Finał PP 2012 : Legia Warszawa-Ruch Chorzów

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Duszek

Re: Finał PP 2012 : Legia Warszawa-Ruch Chorzów

Post autor: Duszek » 29.04.2012, 02:10

P_FSW pisze:
BlauBlut pisze:Mahazel Oj polaczku nawet w twoim języku pisać nie potrafisz...szkoda słów...
polaczku?

jak drodzy ślązacy-volksdeutche skomentujecie to: http://www.youtube.com/watch?v=oPBXyarJ ... r_embedded

?
Śląscy kibice z tego forum teraz mają ci tłumaczyć i komentować każdy filmik związany ze Śląskiem z jutuba? Bez przesady.

iparts.pl
P_FSW

Post autor: P_FSW » 29.04.2012, 03:03

Duszek pisze:
P_FSW pisze:
BlauBlut pisze:Mahazel Oj polaczku nawet w twoim języku pisać nie potrafisz...szkoda słów...
polaczku?

jak drodzy ślązacy-volksdeutche skomentujecie to: http://www.youtube.com/watch?v=oPBXyarJ ... r_embedded

?
Śląscy kibice z tego forum teraz mają ci tłumaczyć i komentować każdy filmik związany ze Śląskiem z jutuba? Bez przesady.
to oglądnij sobie ten filmik i wyciągnij wnioski.

poprawka: wszyscy śląscy kibicie z wyimaginowaną "narodowością" śląska, ci myślący o autonomii i to w lewackim stylu ( sprawdź sobie przykłady państw na świecie w których występują silne tendencje odśrodkowe do tworzenia nowych "państw" na terenie istniejących- i jakie środowiska ów tendencje popierają ) do tego nie kryjący się germanofile z ukrytą opcją wiesz jaką- i bynajmniej nie jestem zwolennikiem jarosława, już od dawna określili się do którego państwa im bliżej i określają się swoim zachowaniem cały czas. volksdeutche z czarnymi paznokciami won do niemiec, tu was nie potrzeba, w pakiecie ze sobą możecie zabrać ten cały oberscheissen, gorzelika, i waszą tą zbierającą mnie na wymioty śląską gwarę.

[link]
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 29.04.2012, 06:21

Hooltras_ pisze:boli i ma boleć.

Oberschlesien!
serio uważasz, że kogokolwiek to boli?

Radek_ZS

Post autor: Radek_ZS » 29.04.2012, 07:04

Jeżeli by to ode mnie zależało to bym od razu Wam dał niepodległość. Zróbcie sobie własne państwo. Nawet wybudowałbym mur dookoła waszych granic od strony Polski. Postawiłbym wieżyczki i strażników z bronią żebyście nie przełazili. Jeżeli chcecie gdzieś wyjechać to tylko przez Słowację lub Czechy. Wybudujcie sobie lotnisko ( Pyrzowice są w Zagłębiu Dąbrowskim) i sobie siedżcie na tym swoim Śląsku. Oglądajcie sobie tego jebniętego Kutza i Bercika, jedzcie rolady z modro kapusto, kreple,żymły,słuchajcie śląskiej listy przebojów. Do niczego mi nie jesteście potrzebni.

Oczywiście wszystkie rachunki takie jak emerytury górników itp itd płacicie sobie sami.
>>> WORKING CLASS <<<

!1910!

Post autor: !1910! » 29.04.2012, 07:49

Wy to jacyś pojebani jesteście ???
Jak nie lewacka Polonia to chorzowski Naród Śląski. Połowa tych forumowych patriotów to ku*** albo od żyda się wywodzi, albo od niemca albo ruska. A co drugi to hymn Polski zna pod postacią jednej zwrotki. Temat o Pucharze Polski a tu ku*** jak w parlamencie albo tvn news.

