Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
vendetta2016

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: vendetta2016 » 27.11.2016, 19:17

To kSG jest znane z frajerskich numerów np. Solówki z PB, ataki ze sprzetem .jest to banda pajacow z solarium a co znaczą pokazał im ostatnio Stomil

iparts.pl
19KSG48

Post autor: 19KSG48 » 27.11.2016, 19:22

już podziękowaliśmy Stomilowi za umilenie tego meczowego dnia

Łagodny

Post autor: Łagodny » 27.11.2016, 19:32

pangrzegorz1975 pisze:Dzięki za informacje,że Polonię reaktywowali ludzie ze Lwowa.Nie wiedziałem.Za to twoj klubik zakładałą Armia Krajowa pewnie.Można tak pisać i pisać.a tY Łagodny wiesz jakie były powody.Osobiście obojętrnie z jakiej strony nie jest dla mnie akceptowane.Tyle
Powód był taki że Starszy mocno się udzielał i był Wam nie na rękę a osoby które go zabiły wiedziały na co go było stać

mad22

Post autor: mad22 » 27.11.2016, 19:53

pangrzegorz1975 pisze:Kiedyś była taka niepisana zasada,że przy lasce,bajtlu się odpuszczało.No cóż,to było kiedyś,teraz troglodyci z bałaganem w głowie zasady mają głęboko gdzieś
Kiedyś? I to pisze typ z Polonii? No sory ale wjazd komuś na chatę mimo obecności dzieci i żony - to jest ok? Przecież to opis waszej akcji na Miechowicach z przed 8-10 lat na Żabola. Co koledzy się nie pochwalili? Czekanie z siekierami i łańcuchami na klatkach na pojedyncze osoby. Umawianie się na solówki i dojeżdżanie w kilka osób. A akcja z tamtego roku na Rokitnicy i wjazd w 3 auta w jednego kolesia który szedł z żoną i 2 dzieci i posłanie go do szpitala - to też akcja Polonii więc nie p****** tutaj o czymś o czym nie masz pojęcia.

pangrzegorz1975

Post autor: pangrzegorz1975 » 27.11.2016, 19:54

Nie mowię o śp.Starszym,tylko np.a akcji na starym boisku Startu Bytom itp.
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego

vendetta2016

Post autor: vendetta2016 » 27.11.2016, 19:55

W jaki sposób
Podziekowaliscie

19KSG48

Post autor: 19KSG48 » 27.11.2016, 19:57

vendetta2016 pisze:W jaki sposób
Podziekowaliscie
W taki jaki wy nigdy nie potraficie przyznaliśmy się do porażki i tyle.

pangrzegorz1975

Post autor: pangrzegorz1975 » 27.11.2016, 20:02

Kiedyś? I to pisze typ z Polonii? No sory ale wjazd komuś na chatę mimo obecności dzieci i żony - to jest ok? Przecież to opis waszej akcji na Miechowicach z przed 8-10 lat na Żabola. Co koledzy się nie pochwalili? Czekanie z siekierami i łańcuchami na klatkach na pojedyncze osoby. Umawianie się na solówki i dojeżdżanie w kilka osób. A akcja z tamtego roku na Rokitnicy i wjazd w 3 auta w jednego kolesia który szedł z żoną i 2 dzieci i posłanie go do szpitala - to też akcja Polonii więc nie p****** tutaj o czymś o czym nie masz pojęcia.[/quote]
Odpal sobie rakietnice i idź spać.aha,dalej targacie facetów po 60 roku życia,gdy nie ma kogos innego do bicia to dziadków lubicie lać?Też Ci koledzy nie powiedzieli?

vendetta2016

Post autor: vendetta2016 » 27.11.2016, 20:05

To podaj jedna taka sytuacje albo milicz

mad22

Post autor: mad22 » 27.11.2016, 20:07

pangrzegorz1975 pisze:Kiedyś? I to pisze typ z Polonii? No sory ale wjazd komuś na chatę mimo obecności dzieci i żony - to jest ok? Przecież to opis waszej akcji na Miechowicach z przed 8-10 lat na Żabola. Co koledzy się nie pochwalili? Czekanie z siekierami i łańcuchami na klatkach na pojedyncze osoby. Umawianie się na solówki i dojeżdżanie w kilka osób. A akcja z tamtego roku na Rokitnicy i wjazd w 3 auta w jednego kolesia który szedł z żoną i 2 dzieci i posłanie go do szpitala - to też akcja Polonii więc nie p****** tutaj o czymś o czym nie masz pojęcia.
Odpal sobie rakietnice i idź spać.aha,dalej targacie facetów po 60 roku życia,gdy nie ma kogos innego do bicia to dziadków lubicie lać?Też Ci koledzy nie powiedzieli?[/quote]

