Polska- Niemcy
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
ku*** to jest forum kibicowskie a tu połowa pierdoli jak grały nasze gwiazdki mam nadzieje że posypia sie bany. Żeby nie rozmywać doping średni ale tego można było się spodziewać jak zobaczy się kto dostał bilety później je.... pikniki sprzedawały po kosmicznych cenach. Warto nadmienić że niemiaszki zaprezentowały na wejście piłkarzy flagowisko .
-
ok napisze swoja relacje bo dopierow co wrocilem do hotelu
Na stadionie znaczna przewaga Polaków jakies na moje oko 60% do 40 % dla nas Szwaby po raz kolejny zaskoczyli mnie lepszym zgraniem chorągiewki ktore robily wrazenie (u nas nic szczegolnego) na mundialu to samo duza sektorówka orła czy jakiegos tam ptaszka wystawili Nie bylismy tak jak ktos napisla dobrze oflagowani bo mozna bylo sporo dac na te niebieskie banery
Co do dopingu to dramat i wstyd jakich malo mniemanie mamy o sobie ze kibicowsko jestesmy najlepsi a na meczu kadry spiewamy piesni z meczów siatkówki
Przy piesniach jebaac pzpn spiewalo moze z 300 osob reszta cisza
piknik na c**** Raz na jakis czas cos ryknelismy typu jestesmy zwami (zajebiscie prosta piosenka) mowiac krotko gdyby angole byli na euro i jak bysmy mieli z nimi grac zmiazdzyli by nas dopingiem (urozmaiconymi i dlugimi piesniami a nie krotkimi "jestesmy z wami ") Niemcy w mniejszosci i ostatnie 15 min lepiej dopingowali (wiadomo wynik to tamto ale ku*** 1 raz jestesmy na euro co juz uwarzam za sukces i trzeba je wykorzystac w pelni a nie tylko do stanu 0-0)
No i sprawy poza stadionowo-sportowe wracajac widzialem lekkie przepychanki polsko-niemieckie raczej jakies pikniki sie napatoczyly po czym szybka ucieczka od szwabow
Jesli chodzi o mecz nie bylo zle szkoda ze roger nie gral od poczatku za smolarka moze by to lepiej wygladalo
Mowiac krotko watple by cos sie zminilo na meczu z austria i chorwacja jelsi chodzio nasz doping (pewnie porazka z nimi jesli chodzi o doping) dlatego po euro mam nadzieje ze jakies osoby wezma sie za sprawy kadry wiem ze to trudna sprawa ogarnac ten caly piknikowy swiat ale sadze ze razem mozemy dac rade temu by na meczach kadry nie dominowal typ kibica (piknika slonecznik i jestesmy z wami) tylko kibic w stylu angielskim zna kazda przyspiwke i dobrze zdziera gardlo
Na stadionie znaczna przewaga Polaków jakies na moje oko 60% do 40 % dla nas Szwaby po raz kolejny zaskoczyli mnie lepszym zgraniem chorągiewki ktore robily wrazenie (u nas nic szczegolnego) na mundialu to samo duza sektorówka orła czy jakiegos tam ptaszka wystawili Nie bylismy tak jak ktos napisla dobrze oflagowani bo mozna bylo sporo dac na te niebieskie banery
Co do dopingu to dramat i wstyd jakich malo mniemanie mamy o sobie ze kibicowsko jestesmy najlepsi a na meczu kadry spiewamy piesni z meczów siatkówki

No i sprawy poza stadionowo-sportowe wracajac widzialem lekkie przepychanki polsko-niemieckie raczej jakies pikniki sie napatoczyly po czym szybka ucieczka od szwabow
Jesli chodzi o mecz nie bylo zle szkoda ze roger nie gral od poczatku za smolarka moze by to lepiej wygladalo
Mowiac krotko watple by cos sie zminilo na meczu z austria i chorwacja jelsi chodzio nasz doping (pewnie porazka z nimi jesli chodzi o doping) dlatego po euro mam nadzieje ze jakies osoby wezma sie za sprawy kadry wiem ze to trudna sprawa ogarnac ten caly piknikowy swiat ale sadze ze razem mozemy dac rade temu by na meczach kadry nie dominowal typ kibica (piknika slonecznik i jestesmy z wami) tylko kibic w stylu angielskim zna kazda przyspiwke i dobrze zdziera gardlo
-
-
Podolski Polak? Haha, j***** Helumt!! Cos ktoś gadał że po 1. golu miał grymas na twarzy. to może miał samobója jebąć? j**** szwaba, c*** mu w gardło niech zdycha w męczarniach.