Foxx

Post autor: Foxx » 29.04.2012, 08:30

puder1 pisze:
Foxx pisze:Puder -umknął Ci pewien szczegół. Przez długi czas najżywszymi polskimi ośrodkami kulturalnymi i naukowymi były Warszawa, Kraków, Wilno i Lwów. W ostatnim z tych miast wybuchło zwycięskie powstanie polskiej cywilnej młodzieży przeciwko ściągniętym regularnym oddziałom Ukraińskich Strzelców Siczowych będące inspiracją dla Powstania Warszawskiego. Zresztą polecam relację z wizyty:

http://zyleta.info/?p=3442

Taka to różnica.
Dobrze a Śląsk wtedy kiedy Lwów należał do Polski i był jak to ująłeś dużym ośrodkiem kulturalnym miał swoją autonomię, z własnym sejmikiem śląskim z własnym skarbem oraz własnym szkolnictwem. Autonomia śląska nie miała kompetencji jedynie w polityce zagranicznej i wojskowości. Więc czemu ludzie wtedy żyjący nie mogli czuć się Ślązakami a nie Polakami, wytłumacz mi?
Ja nie dyskutuję z tym, kim się czuli, tylko z porównaniem sytuacji Lwowa, wcielonego do Korony w 1340, a cztery wieki później drugiego pod względem wielkości - po Gdańsku - polskiego miasta do sytuacji Górnego Śląska, czy to w kontekście autonomii, czy "niemieckości".

Sytuacja jest symetryczna. To Ukraina wcześniej nie istniała jako państwo, a Lwów był twierdzą broniącą Polski przed kolejnymi najazdami ze wschodu. Tak też Górny Śląsk nie był państwem. Grupa etniczna to jedno, a naród to zupełnie coś innego. Nieprzypadkowo też w części Ukrainy należącej wcześniej do Polski (Galicja Wschodnia) panuje silne poczucie świadomości narodowej. Dalej na wschód już ruscy. Nawet Janukowycz musiał się nauczyć ukraińskiego... już po tym, jak został prezydentem. Różne formy autonomii są tradycją Rzeczypospolitej i o ile nie są zewnętrzną akcją w celu osłabienia Polski, nie mam z tym żadnego problemu.

Chodziło mi tylko o nietrafne porównanie z Kresami.
A co tam w komentarzach na Onecie?

BENLEE

Post autor: BENLEE » 29.04.2012, 09:06

Mahazel79 pisze:
BeuthenOberschlesien pisze:Dla mnie to Ty sobie możesz myśleć że zarabia nawet i milion i nie miesięcznie lecz tygodniowo bo koło c**** mi to lata, tylko nie pisz takich bredni gościu bo się kompromitujesz. Dalej nie będę w to brnął bo to nie temat a i tak zaraz posty będą usunięte, więc nic tu po mnie. bez pozdrowień

Ja nie myślę gościu,ja wiem, tyle zarabia sztygar w kopalni "Anna" w Rydułtowach, nie jest to tajemna wiedza wyobraź sobie, to są fakty. Gówno w takim razie wiesz, owszem koło h*** ci wszytko lata bo chujem się interesujesz.
ku*** to się zdecyduj. Górnicy czy sztygar. To tak jak napisać,że bankowcy zarabiają po 300 tys. miesięcznie,bo jakiś tam dyrektor z banku tyle zarabia.
Sztygar to chyba trochę odpowiedzialna praca,nie uważasz?Czy nie masz pojęcia?

flash

Post autor: flash » 29.04.2012, 09:45

ja napiszę garśc faktów, o których polacy pojęcia nie mają zielonego

- w kopalniach nie zarabia się dużo (chyba że na najwyższych szczeblach), ostatnio doszedł tam "elastyczny" rynek pracy (kto ostatnio szukał pracy ten wie o co chodzi) - dostaniesz 2000brutto, umowę podpiszesz z jakimś workexpress a jak ci kawał stropu spadnie na łeb to lecz się sam , ktoś zainteresowany taką pracą ?
sztygar w kopalni bielszowice ma 3200 netto, pod sobą bandę niezmotywowanych świeżaków na umowie o dzieło, czy to jest duża stawka jak na taką odpowiedzialność?