A ty umów się z kimś na solówkę, zwołaj 10 kolegów i wjedź w tą jedną osobę - to jest zdecydowanie bardziej honorowe.

pangrzegorz1975

Post autor: pangrzegorz1975 » 27.11.2016, 20:11

a ty przegrywaj walkę mlodych z tym lwowskim klubem i wołąj starszych obserwatorów,by pomogli,bo jak to tak?przegrac z tymi lwowiokami??demagogu.

mad22

Post autor: mad22 » 27.11.2016, 20:16

No i... generalnie każdy ma coś za uszami, ja żadnej z tych krzywych akcji nie popieram ale takie są. Tak licytować można się jeszcze bardzo długo i to z każdą ekipą na śląsku, takie życie. Ale pierdolenie głupot że tylko jeden klub odpierdala krzywe akcje jest bzdurą wyssaną z palca. Niestety takie kurewskie czasy. Nie pisałem nic o lwowskim klubie bo mnie bajdurzenie o historii klubów nie interesuje.

pangrzegorz1975

Post autor: pangrzegorz1975 » 27.11.2016, 20:39

Dokładnie,każdy ma za uszami.....Po prostu czasem niektórzy nie wytzrymuja ciśnienia i są efekty

GieKSa_MCE

Post autor: GieKSa_MCE » 27.11.2016, 21:01

kokacola pisze:
GieKSa_MCE pisze: No i widzisz jakim jesteś pajacem cały czas twierdzicie że jesteście nr 1 w tym mieście po czym przyjeżdża do tego miasta z waszej strony ekipa nie z Mysłowic (sps,sk znasz takie rejestracje) do niczego nie dochodzi a ty p********* o jakiejś kupię!Nic się nie działo ale musiałeś pruc dupsko więc jak sprawia Ci to przyjemność to proszę bardzo powodzenia
ty ku*** farmazoniarzu pamięc masz krótka jak diabeł c****
na Rymere wpadłeś samym składem z Mce? idz w c*** głąbie
a teraz zapierdalaj kamuflowac bezradność na inne fora w obronie swojej osranej dumy
bez odbioru bo szkoda slow
W którym ja miejscu kamufluje cokolwiek szukasz jakiegoś zwycięstwa a nawet starcia nie było jesteś zwykłym ciulem i c*** ci w dziub nie zapomnijcie znowu spierdolic przy następnej okazji jak się będziecie mobilizowac!A i jeszcze jedno rozmawiamy o tej sobocie więc nie zapedzaj się w historię bo ta w tym mieście juz od dawna nie jest kolorowa nara
Mysłowice Miasto GieKSy

kibic_obiektywny

Post autor: kibic_obiektywny » 27.11.2016, 21:18

GieKSa_MCE pisze:
kokacola pisze:
GieKSa_MCE pisze: No i widzisz jakim jesteś pajacem cały czas twierdzicie że jesteście nr 1 w tym mieście po czym przyjeżdża do tego miasta z waszej strony ekipa nie z Mysłowic (sps,sk znasz takie rejestracje) do niczego nie dochodzi a ty p********* o jakiejś kupię!Nic się nie działo ale musiałeś pruc dupsko więc jak sprawia Ci to przyjemność to proszę bardzo powodzenia
ty ku*** farmazoniarzu pamięc masz krótka jak diabeł c****
na Rymere wpadłeś samym składem z Mce? idz w c*** głąbie
a teraz zapierdalaj kamuflowac bezradność na inne fora w obronie swojej osranej dumy
bez odbioru bo szkoda slow
W którym ja miejscu kamufluje cokolwiek szukasz jakiegoś zwycięstwa a nawet starcia nie było jesteś zwykłym ciulem i c*** ci w dziub nie zapomnijcie znowu spierdolic przy następnej okazji jak się będziecie mobilizowac!A i jeszcze jedno rozmawiamy o tej sobocie więc nie zapedzaj się w historię bo ta w tym mieście juz od dawna nie jest kolorowa nara

