Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Stpne

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: Stpne »

Jak ja to lubię - sprawdzam :) W lipcu 2025 na demonstracji antyimigrandzkiej pod pajacem kultury naprzeciw lewackiej kontry pod Rotundą byliśmy w kilkaset osób. Jak już się przyznasz do KSP, to napiszę gdzie wtedy była Polonia.
iparts.pl
K_89

Post autor: K_89 »

Stpne pisze: 21.06.2026, 11:54 Przecież wspólnie ustaliliśmy. Odkąd piszesz tu wciąż tę samą mantrę - ani razu nie byłeś w stanie merytorycznie odnieść się do informacji opartych na źródłach. Skomentować historii Polonii i ich pleców w Warszawie. Wielokrotnie też wykazałeś się totalną ignorancją w kibicowskich realiach rzekomo własnej ekipy. Zarówno dawniejszych, jak i aktualnych.

Mielisz te same jałowe hasełka w nadziei trudno stwierdzić na co. Ale w taki ładny dzień, do południowej kawki takie dyskusje to jednak jakaś tam rozrywka :)
No właśnie, poza prymitywnymi hasełkami trudno doszukać się tutaj jakiejkolwiek merytorycznej treści, o materiale źródłowym nawet nie wspominając. Najlepsze jest to powtarzane jak mantra „wszyscy wiedzą” – tylko jakoś do tej pory nie znalazł się nikt, kto potrafiłby udowodnić prawdziwość rzucanych tu tez albo podjąć merytoryczną polemikę i obronić swoje racje.

Schemat jest zawsze ten sam: najpierw prężenie muskułów, rzucanie chwytliwych hasełek i bazowanie na wygodnych stereotypach, a gdy przychodzi moment weryfikacji i trzeba pokazać jakiekolwiek źródła, zapał nagle mija i następuje nagła próba zmiany tematu.

Tak naprawdę fakty historyczne nikogo z naszych oponentów za bardzo nie interesują. Historia to dla nich po prostu wygodne narzędzie do wylewania własnych frustracji. Łatwiej przecież iść na łatwiznę i karmić się popularnymi mitami, niż podjąć jakikolwiek wysiłek intelektualny i udowodnić drugiej stronie błąd za pomocą twardych dowodów.
kibiccc1

Post autor: kibiccc1 »

enigma przeszła jakąś reaktywacje? Spora aktywność w sieci, pojawiają sie nawet jakieś wrzuty. Z czego to wynika? Jakieś zmiany na KSP w ostatnim czasie?
Jerzy12

Post autor: Jerzy12 »

tomek048 pisze: 13.06.2026, 22:06
Nurni F. pisze: 13.06.2026, 08:14 Zawsze po tym, jak Polonia raz w roku pojedzie na wyjazd w jakiejś lepszej liczbie (w ostatnich dwóch latach były to odpowiednio wyjazd na baraż o Ekstraklasę do Płocka, oraz w tym roku mecz z Wieczystą w Krakowie na Wiśle, znowu baraż o Ekstraklasę), oraz uda im się wypełnić Kamienną na jakimś super ważnym meczu w stopniu większym, niż standardowy (w tym roku był to mecz z Wisłą Kraków), to zawsze zaczyna się na tutejszym forum wielkie podniecenie, jak to Legii nie udało się Polonii wytępić i jak to Polonia rośnie w siłę, oczywiście przy biernej postawie Legii. Wydaje mi się jednak, że z perspektywy realiów kibicowskiej Warszawy takie wpisy budzą tylko... uśmiech.

Otóż wbrew temu, co chcieliby niektórzy tutejsi fani na przykład Widzewa, w Warszawie nic się nie zmienia od lat, sytuacji w mieście nie da się określić inaczej jak tylko mianem absolutnej, kompletnej hegemonii Legii, przy raczej całkowicie biernej postawie KSP. Zauważalnych i istotnych śladów aktywności rywala zza miedzy brak. Przykład graffiti wydaje się tu dość wymowny, bo jednak w miastach derbowych zawsze trwa walka o mury, w Warszawie jednak takiej walki nie ma- każda dzielnica Warszawy jest zamalowana na masową skalę wrzutami Legii, prac Polonii nie ma, niszczenie prac Legii w zasadzie nie ma miejsca, lub jest to zdarzenie tak rzadkie, że nie warto o tym wspominać. Przykład Muranowa jest tu wymowny- jeśli jest jakieś miejsce w Warszawie, które kojarzone jest z KSP, to właśnie Muranów, który jest od góry do dołu pomalowany w graffiti Legii, które nie jest niszczone.

Ludzie żyją latami w Warszawie, kręcą się po niej, jeżdżą furami, tramwajami, autobusami, i mogą przez całe lata nie spotkać nikogo w barwach Polonii. Również z tego powodu w zasadzie dla wielu osób na Legii temat Polonii można powiedzieć nie istnieje, bo skoro nie widać ich na murach, nie widać ich na mieście, nie wykazują aktywności po meczach Legii, i generalnie żeby spotkać kogoś od nich w barwach to trzeba mieć gigantyczne szczęście, no to po co o nich w ogóle mówić. Ileś osób tak do tego podchodzi, przynajmniej moim zdaniem, i trudno się ludziom dziwić.