Mecza widziałem w nowym amfmiteatrze na Jelonkach (Warszawa Bemowo). Same małyszowce, piesni o młaym rycerzu itd. ogólnie chunia, wiem przynajmniej jak wyglada siatkowa na reprezentacji. Pierdolony dzień. Kubica mnie jedynie pocieszył. Szoda że się gdzies hajdfeld nie wpierdolił i nie zabił na jakimś murku. Pierdolić niemców!!!!!!! niech Kubican ucieka do ferari z tego bmw jebanego!!!!
Mecza widziałem w nowym amfmiteatrze na Jelonkach (Warszawa Bemowo). Same małyszowce, piesni o młaym rycerzu itd. ogólnie chunia, wiem przynajmniej jak wyglada siatkowa na reprezentacji. Pierdolony dzień. Kubica mnie jedynie pocieszył. Szoda że się gdzies hajdfeld nie wpierdolił i nie zabił na jakimś murku. Pierdolić niemców!!!!!!! niech Kubican ucieka do ferari z tego bmw jebanego!!!!
-
weź ochłońMBTCh pisze:Podolski Polak? Haha, j***** Helumt!! Cos ktoś gadał że po 1. golu miał grymas na twarzy. to może miał samobója jebąć? j**** szwaba, c*** mu w gardło niech zdycha w męczarniach.

Kibicowsko - ja niewiem gdzie sie podziali prawdziwi fanatycy ... z jakiś knajp relacje byly to koleś przy hymnie liże sie z panną , drugi pisze smsa . Na stadionie nie lepiej było widać że piknikowo sie zrobiło na reprezentacji (proces nieodwracalny)... Było widać fane Legii pojawiła sie ale potem znowu chyba znikła . Doping jak na tą liczbe mizerny
Co do Podolskiego ... on mimo że strzela bramki dla Niemiec ofen sie przyznaje do swoich korzeni , skąd sie wywodzi ... tym samym naraża sie na jakieś docinki ze strony kibiców Niemieckich ... jakby sytuacja była na odwrót to został by pewnie taki zjedozny u nas za to

A teraz bez zbędnego płaczu ...CZEKAĆ NA MECZ Z AUSTRIĄ
Ostatnio zmieniony 09.06.2008, 00:48 przez Sztygar, łącznie zmieniany 2 razy.
-
do wszystkich przekumatych na tym forum
dzisiaj ogladalem mecz w knajpie w krakowie
ok 70 Polakow i ok 7 brazylijczykow
tylko ze przy 0:1 tylko ja rozkrecalem doping i tylko tych 7 brazyliczykow za mna spiewalo Polska bialo czerwoni
od pocztku do konca jestem za tym zeby Roger nie gral w naszej reprze ( mimo tego ze njalepszy na boisku)
gdzie ku*** nasz patriotyzm
dzisiaj ogladalem mecz w knajpie w krakowie
ok 70 Polakow i ok 7 brazylijczykow
tylko ze przy 0:1 tylko ja rozkrecalem doping i tylko tych 7 brazyliczykow za mna spiewalo Polska bialo czerwoni
od pocztku do konca jestem za tym zeby Roger nie gral w naszej reprze ( mimo tego ze njalepszy na boisku)
gdzie ku*** nasz patriotyzm
-
Moj temat moge rozmyc
W grobie Roman Dmowski i Józef Piłsudzki się przewracaja widząc, że Polacy grają przeciwko Polsce. Jeszcze ta ku*** Pedalski udawała, że sie niecieszy a prawie orgazmu dostal. Wszystko pod publiczke cwelas robil. Klose to łyzwa była na gebie. Do tego Roger w reprezentacji. Byłem przeciwny jego grze i nadal jestem, ale patrzac obiektywnie to jedyny piłkarz ktoremu zależalo na zwyciestwie. Do tego leo powoluje jakis Pazdanów Zahorskich i innych bazantow. Nie mnie oceniac kogo powołac kazdy ma swoje typy, ale lekka przesada była z powołaniami. ku*** nie mamy njapastników, a jak mamy Wichniarka Jelenia Brozka, Sikore, Wichniarka to nie powoluje ich.