Przecież tak samo było pod spodkiem a koalicja odtrabila zwycięstwo. Podobno Ruch uciekal itp ale jesli z jednej strony psiarnia gazuje a z drugiej lecą rakietnice no to chyba kazdy człowiek zrobi unik? Czy jednak w KSGKS są terminatory czekające na uderzenie rakietnicy? Dla mnie zastanawiajace jest to ze koalicja byla ponoć dobra banda a mieli ze soba sprzet z ktorym sie nie kryli

TRSL NB

Post autor: TRSL NB » 27.11.2016, 21:20

hooltRass pisze:Mega kurewska akcja miała miejsce dziś w Rudzie Śląskiej (Ruda 1) Dwóch hoolsów Zabrzańskiej Torcidy wyskakuje z auta na chłopaka idącego z dziewczyną i rocznym dzieckiem w wózku. Wbiegają w niego, ten upada na ziemie, jego dziewczyna jedną reką trzyma wózek i jednocześnie kładzie sie na swojego faceta chroniąc go swoim ciałem, po czym chuligani zabrzanskiego szczewa oblewają ich i dziecko browarami i zawijają się w bloki. To się nazywa honor zabrzańskiej torcidy ! Wpierdalanie w kogoś przy lasce to kurestwo, ale przy lasce i rocznym dziecku?! Oblewając kobiete i dziecko piwem?! To już szczyt kurestwa i frajerstwa . Oczywiście sprawcy są znani i za taką akcję czeka na nich wyrok ulicy. WOJNA !
Poplynales chlopie, nie popieram tego, ale wytykanie komus takich akcji jest smieszne. Wasz przywodca z Rsl Lukasz i nasz K. Leja laski, facetow przy laskach, przy dzieciach tesciowych itd. Takze nie czaje tego posta. Jak potrzebujesz przykladow bardzo chetnie Ci je przedstawie na priv:)

bbfz

Post autor: bbfz » 27.11.2016, 21:26

Dzisiaj niebieskie południe ma chęci na harce z Odrą w Wodzisławiu,niestety Ci drudzy nie maja ochoty na nic.

Klaus B.

Post autor: Klaus B. » 27.11.2016, 21:56

_Henderson_ pisze:Co do Ślaska- nie jest przypadkiem tak, ze niektore z dzielnic slaskich miast (przychodza mi do glowy Szopienice- Schoppnitz?, Nikiszow, Lagiewniki? ale to moze inspirowalem sie Lagiewnikami Slaskimi- miasteczkiem) byly kiedys osobnymi miastami, miasteczkami, i dlatego mieszkancy tych dzielnic czesto kibicuja komu innemu, niz klubowi ze "swojego" miasta? Czy dobrze kojarze? Czy odrebnosc do tej pory, oprocz kibicowskich animozji, jest odczuwalna? I sa jeszcze jakies inne przypadki, niz te dzielnice, o ktorych wspomnialem? Zawsze mnie ten temat interesowal :] Dzieki z gory
Temat na dłuższy artykuł, o przynależności klubowej danej dzielnicy zależało wiele czynników możliwości dojazdu na stadion, sąsiedztwo, jakość ekipy (na miejscu i w okolicy), sukcesu klubu a nawet sytuacja ekonomiczna tym niemniej taki trend można w pewnych wypadkach zauważyć. W pewnych wypadkach bo katowickie Szopienice włączone do Katowic w 1960 są za Ruchem a Giszowiec i Burowiec zostały odbite mimo iż, włączane do miasta były w tym samym czasie.
[link]

