Koniec z krzyżami celtyckimi, swastykami itd..

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

rdf14

Post autor: rdf14 » 27.06.2007, 19:25

Skan z dzisiejszego dziennika - [link]

Świetny moim zdaniem tekst Rafała Ziemkiewicza - [link]

Piłka szkodzi na mózg

Połowę tego, co wiem o literaturze polskiej, zawdzięczam przedwojennemu podręcznikowi Ignacego Chrzanowskiego - przez moje pokolenie używanego jako podręcznik akademicki, choć pisany był dla gimnazjów (i przy okazji stanowi pomnik różnicy poziomów pomiędzy szkołą sanacyjną a bezpłatną i powszechną oświatą Peerelu).

Gdyby profesor Chrzanowski żył dzisiaj, to nie wiem, czy byłby wpuszczany na salony, ale od kilku dni wiem, że na pewno nie byłby wpuszczany na stadiony. Chrzanowski był bowiem działaczem narodowym, nawet, o zgrozo, osobistym przyjacielem Romana Dmowskiego. To niewybaczalne. Nie wszedłby dziś na stadion ani ojciec waluty niepodległego państwa, polskiego złotego, Władysław Grabski, ani budowniczy Gdyni i COP Eugeniusz Kwiatkowski, ani noblista Władysław Reymont - wszyscy oni hurtem uznani zostali właśnie za faszystów przez jakże kompetentne w tej dziedzinie władze Polskiego Związku Piłki Nożnej. Nie wszedłby dziś na stadion Janek Bytnar "Rudy", bohater Szarych Szeregów, rozsławiony książką harcmistrza Zawadzkiego, a przed wojną członek ONR. Specjaliści od piłki kopanej raczyli bowiem umieścić tzw. mieczyk Chrobrego, historyczny emblemat polskich narodowców, na liście rasistowskich i faszystowskich symboli zakazanych na stadionach. Obok, ma się rozumieć, hitlerowskiej swastyki i runów SS. Nie dopatrzyli się szczególnej różnicy pomiędzy jednym z największych zbrodniarzy w dziejach a ojcem polskiej niepodległości - bo to nie kto inny, ale właśnie Dmowski osobiście nadał ów emblemat powołanemu przez siebie do istnienia Obozowi Wielkiej Polski. Można oczywiście usunąć Reymonta i Chrzanowskiego z księgarń, zastąpić złotego jakąś inną walutą, a nawet zburzyć Gdynię i Starachowice, i wszystko to być może kiedyś zostanie w ramach oczyszczania Polski z przejawów faszyzmu i nietolerancji dokonane. Można też jednak - przynajmniej na razie jeszcze można - spytać troglodytów z PZPN, z kim się na głowy pozamieniali.

Walka trwa.

iparts.pl
Terefere

Post autor: Terefere » 27.06.2007, 22:01

Sweet focie pisze:
WiM pisze:Czy Analogs które śpiewa o futbolu, chodzi na Pogoń :?:

Ja tych państwa na żadnym meczu Stomilu nie widziałem:

Obrazek
[img][link][/i mg]
Co oni mają wspólnego ze Stomilem że sie pytasz i tak wypaliłeś ?

Nie mają nic wspólnego, bo na Stomil nie ma wstępu takie ścierwo :twisted:
„... Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w życiu, na wojnie – zawsze i wszędzie...”

edyta

Post autor: edyta » 28.06.2007, 00:10

Walker pisze:Pani Edyto, nie zrozumiałaś o co to wogule w tej akcji chodziło.
Chcieliśmy pokazać gdzie mamy całe przepisy PZPN - u. Reszte wytłumaczył Byq
Mimo wszystko proponowałabym znalezc bardziej wyszukane sposoby protestu... bo ten wyszedł komicznie...

Bonjo

Post autor: Bonjo » 28.06.2007, 00:33

edyta pisze: bo ten wyszedł komicznie...
...ale został zauwazony - i o to chyba w tym wszystkim chodzilo ;)
Częstochowski Klub Motocyklowy "WŁÓKNIARZ"

kalashnikov

Post autor: kalashnikov » 28.06.2007, 17:12

Mieczyk Chrobrego został wykreślony z tej śmiesznej listy.

PZPN spełni żądania LPR
[link]

Może NOP i ONR powinni też powalczyć teraz skutecznie o Falangę.

