Komentarze-20-23 października !

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
SturmgewehR 44

Re: Komentarze-20-23 października !

Post autor: SturmgewehR 44 » 23.10.2017, 09:19

SeniorSiarra pisze:
22.10.2017, 17:16
oli1988 pisze:
22.10.2017, 14:55
Dzisiaj Derby Gieksa Ruch. Dla Gieksy chyba najwazniejszy mecz od 15 lat mimo to w dniu meczu są jeszcze bilety czyli nie są w stanie zapełnić całego stadionu (6500) miejsc totalna porażka.
Jeśli to prawda to jak dla mnie jest to bardzo dziwna sytuacja, bo myślę, że zgodowicze z Zabrza, którzy w tym sezonie nie spotkają się z Ruchem tym bardziej powinni wspomóc GieKSę. Pojawia się tu wielu, którzy twierdzą, że Górnik zrobił sobie fan club w Katowicach poprzez tę zgodę i tak jak na meczach w Zabrzu widać duże wsparcie Katowiczan, tak w drugą stronę nie do końca działa to jak powinno. Aczkolwiek poczekajmy do meczu. Szkoda, że bez kibiców Ruchu. PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!
To tylko pokazuje co ma celu ta sztama i jak to wszystko jest płytkie i zakłamane - tylko anty Ruch!
Np. tydzień temu Gieksa gra ciekawy mecz w Bielsku, gdzie sektor jest pojemny, gdzie jest BKS i gdzie na dodatek w okolicy dużo żaboli a wsparcie praktycznie żadne. Teraz derby po 14 latach ze znienawidzonym Ruchem, gdzie do ostatniego dnia były dostępne bilety i jest analogicznie - smaczku dodaje fakt że w tym samym czasie frekwencja żaboli to 22 tysiące.
Dla przykładu zobaczcie sobie jak wygląda wsparcie Ruchu i Wisły gdzie jest póki co tylko układ...

Ogólnie derby dla Gieksy bardzo mocno nie udane:
-problem z zapełnieniem stadionu(na ostatnią chwilę) co jest wg mnie największą kompromitacją
-żadnej akcji/rewanżu za 44, poza "bohaterskim" nagraniem filmiku pod stadionem Ruchu
-oprawa mizeria przez duże M
-no i wynik :)
2020r. VIII krucjata - przeciwko bolszewizmowi
DEUS VULT

iparts.pl
Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 » 23.10.2017, 09:52

Co GieKSa miała zrobić żeby były derby dla niej? Zajebać 45 flag z magazynu?
Były akcje osiedlowe, mało kto się nimi chwalił. Na samych Katowicach chyba Ruch wyłapał na każdej swojej dzielnicy? Chyba tylko na Nikisz nie było żadnego wjazdu. Oprawa nie spasowała kibicenetowni, trudno. komplet zrobiony czy miesiąc przed meczem czy w dniu meczu to co za różnica? Co mecz można czytać komentarze, że GieKSa to już 1000-1500 kibiców. Przyszło nas 7100 i dalej można przeczytać o chujowej frekwencji.
Wolę pojechać w 700 do Bytowa niż jebnąć komplet raz do roku bo komuś się przypomniało, że GieKSa gra z Ruchem/Zagłębiem.

siwy_rr

Post autor: siwy_rr » 23.10.2017, 09:56

Wszyscy sie spuszczają nad oprawą Gieksy że taka czy siaka ale nikt nie pisze że podczas niej wyjebali w c*** piro przez co mecz został przerwany co nie zdarza się często. Teraz pewnie polecą konkretne sankcje. Wiadomo że to derby ale w dziesiejszych czasach i tak warte uwagi.

biohazard

Post autor: biohazard » 23.10.2017, 09:56

SturmgewehR 44 pisze:
23.10.2017, 09:19

To tylko pokazuje co ma celu ta sztama i jak to wszystko jest płytkie i zakłamane - tylko anty Ruch!
Np. tydzień temu Gieksa gra ciekawy mecz w Bielsku, gdzie sektor jest pojemny, gdzie jest BKS i gdzie na dodatek w okolicy dużo żaboli a wsparcie praktycznie żadne. Teraz derby po 14 latach ze znienawidzonym Ruchem, gdzie do ostatniego dnia były dostępne bilety i jest analogicznie - smaczku dodaje fakt że w tym samym czasie frekwencja żaboli to 22 tysiące.
Dla przykładu zobaczcie sobie jak wygląda wsparcie Ruchu i Wisły gdzie jest póki co tylko układ...

