Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
piąty dan

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: piąty dan » 09.11.2016, 23:18

Jakiś debil z e-ŁKSu wrzucił dla prowokacji link do statuetki i rozpętała się kolejna napinka.No ale ŁKSiacy i tak napiszą,że tylko Widzew tutaj prowokuje i zakłamuje rzeczywistość.

Najlepiej zamknąć ten temat w pizdu.

WIDZEW 1910 ŁÓDŹ

iparts.pl
Kolejny nick

Post autor: Kolejny nick » 09.11.2016, 23:26

Mms - czyli to jednak byles ty w tym linku co wrzucilem ?... mogłeś od razu mówić, a nie się podpruwasz jak już każdy zapomniał ocb ;)

Wobec oczywistych faktów i argumentów na wasze zakłamanie i niewiedzę stwierdzasz - że jestem zaklamany i jestem megalomanem. myślisz że w taki sposób odciagniesz kogokolwiek od prawdy - że te dwie cechy czyli megalomania i zakłamanie idealnie charakteryzują Was ??

Niedawno twój kumpel w bardzo " merytorycznym i obiektywnym " ( przynajmniej sam tak twierdził ) wpisie próbował udowadniać że mamy " kompleks mniejszego " - teraz ty i reszta próbuje zakłamać rzeczywistość , że jednak jestesmy megalomany i oszuści . Ustalcie jedną wersje bo pogubić się idzie , tym bardziej że na kilka wpisów, praktycznie w każdym zostało wam udowodnione wlasne oszustwo , i naprawdę coraz nieudolniej odbijacie piłeczkę " :)

Ps. W miniony weekend, w kosza grał Widzew ... z Wisłą Kraków.

Zapraszam wszystkich czerwonych fotografów , wiedzących najlepiej z jakiego kąta robić zdjęcia , i mających kropkujacy automat na wtyczce, o wrzucenie tu zdjęć z meczu " zgody " :-)

Mnie na przykład ciekawi co tam się działo u sąsiadów , zważywszy na to że chodzą na kosza , Wisła też chwilę wcześniej na koszu robiła oprawę , a obydwa kluby raczej nie mają możliwości " spotkać się " w innych okolicznościach na wspólnym meczu.
PATO 1908 GANG

walczzawsze

Post autor: walczzawsze » 10.11.2016, 00:11

Kolejny nick pisze:Mms - czyli to jednak byles ty w tym linku co wrzucilem ?... mogłeś od razu mówić, a nie się podpruwasz jak już każdy zapomniał ocb ;)

Wobec oczywistych faktów i argumentów na wasze zakłamanie i niewiedzę stwierdzasz - że jestem zaklamany i jestem megalomanem. myślisz że w taki sposób odciagniesz kogokolwiek od prawdy - że te dwie cechy czyli megalomania i zakłamanie idealnie charakteryzują Was ??

Niedawno twój kumpel w bardzo " merytorycznym i obiektywnym " ( przynajmniej sam tak twierdził ) wpisie próbował udowadniać że mamy " kompleks mniejszego " - teraz ty i reszta próbuje zakłamać rzeczywistość , że jednak jestesmy megalomany i oszuści . Ustalcie jedną wersje bo pogubić się idzie , tym bardziej że na kilka wpisów, praktycznie w każdym zostało wam udowodnione wlasne oszustwo , i naprawdę coraz nieudolniej odbijacie piłeczkę " :)

Ps. W miniony weekend, w kosza grał Widzew ... z Wisłą Kraków.

Zapraszam wszystkich czerwonych fotografów , wiedzących najlepiej z jakiego kąta robić zdjęcia , i mających kropkujacy automat na wtyczce, o wrzucenie tu zdjęć z meczu " zgody " :-)

Mnie na przykład ciekawi co tam się działo u sąsiadów , zważywszy na to że chodzą na kosza , Wisła też chwilę wcześniej na koszu robiła oprawę , a obydwa kluby raczej nie mają możliwości " spotkać się " w innych okolicznościach na wspólnym meczu.
Ty ku*** patałachu już próbujesz przeskakiwać na koszykówkę bo niewygodny temat się pojawił?

Powtórzę raz jeszcze, kombinujecie jak jest kiepska frekwencja i robicie zdjęcia jak te k**** z TVN! Dwie trybuny Chcecie mieć Ja pierdolę jaki kabaret jak wy jednak nie potraficie ku*** zapełnić, wyjątek mecz z Widzewem :))))

Kolejny nick

Post autor: Kolejny nick » 10.11.2016, 00:12

Ponieważ historia wymaga szacunku i wiele osób po prostu ją lubi, to wrzuce wycinek gazety ( wg Widzewiak.pl 1911 rok ) .
Oczywiście jak już przeczytacie podkreślone ( przez czerwonych historyków ) zdanie , to przeczytajcie to które je poprzedza .

Obrazek

Jeden klub jest Polski, drugi jest właściwie c*** wie jaki :-) ... inie wiadomo tego chyba po dziś dzień ..

