Flagi robione własnorecznie
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
smyczkidlakibic
Re: Flagi robione własnorecznie
ok dz a na przezroczystą część
-
Fanatyk_1919
Przeźroczystą folie, też znajdziesz w ogrodniczym ;)
-
Siergiej_LP
Czy taka folia nada się na zrobienie podświetlanego transu?Grubość 0,20 mm. Grubszej nie znalazłem nigdzie.Pytanie czy będzie wytrzymała na trans o długości np 7m. http://www.rewot.pl/index.php?p=gallery ... 1&iPhoto=1
Do motywów "przezroczystych" chce dać folie "białą" tylko pytanie jak ją połączyć z czarną? na zszywki? Czy może jakiś klej?
Może głupie pytania dla niejednego z Was ale za odpowiedzi będę wdzięczny.
Do motywów "przezroczystych" chce dać folie "białą" tylko pytanie jak ją połączyć z czarną? na zszywki? Czy może jakiś klej?
-
Ultra-Projects
- Kontakt:
Taka folia w zupełności wystarczy. Natomiast co do podklejenia białą folią - taśma dwustronna :)Siergiej_LP pisze:Czy taka folia nada się na zrobienie podświetlanego transu?Grubość 0,20 mm. Grubszej nie znalazłem nigdzie.Pytanie czy będzie wytrzymała na trans o długości np 7m. http://www.rewot.pl/index.php?p=gallery ... 1&iPhoto=1
-
Siergiej_LP
Dzięki bardzo za szybką i treściwą odpowiedź:)Ultra-Projects pisze:
Taka folia w zupełności wystarczy. Natomiast co do podklejenia białą folią - taśma dwustronna :)
Siemka wszystkim :)
Proszę o pomoc...
Jak zrobić litery na transie do oprawy...?
Chodzi mi przede wszystkim o to czym je robicie farba,spray... kontury liter jak zrobić...?
Będę wdzięczny za pomoc...!
Pozdro :)
Proszę o pomoc...
Jak zrobić litery na transie do oprawy...?
Chodzi mi przede wszystkim o to czym je robicie farba,spray... kontury liter jak zrobić...?
Będę wdzięczny za pomoc...!
Musisz kupić taki duży blok kolorowy i wycinać literki, najlepiej od linijki je rysować, bo wtedy trans będzie estetycznie wykonany.
Jakimi farbami najlepiej malować na podszewce poliestrowej? cos w miare taniego
flaga malowana (wykonana w jeden dzien nastepnego gotowa do użycia)