Ogólnie derby dla Gieksy bardzo mocno nie udane:
-problem z zapełnieniem stadionu(na ostatnią chwilę) co jest wg mnie największą kompromitacją
-żadnej akcji/rewanżu za 44, poza "bohaterskim" nagraniem filmiku pod stadionem Ruchu
-oprawa mizeria przez duże M
-no i wynik :)

niezwykle obiektywny wpis, moim zdaniem oprawa przyzwoita, dużo trochę tego anty dopingu ale z drugiej strony nie ma się co dziwić, największy wróg w dodatku po tylu latach. Zresztą podobnie jest w Chorzowie więc nie rozumiem czemu niektórzy ze strony Ruchu się oburzają na anty doping itp. Co do liczb wspomagających nie wiem jak jest, nie moje podwórko ale pisanie o czyjejś sztamie w porównaniu jej do swojej z Wisłą zakrawa na mega hipokryzję, a na czym ta wasza sztama/układ jest oparta poza biznesem? Na przyjaźni? Chyba tylko sami kibice Ruchu próbują w to uwierzyć i sobie wmawiają że jest inaczej bo jakieś 2 miesiące przed przybiciem tego wszystkiego to byście się pozabijali nawzajem. Nie ma aktualnie śmieszniejszego układu niż wasze WRWE i wszyscy doskonale widzą na jakich wartościach a w zasadzie ich braku to jest to wszystko oparte. Już chyba lepsza ta sztama koalicji oparta na nienawiści do kogoś niż typowa biznesowa. Wracając do samych derbów, oczekiwałem czegoś więcej ale może fakt o braku kibiców gości spowodował, że były one takie nijakie, przynajmniej z perspektywy fotela. Zapewne na dzielnicach czy FC to wyglądało inaczej, choć z drugiej strony wojewodowie czy policja zniszczyły już klimat większości derbów w Polsce i to jest smutne, że jako kibice na to się godzimy.

A jeszcze odniosę się do tego filmiku spod stadionu Ruchu bo akurat mnie to bardzo śmieszy, pamiętam dużo różnych filmików mających na celu dać pstryczka w nos przeciwnikowi ze strony Ruchu i wg kibiców Ruchu były kozackie, pod tym centrum handlowym jak tam malowaliście graffiti czy paliliście flagę pytaliście gdzie jest Gieksa a ja mam pytanie - jaka jest różnica w tych waszych wszystkich filmikach? Zarówno jedna i druga strona nagrywa to w takich momentach, że jeśli ma się odrobinę oleju w głowie to zdaje sobie sprawę z braku możliwości reakcji przeciwnika (czas, niemożność szybkiego zebrania się, już zapewne poinformowane służby itp). Poziom takich wypowiedzi jak ta powyżej pokazuje dlaczego nasze środowisko jest odbierane przez społeczeństwo jako środowisko imbecyli, właśnie przez tak ograniczony sposób rozumowania większości z nas.

Boni8

Post autor: Boni8 » 23.10.2017, 10:21

Jestem Z Miasta pisze:
23.10.2017, 01:11
fannn pisze:
22.10.2017, 21:50
Podbeskidzie bluzga w Opolu Odrę, a potem pisze w swojej relacji, że na powrocie 4 auta Odry coś kombinowały ale przez tych co zawsze "niestety do niczego nie dochodzi". Dość że bluzgali to jeszcze z relacji wynika, że byli chętni na starcie, świat zwariował :D
A niby dlaczego???. To juz mala ,malutka ekipa , nie moze sie sprawdzac ??? Bo Ty zabronisz? ... zycze Ci zebys mial takie jaja jak My... ... docen to, naprawde... docen... ...
Troche obiektywizmu I szacunku.... pytanie czy szacunek na tym forum jesze funkcjonuje. Dobrej nocy
Nie no poważnie, świat zwariował...

