Derby Łodzi

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
torys

Post autor: torys » 12.04.2008, 15:26

piepszyć bandę niespełnionych dziennikarzyn, których szczytem ambicji jest pisywanie do miernych gazet, przecież gdzieś muszą się spełnić jako oszołomy ;)
autor tego gówna mecz zapewne oglądał w onet.tv pocąc się z nadmiaru wrażeń jakie dostarczyły mu odpalane race na boisku i zacierając ręce oczami wyobraźni widział swój chujowy artykulik na 1 stronie równie chujowej gazety
branie do siebie tych wypocin jest niepoważne, każdy przecież wie jak było :)

co do derbów:
ŁKS wygrał je bezapelacyjnie, i pod względem kibicowskim jak i sportowym

iparts.pl
FDL

Post autor: FDL » 12.04.2008, 15:34

Ja wczorajszych derbow nie zaliczam do porazki poniewaz udalo nam sie wygrac najwazniejsza dla nas sprawe. Przechytrzylismy policje i zwartym pochodem dotarlismy na stadion wroga.
Bardzo dobre oprawy, ktore potwierdzily haslo z poprzednich derbow:
TO CO DLA WAS JEST SUFITEM DLA NAS JEST PODŁOGĄ.
Widzew maił w tym sezonie bardzo dobre oprawy na Lechu i Jadze oraz mniej ofektowna na Odrze.
A jednak na derby znowu przygotowane zostaly swietne oprawy i dlatego ten aspekt zaliczam jako nasze zwyciestwo!
Doping jak na taka ilosc slaby, ale spowodowane bylo to tym iz przez wieksza czesc meczu praktycznie pol sektora nie slyszalo prowadzacego i doping szedl nierowno, a ludzie przestawali przez to spiewac. Mielismy troche b.dobrych momentow, ale Łks jako gospodarze wykorzystali przewage liczebna i przez wieksza czesc meczu to oni gorowali na trybunach. Ale wpisow odnosnie zniszczenia Widzewa w dopingu sa troche niesprawiedliwe poniewaz byliscie gospodarzami i pierwszy raz od dawna udalo wam sie na derbach wygrac na tej plaszczyznie, ale to nie swiadczy o waszej zajebistosci poniewaz was bylo dwa razy tyle co nas.
Policja w drugiej połowie zagazowała cały sektor i w ten sposob zakonczyl sie tak naprawde doping z naszej strony.
Podsumowywujac piłkarsko i kibicowsko: Trafiło się ślepej kurze ziarno!

Kiju

Post autor: Kiju » 12.04.2008, 15:34

torys pisze:
co do derbów:
ŁKS wygrał je bezapelacyjnie, i pod względem kibicowskim

Hmmm...dlatego ze na WLASNYM STADIONIE byli glosniejsi?

Czy nasze oprawy byly zle?Czy nasz ilosc byla zla?Czy dopng do momentu gazowania byl zly?

Co mielismy jeszcze zrobic?

Czy to jest zla oprawa?

Obrazek
Ostatnio zmieniony 12.04.2008, 15:52 przez Kiju, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

iluminati

Post autor: iluminati » 12.04.2008, 15:44

Kiju pisze:Jeszcze jedno,wiekszosc elkaesiakow wrecz piszczala z radosci,ze dostalismy tylko 1900 biletów,musieli walnac karpika,jak zobaczyli dwa razy tyle gosci...wyszydzali ze podejmujemy proby dojscia w wiekszej liczbie,ze sie nie uda,ze pokazowka...kto nie probuje,ten nic nie zyskuje...lepiej jebnac bojkot,usiasc przez telebimem i wpierdalac gieta,prawda?Tak jest latwiej.

Ciesze sie ze tyle osob poszlo bez biletów,dodatkowo wbijajac sie za free...

Elkaesowi wyszly derby,wczesniej cos sie nie udawalo z tego czy innego powodu,teraz mieli dobra oprawe,znakomity doping(pisze na podstawie canal+),ale powtorze jeszcze raz,pisanie ze nas zjedliscie czy zmiazdzyliscie jest glupota.

Widac ze wiekszosc sil i srodkow przeznaczyliscie na derby,na innych meczach juz tak kolorowo nie jest.

W moim odczuciu,trening przez derbami,czy udany przemarsz ,to naprawde fajne sprawy,i naprawde trudno tego nie zauwazyc....

A nasze pilkarskie gwiazdy,powinny miec zdrowo pocisniete,jebane lamusy nawet nie podjely walki w meczach dla nas najwazniejszych-derbach i z Legia,jebana banda c****.
co do wpierdalania giętej i siedzenie przed monitorem i komentowanie Kiju wiedziesz PRYM
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

Kiju

Post autor: Kiju » 12.04.2008, 15:49

iluminati pisze:
co do wpierdalania giętej i siedzenie przed monitorem i komentowanie Kiju wiedziesz PRYM
Niestety,tak mi sie obecnie zycie ulozylo....zadowolony z tego nie jestem,choc pewnie sporo Twoich kumpli tez jest na emigracji,co nie oznacza ze przestali byc kibicami i ze przestali zyc wlasnym klubem.

