Zagłębie ukarane degradacją
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Zagłębie ukarane degradacją
Zagłębie Sosnowiec ukarane degradacją
Dziś odbyło się posiedzenie Wydziału Dyscypliny PZPN, na którym rozpatrywano sprawę korupcji w przypadku Zagłębia Sosnowiec. Zagłębie zostało ukarane degradacją o jedną klasę rozgrywkową i dodatkowo karą czterech ujemnych punktów.
Kara degradacji będzie obowiązywać od przyszłego sezonu, natomiast kara punktowa od bieżącego sezonu. Zatem, jeżeli Zagłębie zajmie w tym sezonie miejsce spadkowe, spadnie do III ligi (nowej II ligi), zaś w przypadku zajęcia miejsca dającego utrzymanie, Zagłębie spadnie do II ligi (nowej I ligi).
Jak podano w uzasadnieniu, zarzuty wobec klubu były tylko nieco mniejsze niż wobec Arki Gdynia, stąd podjęto decyzję o zbliżonej karze.
Dziś odbyło się posiedzenie Wydziału Dyscypliny PZPN, na którym rozpatrywano sprawę korupcji w przypadku Zagłębia Sosnowiec. Zagłębie zostało ukarane degradacją o jedną klasę rozgrywkową i dodatkowo karą czterech ujemnych punktów.
Kara degradacji będzie obowiązywać od przyszłego sezonu, natomiast kara punktowa od bieżącego sezonu. Zatem, jeżeli Zagłębie zajmie w tym sezonie miejsce spadkowe, spadnie do III ligi (nowej II ligi), zaś w przypadku zajęcia miejsca dającego utrzymanie, Zagłębie spadnie do II ligi (nowej I ligi).
Jak podano w uzasadnieniu, zarzuty wobec klubu były tylko nieco mniejsze niż wobec Arki Gdynia, stąd podjęto decyzję o zbliżonej karze.
-
tego sie mozna bylo spodziewac... teraz czas na jakies werdykty w sprawie drugiego Zaglebia... odziwo w tym przypadku WD dlugo nie moze podjac jakiejs decyzji chociaz papiery na Lubinian w prokuraturze sa i to nie byle jakie
Ostatnio zmieniony 02.08.2007, 17:16 przez NFC04, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ban
.
Właśnie, że podobno w porównaniu do Sosnowca - bardzo byle jakie. Jakiś przekręcony mecz, czy dwa - 4 czy 5 lat temu - w stosunku do 30 zarzutów dla Sosnowca - łapiesz kontrast ?NFC04 pisze:teraz czas na jakies werdykty w sprawie drugiego Zaglebia... odziwo w tym przypadku WD dlugo nie moze podjac jakiejs decyzji chociaz papiery na Lubinian w prokuraturze sa i to nie byle jakie
Co nie zmienia faktu, że chciałbym, aby Zagłębie S. zostało w lidze. Kibicowsko zasługują zdecydowanie ...
-
-
Re: .
Alien a co ma do tego ILOSC ??? Wazne ze sa papiery i tyle.... nie zycze zle waszej ekipie bo wrecz ja lubie i szanuje ale sa dowody niech i bedzie w koncu jakas kara... nie musi byc degradacja... Mniejsza wina = mniejsza kara....Alien_ZL pisze:Właśnie, że podobno w porównaniu do Sosnowca - bardzo byle jakie. Jakiś przekręcony mecz, czy dwa - 4 czy 5 lat temu - w stosunku do 30 zarzutów dla Sosnowca - łapiesz kontrast ?NFC04 pisze:teraz czas na jakies werdykty w sprawie drugiego Zaglebia... odziwo w tym przypadku WD dlugo nie moze podjac jakiejs decyzji chociaz papiery na Lubinian w prokuraturze sa i to nie byle jakie
Co nie zmienia faktu, że chciałbym, aby Zagłębie S. zostało w lidze. Kibicowsko zasługują zdecydowanie ...
A jezeli chcesz zeby o BYTNOSCI w OE decydowala KUMATOSC i liczebnosc danej ekipy to nie tedy droga stary...
-
-
No i stalo sie
,Mowi sie trudno...
Jest wina jest i kara,a teraz tylko byle by sie utrzymac w OE i i w nastepnym sezonie 2 liga a tam wcale nie jest tak zle,bo od nowa wspinac sie od 3-ej troche lipa.
Mam nadzieje ze Ci niby "sprawiedliwi" z WD beda dla wszystkich sprawiedliwi wedle "zaslug"

Jest wina jest i kara,a teraz tylko byle by sie utrzymac w OE i i w nastepnym sezonie 2 liga a tam wcale nie jest tak zle,bo od nowa wspinac sie od 3-ej troche lipa.
Mam nadzieje ze Ci niby "sprawiedliwi" z WD beda dla wszystkich sprawiedliwi wedle "zaslug"
>>> WORKING CLASS <<<
-
-
-
-
-
Że co koluniu ?Weteran pisze:A może tak oderwał byś się od klawiatury i wrócił do rzeczywistościL-N pisze:j**** KORUPCJE I KOMUNE![]()
BAAARDZO DOBRA decyzja
Ja tam w rzeczywistości na bieżaco więc nie rzucaj tekstami z chamskiej bryndzy.
Niby zła decyzja? Może dla Ciebie jak jesteś z Zagłębia.Dla polskiej piłki na pewno dobra.
-
-
-
Karać za korupcje wszystkich bez wyjątku tylko kto wtedy bedzie w pierwszej lidze?
