Derby Łodzi
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
GoodOldBoy
Wczoraj LKS byl wyjatkowo lepszy na derbach. Ale wyjatki tylko potwierdzaja regule. A regula jest ze Widzew kibicowsko jest od LKS lepszy. I to raczej nie LKS byl wczoraj swietny (oprawa-nic nadzwyczajnego jak na derby u siebie, doping taki jaki powinien byc-szczegolnie jak sie wygrywa)-tyko Widzew nie pokazal sie na miare swoich mozliwosci. No coz-i najlepszemu sie zdarzy czasami chwila slabosci.
ps. co do "kopaczy" -bo to pilkarze raczej nie sa- to chyba ktos powinien im dac jasno do zrozumienia, ze ambitna walka do konca-czyli to z czego Widzew zawsze slynal, to obowiazek tego, ktory gra w widzewskich barwach. Ten rok chu.., w placy i z Legia, i LKS. No ale coz-swiat sie nie zawali. Jeszcze nie raz bedzie okazja na udokumentowanie i pilkarskiej , i kibicowskiej wyzszosci na tymi rywalami.
ps. co do "kopaczy" -bo to pilkarze raczej nie sa- to chyba ktos powinien im dac jasno do zrozumienia, ze ambitna walka do konca-czyli to z czego Widzew zawsze slynal, to obowiazek tego, ktory gra w widzewskich barwach. Ten rok chu.., w placy i z Legia, i LKS. No ale coz-swiat sie nie zawali. Jeszcze nie raz bedzie okazja na udokumentowanie i pilkarskiej , i kibicowskiej wyzszosci na tymi rywalami.
Derby kibicowsko dla ŁKSu. Ktoś powie że było Rodowitych 2x wiecej....ale mimo wszsytko 3tys Widzewiakow powinno byc lepiej slyszalnych...Z perspektywy canal+ doping eŁKSy znakomity, w 2 połowie miazga. Czuć było swiąteczną atmosferę. Szkoda, że Widzew wypadł poniżej oczekiwań, przynajmniej moim zdaniem. Oprawy b. dobre...ale nie genialne, myślę, że ŁKS miał lepszy doping niż swoje oprawy, a Widzew miał lepsze swoje oprawy niż doping.
pzdr
pzdr
-
Michał z Łodzi
Nie no koledzy widzewiacy chyba zapomnieli o meczu na jesieni jak to oni sie cieszyli jak nas gazowali.Dopiero jak kaski wpadly na nasz sektor to sie ogarneli.Ale czy ktos z nas wtedy lamentowal?Nikt!Wiec to co dobre jest dla was to jest zle dla nas?Ja dla widzew widze plus tylko w pochodzie i plus za utopionych w czerwieni.Reszta bez rewelacji.Co do nas oprawy moze bez wystrzalow ale na rownym dobrym poziomie.Na Bialej Inwazji lepiej sie zaprezentowalismy niz teraz widzew.Czyli jak sie zbierzemy to miedzy nami nie ma duzej roznicy,tylko trzeba poziom utrzymac.Do tego chyba ludzie z widzewa nie sa przyzwyczajeni to porazek i stad umnijeszanie naszego kibicowskiego aspektu i powiekszenie wlasnego.
Naprawdę żałosne jest to , że licytujemy się w tak oczywistej sprawie jak gazowanie , psy itp.
Na derbach jest mnóstwo przypadkowych kibiców po obu stronach , którzy pojawiają się tylko na nich , no i jak drużyna gra o coś więcej.
Zawsze znajdą się tacy którzy będą klaskać psiarni , po obydwu stronach , jak ŁKS kocham pamiętam kilka poprzednich naszych meczów , kiedy i u Was była widoczna euforia u nikelicznych kiedy my walczyliśmy z psiarnią.Przy takiej liczbie ludzi nie da się tego ogarnąć.Chyba naistotniejsze jest to co śpiewa w takich sytuacjach większość , prawda?
Nie popadajmy w paranoję.Myślę że akurat nasze kluby nie muszą nikomu , na internecie szczególnie , udowadniać jaki mają stosunek do psiarni.A zarzuty niektórych że "ŁKS grał z policją w jednej druzynie" naprawdę bolą , szczególnie ludzi którzy mieli z nimi do czynienia , także naprawdę ważcie słowa , bo jaki by tu nie był poziom , reprezentujcie w jakimś stopniu swój klub.
Kiju , ja rozumiem to , że miałeś jakieś przyczyny emigracji , to jest naprawdę tylko Twoja sprawa , nie twierdzę też masz tutaj nie pisać , ale pewność Twoich sądów razi , tym bardziej że o meczu wiesz tyle co zobaczyłeś w C+ i powiedzieli Ci znajomi przez telefon , skypa czy gg.Autorytem jesteś napewno dla części Widzewiaków , ale nie oczekuj , że każdy tutaj będzie przyjmował Twój punkt widzenia.