Wierz mi ze duzo bym dal,aby byc choc na jednym spotkanu w tej rundzie...szczegolnie wczoraj chcialem byc wsrod tego pochodu....coz,zycie.

A wracajac do mojego posta,napisalem neprawde?Nie bylo tak?
Obrazek

torys

Post autor: torys » 12.04.2008, 15:52

Kiju pisze:
torys pisze:
co do derbów:

Czy nasze oprawy byly zle?Czy nasz ilosc byla zla?Czy dopng do momentu gazowania byl zly?

Nie będę się powtarzał, już w innych topikach było napisane i nie wniosę nic więcej...
Doping ok 1 połowa, co do 2 nie będę się wypowiadał, bo sami pisaliście, że gazowano Was dużo wcześniej niż przed 60-70 minutą
Do tego plus za liczbę...
Oprawy? Zatopieni w czerwieni podobała mi się

Pozdrawiam

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 12.04.2008, 15:58

Draco pisze:- dobre hasła (oprócz inwalidów) i staranne wykonanie oprawy
śmierć zydzewskiej kurwie, fakt dobre hasło :roll:
- Widzew w drugiej połowy bez praktycznie śpiewu, wydawało mi się że nie potrafią się do końca odnaleźć w sytuacji gdy po raz pierwszy od dobrych kilku lat przegrywali z lokalnym rywalem, z poczuciem że nie przebiją się przez gospodarzy, a tłumaczenia o gazie nie do końca wiarygodne bo spięcia miały miejsce w drugiej części II połowy
spiecia z psami tak, ale wczesniej ochrona tez gazu używała i nie chodzi o to ze się bronimy, my wiemy ze nie było jak powinno być, wiemy ze stac nas na wiele lepszy doping
- poza tym co Widzew chciał osiągnąć próbując wyłamać brame przy takiej ilości psiarni pod sektorem - moim zdaniem pokazówka i oznaka frustracji po niekorzystnym wyniku
przeciez wy tez nie raz coś robiliscie wiedząc ze z góry akcja jest skazana na porazke, bo z taką iloscią psów i do tego tak wyposarzonych się nie wygra, po prostu takie akcje to spontan, emocje, adrenalina robi swoje, czasem chwila decyduje, że podejmuje się określone dzialania
- hasło Widzewa o dziczy (wiesz co się liczy? Szacunek widzewskiej dziczy) już oklepane - bo m.in. na vlepkach od kilku dobrych tygodni można je znaleźć
masz racje takie hasło mozna znaleźć na wlepkach Widzewa od kilku dobrych miesięcy? ale co zwiazku z tym? nie mozna tego hasła wykorzystac do oprawy?
Plusy dla RTSu:
- konsekwencja w próbie dotarcia na stadion - pomysłowość (szacun za chodnik:), ale nie unikniono małych kwasów (dojazd pojedyńczych osób na Kaliski i ucieczki w stronę policji)
takie 'kwasy' to normalna sprawa, czy trzeba o tym pisać? myslisz ze w drugą strone nie zdarzają się sytuacje, bo sie zdarzają np. derby gdy wygralismy 3-1
Pozdrawiam z Krakowa z którego (z tego co wiem i widziałem) kilka fur było obecnych i co ciekawe pare z nich to ŁKS
jak rozumiem ŁKS witał również nich skandując 'witamy w Łodzi' ;)

iluminati

Post autor: iluminati » 12.04.2008, 16:05

Kiju bylo lecz zaskocze cie bo ja byłem podczas telbimu na WIdzewie DOpingując ŁKS wiec co sie działo na ŁKS na telebimie wiem z opowiadań :) Niestety nie mogłem być w 2 miejscach na raz :) a Czy twoi pobratyńcy z Ruchu nie ogladali derbów na Rosvelta na telebimie wpierdalając gientą ?? bo bokotowali ??
Takie pierdolenie jest bez sensu .... powiem tak Wielu dobrych chłopaków na Ten mecz jednak przyleciała ..nie ma to tamto:)
Dla chcącego nic trudnego :) :oops:

pasikonik

Post autor: pasikonik » 12.04.2008, 16:11

Kiju pisze:
torys pisze:
co do derbów:

Czy to jest zla oprawa?

Obrazek
chociazby dlatego, ze Lech był glosniejszy od Widzewa siedzac na tym samym sektorze. W pierwszej polowie kiedy jeszcze spiewalisci doping byl nierowny i naprawde o wiele bardziej cichy niz w poprzednich latach. Niemiłe zaskocznie.
Obrazek
[link]

n-m-ee

Post autor: n-m-ee » 12.04.2008, 16:14

:D a ja czytam i czytam i jak dla mnie najlepsze po tych derbach sa posty typu "lks na plus, widac duzy postep" a co wy ku*** jedyni, nieomylni nauczyciele kibicowskiego stylu czy jurorzy marnego show? smiech :lol: :lol: :lol: pozostaje spytac kto byl pierwszy i kto od kogo sie uczyl, pzdr dla braci

linaad

Post autor: linaad » 12.04.2008, 16:21

pasikonik pisze: chociazby dlatego, ze Lech był glosniejszy od Widzewa siedzac na tym samym sektorze. .
nie bądż smieszny
akurat na meczu z Lechem mieliście jakiś tam protest i w ogóle nie dopingowaliście, więc stąd mogłeś odnieść wrażenie, że Lech był głośniejszy.