ŁKS Polska Strona Miasta
PATO 1908 GANG

mms

Post autor: mms » 10.11.2016, 04:33

Niemcy i Anglicy straszne :) ale żydów nadal brak he to są te oczywiste fakty dla ciebie? Pewnie tak samo jak straż miejska dzięki nam zamalowuje wasze grafy, bajkopisarze :)))

Kolejny nick

Post autor: Kolejny nick » 10.11.2016, 10:00

Ośmieszysz się i to grubo.

Osoby związane z założeniem TMRF w roku 1910:

Min.
Konstanty Wejman
Leon Sallmon
Benjamin Liebiech
Ernest Kunt

Dwóch ostatnich to skarbnicy , więc w tym przypadku mamy pewność co do ich wyznania .

Sportowcy występujący w klubie na początku jego istnienia :

Min.
Szlama
Rozebnblat
Triebe

Tutaj już raczej nie ma wątpliwości , że Ci zawodnicy byli żydami.

Ja wiem , że dla Ciebie mms to i tak nie jest dowód , ale koło c**** mi to lata. Chciałem zebyś wrzucił sam ten skan, ale jak widać wstydzisz się własnej historii .
[link]

Różnica między nami jest taka , że my nigdy nie wyciagalismy waszych założycieli z jednej prostej przyczyny. Z powodu waszej zaklamanej historii. Zawsze odwolywaliscie się do tego, co działo się w roku 1922, a jednocześnie zawsze podkreslaliscie , że jesteście kontynuatorem klubu który powstał w 1910. Stawiam że po prostu nie widzieliście jacy ludzie jacy ludzie brali udział w życiu TMRF, dlatego tak chętnie dopierdalaliwcie się do nas , i wszędzie gdzie się dało propagowaliscie to co dzialo się u nas na początku.

My się wolelismy zająć własną historią ktora każdy zna i jest oczywista - może nawet " wystawiliśmy " się wam trochę , ale napewno nikt z nas się historii ŁKSu nie wstydzi ( mimo że chcielibyscie bardzo żeby było odwrotnie ).
Natomiast Wy jeden z filarów swojej propagandy oparliscie o niewiedzę i o to że Wasza była z kolei mniej oczywista , niż nasza . Zrobiliscie Wielki zarzut w naszą strone , ze niektórzy z działaczy i zawodników byli żydami, natomiast nie mieliście pojęcia ( albo myśleliście że się nie wyda ) , że w klubie którzy był protoplasta Widzewa , również byli ludzie tego wyznania.
Wg was do tej pory ŁKS założony w 1908 nie był Polskim klubem, mimo z dokumenty mowia jasno , że był jedynym prawdziwie Polskim klubem pilkarskim na początku 20 wieku.
---------
Jeszcze jeden dokument , pokazujacy realia panujące w tym okresie , i odnoszacy się również do 1 wojny światowej , i udziału w niej właśnie zawodników zrzeszonych w ŁKS.
Cała masa zawodników ŁKS walczyła w szeregach Polskiej Armii, nie zależnie od tego jakiego byli wyznania.
ŁKS kompletowal całe drużyny legionowe , które składały się ludzi walczących na froncie - między innymi na bazie takich drużyn powstała Legia Warszawa. W momencie Jej powstania ŁKS istniał już 8 lat...
F
Obrazek
PATO 1908 GANG

torcaa

Post autor: torcaa » 10.11.2016, 10:27

Żydzewiacy i tak to co tu jest napisane przerobią tak aby oni mieli rację.To jest banda jebanych zakłamańców i hipokrytów i cała kibicowska Polska o tym wie.Mentalność zakompleksionych wsiurów.
Śmierdziele bo przynajmniej mają tradycje kibicowską a Żydzew?Żadnej

lukb

Post autor: lukb » 10.11.2016, 12:23

pomijając już tą waszą wspaniałą historię i zasługi wielkie ... jak udało wam się to wszystko tak roztrwonić ? wielki ŁKS gra dziś w 3 lidze , na jednej trybunie , której nie możecie zapełnić ...

H.H.H

Post autor: H.H.H » 10.11.2016, 12:41

Zabawne co brodowici wypisujecie!
Juz zapomnieliście o ojcach zalozycielach ktorych grobów szukaliscie na cmentarzu żydowskim.
Jak i rownież ze ŁKS swoje barwy początkowe miał biało-czarne!!! To tez bzdura?
Wiec przestań jeden z drugim pierd.... Bo słuchać sie nie chce.
Pewnie wielu ten fakt umknal z głowy lub nie mieliście pojęcia o tym. Co za klub zmienia swoje barwy????