Rozumiem po ludzku życzeniowe myślenie dużej części kibicowskiej Polski, żeby Polonia wreszcie urosła w siłę, żeby stała się dla Legii rywalem, natomiast jak mówię- nie ma w tej chwili jakichkolwiek przesłanek za prawdziwością tezy o tym, że sytuacja w Warszawie zmienia się na niekorzyść Legii.
A jednak pomimo tych wszystkich lat kopania po mazowieckich zadupiach - jest w stanie się zebrać na ważniejsze mecze. Co do niszczenia grafów - jest kilka prac regularnie niszczonych. Przykład - praca UZL’ów przy dworcu Gdańskim. No łatwego życia to ta praca zdecydowanie nie ma :D
Przyszłość Polonii na ten moment też nie wygląda najgorzej. Bogaty sponsor z perspektywą awansu klubu do Ekstraklasy i Europejskich Pucharów, plany nabycia terenów Polfy i może w końcu jakimś cudem budowa nowego stadionu.
Prawda jest taka, że gdyby was nie przerażała wizja rosnącej w siłę Polonii - nie produkowalibyście tyle gadżetów „anty” i nie śpiewalibyście przyśpiewek jadących po KSP.

W ogóle co do waszych śmiechów z 15-16 latków - okazuje się, że jednak istnieje część młodzieży interesuje się działalnością kibicowską na Polonii :)
Ogólnie zajebiscie, że są w stanie niszczyć jedną pracę Legii. „Łatwego życia to ta praca zdecydowanie nie ma” -dawno się tak nie uśmiałem. Gdyby chociaż ta praca potrafiła pluć na nich, to już ciężko by mieli hahaha.
Rośnie w siłę? W jaki sposób? Kiedyś potrafili wbić na Bankowym z butlami szklanymi i napierdalać po głowach, dziś ich spotkać, to jak UFO. Każdy słyszał, nikt nie widział. Jakie nowe gadżety anty? Chyba na osiedlach ktoś może robi.
lubię czytać książki

Post autor: lubię czytać książki »

Ale jak to jest? Piszecie, że z Polonii takie niedojdy, a jak przychodzą derby, to robią dywan na szerokość całej trybuny. Flagi też wam kroją.
Jerzy12

Post autor: Jerzy12 »

Desmond_H pisze: 15.06.2026, 23:00 Na Muranowie nie pochodzisz w barwach Legii wieczorem i taka jest prawda, jak uważasz że jest inaczej to widocznie nigdy tam nie byłeś.
Jakaś selekcja na rogatkach Muranowa? Haha
Proszę Cię, nie ośmieszaj się.
Już widzę jak np: na ul:Pokornej (jakieś 300m od stadionu P.) nie pochodzę w barwach Legii. Hahahhaha
Stpne

lubię czytać książki pisze: 21.06.2026, 23:16 Ale jak to jest? Piszecie, że z Polonii takie niedojdy, a jak przychodzą derby, to robią dywan na szerokość całej trybuny. Flagi też wam kroją.
O, i to jest słuszna koncepcja. Pokaż nam jakieś fotki dywanu na szerokość całej trybuny. Bo jeżeli nie, może się okazać, że znów oszczędnie gospodarujesz prawdą ;) No i przyznaj się w końcu do KSP to się dowiesz, gdzie była Polonia w czasie antyimigranckich historii rok temu, gdy nas było kilkuset. Obaj wiemy, że tego nie wiesz, bo w necie nie było :)

Na zachętę.
– Doszło do prowokacji. Na początku wszystko wskazywało na to, że protesty będą miały charakter pokojowy. Działo się tak do momentu pojawienia się kibiców Legii. Ta grupa była bardzo liczna. Wkrótce później pojawiły się niecenzuralne hasła. Zaraz po tym doszło do wspomnianej prowokacji. Konkretnie chodziło o aktywistów z transparentami oraz aktywistów „Antifa”. Kibice Legii ruszyli w stronę manifestujących. Zadziałał kordon policji. Nie doszło do linczu.

PS W bonusie możesz dorzucić foto jakichś flag Legii skrojonych przez Polonię powiedzmy w ciągu ostatniej dekady. I znów - jeżeli nie znajdziesz, trzeba będzie uznać, że "anonimowo" siejesz propagandę.
(L)Warsaw

Post autor: (L)Warsaw »

Desmond_H pisze: 15.06.2026, 23:00 Na Muranowie nie pochodzisz w barwach Legii wieczorem i taka jest prawda, jak uważasz że jest inaczej to widocznie nigdy tam nie byłeś.
Ja byłem ze 3 godziny temu i to sam :D
https://zapodaj.net/plik-BNbLnXlEkQ
https://zapodaj.net/plik-OTj7Mm4w6L

Jako, że z Warszawą ewidentnie nie masz gościu nic wspólnego to sprawdź w google maps jak wygląda okolica z drugiego zdjęcia :Do
Tak wiem, że z podobnych fotek i filmików to można, a nawet należy cisnąć bekę ale jest to tylko moja odpowiedź na wyżej zaznaczony fragment :) Zresztą sama Unigma ostatnio przeszła się po Nowym Mieście (albo raczej najbliższych okolicach swojego kurnika), oraz odpalili racę w przejściu podziemnym w kierunku Starego Żoliborza.
Jerzy12 pisze: 21.06.2026, 23:28
Jakaś selekcja na rogatkach Muranowa? Haha
Proszę Cię, nie ośmieszaj się.
Już widzę jak np: na ul:Pokornej (jakieś 300m od stadionu P.) nie pochodzę w barwach Legii. Hahahhaha
Trochę dalej :) Ale warto wspomnieć, że w porównywalnej odległości od ich stadionu (ulica Wałowa) był napis wyzywający od k**** Jacka z dużymi uszami i małym wackiem :) I utrzymał się ponad 2 lata. Chociaż to może raczej temat na rozkminy dla kazdama (chyba taki nick nosi ten typ).
FanzWarszawy pisze: 19.06.2026, 11:41
Czy Polonii jako Klubowi Sportowemu potrzeba stadionu na 20.000 osób z rozsuwanym dachem, to raczej wątpię, a na pewno nie pilnie. Pilnie Polonia potrzebuje jakiejkolwiek modernizacji i standardu. Ale Stolicy przydałaby się kryta przestrzeń o pojemności pomiędzy Torwarem (5.000 - 8.000) a Stadionem Narodowym (58.000 - 80.000). To raczej nie byłby stadion tylko na mecze Polonii, ale też do innych wydarzeń, więc realnie każdy, niezależnie od klubowych preferencji, będzie miał okazję z niego skorzystać. Więc moim zdaniem inwestycja więcej niż słuszna - po prostu potrzebna.