Ciekawe komu zależało żeby ukarac Zagłębie Sosnowiec dopiero po rozpoczęciu ligi? Albo nie pasowała im druzyna ktora zajeła 5 miejscie w 2 lidze (wtedy awans) albo nie chcieli robić konkurencji w obecnej 2 lidze dla swojego klubiku.
Ciekawe komu zależało żeby ukarac Zagłębie Sosnowiec dopiero po rozpoczęciu ligi? Albo nie pasowała im druzyna ktora zajeła 5 miejscie w 2 lidze (wtedy awans) albo nie chcieli robić konkurencji w obecnej 2 lidze dla swojego klubiku.
-
To piłkarze: Wojciech Rudy, Waldemar Włosowicz, Krzysztof Tochel, Michał Nowak, Bogdan Pikuta, Marcin Lachowski, Wojciech Małocha, Mariusz Ujek, Łukasz Antczak, Daniel Treściński, Marcin Drzymont, Janusz Wolański, oraz sędziowie i działacze struktur PZPN: Mariusz Górski, Marian Dusza, Sławomir Berezowski, Tomasz Witkowski, Mariusz Ściński, Zbigniew Rutkowski, Janusz Walicki, Piotr Wieczerzak.
Ten co ma aspiracje na grze w Kadrze Polski...
Ten co ma aspiracje na grze w Kadrze Polski...
-
-
Jak beda na spadku to do III ligi a jak nie beda na spadku to do II ligi taka maja motywacje.MichałCK pisze:ku*** mac jaki bezsens
jaka maja mieć motywację piłkarze Zagłebia wobec tego w tym sezonie ? Bo nie wiem czy by mi sie chcialo chociaz palcem kiwnąć jakbym wiedzial, ze za rok i tak wyladuje klase nizej
decyzja pzpn najgorsza z mozliwych
-
a uwierz mi, że piłkarzy to pierdoli, bo i tak już pewnie szukają nowych pracodawców i w przypadku spadku do trzeciej ligi, pewnie będa zrywać kontrakty...KazoR_1987 pisze:Jak beda na spadku to do III ligi a jak nie beda na spadku to do II ligi taka maja motywacje.MichałCK pisze:ku*** mac jaki bezsens
jaka maja mieć motywację piłkarze Zagłebia wobec tego w tym sezonie ? Bo nie wiem czy by mi sie chcialo chociaz palcem kiwnąć jakbym wiedzial, ze za rok i tak wyladuje klase nizej
-
tylko kto zatrudni patracza ktory nie potrafil z druzyna utrzymac sie w lidze??? napewno motywacja jest i jakas kasa za premie tez skapniebardzo pisze:a uwierz mi, że piłkarzy to pierdoli, bo i tak już pewnie szukają nowych pracodawców i w przypadku spadku do trzeciej ligi, pewnie będa zrywać kontrakty...KazoR_1987 pisze:Jak beda na spadku to do III ligi a jak nie beda na spadku to do II ligi taka maja motywacje.MichałCK pisze:ku*** mac jaki bezsens
-
W końcu chcą się wsiąść za winne osoby, i mam nadzieje skończyć z karaniem klubów i kibiców.
ZERO LITOŚCI DLA SPRZEDAWCZYKÓW
[link]Wszyscy zamieszani w korupcję będą zawieszani
To będzie koniec piłkarskich oszustów! Zawodnicy, działacze, sędziowie i obserwatorzy, na których padnie podejrzenie o korupcję oraz ich nazwiska będą pojawiać się w śledztwie, będą bezwzględnie zawieszani przez Wydział Dyscypliny PZPN.
To oznacza koniec kariery m.in. dla powoływanego do reprezentacji Polski Mariusza Ujka z GKS Bełchatów, który ustawiał mecze, gdy grał w Sosnowcu[...]To może być wielki cios dla Wydziału Sędziowskiego PZPN. Zawieszony może zostać nawet najlepszy polski arbiter Grzegorz Gilewski
ZERO LITOŚCI DLA SPRZEDAWCZYKÓW
-
czyli jak to jest ( bo nie chce mi sie all czytac ) Zaglebie gra dalej ale nie zaleznie jakie miejsce zajmie po sezonie jest degradowane czy tez jest z dniem wczorajszym zdegradowane a liga gra z pauzami dla klubu ktory w danej kolejce mial grac ze sosnowiczanami.
pozdrawiam...
pozdro dla Sosnowca
pozdrawiam...
pozdro dla Sosnowca
RKS RADOMSKO TRADYCJA KTóRA PRZETRWA KONIEC ŚWIATA
TO TRZEBA PRZEŻYĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ ABY W TO UWIERZYĆ !
TO TRZEBA PRZEŻYĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ ABY W TO UWIERZYĆ !
-
-
Najgorsze jest to że piłkarzyki którzy kupowali mecze czyli rózne (bleee) Ujki Małochy Drzymonty grają teraz w najlepsze w pierwszej lidze i sie z Zagłębia które ich wypromowało śmieją, w Zagłębiu nie ma już nikogo kto by był powiązany z korupcją zarówno w zarządzie jak i w drużynie a mimo to lecimy 
15 lat czekania na pierwsza lige a tu taka hujowa niespodzianka, ale juz nei raz pokazaliśmy ze niepozwolimy by nas wykreślono z piłkarskiej mapy Polski

15 lat czekania na pierwsza lige a tu taka hujowa niespodzianka, ale juz nei raz pokazaliśmy ze niepozwolimy by nas wykreślono z piłkarskiej mapy Polski
-