Komentarze 9-10 Kwietnia

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Lari

Re: Komentarze 9-10 Kwietnia

Post autor: Lari » 11.04.2011, 16:36

Młyn Dolcanu tworzą głównie nastolatkowie, a sam prowadzący doping ma 17 lat... Przebieżkę po młynie mogło zrobić wiele ekip, które odwiedzały Ząbki, jak chociażby Widzew czy ŁKS. A, że Polonię stać tylko na obicie Dolcanu czy Drukarza to inna sprawa. Szkoda tylko, że w przypadku wizyty na stadionie ekipy z lekko wyższej półki w Nowym Dworze Maz. tracą flagę ;)
exitus acta probat.

iparts.pl
bb.

Post autor: bb. » 11.04.2011, 17:01

[link]
LEGIA

ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN » 11.04.2011, 17:22

Śmieszna rozkminka o Polonii i Sandecji, mieli okazję przegonić kosę to przegonili. Teraz nagle milion wytłumaczeń, że pewnie połowa młynu Dolcanu to małolaci, reszta to laski i kulawi... A na kibice.net płacz, tak samo jak o flagę Śląska na Pasach. Flaga stracona i tyle, rozkminka bez sensu a wypieranie się tej flagi przez niektórych to już w ogóle komedia.

ant3k

Post autor: ant3k » 11.04.2011, 17:41

ŚNIEŻNY WARAN pisze:Śmieszna rozkminka o Polonii i Sandecji, mieli okazję przegonić kosę to przegonili. Teraz nagle milion wytłumaczeń, że pewnie połowa młynu Dolcanu to małolaci, reszta to laski i kulawi...
Połączone siły Polonii i Sandecji przegoniły Dolcan, który "działalność" zawiesił. Zawieszenie działalności to nie tłumaczenie tylko fakt, a informacja o tym z tego co pamiętam pojawiła się także tutaj. Panowie z KSP oczywiście zapomnieli o tym wspomnieć... bo nie wierzę, że nie wiedzieli.
Obrazek

patriota85

Post autor: patriota85 » 11.04.2011, 17:51

A przypadkiem Dolcan nie zawiesił tylko działalności chuligańskiej ? Bo zawieszenie działalności, a zawieszenie działalności chuligańskiej to 2 różne sprawy.Tak wiem i tak i tak nie było sportowej ekipy Dolcanu.

ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN » 11.04.2011, 18:00

Kibic z Miasteczka W pisze: Dobrze wiedziec ze Dolcan to kosa Sandecji???? Polonii?????
No sorry że na stronie Sandecji ani Polonii nie ma napisane Kosy: Dolcan Ząbki, ale chyba każdy kuma o co chodzi?

tatapsychopata

Post autor: tatapsychopata » 11.04.2011, 18:05

I co z tego, że to Dolcan. Kimkolwiek by nie byli, to dali się przegonić na własnym stadionie Polonii i Sandecji.

A frajerstwem dla mnie jest akcja Stali. Nie każdy chyba czyta temat o żużlu, więc tylko nadmienię, iż Stal zaatakowała dwóch piłkarzy Stilonu w nocy, jeden uciekł, drugiego pobili. Pierw dostają po d**** u siebie na otwarciu nowego estadio, a później obijają piłkarzy Stilonu. "Chuligani" heh.

zielony1947

Post autor: zielony1947 » 11.04.2011, 18:27

dlatego od razu widać kto trzyma władze w Gorzowie, jeżeli nie potrafią na swoim stadionie zaatakować Stilon to musieli się dowartościować poprzez "zaatakowanie" piłkarzy

SZ'98

Post autor: SZ'98 » 11.04.2011, 18:48

AG_1929 pisze:Lekko odbiegnę od tematu, Lechia Gdańsk Hooligans... + za akcje

[link]
Niech Arka Gdynia Hooligans opisze swój wczorajszy powrót z Białego :) Tam to dopiero jest + za akcje ;)

wp97

Post autor: wp97 » 11.04.2011, 18:48

zawsze wydawalo mi sie ze bycie kibicem to pasja przyjemnosc,milosc do pilki, u nas to jakos idzie w druga strone,"zawieszenie dzialalnosci kibicowskiej"?ku*** zawiesic dzialalnosc moga firmy budowlane lub inne przedsiebiorstwa, albo jest mlyn albo go nie ma,ludzie co jeszcze wymyslicie...

