Derby Łodzi
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
wedlug mnie doping w pierwszej polowie dla widzewa. szczegolnie przez ostatnie 20min pierwszej polowy chociaz rewelacji nie bylo. druga polowa zdecydowanie dla lksu jesli chodzi o sprawy wokalne chociaz tez cicho i niewyraznie. w tej kwesti obie ekipy zdecydowanie ponizej oczekiwan. obie oprawy lksu bardzo dobre i tu trzeba elkse pochwalic. psiory przechodza samych siebie napierdalajac armatkami w lezacych chlopakow. uzywali tez granatow hukowych czy co to tam bylo i trzeba przyznac ze efekt robilo wybuchajac kilka razy miedzy ludzmi. ogolnie oprawy derbowe na plus doping na minus.
-
-
mam wrażenie ze Derby M. Łodzi to poligon doświadczalny Psów.. Kilka lat temu gaz na masową skale z Armatki połączony z wodą teraz granaty hukowe Przeraza mnie jedno za kilka lat albo i za rok będą testowac uzywane juz w HOndurasie i ogólnie ameryce płd. Dzwiekowych elementów rozprawiania sie z tłumem. Mam na myśli głośniki emitujace impuls tak silny ze zwala z nóg człowieka.. Niestety ale znajac życie k**** beda testować to na nas Kibicach vo jesteśmy ich potencjalnym zagorzeniem ... Petardy hukowe to chyba ściągneli od kibiców
Kserują 

CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD
-
Głownym powodem było ciągłe gazowanie nas, wrzucanie do naszego sektora jakis petard hukowych, nie mówiąc o laniu wodą. Ale fakt faktem doping w II polowie słaby.pasikonik pisze:po golu na 2:0 kibice Widzewa prawie w ogole nie spiewaja do samego konca meczu - krzykneli w ciagu 30 minut moze ze 2, 3 razy cos. Generalnie wypadli najgorzej pod wzgledem wokalnym od wielu wielu lat - sami to musza przyznac.
Ostatnio zmieniony 12.04.2008, 00:50 przez does.not.matter, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Na wielki plus nasza zbiórka pod centralem i pochód chodnikami, a w końcowej fazie po peronach dworca Łódź Kaliska
Liczba mysle sporo większa niż 2tyś, myśle że było nas ze 3,5 tyś. Doping nasz chujnia co tu ukrywac, dziś Łks wypadł lepiej w tym względzie, inna sprawa że przez większośc drugiej połowy były dymy z psami i o żadnym dopingu z naszej strony nie mogło byc mowy. Rzucamy w psiarnię kamorami, racami i wszystkim co było pod ręką, oni rewanżują się gazem i polewaczką. Ogólnie, gdyby nie przemarsz byłoby chujowo.

-
to jak to jest do konca?iluminati pisze:z pizdy sie wyklułeś i taka pizdą pozostaniesz ... jak czegoś nie wiesz do końca to sie nie wypowiadaj punktów w lidze nie załapiesz ..Marek Zimiński pisze:Fakty są takie, że ŁKS założyło faktycznie 3 żydów i nie mogą temu zaprzeczyć. Widzew nie miał z żydostwem nigdy nic wspólnego. Głupie zrymowanie Widzew-żydzew utarło się głupio w głowach wielu, i to tyle.MBTCh pisze:Jak to w końcu w tej Łodzi jest? Widzew śpiewa na ŁKS że żydzi, ŁKS na Widzew to samo, podobny stosunek do obu klubów ma cała Polska. Te kluby faktycznie żydki załozyły? Serio pytam, bez napinki (z mojej strony)
A zimne piwo i chrupki już ze mną czekają, na powrót internetowych chuliganów do domu, mam nadzieję się nie zawieść i ubawić konkretną napinką![]()
Bez napinki
-
wedlug mnie doping w pierwszej polowie dla widzewa.