Dop tego zachowanie niemcow auf widersechen kurwilo mnie chyba jak kazdego, ale to odpowiedz na gwizdy na ich hymn.
Mam nadzieje mimo wszystko, ze Polska i Chorwacja awansują.
W grobie Roman Dmowski i Józef Piłsudzki się przewracaja widząc, że Polacy grają przeciwko Polsce. Jeszcze ta ku*** Pedalski udawała, że sie niecieszy a prawie orgazmu dostal. Wszystko pod publiczke cwelas robil. Klose to łyzwa była na gebie. Do tego Roger w reprezentacji. Byłem przeciwny jego grze i nadal jestem, ale patrzac obiektywnie to jedyny piłkarz ktoremu zależalo na zwyciestwie. Do tego leo powoluje jakis Pazdanów Zahorskich i innych bazantow. Nie mnie oceniac kogo powołac kazdy ma swoje typy, ale lekka przesada była z powołaniami. ku*** nie mamy njapastników, a jak mamy Wichniarka Jelenia Brozka, Sikore, Wichniarka to nie powoluje ich.
Dop tego zachowanie niemcow auf widersechen kurwilo mnie chyba jak kazdego, ale to odpowiedz na gwizdy na ich hymn.
Mam nadzieje mimo wszystko, ze Polska i Chorwacja awansują.
Łatwo Krytykować Jest Trudniej Jest Krytyke Znieść
-
"Klagenfurt nie jest miastem podzielonym, panuje w nim atmosfera wielkiego piłkarskiego święta. Wcześniej zarówno polscy, jak i niemieccy kibice wspólnie świętowali z okazji Mistrzostw, wymieniali się szalikami, razem kibicowali swoim drużynom."
Prosze... Wręcz blagam... Wstydze sie za własnych "rodaków" [NIe nie mieszkam w izraelu panowie od wymian barw]
Jak ja bym miał niemcowi oddać Orła w Koronie żeby go nosił to bym wolał posłać sobie serie w łeb...
Prosze... Wręcz blagam... Wstydze sie za własnych "rodaków" [NIe nie mieszkam w izraelu panowie od wymian barw]

AZS PODLASIE
BIAŁA PODLASKA
BIAŁA PODLASKA
-
Czego się spodziewaliście po dopingu skoro z roku na rok atmosfera na kadrze jest coraz bardziej piknikowa, prawdziwych fanatyków jest coraz mniej a coraz więcej małyszowców ? PZPN tak porozdzielał bilety że w c*** poszło dla sponsorów i z tego wynika ta duża ilośc wąsaczy w szalach telekomunikacji. Ogólnie stare klimaty na kadrę nie powrócą a z roku na rok będzie coraz gorzej. I tak jestem zaskoczony że pozwolono naszym kibicom na wniesienie sporych flag, bo z tego co wiem tylko małe flagi miały byc dozwolone do wieszania na euro.
-
Czy piknik czy kumaty tak samo moze drzec morde na meczach kadry...Chodzi tylko o to ze ten drugi wie co spiewac..Zawsze mamy potencjal ilosciowy ale ubogi repertuar piesni na kadre...piknikow trzeba po prostu tego nauczyc..bedzie okazja w meczach kwalifikacyjnych...druga sprawa to ze dla Polakow to dopiero druga taka impreza w ostatnich 20 latach (Korei nie licze) a Niemcy bez przerwy so obecni na MS albo ME...dzisiejszy mecz pokazal mimo niezbyt dobrego dopingu bardzo pozytywna rzecz-bylo nas wiecej niz Niemcow, co mnie mile zaskoczylo-wiec potencjal jest..w Europie jestesmy w scisle czolowce...jesli popracujemy nad dopingiem to z taka iloscia nikt nie bedzie w stanie nas zagluszyc...
