Czechy-Polska 10.10.09
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Czechy-Polska 10.10.09
Wszystko na temat meczu Czechy Polska, który odbędzie się w Pradze.
Piszcie czy wiecie już coś w sprawie z biletami , na stronie kupbilet.pl narazie nie ma żadnej informacji na temat tego meczu tak samo na stronce pzpn.pl .Mam nadzieje, że nie będzie takiego cyrku z biletami jak w przypadku meczu Słowenia Polska.
Piszcie czy wiecie już coś w sprawie z biletami , na stronie kupbilet.pl narazie nie ma żadnej informacji na temat tego meczu tak samo na stronce pzpn.pl .Mam nadzieje, że nie będzie takiego cyrku z biletami jak w przypadku meczu Słowenia Polska.
-
lokiec2007
Re: Czechy-Polska 10.10.09
właśnie podobno ma być dokładnie jak ze Słowenią. tak słyszałem
Zobaczycie, że najlepsza będzie Słowenia. Czechy są za blisko i za dużo przypadkowych osób pojedzie.
PZPN na Czechy zrobi tak samo jak na Słowenię z biletami.
PZPN na Czechy zrobi tak samo jak na Słowenię z biletami.
będzie ktoś jechał do Pragi z Holandii ? jakby coś to PW
Wybiera się ktoś z Edynburga dzień przed meczem?
I wie juz ktoś co z biletami? 
-
MKS MIEDŹ LEGNICA
- Kontakt:
Jeżeli ktoś bedzie miał jakiekolwiek informacje co do biletów to proszę o informację ... może być na PW.
pewnie koło czwartku/piątku będa jakieś wstępne informacje.
-
klocek5001
ja z Holandii bym jechać chcial , jedzie ktos z Nl ?
w innym temacie podawano info, że na Edenie...VJ pisze:
na którym stadionie będzie rozegrany mecz ?
-
Patriota_ZS
czy ja dobrze widze 155 euro ?? to jest na nasze sektory czy Czechów ?Wizard. pisze:http://www.worldticketshop.pl/bilety/bi ... chy-polska
Akurat tymi cenami nie ma co się sugerować. Ta strona jest znana z tego, że można tam dostać bilety, na prawie wszystkie imprezy sportowe, tylko, że ceny są wyjęte z kosmosu.
https://vstupenky.fotbal.cz/
pod tym linkiem jest strona czeskiej federacji z biletami, ale nie widzę jeszcze nic o meczu z Polską. pzdr.
pod tym linkiem jest strona czeskiej federacji z biletami, ale nie widzę jeszcze nic o meczu z Polską. pzdr.
-
UniaHrubieszow
My planujemy wyjazd z Holandi odrazu do Pragi 
Wysłałem dwa maile do Czeskiego ZPN, dziś przeczytali. Więc czekam na odpowiedź od kiedy będą dostępne bilety i czy wiedzą coś w sprawie biletów dla kibiców z Polski tj. czy jakieś nam przyznali czy nie.CRW pisze:https://vstupenky.fotbal.cz/
Ktoś się orientuje ile +/- może kosztować bilet pociągowy Kraków - Praga albo Warszawa - Praga?
Również prosiłbym o podanie ceny. PzdrSarmata pisze:Ktoś się orientuje ile +/- może kosztować bilet pociągowy Kraków - Praga albo Warszawa - Praga?
Kraków gł 21:50 - Wrocław 02:56Ktoś się orientuje ile +/- może kosztować bilet pociągowy Kraków - Praga albo Warszawa - Praga?
Wrocław 06:25 - Międzylesie 08:52 ( Praga 12:47 )
Bilet kupujesz od Krakowa do granicy czyli stacji Międzylesie ( 78 zł normal ), dalej od Lichkova ( stacja graniczna ) kupujesz u czeskiego kondiego bilet do Pragi, cena 179 koron. Do tego jeszcze TEORETYCZNIE trzeba nabyć przejściówke graniczną za chyba 2 euro, ale wiadomo że w tym dniu będzie to fikcja, zresztą przypuszczalnie ogólnie z biletami na odcinek czeski
To jest najkorzystniejsza opcja. Jeśli chcecie jechać bezpośrednim IC/EC to pomnóżcie kwotę 3x. Możliwy jest również dojazd przez Katowice i dalej do Ostrawy, ale wątpie żeby wyszło taniej. Tym bardziej, że większość pociągów z Ostrawy do Pragi to SC czyli Pendolino z zajebistą taryfą.