ostatnie 15 minut pierwszej połowy a reszta tej części...
odpocznij, wyśpij się, ochłoń, przyzwyczaj się, że świat to nie tylko RTS
Piłkarsko, to nie ma o czym mówić - Widzew żenua, ŁKS przyjemnie zaskoczył, mogło być wyżej
Akcja psów na ich sektor, szkoda gadać
Tak czy owak, doping (ile z siebie ludzie potrafią dać, ile w nich drzemie potencjału...), oprawy, wynik....
Derby dla ŁKS-u bez dwóch zdań
Ostatnio zmieniony 12.04.2008, 01:38 przez Tabasco, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Co do naszego dopingu, w pierwszej połowie gdzies do 35 min bardzo dobry. Ostatnie 10min pierwszej połowy rządził Widzew (ogólnie w pierwszej połowie nieźle dawali, ale jakos nie na maxa). Nam zjebało sie nagłośnienie i przez te 10 min panował chaos. W drugiej połowie to już doping ŁKSy, nie zawsze równy,ale na Galerze panowała radość i to była prawdziwa zabawa. Na pewno wpływ miła na to wynik, a ze strony Widzewa polewanie gazem i petardy hukowe. Szczytem było polanie wodą i gazem chłopaka zwijającego flagę Widzewa. Stał sam , zwijał flagę jakies 15 sekund, po czym dostał za to z polewaczki. Jeden dostał chyba petardą hukową bo osunął się na ziemię i wynosiło go kilku ludzi. Poza tym wynik, do którego co by nie mówić kibice Widzewa nie są przyzwyczajeni. Troche można usprawiedliwić przeciwnika, ale też trzeba pochwalić ŁKS za zabawę i głośńe śpiewanie. Wiadomo jak jest na derbach, że na Galerze pojawiają się ludzie , którzy są tam raż na rundę. Derby nigdy nie były najlepszymi meczami kibicowskimi w wykonaniu gospodarzy ze względu na tych okazjonalnych kibiców. Tym razem jednak było bardzo przyzwoicie.
Co do opraw to Widzew mnie bardzo rozczarował, aż ludzie na Galerze nie wierzyli ze zrobili coś takiego.
Pierwsze oprawy dla porównania wyglądały tak
RTS
[link]
ŁKS
[link]
Następne oprawy Widzewa też słabe poza zatopionymi w czerwieni. Transparent z drugiej połowy rozkładany chyba z 10 min z hasłem: "Dwa lata starsi, trzy razy głupsi". to taka sama żenada jak nasz spod zegara o inwalidach. Tylko u nas to była jakaś inicjatywa pojedynczych jednostek i trans był widać zrobiony na szybko i z hasłem na poziomie 5 klasy podst., a u Widzewa był on w barwach ŁKS-y, zrobiony starannie, także to chyba "wyczyn" tamtejszej ultraski.
Ogólnie ze strony ŁKS-u bardzo dobre derby, na pewno też dzięki wynikowi. Widzew zwłaszcza ultrasowsko poniżej swojego poziomu. Na pewno są to najlepsze deby w Polsce.
KLUBEM ŁODZI JEST ŁKS !!!
p.s Piłkarsko to chyba nie mamy o czym dyskoutować.
Co do opraw to Widzew mnie bardzo rozczarował, aż ludzie na Galerze nie wierzyli ze zrobili coś takiego.
Pierwsze oprawy dla porównania wyglądały tak
RTS
[link]
ŁKS
[link]
Następne oprawy Widzewa też słabe poza zatopionymi w czerwieni. Transparent z drugiej połowy rozkładany chyba z 10 min z hasłem: "Dwa lata starsi, trzy razy głupsi". to taka sama żenada jak nasz spod zegara o inwalidach. Tylko u nas to była jakaś inicjatywa pojedynczych jednostek i trans był widać zrobiony na szybko i z hasłem na poziomie 5 klasy podst., a u Widzewa był on w barwach ŁKS-y, zrobiony starannie, także to chyba "wyczyn" tamtejszej ultraski.
Ogólnie ze strony ŁKS-u bardzo dobre derby, na pewno też dzięki wynikowi. Widzew zwłaszcza ultrasowsko poniżej swojego poziomu. Na pewno są to najlepsze deby w Polsce.