Emigrancik spoRtowy

Post autor: Emigrancik spoRtowy » 23.10.2017, 10:38

Oberschlesien14 pisze:
23.10.2017, 09:52
Co GieKSa miała zrobić żeby były derby dla niej? Zajebać 45 flag z magazynu?
Były akcje osiedlowe, mało kto się nimi chwalił. Na samych Katowicach chyba Ruch wyłapał na każdej swojej dzielnicy? Chyba tylko na Nikisz nie było żadnego wjazdu. Oprawa nie spasowała kibicenetowni, trudno. komplet zrobiony czy miesiąc przed meczem czy w dniu meczu to co za różnica? Co mecz można czytać komentarze, że GieKSa to już 1000-1500 kibiców. Przyszło nas 7100 i dalej można przeczytać o chujowej frekwencji.
Wolę pojechać w 700 do Bytowa niż jebnąć komplet raz do roku bo komuś się przypomniało, że GieKSa gra z Ruchem/Zagłębiem.

Odniosę sie do twoich wpisów co do kompletu , zerknij tylko na swoją zgodę i zapytaj na ile dni wczesniej sprzedali bilety na derby z Nami mimo iż Wiedzieli ze Ruchu nie będzie bo nie jeździ do Zabrza . Derby to sa derby w szczególności u Nas na Śląsku . I dla mnie dziwne to jest ze dopiero w dniu meczu sprzedajecie resztę kiedy tak bardzo jestescie anty Ruch . Co do wjazdu na dzielnice nie chce ani tego komentować bo po co . Co waszych opraw według mnie zrobione estetycznie przekaz jedni odbieraj tak a inni inaczej takie życie . Cieszy piro pewnie teraz wam sie posypią kary . Co do waszej małej frekwencji wiadomo jest ona spowodawoana w jakis sposób tym ze gracie juz tyle lat w niższych ligach ale z drugiej strony gdzie sa te osoby które pojechały na wyjazd na Bielsko na Bytów itp . Co do waszego wspomagania waszej zgody z Zabrza patrząc jakie podajecie liczby można odnieść wrażenie ze to Wam bardziej zależy bo to Gks wspiera bardziej Górnik . Mozesz sie do tego odnieść czym to jest spowodowane . Na sam koniec jak dla mnie derby bez echa . Brak gości zabija takie widowisko . Jedyny dobry akcent to piro ze strony Gieksiarzy i dużo bluzgów o co nie którzy płaczą ale do h*** to były derby i tak powinno byc zawsze ze ciśnie sie na swojego rywala , ciśnie piłkarzą przeciwnika zeby im sie odechciało grać tymbardziej ze nie maja wsparcia swoich kibiców .

Mareczek86

Post autor: Mareczek86 » 23.10.2017, 10:38

Czyli myślisz, że Wisła,Ruch i Widzew mają układ/sztame biznesową, a reszta Polski ma układy/zgody stricte kibicowskie i nie mają żadnego podłoża $$ ? Hipokryzją to j**** od takich ludzi jak Wy. Legia oklepie Polonie podczas MN/repry to mogą bo Polonia ma być wszędzie jebana i basta, jak WRWE oklepała pare osób to już "śmiecie" bijący rodaków. Jak mój klub/moja zgoda zdobędzie flagę z magazynu to wszystko git, ale jak kosa wykręci taki numer to "k**** bez honoru,złodzieje. W każdym mieście jest walka na kosy i walka o wpływy, ale to Kraków jest ten niehonorowy. Przestańcie żyć w swoim wyimaginowanym świecie ludzi zasad bo tam gdzie jest hajs tam nie ma i nigdy nie będzie zasad.
Takich przykładów jak wyżej są setki..

Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 » 23.10.2017, 11:05

Wsparcie dla Górnika to jakiś farmazon który został powielany na tych wszystkich śmiesznych portalach. Liczby są podobne jak Żaboli na GieKSie jak i w drugą stronę i poza mobilizacjami to są to liczby rzędu kilkunastu osób na szpil i jeżdzą znane twarze, wspieramy Górnik w podobnych liczbach jak i Banik. Jeśli poza młynem jest 100 kibiców z Katowic przy 22k na mecz to spoko
Górnik ma nowy stadion geniuszu. Pokaż mi u kogoś lepszą frekwencję niż u nas i na Ruchu na starym stadionie. Nie ma.
Pokaż mi kogoś w I lidze o lepszych liczbach. Nie ma.
Do was możemy się porównać gdy po 3-4 latach będziecie biegać po wioskach.
Możemy porównać się do ZS, które gra chujnie podobną do nas i nie wystawia młyna i jeżdzą w chujowych liczbach. Jak w Sosnowcu powstanie stadion i wrócą do ekstraklasy to daje sobie rękę uciąć, że 20k jest spokojnie w ich zasięgu. To wciąż jest piłka nożna i to piłka najbardziej ściąga ludzi na stadion.

