UltraBoys pisze:Chcę zrobić flagę szytą, mam pytanie... jak robicie szablony pod litery i motywy? drukujecie je czy może używacie do tego rzutnika? Jeżeli w grę chodzi rzutnik to jak dokładnie wygląda taka czynność. Może być pw, z góry dzięki za odp.
szkicujesz i wycinasz litery z jednego materiału i przyszywasz do drugiego.
Czy taka folia nada się na zrobienie podświetlanego transu?Grubość 0,20 mm. Grubszej nie znalazłem nigdzie.Pytanie czy będzie wytrzymała na trans o długości np 7m. [link]
Do motywów "przezroczystych" chce dać folie "białą" tylko pytanie jak ją połączyć z czarną? na zszywki? Czy może jakiś klej?
Może głupie pytania dla niejednego z Was ale za odpowiedzi będę wdzięczny.
Siergiej_LP pisze:Czy taka folia nada się na zrobienie podświetlanego transu?Grubość 0,20 mm. Grubszej nie znalazłem nigdzie.Pytanie czy będzie wytrzymała na trans o długości np 7m. [link]
Do motywów "przezroczystych" chce dać folie "białą" tylko pytanie jak ją połączyć z czarną? na zszywki? Czy może jakiś klej?
Może głupie pytania dla niejednego z Was ale za odpowiedzi będę wdzięczny.
Taka folia w zupełności wystarczy. Natomiast co do podklejenia białą folią - taśma dwustronna :)
Jak zrobić litery na transie do oprawy...?
Chodzi mi przede wszystkim o to czym je robicie farba,spray... kontury liter jak zrobić...?
Będę wdzięczny za pomoc...!
Pozdro :)
Transparent farba olejna, spreju nie polecam. Na początku rysujesz kontur markerem lub kredą, potem oczywiście jedziesz po konturze pędzlem i wypełniasz środki, czekasz kilka godzin aż wyschnie i trans gotowy do użycia.
www.facebook.com/szycieflag
Kontakt: [email protected], gg: 35111396 SKS WIGRY SUWAŁKI 1947
Witam serdecznie zwracam się z pytaniem o materiał na flagę szyta z dużą ilością drobnych szczegółów
Penie znajdzie się jakiś ogarnięty gość który zna się na rzeczy i jest obyty w tych sprawach chodzi mi o rodzaj materiały stylon odpada bo jest nie trwały myślałem o płótnie ;D Czekam na wasza opinie
Dobrze sprawdza się dederon. Wystarczy przejść się do dobrego sklepu z tkaninami (w którym masz duży wybór gatunkowy i kolorystyczny) i samemu złapać do ręki kilka rodzajów materiału.. Sprawdzić pod światło jego "prześwit", elastyczność (mocno sprężynujący może uciekać pod maszyną) no i najważniejsze - jego fakturę.
Założyłem osobny temat ale tu chyba będzie lepiej napisać... Może ktoś pomoże..?!
Siema
Mam pytanko kupiłem podszewkę(śliska ale jakaś dziurkowana) będzie dobra...?
W jaki sposób przelać projekt na płótno? rzutnik czy jakiś inny sposób...?
Czym malować? Farba(pędzle czy wałek) ? Czy lepiej sprayem...?
Będę wdzięczny za pomoc..
do ultrasik jeżeli chodzi o malowanie serdecznie polecam wałek kuweta i farba olejna o przerzucenie projektu na materiał jak ci wygodnie możesz zakupić w papierniczym szary papier i sam zrobić szablony jeśli masz możliwość polecam rzutnik dużo szybciej idzie ;D.Jeżeli posiadasz podszewkę stylonowa to sprawdzi się idealnie pozdr.
Czym malować? Farba(pędzle czy wałek) ? Czy lepiej sprayem...? =
Malować za pomocą wałka którym wypełnisz litery namalowane pędzlem ;)
Jeśli chodzi o farbe to osobiście to zamiast olejnej polecam Nitro.Szybko schnie,dobrze kryje i jest dość wydajna, nie wiem jak z ceną bo nigdy nie byłem przy kupnie.Jeśli chcesz troche zaoszczędzić to możesz kupić rozpuszczalnik i wymieszać żeby było jej więcej.Jak masz pieniądze i potrafisz się bawić puchami to próbuj puchami.Pamiętaj tylko żeby nie kupować puch w castoramie i innych budomarketach bo są chujowe.Najlepsze to Montana Black (około 16 zł za puchę) albo tańsze Dopy (12 zł za puche)
W jaki sposób przelać projekt na płótno? rzutnik czy jakiś inny sposób...?=
Jak masz rzutnik to przelej projekt na płótno za pomocą rzutnika bo jest dużo prościej, a jak nie masz to musisz liczyć na własne umiejętności
Mam pytanko kupiłem podszewkę(śliska ale jakaś dziurkowana) będzie dobra...?=
Powinna się sprawdzić .
transy na dwa kije czym malować?są jakieś specjalne farbki do malowania na materiale?no i jaki materiał?zwykła podszewka może być czy lepiej materiał bardziej "prześcieradłowy?
HC pisze:transy na dwa kije czym malować?są jakieś specjalne farbki do malowania na materiale?no i jaki materiał?zwykła podszewka może być czy lepiej materiał bardziej "prześcieradłowy?
Czasem ręce opadają podczas wertowania forum.. Przecież wszystko uzależnione jest od: ilości kolorów na sztycówce, ogólnej ilości sztuk i skomplikowania wzoru.. Jeśli sztycówka jest np. koloru białego a a nieskomplikowany napis/wzór czarnego to po co kombinować? Kupujesz belkę podszewki +/- 100 m x 150 cm za śmieszne +/- 200 zł i nie bawisz się w żaden droższy materiał prześcieradłowy. Specjalne farby? Jest sens machania pędzlem? Kupujesz Montany, Mołotowy, Beltony czy na co Cię stać i w 10 minut w 5-6 osób od szablonu robisz 100-200 sztycówek.. Przecież nie ma sensu płacić 3,5-5 zł za mb materiału..
Wiem, że nie w temacie, ale nie wiedziałem gdzie napisać. Wiecie może gdzie zakupić kolorowe serptentyny, takie ja na przykład zaprezentowała ostatnio Wisła. Z góry dzięki za odpowiedź
Z tymi nogami na fladze wygląda to trochę dwuznacznie i widząc samą fotkę, pomyślałbym że Antifa odniosła największy sukces w przeciągu ostatnich kilku lat.