jesli chodzi o Podolskiego to sprawa jest prosta- chlopak gra dla Niemiec wiec dla nich strzela bramki a to ze strzelil nam to chyba nic nie zmienia...ja bym bardziej skupil sie na naszych grajkach a nie obwinial innych ze bramki nam strzelaja..
sa jeszcze dwa mecze wiec nie wszystko stracone.
jesli chodzi o Podolskiego to sprawa jest prosta- chlopak gra dla Niemiec wiec dla nich strzela bramki a to ze strzelil nam to chyba nic nie zmienia...ja bym bardziej skupil sie na naszych grajkach a nie obwinial innych ze bramki nam strzelaja..
sa jeszcze dwa mecze wiec nie wszystko stracone.
>>>BENEATH THIS MASK THERE IS MORE THAN FLESH. BENEATH THIS MASK THERE IS AN IDEA, AND IDEAS ARE BULLETPROOF<<<
-
Byłem na meczu w Krk na Placu Szczepańskim..Ludzi masaaa..
Doping beznadziejny- kazdy spiewał coś innego,połowa ludzi siedziała
i ogladali mecz jak w domu
jedyny doping szedl gdy kamera pokazywała........Leo
co do meczu-zagralismy za slabo,za slabo w 2 lini.
1 gol - spalony
2 gol- nasz bład...
szkoda gadac o naszych akacjach ofensywnych..
Atak nie istnial...
Czy beda zwyciestwa w 2 nastepnych meczach?Watpie...
PS- Co do Podolskiego--TO NIE POLAK...Wybrał Niemców więc jest Niemcem i nie ma co narzekać na PZPN bo gdyby się czuł polakiem to czekałby na powołanie...
Nie mniej podobała mi się jego postawa po golach-nie cieszył się tak bardzo ze strzelil nam gola...
Gdyby to zrobił Klose
wtedy byłoby całkiem inaczej
Doping beznadziejny- kazdy spiewał coś innego,połowa ludzi siedziała

jedyny doping szedl gdy kamera pokazywała........Leo

co do meczu-zagralismy za slabo,za slabo w 2 lini.
1 gol - spalony
2 gol- nasz bład...
szkoda gadac o naszych akacjach ofensywnych..
Atak nie istnial...
Czy beda zwyciestwa w 2 nastepnych meczach?Watpie...
PS- Co do Podolskiego--TO NIE POLAK...Wybrał Niemców więc jest Niemcem i nie ma co narzekać na PZPN bo gdyby się czuł polakiem to czekałby na powołanie...
Nie mniej podobała mi się jego postawa po golach-nie cieszył się tak bardzo ze strzelil nam gola...
Gdyby to zrobił Klose

-
Niedawno wrocilem do Wiednia. Kibicowsko zajebiscie wychodzilo Auf wieder sehen Deutschland, co potem marnie skserowali. Podolski gra dla Niemcow i temat dla mnie nie istnieje. Skandalem byl depozyt plecakow, Niemcy mogli wszystko wnosic plecaki torby i ch#¤% wie co jeszcze a nas potraktowano jak bydlo, Panie i Panowie nie mozemy tego tak zostawic. Ok 0:15 stalismy jeszcze pod stadionem i niewiele zabraklo zeby sie bic z ochrona, szczegolnie wqrwial wysoki kasztan z irokezem i jedna panna w ochronie bojowo nastawiona. Qrwa skandal z depozytem trzeba to naglosnic, Niemcy sie z nas smieja. A najlepsze na koniec:
jedzeimy pociagiem z Wiednia na mecz podchodzimy do Niemcow: nie macie barw koszulek szalikow itp? A oni: mamy w torbie bo w TV powiedzieli ze Polacy beda nas bic!