Barwieiuk

Post autor: Barwieiuk » 23.10.2017, 11:58

Gks Katowice wczoraj pokazał że sa i trzeba było im grac derby co tydzień.Gdzie ci ludzie sa w dniu innych meczy?
Barak 1 cyklon b :twisted: j**** j**** antife :mrgreen: :twisted:

Emigrancik spoRtowy

Post autor: Emigrancik spoRtowy » 23.10.2017, 11:59

Oberschlesien14 pisze:
23.10.2017, 11:05
Wsparcie dla Górnika to jakiś farmazon który został powielany na tych wszystkich śmiesznych portalach. Liczby są podobne jak Żaboli na GieKSie jak i w drugą stronę i poza mobilizacjami to są to liczby rzędu kilkunastu osób na szpil i jeżdzą znane twarze, wspieramy Górnik w podobnych liczbach jak i Banik. Jeśli poza młynem jest 100 kibiców z Katowic przy 22k na mecz to spoko
Górnik ma nowy stadion geniuszu. Pokaż mi u kogoś lepszą frekwencję niż u nas i na Ruchu na starym stadionie. Nie ma.
Pokaż mi kogoś w I lidze o lepszych liczbach. Nie ma.
Do was możemy się porównać gdy po 3-4 latach będziecie biegać po wioskach.
Możemy porównać się do ZS, które gra chujnie podobną do nas i nie wystawia młyna i jeżdzą w chujowych liczbach. Jak w

Sosnowcu powstanie stadion i wrócą do ekstraklasy to daje sobie rękę uciąć, że 20k jest spokojnie w ich zasięgu. To wciąż jest piłka nożna i to piłka najbardziej ściąga ludzi na stadion.
[/

Dobrze może i masz racje ale z tym ze Górnik ma nowy stadion to troche strzeliłeś w stopę bo Oni nawet i na starym chodzili i był komplet . Tu nie chodzi o porównanie Was czy Nas . Tylko pytanie proste gdzie sa u Was ci ludzie co tak licznie śmigają na wyjazdy . I co do wsparcia Waszego kiedy wspieracie Ksg a Górnika Was to troche liczy jednak sie różnią . Patrzac obiektywnie to Wy jeździcie liczniej wspierać Ksg . I ostanie , ale chyba bardziej śmigacie wspierać Banik niż Ksg geniuszu .

kilof

Post autor: kilof » 23.10.2017, 12:04

Zamknijcie ten wątek bo juz się zaczyna pierścienie o niczym....

krzysiek

Post autor: krzysiek » 23.10.2017, 12:14

Oberschlesien14 pisze:
23.10.2017, 11:05
Możemy porównać się do ZS, które gra chujnie podobną do nas i nie wystawia młyna i jeżdzą w chujowych liczbach. Jak w Sosnowcu powstanie stadion i wrócą do ekstraklasy to daje sobie rękę uciąć, że 20k jest spokojnie w ich zasięgu. To wciąż jest piłka nożna i to piłka najbardziej ściąga ludzi na stadion.
Cos ci sie kolego pomylilo. Akurat wyjazdy ida nam calkiem ok. Zerknij sobie na ranking wyjazdowy na 12zawodniku.
To ze sie zmobilizowaliscie do Bytowa a nas pojechalo 8 dyszek nie znaczy ze mamy "chujowe" liczby.
Mlyn u nas to inna historia ale jak widac 2 ostatnie mecze przyniosly poprawe.
DWA KLUBY-DWA MIASTA-JEDNA PRZYJAŹŃ
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC & BKS BIELSKO

Dex Dexter

Post autor: Dex Dexter » 23.10.2017, 12:29

Ja p******* ile ekspertów z Ruchu od ilości wsparcia ze strony Gieksy i Górnika.Nic nie robią tylko analizują kto kogo wspierał.Serio beka z niektórych.

Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 » 23.10.2017, 12:36

Emigrancik spoRtowy, operujesz na jakiś zmyślonych liczbach, a ja Ci przedstawiam jak to jest w rzeczywistości. Jeśli mi nie wierzysz to trudno i temat mamy zakończony.
krzysiek, te rankingi nie zawsze są miarodajne. Masz możliwość podrzucenia, nawet na pw wasze liczby z I ligi? Wydaje mi się, że są sporo słabsze od nas, a wasze tereny są porównywalne do naszych. Na Bytovie nie było mobilizacji, a jedynie długa przerwa bez wyjazdów. Mobilizacja to była do Bielska i pojechało nas raptem 300-400 osób więcej.

Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 » 23.10.2017, 12:47

Krzysiek z ciekawości zobaczyłem ten ranking na 12zawodniku i w tamtym roku:
1. Górnik Zabrze 1133.04 ----- 1 rok w I lidze i awans
2. GKS Katowice 947.80 ------ 11 rok w I lidze
3. Zagłębie Sosnowiec 570.72 ------ 20 lat poza ekstraklasą?
Spójrz na różnice w cyfrach( tam są też podane chyba tylko oficjalne liczby, czyli nie uwzględniają zakazów i nadkompletów?)
Do Górnika mieliśmy małą stratę, chociaż powinien zjeść ten ranking, a jednak wy do nas pomimo podobnej sytuacji macie dużo gorszy bilans.
W tym roku podobnie my mamy 456.14 , a ZS 212.62 więc to dwukrotna różnica choć jest jeszcze za wcześnie by coś porównywać.

yeyo

Post autor: yeyo » 23.10.2017, 12:57

[/quote]
Troche obiektywizmu I szacunku.... pytanie czy szacunek na tym forum jesze funkcjonuje. Dobrej nocy
[/quote]
dla tych co na niego zasługują to tak. Wy jak narazie pobluzgaliście na Odre, do szacunku daleka droga i raczej nie tędy
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/

nowa płyta, kupujcie -rozpowszechniajcie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/produkty/plyta-tadka-ostatni-rozkaz/

krzysiek

Post autor: krzysiek » 23.10.2017, 13:00

Oprocz Bytovii bylo nas wszedziej wiecej niz GKSy. Zobaczymy ilu nas bedzie w Bielsku ale sadze, ze gorzej niz wasz tysiac nie bedzie. Takze jeszcze raz: nasze liczby nie sa chujowe.
Dokladne obliczenia zostawiam statystykom. Koniec rozkminy z mojej strony
DWA KLUBY-DWA MIASTA-JEDNA PRZYJAŹŃ
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC & BKS BIELSKO

Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 » 23.10.2017, 13:34

Masz rację, poszperałem u was w galeriach. Mój błąd.

Rozkminiający

Post autor: Rozkminiający » 23.10.2017, 14:25

GKS z tą oprawą strzelił sobie tak samo w kolano jak Górnik wywieszający transparent w stronę Ruchu : Internet swoje ,a ulica swoje.
Jakby Wam to powiedzieć inaczej? Dla całości Ruchu jesteście takim samym przeciwnikiem , jak dla Was niebieskie Katowice.
Taka różnica skali .

Nurni F.

Post autor: Nurni F. » 23.10.2017, 14:26

Zdradzi ktoś wreszcie ilu Polonistów było obecnych w oddalonym aż o dwie godziny jazdy od Warszawy Sieradzu? Bo kilka osób pytało, a odpowiedzi nadal ani widu ani słychu.
Wartości to podstawa

Antykomunista

Post autor: Antykomunista » 23.10.2017, 14:39

Zastanawiają mnie negatywne komentarze odnośnie śląskich derbów, a konkretnie prezentacji Gieksy. O ile sama liczba '44' rzeczywiście wypadła zabawnie, to nie rozumiem całej reszty negatywnych komentarzy. Sporo pirotechniki, doping, pełne trybuny pomimo braku kibiców gości, ogólnie włożone w to sporo pracy i serca.

Kato_wice

Post autor: Kato_wice » 23.10.2017, 14:51

Rozkminiający pisze:
23.10.2017, 14:25
GKS z tą oprawą strzelił sobie tak samo w kolano jak Górnik wywieszający transparent w stronę Ruchu : Internet swoje ,a ulica swoje.
Jakby Wam to powiedzieć inaczej? Dla całości Ruchu jesteście takim samym przeciwnikiem , jak dla Was niebieskie Katowice.
Taka różnica skali .
A skąd ty możesz to wiedzieć? Na facebooku pisali?

Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 » 23.10.2017, 14:59

No według Ruchu NK było ich najlepszym FC, więc dzięki za ten rozkminiony komplement!

Rozkminiający

Post autor: Rozkminiający » 23.10.2017, 15:00

Kato_wice pisze:
23.10.2017, 14:51
Rozkminiający pisze:
Taka różnica skali .
Bądź poważny.