KLUBEM ŁODZI JEST ŁKS !!!
p.s Piłkarsko to chyba nie mamy o czym dyskoutować.
-
jimmyjazz pisze:
Widzew zwłaszcza ultrasowsko poniżej swojego poziomu. Na pewno są to najlepsze deby w Polsce.

jedna sektorowke robicie ktora jest srednia, a potem choragiewki w dodatku do derbow przez cala runde nic nie prezentujecie
My dzisiaj zrobilismy dwie bardzo dobre choreografie
wielka ilosc czerwonych transparentow na dwoch kijach z herbami w asyscie rac i hasla na plocie "WSZYSCY W CZERWIENI ZATOPIENI"
oraz "WIDZEWSKA DZICZ"
sektorowka plus haslo "WIESZ CO SIE LICZY? SZACUNEK WIDZEWSKIEJ DZICZY"!!
ale poczekajmy na fotki to porownamy oprawy
tydzien temu na meczu z Jaga pokazalismy takze dwie kozackie oprawy, a Wy to dopiero zaczynacie ultrasowac w tej rundzie:)
DERBY DLA ŁKSu pilkarsko zdecydowanie TAK,
kibicowsko niech sie wypowiedz najlepiej jakis bezstronne osoby ktorych bylo sporo na trybunie bedzie to wtedy w miare obiektywnie
-
Derleś masz problem z rozumieniem tekstu pisanego? Napisałem, że w derbach ultrasowsko wypadliscie poniżej swojego poziomu ( wysokiego np. mecz z Jagą). Napisałem też, że oprawa Zatopieni w czerwieni była ok. Ale chyba nie wmówisz mi , że nasza sektorówka w pierwszej połowie była średnia w porównaniu z żydowską menorą, którą dla nas namazgraliście. Co ty tu piszesz o rundzie, jak rozmowa się tyczy derbów. Porównaj sobie naszą oprawę u was ( ŁKS ŁÓDŹ POLSKA, ULICZNI WOJOWNICY - wykonanie) do tego co pokazaliści u nas. Sorry ale tym razem twoje uśmieszki jakoś nie wiele mają do rzeczywistości. Rozmawiamy o meczu derbowym a nie o waszych kozackich oprawach z Jagą.
-
-
Miałem dość bliską "przyjemność" z tym granatem hukowym, nie jest tak strasznie.
Nasza liczba taka sobie, z wiadomych przyczyn część się nie pojawiła. Doping średnio na jeża, dobre było tak naprawdę tylko ostatnie 20 minut I połowy. W drugiej połowie zaczęły się różnego rodzaju przygody, i w połączeniu z żałosną grą piłkarzy wszystko siadło. Naszych opraw nie widziałem więc nie komentuje.
Łks dobrze jedzie za dopingiem na samym początku meczu i po drugiej bramce (czyli w zasadzie większość II połowy), ale jakoś zmiażdżony to się nie czuje. Jednak pod tym względem widać postęp.
Pierwsza oprawa staranna i ładna, ale trochę nieczytelna. Drugiej nie widziałem. Te transparenty naprawdę żałosne
Co do psów to nie chce mi się nawet tego komentować.
A piłkarsko....jest takie powiedzenie "Raz do roku nawet świnia piernie", w tym przypadku "Raz do roku" trzeba zastąpić "Raz na dekadę" i tyle
Nasza liczba taka sobie, z wiadomych przyczyn część się nie pojawiła. Doping średnio na jeża, dobre było tak naprawdę tylko ostatnie 20 minut I połowy. W drugiej połowie zaczęły się różnego rodzaju przygody, i w połączeniu z żałosną grą piłkarzy wszystko siadło. Naszych opraw nie widziałem więc nie komentuje.
Łks dobrze jedzie za dopingiem na samym początku meczu i po drugiej bramce (czyli w zasadzie większość II połowy), ale jakoś zmiażdżony to się nie czuje. Jednak pod tym względem widać postęp.
Pierwsza oprawa staranna i ładna, ale trochę nieczytelna. Drugiej nie widziałem. Te transparenty naprawdę żałosne
Co do psów to nie chce mi się nawet tego komentować.
