Ośmieszysz się i to grubo.
Osoby związane z założeniem TMRF w roku 1910:
Min.
Konstanty Wejman
Leon Sallmon
Benjamin Liebiech
Ernest Kunt
Dwóch ostatnich to skarbnicy , więc w tym przypadku mamy pewność co do ich wyznania .
Sportowcy występujący w klubie na początku jego istnienia :
Min.
Szlama
Rozebnblat
Triebe
Tutaj już raczej nie ma wątpliwości , że Ci zawodnicy byli żydami.
Ja wiem , że dla Ciebie mms to i tak nie jest dowód , ale koło c**** mi to lata. Chciałem zebyś wrzucił sam ten skan, ale jak widać wstydzisz się własnej historii .
http://www.widzewiak.pl/files/rozwoj-fragment.jpg
Różnica między nami jest taka , że my nigdy nie wyciagalismy waszych założycieli z jednej prostej przyczyny. Z powodu waszej zaklamanej historii. Zawsze odwolywaliscie się do tego, co działo się w roku 1922, a jednocześnie zawsze podkreslaliscie , że jesteście kontynuatorem klubu który powstał w 1910. Stawiam że po prostu nie widzieliście jacy ludzie jacy ludzie brali udział w życiu TMRF, dlatego tak chętnie dopierdalaliwcie się do nas , i wszędzie gdzie się dało propagowaliscie to co dzialo się u nas na początku.
My się wolelismy zająć własną historią ktora każdy zna i jest oczywista - może nawet " wystawiliśmy " się wam trochę , ale napewno nikt z nas się historii ŁKSu nie wstydzi ( mimo że chcielibyscie bardzo żeby było odwrotnie ).
Natomiast Wy jeden z filarów swojej propagandy oparliscie o niewiedzę i o to że Wasza była z kolei mniej oczywista , niż nasza . Zrobiliscie Wielki zarzut w naszą strone , ze niektórzy z działaczy i zawodników byli żydami, natomiast nie mieliście pojęcia ( albo myśleliście że się nie wyda ) , że w klubie którzy był protoplasta Widzewa , również byli ludzie tego wyznania.
Wg was do tej pory ŁKS założony w 1908 nie był Polskim klubem, mimo z dokumenty mowia jasno , że był jedynym prawdziwie Polskim klubem pilkarskim na początku 20 wieku.
---------
Jeszcze jeden dokument , pokazujacy realia panujące w tym okresie , i odnoszacy się również do 1 wojny światowej , i udziału w niej właśnie zawodników zrzeszonych w ŁKS.
Cała masa zawodników ŁKS walczyła w szeregach Polskiej Armii, nie zależnie od tego jakiego byli wyznania.
ŁKS kompletowal całe drużyny legionowe , które składały się ludzi walczących na froncie - między innymi na bazie takich drużyn powstała Legia Warszawa. W momencie Jej powstania ŁKS istniał już 8 lat...
F