NMNKNZ

Post autor: NMNKNZ » 23.10.2017, 15:16

Rozkminiający pisze:
23.10.2017, 15:00
Kato_wice pisze:
23.10.2017, 14:51
Rozkminiający pisze:
Taka różnica skali .
Bądź poważny.
Tak GKS nie jest zadnym przeciwnikiem dla Ruchu to dlaczego robiliscie fieste po meczu jakbyscie zdobyli co najmniej majstra... badz powazny .

nonameboy

Post autor: nonameboy » 23.10.2017, 15:25

Ja tak troche z innej beczki na temat derbów Śląska. Bardzo mnie w tych czasach wkurwia brak szacunku do własnych flag. Straciliśmy dwie, trzy, dziesięć czy czterdzieści flag? c*** tam zrobimy nowe, i też będzie spoko. Kiedyś flagi to była świętość, dzis jak widać można sobie je tracić, robić nowe, byle by były ładne i najlepiej groźne. Śmiejecie sie z zachodnich ekip, ze sprzzetowcy, cipy, pedały, ale np we Włoszech jak ktos straci flage to ekipa ulega samorozwiązaniu, i to wlasnie tam mozna zobaczyc szcunek dla barw. I tyczy się to nie tylko GieKSy, ale wszystkich tak postępujących, dlatego np szacunek dla Rakowa, ze po stracie RKS Raków nie zrobił sobie Raków RKS dajmy na to, bo tak to dzisiaj wyglądało w Katowicach.

siwy_rr

Post autor: siwy_rr » 23.10.2017, 15:28

Oboje bądźcie poważni :)

Wiadomo że derby elektryzowały cały region a szczególnie niebieską i trójkolorową stronę. Derby to derby.
faktem myślalem ze bedzie coś wiecej sie działo po za osiedlowymi ganiankami.
Największy minus to brak gości.
Największy plus to pełno piro i dywan z barw co kiedyś było niepisaną tradycją dziś jest rzadkością.
Kilka opraw było. Ciekawe będą derby przy Cichej za pare miesięcy. Teraz piłeczka jest po stronie niebieskich zobaczymy co oni pokarzą.

_Piast1945

Post autor: _Piast1945 » 23.10.2017, 15:32

nonameboy pisze:
23.10.2017, 15:25
Ja tak troche z innej beczki na temat derbów Śląska. Bardzo mnie w tych czasach wkurwia brak szacunku do własnych flag. Straciliśmy dwie, trzy, dziesięć czy czterdzieści flag? c*** tam zrobimy nowe, i też będzie spoko. Kiedyś flagi to była świętość, dzis jak widać można sobie je tracić, robić nowe, byle by były ładne i najlepiej groźne. Śmiejecie sie z zachodnich ekip, ze sprzzetowcy, cipy, pedały, ale np we Włoszech jak ktos straci flage to ekipa ulega samorozwiązaniu, i to wlasnie tam mozna zobaczyc szcunek dla barw. I tyczy się to nie tylko GieKSy, ale wszystkich tak postępujących, dlatego np szacunek dla Rakowa, ze po stracie RKS Raków nie zrobił sobie Raków RKS dajmy na to, bo tak to dzisiaj wyglądało w Katowicach.

Nie tylko Gks robil nowe flagi.
Mlyn Gieksy jak widac spory i konkretny ale oprawa jak na nich to nic ciekawego.

oli1988

Post autor: oli1988 » 23.10.2017, 15:46

siwy_rr pisze:
23.10.2017, 15:28

Wiadomo że derby elektryzowały cały region a szczególnie niebieską i trójkolorową stronę. Derby to derby.
Największy plus to pełno piro i dywan z barw co kiedyś było niepisaną tradycją dziś jest rzadkością.
Kilka opraw było. Ciekawe będą derby przy Cichej za pare miesięcy. Teraz piłeczka jest po stronie niebieskich zobaczymy co oni pokarzą.

My to raczej nie mamy za dużo do udowodnienia Gieksie raczej oni nam.Ale cokolwiek byśmy nie zrobili to pamiętaj, że naszą oprawę mogą stanowić ich flagi i itak będzie wyglądało kozacko.

Jeszcze jedno słówko a propo derbów, o ile zawsze doceniałem zdolności plastyczne i pomysłowość Ultras Gieksa, wiele opraw mieli naprawdę świetnych, byli chyba też pionierami podwieszanych opraw w Polsce, to o tyle uważam, że te konkretne oprawy były słabe, naprawdę słabe i to zarówno jeśli chodzi o wykonanie jak i pomysłowość. Jedyna, która faktycznie się broni to napis Katowice z przesłaniem.