Rycerze Wiosny

Post autor: Rycerze Wiosny » 10.11.2016, 12:43

lukb pisze:pomijając już tą waszą wspaniałą historię i zasługi wielkie ... jak udało wam się to wszystko tak roztrwonić ? wielki ŁKS gra dziś w 3 lidze , na jednej trybunie , której nie możecie zapełnić ...
1.Dlaczego przeskakujesz na inny temat?
2.Dlaczego zawsze wymigujecie sie od odpowiedzi,dlaczego zmieniacie temat lub stosujecie personalne wycieczki kiedy temat
jest dla Was nie odpowiedni?
3.Powstal konkretny zarzut w Wasza strone.Konkretny dowod.Dlaczego nikt sie nie ustosunkowal do tego???
4.No popatrz jaki ten LKS slaby.W III lidze zapelnic trybuny nie moze.Srednia frekwencja z tego sezonu to 2500/3000 a na stadionach
ekstraklapy srednia to 6000/7000.Ale LKS slaby...i dac rady im nie moze wielki Widzew 1922....

Kolejny nick

Post autor: Kolejny nick » 10.11.2016, 12:47

No więc zapraszam Widzewiacy do dalszej dyskusji, która sami zaczeliscie.
Nie oczekuje odpowiedzi od mmsa , niech sie chłopak juz nie kompromituje.

Wasza propaganda i teorie tworzone miedzy innymi przez Bliźniaka, jak widac są o kant d***. Przez lata forsowaliscie teze, że Polskim klubem był Widzew, natomiast ŁKS to w ogole był żydowski itp, w sytuacji gdzie powyższe fakty temu zdecydowanie przeczą. Jedno jest pewne, Waszą historie dopiero poznajecie, i jak widać po reakcjach, nie możecie się z tym pogodzić. TMRF Widzew to dosyc świeża historia i zaczeliscie akcentowac przywiązanie do tego klubu powstałego w 1910 - tak naprawde dopiero pare lat temu - żeby nie odstawać od nas i pokazać ze równiez macie bogatą i długą historie.

W roku 1911, wydawnictwo sportowe opisujące kluby piłkarskie w Łodzi , jasno mówi - ze na 6 klubów piłkarskich w tamtym okresie - prawdziwie Polski był jedynie ŁKS. Inne kluby były ''bardziej niemieckie, lub angielskie.'' W działalnosc Widzewa były zangazowane ludzie z Niemiec, Polski, wszelakich narodowości, byli wsrod niz rowniez Niemcy, ale za prawdziwie Polski klub uznawany był wtedy Ł.K.S.

Nasz 1 prezes , pochowany na starym cmentarzu żydowskim w Łodzi - Ryszard Winter, myśle ze miał więcej wspolnego z Polską, niż pierwszy prezes TMRF ( klubu pod który się podpięliscie ,żeby dodać sobie troche lat) - Emil Putti . Makaroniarz jakiś , czy co ? czy oczywiscie nie wiadomo ??
Kazdy kto sie interesuje historią , wie że gdzie jak gdzie - ale w Łodzi żydzi byli bardzo zasymilizowani i tworzyli z ludzmi rdzennego wyznania wspólną społecznosc.
Zresztą gdyby było inaczej - napewno ŁKS, w którego powstanie zaangazowani byli także żydzi nie byłby uznany przez mieszkancow za wizytówke miasta, i nie stałby sie najwiekszym i najbardziej popularnym Łodzkim klubem, nie zreszał by tylu ludzi i nie byłby uważany za czysto Polski klub... mówimy o realiach przedwojennej Polski, gdzie żydzi nie byli odrębną narodowością, tylko odrębnym wyznaniem.
\Zresztą tak jak udowodniłem wyzej - ludzie róznych wyznan byli zaangażowani równiez w powstanie protoplasty Widzewa klubu TMRF w roku 1910, i byli wsrod zawodników równiez tego klubu również żydzi.
Tyle że róznica jest taka, ze my sie nie odcinamy od swoich załozycieli i ludzi zasłuzonych dla klubu. Sami odwiedzalismy cmentarz żydowski , bo ustalilismy że są tam zasłuzeni dla ŁKSu ludzie. Natomiast Wy nie znacie jak widać swojej historii, albo Wam śmierdzi i sie jej wstydzicie ( po tym co piszecie, to prędzej) .
Wasza historia nie jest oczywista tak jak historia ŁKSu, była zmieniana wielokrotnie i podciągana pod konkretne na daną chwile potrzebe. Cały czas się slizgacie i tak naprawde to chyba sami nie wiecie co , i jak....

Tak jak pisałem w poprzednim poście - ŁKS odegrał tez dużą role w obydwu wojnach światowych, gdzie zawodnicy ŁKSu - najwiekszego klubu Łodzi, walczyli na róznych frontach - i dzieki temu nasz klub równiez był szanowany i ceniony przez społecznośc miasta. Mielismy tutaj dużo wieksze załśugi niż Wasz Widzew, który był wtedy dużo mniejszym klubem i zreszał duzo mniej ludzi. Pamiętajmy też, że zarówno w 1 i drugiej Wojnie Ś. , w Polskich mundurach walczyli również żydzi, mysle ze takich przypadków w naszym miescie akurat było całkiem dużo.
PATO 1908 GANG

Kolejny nick

Post autor: Kolejny nick » 10.11.2016, 12:56

H.H.H - zakłamany zakompleksiony gilu.

