do autobusu miejskiego linii 6 dosiada się D i w 3 osoby ruszamy dalej. Wysiadamy na Batorym po którym spacerujemy pół godziny wroga nie uswiadczajac. Najprawdopodobniej siedzieli obsrani po bramach. Akcja na plus. Chuligani zawsze razem!
:D
Już nieaktywny.
-
Ruch czy GKS, a może ZS? Kto przed kim wczoraj pali wrotki w Mysłowicach, w tym nowym centrum handlowym QuickPark?
-
na SO nie ma to nikt nie wie