- polska zużywa więcej węgla, niż wydobywa, tak że musimy brakującą część kupować z zagranicy, a tendencja jest pogłębiająca. chcecie całkowitej zależności, tak jak z gazem i ropą? mam dobrą wiadomość, za kilkanaście lat tak właśnie będzie

- w Chorzowie nie ma ani jednej kopalni (tu pewnie 90% czytających omnibusów robi karpia)

- skoro Lwów, Wilno to polskie miasta, to logicznie rzecz biorąc... a zresztą i tak spaliście na historii i matematyce/logice więc nie rozwijam myśli

- w Polsce nigdy nie powstanie elektrownia atomowa i pogódźcie się z tym, a polskie firmy energetyczne rozbudowują bloki węglowe na potęgę i to jest fakt niezaprzeczalny

- węgiel NIGDY nie wyczerpie się, po prostu trzeba będzie go coraz głębiej kopać, ale technologia też się rozwija

- jeśli chodzi o sprawy kibicowskie, to Ślązakami są Ruch Chorzów i Ruch Radzionków, częściowo GKS Katowice, reszta to imigracja, z KSG, Polonią i Piastem na czele.

jaworzno21

Post autor: jaworzno21 » 29.04.2012, 09:47

Radek_ZS pisze:Jeżeli by to ode mnie zależało to bym od razu Wam dał niepodległość. Zróbcie sobie własne państwo. Nawet wybudowałbym mur dookoła waszych granic od strony Polski. Postawiłbym wieżyczki i strażników z bronią żebyście nie przełazili. Jeżeli chcecie gdzieś wyjechać to tylko przez Słowację lub Czechy. Wybudujcie sobie lotnisko ( Pyrzowice są w Zagłębiu Dąbrowskim) i sobie siedżcie na tym swoim Śląsku. Oglądajcie sobie tego jebniętego Kutza i Bercika, jedzcie rolady z modro kapusto, kreple,żymły,słuchajcie śląskiej listy przebojów. Do niczego mi nie jesteście potrzebni.

Oczywiście wszystkie rachunki takie jak emerytury górników itp itd płacicie sobie sami.
w Sosnowcu nie bylo, nie ma kopaln i gornikow na emeryturach?????

flash

Post autor: flash » 29.04.2012, 09:50

W Sosnowcu jest więcej kopalń, niż razem wziętych w Chorzowie, Świętochłowicach i Siemianowicach (3 najważniejsze miasta Ruchu) i to pokazuje paradoks całej "dyskusji". Temat do zamknięcia

altgr

Post autor: altgr » 29.04.2012, 10:19

jaworzno21 pisze:
Radek_ZS pisze:Jeżeli by to ode mnie zależało to bym od razu Wam dał niepodległość. Zróbcie sobie własne państwo. Nawet wybudowałbym mur dookoła waszych granic od strony Polski. Postawiłbym wieżyczki i strażników z bronią żebyście nie przełazili. Jeżeli chcecie gdzieś wyjechać to tylko przez Słowację lub Czechy. Wybudujcie sobie lotnisko ( Pyrzowice są w Zagłębiu Dąbrowskim) i sobie siedżcie na tym swoim Śląsku. Oglądajcie sobie tego jebniętego Kutza i Bercika, jedzcie rolady z modro kapusto, kreple,żymły,słuchajcie śląskiej listy przebojów. Do niczego mi nie jesteście potrzebni.

w Sosnowcu nie bylo, nie ma kopaln i gornikow na emeryturach?????
Jaworzno tez walczy o autonomie ! ?
parodia !

Zreszta mieszkajac troche w Katowicach to zauwazylem, ze najbardziej slascy z Gieksy i Ruchu sa mieszkancy gorolskich miast typu Jaworzno czy Zawiercie i tak dalej, parodia !
W samych Katowicach to raczej biedniejsze dzielnice sa mocno proslaskie, a reszta(czyli zdecydowana wiekszosc) to mimo wszystko ludzie przyjezdni i nie widac jakos specjalnej "slaskosci", co innego w miastach osciennych, np Siemce, Swietochlowice, Chorzow, tam naprawde czuc ta Slaskosc.
ŁKS Łódź Polska !

Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Seth Gecko » 29.04.2012, 10:39

Przestańcie się sprzeczać ze zwolennikami RAŚ, jest ich niewielu. Większość Ślązaków ma na nich wyjebane, czują się Polakami i nawet nie myślą o żadnej autonomii. Gdyby doszło do referendum o autonomię, to okazałoby się że odłączyć chce się część Chorzowa i kilka osiedli w innych miastach. Najlepsze że zwolennicy autonomii próbują się wypowiadać za cały Górny Śląsk.