Co więcej - nie jest prawdą, że w każdym układzie miasto konieczne będzie partycypowało w części kosztów. Nitot proponował postawienie terenu samodzielnie z partnerami prywatnymi w zamian za samodzielne zarządzanie stadionem przez 60 lat, ale miasto taką propozycję zignorowało. A co więcej - będzie to dla miasta koszt nadal mniejszy, niż stadion na Łazienkowskiej, zbudowany w całości przez miasto, który kosztował 580 milionów złotych. Pomijając inflację, inwestycja na Konwiktorskiej będzie dla miasta tańsza.
O ile z pierwszą częścią twojego posta (tą którą zaznaczyłem) ciężko się nie zgodzić to druga jego część ma niewiele wspólnego z prawdą. Stadion Legii kosztował nie 580 mln ale o około 100 mniej i do tego miasto odzyskało podatek wat w wysokości ponad 100 mln. Natomiast koszt budowy stadionu jaki chciałby Francuz wynosiłby około miliard złotych. Nawet jeśli prywatny inwestor dorzuci coś od siebie to wątpliwe by pokryło to więcej niż 20 procent inwestycji. Sam Nitot poza obietnicami, że zapewni finansowanie nie pokazał nic co uwiarygodnisłoby jego słowa. No chyba, że jego planem jest, żeby to rząd centralny postawił ten obiekt zamiast planowanej hali obok Narodowego :) Zresztą nawet pisał w tej sprawie list do ministerstwa sportu i sugerował, żeby postawić tzw Halę Narodową na miejscu stadionu Polonii (możecie to znaleźć). Już nie wspominając, że poprzedni wasi "inwestorzy" Engel i JW planowali przy Konwiktorskiej budowę budynków o funkcji komercyjnej. Nitot co prawda o tym na razie nie wspomina ale kto wie co będzie w przyszłości. Jesteście pewni, że postawi wam ten stadion? Bo według mnie jeśli kiedyś dostanie dzierżawę gruntów (notebene chce dostać ją na okres dłuższy niż maksymalny przewidziany w ustawie, co czyniłoby go prawnym właścicielem) to od razu złoży wnioski o budowę wieżowców, apartamentowców, itp.

P.S. Legia Mistrz 💪💪💪
bgh1930

Post autor: bgh1930 »

Benito to już chyba na emeryturze? Chodzi na Polonię jeszcze?
kómaty

Post autor: kómaty »

https://www.facebook.com/share/r/1GxPPeiycH/
stało się... Polonia Warszawa w Warszawie... i to jawnie
yalla

Post autor: yalla »

kómaty pisze: 22.06.2026, 21:34 https://www.facebook.com/share/r/1GxPPeiycH/
stało się... Polonia Warszawa w Warszawie... i to jawnie
Kozak akcja. 5 minut pokazówki i spierdolka :))
kómaty

Post autor: kómaty »

yalla pisze: 22.06.2026, 21:49
skąd wiadomo, że 5 minut? potwierdzone info czy spekulacja?
Kepi

Post autor: Kepi »

yalla akurat tam stał i z zęgarkiem w ręku liczył czas.Szkoda tylko,że nie podbił ich rozjebać.Przecież Legia jest wszędzie i zawsze w barwach,nawet pod stadionem Polonii.
Z drugiej strony dziwne,że w 5 minut nie zdążyli się zebrać i ich rozjebać.Co to dla Legii 5 minut,ba,oni powinni już tam stać zanim Polonia się pojawiła.
Stpne

Dawno ciebie w tym temacie nie było :) To jak - napiszesz coś z własnego życia związanego z Widzewem poza internetem? Na razie brak śladu takiego, a jakoś we wrześniu będzie pierwsza rocznica, odkąd o to proszę. W końcu o wszystkim masz tyle do powiedzenia ;)
Kepi

Post autor: Kepi »

stpne jesteś szybszy niż myśl bolszewicka.Dziś tobie przypadł dyżur na kibice.net?Walisz nocną zmianę od 22 do 6?A kto potem bo może z rana przed robotą jeszcze coś napiszę.

Zapomniałeś napisać,że ktoś z Ruchu mi pocisnął tylko nie możesz znaleźć tego wpisu.
Stpne

Nie zapomniałem, bo to nie ma nic do rzeczy. I nie tylko ja ten pocisk pamiętam. Nigdy też nie pisałem, że nie mogę znaleźć tego wpisu, tylko że mi się nie chce. Ale skoro nie masz realnego życia na Widzewie możemy zrobić i tak - znajdę ten wpis i skończysz jałowe pieprzenie w tym temacie?
lubię czytać książki

Foxx, przecież to ty od lat jesteś znany z tego, że żyjesz internetem.
Stpne

To przyznasz się w końcu do KSP, czy za bardzo cichociemno? Rozumiem, że podobnie, jak w innych kwestiach nie bierzesz pod uwagę że czytają to świetne forum również ludzie znający się z realu. Cóż, mniejsza o to. Ja dla odmiany bez problemu piszę o tym, co przeżyłem z Legią. A tu jeden mądry poza netem nie przeżył nic, a drugi nawet nie przyznaje się do własnego klubu żeniąc tu tanie propagandowe kawałki :) Masz ten dywan barw Legii przy K6 na szerokość całej trybuny albo foto jakiejś naszej flagi skrojonej przez Polonię w ostatnich 10 latach? Chyba znowu zmieniasz temat, a ja tak tylko pytam :)

