w kazdej kwp jest wydzial wewnetrzny ,z reguly bez ukladow itp jak chcesz napisze Ci na pw dobry sposob na zagwarantowanie wybranemu milicjantowi sporych klopotowCo trzeba zrobić, żeby taki policjant miał przerąbane?
zgłosić go na policje?
legalna walka z policją...?
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: legalna walka z policją...?
Wchodzi teraz przepis o pozwach zbiorowych, może tu jest szansa. Tez od jakiegoś czasu myślałem o jakiejś akcji legalnej walki z psami, fajnie jakby coś takiego się rozkręciło. Teraz każdy ma komórkę, można ich filmować, są stowarzyszenia, wspomniane pozwy zbiorowe.
Demokracja to tak pojebany system że może w końcu? :)
Demokracja to tak pojebany system że może w końcu? :)
-
kindybał
Zanim pies wylegitymuje któregoś z Was to musi wcześniej podać swoje dane (imię i nazwisko), a także nr blachy na prośbę danej osoby. Tak więc z ustaleniem danych zomowca nie ma najmniejszych problemów, bo to należy do jego obowiązków. Jak walczyć z nimi ? Ja powiem tak u mnie w mieście na pewnym osiedlu za każdym razem gdy pojawiają się ormowcy to są zgłaszane pisemne skargi, zażalenia na funkcjonariuszy oraz na zasadność ich interwencji. Ostatnio stwierdziłem z chłopakami, że teraz po każdej nieuzasadnionej interwencji będziemy szli na komendę zgłaszać nieuzasadnione wezwanie patrolu, a wiadomo co się z tym wiąże - osoba która wzywała milicje zostanie ukarana mandatem za bezpodstawne zawiadomienie o wykroczeniu-występku-czy czegoś tam. Żeby było jasne zgłaszając na komendzie zasadność interwencji w ten sposób "społeczniaki" przestaną w końcu dzwonić i alarmować. W końcu się im to znudzi jak dostanie jeden z drugim ze 200 zł za nieuzasadniony przyjazd patrolu. Heh.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tak z innej beczki, straż miejska też powinna podać swoje dane, potwierdzi ktoś? Bo ostanio gdy mnie legitymowali, to ni c****, nie podawali zadnych danych.kindybał pisze:Zanim pies wylegitymuje któregoś z Was to musi wcześniej podać swoje dane (imię i nazwisko), a także nr blachy na prośbę danej osoby. Tak więc z ustaleniem danych zomowca nie ma najmniejszych problemów, bo to należy do jego obowiązków. Jak walczyć z nimi ? Ja powiem tak u mnie w mieście na pewnym osiedlu za każdym razem gdy pojawiają się ormowcy to są zgłaszane pisemne skargi, zażalenia na funkcjonariuszy oraz na zasadność ich interwencji. Ostatnio stwierdziłem z chłopakami, że teraz po każdej nieuzasadnionej interwencji będziemy szli na komendę zgłaszać nieuzasadnione wezwanie patrolu, a wiadomo co się z tym wiąże - osoba która wzywała milicje zostanie ukarana mandatem za bezpodstawne zawiadomienie o wykroczeniu-występku-czy czegoś tam. Żeby było jasne zgłaszając na komendzie zasadność interwencji w ten sposób "społeczniaki" przestaną w końcu dzwonić i alarmować. W końcu się im to znudzi jak dostanie jeden z drugim ze 200 zł za nieuzasadniony przyjazd patrolu. Heh.
Pozdrawiam.
Nie wiem jak to z tym jest prawnie, ale ostatnio jak pies zaczal sie do mnie sapac i wylegitymowal mnie,to zapytalem go o dane i mi podal, byc moze dlatego, ze byly przy tym psy z drogowki ( konkretnie tajniacy ze "sreberka" ) , w kazdym badz razie , mimo ze sapal sie to dane podal. Fakt faktem, nie zamierzalem nigdzie nic zglaszac, po prostu chcialem sie przekonac czy sie przedstawi.
-
przekumaty.piknik
co byś się kolego nie zdziwił...kindybał pisze:Zanim pies wylegitymuje któregoś z Was to musi wcześniej podać swoje dane (imię i nazwisko), a także nr blachy na prośbę danej osoby. Tak więc z ustaleniem danych zomowca nie ma najmniejszych problemów, bo to należy do jego obowiązków.
http://www.youtube.com/watch?v=CCOFbXvhOjU
poważni ludzie, dorośli, w sądzie, reporterzy, a c**** mogli, na wyjazdach nie jednokrotnie podobne sytuacje mają miejsce więc...
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/podk ... na,1532554
Ciekawe jak się ta sprawa zakończy, znając życie i tak się rozejdzie po kościach.
Ciekawe jak się ta sprawa zakończy, znając życie i tak się rozejdzie po kościach.