Legia i Ruch pokazały się konkretnie. Race na przekór tym, którzy próbują tego zakazać. Mnie osobiście wkurzają achtungi. Konkretny finał PP.
Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły. Zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki. Chodnik zapluły, ludzi przepędziły. Siedzą na ławeczkach i ryczą do siebie. Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy...

flash

Post autor: flash » 29.04.2012, 11:25

RAŚ rządzi w sejmiku wojewódzkim czy tego chcecie czy nie, a progres jest paraboliczny (inteligentni mogą to sobie sprawdzić). Bagatelizowanie w sumie jest korzystne dla RAŚ, po cichu, bez przeszkód do sukcesu, idealna sytuacja.
Proszę o zamknięcie tematu.

nieznajomy05

Post autor: nieznajomy05 » 29.04.2012, 11:57

Proponuje zamknac temat. Nie ma nic wspolnego z kibicowaniem.
Obrazek

[link]

flash

Post autor: flash » 29.04.2012, 12:06

Ja znam wielu chłopaków z Ruchu, mieszkam tu całe życie obok stadionu 600 metrów.

I my naprawde nie chcemy Niemców na Śląsku. Serio ku*** !!!

Myślę, że to jest odpowiedni monent na zamknięcie tematu, o czym od 3 postów optuję ;)
19pozdRo20

Radek_ZS

Post autor: Radek_ZS » 29.04.2012, 14:04

flash pisze:W Sosnowcu jest więcej kopalń, niż razem wziętych w Chorzowie, Świętochłowicach i Siemianowicach (3 najważniejsze miasta Ruchu) i to pokazuje paradoks całej "dyskusji". Temat do zamknięcia
I mój ostatni wpis - sprostowanie.

O ile się nie mylę to w Sosnowcu obecnie czynna jest jedna kopalnia Kazimierz -Porąbka. Reszta zamknięta. Tysiące ludzi musiało się przebranżowić. Da się.
Tak są w Sosnowcu emerytowani górnicy , ale nikt nie płacze o jakiejś suwerenności.
No chyba że chcielibyście mieć własny kraj, do jego budżetu wpłacać sobie podatki i inne opłaty, ale siano na emerytury brać z Polski? Dobre. Albo bierzesz wszystko na klatę albo nic.

Z tego co wiem to w Polsce nie ma obowiązku bycia górnikiem. Tak że nie ma co tak płakać nad ich losem.

KONIEC
>>> WORKING CLASS <<<

212

Post autor: 212 » 29.04.2012, 15:05

Jaka suwerenność? To jest właśnie problem tego tematu.
Suwerenność, niepodległość, niezawisłość, autonomia - wszystko wrzucone do jednego wora, a znaczy różne rzeczy. Bo taki RAŚdomaga się autonomicznego Śląska w granicach RP. Czyli dokładnie tego, co powstańcy śląscy, na których się tak często lubicie powoływać.

P_FSW

Post autor: P_FSW » 29.04.2012, 16:54

212 pisze:Jaka suwerenność? To jest właśnie problem tego tematu.
Suwerenność, niepodległość, niezawisłość, autonomia - wszystko wrzucone do jednego wora, a znaczy różne rzeczy. Bo taki RAŚdomaga się autonomicznego Śląska w granicach RP. Czyli dokładnie tego, co powstańcy śląscy, na których się tak często lubicie powoływać.
czyli wszystko jasne, chcecie autonomii, ale w ramach Rzeczypospolitej czyt. nadal doić państwo, ale z nie wiadomo do czego potrzebną wam "autonomią", suwerenności nie chcecie bo wtedy nie przetrwalibyście roku. no chyba, że z eksterytorialną autostradą ku zaprzyjaźnionym helmutom. tak czy owak "autonomiści" r raŚ-iu i z nimi sympatyzujący dla mnie możecie s...ierdalać nawet na kamczatkę. polaczki was nie potzebują.

ps. bardzo dobrze, że modowie nie kasują postów i nie zamykają tematu, niech jak najwięcej osób zobaczy zakłamanie i i okłamywanie historii przez wykolejeńców z RAS-iu. a i o kibolach dobrze świadczy, że takie ważne dla Ojczyzny sprawy są interesujące a nie tylko pieprzenie o dupach, baletach i dragach.
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!