Gwoli ścisłości ŁKSu nie było 2 razy więcej od Widzewiaków , tylko conajmniej ponad 3...
Najlepiej niech w tym temacie każdy przedstawia swój opis wydarzeń z wczoraj i nie bawmy się w polemiki , bo i tak jedni drugich nie przekonają.
Z ocen osób bezstronnych wpisujących się w tym temacie narazie wynika , że derby dla ŁKSu , mimo niskiego poziomu , z reguły tacy kibice się nie mylili.
Na derbach jest mnóstwo przypadkowych kibiców po obu stronach , którzy pojawiają się tylko na nich , no i jak drużyna gra o coś więcej.
Zawsze znajdą się tacy którzy będą klaskać psiarni , po obydwu stronach , jak ŁKS kocham pamiętam kilka poprzednich naszych meczów , kiedy i u Was była widoczna euforia u nikelicznych kiedy my walczyliśmy z psiarnią.Przy takiej liczbie ludzi nie da się tego ogarnąć.Chyba naistotniejsze jest to co śpiewa w takich sytuacjach większość , prawda?
Nie popadajmy w paranoję.Myślę że akurat nasze kluby nie muszą nikomu , na internecie szczególnie , udowadniać jaki mają stosunek do psiarni.A zarzuty niektórych że "ŁKS grał z policją w jednej druzynie" naprawdę bolą , szczególnie ludzi którzy mieli z nimi do czynienia , także naprawdę ważcie słowa , bo jaki by tu nie był poziom , reprezentujcie w jakimś stopniu swój klub.
Kiju , ja rozumiem to , że miałeś jakieś przyczyny emigracji , to jest naprawdę tylko Twoja sprawa , nie twierdzę też masz tutaj nie pisać , ale pewność Twoich sądów razi , tym bardziej że o meczu wiesz tyle co zobaczyłeś w C+ i powiedzieli Ci znajomi przez telefon , skypa czy gg.Autorytem jesteś napewno dla części Widzewiaków , ale nie oczekuj , że każdy tutaj będzie przyjmował Twój punkt widzenia.
Gwoli ścisłości ŁKSu nie było 2 razy więcej od Widzewiaków , tylko conajmniej ponad 3...
Najlepiej niech w tym temacie każdy przedstawia swój opis wydarzeń z wczoraj i nie bawmy się w polemiki , bo i tak jedni drugich nie przekonają.
Z ocen osób bezstronnych wpisujących się w tym temacie narazie wynika , że derby dla ŁKSu , mimo niskiego poziomu , z reguły tacy kibice się nie mylili.
CC08 pisze:Kiju napisz wg ciebie dla kogo sa derby.
?
Wygraliscie bezdyskusyjnie sportowo,oraz mieliscie duzo lepszy doping(pisze to na podstawie tv-choc akurat to przyznaja tez osoby bedace na meczu)...wiec mozna napisac ze derby dla was,bo przeciez wlasnie o to chodzi w tym wszystkim...
Jednak naprawde warto podkreslic rzeczy,ktore nadspdziewanie dobrze wypadly u nas,mysle ze widziales zdjecia z treningu,pewnie nie spodziewales sie ze przemarsz sie uda,czy w koncu stawimy sie w takiej liczbie...to sa fajne sprawy,pomysly pewnych ludzi wypalily,zostaly zrealizowane w 100%,wiec naprawde trudno,abysmy czuli sie pokonani...czy tez zmieceni czy zmiazdzeni,jak to piszecie.
Derby to nie tylko sam mecz...my mamy swoje sucesy,wy swoje...trudno sie dogadac w sprawie oceny,wiadomo ze kazdy ciagnie w swoja strone.
Co do dopingu,szkoda ze slabszy dzien wypadl akurat w takim momencie,choc przyczyny tego zostaly juz napisane.
Wierze ze w nastepnych derbach bede juz mogl uczestniczyc,bo to niezwykly mecz i mysle ze inne kluby moga nam tylko takich spotkan pozazdroscic.
Mam nadzieje ze nastepna wygrana zobaczycie znowu dopiero za 10-15 lat
Wierze tez,ze niedlugo oba stadiony zostana wkoncu zmodernizowane i mecz bedzie moglo ogladac po 20 tysi,bo derby Lodzi zasluguja na duzo wieksza publike.
