Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

KosaACAB

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: KosaACAB »

https://www.youtube.com/watch?v=7DgzV9j ... rt_radio=1 Miał on wczesniej więcej kawałków ale je pousuwał.
iparts.pl
Karpiu

Post autor: Karpiu »

KosaACAB pisze: 03.06.2026, 22:58 https://www.youtube.com/watch?v=7DgzV9j ... rt_radio=1 Miał on wczesniej więcej kawałków ale je pousuwał.
Mordo przecież to jakiś grafoman
halodrol

Post autor: halodrol »

KosaACAB pisze: 03.06.2026, 22:43 Interesuje mnie ten temat dlatego, bo byłem jego słuchaczem. On nagrywał wcześniej rap. Tak samo dopytuje tu o Mysze, bo ktoś poruszył jego temat. Caly czas słucham jego kawałków. I dlatego mnie interesuje czy zachował się jakoś nie elegancko. Tak samo ciekawi mnie co z Libim. Bo tak samo jestem jego słuchaczem. A nie chce słuchać kogoś co zachował się w jakiś przesadnie kurewski sposób. I ciekawi mnie to czy te osoby nie mają wykreconych lewych afer bo niestety w tym całym ulicznym środowisku, jest kreconych wiele kulawych afer.
W takim razie zlituję się, bo widzę że to strasznie ważne dla ciebie :)
Ale wcześniej mi powiedz, czym naprawdę inspirują cię (Cię, nawet z wielkiej litery napiszę) takie łaki i beztalencia?
Serio nie ma bardziej ambitnej muzyki w tym klimacie? :)

Pan Bernard zwany też Ha. lata z sharksami, więc możesz sobie sam dopowiedzieć co należy sądzić o tym jegomościu.
Pan Daniel, zwany też Libi w sensie stricte sztywności zeznań jest czysty jak łza, więc z dumą możesz odpalać jego prawilne wiersze recytowane i chłonąć prawdę ulicy. Został odsunięty za zupełnie inne sprawy.
KosaACAB

Mi osobiście podobają się ich kawałki, szczegolnie Myszy i Libiego. Słucham tez wiadomo, wielu innych twórców. I osoby o których wypisywałem, nie są moimi ulubionymi artystami. Co do Libiego. Zasady nie konczą się na samym milczeniu. To że nikogo nie wydał, nie znaczy ze jest osobą zasadową. I wiedziałem to wcześniej że nikogo on nie sprzedał. Ale zastanawia mnie czy np. Nie okradł kolegów. Bo to tak samo kurewski czyn. Slyszałem, ze wiele osób mówi o tym że znecał się nad rodziną i tak samo zastanawia mnie czy to prawda. Nie wiem czy jego kobieta była tego nie wymyśliła, bo bywają nie raz takie sytuacje że kobiety wymyślają różne historie na swoich byłych partnerów.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Ryba chodzi na mecze i się często lansuje w barwach. A to pieprzenie o tym przestrzeganiu to można między bajki włożyć. Szuka waleczki na Fame i niebawem ją dostanie
KosaACAB

A co to Bernanda jeszcze dodam, że wiedziałem już też wcześniej ze biegał z WSH. I został już wcześniej od Wisły za to odsunięty. Ale po czasie, zobaczyłem że wkleili zdjęcie Bernanda na taką grafikę z twarzami rozjebusów z Krakowa. I jakies pare miesięcy temu jakos widziałem jak poszedł pod kryminał, oznajmiając że miał ktoś tam do jakiegoś czasu dostarczyć na niego papiery i nie dostarczył. I mnie to zastanawia czy wydał innych czy nie. Dzigi tez mowił że się Bernando rozjebał. Ale wiele opowieści Dzigiego, są wiadomo farmazonami. Czasami powie jakaś prawde, ale wiele razy klamie, wymyslajac różne bajki. (Potrafił nawet wymyślić, pare miesięcy temu, że jest on główną osobą, trzymającą Kraków) XD I nie wiem czy przy tym oskarzeniu w sprawie Bernanda mowil prawde, czy tak samo kłamał, jak w wiekszosci jego opowieści.
KosaACAB

eNGie pisze: 03.06.2026, 14:39 Libi NH pomimo pogonienia dalej nagrywa rap:
https://www.youtube.com/watch?v=2NmxV_E ... rt_radio=1
Z Endriu tez ostatnio nagrał kawałek. https://www.youtube.com/watch?v=ZDE6dov ... rt_radio=1
xDominik98