Radek_ZS

Post autor: Radek_ZS » 29.04.2012, 17:06

Jak rozpieszczony bachor. Jak tak to na matkę i ojca wyzywa , ale jak kasa na dyskotekę potrzebna do zaraz do mamusi ;-).
>>> WORKING CLASS <<<

KLACHOWIEC_M-CE

Post autor: KLACHOWIEC_M-CE » 29.04.2012, 17:27

te bo mi smaka robisz :D

212

Post autor: 212 » 30.04.2012, 00:31

P_FSW pisze:
czyli wszystko jasne, chcecie autonomii, ale w ramach Rzeczypospolitej czyt. nadal doić państwo, ale z nie wiadomo do czego potrzebną wam "autonomią", suwerenności nie chcecie bo wtedy nie przetrwalibyście roku. no chyba, że z eksterytorialną autostradą ku zaprzyjaźnionym helmutom. tak czy owak "autonomiści" r raŚ-iu i z nimi sympatyzujący dla mnie możecie s...ierdalać nawet na kamczatkę. polaczki was nie potzebują.

ps. bardzo dobrze, że modowie nie kasują postów i nie zamykają tematu, niech jak najwięcej osób zobaczy zakłamanie i i okłamywanie historii przez wykolejeńców z RAS-iu. a i o kibolach dobrze świadczy, że takie ważne dla Ojczyzny sprawy są interesujące a nie tylko pieprzenie o dupach, baletach i dragach.
Hahahahaha

Sprawdź sobie ile woj. śląskie do budżetu wpłaca, a ile z niego pobiera, więc argument kompletnie nie trafiony.
Jak nie przedstawisz tych danych, na podstawie których to niby Polska do Śląska dopłaca, to lepiej zamilcz!
Nie chcemy oddawać do centrali większości tego co wypracujemy, tak jak nasi dziadowie - powstańcy śląscy. Chcemy natomiast tak jak oni służyć w wojsku pod biało-czerwoną flagą. Takie są postulaty RAŚ.

Radek_ZS

Post autor: Radek_ZS » 30.04.2012, 05:03

212 pisze:
P_FSW pisze:

Hahahahaha

Sprawdź sobie ile woj. śląskie do budżetu wpłaca, a ile z niego pobiera, więc argument kompletnie nie trafiony.
Jak nie przedstawisz tych danych, na podstawie których to niby Polska do Śląska dopłaca, to lepiej zamilcz!
Nie chcemy oddawać do centrali większości tego co wypracujemy, tak jak nasi dziadowie - powstańcy śląscy. Chcemy natomiast tak jak oni służyć w wojsku pod biało-czerwoną flagą. Takie są postulaty RAŚ.

Nie chce mi się szukać tych budżetów bo aż tak zaciekły nie jestem, tyle że trzeba pamiętać że do tych kwot trzeba by doliczyć dopłaty do górnictwa i górnicze emerytury bo to na pewno nie będzie ujęte w suchych statystykach budżetowych. Te dwie pozycje które wymieniłem pewno zmienią całkowicie obraz.
>>> WORKING CLASS <<<

puder1

Post autor: puder1 » 30.04.2012, 07:52

Tak dokładniej chcemy autonomii żeby doić Polskę. Co za nieuki. Szkoda tylko , że przez Autonomię żadne środki z reszty Polski do nas nie będą trafiały ale też żadne środki od nas nie będą trafiały do Polski, więc kto tu przy autonomii nie będzie kogo doił?

212

Post autor: 212 » 30.04.2012, 12:03

Już Ci ktoś wkleił informacje o tym, że kopalnie zaczęły na siebie zarabiać. Okres, w których trzeba było do nich dopłacać można zawdzięczać temu, że przez lata były złodziejsko eksploatowane (zarabiając na całą Polskę), a nikt nie myślał o inwestycjach.
Naprawdę sądzisz, że woj. śląskie mające 2 PKB w kraju nagle okazałoby się wyjątkowo nierentowne odliczając emerytury górnicze?
Podajcie w końcu jakieś fakty na temat tego, że Polska dopłaca do Śląska, bo narazie ta rozmowa jest taka:
- Zdrajcy!!!
- Nie jesteśmy zdrajcami, chcemy ciągle być w Polsce, tylko mieć więcej niezależności.
- Cwaniaki, chcą doić Polskę!!!
- Sorry, ale jak ktoś kogoś doi, to Polska nas...
- I c***, pewnie jak wliczyć górników, to wy nas doicie.