Ogólnie na czeskich kolejach jest sporo promocji dla grup ( oni za grupę uważają nawet 2 osoby ), więc jeśli ktoś zamierza podróżować na pełnym legalu to ma spore możliwości manewru.
Jakieś szczegółowe pytania, zapraszam na priv, postaram się pomóc.
Pozdrawiam.
bilet na pociąg bezpośredni z Wawy do Pragi to koszt prawie 300zł, nam się udało kupić bilet w promocyjnej cenie (była ograniczona pula) za ok. 80zł. W drugą stronę będzie trzeba kombinować 
dzwonilem dzisiaj do pzpnu jakas pipa raczyla poinformowac mnie ze mecz na stadionie Sparty - AXA Arena ale roznie to z nimi bywa wiec moze sie zmienic.
Jest jeszcze na upartego opcja taka, że pociągiem do Jeleniej Góry, stamtąd czyms do Karpacza (to jest z 10-12km) i w Karpaczu wykupujemy wycieczke do Pragi
Cena jakoś 70zł w dwie strony, z tym że wyjazd z Pragi do Karpacz z powrotem z tego co pamiętam koło godziny 23:00
Jak ktoś chce sobie połączyć weekend z małym wypadem w góry i odrazu meczem reprezentacji to opcja może być ciekawa.
Jak ktoś chce sobie połączyć weekend z małym wypadem w góry i odrazu meczem reprezentacji to opcja może być ciekawa.
może komuś się przyda
http://www.praga-przewodnik.pl/
http://www.praga-przewodnik.pl/
Na mecz będę chciał jechać z Wrocka. Z Wrocławia do Pragi jest teoretycznie blisko , ale bez auta będzie ciężko dojechać z tego co widzę. Pociągiem do Międzylesia (110km od Wrocławia) jedzie się 3h i to jeszcze z przesiadką, a później to już się zobaczy. Ale fakt że bilet tani. Ktoś ma inne rozwiązanie?
-
adrian_gkm
Przesiadka między Wrocławiem a Międzylesiem? Ja właśnie zastanawiam sie nad tym połaczeniem, ale to bezpośredni z tego co znalazłem, chyba że mam jakieś nieaktualne info http://rozklad-pkp.pl/traininfo.php/pn/ ... 252752764&
A orientujesz sie ile kosztuje bilet na przejazd od Międzylesia do Pragi? W necie są różne informacje (tylko na forach znalazłem) a pani w infolinii PKP nie bardzo mi pomogła bo niby ceny czeskie sie często zmieniają.
A orientujesz sie ile kosztuje bilet na przejazd od Międzylesia do Pragi? W necie są różne informacje (tylko na forach znalazłem) a pani w infolinii PKP nie bardzo mi pomogła bo niby ceny czeskie sie często zmieniają.
Z Wrocławia do Pragi przez Międzylesie masz bezpośrednie połączenie (bez przesiadki) o 6,25. I trzeba zrobić tak jak mówią. Kupujesz bilet do M-lesia , a później u Czecha bilet do Pragi.
Czy leci ktos ze Stansted do Pragi w godzinach rannych w dniu meczu?lot jest chyba kolo szostej ?
-
ursusek2000
witam dzisiaj dzwinilem do lesnych dziadkow i jakas babeczka powiedziala ze w sprawie biletow to dopiero jakas informacja bedzie na poczatku przyszlego tygodnia.