PS Czerwonoarmisto, mam już te posty z grudnia 2025 z podsumowaniem ciebie przez człowieka z Ruchu. Temat zajął 5 minut. Umowa stoi?
lubię czytać książki

Stpne pisze: 22.06.2026, 22:46 To przyznasz się w końcu do KSP, czy za bardzo cichociemno? Rozumiem, że podobnie, jak w innych kwestiach nie bierzesz pod uwagę że czytają to świetne forum również ludzie znający się z realu. Cóż, mniejsza o to. Ja dla odmiany bez problemu piszę o tym, co przeżyłem z Legią. A tu jeden mądry poza netem nie przeżył nic, a drugi nawet nie przyznaje się do własnego klubu żeniąc tu tanie propagandowe kawałki :) Masz ten dywan barw Legii przy K6 na szerokość całej trybuny albo foto jakiejś naszej flagi skrojonej przez Polonię w ostatnich 10 latach? Chyba znowu zmieniasz temat, a ja tak tylko pytam :)

PS Czerwonoarmisto, mam już te posty z grudnia 2025 z podsumowaniem ciebie przez człowieka z Ruchu. Temat zajął 5 minut. Umowa stoi?
https://legionisci.com/galeria/20/polon ... 2005-05-25

Nowy Dwór, Wyszków, Siedlce
Stpne

Miałeś wkleić flagi Legii skrojone w ostatniej dekadzie. A wyszło jak zwykle. No i gdzie ten dywan na szerokość kamyka na derbach? Wrzuciłeś spalenie chyba wszystkich ówczesnych zdobyczy... w 2005. Nawet wtedy trochę daleko do "szerokości całej trybuny". A dziś? :) No i last but not least - przyznasz się do tej KSP? Naprawdę nie widzisz, że taka sytuacja to parodia dowcipu? ;)

Pomijam już kompromitację w sprawie antyimigrantckich akcji sprzed roku. Co robić.
lubię czytać książki

Stpne pisze: 22.06.2026, 23:35 Miałeś wkleić flagi Legii skrojone w ostatniej dekadzie. A wyszło jak zwykle. No i gdzie ten dywan na szerokość kamyka na derbach? Wrzuciłeś spalenie chyba wszystkich ówczesnych zdobyczy... w 2005. Nawet wtedy trochę daleko do "szerokości całej trybuny". A dziś? :) No i last but not least - przyznasz się do tej KSP? Naprawdę nie widzisz, że taka sytuacja to parodia dowcipu? ;)

Pomijam już kompromitację w sprawie antyimigrantckich akcji sprzed roku. Co robić.
Foxx, przecież masz wypisane flagi waszych fan clubów. Myślę, że Polonia robiła konkretniejsze dywany niż wy. A dziś? Dziś to derbów nie było od kilkunastu lat. Kiedy ostatni raz goniliście zboczeńców na padzie równości? Z Warszawy śmieją się nawet w Kijowie, że nie potraficie się zebrać, a tam na kontrę idzie 1000 ludzi.
Stpne

No i nie przyzna się do KSP lecąc dalej z surrealistyczną propagandą jako "bezstronny":) Jeżeli w ostatniej dekadzie skroiliście jakąś flagę Legii należącą do FC - to ją wklej. Mamy ich kilkadziesiąt. Cóż prostszego? Widzę jednak jakiś problem. Może techniczny? A "antyfaszystowskich" zboczeńców z Polonii goniliśmy właśnie w lipcu 2025 na wspomnianej wyżej demonstracji, skoro pytasz. I widzisz, apropos' netu i realu - ja tam byłem, a ty?

U nas na kontrze wystarczyło z 400-500 os. A ci z Kijowa może powinni być raczej na froncie, ale to już ich problem. Ale zawsze lepiej wyjść z czerwono-czarnymi szmatkami tylko w miejscu, w którym to niczym nie grozi. A nie, czekaj...
ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz »

Skoro Ruch zebrał sie w 10 minut jak gks pojawił sie w Chorzowie to słabo, ze komuchy nie dały rady w ponoc swoim miescie i teraz tylko krytykują w internecie.
yalla

kibiccc1 pisze: 21.06.2026, 15:12 enigma przeszła jakąś reaktywacje? Spora aktywność w sieci, pojawiają sie nawet jakieś wrzuty. Z czego to wynika? Jakieś zmiany na KSP w ostatnim czasie?
Sam sobie odpowiedziałeś, wrzucają więcej zdjęć - to oznacza reaktywację? I skąd te zdjęcia i filmy? Z Pisza albo jakiegoś lochu?

Enigma to grupa ultras. To wejdź sobie np. dla porównania na profil UZL na instagramie i zobacz co znaczy prawdziwa działalność a co pozorowana. Tak jak pisałem, w Warszawie powstają obecnie nie dziesiątki, a setki graffiti Legii, a oni za sukces uważają zamazanie 2 prac na 1000, które i tak zaraz są odnawiane przez Legię.
kómaty pisze: 22.06.2026, 21:56
yalla pisze: 22.06.2026, 21:49
skąd wiadomo, że 5 minut? potwierdzone info czy spekulacja?
Chłopie, oni stanęli w miejscu gdzie masz masę kamer, turystów, i zawsze 2-3 radiowozy pilnujące spokoju na Placu Zamkowym 150 metrów dalej 24/7. 5 minut i się zawinęli. I to jest potwierdzone info. Obecna sekcja internetowa Polonii wykorzystuje czasy że ruch kibicowski to głównie propaganda internetowa i na tym jadą, robią prowizorkę, filmik, fotkę i do sieci. Mogli spokojnie stanąć na godzinę-dwie pod Źródełkiem, gdzie jest znacznie mniej przypałowo. Gdyby faktycznie chcieli coś zrobić, to nie zrobiliby tego pod Kolumną.
bgh1930

