Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
mainroad

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: mainroad » 24.08.2009, 09:36

gdzie macie oficjalne stanowisko Arki lub Lecha , że wypisujecie o zerwaniu zgody??

iparts.pl
hool1995

Post autor: hool1995 » 24.08.2009, 10:25

cze_czar pisze: to jak teraz wygladaja uklady polsko-ruskie?RTS-CSKA,Legia-???,Lech-???:)
Legia - Zenit. Prywatne kontakty pojedynczych osób i sporadyczne skromne odwiedziny. Swego czasu Zenit był u nas na turnieju w 2004r.
[link]
[link]

Nic konkretnego.

januszzwasem

Post autor: januszzwasem » 24.08.2009, 10:49

mainroad pisze:gdzie macie oficjalne stanowisko Arki lub Lecha , że wypisujecie o zerwaniu zgody??
No już widzę jak Lech pisze Ci o takich rzeczach na necie :roll: poczekajmy na 3citybsnt ale info jest pewne przynajmniej moje :)
yeyo pisze:
jego twarz kojarzy mi sie z psychopatą, zbokiem, potencjalnym pedofilem

mainroad

Post autor: mainroad » 24.08.2009, 10:59

bardzo mnie ciekawi ten Twoj informator :) jak masz pewne info to pisz zrodło a nie udajesz mega kumatego z wielkimi znajomosciami a jak prosze o szczególy to sie zasłaniasz 3citybsnt, ochloń

Szakal1964

Post autor: Szakal1964 » 24.08.2009, 13:30

hool1995 pisze:
cze_czar pisze: to jak teraz wygladaja uklady polsko-ruskie?RTS-CSKA,Legia-???,Lech-???:)
Legia - Zenit. Prywatne kontakty pojedynczych osób i sporadyczne skromne odwiedziny. Swego czasu Zenit był u nas na turnieju w 2004r.
[link]
[link]

Nic konkretnego.

o ile się nie myle tez z CSKA macie jakieś kontakty?

YVE

Post autor: YVE » 24.08.2009, 14:04

[link]

[link]

some fotos

Averno

Post autor: Averno » 24.08.2009, 14:07

Jak Arka zerwie zgode będzie śmieszna ekipa, bo powód jest żenujący.

Siera

Post autor: Siera » 24.08.2009, 14:17

Averno pisze:Jak Arka zerwie zgode będzie śmieszna ekipa, bo powód jest żenujący.
W moim odczuciu jest inaczej, pokażą ze mają charakter i nie chcą być piątym kołem u wozu.

Stopa Mnie Boli

Post autor: Stopa Mnie Boli » 24.08.2009, 14:43

Lech wg mnie ostatnio trochę dziwne standardy wprowadza... Zawiera układy strategiczne i korzystne dla nich a zapomina o zgodach. A przecież nie chodzi w zgodzie tylko o wspólne akcje ale zgoda to przede wszystkim znajomości i ludzie którzy ją tworzyli i ludzie którzy to ciągną dalej.. Niedawno Lech miał układ z Widzewem teraz ma z ŁKS a przecież nie minęło od tego dużo czasu. Teraz przez to nie ma już zgody z Zagłębiem. Dziwne rzeczy się dzieją w ekipie Lecha. Cracovia postawiła na Lech zrywając kilka swoich zgód podając powód brak kontaktów a z tego co pamiętam to np. Czarni Jasło jeździli do nich na mecze. Dziwne jest to wszystko ciekawe jak losy Lecha się potoczą.
weselny klimat, tak się zaczyna, jest biały welon a w nim dziewczyna.... strumienie wódki i trochę wina.Zarżnięta świnia...i ten tłusty bit

Zarżnięta Świnia!!! :D

jersey

Post autor: jersey » 24.08.2009, 15:05

Averno pisze:Jak Arka zerwie zgode będzie śmieszna ekipa, bo powód jest żenujący.
A co jest w tym żenującego? Że twoja zgoda kuma się z twoją kosą? Żenujący to jest twój post.

