Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Rycerze Wiosny

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: Rycerze Wiosny »

PolnocnaStrona pisze:Dajcie sobie Widzewiacy spokój z pisaniem z ludźmi którzy nie dorastają nam do pięt, tylko marnie prowokują.
Widzewiacy pisze sie z malej litery.To nie nazwa.Czyzby znow przerost tresci nad forma.Ach ta megalomania..
A tak poza tym,Twoj post swiadczy tylko i wylacznie o Tobie.
Zgierz pisze:Rozpoczęła się dyskusja o nowym stadionie Widzewa to dziewczyny zaczęły prowokacyjnie zmieniać temat. Banda klaunów. No ale czego od nich wymagać skoro liczba karnetów sprzedanych na Widzewie będzie większa niż ich średnia frekwencja :)
Dyskusja o stadionie Widzewa trwala jakis czas.Link do Allegro pojawil sie wczoraj wieczorem.
Jesli myslicie widzeiwacy,ze Wasz nowy stadion budzi w nas emocje typu zazdrosc,to sie mylicie.
Blacha trapezowa,uzyte najtansze materialy.Prosze Was....
iparts.pl
Zgierz

Post autor: Zgierz »

Oczywiście, że dostajecie spazmów na myśl o nowym stadionie Widzewa. Wszak to jedyny STADION w Łodzi. Z wielką radością widzę ten wasz ból d*** :)
Uprzedzając twoje następne wypociny - kończę temat z mojej strony.
NA ZGIERSKIEJ ZIEMI WYCHOWANI - Z WIDZEWEM NA ZAWSZE ZWIĄZANI
Kolejny nick

Post autor: Kolejny nick »

PolnocnaStrona pisze:Dajcie sobie Widzewiacy spokój z pisaniem z ludźmi którzy nie dorastają nam do pięt, tylko marnie prowokują.
Zupełnie bez napinki przyznam, CI racje..
W internetowej propagandzie, tłumaczeniu wszystkiego na swoje, i wymyslaniu farmazonów - absolutnie NIKT W POLSCE nie dorasta Wam do pięt....
piszesz o ''prowokowaniu'' a kazdy kto przegląda ten temat wie - że również w prowokowaniu Twoje koleżanki są poza konkurencją....
Zgierz pisze:Oczywiście, że dostajecie spazmów na myśl o nowym stadionie Widzewa. Wszak to jedyny STADION w Łodzi. Z wielką radością widzę ten wasz ból d*** :)
Uprzedzając twoje następne wypociny - kończę temat z mojej strony.
A czasem nie jest to JEDYNY STADION W POLSCE ?? :D
widać że ze Zgierza jesteś, i w Łodzi bywasz od święta...
Łysy80 pisze: Żeby nie było nie twierdze że jesteśmy najlepsi że nie tracimy terenu (choćby Piotrków) ale ku*** człowieku przestań pie#dolić że jesteśmy słabi iże tylko kłamiemy bo się ośmieszasz.
Powiało obiektywizmem, ale to tylko ziarenko w piaskownicy.
Nie zauważyłem żeby ktoś pisał że '' jesteście słabi'', tak jak Ty to odebrałes. Jestes zwykłym manipulatorem i farmazoniarzem , co nawet czytać nie umie ze zrozumieniem...
A to że kłamiecie od dawien dawna, to kazdy obiektywny wie ...
PATO 1908 GANG
patojudek

Post autor: patojudek »

Tematy na tym pod forum krążą wracają jak bumerang do znudzenia, historia naszego klubu jest dokładnie poznana i opisana, tu również podawane były odnośniki skany źródeł itd i itp. Ale kibic Łksu uczepił się statuetki ja maciarewicz brzozy, dla czego tam jest data 1922?? jak wrócisz jeden z drugim 40 stron wstecz to się dowiesz Ale by zdyskredytować środowisko kibiców Widzewa to trza jakąś bajkę puścić w obieg nie? w tym macie niedoścignioną wprawę. A Wronki to taka mała miejscowość koło Poznania, my powstaliśmy w 1922 a was założyli żydzi i co to zmienia?
Kolejny nick

Haha historia Waszego klubu jest doskonale poznana i opisana ''??.... buahahahaha co jest ku*** - prima aprilis dzisiaj ??
Kiedy była opisana ? w roku 2000 czy jeszcze pozniej?? czy może ostała opisana za komuny jak podciągnęli Wasz ROBOTNICZY klub w roku 1960 - pod date 1910 , żeby zorganizowac na szybko 50 lecie tak wielce zasłuzonego klubu jakim był wtedy RTS ?

Wy sie odwołujecie do daty 1910, kiedy załozony został TMRF . Macie flage 1910 , jak sami piszecie, dla was datą zalozenia jest 1910...
Faktem niezaprzeczalnym jest , że przy zakładaniu TMRFu w 1910 byli obecni żydzi, i sporo osob o nie-Polskich nazwiskach.
Ale wg Was - to dla ŁKSu ujmą jest ze wsrod zalozycieli byli żydzi, bo przeciez z kolei w 1922 RTS Widzew zakładali sami Polacy.

ktoś sie w ogole w tym łapie??