1964>1920 tego nawet mi się nie chce komentować, strzał nawet nie w stopę a w głowę, zle podwieszona, srednie wykonanie, prawda jest taka, że jakby taką oprawę zrobił Ruch z tym samym hasłem to miałoby to więcej sensu (wiadomo 44).

Psychoza Strachu, też jakaś niedopracowana kompletnie nie rozumiem co autor miał a myśli, 2 grafiki kompletnie nie łączące się z sobą.Chyba zrobione to tylko po to, żeby móc potem podymić pirotechniką.

Co do samej frekwencji to też bez szału, to że do ostatniej chwili były bilety, to że nie wypełniliście również sektora gości, który tego dnia nie musieliście udostępniać i mogliście go wykorzystać dla siebie jak to się robi na Legii, Wiśle czy Górniku to chyba najlepiej świadczy o tym, że coś się złego dzieje na Bukowej.

NMNKNZ

Post autor: NMNKNZ » 23.10.2017, 17:30

nonameboy pisze:
Rakow flagi stracil nam zostaly skradzione .

Pszczyna_yno_Ruch

Post autor: Pszczyna_yno_Ruch » 23.10.2017, 17:33

NMNKNZ pisze:
23.10.2017, 17:30
nonameboy pisze:
hahaha no debil, przecież wasi koledzy sami przyznali że ultrasi stracili flagi bo byli na miejscu, jak dlugo jeszcze bedziecie okłamywac samych siebie i wmawiać sobie że nic się nie stało?

skoczow

Post autor: skoczow » 23.10.2017, 18:34

Pszczyna_yno_Ruch pisze:
23.10.2017, 17:33
NMNKNZ pisze:
nonameboy pisze:
hahaha no debil, przecież wasi koledzy sami przyznali że ultrasi stracili flagi bo byli na miejscu, jak dlugo jeszcze bedziecie okłamywac samych siebie i wmawiać sobie że nic się nie stało?
Jak stracili pajacu? Nie zostaly nikomu skrojone tylko zabrane po wylamaniu kilku drzwi.

SturmgewehR 44

Post autor: SturmgewehR 44 » 23.10.2017, 19:11

skoczow pisze:
23.10.2017, 18:34
Pszczyna_yno_Ruch pisze:
23.10.2017, 17:33
NMNKNZ pisze:

Jak stracili pajacu? Nie zostaly nikomu skrojone tylko zabrane po wylamaniu kilku drzwi.
ty się synek już nie kompromituj bo w każdym poście dupisz alajny że nóż sie w kapsie otwiera.
Zajmij się np. na tej twojej wiosce rzeką Wisłą, żeby ci chałpy nie zalała a nie tematami o których nie masz zielonego pojęcia
2020r. VIII krucjata - przeciwko bolszewizmowi
DEUS VULT

STnaFejku

Post autor: STnaFejku » 23.10.2017, 19:15

ja rozumiem, że w Chorzowie jest bieda, ale myślałem, że placówki oświatowe na poziomie podstawowym funkcjonują, a tutaj już kilku dżentelmenów spod znaku niebieskiej eRki i chyba nie tylko nie widzi różnicy miedzy znakiem matematycznym odejmowania - , a znakiem wyższości czyli >.

PS. Nie kibicuje żadnej z derbowych stron, do obu mi tak daleko jak niektórym do podstawówki

Szyderczy Paluszek

Post autor: Szyderczy Paluszek » 23.10.2017, 19:24

oli1988 pisze:
23.10.2017, 15:46
siwy_rr pisze:
23.10.2017, 15:28

My to raczej nie mamy za dużo do udowodnienia Gieksie raczej oni nam.Ale cokolwiek byśmy nie zrobili to pamiętaj, że naszą oprawę mogą stanowić ich flagi i itak będzie wyglądało kozacko.

Jeszcze jedno słówko a propo derbów, o ile zawsze doceniałem zdolności plastyczne i pomysłowość Ultras Gieksa, wiele opraw mieli naprawdę świetnych, byli chyba też pionierami podwieszanych opraw w Polsce, to o tyle uważam, że te konkretne oprawy były słabe, naprawdę słabe i to zarówno jeśli chodzi o wykonanie jak i pomysłowość. Jedyna, która faktycznie się broni to napis Katowice z przesłaniem.

