prace o kibicach
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: prace o kibicach
Posiada ktoś książki/ziny/artykuły w których jest opisanych początek ruchu kibicowskiego w Polsce? Jest troche linków w necie, kilka źródeł też mam ale najbardziej chodzi mi o literaturę, która mógłbym zawrzeć w przypisach pracy. Wszelka pomoc mile widziana.
-
Jakby ktoś potrzebował pomocy(materiały itp.) przy pisaniu pracy naukowej związanej z kibicowaniem to zapraszam na priv.
-
Witaj. Pisałam pracę o turystyce stadionowej. Praca poszła do dziekanatu, zatwierdzona, wydrukowana i wychwalona przez kilku pracowników uczelni w tym promotora. 2 dni przed obroną dowiaduję się od recenzenta, że praca jest do bani, ponieważ przedstawiłam kibiców nie jako chuliganów, a ludzi z honorem i zasadami (oczywiście o awanturach itp też sporo wspomniałam, tak jak piszesz powyżej). Zdaniem recenzenta kibic w Polsce to chuligan, więc nie mam prawa pisać o nich w dobrym świetle. Mam poparcie w książkach i artykułach,ale to nic nie dało. Także patrz też na prywatnie wyrobione zdanie promotora i recenzenta.SKG pisze:W końcu wymyśliłem konkretny temat (tylko muszę poczekać na zgode od promotora). "Kibice piłkarscy w Polsce – nie tylko chuligani” czyli będę się starał przedstawić wszelkie akcje patriotyczne czy społeczne(pomoc dla schronisk czy biduli) oraz żeby to nie była praca monotonna trochę o awanturach też napiszę, ale nie jako o zjawisku w 100% złym. Bardzo fajnie to opisał gość w książce "Jestem Kibolem" w rozdziale co byli na urodzinach babci, że owszem są awantury ale można je po części usprawiedliwić.
Teraz tylko zebrać bibliografie, literaturę i jazda z pisaniem
Pozdro!
-
Ciężko z tym tematem, polecam pisanie o konkretnej grupie. Ja początki ruchu kibicowskiego oparłam na przykładzie klubu z mojego miasta i było w porządku.Bonusdg pisze:Posiada ktoś książki/ziny/artykuły w których jest opisanych początek ruchu kibicowskiego w Polsce? Jest troche linków w necie, kilka źródeł też mam ale najbardziej chodzi mi o literaturę, która mógłbym zawrzeć w przypisach pracy. Wszelka pomoc mile widziana.
-
Lata 90-te nieźle opisane w "Z PAMIĘTNIKA GALERNIKA – MAGIA LAT 90-TYCH”
-
W TMK było kilka artykułów na ten temat...
Możesz też poszukać coś na mojej stronie - sektorkiboli.pl (zapewne znajdziesz jakieś tytuły książek, które mogą okazać się pomocne)
Możesz też poszukać coś na mojej stronie - sektorkiboli.pl (zapewne znajdziesz jakieś tytuły książek, które mogą okazać się pomocne)

www.sektorkiboli.pl - Strona z Kibicowską Publicystyką
-
czy któryś z holsów pisał pracę pod kątem stricte socjologicznym ? miałbym kilka pytań
-
Witam wszystkich :) bardzo proszę o wypełnienie ankiety dot. ryzyk korupcyjnych oraz najlepszych metod zwalczania korupcji w sporcie: [link]
Z góry dziękuję za każde wypełnienie i poświęcony czas. Pozdrawiam :)
Z góry dziękuję za każde wypełnienie i poświęcony czas. Pozdrawiam :)
-
Posiada ktoś skany lub linki do artykułów/stron internetowych z gazety wyborczej,tvnu i innych szmatławców piętnujących zachowanie kibiców ? Mam rozdział poświęcony typowo wizerunkowi kibiców w mediach i wśród opinii publicznej, więc każdy tekst się przyda, pomimo, że zgromadziłem już całkiem pokaźny materiał. Jak ma ktoś coś ciekawego to prosiłbym o podesłanie na PW. Z góry dzięki!
-
Witam, sprzedam prace licencjacką pt. " Kibice jako źródło zagrożenia meczów piłkarskich " praca socjologiczna, która ukazuje kibiców w dość dobrym świetle. Liczy 55 stron i została oceniona na 5 :)
kontakt [email protected]
kontakt [email protected]
-
Siema!
Piszę prace magisterską na temat Kibiców,
bardzo Was proszę o pomoc i poświecenie 5 minut
w celu wypełnienia Anonimowej Ankiety.
[link]
z Kibicowskimi pozdrowieniami :)
Piszę prace magisterską na temat Kibiców,
bardzo Was proszę o pomoc i poświecenie 5 minut
w celu wypełnienia Anonimowej Ankiety.
[link]
z Kibicowskimi pozdrowieniami :)
-
Czy posiada ktoś z forumowiczów materiały, które pojawiały się w gw i innych podobnych szmatławcach (wprost itd.) na temat kibiców i mógłby się nimi podzielić? W razie czego priv.
-
Witam, potrzebna byłaby mi Wasza pomoc!!!
Piszę pracę na temat bezpieczeństwa imprez masowych na przekładzie Euro 2012.