Pewnie sie nasluchali Steca i Pola 
jedzeimy pociagiem z Wiednia na mecz podchodzimy do Niemcow: nie macie barw koszulek szalikow itp? A oni: mamy w torbie bo w TV powiedzieli ze Polacy beda nas bic!

-
do osób obecnych,napiszcie lepiej jak z biletami??? sporo koników???szło kupic przed meczem???jesli tak to w jakich cenach chodzily,bo sporo osób wybiera sie w ciemno na Austrie i warto wiedziec,czy jest szansa na bilet
gadacie o piknikach na stadionie a to samo sie dzieje w tym temacie,Podolski,Podolski itd
gadacie o piknikach na stadionie a to samo sie dzieje w tym temacie,Podolski,Podolski itd

-
Kumple nie kupili bo wczoraj byly po 700 EURO
Z drugiej jednak strony 2 moich innych kolesi pojechalo w ciemno i jakims cudem zagadali Kozminskiego w bazie Polakow i dostali bilety za warte 110 EURO za pol ceny. Z tego co sie dowiedzialem na Austrie tez beda drogie ale kto nie ryzykuje ten nie zyskuje...

-
-
1. Czy was pojebalo? co tu sie wogole dzieje? placzecie jak jakies baby ze przegralismy mecz!! jakies placze i pretensje do podolskiego ku***-c*** z nim gra dla niemiec i jest niemcem i nie wazne czy po strzeleniu bramki sie cieszy placze tanczy czy onanizuje!!
2. Szkoda ze dystrybucja biletow itp. jest taka c****** bo przez to prawdziwi fani zostali w domach a potem takie cyrki ze niemcy sa lepsi kibicowsko niz my!! i jeszcze gdzies ganiaja polakow na miescie!!
3.Po tych wpisach jakie tu zobaczylem utwierdzilem sie w przekonaiu ze same malolaty tu zostaly na tym forum,bo poziom postow w tym temacie na to wlasnie wskazuje
ps. c*** Z WYNIKAMI POLACY JESTESMY Z WAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2. Szkoda ze dystrybucja biletow itp. jest taka c****** bo przez to prawdziwi fani zostali w domach a potem takie cyrki ze niemcy sa lepsi kibicowsko niz my!! i jeszcze gdzies ganiaja polakow na miescie!!
3.Po tych wpisach jakie tu zobaczylem utwierdzilem sie w przekonaiu ze same malolaty tu zostaly na tym forum,bo poziom postow w tym temacie na to wlasnie wskazuje
ps. c*** Z WYNIKAMI POLACY JESTESMY Z WAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
To chyba Klose tak powiedział a nie PodolskiMarszałkowski pisze:Podolski sam stwierdzil,ze czuje sie "europejczykiem",a Niemcy wybral,bo sa silniejsze,i moze z nimi wiecej osiagnac.Inna sprawa,ze Polacy specjalnie nie probowali nawet go przekonac do gry w naszych barwach.
Dziś czytałem te słowa wypowiedział Klose
Pamietam jak na polsacie jakiś czas temu byl program, który prowadził Borek i dzwonili do Podolskiego, który jeszcze nie był znany i mówił, że bardzo chciałby zagrać dla Polski i liczy na jakiś sygnał od pzpn
Niestety się nie doczekał
[link]" target="_blank
-
-
Byc moze, jednak mi sie to kojarzy z sytuacja z przed dwoch lat (w czasie Mistrzostw SwiataRadek_Sierpc pisze:
Pamietam jak na polsacie jakiś czas temu byl program, który prowadził Borek i dzwonili do Podolskiego, który jeszcze nie był znany i mówił, że bardzo chciałby zagrać dla Polski i liczy na jakiś sygnał od pzpn
Niestety się nie doczekał

-
Niemiecka prasa o meczu z Polską
Niemiecka prasa z uznaniem wypowiada się o swoich piłkarzach po ich zwycięstwie nad Polską. Szczególną uwagę zwraca na rolę, jaką w tym meczu odegrał Lukas Podolski.