Podobną sytuację można zauważyć nie tylko w Katowicach, poza wspomnianymi Łagiewnikami samym Bytomiu są jeszcze Stolarzowice (Górnik) włączone dopiero w 1975 do Bytomia.
W Bytomiu przez jakiś czas znajdował się też Radzionków a i Szombierki trzymały się dość długo za sprawą lokalnego klubu ale i chorzowskiego Ruchu (przemilczam temat skąd cześć z tych kibiców się wzięła), dziś jednak tam absolutnie dominuje Polonia.
Na przełomie lat 50/60 w samym Chorzowie Starym sporo ludzi wolało jechać na Górnik niż na lokalnego rywala Hajducki Ruch (znam takie przypadki z opowiadań znajomych), oczywiście w tym wypadku to nie trwało zbyt długo i już w latach 60 Chorzowski Ruch dominował tam absolutnie.
Sytuacje podobną do pierwszej znajdujemy także w Gliwicach, Sośnica co prawda w Gliwicach jest już od 90 lat więc o jej przynależności zadecydowały inne czynniki, ale już Łabędy przynależą do Gliwic dopiero od 1954.
Jedyna nie zabrska dzielnica Rybnika, Niedobczyce zostały przyłączone do miasta dopiero w 1975.
Podobną sytuacje pewnie można by zauważyć jeszcze w kilku innych miastach.

I taka ciekawostka:
[link]
W Katowicach z 1924 cały stadion GKSu znajdował by się na Dębie, którego cześć została włączona do Parku Śląskiego w zamian za cześć Klizmowca gdzie powstawało os. Tysiąclecia - notabene jedyna cześć tej dzielnicy na której można mówić o kibicach Ruchu. Poza tym Katowice z 1924 byłyby niemalże całkowicie czystym miastem w którym mowa byłaby jedynie o jednostkach innych klubów.
No ale to to już luźnie dywagacje - mam nadzieję, że nie doprowadzą do napinki.

Martini Player

Post autor: Martini Player » 27.11.2016, 23:16

za Ruchem ! pisze:
Khan pisze:
Bce_FCM pisze: Zaprzeczysz, że spierdalaliście?
skoro to bylo dla ciebie spierdalaniem to idac takim tokiem myslenia to ekipa niebieskich na kazdy widok koalicji spierdalała
Byleś tam? Jeśli tak proszę opisz jak to wg Ciebie wyglądało. Nie byłeś? To nie wpierdalaj się e-leszczu?! Spierdalanie, koalicja? Jak Ty zwykła pała jesteś!
A Ty byłeś? To kogo tam pozbieraliście,żeby spróbować w końcu obić Mysłowice,wszystkie FC ??

BezKlubu :)

Post autor: BezKlubu :) » 28.11.2016, 04:42

Panowie co się tam dzieje na Giszu, podobno jakiś koleś zaatakował dziołchę nożem gdzieś na dolnym Wojciecha , dziewczyna uciekła.

otto.magico

marseille

Post autor: otto.magico » 28.11.2016, 07:31

A co tak cicho u was,o ostatnich pojedynkach
w Jaworznie :)

za Ruchem !

Post autor: za Ruchem ! » 28.11.2016, 09:15

Martini Player pisze:A Ty byłeś?
Nie byłem (nie jestem z Mysłowic jakbyś nie zauważył) pewnie tak jak on ale nie wpierdalam się ze swoimi rozkminami a Ty przytakując mu wychodzisz na taką samą pałę.
Martini Player pisze:To kogo tam pozbieraliście,żeby spróbować w końcu obić Mysłowice,wszystkie FC ??
Wy ku*** w tej koalicji już całkiem odpłynęliście... Tak była tam z Mysłowicami Ruda, Katowice, FC Deutschland i kto tam jeszcze zawsze jest? Aha Siemce... bo na Giekse z Mysłowic nie ma c****!
BezKlubu :) pisze:Panowie co się tam dzieje na Giszu, podobno jakiś koleś zaatakował dziołchę nożem gdzieś na dolnym Wojciecha , dziewczyna uciekła.
Jakiś chory ciul lata po całym mieście i terroryzuje kobiety, jednej podciął gardło jak była z psem w parku.

GieKSa_MCE

Post autor: GieKSa_MCE » 28.11.2016, 10:16

Nie byłem (nie jestem z Mysłowic jakbyś nie zauważył) pewnie tak jak on ale nie wpierdalam się ze swoimi rozkminami a Ty przytakując mu wychodzisz na taką samą parę!