Owszem ŁKS miał bialo - czarne barwy, bo nie było szansy mieć wtedy biało czerwonych - zabory, mówi Ci to coś??

a teraz odpowiedz czy Wy nie zmienialiscie barw ??
PATO 1908 GANG

Ineder56

Post autor: Ineder56 » 10.11.2016, 13:05

walczzawsze pisze:Łkaesiacy odpowiedzcie mi na pytanie.

dlaczego zdjęcia z waszego meczu z Legią znów są wykadrowane w miejscach gdzie są kibice????

po raz kolejny przykład jak jesteście żydki zakłamane a nam liczby wymawiają że zawyżamy!!

dlaczego na derbach byly zdjecia całej trybuny a na innych są wycinki?????

żydowskie łkaesiackie zakłamane k**** ukrywające wszystko co jest nie na korzyść!
A wy nie? Początek zeszłego sezonu, jak na meczach z ludzi z połowy Polski udawało się uzbierać jakieś 500 osób max
http://www.widzewtomy.net/widzew-stal-51-seba/
http://www.widzewtomy.net/widzew-stal-51-charlie/

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 10.11.2016, 13:07

torcaa pisze:Żydzewiacy i tak to co tu jest napisane przerobią tak aby oni mieli rację.To jest banda jebanych zakłamańców i hipokrytów i cała kibicowska Polska o tym wie.Mentalność zakompleksionych wsiurów.
I kto to napisał ? przedstawiciel najbardziej frajerskiej i peniarskiej ekipy nie tylko na Górnym Śląsku. Jakie tradycje ma ten wielki szczewski klub? jesteście takimi fajami, że nawet do Odry Wodzisław wyskoczyliście z nożami bo inaczej to sraka. Przykładów frajerstwa można by wymieniać i wymieniać, także łaskawie W********** z tego tematu.

Zaglądam tu rzadko - naprawdę nie męczy was ta przepychanka? Rozumiem monologi jakiegoś debila, ale dyskusje z nim? wałkowanie po sto razy tego samego tematu? Po co? Przewijam w dół i tyle.

Szczerze j**** mnie co sobie jakiś śmieć myśli na temat tego, że mój klub w herbie nawiązuje datą do tradycji TMRFu z którego się wywodzi i ta data jest przyjęta przez środowisko kibicowskie. ŁKs też ma 1908 a powinno być 1909, jakie to ma znaczenie? j**** mnie ŁKs, niech sobie mają co mają.

Naprawdę nasrane trzeba mieć we łbie żeby tu wstawić jakieś obrazki z podkreśleniami.

Nuda.

"Konkrety zarzut"

No ja pierdolę.
[link]

lukb

Post autor: lukb » 10.11.2016, 13:28

Rycerze Wiosny pisze:
lukb pisze:pomijając już tą waszą wspaniałą historię i zasługi wielkie ... jak udało wam się to wszystko tak roztrwonić ? wielki ŁKS gra dziś w 3 lidze , na jednej trybunie , której nie możecie zapełnić ...
1.Dlaczego przeskakujesz na inny temat?
2.Dlaczego zawsze wymigujecie sie od odpowiedzi,dlaczego zmieniacie temat lub stosujecie personalne wycieczki kiedy temat
jest dla Was nie odpowiedni?
3.Powstal konkretny zarzut w Wasza strone.Konkretny dowod.Dlaczego nikt sie nie ustosunkowal do tego???
4.No popatrz jaki ten LKS slaby.W III lidze zapelnic trybuny nie moze.Srednia frekwencja z tego sezonu to 2500/3000 a na stadionach
ekstraklapy srednia to 6000/7000.Ale LKS slaby...i dac rady im nie moze wielki Widzew 1922....

to wasz amfiteatr ma chyba więcej pojemności a jeszcze chcecie żeby wam trybuny dobudować ...szczyt hipokryzji !
co do waszej historii to starsi wasi koledzy mają większy szacunek do waszej żydowskiej historii niż te wszystkie szczurki które się tu wypowiadają , i nie kryją tego wcale !
Wielki Widzew nie tak dawno nie był dla was żadnym przeciwnikiem i nie było go w Łodzi !
ale za młody jesteś żeby pamiętać jak twoi koledzy bardzo mocno siali propagandę jacy to jesteście władcy...
ja nie przeskakuję do tematów ...to jest temat który jest o tym jak z wielkiego klubu który próbujecie wysławiać ...stał się takim czymś ... może zamiast się interesować Widzewem i być bardziej anty , zaczęli byście się w końcu interesować własnym wielkim ŁKS którego z dekady na dekadę jest coraz mniejszy

Kolejny nick

Post autor: Kolejny nick » 10.11.2016, 13:30

White1910Pride pisze:
torcaa pisze:Żydzewiacy i tak to co tu jest napisane przerobią tak aby oni mieli rację.To jest banda jebanych zakłamańców i hipokrytów i cała kibicowska Polska o tym wie.Mentalność zakompleksionych wsiurów.
I kto to napisał ? przedstawiciel najbardziej frajerskiej i peniarskiej ekipy nie tylko na Górnym Śląsku. Jakie tradycje ma ten wielki szczewski klub? jesteście takimi fajami, że nawet do Odry Wodzisław wyskoczyliście z nożami bo inaczej to sraka. Przykładów frajerstwa można by wymieniać i wymieniać, także łaskawie W********** z tego tematu.