Radek_ZS

Post autor: Radek_ZS » 11.04.2011, 18:59

Dokładnie he he. Niedługo dojdzie, zawieszanie bycia kibicem na okres 30 minut(czas akcji).
Kolejna sprawa. Jakim sposobem Korona się chce odegrać Wiśle, nie spotykając się z nimi?
Zawsze myślałem że na znienawidzonego rywala się nie można doczekać i dopaść go na wyjeżdzie lub u siebie.

Dziwne czasy, dobrze, że ja już emerytowany jestem.
>>> WORKING CLASS <<<

cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu » 11.04.2011, 19:08

Każdy wie, że Dolcan to prolegijny klub. Nawet jeśli na meczu z Sandecją byli sami dziadkowie pokazujący faki albo gówniarze, którzy założyli kaptury żeby wyglądać groźniej to jak najbardziej zachowanie Polonii na plus. Jak ktoś nie ma polotu do ekipy lokalnego rywala to robi akcje podjazdowe na mniejsze osiedlowe ekipki, czy fan cluby. Ważne, że cokolwiek robią.
Obrazek

BezimiennyCzłek

Post autor: BezimiennyCzłek » 11.04.2011, 19:14

Dla mnie tak samo , akcja Czarnych Koszul i Sandecji na + . Dolcan jest prolegijnym klubem więc nie rozumiem dopierdalania się do przegonienia ich młynu . Dolcan fakt , jest małą ekipą ale napewno liczyli na jakieś przygody w trakcie tego meczu , więc rozkmina nie potrzebna moim zdaniem .
c*** z podpisem

kotzur

Post autor: kotzur » 11.04.2011, 19:18

wp97 pisze:zawsze wydawalo mi sie ze bycie kibicem to pasja przyjemnosc,milosc do pilki, u nas to jakos idzie w druga strone,"zawieszenie dzialalnosci kibicowskiej"?ku*** zawiesic dzialalnosc moga firmy budowlane lub inne przedsiebiorstwa, albo jest mlyn albo go nie ma,ludzie co jeszcze wymyslicie...
Mnie zastanawia zawieszanie wyjazdów przez dużą ilość zakazów. To tak jakby się poddać. Bo przecież o to tylko chodzi tym, którzy je dają. Oczywiście nie mam tu nikogo konkretnego na myśli. Ot taka myśl.
Obrazek

krystalicznieczysta

Post autor: krystalicznieczysta » 11.04.2011, 19:21

[link]

Kumaty12345

Post autor: Kumaty12345 » 11.04.2011, 19:27

krystalicznieczysta pisze:[link]
Wystarczy przejrzeć temat !!!było już wcześniej

Łowczyni

Post autor: Łowczyni » 11.04.2011, 19:29

A ja proponuje połowie tutaj ludzi pierdolnąć sie młotkiem w łeb! Kiedys ku*** za kazda akcje byl szacun i ogolnie i nie wazne ku*** czy kosami czy obrzucili pociag kamieniami. Barwy to barwy, bycie kibicem to bycie kibicem kazdy nim bedac wie na co sie pisze i co go moze spotkac. I ku*** nie wazne czy przegonili Dolcan czy jakies inne piknikowe gówno. Przegonili to przegonili podali fakty a wszyscy sie sraja jakby nie wiem co. Z tego co piszecie to polowa z was jest wielkimi hoolsami ale kazda akcja rywala zamiast obiektywnie stwierdzic i cieszyc sie ze takie akcje sa to ku*** przez pryzmat nienawisci dopierdolicie sie wielkie hoolsy a polowa z was by pewnie nawet takiego Dolcanu nie przegonila srajac w gacie przed palami i ew. przypalem. Zastanowcie sie czego chcecie bo to nie stadiony a takim glupim pierdoleniem my sami zabijamy to co bylo, jest ale czy bedzie? To my sami tworzymy sobie druga Anglie.

Woldemort

Post autor: Woldemort » 11.04.2011, 19:38

AG_1929 pisze:
SZ'98 pisze:

[link]
Niech Arka Gdynia Hooligans opisze swój wczorajszy powrót z Białego :) Tam to dopiero jest + za akcje ;)

Sprzętowcy jesteście i tyle. Kto mieczem wojuje...
wez sie nie osmieszaj chlopie, mielisice szanse zeby sie wykazac jak zwykle jej nie wykorzystaliscie to tyle.
GDYBY INTERESOWAŁA NAS PIŁKA , BYLIBYŚMY PIŁKARZAMI.

sbr 09

Post autor: sbr 09 » 11.04.2011, 19:41

co do Lechii to ptaszki cwierkają że odmawiacie rewanżu pewnej ekipie więc święci nie jesteście
[J]estem [K]ibicem [P]olakiem

O.. pisze:
abg pisze:Jak im po meczu 2 osoby od nas wsiadły do busa i pluły po ryjach to nie byli tacy hop do przodu jak na sektorze.
Jesteście hardkorami. Wisła Kraków pogromcy andrzejów...