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 12.04.2008, 16:24

pasikonik pisze:
Kiju pisze:
torys pisze:
co do derbów:

Czy to jest zla oprawa?

Obrazek
chociazby dlatego, ze Lech był glosniejszy od Widzewa siedzac na tym samym sektorze. W pierwszej polowie kiedy jeszcze spiewalisci doping byl nierowny i naprawde o wiele bardziej cichy niz w poprzednich latach. Niemiłe zaskocznie.
Nie wiem jak Lech dopingował, ale jeśli nawet lepiej od nas to czy to jest powód pisać, że ŁKS bezapelacyjnie wygrał debry? Nasza liczba, 2 razy więcej osób niż biletów, nasza zbiórka w centrum i śpiewy (fajnie wyglądała sytuacja jak jedna duża grupa przy Silver Screenie szła i ci co byli pod Centrałem II po drugiej stronie do nich "Kto wygra mecz??!!") nasz pochód (w który sami nie wierzyliście ze dojdzie do skutku), pokazanie psom i miastu że mamy takie same prawa jak każdy obywatel RP, że nikt nam nie może nakazać sposobu dojścia na ŁKS jest niczym? Czy nasza oprawa jest niczym? Mieliście od nas bezapelacyjnie lepsza oprawę?, nie wydaje mi się. W czym ta wasza oprawa jest taka wspaniała? Nic nowego, nowatorskiego, skomplikowanego nie zauważyłem. Sorry, może dla was ełkasiaków jestem nieobiektywny, ale ja za cholerę nie widzę tego ze wy te derby wygraliście, nie mówiąc już o tym że bezapelacyjnie. Byliście lepsi to w dopingu. Ale czy to jest dziwne? 3 razy było was więcej, wasza drużyna była lepsza od naszej i co najważniejsze prowadziła i wygrała.
Ostatnio zmieniony 12.04.2008, 16:41 przez does.not.matter, łącznie zmieniany 3 razy.

res

Post autor: res » 12.04.2008, 16:26

n-m-ee pisze::D a ja czytam i czytam i jak dla mnie najlepsze po tych derbach sa posty typu "lks na plus, widac duzy postep" a co wy ku*** jedyni, nieomylni nauczyciele kibicowskiego stylu czy jurorzy marnego show? smiech :lol: :lol: :lol: pozostaje spytac kto byl pierwszy i kto od kogo sie uczyl, pzdr dla braci
Twój post jest tak samo mądry jak i twój podpis.
Ludzie piszą, o waszych postępach w kwestii dopingu bo z naszej perspektywy tak to właśnie wyglądało. Niestety ale w czasie naszych poprzednich wizyt w tej materii nie błyszczeliście.

Paweł ŁKS

Post autor: Paweł ŁKS » 12.04.2008, 16:35

Cwane Widzewaki podają tylko wygodne dla nich fakty (i mity).
Zarzucacie spiewy coscie tak cicho... podczas gazowania (pol roku temu identycznie sie zachowaliście).
Od okolo 2h przed meczem co 3 minuty j**** ŁKS, albo hit nad hitami 1,5h przed na stadionie 1/3 ludu a wy spiewacie co was tak mało.

Tak w ogóle to derby ewidentnie dla Widzewa :D
Nie ma to jak "widzewski obiektywizm"

+dla was za liczbe i za czerwone flagi
Obrazek

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 12.04.2008, 16:47

Paweł ŁKS pisze:Cwane Widzewaki podają tylko wygodne dla nich fakty (i mity).
Zarzucacie spiewy coscie tak cicho... podczas gazowania (pol roku temu identycznie sie zachowaliście).
Od okolo 2h przed meczem co 3 minuty j**** ŁKS, albo hit nad hitami 1,5h przed na stadionie 1/3 ludu a wy spiewacie co was tak mało.

Tak w ogóle to derby ewidentnie dla Widzewa :D
Nie ma to jak "widzewski obiektywizm"

+dla was za liczbe i za czerwone flagi
ty walisz mitami pisząc, że pół roku się podobnie zachowaliśmy, bo nie pamiętam takiej sytuacji ze śpiewaliśmy coście tak cicho czy cokolwiek w podobnym tonie pół roku temu czy jeszcze wcześniej jak was gazowali.

a do tego 'co was tak mało' trochę dystansu to tego typu haseł :)

Kiju

Post autor: Kiju » 12.04.2008, 16:52

iluminati pisze:Kiju bylo lecz zaskocze cie bo ja byłem podczas telbimu na WIdzewie DOpingując ŁKS wiec co sie działo na ŁKS na telebimie wiem z opowiadań :) Niestety nie mogłem być w 2 miejscach na raz :) a Czy twoi pobratyńcy z Ruchu nie ogladali derbów na Rosvelta na telebimie wpierdalając gientą ?? bo bokotowali ??
Takie pierdolenie jest bez sensu .... powiem tak Wielu dobrych chłopaków na Ten mecz jednak przyleciała ..nie ma to tamto:)
Bojkot Ruchu na meczach z Gornikiem jest spowodowane zupelnie czym innym niz wasz owczesny protest,czyz nie?