Post autor: xDominik98 »

op3 pisze: 02.06.2026, 12:43
Galileusz pisze: 01.06.2026, 21:58
op3 pisze: 01.06.2026, 07:28 W Olkuszu nigdy nie było sprzętu i to właśnie Wisła go wprowadziła jakie czas temu do miasta i okolic. Do Zagłębia na ręce nie mieli żadnego podjazdu.
Dobrze że jest ta Wisła to wszystkie problemy tego świata jest na kogo zrzucać...nie wiem co ćpasz ale bierz mniej a o starciach jakie były na terenie Olkusza i okolic widać ze nie masz pojęcia

Oto twój wpis z 29 marca,czyli sprzed 2 miesięcy.

"
Witam,
Jak wygląda sytuacja w Skawinie i Olkuszu na ten moment? Który z FC jest najsilniejszy/najbardziej liczny. Przejeżdżając kilka razy w ostatnim czasie przez Olkusz najbardziej widoczna Wisła. "

Dwa miesiące temu pytasz jak wygląda sytuacja w Olkuszu,a dziś jesteś prawdziwym znawcą.Pamietaj - nie zawsze to co koledzy ci napiszą musi być prawdą.
To nie Galileusz pisał ten wpis, a inny uzytkownik. Użytkownik do ktorego piszesz, po prostu odpisał z cytatem tylko na post, który wyżej wkleiłeś. Ciekawi mnie jak wyglądają starcia na Olkuszu, konkretnie czy dochodzi tam do starć na łapy między Wiślakami a Zagłębiem i Gksa. Bo pare lat do tyłu wiem od byłego Wiślaka, że za czasów jak ten gość chodził jeszcze do szkoły i się udzielał, to on i jego koledzy walczyli na mieście normalnie na pieści z przeciwnymi ekipami. Ale czy są tam jeszcze jakieś osiedla Wiślackie, co konkurują tylko na pieści? Bo jak jest tam wprowadzony sprzęt, to nie znaczy że każdy musi z niego korzystać. I ciekawi mnie czy jest jakas wieksza grupa kibiców co konkuruje tam na pieści. Bo np z tego co słyszałem od nie jednej osoby, na Krakowie na ten moment, nie ma starć na łapy. 10-15 lat temu, ziomek co biegał na hucianie , to mówił mi że dochodziło czasami do grupowych starć na łapy. Mówił że dawniej były inne czasy i nie walczyło się o interesy a o to kto lepszy. I dawniej mimo ze byl często uzywany sprzęt to bylo dosc sporo walk na pieści. A teraz niestety tylko kazdy na sprzęcie biega.
xDominik98