Podbijam
Jakie farby używać najlepiej...?
Transparent farba olejna, spreju nie polecam. Na początku rysujesz kontur markerem lub kredą, potem oczywiście jedziesz po konturze pędzlem i wypełniasz środki, czekasz kilka godzin aż wyschnie i trans gotowy do użycia.ultrasik pisze:Podbijam
Dzieki wielki :)
Pozdro:)
Pozdro:)
A mam jeszcze jedno pytanie...
Jakie materiały używacie pod transy na oprawę i pod sektorówki na oprawę...?
Jakie materiały używacie pod transy na oprawę i pod sektorówki na oprawę...?
Siema, na początku tematu są zdjęcia flag robionych własnoręcznie przez kibica ŁKSu Łomża, ma ktoś do Niego kontakt?
-
Realista PL
Witam serdecznie zwracam się z pytaniem o materiał na flagę szyta z dużą ilością drobnych szczegółów
Penie znajdzie się jakiś ogarnięty gość który zna się na rzeczy i jest obyty w tych sprawach chodzi mi o rodzaj materiały stylon odpada bo jest nie trwały myślałem o płótnie ;D Czekam na wasza opinie
Penie znajdzie się jakiś ogarnięty gość który zna się na rzeczy i jest obyty w tych sprawach chodzi mi o rodzaj materiały stylon odpada bo jest nie trwały myślałem o płótnie ;D Czekam na wasza opinie
-
Przybijpiątke
Dobrze sprawdza się dederon. Wystarczy przejść się do dobrego sklepu z tkaninami (w którym masz duży wybór gatunkowy i kolorystyczny) i samemu złapać do ręki kilka rodzajów materiału.. Sprawdzić pod światło jego "prześwit", elastyczność (mocno sprężynujący może uciekać pod maszyną) no i najważniejsze - jego fakturę.
Założyłem osobny temat ale tu chyba będzie lepiej napisać... Może ktoś pomoże..?!
Siema
Mam pytanko kupiłem podszewkę(śliska ale jakaś dziurkowana) będzie dobra...?
W jaki sposób przelać projekt na płótno? rzutnik czy jakiś inny sposób...?
Czym malować? Farba(pędzle czy wałek) ? Czy lepiej sprayem...?
Będę wdzięczny za pomoc..
Siema
Mam pytanko kupiłem podszewkę(śliska ale jakaś dziurkowana) będzie dobra...?
W jaki sposób przelać projekt na płótno? rzutnik czy jakiś inny sposób...?
Czym malować? Farba(pędzle czy wałek) ? Czy lepiej sprayem...?
Będę wdzięczny za pomoc..
do ultrasik jeżeli chodzi o malowanie serdecznie polecam wałek kuweta i farba olejna o przerzucenie projektu na materiał jak ci wygodnie możesz zakupić w papierniczym szary papier i sam zrobić szablony jeśli masz możliwość polecam rzutnik dużo szybciej idzie ;D.Jeżeli posiadasz podszewkę stylonowa to sprawdzi się idealnie pozdr.
Dzięki za pomoc :D
Jak ktoś by jeszcze pomógł to z góry dzięki:D
Jak ktoś by jeszcze pomógł to z góry dzięki:D
Czym malować? Farba(pędzle czy wałek) ? Czy lepiej sprayem...? =
Malować za pomocą wałka którym wypełnisz litery namalowane pędzlem ;)
Jeśli chodzi o farbe to osobiście to zamiast olejnej polecam Nitro.Szybko schnie,dobrze kryje i jest dość wydajna, nie wiem jak z ceną bo nigdy nie byłem przy kupnie.Jeśli chcesz troche zaoszczędzić to możesz kupić rozpuszczalnik i wymieszać żeby było jej więcej.Jak masz pieniądze i potrafisz się bawić puchami to próbuj puchami.Pamiętaj tylko żeby nie kupować puch w castoramie i innych budomarketach bo są chujowe.Najlepsze to Montana Black (około 16 zł za puchę) albo tańsze Dopy (12 zł za puche)
W jaki sposób przelać projekt na płótno? rzutnik czy jakiś inny sposób...?=
Jak masz rzutnik to przelej projekt na płótno za pomocą rzutnika bo jest dużo prościej, a jak nie masz to musisz liczyć na własne umiejętności
Mam pytanko kupiłem podszewkę(śliska ale jakaś dziurkowana) będzie dobra...?=
Powinna się sprawdzić .
Jak chcesz jeszcze coś to pisz na priv, pzdr
Malować za pomocą wałka którym wypełnisz litery namalowane pędzlem ;)
Jeśli chodzi o farbe to osobiście to zamiast olejnej polecam Nitro.Szybko schnie,dobrze kryje i jest dość wydajna, nie wiem jak z ceną bo nigdy nie byłem przy kupnie.Jeśli chcesz troche zaoszczędzić to możesz kupić rozpuszczalnik i wymieszać żeby było jej więcej.Jak masz pieniądze i potrafisz się bawić puchami to próbuj puchami.Pamiętaj tylko żeby nie kupować puch w castoramie i innych budomarketach bo są chujowe.Najlepsze to Montana Black (około 16 zł za puchę) albo tańsze Dopy (12 zł za puche)
W jaki sposób przelać projekt na płótno? rzutnik czy jakiś inny sposób...?=
Jak masz rzutnik to przelej projekt na płótno za pomocą rzutnika bo jest dużo prościej, a jak nie masz to musisz liczyć na własne umiejętności
Mam pytanko kupiłem podszewkę(śliska ale jakaś dziurkowana) będzie dobra...?=
Powinna się sprawdzić .
Jak chcesz jeszcze coś to pisz na priv, pzdr
dzięki szklanka :)
szybka malowana robota