Zaglądam tu rzadko - naprawdę nie męczy was ta przepychanka? Rozumiem monologi jakiegoś debila, ale dyskusje z nim? wałkowanie po sto razy tego samego tematu? Po co? Przewijam w dół i tyle.

Szczerze j**** mnie co sobie jakiś śmieć myśli na temat tego, że mój klub w herbie nawiązuje datą do tradycji TMRFu z którego się wywodzi i ta data jest przyjęta przez środowisko kibicowskie. ŁKs też ma 1908 a powinno być 1909, jakie to ma znaczenie? j**** mnie ŁKs, niech sobie mają co mają.

Naprawdę nasrane trzeba mieć we łbie żeby tu wstawić jakieś obrazki z podkreśleniami.

Nuda.

"Konkrety zarzut"

No ja pierdolę.
Ty idioto , te '' obrazki z podkresleniami'' są z Waszej strony internetowej, gdzie jeden z Blizniaków opisuje waszą historie.

Nie dziwi mnie ze to p*********, i ze nie odnosisz sie w zaden sposob do tego co napisałem. Nie macie po prostu jak sie do tego odnieść.

Jestes '' pozytecznym debilem '' i tyle..
PATO 1908 GANG

Red power

Post autor: Red power » 10.11.2016, 13:34

kolejny nick liczy się to co jest TERAZ i co było w ostatnich latach.

A teraz to WIDZEW jest bardziej kojarzony z Łodzią i bardziej rozpoznawalny i co ważne kojarzony jako polski klub.

Karol McGregor

Post autor: Karol McGregor » 10.11.2016, 13:36

Trzeba mu wybaczyc to ewenement splodzony przez dwoch niepełnosprawnych pedalow...

patojudek

Post autor: patojudek » 10.11.2016, 13:43

Nakarmili bidulka propagandą xmana łyknął jak młody pelikan i powtarza, ale historii już nie napiszecie od nowa choćbyście powyrywali swe długie kosmate pejsy.

Polska Strona Miasta powstała jako przeciw waga do wasze ociemniałej strony miasta, to tak a propo kserowania żydzie.

mms

Post autor: mms » 10.11.2016, 14:17

Kolejny nick pisze:Ośmieszysz się i to grubo.

Osoby związane z założeniem TMRF w roku 1910:

Min.
Konstanty Wejman
Leon Sallmon
Benjamin Liebiech
Ernest Kunt

Dwóch ostatnich to skarbnicy , więc w tym przypadku mamy pewność co do ich wyznania .

Sportowcy występujący w klubie na początku jego istnienia :

Min.
Szlama
Rozebnblat
Triebe

Tutaj już raczej nie ma wątpliwości , że Ci zawodnicy byli żydami.

Ja wiem , że dla Ciebie mms to i tak nie jest dowód , ale koło c**** mi to lata. Chciałem zebyś wrzucił sam ten skan, ale jak widać wstydzisz się własnej historii .
[link]
Nie wiem czy jesteś ślepy? Czy upośledzony? Czy po prostu nie rozumiesz po polsku? Myślę, że wszystko naraz. Miałaś powiedziane żeby udowodnić że to żydki. A ty p*********, że te nazwiska obco brzmią i że oni dla ciebie są pejsami. c**** to kogo interesuje kim oni dla ciebie są. Znów swoich teorii nie potrafisz poprzeć dowodami, wszystko oparte na twoich przemyśleniach. I kto tu się ośmiesza? Po raz kolejny twoje farmazony obalone pajacu.

Jeszcze na dodatek wybierasz swój klubik jako ten najbardziej polski. A prawda jest taka, że razem z Cracovią jesteście najbardziej żydowskimi klubami. Co pokazał pewien dokument :-)

I nikt z nas nie wstydzi się historii, to kolejny twój farmazon. A ni ja a ni nikt nie wyparł się tych osób. Kończę z tobą gadkę, bo nawet odpowiedzieć sensownie nie potrafisz ;)

Kolejny nick

Post autor: Kolejny nick » 10.11.2016, 14:21

a gówno mnie obchodzi, że wy nawet nie wiecie jakiej narodowosci byli Wasi załozyciele.

Ale nie rób z siebie jeszcze wiekszego idioty -Leon Sallmon, Liebiech ( skarbnik ), Szlama, Rozenblat i pewnie wielu innych to byli żydzi .