No właśnie, dlaczego Polonia gdy była w kilka setek w Chorzowie to gdy wróciła nie wybrała się pod takie Źródełko chociażby? 😀
amaris

Post autor: amaris »

ImperatorMistrz pisze: 23.06.2026, 11:11 Skoro Ruch zebrał sie w 10 minut jak gks pojawił sie w Chorzowie to słabo, ze komuchy nie dały rady w ponoc swoim miescie i teraz tylko krytykują w internecie.
Trzeba być niezłym masochistą by akurat kibic klubu który został wyciągnięty ze sportowego niebytu, z okręgówki, przez łódzką komunę w latach 70-tych i wylansowany na mistrza Polski, pisał coś takiego, ale w sumie jak lubi ;)

Swoją drogą cała ta sytuacja pokazuje hipokryzje KSP. Budują swój mit na tym jak bardzo byli krzywdzeni przez komunę i jednocześnie postanowili zostać fun clubem tego komunistycznego tworu. Choć z drugiej strony może to całkowiecie normalne zachowanie dla kibiców pierwszego milicyjnego klubu sportowego w PRL i jednocześnie pierwszego mistrza PRL w piłce nożnej ;)
autor: Hal9000 » 23.06.2026, 21:46

Legia jest taka cudowna
oldies years

Post autor: oldies years »

amaris pisze: 23.06.2026, 12:25
ImperatorMistrz pisze: 23.06.2026, 11:11 Skoro Ruch zebrał sie w 10 minut jak gks pojawił sie w Chorzowie to słabo, ze komuchy nie dały rady w ponoc swoim miescie i teraz tylko krytykują w internecie.
Trzeba być niezłym masochistą by akurat kibic klubu który został wyciągnięty ze sportowego niebytu, z okręgówki, przez łódzką komunę w latach 70-tych i wylansowany na mistrza Polski, pisał coś takiego, ale w sumie jak lubi ;)

Swoją drogą cała ta sytuacja pokazuje hipokryzje KSP. Budują swój mit na tym jak bardzo byli krzywdzeni przez komunę i jednocześnie postanowili zostać fun clubem tego komunistycznego tworu. Choć z drugiej strony może to całkowiecie normalne zachowanie dla kibiców pierwszego milicyjnego klubu sportowego w PRL i jednocześnie pierwszego mistrza PRL w piłce nożnej ;)
odpierol sie lebku od Widzewa. komuna byla w Lodzi tylko?..A odnosnie komuny to akurat cwelu legijny, kibicu kumunstycznego klubu zwiazanego z PZPR i Ludowym Wojskiem Polskim, to moglbys morde zamknac. bardziej komunistcznego tworu poaza wami, cwele nie bylo. i komuna nie wylansowa Widzewa na mistrza, tylko sam sie wylansowal bo grali tam Boniek, Smolar, Zdmuda, Wraga, Tlokinski, Mlynarczyk i wielu innych, wiec morda w kubel cwelu z Tluscza. Wolonina czy inszego Legionowa. Widac d*** c**** cigle boli, po 1-2 i 2-3. W********** i bez odbioru.
leonidas88

Post autor: leonidas88 »

1:2 i 2;3 było w czasach gdy większość użytkowników tego forum nie było jeszcze na świecie.. a jeśli chodzi o fan cluby, to śmiech z nich z ust kibica akurat Widzewa,jest komiczny.
A swoją drogą jaki tu zlot ŁODZIAN,by bronić Polonistów?
amaris

oldies years pisze: 23.06.2026, 12:54
amaris pisze: 23.06.2026, 12:25

odpierol sie lebku od Widzewa. komuna byla w Lodzi tylko?..A odnosnie komuny to akurat cwelu legijny, kibicu kumunstycznego klubu zwiazanego z PZPR i Ludowym Wojskiem Polskim, to moglbys morde zamknac. bardziej komunistcznego tworu poaza wami, cwele nie bylo. i komuna nie wylansowa Widzewa na mistrza, tylko sam sie wylansowal bo grali tam Boniek, Smolar, Zdmuda, Wraga, Tlokinski, Mlynarczyk i wielu innych, wiec morda w kubel cwelu z Tluscza. Wolonina czy inszego Legionowa. Widac d*** c**** cigle boli, po 1-2 i 2-3. W********** i bez odbioru.
Oddech dziadku, pamiętaj o oddechu! Mam nadzieję że monitor i klawiatura cała?
Chętnie bym się nad tobą poznęcał ale niestety mam ostatnio bardzo mało czasu. Jeżeli ktoś jest ciekawy historii Widzewa to jakiś czas temu w temacie łódzkim toczyłem ciekawą dysputę nt. więc zachęcam do kliknięcia w historię moich postów.
Co do Widzewa, to zabawne jak bardzo czerwonoarmiści odżegnują się od nazywania ich Żydzewem, gdy jednocześnie za swoją największą klubową legendę uważają Lutka Rozenbauma, oficera komunistycznego gestapo czyli Informacji Wojskowej. Wraży IPN nie pozwolił na nazwanie stadionu jego imieniem ale sprytni czerwonoarmiści omineli to, i uhonrowali go i tak. stawiając przed stadionem pominik "Twórców wielkiego Widzewa". Wszyscy wiemy o kogo chodzi przede wszystkim, więc dziadku, zamnknij swój żydokomunistyczny ryj :)

Legia jest taka cudowna
ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz »

Komuchy gotują sie bo prawda historyczna w dzisiejszych czasach jest na wyciągnięcie ręki. Może sie okazać, ze przy wyborze klubu juz nie bedzie schematu wśród młodych, ze sebek i marci pojechali na mecz komuchów to ja tez jadę bezrefleksyjnie. Kazdy nowy potencjalny kibic moze błyskawicznie zapoznać sie z historią komuchow i przemyśleć czy warto stawiać stopę tam gdzie generałowie prl wydawali rozkazy strzelania do Polaków.
DZnr1