Grand1488

Post autor: Grand1488 » 28.06.2007, 18:36

PZPN powoli sie wycofuje ze swych debilnych decyzji

[link]
14 words

piterpunk

Post autor: piterpunk » 28.06.2007, 21:37

PZPN PZPN-em ale UEFA wprowadzila dla narodowych pilkarskich federacji nakaz przerywania meczow jak tylko pojawią sie na trybunach ( czy gdzies indziej : ławka,trenerzy dzialacze) jakies nastroje rasistowskie, przepis ten wszedl w zycie natychmiast, wiec obawiazuje.
Kibice Zagłębia Sosnowiec Przeciwko Rasizmowi !

Walker

Post autor: Walker » 28.06.2007, 21:50

Hehe parodia z tym rasizmem. Zbieżmy się w kupe wejdźmy na sektor Portugalii pozucamy troche bananów i 3 pkt bez walki jadą do Polski :lol:

zzz LG

Post autor: zzz LG » 28.06.2007, 22:23

piterpunk pisze:PZPN PZPN-em ale UEFA wprowadzila dla narodowych pilkarskich federacji nakaz przerywania meczow jak tylko pojawią sie na trybunach ( czy gdzies indziej : ławka,trenerzy dzialacze) jakies nastroje rasistowskie, przepis ten wszedl w zycie natychmiast, wiec obawiazuje.
Zaszalałeś obywatelu :lol:
zzz LG

Sweet focie

Post autor: Sweet focie » 28.06.2007, 23:02

piterpunk pisze:PZPN PZPN-em ale UEFA wprowadzila dla narodowych pilkarskich federacji nakaz przerywania meczow jak tylko pojawią sie na trybunach ( czy gdzies indziej : ławka,trenerzy dzialacze) jakies nastroje rasistowskie, przepis ten wszedl w zycie natychmiast, wiec obawiazuje.
"Zajebisty" podpis :lol: kup se mleko bedzie skecz
Max for you
mic pisze:
wasik pisze:Gdzie punkt numer 3 :roll:
w '99 jeszcze byl, od niedawna jest juz tylko 1,2,3,5,6.... popierdolilo sie wszystko 8) :lol:
:lol: :lol: :lol:

Klossu

Post autor: Klossu » 29.06.2007, 02:53

Piter podaj mi kilka racjonalnych powodów,które przekonają mnie,że rasizm nie jest naturalnym odruchem każdego z ludzi.

PS- Jak tam dostałeś się do gimnazjum ? :lol:

piterpunk

Post autor: piterpunk » 29.06.2007, 17:22

Oj Klossu nie bede sie tutaj napinal, ale wydaje mi sie ze jestem starszy niz Ty... wiec skonczmy ten temat o gimnazjum.
A co do tych argumentow ze rasizm nie jest odruchem czlowieka normalnego... to wydaje mi sie ze raczej nie jest, bo czlowiek raczej rasista sie nie rodzi... czyli nie jest wrodzony jakis...

Klossu

Post autor: Klossu » 29.06.2007, 17:40

Człowiek rodzi się taki jaka go Natura stworzyła. Słowo "rasizm" wymyślili ludzie tacy jak ty. Według mnie jest to poprostu naturalny instynkt samozachowawczy. Możecie się niektórzy z tego śmiać ale najlepiej ukazuje to świat zwierząt w którym prawa natury nie zostały tak zdeptane jak w przypadku świata ludzi. Poszczególne gatunki (rasy) ssaków nie krzyżują się ze sobą, co więcej w większości przypadków nie tolerują się, walczą ze sobą. Czy to też nazwiesz rasizmem ?

Antichrist's Hammer
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Antichrist's Hammer » 29.06.2007, 20:26

Wogóle pojęcia "równość" "rasizm","dyskryminacja","uprzedzenia" pojecia wymyślone przez mędrców syjony,przeciwko i wyłącznie przeciwko Białym,nigdy przeciw kolorowym.Aby Biały Człowiek poczuł się winny,łamiąc tym jego opór.Prowadząc do skundlenia a w konsekwecji wyniszczenia najlepszej cywilizacji.