Radek_ZS

Post autor: Radek_ZS » 30.04.2012, 15:40

Proste pytanie:

Dajemy Wam pełną suwerenność i wszystko co się z tym wiąże.Po prostu własne państwo. Budżet, sejm,policja,sądy,slużba zdrowia, ale i wszystkie wydatki z tym związane jak renty i emerytury.. Bierzecie czy nie?

Jeśli nie ( i taką waszą odpowiedż biorę pod uwagę) to dlaczego?
>>> WORKING CLASS <<<

ryskar

Post autor: ryskar » 30.04.2012, 18:59

Jastrzębie nie bierze :)
Tylko Polska, nigdy RAŚ

???

Post autor: ??? » 30.04.2012, 19:42

Radek_ZS pisze:Proste pytanie:

Dajemy Wam pełną suwerenność i wszystko co się z tym wiąże.Po prostu własne państwo. Budżet, sejm,policja,sądy,slużba zdrowia, ale i wszystkie wydatki z tym związane jak renty i emerytury.. Bierzecie czy nie?

Ja nie jestem za autonomią , ale Radek ja Ty sobie to wyobrażasz?Statystyczny Polak wpłaca do Zusu dużo więcej pieniędzy niż z niego pobiera przechodząc na emeryturę.Skoro ktoś wpłacał składki to ma pełne prawo do świadczeń pomijając już to ,że i tak w efekcie końcowym jest zrobiony w c****.Po drugie to jeżeli dajmy na to jakiś Polak przejdzie na emeryturę i wyemigruje np. do Anglii to przecież nie będzie pobierał emerytury z budżetu angielskiego tylko z polskiego.
Generalnie proponuję wyjebać ten temat w kosmos.
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.

gizd

Post autor: gizd » 30.04.2012, 20:20

Modowie zamknijcie już ten temat, albo przenieście do hyde parku, bo od dawna nic wspólnego z PP nie ma.
Jeszcze gdyby dyskusja miała jakiś poziom, ale cała sprowadza się do odcinania się od Polski i emerytur górniczych. Idąc tym tropem USA czy Niemcy jako państwa federalne z ogromną autonomią regionów powinny się już dawno rozpaść, a o dziwo wiedzie się im nadzwyczaj dobrze. Za dużo polityki, która działa zgodnie z zasadą "dziel i rządź" co jak widać niektórzy tu łykają jak młode pelikany i skaczą sobie do gardeł. Dodatkowo jak już jakiś typ, któremu wydaje się, że coś wie o ekonomii miesza pojęcia PKB z kosztem uzyskania przychodu to się aż smutno robi.

Radek_ZS

Post autor: Radek_ZS » 30.04.2012, 21:05

??? pisze:
Radek_ZS pisze:Proste pytanie:

Ja nie jestem za autonomią , ale Radek ja Ty sobie to wyobrażasz?Statystyczny Polak wpłaca do Zusu dużo więcej pieniędzy niż z niego pobiera przechodząc na emeryturę.Skoro ktoś wpłacał składki to ma pełne prawo do świadczeń pomijając już to ,że i tak w efekcie końcowym jest zrobiony w c****.Po drugie to jeżeli dajmy na to jakiś Polak przejdzie na emeryturę i wyemigruje np. do Anglii to przecież nie będzie pobierał emerytury z budżetu angielskiego tylko z polskiego.
Generalnie proponuję wyjebać ten temat w kosmos.
Taki górnik to nie wiem czy więcej wpłaca do ZUS-u niż wyjmuje:
Na szybko:
Żyjemy po 70 lat i ja i górnik.

On wpłaca do ZUS-u po 10% swojej pensji , niech będzie 300 pln miesięcznie przez 25 lat.
300x12x25=90 000 pln.- tyle wpłaca do ZUS
Przechodzi na emeryture w wieku 45 lat. Dostaje niech będzie 2000 pln emerytury. Pobiera emeryturę do 70 roku zycia czyli 25 lat.
25x12x2000= 600 000 pln - tyle wyjmuje z ZUS

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja :

Pracuję do 67 roku życia :-) czyli 47 lat.Wpłacam miesięcznie też po 300 pln.
300x12x47=169200 pln - tyle wpłacam do ZUS

Na emeryturze jestem 3 lata :-) Biorę po 2000 emerytury

2000x12x3= 72000 pln - tyle wyjmuje z ZUS.

Czyli wpłacam dwa razy tyle a wyjmuje 8 razy mniej :-) Jest różnica?