Post autor: DZnr1 »

kosmaty pisze: 22.06.2026, 21:56
Yale pisze: 22.06.2026, 21:49
kosmaty pisze: 22.06.2026, 21:34 https://www.facebook.com/share/r/1GxPPeiycH/

Stało się ..., Polonia Warszawa jednak jest w Warszawie ..., i to jawnie - pewnego rana.
Tak, "kozak" akcja, góra 5 minut pokazówki i 'spierdolka'? :)
Skąd wiadomo, że 5 minut, potwierdzone info..., czy spekulacja?
Potwierdzone są ... 4,5 minuty, ale czy mi się coś ... przesłyszało np., że te kilka/...naście szt. (zapewne tzw. "przerzutów" z Ł3 np. za różne 'wychyły)' tam chyba około godz. 8 rano (bez czarnej ... kawy?) prawdopodobnie z ... przyzwyczajenia krzyczało m.in. "(...) 'chUĵ' - polonia, ole!!!"? ;)

inseminatorKa.macior pisze: 23.06.2026, 11:11
mario.lA pisze: 23.06.2026, 10:42 Kibicki Polonii były na Starym Mieście!

Policzcie, ile ich tam było, gdy one chwilę po pokazaniu swojego transa uddaliły się w pośpiechu pod monitoringiem kilkaset metrów w stronę stadionu ksP:

https://www.youtube.com/watch?v=89-yR6e2WV0

Obrazek
Skoro Ruch podobno zebrał się w 10 minut ... po milicji, jak gIEksA pojawiła się na rejonie "niebieskich", w Chorzowie, to słabo, że nasze żydokomuchy z K6 nie dały rady poczekać dłużej na ponoć swoim rewirze i teraz tylko krytykują innych w internecie, jak ja, "lubię-ciągnąć-kutasy" vel/lub "hell997,9" itp. itd.
Przypomniałabyś, jak często, kiedy ostatnio i jak ... długo byłyście np. "u siebie" na ul. Piotrkowskiej ..., bo chyba czegoś takiego jak starówka to nie macie, iDo? :)

oldest yddie pisze: 23.06.2026, 12:54
Amaris pisze: 23.06.2026, 12:25
inseminatorKa.macior pisze: 23.06.2026, 11:11 Skoro Ruch podobno zebrał się w 10 minut po ... milicji, jak gIEksA pojawiła się na rejonie "niebieskich", w Chorzowie, to słabo, że nasze żydokomuchy z K6 nie dały rady poczekać dłużej na ponoć swoim rewirze i teraz tylko krytykują innych w internecie, jak ja, "lubię-ciągnąć-kutasy" vel/lub "hell997,9" itp.
Trzeba być niezłą masochistką, by akurat kibicka klubiku, który został wyciągnięty ze sportowego niebytu w okręgówce przez łódzką żydokomunę w latach 70-tych i wylansowany na mistrza w 1981 i 1982 r., pisała coś takiego, ale w sumie, jak lubi być brana na dwa baty ... ;)

Swoją drogą, cała ta sytuacja pokazuje hipokryzję ksP. Budują swój mit na tym, jak bardzo były krzywdzone przez komunę i jednocześnie postanowiły zostać fanklubem takiego komunistycznego tworu jak rts. Choć z drugiej strony może to całkowiecie normalne zachowanie dla fanów pierwszego milicyjnego klubu sportowego prl-u i jednocześnie pierwszego mistrza w piłce nożnej pod sowiecką okupacją. ;)
Opierol te łby z widzewU, komuna była z Łodzi tylko u nas. A odnośnie widzewskich komunistów to akurat - żydowskie cwele, Legijny kibicu kawaleryjskiego klubu zrzeszonego w PZPN-ie i chwilę w Ludowym Wojsku Polskim po '45. To powinno mi mordę zamknąć, bo bardziej komunistycznego tworu poza moimi cwelami nie było. I komuna nie wylansowała Was, a widzew na mistrza w czasie stanu wojennego, a ja sama się tu polansuję, jak na ul.armii czerwonej Boniek, Smolarek, Żdmuda, Wraga, Tłokiński, Młynarczyk i wiele innych czerWonych, więc włożę mordę w kupę, jak każdy inny cwėl z Tuszyna, Wałcza, czy inszego Łowicza. Widać, że dụpa ciągle mnie boli, po 1-2 lub 2-3 murzynach? Wydupcam do getta i bez odbioru!
Trzymam cię za słowo, żydoWeczko! :D

inseminatorKa.macior pisze: 23.06.2026, 14:24
Amaris pisze: 23.06.2026, 13:57
oldest yddie pisze: 23.06.2026, 12:54
[...]