Pojecie równości jest kłamstewm wobec praw natury.
Weźmy przykład konia pociągowego i wyścigowego.
Aby koń wyścigowy ciągnoł płóg z taką samą siła jak koń pociągowy,musimy okaleczyć konia pociągowego.
I na odwrót aby koń pociągowy biegał tak szybko jak koń wyścigowy,musimy okaleczyć konia wyścigowego.
W obu przykładach aby osiągnoć pojęcie równości musimy zniszczyć doskonałość.

Klossu-to nie jest rasizm to instynkt prztrwania i zachowania gatunku/rasy
[link]

[link]

agent 007

Post autor: agent 007 » 29.06.2007, 23:17

Jestem kibicem Unii i trochę mnie to dziwi że na meczu jest siedzący 30 osobowy młyn i 10 flag i kibice sobie robią jaja i krzyczą Sieg Heil... Ale ogólnie to spoko ekipa nawet :P

ziomek

Post autor: ziomek » 29.06.2007, 23:54

Antichrist's Hammer pisze:.Pojecie równości jest kłamstewm wobec praw natury.Weźmy przykład konia pociągowego i wyścigowego.Aby koń wyścigowy ciągnoł płóg z taką samą siła jak koń pociągowy,musimy okaleczyć konia pociągowego.
I na odwrót aby koń pociągowy biegał tak szybko jak koń wyścigowy,musimy okaleczyć konia wyścigowego.
W obu przykładach aby osiągnoć pojęcie równości musimy zniszczyć doskonałość.
Ale koń wyścigowy może się skrzyżować z koniem pociągowym czy to też jest niszczenie doskonałości???
A wracając do tematu głównego zastanawia mnie coz falanga i biało-czerwonym płomieniem??? I co z ludźmi, którzy "zakazane" symbole mają wytatuowane? No i co z symbolami komunistycznymi, bo za nie stowarzyszenie się chyba wziąć nie zamierza... :roll:

Manieklbl

Post autor: Manieklbl » 30.06.2007, 02:25

Nie zapominajmy też o krzyżu celtyckim, który jest symbolem katolickim uznanym przez kościół oficjalnie. Więc mamy 3 znaki to usunięcia z tej listy. Szczerbiec już został usunięty więc zostanie 21 ale jak pzpn bardzo chce więcej to proponuje sierp i młot, morde Che Guevary,5 ramienna gwiazde radziecką i już jest 24. Jako dwudziesty piąty niech dodadzą własny herb albo logo NW.

Klossu

Post autor: Klossu » 30.06.2007, 10:35

Hehe przypomniało mi się sytuacja gdy obserwator przyczepił się o flagę Hooligans Hetman Włoszczowa na wyjeździe HEKO-KSZO. Otóż stwierdził, że występujący znaczek Hooligana to znak używany przez Ku Klux Klan :lol:

TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA » 30.06.2007, 11:30

Antichrist's Hammer pisze:
mikolaj302 pisze: jestem przeciwko wywieszaniu swastyki, bo jak mozna tą swastyke .
:roll:
"Swastyka jest świętym symbolem dla każdego świadomego Słowianina - Poganina. To znak najwyższego dobrodziejstwa, znak Rodzimej Wiary i Starych Bogów. W czterech ramionach swastyki generują się moce żywiołów, a więc Matka Natura - Przyroda: Woda, Ogień, Powietrze i Ziemia. Niedopuszczalnym i ohydnym czynem plugawią się ci, którzy swą tępą niewiedzą oraz bezmyślnością profanują ten Święty Znak dla każdego wyznawcy Słowiańskiej Prastarej Wiary."
:lol: :lol:
taa...i wszyscy NSi w 100% identyfikuja sie z ta swastyka...tak to sie mozna tlumaczyc przed wlasnie nigdy wiecej,ale nie przed nami,bo jest to bynajmniej smieszne...

a wykaz PZPNu to zwykla kpina i az dziw bierze,ze nie ma tam lewackiej symboliki,lisci konopi itp

i nie wiem po co oni to robia bo na pierwszym meczu wywiesze na plocie ogromnego fiuta i nikt nic mi nie moze powiedziec bo przeciez w "vademecum" go nie ma :lol:
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007

nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów

Terefere

Post autor: Terefere » 30.06.2007, 12:39

No jeśli ta swastyka nie jest w typowym czerwonym prostokącie i białym kółko, albo na fladze czerwono biało czarnej to można ją uznać , że właścicielowi chodzi o swastykę słowiańską.
„... Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w życiu, na wojnie – zawsze i wszędzie...”