Od razu mówię że nic nie mam do górników którzy harują na przodku i innych przejebanych robotach bo takie są na kopalni. Im bym dał bez słowa i podałbym im grabę z wyrazem szacunku.
Chodzi mi o tych jebanych kopalnianych ''podwieszaczy'' którzy byli kilka razy pod ziemią a kilof i łopatę widzieli jak ich kolega niósł na robotę. Tych bym tępił i ukrócił im te przywileje .
I żeby nie było ujebał bym '' podwieszaczy'' sosnowieckich i śląskich , bez wyjątku.

Teraz już naprawdę KONIEC z mojej strony.
>>> WORKING CLASS <<<

pattaya man

Post autor: pattaya man » 30.04.2012, 21:39

Radek bez urazy,ale uwazem cie za madrzejszevo goscia.tylko w seksie jest tak,ze to co wlozyles to samo masz wyjac.ekonomia jest inna.tak czy inaczej-dla obopolnego zadowolenia-Polska bez SLaska i bedzie spokoj.temat do hp i tam mozemy kontynuowac ciekawa(oby)dyskusje i walke na argumenty

???

Post autor: ??? » 30.04.2012, 22:07

Radek niestety znów się mylisz w swoich obliczeniach:)Ja wcześniej pisałem o statystycznym Polaku , ale jak się już tak uczepiłeś górników to fakty są takie:
Przyjmując ,że średnio zarobi delikwent 3000zł na rękę to jego wynagrodzenie brutto wynosi nieco ponad 5000zł , czyli miesięcznie oddaje 2000zł.Po drugie średnia życia górnika wynosi 61,8 lat , a średnia wieku przechodzenia na emeruturę wynosi 46 lat.
Reasumując
Pracuje 25lat, średnio potrąca mu się z wypłaty 2000zł miesięcznie ,czyli przez okres pracy wpłaca: 25x12x2000=60000zł
Natomiast pobiera emeryturę średnio 16 lat w kwocie dajmy na to 2000zł , czyli wypłaca:
16x12x2000=384000zł
Niestety Radku ekonomia jest nieubłagana.W Polsce jedynie chyba policjant i prokurator jest w stanie wyszarpać tyle ile wpłacił.
Tutaj masz link do kalkulatora pensji [link]
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.

Lunar

Post autor: Lunar » 30.04.2012, 22:19

Liczba wielkich fanatyków z ZAWIErCIA oraz Myszkowa - łącznie z tych dwóch powiatów na meczu finałowym stawiło się całe 7 osób. Siejcie dalej propagandę.....

Radek_ZS

Post autor: Radek_ZS » 30.04.2012, 22:30

??? pisze:Radek niestety znów się mylisz w swoich obliczeniach:)Ja wcześniej pisałem o statystycznym Polaku , ale jak się już tak uczepiłeś górników to fakty są takie:
Przyjmując ,że średnio zarobi delikwent 3000zł na rękę to jego wynagrodzenie brutto wynosi nieco ponad 5000zł , czyli miesięcznie oddaje 2000zł.Po drugie średnia życia górnika wynosi 61,8 lat , a średnia wieku przechodzenia na emeruturę wynosi 46 lat.
Reasumując
Pracuje 25lat, średnio potrąca mu się z wypłaty 2000zł miesięcznie ,czyli przez [link] wpłaca: 25x12x2000=60000zł
Natomiast pobiera emeryturę średnio 16 lat w kwocie dajmy na to 2000zł , czyli wypłaca:
16x12x2000=384000zł
Niestety Radku ekonomia jest nieubłagana.W Polsce jedynie chyba policjant i prokurator jest w stanie wyszarpać tyle ile wpłacił.
Tutaj masz link do kalkulatora pensji [link]

Miałem się nie wpisywać heh.

No przecież jeśli ja zarabiam 3000 na rękę to też mi wychodzi 5000 brutto.Tyle że ja płacę te 2000 pln przez 47 lat, a nie 25 ,czyli 2 razy dłużej niż on. Gdzie tu jakiś błąd?
A na emeryturze będę góra kilka lat a nie 16 ( nie wierzę że będę żył 83 lata). To i mniej wezmę z emerytur.