Wie ktoś może jaka ekipa wpadła w miejsce nie daleko stadionu Wisły 10.08.2018 roku po meczu Wisly Kraków i Wisły Płock? I co się wtedy wydarzylo? Pamiętam ze poszlismy po tym meczu, gdzieś w niedalekie miejsce od stadionu, grupą kibiców upamiętnić poległych w powstaniu Warszawskim. Odpalone byly race, zaspiewalismy hymn. I się to zgromadzenie zakonczylo. Wiekszosc kibicow zaczela sie rozchodzic i zostalismy nie daleko tego miejsca grupą kibicow. Ja jeszcze wtedy malolatem bylem i z zarogu wybiegła grupa Wislaków i zaczeli krzyczec do nas bysmy spier dalali. To po chwili razem z nimi zaczelismy uciekac, kazdy sie rozbiegl w rozne strony, slyszalem po chwili ze policyjne suki zaczely wyc. Jeden kibic Wisly od tej grupy kibicow co wybiegla za rogu w nasza strone, mowil podczas tej ucieczki, jak wbiegl z nami za bloki, ze chyba pasy wpadły. Ale koniec koncow nie dowiedzialem sie co sie tam wydarzylo, bo gosc pobiegl w innym pozniej kierunku niz ja.A wiadomo podczas ucieczki nie bylo czasu na zadawanie pytan. Potem znajomy mi mowil ze podobno to nie Pasy wpadly a Hutnik. Wie ktos co sie wtedy po tym meczu wydarzylo?
cpcasual

Odpocznij młody trochę od forum
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

cpcasual pisze: 04.06.2026, 17:49 Odpocznij młody trochę od forum
Albo ty odpocznij.W pół roku 500 postów spłodzic :)
cpcasual

Ale jakich konkretnych 😀
op3

Post autor: op3 »

xDominik98 pisze: 04.06.2026, 15:47
To nie Galileusz pisał ten wpis, a inny uzytkownik. Użytkownik do ktorego piszesz, po prostu odpisał z cytatem tylko na post, który wyżej wkleiłeś.
Faktycznie,mój błąd.

Ale nie zmienia to faktu że to Wisła wprowadziła sprzęt do Olkusza.
Pepsizero

Post autor: Pepsizero »

cpcasual pisze: 04.06.2026, 09:56 Ryba chodzi na mecze i się często lansuje w barwach. A to pieprzenie o tym przestrzeganiu to można między bajki włożyć. Szuka waleczki na Fame i niebawem ją dostanie
Wcale nie tak dawno temu mówił że raz na jakiś czas pójdzie na mecz i to wszystko. Odmieniło mu się jednak i teraz jest regularnym bywalcem meczów domowych i lubi sobie pstryknąć zdjęcie w barwach. Z tym przestrzeganiem coś pewnie jest na rzeczy ale robienie z tego kontentu pod walkę sprawiło że po jakimś czasie ciężko to traktować poważnie i teraz bardziej jest to odbierane jako szopka
Pepsizero

Post autor: Pepsizero »

xDominik98 pisze: 04.06.2026, 15:47
op3 pisze: 02.06.2026, 12:43
Galileusz pisze: 01.06.2026, 21:58

Dobrze że jest ta Wisła to wszystkie problemy tego świata jest na kogo zrzucać...nie wiem co ćpasz ale bierz mniej a o starciach jakie były na terenie Olkusza i okolic widać ze nie masz pojęcia

Oto twój wpis z 29 marca,czyli sprzed 2 miesięcy.

"
Witam,
Jak wygląda sytuacja w Skawinie i Olkuszu na ten moment? Który z FC jest najsilniejszy/najbardziej liczny. Przejeżdżając kilka razy w ostatnim czasie przez Olkusz najbardziej widoczna Wisła. "