Tornado

Post autor: Tornado » 24.08.2009, 15:29

jersey pisze:
A co jest w tym żenującego? Że twoja zgoda kuma się z twoją kosą? Żenujący to jest twój post.
Dokładnie. Ja to nie dość że dziwię się Lechowi to już wogóle nie rozumiem ŁKS-u. Mi jak by ktoś wszedl do domu, zwyzywał od żydów i powiedział że Arka Gdynia mnie jebała! http://www.youtube.com/watch?v=np0EhSF0yUA a do tego calkiem niedawno kumał ze znienawidzonym sąsiadem(czyt. Widzew) to nie wiem czy z kimś takim chciałbym ubić muchę w kiblu a co dopiero się układać... I to kosztem tak długiej i dobrej swego czasu sztamy.
Są grupy Chuliganów...

Averno

Post autor: Averno » 24.08.2009, 16:09

jersey pisze:
Co ty p*********, jakbyś nie znał realiów w Polsce? :lol:
Jakby każda ekipa miała sie zachowywać tak jak Arka teraz to by połowa zgód w Polsce padła.
Jakby tak jak Arka zachowywała się Cracovia to by juz dawno triady nie było, przeciez Lech swego czasu zaczął robic sobie układy z nienawidzonym przez Cracovie, Ruchem i dalej z Widzewem.

Takze nie jest w tym nic dziwnego ze dawna kosa ma teraz układy czy zawiera zgody, kolejna norma w Pl.

mainroad

Post autor: mainroad » 24.08.2009, 16:14

a jak obecnie sytuacja wygląda na linii ŁKS - Lechia Gdańsk ?? Bo jak wiadomo swego czasu ekipy te bardzo często odwiedzały sie na meczach zarówno w Gdańsku jak i w Łodzi...dodają i odejmujać wyjdzie na to,że Lech może zamienić Arkę na Lechię..posta bez napinkowy...

Stopa Mnie Boli

Post autor: Stopa Mnie Boli » 24.08.2009, 16:19

Averno pisze:
jersey pisze:
Jakby każda ekipa miała sie zachowywać tak jak Arka teraz to by połowa zgód w Polsce padła.
Jakby tak jak Arka zachowywała się Cracovia to by juz dawno triady nie było, przeciez Lech swego czasu zaczął robic sobie układy z nienawidzonym przez Cracovie, Ruchem i dalej z Widzewem.

Takze nie jest w tym nic dziwnego ze dawna kosa ma teraz układy czy zawiera zgody, kolejna norma w Pl.

Idąc Twoim tokiem myślenia to nie jest ważne to, że jeszcze rok temu wyzywałeś się z ludźmi z danej ekipy i nieraz się z nimi biłeś tylko to, że teraz będziemy mocniejsi i taka jest kolej? Człowieku rozumiem, że jak w latach 80tych czy 90tych była kosa miedzy ekipami to teraz może być cieplej ale po roku czasu :!: :?: Lech miał układ z Widzewem teraz ma z ŁKS i co pojechali na derby bić byłych układowiczów z którymi rok wcześniej pili ?
weselny klimat, tak się zaczyna, jest biały welon a w nim dziewczyna.... strumienie wódki i trochę wina.Zarżnięta świnia...i ten tłusty bit

H.F.K

Post autor: H.F.K » 24.08.2009, 16:37

Idąc Twoim tokiem myślenia to nie jest ważne to, że jeszcze rok temu wyzywałeś się z ludźmi z danej ekipy i nieraz się z nimi biłeś tylko to, że teraz będziemy mocniejsi i taka jest kolej? Człowieku rozumiem, że jak w latach 80tych czy 90tych była kosa miedzy ekipami to teraz może być cieplej ale po roku czasu :!: :?: Lech miał układ z Widzewem teraz ma z ŁKS i co pojechali na derby bić byłych układowiczów z którymi rok wcześniej pili ?[/quote]

Z tym piciem to chyba kolego przesadziłeś.

