90 może nie, ale większość, i tak się kręci w koło zydzi vs milicja.
W miastach derbowych zawsze będzie taka licytacja.
Nasze posty tutaj nic nie zmienią.
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
Swego czasu jak pojechaliśmy na wyjazd do Wodzisławia to na Wiśle było więcej ludzi z FC niż Krakowa a połowa z tych FC to wsioki jak ja. Gdyby pozbierać tych chłopaków ze wsi to okazało by się że "wieś" ma więcej charakteru, siły i zasad niż "miastowi".Niepierdol pisze: ↑06.07.2025, 12:55Ostatnio trwa cały czas sezon festynowy na podkrakowskich wioskach, a tam też sporo sie dziejewojny krakowskie w dożynkowych sceneriach
To jak jesteś taki charakterny podejdź i im to powiedz cymbale, a nie oglądasz gale dla dzieciaków i wpadasz na forum udawać kumatego, że Cię coś uciskaPhilipsp pisze: ↑12.07.2025, 13:24Jeżeli były ktoś tak uprzejmy uświadomić ochroniarzy z pod znaku h którzy obsługują fame, Że samochód z którego eskortują zawodników należy(zresztą co nie trudno zauważyć bo jest oklejony) do świadka koronnego klemensa i mogli byś sobie darować te filmiki które są np na socialach boxdela. Pieniądze to nie wszytsko panowie niektórzy jeszcze nie pokończyli wyroków a widze ze pamięć jest krótka u co poniektórych…
Nie przyjeli zaproszenia - szkoda.
Marsz żeby nie przyjeżdżali do Krakowa ludzie, którzy latają z maczetami, są zwykłymi dzikusami, nie szanują naszej kultury itd? No sorry, ale nie w gronie ludzi, którzy wprowadzili sprzęt w tym mieście, nie mieli zasad i ich ulubiona rozrywka był wjazd na chatę, przy rodzinie. Dla mnie takie samo bydło jak coś z Afryki.Nowohucianie1950 pisze: ↑14.07.2025, 09:05Nie przyjeli zaproszenia - szkoda.
Pamietam jak bodaj 13 lat temu razem z chlopakami z WIsly i Slaska razem bylismy na kontrmanifestacji przeciwko marszowi rownosci.Niestety czasy sie zmienily.
Trzeba być ograniczonym, żeby migrację łączyć tylko z przestępczością.katanaczio pisze: ↑15.07.2025, 14:36No ale szanujmy logikę.
W Krakowie więcej osób dostało po cipie w związku z kibicowaniem niż kiedykolwiek dostanie od kolorowych imigrantów, którzy mają niby terroryzować Polskę, co się nie stało i nie stanie.
To się nazywa hipokryzja.
Nie mam 18 lat, mi nie tłumacz.WieszWięcej pisze: ↑15.07.2025, 17:01
Trzeba być ograniczonym, żeby migrację łączyć tylko z przestępczością.
A kolejki w szpitalach mają dalej bić rekordy, nie?
Rozumiem, że przedstawisz też statystki odnośnie gwałtów? Nie krępuj się - porównaj Polskę do Niemiec, Francji, Wielkiej Brytanii czy Szwecji.katanaczio pisze: ↑15.07.2025, 14:36No ale szanujmy logikę.
W Krakowie więcej osób dostało po cipie w związku z kibicowaniem niż kiedykolwiek dostanie od kolorowych imigrantów, którzy mają niby terroryzować Polskę, co się nie stało i nie stanie.
To się nazywa hipokryzja.
Sorry źle odebrałem twoj wpis.Zgadzam się z nim w 100 %.
Flagi, porzyśpiewki, SBecy na trybunach i strukturach klubu i jednocześnie... zgoda z GTsem. Niesądzisz, że coś tu jest nie tak?donguralesko pisze: ↑05.07.2025, 20:20I przyśpiewki, jest filmik na yt "Cracovia Wisła 1978 doping" i z trybun leci GTS mistrzem jest. Parę lat temu znajomy przy dyskusji o milicyjnej przeszłości, powiedział mi że trzeba im to wypominać cały czas, bo za parę lat będą mówić że siła stali się GTsem a w ogóle Wisła to obaliła komunę. I tak jest dzisiaj wtedy flagi, przyśpiewki, pełno SBków na trybunach i w strukturach klubu ale dzisiaj napiszą że to najbardziej Polski klub. Zapominają że ich najwiekszy patriota Rayman po wojnie wstąpił do LWP...
W tym temacie wiele stron wcześniej przeczytasz, mam nadzieję wyczerpującą odpowiedź na temat wyboru klubu (w tym o kibicach klubów gwardysko-milicyjnych) natomiast mnie interesuje to pogrubione (w kontekście o którym piszesz): jaka?WieszWięcej pisze: ↑28.06.2025, 05:18Gwardia Koszalin jest też dobrym przykładem, choć to był jedyny klub w mieście, więc trudno to porównać, bo tam nie było wyboru.
Dobrze wiem, jak to wyglądało w PRL, ale jest różnica między klubami wojskowymi, czy podpiętymi pod kolej i inne duże zakłady/związki, a milicyjno-esbeckimi.
Bo piłkarze Wisły dostawali etaty nie tylko w milicji, ale też w SB i ZOMO (Kapka, Motyka).
rozpuszczalnik1906 pisze: ↑16.07.2025, 12:55Cracovia, Wisła i Ruch przypadkiem nie przemycali nielegalnych?
Tyle warte są wasze marsze.
Kiedyś widziałem komentarz, że nie przemycali ich do Polski tylko do Niemiec więc sie nie liczy :Drozpuszczalnik1906 pisze: ↑16.07.2025, 12:55Cracovia, Wisła i Ruch przypadkiem nie przemycali nielegalnych?
Cracovia nie gościa niejednokrotnie murzynów z Ajaxu?
Wisła nie brała % od Gruzinów?
To tak jakbyś zadał pytanie Lechiście o przykłady na antykomunizm.
rozpuszczalnik1906 pisze: ↑16.07.2025, 12:55Cracovia, Wisła i Ruch przypadkiem nie przemycali nielegalnych?
Cracovia nie gościa niejednokrotnie murzynów z Ajaxu?
Wisła nie brała % od Gruzinów?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 132 gości