To jest własnie wasza propaganda, i to o czym pisałem wielokrotnie - wy jak szczury sie dopasujecie zawsze idealnie do sytuacji, chocbyscie mieli stosować argumenty ktore sie wzajemnie wykluczają , to i tak najwazniejsze żeby Wam sie lepiej spało, i zebyscie wszystko pięknie mieli wytłumaczone w głowkach. Kupa smiechu i nic wiecej.

Koledzy z ŁKSU nie rozmawiajcie z tymi debilami, bo sami widzicie że mają jeszcze mniejszą swiadomosc rzeczywistą, niż ich czerwoni Towarzysze z Korei PŁN. :)
PATO 1908 GANG
patojudek

Dobra,dobra a Wronki?
Kolejny nick

Ten temat dotyczy ŁKSu i Żydzewa, wiec jak masz jakieś żale do Lecha to bujaj sie gdzie indziej....
PATO 1908 GANG
Łysy80

Post autor: Łysy80 »

Kolejny nick pisze:Ten temat dotyczy ŁKSu i Żydzewa, wiec jak masz jakieś żale do Lecha to bujaj sie gdzie indziej....
Oj boli Cie Widzew boli.
Jaki Ty musiałeś wylapac w******* od kogos od Nas. Nazywasz mnie farmazoniarzem i manipulatorem heh. Większego hipokryty to chyba kurna w całej Polsce nie ma.

Z tego co pamiętam to krzyczałes żeby pisać o swoich klubach, i co? Brakuje tematów?

Kończę dyskusje z Tobą. Teraz możesz pokrzyczec i pospinac się bo przecież tylko Twoje argumenty są najlepsze i tylko Ty potrafisz sprowadzić Nas na glebę.
walczzawsze

Post autor: walczzawsze »

Łkaesiacy odpowiedzcie mi na pytanie.

dlaczego zdjęcia z waszego meczu z Legią znów są wykadrowane w miejscach gdzie są kibice????

po raz kolejny przykład jak jesteście żydki zakłamane a nam liczby wymawiają że zawyżamy!!

dlaczego na derbach byly zdjecia całej trybuny a na innych są wycinki?????

żydowskie łkaesiackie zakłamane k**** ukrywające wszystko co jest nie na korzyść!
ZamknijDrzwi

Post autor: ZamknijDrzwi »

Zakłamany to jesteś Ty i Twoje durne nic nie wnoszące posty,aż tak Nas lubisz,ze musisz zdjęcia z naszych meczów oglądać?|
Odpowiem Ci na pytanie, sektory na łukach są pozamykane,więc na jaki c*** robić zdjęcia pustego sektora?
Michu_Łódź

Post autor: Michu_Łódź »

Czasami naprawdę ciężko znaleźć dobre zdjęcie z meczu Łks, ale w tym przypadku nie było problemu. Więc jeśli chcecie im coś zarzucic to poszukajcie chwile sami.
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5889EBB6
Kolejny nick

walczzawsze pisze:Łkaesiacy odpowiedzcie mi na pytanie.

dlaczego zdjęcia z waszego meczu z Legią znów są wykadrowane w miejscach gdzie są kibice????

po raz kolejny przykład jak jesteście żydki zakłamane a nam liczby wymawiają że zawyżamy!!

żydowskie łkaesiackie zakłamane k**** ukrywające wszystko co jest nie na korzyść!
Haha dawaj dalej podmiejsko - zydzewska fujaro.
Zagotowało sie w główce , i o to chodziło ...
Dostałeś ode mnie argumenty na które ni c**** nie macie szansy odpowiedzieć , więc chcesz te same zarzuty przybić nam ?? Haha jaki ty jestes ku*** sprytny , za takie coś to zostaniesz niedługo kierownikiem propagandy internetowej Czerwonej Armii ...

Łysy80 pisze:
Kolejny nick pisze:Ten temat dotyczy ŁKSu i Żydzewa, wiec jak masz jakieś żale do Lecha to bujaj sie gdzie indziej....
Oj boli Cie Widzew boli.
Jaki Ty musiałeś wylapac w******* od kogos od Nas. Nazywasz mnie farmazoniarzem i manipulatorem heh. Większego hipokryty to chyba kurna w całej Polsce nie ma.

Z tego co pamiętam to krzyczałes żeby pisać o swoich klubach, i co? Brakuje tematów?

Kończę dyskusje z Tobą. Teraz możesz pokrzyczec i pospinac się bo przecież tylko Twoje argumenty są najlepsze i tylko Ty potrafisz sprowadzić Nas na glebę.
oj boli cię d*** , boli . Nie wiem co ta,m i od kogo dostałeś - bo to już Twoja prywatna sprawa, poza tym niewiele to defacto zmieni.

