prace o kibicach

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Bonusdg

Re: prace o kibicach

Post autor: Bonusdg »

Posiada ktoś książki/ziny/artykuły w których jest opisanych początek ruchu kibicowskiego w Polsce? Jest troche linków w necie, kilka źródeł też mam ale najbardziej chodzi mi o literaturę, która mógłbym zawrzeć w przypisach pracy. Wszelka pomoc mile widziana.
iparts.pl
Grebson

Post autor: Grebson »

Jakby ktoś potrzebował pomocy(materiały itp.) przy pisaniu pracy naukowej związanej z kibicowaniem to zapraszam na priv.
StadionowaBandytka

Post autor: StadionowaBandytka »

SKG pisze:W końcu wymyśliłem konkretny temat (tylko muszę poczekać na zgode od promotora). "Kibice piłkarscy w Polsce – nie tylko chuligani” czyli będę się starał przedstawić wszelkie akcje patriotyczne czy społeczne(pomoc dla schronisk czy biduli) oraz żeby to nie była praca monotonna trochę o awanturach też napiszę, ale nie jako o zjawisku w 100% złym. Bardzo fajnie to opisał gość w książce "Jestem Kibolem" w rozdziale co byli na urodzinach babci, że owszem są awantury ale można je po części usprawiedliwić.
Teraz tylko zebrać bibliografie, literaturę i jazda z pisaniem
Witaj. Pisałam pracę o turystyce stadionowej. Praca poszła do dziekanatu, zatwierdzona, wydrukowana i wychwalona przez kilku pracowników uczelni w tym promotora. 2 dni przed obroną dowiaduję się od recenzenta, że praca jest do bani, ponieważ przedstawiłam kibiców nie jako chuliganów, a ludzi z honorem i zasadami (oczywiście o awanturach itp też sporo wspomniałam, tak jak piszesz powyżej). Zdaniem recenzenta kibic w Polsce to chuligan, więc nie mam prawa pisać o nich w dobrym świetle. Mam poparcie w książkach i artykułach,ale to nic nie dało. Także patrz też na prywatnie wyrobione zdanie promotora i recenzenta.

Pozdro!
StadionowaBandytka

Post autor: StadionowaBandytka »

Bonusdg pisze:Posiada ktoś książki/ziny/artykuły w których jest opisanych początek ruchu kibicowskiego w Polsce? Jest troche linków w necie, kilka źródeł też mam ale najbardziej chodzi mi o literaturę, która mógłbym zawrzeć w przypisach pracy. Wszelka pomoc mile widziana.
Ciężko z tym tematem, polecam pisanie o konkretnej grupie. Ja początki ruchu kibicowskiego oparłam na przykładzie klubu z mojego miasta i było w porządku.
Przemol

Post autor: Przemol »

Lata 90-te nieźle opisane w "Z PAMIĘTNIKA GALERNIKA – MAGIA LAT 90-TYCH”
Ultra1312Style
Kontakt:

Post autor: Ultra1312Style »

W TMK było kilka artykułów na ten temat...
Możesz też poszukać coś na mojej stronie - sektorkiboli.pl (zapewne znajdziesz jakieś tytuły książek, które mogą okazać się pomocne)
Obrazek
www.sektorkiboli.pl - Strona z Kibicowską Publicystyką
pfloor

Post autor: pfloor »

czy któryś z holsów pisał pracę pod kątem stricte socjologicznym ? miałbym kilka pytań
nestle

Post autor: nestle »

Witam wszystkich :) bardzo proszę o wypełnienie ankiety dot. ryzyk korupcyjnych oraz najlepszych metod zwalczania korupcji w sporcie: https://ankieterka.pl/2020,ryzyka-korup ... -w-sporcie
Z góry dziękuję za każde wypełnienie i poświęcony czas. Pozdrawiam :)
Bonusdg

Post autor: Bonusdg »

Posiada ktoś skany lub linki do artykułów/stron internetowych z gazety wyborczej,tvnu i innych szmatławców piętnujących zachowanie kibiców ? Mam rozdział poświęcony typowo wizerunkowi kibiców w mediach i wśród opinii publicznej, więc każdy tekst się przyda, pomimo, że zgromadziłem już całkiem pokaźny materiał. Jak ma ktoś coś ciekawego to prosiłbym o podesłanie na PW. Z góry dzięki!
FireFighter7

Post autor: FireFighter7 »

Witam, sprzedam prace licencjacką pt. " Kibice jako źródło zagrożenia meczów piłkarskich " praca socjologiczna, która ukazuje kibiców w dość dobrym świetle. Liczy 55 stron i została oceniona na 5 :)

kontakt [email protected]
JedenzDrugim

Post autor: JedenzDrugim »

Siema!
Piszę prace magisterską na temat Kibiców,
bardzo Was proszę o pomoc i poświecenie 5 minut
w celu wypełnienia Anonimowej Ankiety.