My do naszych zalozycieli doszlismy sami, zresztą było to wiadomo od zawsze - wy sie swoich wstydzicie i koniec kropka.

Dokumenty jasno mówią , że w roku 1911 jedynym Polskim klubem piłkarskim w Łodzi był ŁKS. WY byliscie kojarzony bardziej z Niemcami lub Angolami i koniec kropka... te powyzsze wasze wpisy pokazują jedynie że nie mozecie pogodzic sie z historią i prawdą, a najsmieszniejsze są odpowiedzi ciuli bez argumentów - typu '' liczy sie to co jest teraz'' hahhahah

ŁKS - POLSKA STRONA MIASTA !
PATO 1908 GANG

lukb

Post autor: lukb » 10.11.2016, 14:35

Kolejny nick pisze:
to już całe miasto nie jest wasze ?

H.H.H

Post autor: H.H.H » 10.11.2016, 14:50

Kolejny nick pisze:H.H.H - zakłamany zakompleksiony gilu.

Owszem ŁKS miał bialo - czarne barwy, bo nie było szansy mieć wtedy biało czerwonych - zabory, mówi Ci to coś??

a teraz odpowiedz czy Wy nie zmienialiscie barw ??
Nie obrażaj mnie gamoniu!! Bo napisałem prawde, ktora Was boli i wielu zapomina o niej celowo lub nie ma wiedzy na ten temat
Swoja odpowiedzią nazywasz mnie kłamca, a następnie przyznajesz racje!
Taki z Ciebie matoł !!
Na tym zakończę polemikę z Tobą

mms

Post autor: mms » 10.11.2016, 15:20

Kolejny nick pisze:pewnie wielu innych to byli żydzi
Znów domysły i zero dowodów. Pewnie a raczej na pewno to ty jesteś pajacem farmazonem :-)

Karol McGregor

Post autor: Karol McGregor » 10.11.2016, 15:51

mms pisze:
Kolejny nick pisze:pewnie wielu innych to byli żydzi
Znów domysły i zero dowodów. Pewnie a raczej na pewno to ty jesteś pajacem farmazonem :-)

Pewnie jest jeszcze zydem i pedalem

Kolejny nick

Post autor: Kolejny nick » 10.11.2016, 17:27

haha Zydzewiaki znowu nie wytrzymali cisnienia zakłamane prostytutki niemców....

zostaliscie zaorani k**** w kazdym aspekcie ktory ostatnio został tutaj poruszony.
Nie macie zadnych argumentów, wasza propaganda nie pozwala wam sie do tego odnieśc, wiec reagujecie w taki sposób jak widać powyzej

A MY SWOJE !

Obrazek

cytuje fragment wydawnictwa opisującego kluby sportowe w Łodzi w roku 1911 :
'' Sport footbolowy znalazł w Łodzi wielu zwolenników. Istnieje już sześć zorganizowanych klubów ; między nimi jedynem polskim towarzystwem jest '' Łodzki Klub sportowy''. Inne kluby jak ''Union'' , ''Newcastle'', ''Kraft'' , '' KS Widzew'' ,'' Victoria '' , składają się prawie wyłącznie z Niemców i Anglików.''

Jeden klub jest Polski- ŁKS , drugi jest właściwie c*** wie jaki - Widzew :-) ... i nie wiadomo tego chyba po dziś dzień kto go załozył, i po jakiego c****.... ;-DDDDDD

ŁKS Polska Strona Miasta
PATO 1908 GANG

krzycho_ASR

Post autor: krzycho_ASR » 10.11.2016, 17:34

ŁKS też się nie wybiera na MN?

Red power

Post autor: Red power » 10.11.2016, 17:44

Kolejny nick pisze:haha Zydzewiaki znowu nie wytrzymali cisnienia zakłamane prostytutki niemców....

zostaliscie zaorani k**** w kazdym aspekcie ktory ostatnio został tutaj poruszony.
Nie macie zadnych argumentów, wasza propaganda nie pozwala wam sie do tego odnieśc, wiec reagujecie w taki sposób jak widać powyzej

A MY SWOJE !

Obrazek

cytuje fragment wydawnictwa opisującego kluby sportowe w Łodzi w roku 1911 :
'' Sport footbolowy znalazł w Łodzi wielu zwolenników. Istnieje już sześć zorganizowanych klubów ; między nimi jedynem polskim towarzystwem jest '' Łodzki Klub sportowy''. Inne kluby jak ''Union'' , ''Newcastle'', ''Kraft'' , '' KS Widzew'' ,'' Victoria '' , składają się prawie wyłącznie z Niemców i Anglików.''

Jeden klub jest Polski- ŁKS , drugi jest właściwie c*** wie jaki - Widzew :-) ... i nie wiadomo tego chyba po dziś dzień kto go załozył, i po jakiego c****.... ;-DDDDDD

ŁKS Polska Strona Miasta
O ku***,nie dość,że wrzucił to 2 razy w ciągu jednego dnia to jeszcze to przepisał i pogrubił schizofrenik.