Podczas gdy on będzie leżał chujem do góry ja będę miał przed sobą jeszcze 22 lata pracy.
>>> WORKING CLASS <<<

pigkiller

Post autor: pigkiller » 30.04.2012, 22:32

zmień dilera, z Zawiercia i Myszkowa kilkadziesiąt osob

WITAM2

Post autor: WITAM2 » 30.04.2012, 22:38

Tyle stron, ale nadal nikt nie odp jaka liczba Legii i zgód?

Canelo

Post autor: Canelo » 30.04.2012, 22:41

Uczepiliście się tego Ruchu, wyganiacie go na siłę z ekstraklasy a zadajcie sobie jedno pytanie: czy wy, internetowe placki, jesteście w stanie zapewnić taki poziom jak zapewniają kibice Ruchu? Obawiam się że nie. I jak ich wypierdolicie to nie będziecie tutaj mieli o czym pisać (nie do Ciebie akurat Radek). prawda jest taka że sami podkręciliście tą "nienawiść" chorzowian do polskości, a fala poszła. Ciężko musicie mieć najebane pod kaskami żeby nazywać ich Niemcami. Jestem przeciwnikiem RAŚ-u, ale nie cały Ruch to RAŚ. To tak jak Donald próbuje wkręcić całemu światu że wszyscy kibice to ciężki kryminał.

commandos88

Post autor: commandos88 » 30.04.2012, 22:44

Modowie zamknijcie już ten temat, albo przenieście do hyde parku, bo od dawna nic wspólnego z PP nie ma.
Najlepiej wyczyscic posty nie zwiazane z tematem, a kolejne posty nagradzac upomnieniami.
"Był las,nie było was. Nie będzie was, będzie las"
...............o betonach z pzpn
Obrazek

_S_

Post autor: _S_ » 01.05.2012, 00:30

??? pisze: fakty są takie:
Przyjmując ,że średnio zarobi delikwent 3000zł na rękę to jego wynagrodzenie brutto wynosi nieco ponad 5000zł , czyli miesięcznie oddaje 2000zł.
Składka do ZUSu wynosi 19,52% więc ktoś kto zarabia 5000brutto odkłada ok 1000 miesiecznie, reszta idzie na inne pierdoły ale nie na emeryture.

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 01.05.2012, 01:46

abusajev pisze:
WITAM2 pisze:Tyle stron, ale nadal nikt nie odp jaka liczba Legii i zgód?
podbijam, bo na takim waznym meczu, nie zawisły fany zgód i coś cisza o ich liczbach ....
najwyraźniej nabijanie postów na k.net nie jest priorytetem dla kibiców ze stolicy. Jest relacja na LL! 3500 legionistów w Kielcach. A skoro nie zawisły żadne fany to najwyraźniej zgody zostały zerwane :)

t Ruch

Post autor: t Ruch » 02.05.2012, 08:15

widzisz głupku gówno wiesz i jeszcze siejesz debilno-kretyńska propagande a na tym akurat wy byście najgorzej wyszli, kij macie te lotnisko ale widzisz te tłumy z Sosnowca i innych pobliskich wioch jak z dnia na dzien traca robote? Stan se gamoniu w godzinach miedzy 6 a 9 rano na P. Skargi w Katowicach i zobacz te tłumy waszych przyjeżdrzających do nas do roboty i do szkoły i porównaj ilość ludzi od nas pracujacych i uczących sie u was stosunek 1000-1, tak popierdolonych i wykreconych ludzi jak wy na Zagłebiu to nie widziałem pierwsi wrzeszcza Polska bez Śląska a nastepnego dnia i przez kolejne 5 dni w tygodniu zapierdalaja na ten Śląsk albo do roboty albo do szkoły. Ja wam powiem tak wy do niczego nie jestescie nam potrzebni co wiecej mamy was jako grupe pasozytnicza lewusów i nierobów i owszem jeśli my byśmy se mieli wdupiac te rolady i słuchac tej muzyki ciekawe co wy byście robili oprócz przymierania głodem. To was na chama wcisnieto do województwa Śląskiego a wy mimo że wam nazwa nie odpowiadała mimo ze według waszych tam niby przekonań ponizała jako że wy wielcy Zagłebiacy w województwoe Sląskim to nie zrobiliscie nic żeby sie temu sprzeciwić bo interes gonitwy za chlebem u nas nie pozwolił wam fikac sprzedajne i zakłamane...

Zablokowany