https://www.ankietka.pl/ankieta/260506/badanie.html

z Kibicowskimi pozdrowieniami :)
stylkibolski

Post autor: stylkibolski »

Czy posiada ktoś z forumowiczów materiały, które pojawiały się w gw i innych podobnych szmatławcach (wprost itd.) na temat kibiców i mógłby się nimi podzielić? W razie czego priv.
nie_realna

Post autor: nie_realna »

Witam, potrzebna byłaby mi Wasza pomoc!!!
Piszę pracę na temat bezpieczeństwa imprez masowych na przekładzie Euro 2012.
Czy moglibyście odpowiedzieć na 20 zamkniętych, rzeczowych pytań i odesłane ankiety z powrotem do mnie ? Ankieta jest w formie pliku world (ale mogę i tutaj wkleić pytania a Wy możecie w komentarzach umieścić odpowiedzi) więc wystarczy tylko przy wybranej odpowiedzi postawić X, zapisać plik, odesłać i gotowe. Pytania typu: czy lubicie uczestniczyć w imprezach masowych? Jakiego rodzaju imprezy masowe preferujecie: sportowe, rozrywkowe...". Zajmie Wam to max 10 minut a mi znacznie ułatwi uzbieranie 100 sztuk wartościowych opinii respondentów. Ankieta jest anonimowa. Będę wdzięczna!! Z góry dziękuję!!
dinolordzio

Post autor: dinolordzio »

Witam. Piszę pracę na temat "subkultury kibiców piłkarskich w Polsce". Czy mógł by mi ktoś powiedzieć ja kto osadzić w "ramach" prawnich a nie socjologicznych?
JacksonLS

Post autor: JacksonLS »

Witam,
potrzebny jest mi kontakt do kibiców Warszawskiej Legii, mianowicie piszę pracę licencjacką na temat Pozytywnego wizerunku kibiców piłkarskich w Polsce na przykładzie kibiców Legii Warszawa. Proszę również o wsparcie w doborze bibliografii (chciałbym w swojej pracy napisać coś odnośnie wizerunku kibiców w mediach, historii ruchu kibicowskiego w Polsce by mieć wstęp przed głównym tematem).
Z góry wielkie dzięki!
Jackson Legion Szczęśliwa
KociaKarmaKrólów

Post autor: KociaKarmaKrólów »

Dzień Dobry!

Piszę do wszystkich kibiców. Potrzebuje waszej pomocy. Piszę pracę na temat turystyki sportowej na przykładzie kibiców piłki nożnej. Jednym z moich rozdziałów jest rys historyczny kibiców piłkarskich w Polsce i tutaj pojawia się moje pytanie gdzie mogę znaleźć jakieś informacje na temat początków kibicowania i skąd to się wszystko wzięło. Jeżeli macie jakieś ciekawe i wartościowe materiały to bardzo bym był wdzięczny za każdą pomoc bardzo dziękuje. Pozdrawiam!
KociaKarmaKrólów

Post autor: KociaKarmaKrólów »

http://docs.google.com/forms/d/18X6jCfl ... Yjs5blxe8k

Bardzo poproszę o pomoc w ankiecie dot. wyjazdów na mecze
wiosna94

Post autor: wiosna94 »

Piszę pracę o bezpieczeństwie uczestników meczów piłkarskich tak więc mam ogromną prośbę do Was o wypełnienie ankiety na taki właśnie temat. Ankieta jest anonimowa i zajmuje 3-4 minuty :)
Z góry dzięki :)
https://docs.google.com/forms/d/1v9Zo6K ... JIY0zR6eOI
Pasjonata

Post autor: Pasjonata »

DoZo(L) pisze: 14.05.2018, 21:37
wiosna94 pisze: 14.05.2018, 21:02 Piszę pracę o bezpieczeństwie uczestników meczów piłkarskich tak więc mam ogromną prośbę do Was o wypełnienie ankiety na taki właśnie temat. Ankieta jest anonimowa i zajmuje 3-4 minuty :)
Z góry dzięki :)
https://docs.google.com/forms/d/1v9Zo6K ... JIY0zR6eOI
Czy chodzi o szkołę w Szczytnie?
Jaki Ty jesteś Typ, to głowa mała. Ale podziwiam. :)
mario800

Post autor: mario800 »

Cześć, jestem aktualnie w trakcie pisania pracy na temat kibiców, jednak potrzebuję trochę pomocy, czy miałby ktoś chwilę mi podpowiedzieć trochę rzeczy? Jeśli tak to zapraszam na priv
slawasmw1234

Post autor: slawasmw1234 »

Zakaz wstępu na imprezę masową jako środek karny (art. 41 b. K.k.) z 2021 r.

Stron ponad 90.
Ocena - 5,
Sporo przypisów. Bogata literatura.
W razie pytań - priv.
ODPOWIEDZ