3citybsnt

Post autor: 3citybsnt » 24.08.2009, 16:44

Averno pisze:
jersey pisze:

Nie znasz klaunie połowy powodów tego konfliktu, a p********* jak połamany. Wejdź chociażby na nasze forum i się dowiedz, a potem zabieraj głos.
Arka Gdynia

TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA » 24.08.2009, 16:46

Najzabawniejsze jest w tym wszystkim to,ze podniecaja sie wszyscy tylko nie strony zainteresowane.Zgoda na linii Poznan-Lubin sie skonczyla to pojawila sie odpowiednia informacja w sieci jezeli stanie sie tak ze sztama Lech-Arka to z pewnoscia bedzie to oficjalnie potwierdzone.
Wszystkim rozkminiaczom radze sie postawic w sytuacji zainteresowanych stron i przelozyc to chociazby na zycie codzienne.Zakladajac,ze nasz najlepszy ziomek ima sie interesow z naszym "wrogiem"...Ja osobiscie zmienilbym do niego podejscie,bo dobrze znajac charakter kontaktow pomiedzy mna a jego nowym znajomkiem kuma sie z nim.
Za wiela lat nie mam,ale im dluzej zyje tym mniej spraw przestaje mnie juz dziwic a bycie kibicem staje sie coraz bardziej skomplikowane.
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007

nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów

LechiaLG

Post autor: LechiaLG » 24.08.2009, 18:25

mainroad pisze:a jak obecnie sytuacja wygląda na linii ŁKS - Lechia Gdańsk ?? Bo jak wiadomo swego czasu ekipy te bardzo często odwiedzały sie na meczach zarówno w Gdańsku jak i w Łodzi...dodają i odejmujać wyjdzie na to,że Lech może zamienić Arkę na Lechię..posta bez napinkowy...
Nie mieszajcie nas w spięcia na lini A&L.
Z LKS nie laczy zaden uklad.

Lechia ma dwie zgody Wisle i Slask oraz przyjazny Slupsk i zero ukladow.

iluminati

Post autor: iluminati » 24.08.2009, 18:28

Dodam od siebie (moja obserwacja) ze Lecha z Arką klimaty oziębiły sie nie po pamiętnym KKS&ŁKS na ML tylko było kilka dni wcześniej jak Ruch zawitał nad morze na mecz z Arką. Ruch kosa Lecha wpuszczona na sektory , potem fotki na promenadzie Widzewa Ruchu i Arki .., nie patrzcie tylko w jedną strone ze Lech z ŁKS coś ... To na tej samej zasadzie kiedyś Ruch kroił Widzew i było dobrze Katowice Lały sie z Zabrzem i tak w koło macieju ile to juz było akcji ze od kosy przez układ do zgody . A ile układów padło i nie było zgody.
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

disnemar

Post autor: disnemar » 24.08.2009, 18:58

"Zgoda" teraz a "zgoda" jeszcze kilka lat temu to zupełnie inne pojęcia.

Teraz przede wszystkim liczy się zimna kalkulacja.

jatar

Post autor: jatar » 24.08.2009, 19:20

Pietia pisze:[link]

odnośnie sytuacji na linii Poznań-Lubin
Było
FOTOFANTICS.EU NA FACEBOOK'U ! !
POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

Obrazek

Altruista

Post autor: Altruista » 24.08.2009, 19:50

iluminati pisze:Dodam od siebie (moja obserwacja) ze Lecha z Arką klimaty oziębiły sie nie po pamiętnym KKS&ŁKS na ML tylko było kilka dni wcześniej jak Ruch zawitał nad morze na mecz z Arką. Ruch kosa Lecha wpuszczona na sektory , potem fotki na promenadzie Widzewa Ruchu i Arki .., nie patrzcie tylko w jedną strone ze Lech z ŁKS coś ... To na tej samej zasadzie kiedyś Ruch kroił Widzew i było dobrze Katowice Lały sie z Zabrzem i tak w koło macieju ile to juz było akcji ze od kosy przez układ do zgody . A ile układów padło i nie było zgody.
zazwyczaj takie kosy jak Ruch-Widzew, GKS-Górnik, Legia-Lechia kończą się jak dwa kluby bardzo długo nie grają i nie ma blzugów na satdionie, ale Lech jeszcze niedawno "odkręcał kurek z gazem "

GtWładzię

Post autor: GtWładzię » 25.08.2009, 00:11

Dwa tygodnie temu, kilka osób stwierdziło, iż układ ŁKS-KKS, będzie miało żywot jak ekipa "Terror Corps" Pogoni Szczecin- dwie akcje ( w tym jedna nagłośniona ) i koniec.

