To tylko pokazuje co ma celu ta sztama i jak to wszystko jest płytkie i zakłamane - tylko anty Ruch!SeniorSiarra pisze: ↑22.10.2017, 17:16Jeśli to prawda to jak dla mnie jest to bardzo dziwna sytuacja, bo myślę, że zgodowicze z Zabrza, którzy w tym sezonie nie spotkają się z Ruchem tym bardziej powinni wspomóc GieKSę. Pojawia się tu wielu, którzy twierdzą, że Górnik zrobił sobie fan club w Katowicach poprzez tę zgodę i tak jak na meczach w Zabrzu widać duże wsparcie Katowiczan, tak w drugą stronę nie do końca działa to jak powinno. Aczkolwiek poczekajmy do meczu. Szkoda, że bez kibiców Ruchu. PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!
Np. tydzień temu Gieksa gra ciekawy mecz w Bielsku, gdzie sektor jest pojemny, gdzie jest BKS i gdzie na dodatek w okolicy dużo żaboli a wsparcie praktycznie żadne. Teraz derby po 14 latach ze znienawidzonym Ruchem, gdzie do ostatniego dnia były dostępne bilety i jest analogicznie - smaczku dodaje fakt że w tym samym czasie frekwencja żaboli to 22 tysiące.
Dla przykładu zobaczcie sobie jak wygląda wsparcie Ruchu i Wisły gdzie jest póki co tylko układ...
Ogólnie derby dla Gieksy bardzo mocno nie udane:
-problem z zapełnieniem stadionu(na ostatnią chwilę) co jest wg mnie największą kompromitacją
-żadnej akcji/rewanżu za 44, poza "bohaterskim" nagraniem filmiku pod stadionem Ruchu
-oprawa mizeria przez duże M
-no i wynik :)