Nazwałem Cię manipulatorem i farmazoniarzem , ale napisałem też - że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Przyznaj więc, że sie pojebałes i ( nieświadomie oczywiście ) próbowałes wmówić cos , czego nikt nie napisał - a ja przyznam że jednak manipulatorem nie jesteś , tylko po prostu braki masz w szkolnictwie :)

Odkrecasz kota ogonem , i teraz się powolujesz na to o co aplowalem od początku - czyli zeby pisać o swoich klubach...
ale jak wiesz do żadnego z Twoich kumpli to nie docierało , i jakoś nie przeszkadza Ci że w większości piszą oni o ŁKSie .
Teraz Ci przeszkadza że ja piszę o was , bo rozmowa się potoczyła nie po waszej myśli , i nie macie już argumentów.
Jesteś starszym gościem - wiec opanuj się , bo zachowujesz się , i stosujesz argumenty - jak dzieciak ..
PATO 1908 GANG
walczzawsze

to przejżyjcie sobie ich zdjecia jak była mniejsza frekwencja ku*** kabaret wycinki z trybun, żeby tylko ukryc puste miejsca!

a ty kolejny nick mozesz sobie pisac... mozna przeczytac twoje pierwsze zdanie i dalej sie odechciewa tracic czas na belkot z bramy.

a jak jestes taki cwaniak to zapraszam na priv
mms

Post autor: mms »

Kolejny nick pisze:Faktem niezaprzeczalnym jest , że przy zakładaniu TMRFu w 1910 byli obecni żydzi
Udowodnij nam to, pokaż nasz zakłamany charakter :) tylko nie wyskakuj nam z listą o nazwiskach obcobrzmiących, bo to wcale nie oznacza, że ktoś jest żydem. Może poszukaj na cmentarzu żydowski gdy będziesz odwiedzał grób starej, nota bene także na waszych terenach.
Rycerze Wiosny pisze:Ale procentowo mysle ze macie tych klamstw najwiecej w kraju.
Jak ty obliczasz te procenty? Tak jak kolejny nick jarając samemu w domu, bo nie ma kolegów oraz rodziny i wymyśla farmazony na fazie? :)
Kolejny nick

walczzawsze pisze:to przejżyjcie sobie ich zdjecia jak była mniejsza frekwencja ku*** kabaret wycinki z trybun, żeby tylko ukryc puste miejsca!

a ty kolejny nick mozesz sobie pisac... mozna przeczytac twoje pierwsze zdanie i dalej sie odechciewa tracic czas na belkot z bramy.

a jak jestes taki cwaniak to zapraszam na priv
Haha ku*** ty masz rozdwojenie jaźni ? Spójrz na swój wpis bo chyba o nim zapomniałeś , a później dopiero komentując język jakiego użyłem żeby ci odpowiedzieć.
Jest taka niepisana zasada , która mówi że trzeba się dopasować językiem do rozmówcy , bo inaczej cię nie zrozumie.
Ale są wyjątki - tacy idioci jak ty i tak nic nie zrozumieją...

_-----

Mms fajnie że żyjesz moja osobą , powinno mi to schlebiać gdyby nie fakt że jesteś zwykła podmiejską parówką.

Wrzuć tutaj skan z gazety że spotkania założycielskiego TMRF , który swego czasu latał tutaj , albo jakiś inny dokument pokazujący kto zakladał klub pod który się podpieliscie ( ponoć wasza historia jest znana i oczywista, więc nie będzie problemu ) - a każdy przeglądający sam sobie oceni kto jakiego był wyznania . Mi się nie chce tego po raz enty szukać , więc mam nadzieję że nie masz nic do ukrycia i mi pomożesz ;)
PATO 1908 GANG
mms

Spójrz stronę wcześniej kto kim żyje pejsbukowiczu obrzezany :)

Czyli nie masz dowodów na nasze kłamstwa? Opierasz się na "każdy sam sobie oceni" i ty sobie oceniłeś, że u nas też byli żydzi. Bo przecież wy nie możecie być gorsi od Widzewa. Teraz jak ty to mówisz, każdy sam sobie oceni kto tu ma megalomanie i jest zakłamany :)
stachuzrdg

Post autor: stachuzrdg »

Michu_Łódź pisze:Czasami naprawdę ciężko znaleźć dobre zdjęcie z meczu Łks, ale w tym przypadku nie było problemu. Więc jeśli chcecie im coś zarzucic to poszukajcie chwile sami.
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5889EBB6

Chcesz powiedzieć że to jest dobre zdjęcie ??. Przecież to jest ewidentnie foto w stylu Łks-u. Jak nie wykadrowane, to z dużego kąta tak aby zagęścić trybuny. ku*** jak na derbach lipy z frekwencją nie było to wrzucali setki zdjęć z różnych ujęć, w c*** filmików i jarali się dopingiem i oprawami. Jak z cwelami kupa na trybunach to nagle i w galeriach lipa i frekwencja wielką tajemnicą.
:twisted:
Richat

Post autor: Richat »

Łysy80 pisze:pokaż mi inny klub który mając tak silnego rywala jako sąsiada na starcie wybił się na taki poziom.
Np. GKS Katowice.