Opierol te łby z widzewU, komuna była z Łodzi tylko u nas. A odnośnie widzewskich komunistów to akurat - żydowskie cwele, Legijny kibicu kawaleryjskiego klubu zrzeszonego w PZPN-ie i chwilę w Ludowym Wojsku Polskim po '45. To powinno mi mordę zamknąć, bo bardziej komunistycznego tworu poza moimi cwelami nie było. I komuna nie wylansowała Was, a widzew na mistrza w czasie stanu wojennego, a ja sama się tu polansuję, jak na ul.armii czerwonej Boniek, Smolarek, Żdmuda, Wraga, Tłokiński, Młynarczyk i wiele innych czerWonych, więc włożę mordę w kupę, jak każdy inny cwėl z Tuszyna, Wałcza, czy inszego Łowicza. Widać, że dụpa ciągle mnie boli, po 1-2 lub 2-3 murzynach? Wydupcam do getta i bez odbioru!
Oddech, babinko, pamiętaj o oddechu! Mam nadzieję, że twoje monitor i kławiatura - całe?
Chętnie bym się nad tobą poznęcał, ale niestety mam ostatnio bardzo mało czasu. Jeżeli ktoś jest ciekawy historii widzewiaków, to jakiś czas temu w temacie łódzkim toczyłem ciekawą dysputę na ten temat, więc zachęcam do kliknięcia w historię moich "postów".
Co do widzewU, to zabawne, jak bardzo czerwonoarmiści odżegnują się od nazywania ich "żydZewem", gdy jednocześnie za swoją największą, klubową legendę uważają "lutka" (z domu - rozenbauma), oficera komunistycznego gestapo, czyli radzieckiej informacji wojskowej. Wraży IPN nie pozwolił na nazwanie ich stadionu jego nazwiskami, ale sprytne czerwonoarmistki omineły to i uhonrowały przypuszczalnego zbrodniarza i tak, stawiając przed stadionem pominik "twórców wielkiego widzewa". Wszyscy wiemy, o co chodzi przede wszystkim, więc "babciu", zamnknij swój żydokomunistyczny ryj! :)
Znowu komunistki od nas gotują się, bo prawda historyczna w dzisiejszych czasach jest na wyciągnięcie ręki. Może się okazać, że przy wyborze klubu już nie będzie schematu wśród młodych, i gdy mój sebek i marcin pojechali na mecz komuchów z rts-u, to ja też bezrefleksyjnie pojadę. Każdy nowy, potencjalny kibic widzewU może błyskawicznie zapoznać sie z historią widzewskich komuchow i przemyśleć, czy warto stawiać stopę, tam gdzie nawet generałowie kbw wydawali rozkazy strzelania do Polaków, jak naszemu rosenbaumowi.
Przemyślałabyś sprawę, czy nie iść stąd wraz z ... twoją róWieśnicą w 'pis-du, bo ktoś może jeszcze pomyśleć, że wy z eRTeeS-u jesteście fanklubem ksP, a nie odwrotnie? ;) :) :D
K_89

Post autor: K_89 »

ImperatorMistrz pisze: 23.06.2026, 14:24 Komuchy gotują sie bo prawda historyczna w dzisiejszych czasach jest na wyciągnięcie ręki. Może sie okazać, ze przy wyborze klubu juz nie bedzie schematu wśród młodych, ze sebek i marci pojechali na mecz komuchów to ja tez jadę bezrefleksyjnie. Kazdy nowy potencjalny kibic moze błyskawicznie zapoznać sie z historią komuchow i przemyśleć czy warto stawiać stopę tam gdzie generałowie prl wydawali rozkazy strzelania do Polaków.
Jeżeli w swojej naiwności na serio wierzysz, że ktoś w swoich wyborach kieruje się tematyką, która tak naprawdę mało kogo interesuje, to muszę Cię uświadomić, że równie dobrze Sebek z Marcią mogą dojść do wniosku, iż nie warto stawiać stopy tam, gdzie fetowano urodziny Stalina, wyrażano zachwyt z powodu Rokossowskiego, jeżdżono po wsiach z propagandą czy podnoszono u swoich członków świadomość ideologiczną. Jeżeli ktoś twierdzi, że w latach 1948–1956 istniała jakaś „opozycja ideologiczna” w sporcie, to poziom jego wiedzy pozostawia bardzo wiele do życzenia. 🤣

Obrazek

Obrazek
Nurni F.

Post autor: Nurni F. »

Nie wierzę, serio. Komentowane jest tu wyjście z transparentem przez na oko dziesięć osób, w miejsce gdzie jest więcej kamer niż ludzi, w miejscu stricte turystycznym, czas trwania "akcji" (choć to duże słowo) zapewne parę chwil. I jeszcze jakieś pretensje do Legii, która "nic nie zrobiła".

Na Polonii serio musi być absolutny dramat, skoro takie coś urasta do rangi wydarzenia, i jest przyczynkiem do atakowania Legii, która dopuściła do tej "akcji", nie zebrała się, i nie rozgoniła towarzystwa.

Ale spoko- rozumie, że to ich najgrubsza "akcja" od dawien dawna, więc śmiało komentujcie, bo rzeczywiście jest co komentować.
Wartości to podstawa
bgh1930

Znowu rozwalacie temat tym historycznym goownem które nikogo nie interesuje
amaris

ImperatorMistrz pisze: 23.06.2026, 14:24 Komuchy gotują sie bo prawda historyczna w dzisiejszych czasach jest na wyciągnięcie ręki. Może sie okazać, ze przy wyborze klubu juz nie bedzie schematu wśród młodych, ze sebek i marci pojechali na mecz komuchów to ja tez jadę bezrefleksyjnie. Kazdy nowy potencjalny kibic moze błyskawicznie zapoznać sie z historią komuchow i przemyśleć czy warto stawiać stopę tam gdzie generałowie prl wydawali rozkazy strzelania do Polaków.
Jeżeli tak będzie to żaden nowy kibic nie pojawi się nigdy na stadionie im. oficera komunistycznego gestapo czyli Lutka Rozenbauma (niestety wredny IPN zablokował wam nadanie tej nazwy) na ul. Armii Czerwonej 80 w Łodzi. Na "szczęście" wykiwaliście IPN i postawiliście mu pomnik przed stadionem dla KMWTW ;)

Przyliżysz nam te oszałmiające sukcesy RTS od daty założenia w 1922 roku do lat 70-tych zanim Rozenbaum (i Wroński) zostali skierowani przez komune ze Startu Łódź do was? A później to już bajka lub cud w totalitarnym kraju, osiedlowy klubik którego nawet większość łodzian nie kojarzyła wcześniej, już nie mówiąc o reszcie kraju, został kaprysem komunistycznych kacyków dwukrotnym mistrzem stanu wojennego w piłkę. Co za ciekawa koincydencja :)