A piłkarsko....jest takie powiedzenie "Raz do roku nawet świnia piernie", w tym przypadku "Raz do roku" trzeba zastąpić "Raz na dekadę" i tyle
Ostatnio zmieniony 12.04.2008, 03:09 przez R76-Grzyb, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzew - Śródmieście
-
Derles(RTS) pisze:
Widzew zwłaszcza ultrasowsko poniżej swojego poziomu. Na pewno są to najlepsze deby w Polsce.
![]()
![]()
![]()
![]()
jedna sektorowke robicie ktora jest srednia, a potem choragiewki w dodatku do derbow przez cala runde nic nie prezentujecie
wielka ilosc czerwonych transparentow na dwoch kijach z herbami w asyscie rac i hasla na plocie "WSZYSCY W CZERWIENI ZATOPIENI"
oraz "WIDZEWSKA DZICZ"
tydzien temu na meczu z Jaga pokazalismy takze dwie kozackie oprawy, a Wy to dopiero zaczynacie ultrasowac w tej rundzie:)
kibicowsko niech sie wypowiedz najlepiej jakis bezstronne osoby ktorych bylo sporo na trybunie bedzie to wtedy w miare obiektywnie
Derleś nie ośmieszaj się ... litości ..
Derby pod każdym względem dla nas, przyznaj to i nie szukaj dziury w całym ...po prostu dzisiaj zostaliście zjedzeni,
zwłaszcza pod wzgłedem dopingu. (jedna wasza oprawa fajna "zatopienie w czerwieni" i tyle ..)
Ostatnio zmieniony 12.04.2008, 02:22 przez nitro, łącznie zmieniany 4 razy.
-
jesli priorytetem bylo zrobienie oprawy na 100lecie klubu i chwalanie sie na tyle ze ja zriposotowalismy haslemjimmyjazz pisze:Derles ok zrobiliscie super oprawy na Jadze i nikt nie mówi ,ze nie. Ale nie możesz mieć pretensji do Ultrasów ŁKSy, że skupili się na derbach. Są pewne priorytety... .
"100 Lat i tak nic nie zmieni,biel jest niczym przy czerwien"
w asyscie malej sektorowki
to ok
Ostatnio zmieniony 12.04.2008, 02:05 przez Derles(RTS), łącznie zmieniany 1 raz.
-
zapomniales dodac ze zmiazdzylisce nas dopingiem i bylo was wiecej niz nasDerles(RTS) pisze:jimmyjazz pisze:
Widzew zwłaszcza ultrasowsko poniżej swojego poziomu. Na pewno są to najlepsze deby w Polsce.![]()
![]()
![]()
![]()
oraz "WIDZEWSKA DZICZ"
-
-
Dawno się juz nie wpisywalem na tym forum
ale teraz chce opisać moja ocenę tych derbów.
Więc, tak - ŁKS - ogromny postęp jeżeli chodzi o doping. Aż wstyd to przyznać, ale poraz pierwszy ŁKS-iacy na swoim stadionie byli głośniejsi od nas!(co w sumie powinno byc normą). My jezeli chodzi o doping bylismy poprostu słabi i nie ma co sie spierać!
Natomiast oprawa - tu wciąż jest widoczna różnica skali. Widzewska oprawa to szczyty sztuki ULTRAS, natomiast ŁKS z oprawą wypadł słabiuteńko (jak zwykle w derbach).
I sprawa, która wg mnie była najbardziej zenująca. Otóż kiedy armatka wodna zaczeła lac w nas wodą i gazem - cała galera zareagowała zywym entuzjazmem - okrzyki i brawa LKS-iaków dla policji - to było to co mnie tego dnia najbardziej zszokowało.
I na tym nie koniec - kiedy psy rzucały w nas petardami hukowymi (nowośc na polskich stadionach) ŁKS-iacy z galery wspomogli ich i obrzucali nas racami. U nas na sektorze był tylko jeden komentarz na to wydarzenie, cytuję: ŁKS i POLICJA - TO JEDNA JEST KOALICJA
Więc, tak - ŁKS - ogromny postęp jeżeli chodzi o doping. Aż wstyd to przyznać, ale poraz pierwszy ŁKS-iacy na swoim stadionie byli głośniejsi od nas!(co w sumie powinno byc normą). My jezeli chodzi o doping bylismy poprostu słabi i nie ma co sie spierać!