Dwa miesiące temu pytasz jak wygląda sytuacja w Olkuszu,a dziś jesteś prawdziwym znawcą.Pamietaj - nie zawsze to co koledzy ci napiszą musi być prawdą.
To nie Galileusz pisał ten wpis, a inny uzytkownik. Użytkownik do ktorego piszesz, po prostu odpisał z cytatem tylko na post, który wyżej wkleiłeś. Ciekawi mnie jak wyglądają starcia na Olkuszu, konkretnie czy dochodzi tam do starć na łapy między Wiślakami a Zagłębiem i Gksa. Bo pare lat do tyłu wiem od byłego Wiślaka, że za czasów jak ten gość chodził jeszcze do szkoły i się udzielał, to on i jego koledzy walczyli na mieście normalnie na pieści z przeciwnymi ekipami. Ale czy są tam jeszcze jakieś osiedla Wiślackie, co konkurują tylko na pieści? Bo jak jest tam wprowadzony sprzęt, to nie znaczy że każdy musi z niego korzystać. I ciekawi mnie czy jest jakas wieksza grupa kibiców co konkuruje tam na pieści. Bo np z tego co słyszałem od nie jednej osoby, na Krakowie na ten moment, nie ma starć na łapy. 10-15 lat temu, ziomek co biegał na hucianie , to mówił mi że dochodziło czasami do grupowych starć na łapy. Mówił że dawniej były inne czasy i nie walczyło się o interesy a o to kto lepszy. I dawniej mimo ze byl często uzywany sprzęt to bylo dosc sporo walk na pieści. A teraz niestety tylko kazdy na sprzęcie biega.
Słynne powiedzenie zalezy jak leży ma tu odzwierciedlenie. Oczywiście jakiś dużych starc na łapy z obu stron nie ma. Ale zdążają się mniejsze czy większe bitki w których któraś ze stron tego sprzętu nie ma,lub klasyczne najebanie komuś. Kraków to duże miasto. Nie ma tu spektakularnych akcji na zasadzie krojenia flag ale z racji na wielkość terenu dużo się dzieje, pokusiłbym się o stwierdzenie nawet że nadal” akcje „ mają miejsce codziennie a to że to akcje mniej zorganizowane i na mniejszą skalę niż kiedyś to inna bajka. Co do sprzętu to ostatni miesiąc udowodnił że wcale nie jest to złoty środek i młodej Wiśle kilka razy nie poszło do końca po ich myśli pomimo że oni sprzęt mieli a przeciwnicy nie. Oprócz noszenia toreb większych niż ustawa pasowałoby tam jeszcze nosić jaja. Ale obiektywnie to tyczy się małolatów z obu stron
Niepierdol

Post autor: Niepierdol »

Co do pytania czy któreś z FC Wisły walczy na pięści to Jaworzno biega bez sprzętu. Powodem jest pakt, który obowiązuje wszystkich na terenie całego Jaworzna.
A czy Jaworznicka Wisła faktycznie bije się na pięści? Tego nie wiem
xDominik98

Niepierdol pisze: 04.06.2026, 23:22 Co do pytania czy któreś z FC Wisły walczy na pięści to Jaworzno biega bez sprzętu. Powodem jest pakt, który obowiązuje wszystkich na terenie całego Jaworzna.
A czy Jaworznicka Wisła faktycznie bije się na pięści? Tego nie wiem
Ok dzieki Ci bardzo za odpowiedz. Takiej odpowiedzi oczekiwałem. Jeszcze ciekawi mnie czy Wiślacy z Pińczowa maǰą jakieś sprzeczki z miejscowymi kibicami Korony. Widziałem ze produkowali bluzy z odwroconym herbem Korony z napisem Armia Wisly Pinczów. Wie ktoś jak wyglada tam sytuacja? Wiem to temat o Krakowie, a ja przez moje wpisy tworze tu dyskusje o innych miejscowosciach, no ale jeszce bym sie chcial dowiedziec, czy kibice Wisly z Pinczowa mają tam u siebie jakies starcia na rece.
twierdza śródmieście

Post autor: twierdza śródmieście »

xDominik98 pisze: 04.06.2026, 17:44Potem znajomy mi mowil ze podobno to nie Pasy wpadly a Hutnik. Wie ktos co sie wtedy po tym meczu wydarzylo?
Nie jestem pewien dat, ale na pewno po którymś męczu Wisły Płock na Reymonta, Hutnik wracał na 502 z buta, obok błon, pod przystanek Muzeum Narodowe. Stali jacyś wislacy w okolicach okraglaka przy parku Jordana i zostali pogonieni przez kilka osób i tyle. Szedłem bardziej z tyłu to nie widziałem za bardzo szczegółów tego zdarzenia.
xDominik98