Apiaceae

Post autor: Apiaceae » 25.08.2009, 01:12

GtWładzię pisze:Dwa tygodnie temu, kilka osób stwierdziło, iż układ ŁKS-KKS, będzie miało żywot jak ekipa "Terror Corps" Pogoni Szczecin- dwie akcje ( w tym jedna nagłośniona ) i koniec.
Masz na myśli zerwanie flagi Lechii we Wrocławiu? TC wykazywało większą aktywność.Raz lepiej,raz gorzej
A ja mam dwie sprawy... jedna dla zakazowiczów lub ich zanjomych... czy u was w miastach policja również zrobiła zebranie wszystkich zakazowiczów? dosłownie parodia hehe... a drugie dotyczy mojego..odkurzacza...strasznie słabo wsysa...patrzałem nic nie jest zatkane poprostu nie ma siły...w czym moze lezec problem?

...,,Ten sam problem ma ŁKS, brak lokalnego rywala".
....dlatego w Łomży jest jak jest :)

Altruista

Post autor: Altruista » 25.08.2009, 03:26

Averno pisze:
jersey pisze:

i powinna większość zgód paść, bo większość ma za dużo zgód, potem wsyatwiają koalicję 5 klubów na jeden klub

rts

Post autor: rts » 25.08.2009, 04:31

K pisze:od wczoraj Widzew ma zgode z CSKA Moskwa.
jest to nie prawdziwa informacja.

analizator.pl

Post autor: analizator.pl » 25.08.2009, 09:53

iluminati pisze:Dodam od siebie (moja obserwacja) ze Lecha z Arką klimaty oziębiły sie nie po pamiętnym KKS&ŁKS na ML tylko było kilka dni wcześniej jak Ruch zawitał nad morze na mecz z Arką. Ruch kosa Lecha wpuszczona na sektory , potem fotki na promenadzie Widzewa Ruchu i Arki .., nie patrzcie tylko w jedną strone ze Lech z ŁKS coś ... To na tej samej zasadzie kiedyś Ruch kroił Widzew i było dobrze Katowice Lały sie z Zabrzem i tak w koło macieju ile to juz było akcji ze od kosy przez układ do zgody . A ile układów padło i nie było zgody.

To co miałaby Polonia Bytom powiedzieć ? ku*** normalne, ze jak jest lipa z wchodzeniem to mozna kogos wpuscic. Czy to, ze sie nie przepada za kibicami innego klubu to już swiadczy, ze nie mozna im pomóc, czy tez z nimi pogadac? Ogarnijcie sie co niektórzy. Rozumiem, ze sa takie kosy jak Bytom - Zabrze , Gdynia - Gdańsk, Craxa - Wisła, czy Łks - Widzew, ze to nie wypali, ale porownujac kose Arki z Ruchem i podane przeze mnie to stopień nienawisci jest calkowicie inny. Pewnie przy spotkaniu na trasie Ruchu i Arki bedzie spiecie, ale w wyjatkowych sytuacjach mozna sobie pomagac.

Olsztynianin
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Olsztynianin » 25.08.2009, 10:11

jesli padnie triada, a do czego moze dojsc, to obstawilbym, ze w niedlugim czasie kosa(?!) Lecha z Zawisza, przerodzi sie w uklad na lini Lech-LKS-Zawisza

Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon » 25.08.2009, 10:40

analizator.pl pisze:

To co miałaby Polonia Bytom powiedzieć ? ku*** normalne, ze jak jest lipa z wchodzeniem to mozna kogos wpuscic. Czy to, ze sie nie przepada za kibicami innego klubu to już swiadczy, ze nie mozna im pomóc, czy tez z nimi pogadac? Ogarnijcie sie co niektórzy. Rozumiem, ze sa takie kosy jak Bytom - Zabrze , Gdynia - Gdańsk, Craxa - Wisła, czy Łks - Widzew, ze to nie wypali, ale porownujac kose Arki z Ruchem i podane przeze mnie to stopień nienawisci jest calkowicie inny. Pewnie przy spotkaniu na trasie Ruchu i Arki bedzie spiecie, ale w wyjatkowych sytuacjach mozna sobie pomagac.
Polonia Bytom sama się układa z Ruchem,więc nic nie powiedziała.

KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO » 25.08.2009, 10:49

ostatnie lata to nedzne lata dla polskiej sceny kibicowskiej. stwierdzam to nie po ilosci dobrych awantur,dobrze zorganizowanych akcji stadionowych, no i tych poza,skrojonych flagach..
stwierdzam to po tym czego dotyczy ten temat. tak sie popierdolilo,ze czlowiek zaczyna stwierdzac, ze nie ma tu juz zadnych wartosci. szczere wspolczucia dla ludzi, ktorzy swoja najlepsza zgode (kazdy prywatnie taka ma) beda poniekad musieli uznac za przeszlosc.ja sobie tego nie wyobrazam gdyby w mojej ekipie mialo to nastapic. przeciez kurewa przez te wszystkie lata to juz nie tylko o scene kibicowska chodzi,to prywatne kontakty,wspolne wypady na wakacje, itd!ludzie ktorzy w takim czyms uczestnicza na pewno wiedza co mam na mysli. szkoda.
j****

Sektor E

Post autor: Sektor E » 25.08.2009, 10:57

Kyli, wczesniej takie zgody też padały.

I nie mowie o przeszlsoci typu Wisła-Jaga, czy Jaga-Siarka.

Tylko typu Zawisza - Arka.

KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO » 25.08.2009, 11:01

tak oczywiscie,ze padaly. ale teraz sie nikt juz z tym nie pierdoli. to tak jak ze szmata ktora poruchasz i nara bo juz w kolejce nastepna czeka.
j****

Lord of North

Post autor: Lord of North » 25.08.2009, 11:04

Bardzo trafne spostrzeżenie.Od siebie dodam,nas podkurwila obecność ŁKS na finale PP w międzyczasie.I tutaj dochodzimy do sedna konfliktu jakim jest rozbieżność priorytetów Lecha i Arki.Ostra(również w słowach:zaganiaRy,mecz Zagłębie-Ruch) rywalizacja między Lechem i Ruchem,a z drugiej strony porażki Lechii z Ruchem+RTS,które napewno jakoś wzbudzają naszą sympatię do tych drugich,niedawnych koalicjantów notabene Lecha.
Ja mam tylko nadzieje,że zgoda przetrwa.
TAG!!!
Obrazek

Lord of North

Post autor: Lord of North » 25.08.2009, 11:12

Acha, jeszcze co do zdjęć kogoś z Arki z Ruchem+RTS na bulwarze w Gdyni to jakiś farmazon.
TAG!!!
Obrazek

zab

Post autor: zab » 25.08.2009, 11:20

Jakoś nikt nie wspomina, że od dawna zgody to przede wszystkim wspólne interesy.
mówienie, że wspólne foty Arki R&W to farmaozn nie wie o czym pisze. Sam taką fotę widziałem. owszem były to jednostki Arki, ale jednak.
Dobre układy z Widzewem trochę mniej z Ruchem na pewno nie podziałały ocieplająco na Lecha, który od jakiegoś czasu wiaodmo jak na nich reaguje. A ostatni mecz w gdyni i potraktowanie kibiców Lecha chyba przelała gorycz tym razem w Poznaniu.
Mówienie o winie Lecha że sie układa z ŁKSem a gdy tym samym dobrze samemu się żyje z kosą Lecha to szukanie dziury w całym.
Dziwne jest więc obwinianie tylko jednej ze stron. Wina prawie zawsze lezy po obu stronach. Tylko trzeba się do tego przyznać.