Wklej to jeszcze 100 razy pokazując tym samym wszystkim,że wcale ale to wcale nie masz kompleksów na tle Widzewa i bólu d*** :)))

Zgierz

Post autor: Zgierz » 10.11.2016, 17:54

Ten błazen wklejając to zdjęcie zrobił nam - Widzewiakom - świetną reklamę :)
Otóż legł w gruzach pierwszy mit rabinów, że Widzew został założony w 1922 r. Tutaj wyraźnie macie dowód, iż powstał 12 lat wcześniej w 1910 roku.
Drugi mit ma związek z pochodzeniem założycieli. Otóż jak pięknie jest zaprezentowane, Widzew został założony przez Niemców i Anglików - kierowników i robotników Widzewskich Zakładów Przemysłu Bawełnianego.

Co do próby forsowania "polskości" ŁKSu. Warto tutaj podkreślić, iż pierwsze boisko treningowe Łksu znajdowało się na terenach żydowskiego fabrykanta - Izreala Poznańskiego. Który to ufundował w/w boisko swoim pracownikom. Podobnie ma się sprawa z pierwszym kierownictwem Łksu, które zostało oddelegowane z pobliskiej <żydowskiej> fabryki :) - udowodnij mi, że się mylę błaźnie :)
NA ZGIERSKIEJ ZIEMI WYCHOWANI - Z WIDZEWEM NA ZAWSZE ZWIĄZANI

Red power

Post autor: Red power » 10.11.2016, 18:12

Wątpię by odpowiedział cokolwiek po takim samozaoraniu ;)

PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona » 10.11.2016, 18:17

Kolejny to jak to z nami w końcu jest jednak 1910 czy 1922 bo teraz jednak upierasz się że 1910 i nawet masz jakieś kwity na to... ale założyciele z Niemiec i Anglii.
Nie chcę już się tych wypocin nawet czytać.

Karol McGregor

Post autor: Karol McGregor » 10.11.2016, 18:38

Przeciez to jest jakis placek z d***. Nie wyobrazam sobie zeby ktokolwiek normalny dbajacy o swoja reputacje robil z siebie az posmiewisko na forum internetowym.

Kolejny nick

Post autor: Kolejny nick » 10.11.2016, 19:19

No faktycznie - ty i tobie podobne koleżanki z wielkiego widzewka robicie z siebie tutaj niezłe posmiewisko, jestescie wiec zwykłymi PLACKAMI Z d*** !!

Zgierz - nie sciemniaj , zostaliscie załozeni c*** wie przez kogo, w waszym pierwszym zarządzie byli jacyś Włosi, Niemcy, ludzie wyznania Mojżeszowego.i niewiadomo kto jeszcze.... - UDOWODNIJ PAJACU ŻE SIE MYLE :D
Natomiast ŁKS został załozony przez POLAKÓW , i w roku 1911 wg tego artykułu BYŁ TO JEDYNY POLSKI KLUB W ŁODZI.

proste fakty , ku*** prosciej nie da sie tego napisać....

A co do daty załozenia jest to oczywiste - w roku 1910 powstał zupełnie inny twór - TMRF Widzew, ząłozony własnie przez c*** wie kogo, a pozniej w roku 1922 podpięliscie się pod ten twór TMRF , i wtedy powstało Robotnicze Towarzystwo Sportowe Widzew ,

Wy sie sami juz gubicie zakłamance w tym w co macie wierzyć, i jak było naprawde i doskonale widac ze nie mozecie sie pogodzić z prostymi faktami

ŁKS - POLSKA STRONA MIASTA
PATO 1908 GANG

Kolejny nick

Post autor: Kolejny nick » 10.11.2016, 19:45

Jeszcze taki hit , zeby pokazac co za idiotami sa Widzewiacy i jaki poziom mentalnie prezentują :-)
Każdy normalny wie, że są zwykłymi zakomplesionymi , zakłamanymi burakami z czerwonymi mordami....
Red power pisze:kolejny nick liczy się to co jest TERAZ i co było w ostatnich latach.

A teraz to WIDZEW jest bardziej kojarzony z Łodzią i bardziej rozpoznawalny i co ważne kojarzony jako polski klub.

Po 1 -
Wy jestescie od ZAWSZE kojarzeni ze wsią . Zarówno sportowo jak i kibicowsko...

Pewien klub się nazywa ŁODZKI KLUB SPORTOWY - od początku wieku wizytówka naszego miasta . Klub ten odegrał ogromną role w życiu naszego miasta , co udowodniłem na tej i poprzedniej stronie...
powiedz mi jakim cudem inny klub moze byc bardziej kojarzony z Łodzią ?
j**** Lige Mistrzów gosciu, Bońka , Citke i Smolarka - to już było i jak sam mówisz - LICZY SIE TO CO JEST TERAZ !