Legia jest taka cudowna
FanzWarszawy

Post autor: FanzWarszawy »

bgh1930 pisze: 23.06.2026, 11:55 No właśnie, dlaczego Polonia gdy była w kilka setek w Chorzowie to gdy wróciła nie wybrała się pod takie Źródełko chociażby? 😀
Po pierwsze, ekipa wróciła do Warszawy realnie koło 2-3 w nocy - zero powodu żeby wtedy tam iść. Chyba, że by się wcześniej ustawić.
Po drugie, co to za starcie gdzie jedna ekipa jest po wielu godzinach spędzonych w podróży a druga wypoczęta - raczej niezbyt równe. A lepiej się chyba sprawdzać we względnie równych warunkach.
Po trzecie, znaczna część osób która była na tym wyjeździe nie jest realnie częścią ultraski. Coraz więcej na K6 takich kibiców co nie są piknikami, ale ultrasami czy hoolsami też nie.

No i dlaczego to Legia się nie zasadziła na ekipę wracającą z Chorzowa?
yalla

FanzWarszawy pisze: 23.06.2026, 15:26
bgh1930 pisze: 23.06.2026, 11:55 No właśnie, dlaczego Polonia gdy była w kilka setek w Chorzowie to gdy wróciła nie wybrała się pod takie Źródełko chociażby? 😀
Po pierwsze, ekipa wróciła do Warszawy realnie koło 2-3 w nocy - zero powodu żeby wtedy tam iść. Chyba, że by się wcześniej ustawić.
Po drugie, co to za starcie gdzie jedna ekipa jest po wielu godzinach spędzonych w podróży a druga wypoczęta - raczej niezbyt równe. A lepiej się chyba sprawdzać we względnie równych warunkach.
Po trzecie, znaczna część osób która była na tym wyjeździe nie jest realnie częścią ultraski. Coraz więcej na K6 takich kibiców co nie są piknikami, ale ultrasami czy hoolsami też nie.

Przecież 3/4 zasadzek tak wygląda, że czeka się aż wróg się zmęczy wyjazdem, o czym Ty mówisz? :) Jak nie jeansy to zmęczenie. To może więcej kawy pijcie na wyjazdach.

Co do Chorzowa - przecież Wy jesteście obstawiani tak, że czasem Prezydent nie ma takiej eskorty. Pamiętasz kilka lat temu jak Legia masowo wykroiła i obiła KSP po domowym meczu z Tychami - ilość psów, wyłapywania, służb, tajniaków, wyroków za to, tego było multum. W dniach meczowych KSP na K6 to stadion i okolice wyglądają tak jakby miał być zamach terrorystyczny.
SilesiaStreets

Post autor: SilesiaStreets »

Stpne pisze: 21.06.2026, 10:49
SilesiaStreets pisze: 21.06.2026, 02:38 Parada równości w Warszawie a na kontrze z 10 osób. W innych miastach to samo, dramat.
Kiedy, gdzie i w ilu byłeś na jakiejś kontrze?
Hal9000 pisze: 21.06.2026, 10:22 Silni dla słabych, słabi dla silnych.
Czyli kogo?
Hal9000 pisze: 21.06.2026, 10:22 Ważne, że na wracające z meczów Polonii rodziny, dzieciaki, starsze osoby, czy powracające w pojedynkę osoby można z partyzanta, z za krzaków w przewadze 1:10 napaść i skroić z barw.
W walce z Polonią są najlepsi, przyznaję.
Możesz przyznawać co chcesz. Jak już ustaliliśmy pojęcia nie masz ani o historii, ani o wirtualnie własnej ekipie. Padło już tu, ale przypomnę, bo to dobry przykład na sytuację w Warszawie. Niedawno jeden z czarnych "załogantów" zahaczył człowieka o gadżet Legii. Reakcja była taka, że niedoszły napastnik s********* przez pewną odległość by ukryć się w sklepie z monitoringiem. Nie wiem, kto w czarnej logice był tu silny, a kto słaby. W każdym razie tak to wygląda w praktyce.
W Lublinie w Katowicach. Teraz już nawet nie ma żadnego info o kontrach totalna olewka. Lgbt robią sobie już co chcą, nie zdziw się jak jutro będą adoptować dzieci w Polsce
Hal9000

Post autor: Hal9000 »

yalla pisze: 23.06.2026, 11:25 To wejdź sobie np. dla porównania na profil UZL na instagramie i zobacz co znaczy prawdziwa działalność a co pozorowana. Tak jak pisałem, w Warszawie powstają obecnie nie dziesiątki, a setki graffiti Legii, a oni za sukces uważają zamazanie 2 prac na 1000, które i tak zaraz są odnawiane przez Legię.
legia jest taka cudowna ......
Scyzorek

Post autor: Scyzorek »

yalla pisze: 23.06.2026, 16:36
FanzWarszawy pisze: 23.06.2026, 15:26

Przecież 3/4 zasadzek tak wygląda, że czeka się aż wróg się zmęczy wyjazdem, o czym Ty mówisz? :) Jak nie jeansy to zmęczenie. To może więcej kawy pijcie na wyjazdach.

Co do Chorzowa - przecież Wy jesteście obstawiani tak, że czasem Prezydent nie ma takiej eskorty. Pamiętasz kilka lat temu jak Legia masowo wykroiła i obiła KSP po domowym meczu z Tychami - ilość psów, wyłapywania, służb, tajniaków, wyroków za to, tego było multum. W dniach meczowych KSP na K6 to stadion i okolice wyglądają tak jakby miał być zamach terrorystyczny.
Skoro jesteś tak dobrze zorientowany we wszystkich sprawach, to jakie jest twoje zdanie na temat przerzuta w waszej ekipie?
ODPOWIEDZ