19:20

Post autor: 19:20 » 25.08.2009, 11:47

Andrzej Farmazon pisze:
analizator.pl pisze:

Polonia Bytom sama się układa z Ruchem,więc nic nie powiedziała.
Andrzej znów dojebałeś farmazon!Gdzie to się niby Ruch z Polonią układa? Chyba że uważasz za układ dobre stosunki pomiędzy naszymi klubami (ich gra u nas) i wspólne bluzgi na żaboli przy okazji naszego meczu w Bytomiu ? A może o to że jadąc z Gdyni w jednym pociągu z nimi do niczego nie doszło?Nie pisz takich pierdół!

Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon » 25.08.2009, 12:19

Ty "19:20" jesteś ku*** ostatnią osobą na tym forum i na świecie,która może komuś zarzucać pisanie farmazonów i bzdur.
Zapytaj starszych kolegów,jeśli na Ruchu takich masz to Ci powiedzą o co chodzi.

Stopa Mnie Boli

Post autor: Stopa Mnie Boli » 25.08.2009, 12:21

zab pisze:Jakoś nikt nie wspomina, że od dawna zgody to przede wszystkim wspólne interesy.
mówienie, że wspólne foty Arki R&W to farmaozn nie wie o czym pisze. Sam taką fotę widziałem. owszem były to jednostki Arki, ale jednak.
Dobre układy z Widzewem trochę mniej z Ruchem na pewno nie podziałały ocieplająco na Lecha, który od jakiegoś czasu wiaodmo jak na nich reaguje. A ostatni mecz w gdyni i potraktowanie kibiców Lecha chyba przelała gorycz tym razem w Poznaniu.
Mówienie o winie Lecha że sie układa z ŁKSem a gdy tym samym dobrze samemu się żyje z kosą Lecha to szukanie dziury w całym.
Dziwne jest więc obwinianie tylko jednej ze stron. Wina prawie zawsze lezy po obu stronach. Tylko trzeba się do tego przyznać.

No i niestety tu się muszę z Tobą zgodzi, że coraz częściej zgody do wspólne interesy itd. Mówisz o dobrych układach Arki z Widzewem na którego Lech ma ciśnienie a przypominam Ci nie tak dawno najazdy Widzewa na Lech w liczbie 4,2 tyś osób gdzie Lech oddał bilety poza klatką dla Widzewa albo remscup i Zajebiste liczby Widzewa na nim. Lech jeszcze niedawno miał układ z Widzewem i wyzywał sie z ŁKSem na meczach a teraz po roku od tego czasu już Widzewa nienawidzą i razem z ŁKSem atakują ich na derbach... I to jest po prostu brak zasad albo jedna zasada nie ważne z kim ważne, żeby komuś dojebać. Arka wpuściła na mecz Ruch i to jest zachowanie bardzo honorowe bo trzeba umieć się zjednoczyć ponad podziałami przeciwko PZPN, Policji i całej reszcie durnych pismaków.

adi77

Post autor: adi77 » 25.08.2009, 12:35

Panowie trochę zimnej wody na głowy.... Poczekajmy wszyscy na oficjalne stanowisko Lecha i Arki .... Wiem że to jest forum dyskusyjne ale nikt z szanujących się kiboli obydwóch ekip nie będzie roztrząsał ich sprawy na forum ogólnopolskim... Pożyjemy zobaczymy ...czasy się zmieniają - nowe zgody i układy się zawiera ... stare umierają ...Po prostu życie.....

19:20

Post autor: 19:20 » 25.08.2009, 12:37

Andrzej Farmazon pisze:Ty "19:20" jesteś ku*** ostatnią osobą na tym forum i na świecie,która może komuś zarzucać pisanie farmazonów i bzdur.
Zapytaj starszych kolegów,jeśli na Ruchu takich masz to Ci powiedzą o co chodzi.
Znowu obracasz kota ogonem i odsyłasz mnie do "starszych" kolegów ,a ja Ci mówię że Ruch się z Polonią nie układa bo nie ma po co! Zro-zum-to!

Zablokowany