HansSc

Post autor: HansSc » 30.06.2007, 17:22

Terefere pisze:No jeśli ta swastyka nie jest w typowym czerwonym prostokącie i białym kółko, albo na fladze czerwono biało czarnej to można ją uznać , że właścicielowi chodzi o swastykę słowiańską.
+nie jest przechylona jesli mnie pamiec nie myli, bylo tez chyba cos jeszcze o kierunku ramion, ale glowy nie dam sobie uciac (jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi)

zzz LG

Post autor: zzz LG » 01.07.2007, 11:54

piterpunk pisze:Oj Klossu nie bede sie tutaj napinal, ale wydaje mi sie ze jestem starszy niz Ty... wiec skonczmy ten temat o gimnazjum.
A co do tych argumentow ze rasizm nie jest odruchem czlowieka normalnego... to wydaje mi sie ze raczej nie jest, bo czlowiek raczej rasista sie nie rodzi... czyli nie jest wrodzony jakis...
Argumentacja wysokich lotów, przekonałeś mnie :D Sam widzisz jakie masz podstawy światopoglądowe.
zzz LG

Terefere

Post autor: Terefere » 01.07.2007, 12:31

HansSc pisze:
Terefere pisze:No jeśli ta swastyka nie jest w typowym czerwonym prostokącie i białym kółko, albo na fladze czerwono biało czarnej to można ją uznać , że właścicielowi chodzi o swastykę słowiańską.
+nie jest przechylona jesli mnie pamiec nie myli, bylo tez chyba cos jeszcze o kierunku ramion, ale glowy nie dam sobie uciac (jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi)

Hitlerowska:

Obrazek

Słowiańska:

Obrazek

simoon

Post autor: simoon » 01.07.2007, 12:34

hitlerowska swastyka jest ODWROCONA SWASTYKA SLOWIANSKA!!

Grand1488

Post autor: Grand1488 » 02.07.2007, 22:32

PZPN 4władza w Polsce czyli NOP contra PZPN

[link]
14 words

piterpunk

Post autor: piterpunk » 03.07.2007, 21:08

Klossu walka miedzy rasami zwierzat jest po prostu walka w przyrodzie, ale jak sam napisales ze jest to walka ras, w zyciu Naszym tak nie ma, poniewaz istnieje tylko jedna rasa rasa ludzka, walke z inna rasa jak chcesz prowadzic to mozesz dezatyracje przeprowadzic na przyklad :)

Johny84

Post autor: Johny84 » 03.07.2007, 21:30

piterpunk pisze:Klossu walka miedzy rasami zwierzat jest po prostu walka w przyrodzie, ale jak sam napisales ze jest to walka ras, w zyciu Naszym tak nie ma, poniewaz istnieje tylko jedna rasa rasa ludzka, walke z inna rasa jak chcesz prowadzic to mozesz dezatyracje przeprowadzic na przyklad :)
Ne ma jednej ludzkiej rasy, sa trzy glowne ludzkie rasy z roznymi cechami antropologiczno-morfologicznymi.

Pzdr.
Per aspera ad astra.

Oh-lay-knee-chuck: http://www.youtube.com/watch?v=Cef-xQ3Tdjc :lol:

Trele Morele

Post autor: Trele Morele » 05.07.2007, 22:58

[link]

heh to juz są ku*** jaja jakies.
The doom of a nation can be averted only by a storm of flowing passion,but only those who are passionate themselves can arouse passion in others

Kalu

Post autor: Kalu » 05.07.2007, 23:13

Jednym słowem paranoja...co to PZPN wyprawia to jest śmieszne...wzieli by sie za przygotowanie Euro a nie .... :evil:

Manieklbl

Post autor: Manieklbl » 06.07.2007, 02:24

Trele Morele pisze:[link]

heh to juz są ku*** jaja jakies.
Bardzo dobry artykuł z Gazety Polskiej- chyba jedyny Polski dziennik informacyjny naprawde na poziomie, nie oszczędza słów na czerwoną chołotę, polecam.

zzz LG

Post autor: zzz LG » 06.07.2007, 19:42

A ja mam propozycję- niech na każdym spotkaniu 1 i 2 ligi zawisną flagi z, przykładowo, krzyżem celtyckim. Przerwą wszystkie mecze?
zzz LG

padlem

Post autor: padlem » 10.07.2007, 00:48

Cropp009 pisze:Najbardziej mnie dziwi, ze wszelkie znaki zwiazane z ZSRR nie są zakazane.
Nie wiem co przedmówca miał konkretnie na myśli poprzez te znaki, ale warto wiedzieć że w naszej konstytucji jest zapisane co następuje:
Art. 13.
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.