Panowie zerknijcie w temat o derbach Trójmiasta i weźcie przykład jak kulturalnie, rzeczowo i na poziomie dorośli faceci mogą prowadzić dyskusje. Pozdrawiam.
DK08

Post autor: DK08 »

mms pisze:Spójrz stronę wcześniej kto kim żyje pejsbukowiczu obrzezany :)

Czyli nie masz dowodów na nasze kłamstwa? Opierasz się na "każdy sam sobie oceni" i ty sobie oceniłeś, że u nas też byli żydzi. Bo przecież wy nie możecie być gorsi od Widzewa. Teraz jak ty to mówisz, każdy sam sobie oceni kto tu ma megalomanie i jest zakłamany :)
Żydku z pod miasta Łodzi, łap fragment książki Gapińskiego

W 1909 pracowałem w Widzewskiej Manufakturze. Wraz z innymi pracownikami tej fabryki: Edwardem Grosserem, Otto Steigerem, Robertem Adamem i braćmi Zdziarskimi byłem założycielem Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego na Widzewie." I dalej ten sam Wacław Gapiński wspomina „Do dziś z pierwszych sportowców naszego towarzystwa pamiętam Stanisława Piotrowskiego, Slamę i Rozenblata” [Wacław Gapiński, Wspomnienia sprzed 50 lat ..., 50 lat RTS Widzew , Strzelecki,Kaczmarek ]. Warto dodać inne obco brzmiące nazwiska skarbnik Libich, piłkarz Triebe, działacz Krass. Słowem skoro Widzewiacy ciągle wypominają nam naszych działaczy z pierwszych lat o obco brzmiących nazwiskach to my też możemy. Pomijam, że taka zabawa jest głupia. Dlaczego? Bo takie były wtedy czasy i tacy ludzie mieszkali w Łodzi i w okolicach. No, ale skoro sami chcieli. A więc na idiotyczne zarzuty Widzewiaków na nasz klub i naszych działaczy z pierwszego okresu odpowiadamy .
A u was: Rozenblat, Slama, Steiger, Grosser, Libich, Krass, Triebe.
mms

Rodowity obrzezańcu z Konstantynowa, jaki to dowód , że to żydki? Niektóre z tych nazwisk brzmią bardziej germańsko niż żydowsko (np. Otto Steiger). A co do was to dowód jest niezbity, groby waszych założycieli są na cmentarzu żydowski.
DK08 pisze:Bo takie były wtedy czasy i tacy ludzie mieszkali w Łodzi i w okolicach.
Zaraz zaraz, przecież według was my jesteśmy spod Łodzi? Teraz zmiana zdania? :)
piąty dan

Post autor: piąty dan »

Jakiś debil z e-ŁKSu wrzucił dla prowokacji link do statuetki i rozpętała się kolejna napinka.No ale ŁKSiacy i tak napiszą,że tylko Widzew tutaj prowokuje i zakłamuje rzeczywistość.

Najlepiej zamknąć ten temat w pizdu.

WIDZEW 1910 ŁÓDŹ
Kolejny nick

Mms - czyli to jednak byles ty w tym linku co wrzucilem ?... mogłeś od razu mówić, a nie się podpruwasz jak już każdy zapomniał ocb ;)

Wobec oczywistych faktów i argumentów na wasze zakłamanie i niewiedzę stwierdzasz - że jestem zaklamany i jestem megalomanem. myślisz że w taki sposób odciagniesz kogokolwiek od prawdy - że te dwie cechy czyli megalomania i zakłamanie idealnie charakteryzują Was ??

Niedawno twój kumpel w bardzo " merytorycznym i obiektywnym " ( przynajmniej sam tak twierdził ) wpisie próbował udowadniać że mamy " kompleks mniejszego " - teraz ty i reszta próbuje zakłamać rzeczywistość , że jednak jestesmy megalomany i oszuści . Ustalcie jedną wersje bo pogubić się idzie , tym bardziej że na kilka wpisów, praktycznie w każdym zostało wam udowodnione wlasne oszustwo , i naprawdę coraz nieudolniej odbijacie piłeczkę " :)

Ps. W miniony weekend, w kosza grał Widzew ... z Wisłą Kraków.

Zapraszam wszystkich czerwonych fotografów , wiedzących najlepiej z jakiego kąta robić zdjęcia , i mających kropkujacy automat na wtyczce, o wrzucenie tu zdjęć z meczu " zgody " :-)

Mnie na przykład ciekawi co tam się działo u sąsiadów , zważywszy na to że chodzą na kosza , Wisła też chwilę wcześniej na koszu robiła oprawę , a obydwa kluby raczej nie mają możliwości " spotkać się " w innych okolicznościach na wspólnym meczu.
PATO 1908 GANG
walczzawsze

Kolejny nick pisze:Mms - czyli to jednak byles ty w tym linku co wrzucilem ?... mogłeś od razu mówić, a nie się podpruwasz jak już każdy zapomniał ocb ;)

Wobec oczywistych faktów i argumentów na wasze zakłamanie i niewiedzę stwierdzasz - że jestem zaklamany i jestem megalomanem. myślisz że w taki sposób odciagniesz kogokolwiek od prawdy - że te dwie cechy czyli megalomania i zakłamanie idealnie charakteryzują Was ??