Idąc dalej - dla wiekszosci jestescie kojarzeni z żydami ( których jak widac sie wstydzicie, my nie - i sami sie że tak powiem ''wystawilismy '' i dalismy wam szanse pokazać wasza hipokryzje) - po drugie z Ruskimi ( Czerwona Armia ), a po trzecie z Niemcami ( Powstaliscie, jako niemiecki klub wielonarodowościowy , gdzie równiez przewijali się żydzi)

Wg artykułu który jest powyżej - w roku 1911 ŁKS BYŁ JEDYNYM POLSKIM KLUBEM W ŁODZI !!

Wiem ze wywołuje to u WAS spazmy, ale Wy jestescie bardziej kojarzeni z żydami niż ŁKS :-DDDDD

Dla wiekszosci jestescie ŻYDZEWEM , a to co tam pierdolicie to kazdego c**** obchodzi...

PATO 1908 GANG

mms

Post autor: mms » 10.11.2016, 19:46

no i zaczęło się odwracanie kota ogonem :)
Kolejny nick pisze:Zgierz - nie sciemniaj , zostaliscie załozeni c*** wie przez kogo, w waszym pierwszym zarządzie byli jacyś Włosi, Niemcy, ludzie wyznania Mojżeszowego.i niewiadomo kto jeszcze.... - UDOWODNIJ PAJACU ŻE SIE MYLE :D
Natomiast ŁKS został załozony przez POLAKÓW , i w roku 1911 wg tego artykułu BYŁ TO JEDYNY POLSKI KLUB W ŁODZI.
To ty kundlu miałeś udowodnić, że byli u nas żydki. Nie potrafiłeś tego zrobić, co jest najlepszym dowodem, że nie było u nas takich osób. I od kiedy żydzi to Polacy?
W świecie piłki nożnej postulowano numerus nullus czyli całkowity zakaz dostępu dla Żydów. Przepis taki wprowadziły niektóre kluby sportowe. Statut Wisły Kraków zabraniał przynależności nie-Polakom ("Członkiem zwyczajnym może być każdy Polak, który ukończył 18 rok życia")[3][4]. Na przełomie 1937 i 1938 Warta Poznań wystąpiła z żądaniem wprowadzenia paragrafu aryjskiego czyli wykluczenia z PZPN klubów, sędziów i piłkarzy nie-chrześcijan[5]. Wniosek ten poparły Wisła Kraków i AKS Chorzów. W obronie praw Żydów (i innych mniejszości narodowych) wystąpiła Cracovia popierana przez Pogoń Lwów i ŁKS Łódź.

ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz » 10.11.2016, 19:50

Kolejny nick pisze: Natomiast ŁKS został załozony przez POLAKÓW[/b]
Koleś odleciał bardzo daleko, mefedron zbiera żniwo.

mms

Post autor: mms » 10.11.2016, 19:55

Kolejny nick pisze:kojarzeni z żydami ( których jak widac sie wstydzicie, my nie
Kolejny nick pisze:w roku 1911 ŁKS BYŁ JEDYNYM POLSKIM KLUBEM W ŁODZI
Sam sobie zaprzeczasz pajacu :)

Kolejny nick

Post autor: Kolejny nick » 10.11.2016, 19:58

ImperatorMistrz - - Ty za mefke opierdalasz pod fabrycznym, mnie w to nie mieszaj...

MMS - udowodniłem to , że byli u was żydzi 0 , ale ty kurwiaszczu udajesz że tego nie widzisz, co wiecej mam zrobić??

Działacze Widzewa w 1910 roku
Konstanty Wejman
Leon Sallmon
Benjamin Liebiech
Ernest Kunt

Piłkarze
Szlama
Rozebnblat
Triebe

WG CIEBIE KTO TO BYŁ ku*** PORTUGALCZYCY, BRAZYLIJCZYCY CZY ORMIANIE ???????
PATO 1908 GANG

MaorMelix

Post autor: MaorMelix » 10.11.2016, 20:03

Oni byli chyba z Indonezjii , albo innych Indiii - takie typowe nazwiska dla tamtego regionu :)

Wszystko się zgadza . Widzew = Żydzew , i ściemy , płacz czerwonych nic tutaj nie zmieni. Tym bardziej jak widać że z zarzutu w strone ŁKSu , że mieli cos wspolnego z żydami zrobili filar swojej propagandy - a teraz wyszło ze oni tez mieli , o czym chyba nie wiedzieli ;)
trudno zeby sie Żydzewiaki przyznali - będą brneli w swoich pierdach do konca, chocby mieli sie wpisywac tu w dziesięciu ( najwyzej Ruch im pomoże) , obrazac wszystkich jak popadnie i pisac coraz to głupsze argumenty...
Zdobywcy wielu głów.

mms

Post autor: mms » 10.11.2016, 20:05

No wymieniłeś nazwiska, i gdzie jest powiedziane, że to żydzi? :) Pewnie tak jak było w skanie, czyli anglicy i niemcy :)

ODPOWIEDZ