Wy ku*** w tej koalicji już całkiem odpłynęliście... Tak była tam z Mysłowicami Ruda, Katowice, FC Deutschland i kto tam jeszcze zawsze jest? Aha Siemce... bo na Giekse z Mysłowic nie ma c****!

Miałem odpowiedzieć ale datuje sobie
Mysłowice Miasto GieKSy

jacekgmoch

Post autor: jacekgmoch » 28.11.2016, 10:18

za Ruchem ! pisze:Jakiś chory ciul lata po całym mieście i terroryzuje kobiety, jednej podciął gardło jak była z psem w parku.
Na granicy Katowic i Sosnowca w pobliżu Stadionu Ludowego znaleziono kobite z poderżniętym gardłem ponoć. O tej kobicie mówisz czy jakiś inny przypadek ? Znaleźli ją na Borkach na wale co kiedyś tory szły gdzieś tam do was na jakiś zakład. Wzdłuż tego nasypu idzie granica miedzy miastami.

P.S. Tak wiem że załóżyłem konto przed chwilą. NIgdy nie miałem potrzeby posiadania takowego.

za Ruchem !

Post autor: za Ruchem ! » 28.11.2016, 10:28

GieKSa_MCE pisze:Miałem odpowiedzieć ale datuje sobie
O c*** Ci chodzi? Że nie było mnie tam ale wiem że nie było tam naszych "wszystkich FC"? Masz rację daruj sobie...
jacekgmoch pisze:
za Ruchem ! pisze:Jakiś chory ciul lata po całym mieście i terroryzuje kobiety, jednej podciął gardło jak była z psem w parku.
Na granicy Katowic i Sosnowca w pobliżu Stadionu Ludowego znaleziono kobite z poderżniętym gardłem ponoć. O tej kobicie mówisz czy jakiś inny przypadek ? Znaleźli ją na Borkach na wale co kiedyś tory szły gdzieś tam do was na jakiś zakład. Wzdłuż tego nasypu idzie granica miedzy miastami.

P.S. Tak wiem że załóżyłem konto przed chwilą. NIgdy nie miałem potrzeby posiadania takowego.
Kobietę z podciętym gardłem znaleziono w Parku Kościuszki a na Borkach to podobno farmazon był ale to nie rozkmina na to forum.

GieKSa_MCE

Post autor: GieKSa_MCE » 28.11.2016, 13:02

Za Ruchem jesteś jakiś jebniety czy w czym problem?Trzymajmy się faktów nie było cie tam ja jestem z Mysłowic i od was były osoby nie z Mysłowic i to w większości do niczego nie doszło więc uznajmy temat za wyczerpany tyle Koniec
Mysłowice Miasto GieKSy

whiskey

Post autor: whiskey » 28.11.2016, 14:35

W Jaworznie bardzo ciekawie ostatnimi czasy, wszystko na ostrym sprzęcie.

palaczzaba

Post autor: palaczzaba » 28.11.2016, 14:58

A czy od czasu tej mapki się coś zmieniło w Jaworznie:
Obrazek

Khan

Post autor: Khan » 28.11.2016, 18:56

palaczzaba pisze:A czy od czasu tej mapki się coś zmieniło w Jaworznie:
Obrazek
wiele Szczakowianki nie widać wcale , Victorii poza meczami to samo, Skałka - Wisła/Ruch , Szczakowa - GKS
reszta Byczyna Długoszyn Wilkoszyn Niedzieliska to domki wiec brak kibicowskich organizacji ,
Podłęże niewykorzystany potencjał kilka osób z dwóch barykad

wojtekGKS

Post autor: wojtekGKS » 28.11.2016, 22:24

bbfz pisze:Dzisiaj niebieskie południe ma chęci na harce z Odrą w Wodzisławiu,niestety Ci drudzy nie maja ochoty na nic.
moze ktoś z Odry potwierdzić czy kolejny wymysł?

bbfz

Post autor: bbfz » 28.11.2016, 23:17

wojtekGKS pisze:
bbfz pisze:Dzisiaj niebieskie południe ma chęci na harce z Odrą w Wodzisławiu,niestety Ci drudzy nie maja ochoty na nic.
moze ktoś z Odry potwierdzić czy kolejny wymysł?
Wątpię że jest tu ktoś ogarnięty z Odry,jeśli jest to powinien potwierdzić.

