PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
miras_80

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW

Post autor: miras_80 » 21.03.2008, 12:13

To co ostatnio się dzieje z niewpuszczaniem kibiców przyjezdnych można śmiało nazwać skandalem.
Teraz kiedy coraz więcej kibiców wybiera się na mecze dopingować swoje ukochane drużyny nie tylko te pierwszo ligowe i są to liczby w tysiącach ktoś nam kibicom chce w tym przeszkodzić.
Dlatego musimy wziąść to w swoje ręce i pomimo podziałów musimy działać razem i pokazać komu na piłce zależy.
Proponuje aby umówić się i podczas jednej z kolejek zaprotestować i niepojawić się na żadnym meczu niech panowie żandarmy i wielcy dziłacze sportowi sami zorganizowali doping oprawe i świetną atmosfere podczas meczów i pisze to naprawde z powagą .
Bo to co się dzieje już niejest naprawde śmieszne a te godziny spędzone w pociągach, przepychanki pod kasami, listy obecności, zakazane znaki na flagach i wiele innych czynników muszą się skończyć.
Jeżeli komuś się ten pomysł nie podoba to ok ale prosze nie piszcie jaki to zemnie .........
Pozdrawiam wszystkich kibiców i jeszcze raz powtarzam PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW

iparts.pl
czytelnik

Post autor: czytelnik » 21.03.2008, 13:19

wg mnie to nie realne zeby na wszystkich stadionach nie pojawili się kibice więc ?

Biały__

Post autor: Biały__ » 21.03.2008, 14:05

[quote="Gazeta "Wybiórcza""]Trzy pierwsze wyjazdowe mecze rundy wiosennej bez kibiców toruńskich piłkarzy. To efekt bijatyk, w jakich szalikowcy Elany brali udział na stadionie w Grudziądzu. Kujawsko-Pomorski Związek Piłki Nożnej grozi jeszcze większymi karami w przypadku kolejnych ekscesów.

Przed tygodniem, toruński zespół rozgrywał mecz Pucharu Polski w Grudziądzu z Olimpią. W trakcie spotkania grupa fanów Elany brała udział w zamieszkach. Mecz został przerwany. Pięciu pseudokibiców otrzymało już zakazy stadionowe i zapłacą kary po 3 tys. zł. Jednemu ze stadionowych bandytów grozi - za naruszenie nietykalności cielesnej policjanta - do 5 lat więzienia.

Nie był to pierwszy przypadek burd z udziałem szalikowców toruńskiego klubu - w efekcie Wydział Dyscypliny K-PZPN zdecydował się na surowszą niż zwykle karę. Zorganizowane grupy kibiców Elany będą miały zakaz obecności na stadionach w trzech najbliższych wyjazdowych meczach III ligi - w sobotę w Kwidzynie podczas spotkania z Rodłem, 5 marca w Pelplinie (mecz z Wierzycą) i 19 kwietnia w Kartuzach (Cartusia).

Mimo zakazu wejścia na stadion dla szalikowców Elany, sobotni mecz z Rodłem w Kwidzynie i tak prawdopodobnie odbędzie się przy pustych trybunach. Gospodarze pojedynku obawiają się jego organizacji - niedawno skończyli remont stadionu i chcą uniknąć bójek na obiekcie. Do takich doszło - z udziałem pseudokibiców z Torunia - w poprzednim sezonie.

Co, jeśli szalikowcy Elany nie dostosują się do zakazu K-PZPN? Sankcje dyscyplinarne mają być surowsze. Niewykluczone, że w takich przypadkach drużynom gospodarzy, rywalom torunian, będą przyznawane komplety punktów w ramach walkowera. To praktycznie przekreśliłoby szanse zespołu Wiesława Borończyka na awans do II ligi.[/quote]

PS. Paranoja co sie dzieje w tym Kwidzynie nie wpuszczą swoich kibiców na mecz ligowy!!!
Cichociemny

ODPOWIEDZ