Berliner Kurier
"Nasz Po(do)lski jest najlepszy. Książe Poldi, urodzony w Polsce, strzelił jej dwa piękne gole na początek Euro 2008! Po meczu w koszulce Mariusza Lewandowskiego Poldi poszedł do szatni biało-czerwonych, z którymi wcześniej walczył na całego. Nadal pozostaje skromy i mówi, że to zwycięstwo, choć piękne to tylko pierwszy krok".
Die Welt
"Dzięki bramkom Podolskiego Niemcy wygrali pierwszy mecz na Euro od 1996 roku. Fatalna passa została przerwana. To bardzo ważny sukces. A wszystko dzięki Podolskiemu".
Tageszeitung
"Niemiecka siła ataku zrobiła różnicę. Lukas Podolski strzelił dwa gole Polsce, ale ich nie świętował. Z szacunku dla kraju, w którym się urodził. Znaczna część jego rodziny mieszka właśnie w Polsce. Oglądała go zresztą na stadionie. A Podolski po meczu poszedł do swoich bliskich w biało-czerwonej koszulce".
Frankfurter Allgemeine Zeitung
To było ciche zwycięstwo Lukasa Podolskiego, który był bohaterem wieczoru. Nie było jednak z jego stronu gestów triumfu. - Pochodzę z Polski i z ludźmi z tego kraju łączy mnie szczególna więź - mówił po meczu".
Bild
"4000 tysiące niemieckich kibiców mogło zaśpiewać piosenkę "Oh, jak jest pięknie". To był znakomity start Euro 2008 dla Niemiec. Jawollski, Jogi!"
(wp.pl)
http://pl.youtube.com/watch?v=fB39z8l5O54
Niemiecka prasa z uznaniem wypowiada się o swoich piłkarzach po ich zwycięstwie nad Polską. Szczególną uwagę zwraca na rolę, jaką w tym meczu odegrał Lukas Podolski.
Berliner Kurier
"Nasz Po(do)lski jest najlepszy. Książe Poldi, urodzony w Polsce, strzelił jej dwa piękne gole na początek Euro 2008! Po meczu w koszulce Mariusza Lewandowskiego Poldi poszedł do szatni biało-czerwonych, z którymi wcześniej walczył na całego. Nadal pozostaje skromy i mówi, że to zwycięstwo, choć piękne to tylko pierwszy krok".
Die Welt
"Dzięki bramkom Podolskiego Niemcy wygrali pierwszy mecz na Euro od 1996 roku. Fatalna passa została przerwana. To bardzo ważny sukces. A wszystko dzięki Podolskiemu".
Tageszeitung
"Niemiecka siła ataku zrobiła różnicę. Lukas Podolski strzelił dwa gole Polsce, ale ich nie świętował. Z szacunku dla kraju, w którym się urodził. Znaczna część jego rodziny mieszka właśnie w Polsce. Oglądała go zresztą na stadionie. A Podolski po meczu poszedł do swoich bliskich w biało-czerwonej koszulce".
Frankfurter Allgemeine Zeitung
To było ciche zwycięstwo Lukasa Podolskiego, który był bohaterem wieczoru. Nie było jednak z jego stronu gestów triumfu. - Pochodzę z Polski i z ludźmi z tego kraju łączy mnie szczególna więź - mówił po meczu".
Bild
"4000 tysiące niemieckich kibiców mogło zaśpiewać piosenkę "Oh, jak jest pięknie". To był znakomity start Euro 2008 dla Niemiec. Jawollski, Jogi!"
(wp.pl)
http://pl.youtube.com/watch?v=fB39z8l5O54
-
Jak można w ogóle jechać po Podolskim. Porównajcie sobie to co mówi Podolski, a to co mówi Klose "jestem Europejczykiem". Gość wyjechał mając 3 lata, na codzień nie miał zadnego kontaktu z Polską, a rodzice zrobili kapitalną robotę ucząc go języka do niczego tam nieprzydatnego. Zachował się pieknie po bramkach. j**** PZPN za to, że nie zrobili wszystkiego co mogli, a mogli chociazby zafundować mu wraz z rodzina jakąś wycieczkę po Polsce.