transy na dwa kije czym malować?są jakieś specjalne farbki do malowania na materiale?no i jaki materiał?zwykła podszewka może być czy lepiej materiał bardziej "prześcieradłowy?
My robimy po kosztach i zwykla farba olejna ..i podszewka odpada poszukajcie czegos grubszego co nie rozlewa farby na boki.
-
Przybijpiątke
Czasem ręce opadają podczas wertowania forum.. Przecież wszystko uzależnione jest od: ilości kolorów na sztycówce, ogólnej ilości sztuk i skomplikowania wzoru.. Jeśli sztycówka jest np. koloru białego a a nieskomplikowany napis/wzór czarnego to po co kombinować? Kupujesz belkę podszewki +/- 100 m x 150 cm za śmieszne +/- 200 zł i nie bawisz się w żaden droższy materiał prześcieradłowy. Specjalne farby? Jest sens machania pędzlem? Kupujesz Montany, Mołotowy, Beltony czy na co Cię stać i w 10 minut w 5-6 osób od szablonu robisz 100-200 sztycówek.. Przecież nie ma sensu płacić 3,5-5 zł za mb materiału..HC pisze:transy na dwa kije czym malować?są jakieś specjalne farbki do malowania na materiale?no i jaki materiał?zwykła podszewka może być czy lepiej materiał bardziej "prześcieradłowy?
Wiem, że nie w temacie, ale nie wiedziałem gdzie napisać. Wiecie może gdzie zakupić kolorowe serptentyny, takie ja na przykład zaprezentowała ostatnio Wisła. Z góry dzięki za odpowiedź
KKS CZARNI SOSNOWIEC
1. "KKS"

2. "CZARNI"

3. CELTYK

4. "1924"

1. "KKS"

2. "CZARNI"

3. CELTYK

4. "1924"

Z tymi nogami na fladze wygląda to trochę dwuznacznie i widząc samą fotkę, pomyślałbym że Antifa odniosła największy sukces w przeciągu ostatnich kilku lat.Szalik88 pisze:
3. CELTYK
Wiem, że dziwnie to wygląda, ale nogi były podniesione ;)
Pozdro!
Pozdro!
Siema już kilka razy pisałem w tym temacie ale mam jeszcze jedno pytanko...
Oglądałem ostatnio filmik Arki z przygotowania oprawy na mecz i moje pytanie w jaki sposób dobrze podzielić projekt na kartce żeby nie trzeba było używać rzutnika...?
Np. mam oprawę zaplanowaną na 4m szer i 3m dł i jak podzielić projekt na kartce żeby dobrze wyszło na materiale...?
Oglądałem ostatnio filmik Arki z przygotowania oprawy na mecz i moje pytanie w jaki sposób dobrze podzielić projekt na kartce żeby nie trzeba było używać rzutnika...?
Np. mam oprawę zaplanowaną na 4m szer i 3m dł i jak podzielić projekt na kartce żeby dobrze wyszło na materiale...?
Było poruszane już tu jakie farby, itp
A ja spytam z czego szyją flagi firmy typu Miras?
Co to za materiał?
A ja spytam z czego szyją flagi firmy typu Miras?
Co to za materiał?
ultrasik , najlepiej nałożyć siatkę na projekt , oczywiście robisz to w programie , i wtedy na materiał robisz takie same kratki i od tego rysujesz
No dobra ale w jakich proporcjach to zrobić...? Sekto ma mieć 4x3m więc jak to podzielić na kartce A4...? 1: do ilu...?
-
Lonely Rider
A miałeś matematykę w szkolę? Przecież to obliczenia na poziomie szkoły podstawowej... Trochę własnej inicjatywy, bo chyba chciałbyś mieć wszystko podane na tacy.
-
Przybijpiątke
Jaki masz problem? Jeżeli przyjmiesz sobie, że np. 1 cm na kartce to 10 cm w rzeczywistości to robisz sobie 40 cm x 30 cm i masz gotowe.. Sam ustalasz sobie wielkość kwadratów w siatce w zależności od tego, jak skomplikowany jest wzór i jakimi zdolnościami dysponujesz. Patrząc po poście - polecam zrobić siatkę z dużą ilością kwadratów. Ułatwi Ci to rysowanie. Tutaj w teledysku masz pokazane jak to wygląda w praktyce - http://www.youtube.com/watch?v=sHUXwBFA ... e=youtu.be
A ja mam pytanie gdzie dostać materiał na transparent ? Najlepiej na przeźroczysty żeby zostawić na litery.
Flaga Brzeziny Osiek uszyta przez kibiców.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
-
brunobannani