Natomiast oprawa - tu wciąż jest widoczna różnica skali. Widzewska oprawa to szczyty sztuki ULTRAS, natomiast ŁKS z oprawą wypadł słabiuteńko (jak zwykle w derbach).
I sprawa, która wg mnie była najbardziej zenująca. Otóż kiedy armatka wodna zaczeła lac w nas wodą i gazem - cała galera zareagowała zywym entuzjazmem - okrzyki i brawa LKS-iaków dla policji - to było to co mnie tego dnia najbardziej zszokowało.
I na tym nie koniec - kiedy psy rzucały w nas petardami hukowymi (nowośc na polskich stadionach) ŁKS-iacy z galery wspomogli ich i obrzucali nas racami. U nas na sektorze był tylko jeden komentarz na to wydarzenie, cytuję: ŁKS i POLICJA - TO JEDNA JEST KOALICJA
-
-
nitro,nitro pisze:linaad - desperat ... bolą derby co ??? hehe
,[/b]
opisuje to co widziałem
i się nie wyprzesz bo mam na filmikach jak entuzjastycznie reagujecie na polewanie nas przez policję i jak wspólnie z policją rzucacie w nas racami.
a co do tego, że derby mnie bola - przyznam , że masz rację. Dla mnie najlepsze Wasze derby w historii, a wierz mi mam ich zapewne 3 razy więcej od Ciebie.
-
no to teraz sobie przypomnijcie czerwoni jak to sie spinaliscie na derbach 1 - 3 ze nas zmiazdzyliscie i jacxy to byliscie zadowoleni , teraz chyba wiecie juz jaka mielismy sytuacje wtedy , teraz sie role odwreocily . To my strzelilismy bramke na poczatku meczu , to my prowadzilismy lepszy doping , a 2 polowa to wogole nie istnieliscie .
-
-
"Wtedy do akcji wkroczyły służby porządkowe, ochroniarze bardzo szybko usunęli obraźliwe flagi, jednak w zamian zostali obrzuceni kamieniami, płonącymi szalikami i fragmentami ławek, a kilku chuliganów wdarło się na płytę boiska. Do akcji wkroczyła policja konna oraz funkcjonariusze z psami, jednak dopiero armatki wodne ostudziły nieco zapał pseudokibiców obydwu zespołów."
ja p******* co za relacja. nie wiem gdzie oni widzieli jakies lawki albo policje na koniach.
ja p******* co za relacja. nie wiem gdzie oni widzieli jakies lawki albo policje na koniach.
-
Teraz widzać jak dużym jesteśmy dla was zawodnikiem, jedno malutkie zwycięstwo a tyle radości , a na trybunach nie czujemy sie zjedzeni, dla nas wielka sprawa jest fakt ze było nas wiecej niz dostalismy biletow, a moglismy bojkotowac....
Derby dla...policji
http://pl.youtube.com/watch?v=1ylCdLQTvh0
Derby dla...policji
-
- ostatnie ostrzeżenie
-
ja tu slysze entuzjazm ale jakichs dziadkow, a z galery slychac gwizdy i "zostaw kibica" wiec post jednego z widzewiakow to chyba mala manipulacja...BornToBeRed pisze:Teraz widzać jak dużym jesteśmy dla was zawodnikiem, jedno malutkie zwycięstwo a tyle radości , a na trybunach nie czujemy sie zjedzeni, dla nas wielka sprawa jest fakt ze było nas wiecej niz dostalismy biletow, a moglismy bojkotowac....