twierdza śródmieście pisze: 05.06.2026, 23:27
xDominik98 pisze: 04.06.2026, 17:44Potem znajomy mi mowil ze podobno to nie Pasy wpadly a Hutnik. Wie ktos co sie wtedy po tym meczu wydarzylo?
Nie jestem pewien dat, ale na pewno po którymś męczu Wisły Płock na Reymonta, Hutnik wracał na 502 z buta, obok błon, pod przystanek Muzeum Narodowe. Stali jacyś wislacy w okolicach okraglaka przy parku Jordana i zostali pogonieni przez kilka osób i tyle. Szedłem bardziej z tyłu to nie widziałem za bardzo szczegółów tego zdarzenia.
Ciekawe czy tą sytuacje opisałeś. Bo pamietam ze wlasnie my ucieklismy na ten park. Wbieglismy grupa osób w ślepa uliczke za blokami i przez plot przeszlismy do tego parku po ktorym kazdy sie rozbiegl w swoja strone.
obserwator17

Post autor: obserwator17 »

xDominik98 pisze: 05.06.2026, 23:53
twierdza śródmieście pisze: 05.06.2026, 23:27
Ciekawe czy tą sytuacje opisałeś. Bo pamietam ze wlasnie my ucieklismy na ten park. Wbieglismy grupa osób w ślepa uliczke za blokami i przez plot przeszlismy do tego parku po ktorym kazdy sie rozbiegl w swoja strone.
Po meczu u siebie wracając grupą ludzi dałeś nogę przed paroma osobami z hutnika a teraz chcesz wrócić do Polski i biegać z fc które bije się na pięści, dobrze rozumiem?
Czy tam u was na komendzie nie ma lepszych zajęć dla młodych policjantów tylko pisanie komentarzy na forum?
nrth

Post autor: nrth »

Zależy na kogo sie trafi.
Nie pamiętam który to byl rok ale Unia grała na Hutniku a my przyjechaliśmy od strony Pleszowa.
Do tramwaju wsiedliśmy na Igołomskiej zostawiając auta na stacji benzynowej.
W wagonie do którego wsiedliśmy bylo dwoch chlopow z Hutnika, pewnie z Pleszowa jechali.
Włos im z głowy nie spadł.
swrs1982

Post autor: swrs1982 »

nrth pisze: 06.06.2026, 17:20 Zależy na kogo sie trafi.
Nie pamiętam który to byl rok ale Unia grała na Hutniku a my przyjechaliśmy od strony Pleszowa.
W wagonie do którego wsiedliśmy bylo dwoch chlopow z Hutnika, pewnie z Pleszowa jechali.
2008...
Stachu Wirażka

Post autor: Stachu Wirażka »

W bluzie w barwach Wisły wszedłeś w sam środek Cracovii i cię nie zauważyli? Smoki w tej bajce były?
cpcasual

Za dużo rozpuszczalnika
Sportowa

Post autor: Sportowa »

swrs1982 pisze: 06.06.2026, 22:55
2008...
W 2008 nie jechalismy trajka z Igołomskiej
nrth

Post autor: nrth »

Sportowa pisze: 07.06.2026, 11:13
2008...

Nie jestem pewien ale obstawiałbym ze to 2008 kiedy przyjechaliśmy tramwajem z Mogilskiej i weszliśmy pod kasy Hutnika, ktory byl juz na stadionie.
Ten mecz o którym pisze ze przyjechaliśmy z drugiej strony to bardziej bym obstawiał pare lat później...
Mlody95

Post autor: Mlody95 »

Gość obiektywny pisze: 07.06.2026, 11:54 Cracovia w tym samym czasie poteafi wesprzeć Sandecje w 120 osób i Tarnovie w 50
a Wisła, Unie potrafiła tylko w dupe kopnąć i to kilka razy
Niewiarygodne osiągnięcia 🫠 Rozumiem oczywiście, że wszyscy powinniśmy się zachwycać, bo Cracovia pojechała w 120 osób MIASTOWEJ Z KRAKOWA ekipy o potężnych gabarytach nie mniej niż 100kg na chłopa (nie licząc Rabki, Jordanowa, Makowa i kilku innych miejscowości w tej ekipie).
Natomiast Wisłę jadącą w 23k do Chorzowa należy wyśmiewać bo to same wioski z fc i piknik, waga netto Wiślaka to około 40kg. 🤣