Kiju wiem, że dla Ciebie trening środowy to też taki super i się tym szczycisz...ale My też mieliśmy w środę trening na koszu i co
Musimy to rozpowiadać bo innych argumentów nie mamy... Albo mamy się chwalić, że z takiego małego osiedla jak Koziny był pochód na 300 osób
Pamiętajcie, że na jesieni mieliśmy u was zadyme już przed meczem z psiarnią i to konkretną i gazowanie było już wtedy bardzo duże, a jak dopingowaliśmy w 1 połowie każdy pamięta
Dopiero jak Nam na sektor wjechali to siadło...i nikt z Nas się wtedy tym nie tłumaczył.
Tylu ilu Nas tu jest....tyle będzie postów kto kogo przebił i w czym
PEACE

Pamiętajcie, że na jesieni mieliśmy u was zadyme już przed meczem z psiarnią i to konkretną i gazowanie było już wtedy bardzo duże, a jak dopingowaliśmy w 1 połowie każdy pamięta
Tylu ilu Nas tu jest....tyle będzie postów kto kogo przebił i w czym
-
Derles(RTS)
I znów daliśmy sie zrobic w balona przez "Czerwonych" dostali 1900 wejściówek a było ich 3500(obiektywna liczba) Szkoda ze na jesiennych derbach nikt z naszej strony nie wpadł na podobny pomysł żeby autobusy zawiozły nas w takiej liczbie jak nam sie podoba a nie ile mamy biletów.Mogliśmy zaryzykowac.Moim zdaniem białe kaski i organizatorzy jesiennych derbów zrobiliby to samo co na wiosennych czyli wpuscili wszystkich chętnych bez względu czy mieli bilet czy nie.
To co napisałem jest moją prywatną opinią a nie stanowiskiem kibiców ŁKS Łódź!!!
To co napisałem jest moją prywatną opinią a nie stanowiskiem kibiców ŁKS Łódź!!!
Ostatnio zmieniony 13.04.2008, 10:23 przez łksdbwa, łącznie zmieniany 2 razy.
ŁkZ pisze:, bo ŁKS zawsze zapowiadał i mówił że w tylu ilu przyjdziecie to wejdziecie ,.
Nic takiego nie mialo miejsca,bylo zawsze gadanie ze i tak dostajemy za duzo biletów,zeby dawac nam mniej itd.To ze wchodzilismy w wiekszej liczbie zawdzieczamy tylko i wylacznie samym sobie(wchodzenie na te same bilety,wbijanie sie przez plot).
Teraz kibicom LKS tez bardzo zalezalo aby bylo nas maksymalnie 1900 osob,nie wiem nawet czy nie wymogli nawet tego na klubie...to ilu nas bylo zawdzieczamy tylko i wylacznie pomyslodawcom marszu-a ci z pewnoscia nie sa kibicami LKS
Przez taki wpisy jak powyzszy,tworza sie klamliwe historie,prawda jest zupelnie inna.
Ostatnio zmieniony 13.04.2008, 13:22 przez Kiju, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Lodzermensch
-
Michał z Łodzi
-
Incognito.
filmik znaleziony na necie - http://pl.youtube.com/watch?v=3b4Y5qY5BKg
to nie była rakietnica wystrzelona z pistoletu to byłą specjalnego ROdzaju Petarda 1 sztuka tak jak nowościa były petardy hukowe psów urzyte na masowa skale to tak samo ta petarda nie była Typową rakietnica
ot taka urwiłapka specjalnego przeznaczenia
A tak wogóle skoro znamy juz liczby ŁKS zgód jak wypadł R na derbach ?? byli bez flag i ile było Elany ??
A tak wogóle skoro znamy juz liczby ŁKS zgód jak wypadł R na derbach ?? byli bez flag i ile było Elany ??
Lkz,po prostu piszesz nieprawde,masz jakies dziwne informacje...ŁkZ pisze:Kiju to jest pomówienie że przez takie jak moje w tym wypadku posty sieje sie farmazon.![]()
A na poważnie , powiedz mi że chłopaki z ŁKS-u nie dawali Wam do zrozumienia że wejdą wszyscy.Tak było teraz , i w poprzednich derbach kiedy to nie dostaliscie 500 biletów. To że wchodziliscie na bilet po pare osób czy też przez płot, to wiadomo ze w pewien sposob trzeba kombinować jak wszedzie. I nie gadaj bo nie uwierze .. że tak nie było. A to że ŁKS wywierał presje na klubie żebyscie dostali 1900 biletów to widocznie mieli swoje powody i napewno czyms uargumentowane , zreszta sam wiesz że i oni chcieli żeby była Was przyzwoita liczba.
Kibice LKS zawsze chcieli abysmy dostawali jak najmniej biletów,to ze dostwalismy wiecej zalezalo najczesciej od wlascicieli klubu-przeciez pieniadze sa tez wazne,lub od nas samych.
W sprawie biletów nigdy nie mielismy sprzymiezencow w kibicach LKS,co wiecej protestowali oni kiedy dostawalismy jakas kolejna pule biletów,czy po prostu wymagali na klubie mala ilosc biletów.