Tornado

Post autor: Tornado » 11.04.2011, 20:33

SZ'98 pisze: Niech Arka Gdynia Hooligans opisze swój wczorajszy powrót z Białego :) Tam to dopiero jest + za akcje ;)
Coś więcej?
Są grupy Chuliganów...

KaKa

Post autor: KaKa » 11.04.2011, 20:41

[link]
Ty sie śledz nie spinaj mieliście okazje sie wykazać w nocy wracając z Jagi, a okazaliście sie kierowcami rajdowymi co niektórym osobom niestety nie wyszło po ich myśli.

Michalek

Post autor: Michalek » 11.04.2011, 20:56

"Swoje stanowisko przedstawił nam też właściciel “Adlera“. - W związku z tym, że nie mam prawa nie wpuścić kogokolwiek na stadion postanowiłem, że grupa kibiców piłkarskich wejdzie na obiekt żużlowy. Miałem zapewnienia, że przychodzą na stadion z pokojowym nastawieniem. Po długim przeszukiwaniu na bramkach i okazaniu biletów, grupa ok. 100 - osobowa wpuszczona została na koronę stadionu. Tam “czekała” na nich grupa kibiców Stali Gorzów wspierana według moich sprawdzonych informacji przez Kotwicę Kołobrzeg."
Jakas nowa sympatia tych ekip czy dziennikarskie wymysly?

eloelo320

Post autor: eloelo320 » 11.04.2011, 21:38

To jest fota przedstawiająca zdobyte barwy Śląska gdzie rzekomo nas nie było. A ciebie łosiu bolą jakieś stare vlepy przyklejone do podłogi...

skoro jednak byliście, to jakim składem skoro Śląsk pisze że sprawdzał wszystkie podejrzane osoby, a Was nikt nie sprawdził. Przebraliscie sie za niepelnosprawnych/starców? Czy takich tam oddelegowaliscie aby "zaliczyc zakaz i sie ponapinac" (wsrod 10 tys ludzi to cala masa takich z ktorych idzie zdjac szalik, czy smyczke na kazdym stadionie a potem chwalic sie "zdobycza"
Kolejny stadion, gdzie jesteście na zakazie i nikt Was nie może "zlokalizować"

Zamiast wiecej "sportowych" atrakcji to XXI wiek przyniosl wiecej cwaniactwa tylko i wyrachowania, a rywali coraz czesciej punktuje sie takimi "pstryczkami w nos" niz na gołe ręce

przykład spikera na Cracovii? podobno podawał wyniki piłkarskie np Levadii Tallin, czy Rosenborga w wiadomym celu...:) ten i wiele innych przypadkow tylko potwierdza regułę

Co kraj to obyczaj, ale Anglia nadchodzi...a miała być Irlandia :-)
Stop pedalskiej propagandzie!

nisc

Post autor: nisc » 11.04.2011, 21:45

eloelo320 pisze: Co kraj to obyczaj, ale Anglia nadchodzi...a miała być Irlandia :-)
zejdzcie juz z tej Anglii do k....nedzy bo nudne to jest

pare rzeczy ciekawych, Dolcan niby zawiesil dzialalnosc a nie jest to tak ze te niby "samodzielne" mazowieckie ekipy po prostu sie skonczyly "smiercia naturalna"? wiec co sie dziwic ze Polonia z Sandecja goni prolegionistow , jak ktos napisal nie robia nic ch...robia cos tez ch...

a poza tym podobno GKM sie probowal umowic z Wybrzezem to jak to jest w koncu w tym Gdansku ma to Wybrzeze ekipe czy nie? bo podobno Lechia im nie zezwolila na sportowe rozrywki, cos sie zmienilo?
TYBET JEST SERBSKI

Thor1982

Post autor: Thor1982 » 11.04.2011, 22:02

eloelo320 pisze:Kolejny stadion, gdzie jesteście na zakazie i nikt Was nie może "zlokalizować"
Widać że masz blade pojęcie o czym piszesz.