A więc zachwycamy się - mega wsparcie i oby tak dalej! 😚
Dżolo Rypandolo

Post autor: Dżolo Rypandolo »

Gość obiektywny pisze: 07.06.2026, 11:54 Cracovia w tym samym czasie poteafi wesprzeć Sandecje w 120 osób i Tarnovie w 50
a Wisła, Unie potrafiła tylko w dupe kopnąć i to kilka razy
Jak już coś to nie w tym samym czasie, tylko mecz w Bielsku zakończył sie o 15:30 a mecz Tovii rozpoczął sie dokładnie 2 godziny później czyli o 17:30
Sportowa

Post autor: Sportowa »

nrth pisze: 07.06.2026, 12:55
Sportowa pisze: 07.06.2026, 11:13

2008...

Nie jestem pewien ale obstawiałbym ze to 2008 kiedy przyjechaliśmy tramwajem z Mogilskiej i weszliśmy pod kasy Hutnika, ktory byl juz na stadionie.
Ten mecz o którym pisze ze przyjechaliśmy z drugiej strony to bardziej bym obstawiał pare lat później...
Trajka z Wieczystej z tego co pamietam, Hutnik pare osob pod kasami. My jak bylismy juz na sektorze to Hutnik z GKS-em wchodzili na stadion calkiem liczna banda
hools28

Post autor: hools28 »

Pan Ryba u szalonego grubo.
cpcasual

Jak pisałem że zaraz walka we frikach to mnie tu wyzywali 😅
cpcasual

Nie no wiadomo, że gonił co nie co jak połapał kontakty już na miejscu. Druga sprawa ten smutek udawany przy temacie Człowieka też mocny. No i kto by się spodziewał że taki kochliwy ten Krzyś wesoły
tetteh

Post autor: tetteh »

Bramka, pizzeria, noszenie cegiel, pokoje i auta na wynajem. Troche przefiltrowana/podkoloryzowana historia. Tiktok, instagram, wywiady - przygotowanie gruntu pod kontrakt we freakach jako nastepca Buły.
drA

Post autor: drA »

Ten wynajem aut to dalej aktualny, wrzuca na Instagrama. Walka w freakach w jego wieku chyba jedyna opcja, żeby zaistnieć w sportach walki. Swój prime time zawodowca przegrał. Przygotowanie gruntu pod kontrakt jak piszesz, nie zdziwiło by mnie to.
tetteh

Post autor: tetteh »

Bardziej chodzilo mi o to, ze wymienil tylko to co legalne, a wiadomo z czego jest prawdziwa kasa.
Young_KSC

Post autor: Young_KSC »

protektormalopolska pisze: 08.06.2026, 21:21 A to wyjaśnij co masz na myśli pisząc " nie tędy droga". Rozwiń jaka drogą jest odpowiednia.
Niewiem, w jakich czasach Ty się wychowałes, ale każdy szanujący się chłopak jest w stanie normalnie zarobić. Nie trzeba szukać atencji a w szczególności opowiadać publicznie o tym, co było kiedyś.
rozpuszczalnik1906

Post autor: rozpuszczalnik1906 »