Niedawno twój kumpel w bardzo " merytorycznym i obiektywnym " ( przynajmniej sam tak twierdził ) wpisie próbował udowadniać że mamy " kompleks mniejszego " - teraz ty i reszta próbuje zakłamać rzeczywistość , że jednak jestesmy megalomany i oszuści . Ustalcie jedną wersje bo pogubić się idzie , tym bardziej że na kilka wpisów, praktycznie w każdym zostało wam udowodnione wlasne oszustwo , i naprawdę coraz nieudolniej odbijacie piłeczkę " :)

Ps. W miniony weekend, w kosza grał Widzew ... z Wisłą Kraków.

Zapraszam wszystkich czerwonych fotografów , wiedzących najlepiej z jakiego kąta robić zdjęcia , i mających kropkujacy automat na wtyczce, o wrzucenie tu zdjęć z meczu " zgody " :-)

Mnie na przykład ciekawi co tam się działo u sąsiadów , zważywszy na to że chodzą na kosza , Wisła też chwilę wcześniej na koszu robiła oprawę , a obydwa kluby raczej nie mają możliwości " spotkać się " w innych okolicznościach na wspólnym meczu.
Ty ku*** patałachu już próbujesz przeskakiwać na koszykówkę bo niewygodny temat się pojawił?

Powtórzę raz jeszcze, kombinujecie jak jest kiepska frekwencja i robicie zdjęcia jak te k**** z TVN! Dwie trybuny Chcecie mieć Ja pierdolę jaki kabaret jak wy jednak nie potraficie ku*** zapełnić, wyjątek mecz z Widzewem :))))
Kolejny nick

Ponieważ historia wymaga szacunku i wiele osób po prostu ją lubi, to wrzuce wycinek gazety ( wg Widzewiak.pl 1911 rok ) .
Oczywiście jak już przeczytacie podkreślone ( przez czerwonych historyków ) zdanie , to przeczytajcie to które je poprzedza .

Obrazek

Jeden klub jest Polski, drugi jest właściwie c*** wie jaki :-) ... inie wiadomo tego chyba po dziś dzień ..

ŁKS Polska Strona Miasta
PATO 1908 GANG
mms

Niemcy i Anglicy straszne :) ale żydów nadal brak he to są te oczywiste fakty dla ciebie? Pewnie tak samo jak straż miejska dzięki nam zamalowuje wasze grafy, bajkopisarze :)))
Kolejny nick

Ośmieszysz się i to grubo.

Osoby związane z założeniem TMRF w roku 1910:

Min.
Konstanty Wejman
Leon Sallmon
Benjamin Liebiech
Ernest Kunt

Dwóch ostatnich to skarbnicy , więc w tym przypadku mamy pewność co do ich wyznania .

Sportowcy występujący w klubie na początku jego istnienia :

Min.
Szlama
Rozebnblat
Triebe

Tutaj już raczej nie ma wątpliwości , że Ci zawodnicy byli żydami.

Ja wiem , że dla Ciebie mms to i tak nie jest dowód , ale koło c**** mi to lata. Chciałem zebyś wrzucił sam ten skan, ale jak widać wstydzisz się własnej historii .
http://www.widzewiak.pl/files/rozwoj-fragment.jpg

Różnica między nami jest taka , że my nigdy nie wyciagalismy waszych założycieli z jednej prostej przyczyny. Z powodu waszej zaklamanej historii. Zawsze odwolywaliscie się do tego, co działo się w roku 1922, a jednocześnie zawsze podkreslaliscie , że jesteście kontynuatorem klubu który powstał w 1910. Stawiam że po prostu nie widzieliście jacy ludzie jacy ludzie brali udział w życiu TMRF, dlatego tak chętnie dopierdalaliwcie się do nas , i wszędzie gdzie się dało propagowaliscie to co dzialo się u nas na początku.

My się wolelismy zająć własną historią ktora każdy zna i jest oczywista - może nawet " wystawiliśmy " się wam trochę , ale napewno nikt z nas się historii ŁKSu nie wstydzi ( mimo że chcielibyscie bardzo żeby było odwrotnie ).
Natomiast Wy jeden z filarów swojej propagandy oparliscie o niewiedzę i o to że Wasza była z kolei mniej oczywista , niż nasza . Zrobiliscie Wielki zarzut w naszą strone , ze niektórzy z działaczy i zawodników byli żydami, natomiast nie mieliście pojęcia ( albo myśleliście że się nie wyda ) , że w klubie którzy był protoplasta Widzewa , również byli ludzie tego wyznania.
Wg was do tej pory ŁKS założony w 1908 nie był Polskim klubem, mimo z dokumenty mowia jasno , że był jedynym prawdziwie Polskim klubem pilkarskim na początku 20 wieku.
---------
Jeszcze jeden dokument , pokazujacy realia panujące w tym okresie , i odnoszacy się również do 1 wojny światowej , i udziału w niej właśnie zawodników zrzeszonych w ŁKS.
Cała masa zawodników ŁKS walczyła w szeregach Polskiej Armii, nie zależnie od tego jakiego byli wyznania.
ŁKS kompletowal całe drużyny legionowe , które składały się ludzi walczących na froncie - między innymi na bazie takich drużyn powstała Legia Warszawa. W momencie Jej powstania ŁKS istniał już 8 lat...
F
Obrazek
PATO 1908 GANG
torcaa