Nie wiem czy dobrze zrozumialem,byles wowczas jednym z tych 50 "lamistrajkow"? 8)
Obrazek

linaad

Post autor: linaad » 12.04.2008, 17:23

Paweł ŁKS pisze:Cwane Widzewaki podają tylko wygodne dla nich fakty (i mity).
weź juz nie kłam
nikt nigdy od nas nie spiewał "coście tak cicho" gdy Was gazowali

Wy za to wczoraj strzeliliście popis.
Podczas gdy nas poleciała woda i gaz, Galera wiwatuje i bije brawa na ten widok. Co prawda potem ktoś ogarnął towarzystwo i zaczeliście speiwać co trzeba, ale jednak pierwsza reakcja jest faktem.
Ale to nie wszystko - w tym samym czasie gdy milicja rzuca w nas petardy - z Galery zostaje w nas wystrzelona rakietnica. Brawo ŁKS. Tego dnia graliście z policja w jednej druzynie.

Draco

Post autor: Draco » 12.04.2008, 17:43

does.not.matter pisze:
Draco pisze:- dobre hasła (oprócz inwalidów) i staranne wykonanie oprawy
śmierć zydzewskiej kurwie, fakt dobre hasło :roll:

Jeżeli Was zabolało to przepraszam ale ja nie poczuwam się do winy :lol:
- Widzew w drugiej połowy bez praktycznie śpiewu, wydawało mi się że nie potrafią się do końca odnaleźć w sytuacji gdy po raz pierwszy od dobrych kilku lat przegrywali z lokalnym rywalem, z poczuciem że nie przebiją się przez gospodarzy, a tłumaczenia o gazie nie do końca wiarygodne bo spięcia miały miejsce w drugiej części II połowy
spiecia z psami tak, ale wczesniej ochrona tez gazu używała i nie chodzi o to ze się bronimy, my wiemy ze nie było jak powinno być, wiemy ze stac nas na wiele lepszy doping

Skoro stać Was, a wiemy że tak to nie brońcie się bo daliście obiektywnie rzecz ujmując d*** w II połowie i gaz tego nie zmieni bo kto był ten widział kiedy go użyto wobec Was

- poza tym co Widzew chciał osiągnąć próbując wyłamać brame przy takiej ilości psiarni pod sektorem - moim zdaniem pokazówka i oznaka frustracji po niekorzystnym wyniku
przeciez wy tez nie raz coś robiliscie wiedząc ze z góry akcja jest skazana na porazke, bo z taką iloscią psów i do tego tak wyposarzonych się nie wygra, po prostu takie akcje to spontan, emocje, adrenalina robi swoje, czasem chwila decyduje, że podejmuje się określone dzialania

Czytaj ze zrozumieniem - potwierdziłeś moją teze że frustracja zwyciężyła, a więc nie bardzo wiedzieliście co zrobić bo ŁKS niespodziewanie prowadził a ogromna większość Waszych fanów nawet nie przeżyła takiej sytuacji :roll:

- hasło Widzewa o dziczy (wiesz co się liczy? Szacunek widzewskiej dziczy) już oklepane - bo m.in. na vlepkach od kilku dobrych tygodni można je znaleźć
masz racje takie hasło mozna znaleźć na wlepkach Widzewa od kilku dobrych miesięcy? ale co zwiazku z tym? nie mozna tego hasła wykorzystac do oprawy?

Oczywiście że można, ale jego przekaz jest odgrzewany i nudny zarazem a derby to wojna na wielu frontach więc wymowa tej oprawy jest kiepska zwłaszcza że do mimo starannie wykonanej sektorówki jej czytelność również pozostawia wiele do życzenia :wink:
Plusy dla RTSu:
- konsekwencja w próbie dotarcia na stadion - pomysłowość (szacun za chodnik:), ale nie unikniono małych kwasów (dojazd pojedyńczych osób na Kaliski i ucieczki w stronę policji)
takie 'kwasy' to normalna sprawa, czy trzeba o tym pisać? myslisz ze w drugą strone nie zdarzają się sytuacje, bo sie zdarzają np. derby gdy wygralismy 3-1

Za bardzo poczuliście się pewni i pare osób (a wyglądało to wręcz komicznie) pobiegło by zaopiekowali się nimi dzielni stróże naszego prawa a więc rzeczywistość tą pewność dość szybko weryfikuje :oops:
Trzeba mieć honor lub percepcje umysłu przynajmniej na poziomie średniej krajowej by do takich sytuacji nie dopuścić, ja o ŁKSie nie słyszałem w takim kontekście, znasz przykłady - to podaj konkrety ale daruj sobie :roll:
Pozdrawiam z Krakowa z którego (z tego co wiem i widziałem) kilka fur było obecnych i co ciekawe pare z nich to ŁKS
jak rozumiem ŁKS witał również nich skandując 'witamy w Łodzi' ;)
Tu Ciebie rozczaruje bo przywitanie dotyczyło raczej czerwonej części publiki bo część nie zna topografii miasta i np. biegną do Panów policjantów by sie zapytać jak trafić bezpiecznie na stadion :lol:

BornToBeRed

Post autor: BornToBeRed » 12.04.2008, 17:50

Ale to nie wszystko - w tym samym czasie gdy milicja rzuca w nas petardy - z Galery zostaje w nas wystrzelona rakietnica. Brawo ŁKS
Bo oni celowali w atakujących zomowców ale się ręka "zemskneła" :wink:

GoodOldBoy

Post autor: GoodOldBoy » 12.04.2008, 18:08

Wczoraj LKS byl wyjatkowo lepszy na derbach. Ale wyjatki tylko potwierdzaja regule. A regula jest ze Widzew kibicowsko jest od LKS lepszy. I to raczej nie LKS byl wczoraj swietny (oprawa-nic nadzwyczajnego jak na derby u siebie, doping taki jaki powinien byc-szczegolnie jak sie wygrywa)-tyko Widzew nie pokazal sie na miare swoich mozliwosci. No coz-i najlepszemu sie zdarzy czasami chwila slabosci.
ps. co do "kopaczy" -bo to pilkarze raczej nie sa- to chyba ktos powinien im dac jasno do zrozumienia, ze ambitna walka do konca-czyli to z czego Widzew zawsze slynal, to obowiazek tego, ktory gra w widzewskich barwach. Ten rok chu.., w placy i z Legia, i LKS. No ale coz-swiat sie nie zawali. Jeszcze nie raz bedzie okazja na udokumentowanie i pilkarskiej , i kibicowskiej wyzszosci na tymi rywalami.
>>>BENEATH THIS MASK THERE IS MORE THAN FLESH. BENEATH THIS MASK THERE IS AN IDEA, AND IDEAS ARE BULLETPROOF<<<

rucyinski

Post autor: rucyinski » 12.04.2008, 18:17

Derby kibicowsko dla ŁKSu. Ktoś powie że było Rodowitych 2x wiecej....ale mimo wszsytko 3tys Widzewiakow powinno byc lepiej slyszalnych...Z perspektywy canal+ doping eŁKSy znakomity, w 2 połowie miazga. Czuć było swiąteczną atmosferę. Szkoda, że Widzew wypadł poniżej oczekiwań, przynajmniej moim zdaniem. Oprawy b. dobre...ale nie genialne, myślę, że ŁKS miał lepszy doping niż swoje oprawy, a Widzew miał lepsze swoje oprawy niż doping.
pzdr

Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi » 12.04.2008, 18:21

Te, Rycyninski, czy jak Ci tam.
Już Twój pierwszy wpis na tym forum mnie rozjebał. Każdy jeden mnie rozpierdala. Komentujesz wszystko na podstawie tego co zobaczysz w tv czy w necie.
Już nie będę pytał, czy te wszystkie ekipy, ktore komentujesz widziałeś kiedykolwiek na żywo. Obaj wiemy jak jest :wink:

bolo

Post autor: bolo » 12.04.2008, 18:46

zawsze goście na derbach maja problemy w MO, tyle ze na Widzewie armatka nie wiedzie na murawe :) wiec policja wpada zwykle na trybune, co ewidentnie przeszkadza w dopingu. wiec nie dziwie sie ze Widzew przegrał w dopingu
Obrazek

Feanor82

Post autor: Feanor82 » 12.04.2008, 19:24

Nie no koledzy widzewiacy chyba zapomnieli o meczu na jesieni jak to oni sie cieszyli jak nas gazowali.Dopiero jak kaski wpadly na nasz sektor to sie ogarneli.Ale czy ktos z nas wtedy lamentowal?Nikt!Wiec to co dobre jest dla was to jest zle dla nas?Ja dla widzew widze plus tylko w pochodzie i plus za utopionych w czerwieni.Reszta bez rewelacji.Co do nas oprawy moze bez wystrzalow ale na rownym dobrym poziomie.Na Bialej Inwazji lepiej sie zaprezentowalismy niz teraz widzew.Czyli jak sie zbierzemy to miedzy nami nie ma duzej roznicy,tylko trzeba poziom utrzymac.Do tego chyba ludzie z widzewa nie sa przyzwyczajeni to porazek i stad umnijeszanie naszego kibicowskiego aspektu i powiekszenie wlasnego.

dno

Post autor: dno » 12.04.2008, 19:50

Naprawdę żałosne jest to , że licytujemy się w tak oczywistej sprawie jak gazowanie , psy itp.