Z mojej strony szacunek do Łukasz Podolskiego i głupio mi za tych ktorzy go wyzywają. Dla tych drugich futbol ważniejszy od tożsamosci narodowej. Łukasz Podolski szacunek, klose c*** ci w dupe bo ty nie jesteś ani Polakiem ani Niemcem.
Z mojej strony szacunek do Łukasz Podolskiego i głupio mi za tych ktorzy go wyzywają. Dla tych drugich futbol ważniejszy od tożsamosci narodowej. Łukasz Podolski szacunek, klose c*** ci w dupe bo ty nie jesteś ani Polakiem ani Niemcem.
-
Skończcie już rozkminke nt. Podolskiego itd.Piszcie o tym w dziale sportowym.Kto będzie chciał o tym poczytać po prostu tam przeskoczy.Proszę o więcej relacji z trybun i fotki.Jakie ekipy były widoczne na trybunach i poza nimi ?
Ostatnio zmieniony 09.06.2008, 12:21 przez bosman, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Przestańcie już pisać ze Podolski chciał dla nas grać ale mieliśmy go w d**** i dla tego wybrał niemców . Czuł się bardziej związany z Niemcami niż z Polska dlatego gra tam gdzie gra .Na łamach Tempa w wydaniu z 18 grudnia 2003, zadeklarował swoje chęci grania w polskiej reprezentacji. Trener Edward Klejndinst kilkakrotnie rozmawiał z nim telefonicznie. Piłkarz potwierdził chęci, jednak nie chciał jednoznacznie zadeklarować się do występów w polskiej reprezentacji. Prezes PZPN Michał Listkiewicz wysłał do niego, oraz do występującego w FC Schalke 04 Michała Delury, który również ma polskie korzenie, list, w którym prosi o oficjalną deklarację, czy są zainteresowani występami w biało-czerwonych barwach. Podolski odkładał decyzję, a w końcu odmówił gry.
Niemiecki dziennik "Bild" 5 lutego 2004 zamieścił artykuł o tym, że "Polacy chcą ukraść Podolskiego", zamieszczając zdjęcie Podolskiego przymierzającego koszulkę polskiej reprezentacji.
Łukasz Podolski zadebiutował w niemieckiej U21 w meczu ze Szwajcarią 17 lutego 2004 na Mistrzostwach Europy 2004.
Trener niemieckiej reprezentacji Rudi Völler ogłosił 22-osobową kadrę na piłkarskie Mistrzostwa Europy 2004 w Portugalii bez Podolskiego. Pozostawił jednak 23. miejsce wolne dla piłkarza U21. Wyglądało na to, że trener zastanawia się pomiędzy dwoma młodymi piłkarzami - Podolskim i Schweinsteigerem.
31 maja 2004 trener Rudi Völler po meczu ze Szwecją powołał Podolskiego do reprezentacji seniorów. Zadebiutował on w niej 6 czerwca 2004 w meczu z Węgrami, co uprawomocniło jego wybór reprezentacji.
Ostatnio zmieniony 09.06.2008, 12:18 przez Kapi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
Jachu pisze:Dwie sprawy do wyjaśnienia przez tych, którzy byli na meczu:
- wydawało mi się, czy słyszałem "kto nie skacze ten z Niemcami hej hej"?![]()
![]()
- komentator mówił coś o śpiewach "do widzenia", śpiewanych przez Niemców, potwierdzi to ktoś?
tak Niemcy nam śpiewali Aufiderhsen Polska Polska Aufiderhsen
Ostatnio zmieniony 09.06.2008, 12:26 przez pikol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Apropo Klose [link]
i kibiców:
i kibiców:
Policja austriacka w Klagenfurcie zatrzymała po niedzielnym meczu Polska - Niemcy 14 polskich oraz 140 niemieckich pseudokibiców - poinformował w poniedziałek PAP rzecznik komendanta głównego policji Mariusz Sokołowski.
sportowefakty.plPolicjanci polscy i niemieccy nie dopuścili do konfrontacji 200-osobowych grup kibiców w okolicach Słubic i Gubina - powiedział Sokołowski. Zatrzymano pięć osób i skierowano siedem wniosków do sądów.