Tak tez pewnie bylo tym razem,mysle ze to wlasnie kibice LKS wymogli na klubie te 1900 biletów,bo kazdy wie ze sektor gosci miesci duzo wiecej miejsca...moge sie mylic w swoim osadzie,choc raczej tak bylo .
Jak juz napisalem,tylko dzieki pomyslom pewnych ludzi i realizacji tych pomyslow stawilismy sie w takiej a nie innej liczbie-co zapewne tez zostalo przyjete z niesmakiem
trzymajmy sie faktow
Wiedziałem że ten dzień kiedyś nadejdzie no i niestety nadszedł.Porażka w derbach,po 16 latach (z przerwą) na wrogim terenie.Podsumowując derby już na chłodno to ŁKS dopingował w nich lepiej od nas i nie ma o co się spierać.My parę razy rykneliśmy na swoim poziomie,ale jak na derby to troszkę za mało.Oprawy z obydwu stron niezłe,ale bez rewelacji.Ogólnie było minęło i miejmy nadzieje że na jesień spotkamy się znowu.Co do zachowania psiarni to pozostawiam to bez komentarza,ale wiadomo że parówy w niebieskich łachmanach mózgu nie mają.Jeśli chodzi o wystrzeloną w nasz sektor rakietnice(czy jak jej tam),to powiem tak-jeśli to coś było by wystrzelone przez nas to ten temat nie miał by 11 stron tylko 50 a kibice ŁKS-u i pół tego forum jechało by nam od najgorszych.Podsumowując-Derby wasze,miasto nasze. 
O tym kto wygrał derby już zostało napisane wszystko, więc nie będę się powtarzał.
Przy przygotowaniach do derbów pominięte zostały akcje transparentowe z obu stron oraz przystrojenie pomników na Pietrynie w barwy Widzewa. Bardzo pomysłowa akcja.
Ilośc Ruchu na derbach trudna do oszacowania, wiele grup przyjeżdżało na zaproszenia znajomych z Widzewa. Najlepiej jakby Ruch sam podał swoją liczbę.
Odnosząc się do sektorówki z policjantami, to temat nie w tym miejscu. Napiszę krótko, moim zdaniem to przyszywanie teori i na siłę szukanie uszczypliwości w naszą stronę.
Wg gazet, Tyscy, zostali zatrzymani i pozbawieni sprzętu. To farmazon dziennikarski? Bo jeśli prawda, to w jakim celu wieźli zabawki, skoro w okolicy same paktowe ekipy?
Przy przygotowaniach do derbów pominięte zostały akcje transparentowe z obu stron oraz przystrojenie pomników na Pietrynie w barwy Widzewa. Bardzo pomysłowa akcja.
Ilośc Ruchu na derbach trudna do oszacowania, wiele grup przyjeżdżało na zaproszenia znajomych z Widzewa. Najlepiej jakby Ruch sam podał swoją liczbę.
Odnosząc się do sektorówki z policjantami, to temat nie w tym miejscu. Napiszę krótko, moim zdaniem to przyszywanie teori i na siłę szukanie uszczypliwości w naszą stronę.
Wg gazet, Tyscy, zostali zatrzymani i pozbawieni sprzętu. To farmazon dziennikarski? Bo jeśli prawda, to w jakim celu wieźli zabawki, skoro w okolicy same paktowe ekipy?
Nie wiem, gdzie wyczytaliście wpis, że skserowaliście od nas To my kibice Łodzi, ja nigdzie nie widziałem. To my kibice Łodzi, zapożyczyliście od Śląska Wrocław (oczywiście rytm), a my od was. To były czasy, kiedy niemal wszystkie ekipy miały podobne piosenki (chodzi o melodię). Od jakiegoś czasu, kiedy każdy zaczął poszerzać swój repertuar zaczęły się gadki o kserowaniu i dbanie o swoje pieśni. Jak to się mówi, każdy powód dobry, żeby dopiec rywalowi, poniżyć go i ośmieszyć. Fakt, że wkurzające jest, jak inne grupy śpiewają, wymyśloną przez nas pieśń.
Był wpis, że połowa waszych pieśni, to ksera od innych ekip i tu trudno się nie zgodzić. Ale to wasza sprawa.
Dodam, do poprzedniego wpisu, że sporo uśmiechu u nas, wywołał debiut flagi Piotrkowa oraz połączonej Olechów, Janów, Widzew Wschód.
Był wpis, że połowa waszych pieśni, to ksera od innych ekip i tu trudno się nie zgodzić. Ale to wasza sprawa.
Dodam, do poprzedniego wpisu, że sporo uśmiechu u nas, wywołał debiut flagi Piotrkowa oraz połączonej Olechów, Janów, Widzew Wschód.