Na derbach jest mnóstwo przypadkowych kibiców po obu stronach , którzy pojawiają się tylko na nich , no i jak drużyna gra o coś więcej.
Zawsze znajdą się tacy którzy będą klaskać psiarni , po obydwu stronach , jak ŁKS kocham pamiętam kilka poprzednich naszych meczów , kiedy i u Was była widoczna euforia u nikelicznych kiedy my walczyliśmy z psiarnią.Przy takiej liczbie ludzi nie da się tego ogarnąć.Chyba naistotniejsze jest to co śpiewa w takich sytuacjach większość , prawda?
Nie popadajmy w paranoję.Myślę że akurat nasze kluby nie muszą nikomu , na internecie szczególnie , udowadniać jaki mają stosunek do psiarni.A zarzuty niektórych że "ŁKS grał z policją w jednej druzynie" naprawdę bolą , szczególnie ludzi którzy mieli z nimi do czynienia , także naprawdę ważcie słowa , bo jaki by tu nie był poziom , reprezentujcie w jakimś stopniu swój klub.

Kiju , ja rozumiem to , że miałeś jakieś przyczyny emigracji , to jest naprawdę tylko Twoja sprawa , nie twierdzę też masz tutaj nie pisać , ale pewność Twoich sądów razi , tym bardziej że o meczu wiesz tyle co zobaczyłeś w C+ i powiedzieli Ci znajomi przez telefon , skypa czy gg.Autorytem jesteś napewno dla części Widzewiaków , ale nie oczekuj , że każdy tutaj będzie przyjmował Twój punkt widzenia.

Gwoli ścisłości ŁKSu nie było 2 razy więcej od Widzewiaków , tylko conajmniej ponad 3...

Najlepiej niech w tym temacie każdy przedstawia swój opis wydarzeń z wczoraj i nie bawmy się w polemiki , bo i tak jedni drugich nie przekonają.

Z ocen osób bezstronnych wpisujących się w tym temacie narazie wynika , że derby dla ŁKSu , mimo niskiego poziomu , z reguły tacy kibice się nie mylili.

pick-nick

Post autor: pick-nick » 12.04.2008, 20:02

Derles(RTS) pisze:Łks - Widzew

Rts
o godzinie 16.00 zbieramy sie w okolo 4 tys ludzi w smamy centrum Łodzi (rog ul.Piotrkowskiej i ul.Pilsudskiego) Policja chyba z gory wiedziala ze w tamtym miejscu nas nie zabarykaduje i bez problemu puszcza nas w storne stadionu Łksu
zabroniony wszesniej przemarsz dochodzi do skutku
pod sektorem gosci jestesmy na 3 godziny przed meczem, wchodza absolutnie wszyscy mimo przyznanych tylko 1900 wejsciowek, mysle ze 4500 to obiektywna liczba Czerwonej Armii na derbach
w pierwszej polowie dopingujemy w miare z bardzo dobrym momentem od 30 minuty kiedy to mielismy zdecydowana przewage nad gopspodarzami, jak zwykle fani Łksu na kilka dni przed derbami pochwalili sie jaka oprawe robia na co przygotowalismy riposte

"100 lat nic nie zmini, biel jest niczym przy czerwieni" w asyscie malej sektorowki z nagrobkiem

takze w pierwszej odslonie meczu prezentujemy nasze pierwsze choreo skladajace sie z wielkiej liczby czerwonych trasnaprentow na dwoch kijach z herbami w asyscie rac i hasla "WSZYSCY W CZERWIENI ZATOPIENI"
w drugiej polowie dopigujemy praktycznie tylko przez pierwsze 10 minut pozniej jestesmy notorycznie gazowani i lani polewaczka, zdazylismy jednak przed calym zamieszaniem pokazac nasz druga oprawe skadajaca sie z sektorowki oraz transparentu na plocie
"WIESZ CO SIE LICZY? SZACUNEK WIDZEWSKIEJ DZICZY"
Policja w drugiej polowie oszalala wrecz, nie dosc ze nas gazuja i leja woda z gazem to jeszcze rzucaja w nasa jakimis petardami hukowymi(nowosc na Polskiej scenie kibicowskiej)
pod koniec meczu wywieszamy tras o tresci
"DWA LATA STARSI TRZY RAZY GŁUPSI" ktory mial byc z humorem a okazal sie idealna odpowiedzia na smieszne trasy gospodarzy("pierdoleni inwalidzi zydzi"),
powrot pod stadion Widzewa spkojny

Łks
galera pelna na łuku spore pustki, trybuna zamknieta w sporej czesci reszta wypelniona, dobrze dopinguja sporo pomogl im wynik i zachowanie Policji wobec nas, zabrzmi to troche dziwnie ale gospodarze w koncu byli glosniejsi od gosci na derbach Łodzi rozgrywanych przy al. Unii
prezentuja oprawy dotyczaca 100lecia klubu o ktorej wyzej i choragiewki w barwach plus transparent na plocie "Ziemia Obiecana jest bialo czerwono biala" (fani Łksu zawsze lubili oprawy z haslami na wlasnych flagach ale tym razem skonczyly im sie pomysly chyba:))

tranasparenty o korupcji czy inwalidach jedna wielka zenada, wielki aplaus calej galery :uciekaj: :uciekaj: (bo na trybunie to jeszcze mogli byc nie ogarnieci ludzie) po tym jak Policja zaczyna lac nas woda z gazem nie wiem jak okreslic
pozniej juz galera sie ogarnela i spiewala normalne piesni ale poczatkowa reakcja mocno zaskakujaca
Waszym wzorem jest! Joseph Goebbels!
1908 - 2008 Już od stu lat biało - czerwono - biały świat