-
zemstynadejdzieczas
dokładnie tak jak MAF, poza tym dodam, że takie pisanie może troche zniechęcić 'ofiary'.
wiec mysle ze dobrze by bylo, gdyby stery w tym kierunku przejał OZSK, bo tak na prawde to on ma 'władze', to on mógłby zbierać pieniądze na pensje adwokatów dzięki czemu mógłby stworzyć własnie takie stowarzyszenie - przeznaczone do walki o prawa w Strasburgu
ja jestem zwyczajnym kibicem, nie zadna osoba decyzyjna, dlatego zalozylem temat tutaj, na forum
wiec mysle ze dobrze by bylo, gdyby stery w tym kierunku przejał OZSK, bo tak na prawde to on ma 'władze', to on mógłby zbierać pieniądze na pensje adwokatów dzięki czemu mógłby stworzyć własnie takie stowarzyszenie - przeznaczone do walki o prawa w Strasburgu
ja jestem zwyczajnym kibicem, nie zadna osoba decyzyjna, dlatego zalozylem temat tutaj, na forum
na konkretnego psa ,dobrze jezeli znasz jego miejsce zamieszkania albo stale uczeszczany sklep itp. a dzwoniacy musi nagrywac na dyktafon w razie braku reakcji zawiadomienie o niedopelnieniu obowiazkow sluzbowych...Teraz wracając do pierwszej odpowiedzi Yero to będe wdzieczny... rozumiem ze jest to doniesienie na konkretnego psa? Nazwisk z prewencji raczej trudno się dowiedzieć, ale kryminalnych to juz nie problem. tylko jak to wyglada z tym zgloszeniem? musze zostawic tam swoje dane osobowe(tzn. dane zgłaszającego) to ok ale co jeśli wydział wewnetrzny uzna zgloszenie za nieprawdziwe(choćby za brak dowodów)? czy ja moge za to osobiście beknąć? Czy musze mieć jakiś swiadkow?
-
Resistance
k... pierwszy raz widzę ten filmik i powiem ci że mnie zaskoczyłeśprzekumaty.piknik pisze:co byś się kolego nie zdziwił...kindybał pisze:Zanim pies wylegitymuje któregoś z Was to musi wcześniej podać swoje dane (imię i nazwisko), a także nr blachy na prośbę danej osoby. Tak więc z ustaleniem danych zomowca nie ma najmniejszych problemów, bo to należy do jego obowiązków.
http://www.youtube.com/watch?v=CCOFbXvhOjU
poważni ludzie, dorośli, w sądzie, reporterzy, a c**** mogli, na wyjazdach nie jednokrotnie podobne sytuacje mają miejsce więc...
-
kindybał
równi i równiejsi
ale trzeba z nimi walczyć, przede wszystkim pisać skargi non stop za każdą najmniejszą błahostkę,
pisać i się nie bać !
raz nie pomoże to dalej pisać, aż w końcu skończy się na upomnieniach i zaczną się nagany i w końcu dyscyplinarne przeniesienie gdzieś na jakiś "wiejski" posterunek
ale trzeba z nimi walczyć, przede wszystkim pisać skargi non stop za każdą najmniejszą błahostkę,
pisać i się nie bać !
raz nie pomoże to dalej pisać, aż w końcu skończy się na upomnieniach i zaczną się nagany i w końcu dyscyplinarne przeniesienie gdzieś na jakiś "wiejski" posterunek
-
Pośpieszny.
Jakie pismo i gdzie to pismo trzeba wysłać żeby uzyskać zgode na nagrywanie pracy psów podczas eskortujących na mecz z obawy przed prowokacjami. Bo wiem że takową zgode trzeba mieć z tego co pamiętam. Górnik Zabrze chyba taką sytuacje miał ?
-
Świąteczny Karp
Pismo? W świetle prawa psa można sobie filmować do woli. A w związku z tym, że pełni funkcję publiczną można także publikować.
Mam trochę inne pytanie jak wygląda sprawa Mydlnik. GKS dalej walczy czy odpuścili ? Stowarzyszenie "Błękitna Siła" dalej działa ?
-
Pośpieszny.
Ahh, sorry. Pojebało mi sie z nagrywaniem ochrony. I był taki przypadek gdzie Górnik nagrywał (scorpionów ? ) ochrone na Cracovii.Świąteczny Karp pisze:Pismo? W świetle prawa psa można sobie filmować do woli. A w związku z tym, że pełni funkcję publiczną można także publikować.
w Polsce wiadomo jakby się takie coś skończyło... ciekawe jak się skończy w NiemczechDemonstracja kultury kibicowskiej.
19.09.2010
W Berlinie, 9 października na Alexanderplatz o 13:00, rozpocznie się demonstracja w obronie kultury kibicowskiej. Kibice będą protestować przeciwko rosnącym cenom biletów, policyjnym represjom oraz absurdalnym zakazom. Kibice będą bronić tego co najbardziej kochają a zarazem tego co coraz częściej jest zakazywane przez policję, ruch ultras który napotyka na coraz bardziej restrykcyjne przepisy odnośnie tworzenia opraw, wzrost represji ze strony policji, kary zbiorowe zamiast karania tylko osób winnych. To wszystko nie może pozostać bez odzewu kibiców, na dzień dzisiejszy swój udział zapowiedziało około 1000 niemieckich kibiców.