Gość obiektywny pisze: 08.06.2026, 20:19 on serio w dowodzie ma Rybka? myślałem że Ryba a zdrobnienie to ksywa
w każdym razie akurat on to Wiślak z krwi i kości, gdyby w pewnym czasie to on był nr. 1 a nie Misiek i Zielak to pewnie losy piłkarskie jak i chuligańskie losy Wisły potoczyłyby się inaczej
ale "gdyby babka miała wąsy...", plan pozbycia się go jako Cracovia jeszcze dobitniej pokazuje jakim śmieciem jest locha

fajnie jakby ktoś na Wiśle wyciągnął wnioski z tego wywiadu, coś w tym chyba jest skoro taka persona jak Ryba zwraca uwagę na wartość sportowej rywalizacji na łapy, bez sprzętu...

i bardzo słuszna uwaga że wcale nie trzeba wybierać pomiędzy karierą na ulicy a drogą sportowca tylko można to połączyć na przykładzie Wrzoska i innych
tu znów gdyby nie chore pomysły lochy to dziś ekipa Wisły dopingowałaby w Tauron Arenie w Krk Szpilke, Sararę czy kolejnych następców i by się rozrastała moda na trenowanie w "Trenuj Sporty Walki"
Ze Szpilką to był dobry cyrk. Oficjalnie (takie było nawet oświadczenie na skwk) pogoniony za znajomości z Widzewem, gdzieś tam paradował w koszulce Widzewa itp (coś mi świta, że koszulka fajna, obiektywnie). Szpilka później coś napisał (chyba jeszcze na fb), że nikt mu nie będzie wybierał znajomych i zakazywał się przyjaźnić z ludźmi z Widzewa. To były dobre cyrki.

Po paru latach:
Macanie przez kraty w Chorzowie: https://www.youtube.com/watch?v=9Qa9X7tpzyQ - 03.04.2016 r.
Układ: https://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Zgody - "W dniu 24 czerwca 2016 został przybity układ Wisła Sharks z Psycho Fans (ekipa Ruchu Chorzów)".

Najlepsza to była niebieska eRka na Olszy, która była obrócona o 180 stopni (kiedyś Ruch wpadł do Krakowa, przed meczem i trochę pomalował miasto, w tym coś przestrzelił na Olszy), która została zamieniona na herb Śląska - oczywiście obrócony.

Tyle na temat zasad i biegania. Jeżeli się pojawi gotówka, to można nawet przemycać uchodźców i mówić, że oni przecież do Niemiec jadą.

PS. nie spinajcie się.
Ujmujm

Post autor: Ujmujm »

Young_KSC pisze: 08.06.2026, 22:49
protektormalopolska pisze: 08.06.2026, 21:21 A to wyjaśnij co masz na myśli pisząc " nie tędy droga". Rozwiń jaka drogą jest odpowiednia.
Niewiem, w jakich czasach Ty się wychowałes, ale każdy szanujący się chłopak jest w stanie normalnie zarobić. Nie trzeba szukać atencji a w szczególności opowiadać publicznie o tym, co było kiedyś.
W pewnym sensie masz rację , ale lepiej mówić w podcastach po latach niż na komendzie jak Misiek i jego koledzy .Wywiad niezła przestroga czym konczy się "pójście za daleko" , ale pewnie mało kto w Krakowie ja zrozumie
eNGie

Post autor: eNGie »

Ujmujm pisze: 10.06.2026, 14:05
Young_KSC pisze: 08.06.2026, 22:49
W pewnym sensie masz rację , ale lepiej mówić w podcastach po latach niż na komendzie jak Misiek i jego koledzy .Wywiad niezła przestroga czym konczy się "pójście za daleko" , ale pewnie mało kto w Krakowie ja zrozumie
Nikt tego nie zrozumie. Kolejne pokolenia będą robić to samo. Jedynie można czekać jak to ewoluuje i kopyta będą tym samym czym jest dziś maczeta + gaz.
obserwator17

Post autor: obserwator17 »

Krzychu był zawsze elegancki gość który normalnie traktował innych nawet tych którzy nie byli z bandy. Misiek potrafił pocisnąć gości z UW bo za późno zaczęli wywieszać flagi albo sprzedać lepca za słabo posolone frytki w restauracji u Wiskakow
ODPOWIEDZ