Wiśle nie tak dawno udało się trafić parę osób z RTS gdy byli incognito na zakazie. Śląsk na pewno wszystkich kibiców nie sprawdzał po kolei, a że liczba Widzewa mała to ciężko było trafić takie osoby. Tu nie ma żadnego siania napinki tylko dowód że osoby z RTS-u były na tym meczu.

Bez odbioru.

Viclav

Post autor: Viclav » 11.04.2011, 22:05

nisc pisze: pare rzeczy ciekawych, Dolcan niby zawiesil dzialalnosc a nie jest to tak ze te niby "samodzielne" mazowieckie ekipy po prostu sie skonczyly "smiercia naturalna"?
Dolcan nie zawiesił przecież działalności z powodu własnego widzimisię. Powody zawieszenia były już nieraz pisane, nawet w tym temacie.
Nie stanowi to dla nikogo żadnej tajemnicy, a już na pewno dla nikogo na Mazowszu.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

Kumaty12345

Post autor: Kumaty12345 » 11.04.2011, 22:11

nisc pisze:
eloelo320 pisze: Co kraj to obyczaj, ale Anglia nadchodzi...a miała być Irlandia :-)
zejdzcie juz z tej Anglii do k....nedzy bo nudne to jest

pare rzeczy ciekawych, Dolcan niby zawiesil dzialalnosc a nie jest to tak ze te niby "samodzielne" mazowieckie ekipy po prostu sie skonczyly "smiercia naturalna"? wiec co sie dziwic ze Polonia z Sandecja goni prolegionistow , jak ktos napisal nie robia nic ch...robia cos tez ch...

a poza tym podobno GKM sie probowal umowic z Wybrzezem to jak to jest w koncu w tym Gdansku ma to Wybrzeze ekipe czy nie? bo podobno Lechia im nie zezwolila na sportowe rozrywki, cos sie zmienilo?

z relacji kibiców GKMu
Wybrzeża oficjalnie wg klubu 500, ale na oko było więcej, coś około 700, tradycyjnie niech się sami określą. Momentami potrafili krzyknąć. Na prezentacji transparent „Siła jest w nas Wybrzeże Ultras”. Na płocie flaga Sparty Wrocław i narodowa Wybrzeża. Flaga Sparty po wewnętrznej stronie płotu, później przewieszona na zewnątrz. Przewieszeniu towarzyszyły groźne miny i machani rękoma gości siedzących na płocie. Skoro tak bardzo chcieliście panowie wybiec, to mogliście zacząć, albo przynajmniej odebrać telefon. Rozumiemy, że motocykle żużlowe mogły zagłuszać dzwonek, ale po meczu znów nikt nie raczył odebrać. Nam się nie spieszyło do dymienia na swoim stadionie, bo cały mecz byliśmy filmowani z 3 stron. A wy panowie z Wybrzeże w przypływie adrenaliny chyba zapomnieliście o ochronie i kaskach obok parkingu. Z waszej strony czysta popisówka i nic więcej,

Czyli coś tam maja

hfK

Post autor: hfK » 11.04.2011, 22:17

Michalek pisze:"Swoje stanowisko przedstawił nam też właściciel “Adlera“. - W związku z tym, że nie mam prawa nie wpuścić kogokolwiek na stadion postanowiłem, że grupa kibiców piłkarskich wejdzie na obiekt żużlowy. Miałem zapewnienia, że przychodzą na stadion z pokojowym nastawieniem. Po długim przeszukiwaniu na bramkach i okazaniu biletów, grupa ok. 100 - osobowa wpuszczona została na koronę stadionu. Tam “czekała” na nich grupa kibiców Stali Gorzów wspierana według moich sprawdzonych informacji przez Kotwicę Kołobrzeg."
Jakas nowa sympatia tych ekip czy dziennikarskie wymysly?

Dziennikarski wymysl moze i nie bo jak idzie zrozumiec byl to dialog z szefem ochrony. Ale w sumie ten szef ochrony wyssal sobie informacje chyba z palca, bo ja do tej pory sie zastanawiam czemu pisza o nas skoro nikogo od nas nie bylo. Czyli chyba niezla wyobraznia wlada ten pajac. Inna sprawa jest taka, ze tylko Stilon puscil taki farmazon w obieg, wiec ciekawe co jest tym jego zrodlem informacji? Normalnie jaja ze h**.