250 koron + przejściówka 14koron.adrian_gkm pisze:
A orientujesz się ile kosztuje bilet na przejazd od Międzylesia do Pragi? W necie są różne informacje (tylko na forach znalazłem) a pani w infolinii PKP nie bardzo mi pomogła bo niby ceny czeskie się często zmieniają.
jakieś 43-44zł bilet normalny.
w Czechach 2 osoby to już grupa
także radze korzystac
z Wrocławia do Pragi bezposrednio dwa pociagi, po 6 00 i bodajze 14 cos. Tak jak ktos pisal bilet do miedzylesia, tam przejsciowka u kanara lub w kasie w miedzylesiu ( bodajze 2zl) i tym samym pociagiem nawet nie wysiadajac z niego jedziemy do pragi, czeski bilet kupujac u czeskiego kanara ( wezmie jakies grosze za wypisanie biletu w pociagu ) lub jak jest czas to w kasie w lichkov( pierwsza czeska stacja za granica )
jackpom pisze:witam,
info o stadionie ze strony czeskiej
https://vstupenky.fotbal.cz/?cmd=page&id=24&newsId=26
http://stadiony.net/stadium.php?s=277
Ile kosztowała wycieczka do Mariboru z Sindbada? Do Czech powinno być chyba taniej..
z tym że pociąg z Wrocławia do Pragi jedzie 6 godzin (mogłoby sie wydawac że mniej) więc ten o 14 odpada. jeśli pociągiem to jedyna opcja to ten o 6. reszte tak jak juz bylo napisane kilka razy. bilet w kasie we Wrocławiu do Międzylesia, tam grosze za przejściówke i bilet do Pragi u kanara, który sam przychodzi do przedziału, więc nie trzeba nigdzie łazić po stacjachP_FSW pisze:w Czechach 2 osoby to już grupatakże radze korzystac
z Wrocławia do Pragi bezposrednio dwa pociagi, po 6 00 i bodajze 14 cos. Tak jak ktos pisal bilet do miedzylesia, tam przejsciowka u kanara lub w kasie w miedzylesiu ( bodajze 2zl) i tym samym pociagiem nawet nie wysiadajac z niego jedziemy do pragi, czeski bilet kupujac u czeskiego kanara ( wezmie jakies grosze za wypisanie biletu w pociagu ) lub jak jest czas to w kasie w lichkov( pierwsza czeska stacja za granica )
jak wygląda sprawa z biletami? bo z tego co wiem, to będzie pierwszy mecz reprezentacji Czech na edenie.. więc nie jestem pewny czy będzie można kupić bilet przed meczem :/
Witam
Będzie ktoś organizował wyjazd na ten mecz z okolic Poznania ?
Będzie ktoś organizował wyjazd na ten mecz z okolic Poznania ?
-
TYLKO DYSKOBOLIA
Odbierz PW.
Wiedeń pisze:jak wygląda sprawa z biletami? bo z tego co wiem, to będzie pierwszy mecz reprezentacji Czech na edenie.. więc nie jestem pewny czy będzie można kupić bilet przed meczem :/
https://vstupenky.fotbal.cz/?cmd=page&id=24&newsId=26Informace o prodeji vstupenek na kvalifikační utkání české reprezentace s Polskem (Generali Aréna, Praha, 10. 10. 2009)
Generali Arena to nie stadion Sparty?
Jako że jestem z okolic Karpacza... chyba najlepszy dla mnie jest wypad z wycieczka z biura podrózy... jak tylko beda bilety w sprzedaży na meczyk przedzwonie i się dowiem co i jak i czy jest taka możliwość z biurem aby się zabrać do pragi... ewntualnie gdy zebrała by się większa grupa to można by spokojnie załatwić jakiegos busa i sie zrzucic na koszty przejazdu
-
ursusek2000
pisze sie na to .jak cos daj znac
Orientuje się ktoś jakie były ceny biletów w Czechach na wcześniejsze mecze ?
A druga sprawa to może jakieś stowarzyszenie np. PFFI albo ekipa od Kosy wysłałaby maila z prośba o pozwolenie wniesienia bebna i megafonu. W Dublinie się udało, moze i tu się uda. Tylko pewnie trzeba walić wprost do Czech bo PZPN palcem nawet nie kiwnie.
A druga sprawa to może jakieś stowarzyszenie np. PFFI albo ekipa od Kosy wysłałaby maila z prośba o pozwolenie wniesienia bebna i megafonu. W Dublinie się udało, moze i tu się uda. Tylko pewnie trzeba walić wprost do Czech bo PZPN palcem nawet nie kiwnie.