Siwex

Post autor: Siwex » 12.04.2008, 20:10

Wczesniej bylo pytanie, ale nikt nie odpowiedzial . Jakie liczby zgod na derbach ???
[link]

xbanx

Post autor: xbanx » 12.04.2008, 20:37

Resovii 35 z problemami na trasie

Kiju

Post autor: Kiju » 12.04.2008, 21:25

dno pisze:
Kiju , ja rozumiem to , że miałeś jakieś przyczyny emigracji , to jest naprawdę tylko Twoja sprawa , nie twierdzę też masz tutaj nie pisać , ale pewność Twoich sądów razi , tym bardziej że o meczu wiesz tyle co zobaczyłeś w C+ i powiedzieli Ci znajomi przez telefon , skypa czy gg.Autorytem jesteś napewno dla części Widzewiaków , ale nie oczekuj , że każdy tutaj będzie przyjmował Twój punkt widzenia.

.
To nie chodzi o jakies autorytety,czy przedstawianie sie jako nieomylnego...

Po prostu pisanie ze nas zjedliscie,zmiazdzyliscie nas w tych derbach jest mocno przesadzone i najzwyczajniej w swiecie nieprawdziwe.

U nas derby zaczely sie juz srode,ok 2000 kibiców na treningu,glosny spiew,race...do tego zagranie na nosach psiarni i idiotów z um,marsz oraz wbicie sie na stadion wszystkich kibiców...to wszystko jest naszym sukcesem(dokladnie osob ktore to zaplanowaly i wprowadzily w zycie)...szczerze mowiac,kiedy ostatni raz nic nie wyszlo z przemarszu,myslalem ze teraz tez bedzie lipa,psy byly zdeterminowane zeby nas upchnac w autobusy,na ostatnie derby(kiedy mielismy 500 biletów)jechalem wlasnie tym autobusem i byla to autentyczna chujnia...do tego doszla fajna oprawa,dobra liczba,niestety doping mieliscie duzo lepszy,i nikt tego nie ukrywa,byliscie u siebie,to chyba cos znaczy...

Rozumiem gdybysmy dali ciala po calej lini,gdybysmy mieli slaba liczbe,brak dopingu opraw,ale to wszystko u nas bylo...akurat tego dnia mieliscie konkretny doping,niezle oprawy,ale pisanie o zjedzeniu,zmiazdzeniu,zmieceniu Widzewa chyba mija sie z prawda....rozumiem euforie po wygranych derbach,dla niektorych byly to pierwsze wwygrane derby,ale mysle ze warto miec choc troche obiektywizmu.

I jeszcze jedno,dla nas co chyba widac,runda nie sprowadza sie tylko do meczu derbowego...
Obrazek

CC08

Post autor: CC08 » 12.04.2008, 21:34

Kiju napisz wg ciebie dla kogo sa derby.

Jak narazie to czesc (chociaz nie wiem czy nie powinienem napisac wiekszosc) z was to sa narcyzy, ktorzy na drugie maja megalomania.

Sa u was obiektywni kibice ? Ja potrafie powiedziec ze Widzew mial wyjebista oprawe na Jadze, ze na derbach to flagowisko sie udalo (chociaz to juz stala oprawa), ze pochod wam sie udal. Wy potraficie przyznac sie do bledu, do przegranej ?

Kiju

Post autor: Kiju » 12.04.2008, 22:12

CC08 pisze:Kiju napisz wg ciebie dla kogo sa derby.

?

Wygraliscie bezdyskusyjnie sportowo,oraz mieliscie duzo lepszy doping(pisze to na podstawie tv-choc akurat to przyznaja tez osoby bedace na meczu)...wiec mozna napisac ze derby dla was,bo przeciez wlasnie o to chodzi w tym wszystkim...

Jednak naprawde warto podkreslic rzeczy,ktore nadspdziewanie dobrze wypadly u nas,mysle ze widziales zdjecia z treningu,pewnie nie spodziewales sie ze przemarsz sie uda,czy w koncu stawimy sie w takiej liczbie...to sa fajne sprawy,pomysly pewnych ludzi wypalily,zostaly zrealizowane w 100%,wiec naprawde trudno,abysmy czuli sie pokonani...czy tez zmieceni czy zmiazdzeni,jak to piszecie.

Derby to nie tylko sam mecz...my mamy swoje sucesy,wy swoje...trudno sie dogadac w sprawie oceny,wiadomo ze kazdy ciagnie w swoja strone.

Co do dopingu,szkoda ze slabszy dzien wypadl akurat w takim momencie,choc przyczyny tego zostaly juz napisane.

Wierze ze w nastepnych derbach bede juz mogl uczestniczyc,bo to niezwykly mecz i mysle ze inne kluby moga nam tylko takich spotkan pozazdroscic.