Post autor: torcaa »

Żydzewiacy i tak to co tu jest napisane przerobią tak aby oni mieli rację.To jest banda jebanych zakłamańców i hipokrytów i cała kibicowska Polska o tym wie.Mentalność zakompleksionych wsiurów.
Śmierdziele bo przynajmniej mają tradycje kibicowską a Żydzew?Żadnej
lukb

Post autor: lukb »

pomijając już tą waszą wspaniałą historię i zasługi wielkie ... jak udało wam się to wszystko tak roztrwonić ? wielki ŁKS gra dziś w 3 lidze , na jednej trybunie , której nie możecie zapełnić ...
H.H.H

Post autor: H.H.H »

Zabawne co brodowici wypisujecie!
Juz zapomnieliście o ojcach zalozycielach ktorych grobów szukaliscie na cmentarzu żydowskim.
Jak i rownież ze ŁKS swoje barwy początkowe miał biało-czarne!!! To tez bzdura?
Wiec przestań jeden z drugim pierd.... Bo słuchać sie nie chce.
Pewnie wielu ten fakt umknal z głowy lub nie mieliście pojęcia o tym. Co za klub zmienia swoje barwy????
Rycerze Wiosny

Post autor: Rycerze Wiosny »

lukb pisze:pomijając już tą waszą wspaniałą historię i zasługi wielkie ... jak udało wam się to wszystko tak roztrwonić ? wielki ŁKS gra dziś w 3 lidze , na jednej trybunie , której nie możecie zapełnić ...
1.Dlaczego przeskakujesz na inny temat?
2.Dlaczego zawsze wymigujecie sie od odpowiedzi,dlaczego zmieniacie temat lub stosujecie personalne wycieczki kiedy temat
jest dla Was nie odpowiedni?
3.Powstal konkretny zarzut w Wasza strone.Konkretny dowod.Dlaczego nikt sie nie ustosunkowal do tego???
4.No popatrz jaki ten LKS slaby.W III lidze zapelnic trybuny nie moze.Srednia frekwencja z tego sezonu to 2500/3000 a na stadionach
ekstraklapy srednia to 6000/7000.Ale LKS slaby...i dac rady im nie moze wielki Widzew 1922....
Kolejny nick

No więc zapraszam Widzewiacy do dalszej dyskusji, która sami zaczeliscie.
Nie oczekuje odpowiedzi od mmsa , niech sie chłopak juz nie kompromituje.

Wasza propaganda i teorie tworzone miedzy innymi przez Bliźniaka, jak widac są o kant d***. Przez lata forsowaliscie teze, że Polskim klubem był Widzew, natomiast ŁKS to w ogole był żydowski itp, w sytuacji gdzie powyższe fakty temu zdecydowanie przeczą. Jedno jest pewne, Waszą historie dopiero poznajecie, i jak widać po reakcjach, nie możecie się z tym pogodzić. TMRF Widzew to dosyc świeża historia i zaczeliscie akcentowac przywiązanie do tego klubu powstałego w 1910 - tak naprawde dopiero pare lat temu - żeby nie odstawać od nas i pokazać ze równiez macie bogatą i długą historie.

W roku 1911, wydawnictwo sportowe opisujące kluby piłkarskie w Łodzi , jasno mówi - ze na 6 klubów piłkarskich w tamtym okresie - prawdziwie Polski był jedynie ŁKS. Inne kluby były ''bardziej niemieckie, lub angielskie.'' W działalnosc Widzewa były zangazowane ludzie z Niemiec, Polski, wszelakich narodowości, byli wsrod niz rowniez Niemcy, ale za prawdziwie Polski klub uznawany był wtedy Ł.K.S.

Nasz 1 prezes , pochowany na starym cmentarzu żydowskim w Łodzi - Ryszard Winter, myśle ze miał więcej wspolnego z Polską, niż pierwszy prezes TMRF ( klubu pod który się podpięliscie ,żeby dodać sobie troche lat) - Emil Putti . Makaroniarz jakiś , czy co ? czy oczywiscie nie wiadomo ??
Kazdy kto sie interesuje historią , wie że gdzie jak gdzie - ale w Łodzi żydzi byli bardzo zasymilizowani i tworzyli z ludzmi rdzennego wyznania wspólną społecznosc.
Zresztą gdyby było inaczej - napewno ŁKS, w którego powstanie zaangazowani byli także żydzi nie byłby uznany przez mieszkancow za wizytówke miasta, i nie stałby sie najwiekszym i najbardziej popularnym Łodzkim klubem, nie zreszał by tylu ludzi i nie byłby uważany za czysto Polski klub... mówimy o realiach przedwojennej Polski, gdzie żydzi nie byli odrębną narodowością, tylko odrębnym wyznaniem.
\Zresztą tak jak udowodniłem wyzej - ludzie róznych wyznan byli zaangażowani równiez w powstanie protoplasty Widzewa klubu TMRF w roku 1910, i byli wsrod zawodników równiez tego klubu również żydzi.
Tyle że róznica jest taka, ze my sie nie odcinamy od swoich załozycieli i ludzi zasłuzonych dla klubu. Sami odwiedzalismy cmentarz żydowski , bo ustalilismy że są tam zasłuzeni dla ŁKSu ludzie. Natomiast Wy nie znacie jak widać swojej historii, albo Wam śmierdzi i sie jej wstydzicie ( po tym co piszecie, to prędzej) .
Wasza historia nie jest oczywista tak jak historia ŁKSu, była zmieniana wielokrotnie i podciągana pod konkretne na daną chwile potrzebe. Cały czas się slizgacie i tak naprawde to chyba sami nie wiecie co , i jak....