M.I.S

Post autor: M.I.S » 29.11.2016, 09:40

A po co takie gówna komentować ??

bazylzbazaru

Post autor: bazylzbazaru » 29.11.2016, 10:09

Przyjechali w nocy, pokrzyczeli i pojechali. Nie ma czego komentować.

212

Post autor: 212 » 29.11.2016, 12:20

_Henderson_ pisze:Co do Ślaska- nie jest przypadkiem tak, ze niektore z dzielnic slaskich miast (przychodza mi do glowy Szopienice- Schoppnitz?, Nikiszow, Lagiewniki? ale to moze inspirowalem sie Lagiewnikami Slaskimi- miasteczkiem) byly kiedys osobnymi miastami, miasteczkami, i dlatego mieszkancy tych dzielnic czesto kibicuja komu innemu, niz klubowi ze "swojego" miasta? Czy dobrze kojarze? Czy odrebnosc do tej pory, oprocz kibicowskich animozji, jest odczuwalna? I sa jeszcze jakies inne przypadki, niz te dzielnice, o ktorych wspomnialem? Zawsze mnie ten temat interesowal :] Dzieki z gory
Jest to prawda.
Ruda Slaska przed wojna to bylo kilkanascie niezaleznych miasteczek. Stad taka jej dziwna zabudowa, ze nie ma jednego scislego centrum miasta.
Obecny Chorzow to przed wojna: wieś Chorzów (obecny Chorzów Stary), Maciejkowice, Królewska Huta (kibicujaca za AKS), Wielkie Hajduki (kibicujace za Ruchem) i Nowe Hajduki. Wszystko osobne gminy, w czesci sie juz laczyly ze soba przed wojna.
Podobnie Siemce.
Bytomskie Łagiewniki tez kiedys byly osobna gmina. Z reszta do teraz ich mieszkancy raczej powiedza o sobie, ze sa z Łagiewnik niż ze sa z Bytomia. Z Chorzowie maja ze soba bardziej plynna granica niz z innymi dzielnicami Bytomia. Dodatkowo w biednym Bytomiu dzielnica te byla z jedna z bardziej zaniedbanych. Te 3 fakty powoduja, ze dzielnica od lat utrzymuje sie przy Ruchu, a PB wie ze ludzie tam Bytom to maja tylko w dowodach.
Podobnie stare dzielnice Katowic byly osobnymi organizmami.

bbfz

Post autor: bbfz » 30.11.2016, 16:17

''W sobotę zbieramy się w okolicach centrum miasta w około 70 osób. Pieszo udajemy się na rynek w asyście pirotechniki, głośnych śpiewów i pozdrowień dla "pań zza miedzy". Po małym spacerku w okolicach centrum nie spotykamy żadnej zagubionej "owieczki". Po wszystkim pakujemy się do fur i udajemy się na mecz.
FC Orzesze&Niebieskie Żory. ''

koj0t

Post autor: koj0t » 30.11.2016, 23:38

I kogo to interesuje?
Górnik Zabrze

bbfz

Post autor: bbfz » 01.12.2016, 08:34

Człowieku a jaki to jest temat?Mam pisać o zmyslonych akcjach jak twoi koledzy?

Aspirant_Wojtek

Post autor: Aspirant_Wojtek » 01.12.2016, 08:43

Ostatnio spotykam się z W. w Centrum Katowic.
Ze względu na wszechobecna nudę, postanawiamy jechać do Chorzowa w poszukiwaniu koleżanek zza miedzy. W międzyczasie do autobusu miejskiego linii 6 dosiada się D i w 3 osoby ruszamy dalej. Wysiadamy na Batorym po którym spacerujemy pół godziny wroga nie uswiadczajac. Najprawdopodobniej siedzieli obsrani po bramach. Akcja na plus. Chuligani zawsze razem!

:D
Już nieaktywny.

na_chwile

Post autor: na_chwile » 09.12.2016, 18:16

Ruch czy GKS, a może ZS? Kto przed kim wczoraj pali wrotki w Mysłowicach, w tym nowym centrum handlowym QuickPark?

whiskey

Post autor: whiskey » 09.12.2016, 20:23

na SO nie ma to nikt nie wie

ODPOWIEDZ