Derby dla...policji
-
-
Pojebało Cię człowieku? Ty masz pojęcie o co nas oskarżasz? Na wejscie policji klaskało kilkudzieśięciu pikników na trybunie , przez może 5 sekund , bo bardzo szybko zostali przywołani do porządku przez kibiców , z Galery race leciały w psiarni od momentu kiedy u Was zaczęły się jazdy z nimi.Kilka razy było śpiewane "zostaw kibica" i "zawsze i wszędzie".linaad pisze:Dawno się juz nie wpisywalem na tym forum
Za takie pomówienia powinien być ban z miejsca , bo napinka napinką , ale to jest już gruba przesada
-
Ochronę Łodzi macie tolerancyjną, w Warszawie na Legii , albo by ochrona podbiegła i szaliki próbowała siłą zerwać, albo już po podpaleniu strażak by je ugasił z gaśnicy.
Zamieszek komentował nie będę, moim zdaniem powinni zalegalizować walki poza stadionem zamykać, a uczestnicy niech sie ubezpieczą i już. Takie jest moje zdanie.
Oprawy całkiem całkiem doping bardzo dobry.
Zamieszek komentował nie będę, moim zdaniem powinni zalegalizować walki poza stadionem zamykać, a uczestnicy niech sie ubezpieczą i już. Takie jest moje zdanie.
Oprawy całkiem całkiem doping bardzo dobry.
-
Taki dzień musiał kiedyś nadejść i było to oczywiste od dawien dawna że nastąpi.Wygraliście derby na boisku i to nie podlega żadnej dyskusji ale czy tak jak podkreślacie zmiażdżyliście Widzew na trybunach czy jest to coś mega niezwykłego skoro graliście u siebie?Wasza radość jest w pełni uzasadniona ale bez przesady.Z wiadomych względów (liczba +wynik+jazda z psami i ochroną na sektorach widzewskich) byliście lepsi ale o jakiejś miażdżącej przewadze bym nie mówił.A najlepiej gdyby o tym wszystkim mogli się wypowiedzieć ludzie którzy byli na meczu ale są bezstronni (choć to pewnie niemożliwe). Generalnie derby kibicowsko nie były porywczym widowiskiem.
-
Jeśli chodzi o doping, ŁKS lepszy. Naprawde, bardzo solidny mecz w waszym w wykonniu.
Jednak dość dobre wrażenie CAŁKOWICIE wg mnie popsuły wasze transparenty i oklaski kiedy policja gazuje i zalewa wodą sktor.
"Śmierć żydzewskiej kurwie" Przypominają mi się transparenty Cravovii na derbach z Wisłą. To jest właśnie różnica klas. Tak jak Kraków ma Cracovie, tak w Łodzi jest ŁKS!
Jednak dość dobre wrażenie CAŁKOWICIE wg mnie popsuły wasze transparenty i oklaski kiedy policja gazuje i zalewa wodą sktor.
"Śmierć żydzewskiej kurwie" Przypominają mi się transparenty Cravovii na derbach z Wisłą. To jest właśnie różnica klas. Tak jak Kraków ma Cracovie, tak w Łodzi jest ŁKS!
-
Derby w 100% dla Rodowitych..Widzewiacy fakt,zapewne zaprezentowaliby sie lepiej gdyby nie jazdy z zomowcami,ale...gdyby sytuacja byla odwrotna(mecz na Widzewie i jazdy Rodowitych z zomowcami),to nikt z Was by sie nie rozczulal...tak wiec DERBY DLA RODOWITYCH...
I juz nie rozkaladajcie dokonan kibicow na czynniki pierwsze,a to my wiecej rac odpalilismy,a my lepsza sektorowke mielismy,a wy chujowe transparenty itp.itd. Rodowici zaprezentowali sie lepiej i kazdy to widzial na wlasne oczy to niech co niektorzy nie probuja wmawiac pozostalym,ze czarne jest biale i na odwrot..
I juz nie rozkaladajcie dokonan kibicow na czynniki pierwsze,a to my wiecej rac odpalilismy,a my lepsza sektorowke mielismy,a wy chujowe transparenty itp.itd. Rodowici zaprezentowali sie lepiej i kazdy to widzial na wlasne oczy to niech co niektorzy nie probuja wmawiac pozostalym,ze czarne jest biale i na odwrot..