Mam nadzieje ze nastepna wygrana zobaczycie znowu dopiero za 10-15 lat 8)

Wierze tez,ze niedlugo oba stadiony zostana wkoncu zmodernizowane i mecz bedzie moglo ogladac po 20 tysi,bo derby Lodzi zasluguja na duzo wieksza publike.
Obrazek

MBTCh

Post autor: MBTCh » 12.04.2008, 22:45

Się drapiecie chłopaki (i dziewoje) o te derby ;) , tymczasem spójrzcie na to z innej strony. W całej Polsce nie ma takich derbów jak w Łodzi. (No może prócz ostatnich śląskich, ale co się z nich narodzi to się okaże) I cała Polska chciała by takie derby mieć. Trochę dystansu. Ja wiem, rywalizacja w mieście itd. ale możecie być dumni że umiecie doprowadzić do sytuacji gdzie kibiców zza miedzy nie jest 300 a w mieście nie ma żałosnego Krakowa.

Jak z tym żydostwem Widzewa i ŁKSu? Bo wcześniej ktoś tłumaczył a później ktoś zaprzeczał? Bez napinki pytam, ktos jakies żydowskie korzenie ma?

ITI spierdalaj!!!

S.J.

Post autor: S.J. » 12.04.2008, 22:57

czytelnik pisze:Dlaczego chcieliście podpalić autobusy ?? :lol:

[link]
Ja p*******,opisali to tak,jak by wojna domowa była w Łodzi :lol:

iluminati

Post autor: iluminati » 12.04.2008, 23:06

Kiju pisze:
iluminati pisze:Kiju bylo lecz zaskocze cie bo ja byłem podczas telbimu na WIdzewie DOpingując ŁKS wiec co sie działo na ŁKS na telebimie wiem z opowiadań :) Niestety nie mogłem być w 2 miejscach na raz :) a Czy twoi pobratyńcy z Ruchu nie ogladali derbów na Rosvelta na telebimie wpierdalając gientą ?? bo bokotowali ??
Bojkot Ruchu na meczach z Gornikiem jest spowodowane zupelnie czym innym niz wasz owczesny protest,czyz nie?

Nie wiem czy dobrze zrozumialem,byles wowczas jednym z tych 50 "lamistrajkow"? 8)
Kiju Telebim był jak było nas 450 osób u was nie myl imprez:) czyli rok puźniej do dziś mam w pamieci hasło jakie poleciało w moim kierunku przez siatke " Żebym cie nigdy nie widział w SKierniewicach bo cie zajebiemy " OD tej pory omijam Skierki :oops: :oops:

Karol

Post autor: Karol » 12.04.2008, 23:07

MBTCh pisze:Jak z tym żydostwem Widzewa i ŁKSu? Bo wcześniej ktoś tłumaczył a później ktoś zaprzeczał? Bez napinki pytam, ktos jakies żydowskie korzenie ma?
W Święto wszystkich Świętych ŁKS szukał grobów swoich założycieli
"Wiadomo, że Łódź było miastem wielonarodowościowym i to czyni je szczególnym. Każdy, bez względu na wyznanie, czuł się łodzianinem. Nasz klub powstał dzięki ludziom, którzy utożsamiali się z Polską i Łodzią. Założycielami ŁKS byli Arnold Heiman, Henryk Lubawski i Jerzy Hirszberg"

Przyznał, że na razie Stowarzyszeniu Kibiców ŁKS udało się - dzięki pomocy Marka Szukalaka z Fundacji Monumentum Iudaicum Lodzense - odnaleźć grób pierwszego prezesa klubu Ryszarda Wintera, który zmarł we wrześniu 1921, mając 38 lat. Jego grób znajduje się na cmentarzu żydowskim w Łodzi.

[link]

Rampage

Post autor: Rampage » 12.04.2008, 23:37

Kiju wiem, że dla Ciebie trening środowy to też taki super i się tym szczycisz...ale My też mieliśmy w środę trening na koszu i co :?: Musimy to rozpowiadać bo innych argumentów nie mamy... Albo mamy się chwalić, że z takiego małego osiedla jak Koziny był pochód na 300 osób :?:

Pamiętajcie, że na jesieni mieliśmy u was zadyme już przed meczem z psiarnią i to konkretną i gazowanie było już wtedy bardzo duże, a jak dopingowaliśmy w 1 połowie każdy pamięta 8) Dopiero jak Nam na sektor wjechali to siadło...i nikt z Nas się wtedy tym nie tłumaczył.

Tylu ilu Nas tu jest....tyle będzie postów kto kogo przebił i w czym :D PEACE :!: 8)

iluminati

Post autor: iluminati » 12.04.2008, 23:44

wynika z tego ze ten Trening przed derbami był c**** potrzebny :oops: :oops: co to wogóle za nowa świecka tradycja trening przed meczem hmmm a w tym roku juz Ruch trenował przed Derbami teraz WY ehhh na c*** to wszystko jak nic nie daje :o

Derles(RTS)

Post autor: Derles(RTS) » 13.04.2008, 00:17

ciekawe co by sie dzialo w internecie gdybysmy przyjechali na mecz autobusami grzecznie jak Łks do nas, zostali wpuszczeni tylko z biletami czyli 1900 osob i nie wniesli kijkow ktore byly niezbedne do naszej glownej prezentacji

skoro juz teraz "Derby pod kazdym wzgledem dla Łksu"

ODPOWIEDZ