Tak jak pisałem w poprzednim poście - ŁKS odegrał tez dużą role w obydwu wojnach światowych, gdzie zawodnicy ŁKSu - najwiekszego klubu Łodzi, walczyli na róznych frontach - i dzieki temu nasz klub równiez był szanowany i ceniony przez społecznośc miasta. Mielismy tutaj dużo wieksze załśugi niż Wasz Widzew, który był wtedy dużo mniejszym klubem i zreszał duzo mniej ludzi. Pamiętajmy też, że zarówno w 1 i drugiej Wojnie Ś. , w Polskich mundurach walczyli również żydzi, mysle ze takich przypadków w naszym miescie akurat było całkiem dużo.
PATO 1908 GANG
Kolejny nick

H.H.H - zakłamany zakompleksiony gilu.

Owszem ŁKS miał bialo - czarne barwy, bo nie było szansy mieć wtedy biało czerwonych - zabory, mówi Ci to coś??

a teraz odpowiedz czy Wy nie zmienialiscie barw ??
PATO 1908 GANG
Ineder56

Post autor: Ineder56 »

walczzawsze pisze:Łkaesiacy odpowiedzcie mi na pytanie.

A wy nie? Początek zeszłego sezonu, jak na meczach z ludzi z połowy Polski udawało się uzbierać jakieś 500 osób max
http://www.widzewtomy.net/widzew-stal-51-seba/
http://www.widzewtomy.net/widzew-stal-51-charlie/
White1910Pride

Post autor: White1910Pride »

torcaa pisze:Żydzewiacy i tak to co tu jest napisane przerobią tak aby oni mieli rację.To jest banda jebanych zakłamańców i hipokrytów i cała kibicowska Polska o tym wie.Mentalność zakompleksionych wsiurów.
I kto to napisał ? przedstawiciel najbardziej frajerskiej i peniarskiej ekipy nie tylko na Górnym Śląsku. Jakie tradycje ma ten wielki szczewski klub? jesteście takimi fajami, że nawet do Odry Wodzisław wyskoczyliście z nożami bo inaczej to sraka. Przykładów frajerstwa można by wymieniać i wymieniać, także łaskawie W********** z tego tematu.

Zaglądam tu rzadko - naprawdę nie męczy was ta przepychanka? Rozumiem monologi jakiegoś debila, ale dyskusje z nim? wałkowanie po sto razy tego samego tematu? Po co? Przewijam w dół i tyle.

Szczerze j**** mnie co sobie jakiś śmieć myśli na temat tego, że mój klub w herbie nawiązuje datą do tradycji TMRFu z którego się wywodzi i ta data jest przyjęta przez środowisko kibicowskie. ŁKs też ma 1908 a powinno być 1909, jakie to ma znaczenie? j**** mnie ŁKs, niech sobie mają co mają.

Naprawdę nasrane trzeba mieć we łbie żeby tu wstawić jakieś obrazki z podkreśleniami.

Nuda.

"Konkrety zarzut"

No ja pierdolę.
lukb

Post autor: lukb »

Rycerze Wiosny pisze:
lukb pisze:pomijając już tą waszą wspaniałą historię i zasługi wielkie ... jak udało wam się to wszystko tak roztrwonić ? wielki ŁKS gra dziś w 3 lidze , na jednej trybunie , której nie możecie zapełnić ...
1.Dlaczego przeskakujesz na inny temat?
2.Dlaczego zawsze wymigujecie sie od odpowiedzi,dlaczego zmieniacie temat lub stosujecie personalne wycieczki kiedy temat
jest dla Was nie odpowiedni?
3.Powstal konkretny zarzut w Wasza strone.Konkretny dowod.Dlaczego nikt sie nie ustosunkowal do tego???
4.No popatrz jaki ten LKS slaby.W III lidze zapelnic trybuny nie moze.Srednia frekwencja z tego sezonu to 2500/3000 a na stadionach
ekstraklapy srednia to 6000/7000.Ale LKS slaby...i dac rady im nie moze wielki Widzew 1922....