Czy moglibyście odpowiedzieć na 20 zamkniętych, rzeczowych pytań i odesłane ankiety z powrotem do mnie ? Ankieta jest w formie pliku world (ale mogę i tutaj wkleić pytania a Wy możecie w komentarzach umieścić odpowiedzi) więc wystarczy tylko przy wybranej odpowiedzi postawić X, zapisać plik, odesłać i gotowe. Pytania typu: czy lubicie uczestniczyć w imprezach masowych? Jakiego rodzaju imprezy masowe preferujecie: sportowe, rozrywkowe...". Zajmie Wam to max 10 minut a mi znacznie ułatwi uzbieranie 100 sztuk wartościowych opinii respondentów. Ankieta jest anonimowa. Będę wdzięczna!! Z góry dziękuję!!
Piszę pracę na temat bezpieczeństwa imprez masowych na przekładzie Euro 2012.
Czy moglibyście odpowiedzieć na 20 zamkniętych, rzeczowych pytań i odesłane ankiety z powrotem do mnie ? Ankieta jest w formie pliku world (ale mogę i tutaj wkleić pytania a Wy możecie w komentarzach umieścić odpowiedzi) więc wystarczy tylko przy wybranej odpowiedzi postawić X, zapisać plik, odesłać i gotowe. Pytania typu: czy lubicie uczestniczyć w imprezach masowych? Jakiego rodzaju imprezy masowe preferujecie: sportowe, rozrywkowe...". Zajmie Wam to max 10 minut a mi znacznie ułatwi uzbieranie 100 sztuk wartościowych opinii respondentów. Ankieta jest anonimowa. Będę wdzięczna!! Z góry dziękuję!!
-
Witam. Piszę pracę na temat "subkultury kibiców piłkarskich w Polsce". Czy mógł by mi ktoś powiedzieć ja kto osadzić w "ramach" prawnich a nie socjologicznych?
-
Witam,
potrzebny jest mi kontakt do kibiców Warszawskiej Legii, mianowicie piszę pracę licencjacką na temat Pozytywnego wizerunku kibiców piłkarskich w Polsce na przykładzie kibiców Legii Warszawa. Proszę również o wsparcie w doborze bibliografii (chciałbym w swojej pracy napisać coś odnośnie wizerunku kibiców w mediach, historii ruchu kibicowskiego w Polsce by mieć wstęp przed głównym tematem).
Z góry wielkie dzięki!
Jackson Legion Szczęśliwa
potrzebny jest mi kontakt do kibiców Warszawskiej Legii, mianowicie piszę pracę licencjacką na temat Pozytywnego wizerunku kibiców piłkarskich w Polsce na przykładzie kibiców Legii Warszawa. Proszę również o wsparcie w doborze bibliografii (chciałbym w swojej pracy napisać coś odnośnie wizerunku kibiców w mediach, historii ruchu kibicowskiego w Polsce by mieć wstęp przed głównym tematem).
Z góry wielkie dzięki!
Jackson Legion Szczęśliwa
-
Dzień Dobry!
Piszę do wszystkich kibiców. Potrzebuje waszej pomocy. Piszę pracę na temat turystyki sportowej na przykładzie kibiców piłki nożnej. Jednym z moich rozdziałów jest rys historyczny kibiców piłkarskich w Polsce i tutaj pojawia się moje pytanie gdzie mogę znaleźć jakieś informacje na temat początków kibicowania i skąd to się wszystko wzięło. Jeżeli macie jakieś ciekawe i wartościowe materiały to bardzo bym był wdzięczny za każdą pomoc bardzo dziękuje. Pozdrawiam!
Piszę do wszystkich kibiców. Potrzebuje waszej pomocy. Piszę pracę na temat turystyki sportowej na przykładzie kibiców piłki nożnej. Jednym z moich rozdziałów jest rys historyczny kibiców piłkarskich w Polsce i tutaj pojawia się moje pytanie gdzie mogę znaleźć jakieś informacje na temat początków kibicowania i skąd to się wszystko wzięło. Jeżeli macie jakieś ciekawe i wartościowe materiały to bardzo bym był wdzięczny za każdą pomoc bardzo dziękuje. Pozdrawiam!
-
[link]
Bardzo poproszę o pomoc w ankiecie dot. wyjazdów na mecze
Bardzo poproszę o pomoc w ankiecie dot. wyjazdów na mecze
-
Piszę pracę o bezpieczeństwie uczestników meczów piłkarskich tak więc mam ogromną prośbę do Was o wypełnienie ankiety na taki właśnie temat. Ankieta jest anonimowa i zajmuje 3-4 minuty :)
Z góry dzięki :)
[link]
Z góry dzięki :)
[link]
-
-
Cześć, jestem aktualnie w trakcie pisania pracy na temat kibiców, jednak potrzebuję trochę pomocy, czy miałby ktoś chwilę mi podpowiedzieć trochę rzeczy? Jeśli tak to zapraszam na priv
-
Zakaz wstępu na imprezę masową jako środek karny (art. 41 b. K.k.) z 2021 r.
Stron ponad 90.
Ocena - 5,
Sporo przypisów. Bogata literatura.
W razie pytań - priv.
Stron ponad 90.
Ocena - 5,
Sporo przypisów. Bogata literatura.
W razie pytań - priv.