GtWładzie

Post autor: GtWładzie » 11.04.2011, 22:25

usrany_po_kolana pisze:http://www.youtube.com/watch?v=nksHN5YwYgM , co to za akcja ?
Jeden z chłopaków z Lechii pomylił sektory.
Jak to już w przeszłości bywało ( Wiślak wyczajony na trybunach, pocięty na twarzy i puszczony nago ) dostał w nocha ( po mojemu powinna być solówa ) i tyle.
Co do zniszczeń na Cracovii, ponoć Lwy Północy (Stwoarzyszenie Kibiców ) wzięły na siebie koszty napraw.

RSD

Post autor: RSD » 11.04.2011, 22:28

Czy była Kotwica ze zgodami na Lechii ?

FanatyczneP.

Post autor: FanatyczneP. » 11.04.2011, 22:40

GtWładzie pisze:
usrany_po_kolana pisze:http://www.youtube.com/watch?v=nksHN5YwYgM , co to za akcja ?
Jeden z chłopaków z Lechii pomylił sektory.
Jak to już w przeszłości bywało ( Wiślak wyczajony na trybunach, pocięty na twarzy i puszczony nago ) dostał w nocha ( po mojemu powinna być solówa ) i tyle.
Co do zniszczeń na Cracovii, ponoć Lwy Północy (Stwoarzyszenie Kibiców ) wzięły na siebie koszty napraw.
Popieram, w takich sytuacjach albo 1x1 lub "liść" i skroić barwy, i domyślam się że tak było.

DFLG

Post autor: DFLG » 11.04.2011, 22:43

Była. Wracając wyłapała od koalicji Gryfa Wejherowo (20) i Orkana Rumia (25 osób).
Liczba Kotwicy wedle Nich samych 19 (na stadion dociera 15), wedle napastników 30.
Lechia Gdańsk!

JEZUS CHRYSTUS

Post autor: JEZUS CHRYSTUS » 12.04.2011, 09:52

Radek_ZS pisze:Dokładnie he he. Niedługo dojdzie, zawieszanie bycia kibicem na okres 30 minut(czas akcji).
Kolejna sprawa. Jakim sposobem Korona się chce odegrać Wiśle, nie spotykając się z nimi?
Zawsze myślałem że na znienawidzonego rywala się nie można doczekać i dopaść go na wyjeżdzie lub u siebie.

Dziwne czasy, dobrze, że ja już emerytowany jestem.

RACJA.

- kibice-chuligani zawieszajacy dzialalnosc (brakuje jeszcze tylko aby rejestrowali sie w urzedach i placili podatki)
- chuligani placzacy w necie ze ich policja sciga (niewyobrazam sobie zebym kiedykolwiek bedac pseudo mial pretensje do policji o to ze mnie sciga, wszak nie zdecydowalem sie na bycie zakonnikiem, a dzis pierwszy z brzegu chuligan jest obrazony na caly swiat ze nie pozwala mu rozpierdalac stadionu czy lac sie po mordach)
- prowadzacy na Legii ktory stal sie celebrytą i lada dzien ujrzymy go w Tancu z Gwiazdami (kompletna profanacja, kiedys o Alchimie czy Jabolu wiedzieli tylko ci co mieli wiedziec, dzis o Staruchu słyszał dziadek siedzacy w parku na ławce)
- ustawki 2 na 2 kojarzone jako ustawki klubowe

mozna wymieniac w nieskonczonosc, polska rzeczywistosc z ktorej na szczescie ucieklem juz dawno.

bez_napinki

Post autor: bez_napinki » 12.04.2011, 10:22

[link]

ta grupa po lewo ubrana na zielono to jakis fc?

Dace2

Post autor: Dace2 » 12.04.2011, 10:31

Akcja Polonii na + tylko prawda jest taka ,że 2 ekipy zaatakowały ekipe mniejszą z 30 000 miasteczka więc dla mnie szału nie ma.

Polonia powinna odpowiedzieć sobie na zajebiście ważne pytanie czy chce rywalizować ze Świtem NDM, Dolcanem, Łomżą itp itd czy też z ekipami z wyższej półki. Czy Hools Polonii zrobili w ostatnich 3 latach akcje na ekipy typy Radomiak, Stal Stalowa Wola, Stomil, BKS Bielsko Biała... Niestety prawda jest taka ,że KSP może rywalizować z ekipami z małych miast bo nawet od średniaków dziela ich lata świetlne...

Zablokowany