to wasz amfiteatr ma chyba więcej pojemności a jeszcze chcecie żeby wam trybuny dobudować ...szczyt hipokryzji !
co do waszej historii to starsi wasi koledzy mają większy szacunek do waszej żydowskiej historii niż te wszystkie szczurki które się tu wypowiadają , i nie kryją tego wcale !
Wielki Widzew nie tak dawno nie był dla was żadnym przeciwnikiem i nie było go w Łodzi !
ale za młody jesteś żeby pamiętać jak twoi koledzy bardzo mocno siali propagandę jacy to jesteście władcy...
ja nie przeskakuję do tematów ...to jest temat który jest o tym jak z wielkiego klubu który próbujecie wysławiać ...stał się takim czymś ... może zamiast się interesować Widzewem i być bardziej anty , zaczęli byście się w końcu interesować własnym wielkim ŁKS którego z dekady na dekadę jest coraz mniejszy
Kolejny nick

White1910Pride pisze:
torcaa pisze:Żydzewiacy i tak to co tu jest napisane przerobią tak aby oni mieli rację.To jest banda jebanych zakłamańców i hipokrytów i cała kibicowska Polska o tym wie.Mentalność zakompleksionych wsiurów.
I kto to napisał ? przedstawiciel najbardziej frajerskiej i peniarskiej ekipy nie tylko na Górnym Śląsku. Jakie tradycje ma ten wielki szczewski klub? jesteście takimi fajami, że nawet do Odry Wodzisław wyskoczyliście z nożami bo inaczej to sraka. Przykładów frajerstwa można by wymieniać i wymieniać, także łaskawie W********** z tego tematu.

Zaglądam tu rzadko - naprawdę nie męczy was ta przepychanka? Rozumiem monologi jakiegoś debila, ale dyskusje z nim? wałkowanie po sto razy tego samego tematu? Po co? Przewijam w dół i tyle.

Szczerze j**** mnie co sobie jakiś śmieć myśli na temat tego, że mój klub w herbie nawiązuje datą do tradycji TMRFu z którego się wywodzi i ta data jest przyjęta przez środowisko kibicowskie. ŁKs też ma 1908 a powinno być 1909, jakie to ma znaczenie? j**** mnie ŁKs, niech sobie mają co mają.

Naprawdę nasrane trzeba mieć we łbie żeby tu wstawić jakieś obrazki z podkreśleniami.

Nuda.

"Konkrety zarzut"

No ja pierdolę.
Ty idioto , te '' obrazki z podkresleniami'' są z Waszej strony internetowej, gdzie jeden z Blizniaków opisuje waszą historie.

Nie dziwi mnie ze to p*********, i ze nie odnosisz sie w zaden sposob do tego co napisałem. Nie macie po prostu jak sie do tego odnieść.

Jestes '' pozytecznym debilem '' i tyle..
PATO 1908 GANG
Red power

Post autor: Red power »

kolejny nick liczy się to co jest TERAZ i co było w ostatnich latach.

A teraz to WIDZEW jest bardziej kojarzony z Łodzią i bardziej rozpoznawalny i co ważne kojarzony jako polski klub.
Karol McGregor

Post autor: Karol McGregor »

Trzeba mu wybaczyc to ewenement splodzony przez dwoch niepełnosprawnych pedalow...
patojudek

Nakarmili bidulka propagandą xmana łyknął jak młody pelikan i powtarza, ale historii już nie napiszecie od nowa choćbyście powyrywali swe długie kosmate pejsy.

Polska Strona Miasta powstała jako przeciw waga do wasze ociemniałej strony miasta, to tak a propo kserowania żydzie.
mms

Kolejny nick pisze:Ośmieszysz się i to grubo.

Osoby związane z założeniem TMRF w roku 1910:

Min.
Konstanty Wejman
Leon Sallmon
Benjamin Liebiech
Ernest Kunt

Dwóch ostatnich to skarbnicy , więc w tym przypadku mamy pewność co do ich wyznania .

Sportowcy występujący w klubie na początku jego istnienia :

Min.
Szlama
Rozebnblat
Triebe

Tutaj już raczej nie ma wątpliwości , że Ci zawodnicy byli żydami.

Ja wiem , że dla Ciebie mms to i tak nie jest dowód , ale koło c**** mi to lata. Chciałem zebyś wrzucił sam ten skan, ale jak widać wstydzisz się własnej historii .
http://www.widzewiak.pl/files/rozwoj-fragment.jpg
Nie wiem czy jesteś ślepy? Czy upośledzony? Czy po prostu nie rozumiesz po polsku? Myślę, że wszystko naraz. Miałaś powiedziane żeby udowodnić że to żydki. A ty p*********, że te nazwiska obco brzmią i że oni dla ciebie są pejsami. c**** to kogo interesuje kim oni dla ciebie są. Znów swoich teorii nie potrafisz poprzeć dowodami, wszystko oparte na twoich przemyśleniach. I kto tu się ośmiesza? Po raz kolejny twoje farmazony obalone pajacu.

Jeszcze na dodatek wybierasz swój klubik jako ten najbardziej polski. A prawda jest taka, że razem z Cracovią jesteście najbardziej żydowskimi klubami. Co pokazał pewien dokument :-)

I nikt z nas nie wstydzi się historii, to kolejny twój farmazon. A ni ja a ni nikt nie wyparł się tych osób. Kończę z tobą gadkę, bo nawet odpowiedzieć sensownie nie potrafisz ;)
ODPOWIEDZ