Ponadto w kodeksie karnym można przeczytać:
Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny, tekst ujednolicony po zmianie z 11 września 2003 r. (Dz. U. Nr 179 z 20 paźdz. 2003r., poz. 1750):
Art. 256.
Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Można też przyjąć inną postawę i dać zwieść się medialności niektórych grup społecznych, które faktycznie mogą stwarzać pozory, że propagowanie znaków związanych z ustrojem byłego ZSRR jest legalne.
CATB pisze:A kiedy wreszcie ktoś zdelegalizuje Nigdy Więcej i spuści porządny łomot Pankowskiemu i jego lewackim przydupasom?
Czy potrafisz wskazać jakiekolwiek nielegalne posunięcie tego stowarzyszenia?
Pomijając ich poglądy, czy uważasz, że ktoś kto walczy z bezprawiem jest zobowiązany walczyć z nim po całości?
Im się nie podoba faszyzm i chwała im za to. Nikt nie broni stworzenia bliźniaczej (w sensie organizacyjnym) organizacji walczącej z komunizmem.
Biorąc pod uwagę, że prawo jest jedno też należałoby ją zdelegalizować.

Sven

Odp

Post autor: Sven » 11.07.2007, 18:57

Co jest złego w fladze konfederacji?
Moim zdaniem nic

j**** PZPN i szawabów!

Klossu

Post autor: Klossu » 12.07.2007, 14:08

A co jeśli ktoś ma wytatuowane "zakazane symbole" w widocznym miejscu ? :lol:

Antichrist's Hammer
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Antichrist's Hammer » 12.07.2007, 21:43

A co jeśli ktoś ma wytatuowane "zakazane symbole" w widocznym miejscu ?
Nic,wchodzisz bez problemu :wink:
[link]

[link]

Trele Morele

Post autor: Trele Morele » 13.07.2007, 16:03

padlem pisze:Czy potrafisz wskazać jakiekolwiek nielegalne posunięcie tego stowarzyszenia?
publiczne domaganie sie przez pankowska zakazania Szczerbca czy Krzyza Celtyckiego(symbolu wszechobecnego w chrzescijanstwie)publiczne obrazanie pamieci Romana Dmowskiego.
To juz powinno wystarczyc do zdelegalizowania tej fermy c**** i konfidentow.

[link]

Bazujac na koncowce tego tekstu.Mozna wywnioskowac ze pankowska i jej ferma niedzialaja zgodnie z prawem.
Mało tego maja ciche przyzwolenie na to ze strony pewnych osob/ugrupowian czy wrescie wladz UE od ktorych w koncu bierze niemale pieniadze na walke.............Polakami.
The doom of a nation can be averted only by a storm of flowing passion,but only those who are passionate themselves can arouse passion in others

ziomek

Post autor: ziomek » 13.07.2007, 22:48

Klossu pisze:A co jeśli ktoś ma wytatuowane "zakazane symbole" w widocznym miejscu ? :lol:
Utną mu widoczne miejsce :lol:

Honky

Post autor: Honky » 13.07.2007, 22:53

Trele Morele pisze:
padlem pisze:Czy potrafisz wskazać jakiekolwiek nielegalne posunięcie tego stowarzyszenia?
publiczne domaganie sie przez pankowska zakazania Szczerbca czy Krzyza Celtyckiego(symbolu wszechobecnego w chrzescijanstwie)publiczne obrazanie pamieci Romana Dmowskiego.
To juz powinno wystarczyc do zdelegalizowania tej fermy c**** i konfidentow.
tak, w tym rzeczywiście objawia się ich nielegalne działanie. Równie dobrze, nielegalnym działaniem jest obrażanie jakies diaspory żydowskiej

ODPOWIEDZ