1964>1920 tego nawet mi się nie chce komentować, strzał nawet nie w stopę a w głowę, zle podwieszona, srednie wykonanie, prawda jest taka, że jakby taką oprawę zrobił Ruch z tym samym hasłem to miałoby to więcej sensu (wiadomo 44).

Psychoza Strachu, też jakaś niedopracowana kompletnie nie rozumiem co autor miał a myśli, 2 grafiki kompletnie nie łączące się z sobą.Chyba zrobione to tylko po to, żeby móc potem podymić pirotechniką.

Co do samej frekwencji to też bez szału, to że do ostatniej chwili były bilety, to że nie wypełniliście również sektora gości, który tego dnia nie musieliście udostępniać i mogliście go wykorzystać dla siebie jak to się robi na Legii, Wiśle czy Górniku to chyba najlepiej świadczy o tym, że coś się złego dzieje na Bukowej.
W mojej opinii Ultrasi Gieksy i tak biją Was na głowe jezeli chodzi o oprawy. Nie pamiętam żeby Ruch gdzieś zaprezentował sie jakos wybitnie, a Gieksa robiła to często. Moze oprawa derbowa nie była tak efektowna jak wcześniejsze ale to i tak wiecej niż Wy. Do Gieksy jest mi daleko wiec jest to moja obiektywna opinia.

Mr.Big

Post autor: Mr.Big » 23.10.2017, 19:31

Gdyby nie brak kibiców Ruchu to te derby wyglądały jakby przenieść się w czasie ok 10 lat. Czyli kiedy takie pojedynki jeszcze miały klimat. Dobra postawa GKS a kibice Niebieskich zanim zaczną bić pianę niech popatrzą lepiej na oprawy robione przez ich ultrasów.

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 23.10.2017, 19:38

STnaFejku pisze:
23.10.2017, 19:15
ja rozumiem, że w Chorzowie jest bieda, ale myślałem, że placówki oświatowe na poziomie podstawowym funkcjonują, a tutaj już kilku dżentelmenów spod znaku niebieskiej eRki i chyba nie tylko nie widzi różnicy miedzy znakiem matematycznym odejmowania - , a znakiem wyższości czyli >.

PS. Nie kibicuje żadnej z derbowych stron, do obu mi tak daleko jak niektórym do podstawówki
Odezwał się uczony i miastowy z bogatej okolicy. :)

Frekwencja na GKS jak najbardziej na plus, jeden c*** czy na ostatni moment czy 7 miesięcy przed meczem, jest komplet? Jest. Na c*** drążyć?
Co do opraw, starałem się zrozumieć przesłanie GKSy, ale praktycznie każda interpretacja mówi mi, że odjebali coś dziwnego, ale w sumie j**** - nie mój problem. Za to trzeba uczciwie przyznać, że sektorówki i transy starannie wykonane.
Psychoza Nienawiści - wiadomo oprawa anty, ale całkowicie dziwna, po zaprezentowaniu starannie zrobionego transu wchodzą dwie sektorówki raczej słabo spójne ze sobą heh, ale e/R\eczki to trzeba Wam ku*** przyznać malujecie ładniejsze od nas. ;)
Chaos z piro w c*** na plus!

Z naszej strony ważne jest to, że udało się zjebać GKSie fajnie zapowiadający się dzień. :)
DE/R\BY NASZE !

szybowiec22

Post autor: szybowiec22 » 23.10.2017, 20:49

Czytam i czytam 7 stronę już i oczom nie wierze. nikt tu nie najeżdża po Wiśle Legii czy Widzewie jak co kolejkę, coś się stało???
gdzie ci wszyscy kumacze którzy co kolejkę wieszcza kryzys i upadek Wisły i całego WRWE.

na_chwile

Post autor: na_chwile » 23.10.2017, 21:35

Gieksa brawo. Choć na tak wyczekiwany mecz, spodziewałem się duuuuzo lepszej oprawy, przecież już takie robiliscie.

donhichot

Post autor: donhichot » 23.10.2017, 21:49

STnaFejku pisze:
23.10.2017, 19:15

Zapomniałeś chyba tylko dodać, że wynikiem odejmowania jest różnica, którą to na transparencie poniżej tej sektorówki Gieksa umieściła. "Jak nikt znamy różnicę". Więc nie błaźnij się.

ODPOWIEDZ