Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

bez-napinki

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: bez-napinki »

Oberschlesien14 pisze: 06.05.2020, 19:28 Wejherowo to była przeprowadzona rodzina ze Śląska która pozbierała kilku mieszkańców i zrobili fc. Jeździli też na Gryf. Arka tam im trochę mieszała, ale dalej kilka osób nam tam kibicuje. Na meczu nie widziałem ich od lat, ale to raczej piknikowy skład. Historii z Gnieznem nie znam dokładnie , ale flaga też wisiała często.
W jednej z naszych meczowych gazet jest opis FC Wejherowo, jak znajdę to wrzucę.
Było też chyba coś o Bełchatowie jeśli dobrze pamiętam?
iparts.pl
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

Tak, jeszcze Debrzno oraz Gniezno z tych dalszych fan clubów. To wszystko to jednak pokłosie piłkarskich sukcesów GieKSy.
Kuzyn Burmistrza

Post autor: Kuzyn Burmistrza »

R.E. Bells pisze: 07.05.2020, 01:05 Mam znajomego który do tej pory śmieje się z tamtej gówniarskiej mody na GKS na Mydlicach i zrobił zwrot z ziomkami z osiedla zanim jeszcze powstało określenie przerzut.
Czyli znajomy z ziomkami jeździl pierw na GieKSe a pożniej zmienili sympatie na Zagłębie? Dobrze rozumiem?
bez-napinki

Kea Kulani pisze: 07.05.2020, 07:26 Ciekawa sprawa z tą Dąbrową. Od siebie dodam tylko, że w tym okresie o którym piszecie (sukcesy GKS, upadek Zagłębia) były również osoby stricte z Sosnowca które lubiły sobie pojechać na Bukową podopingować. Nie było ich wielu, ale byli.
Wyginęli śmiercią naturalną.
Przypomina mi się również takie zdjęcie sprzed kilku (kilkunastu?) lat, gdzie na jakimś meczu Ruchu stoją kolesie w niebieskich bluzach, a na plecach widnieje napis "Niebieski Sosnowiec". Nie wiem co to za wynalazki i czy faktycznie tworzyli jakąś grupę z Sosnowca jeżdżącą na Ruch, czy to raczej jakaś podpucha była.
Co prawda kojarzę stronę internetową "Niebieski Sosnowiec" :D, ale bluz czy koszulek to nigdy nie widziałem, a trochę lat już spędziłem na trybunach.
magic1948

Post autor: magic1948 »

ślusarz pisze: 06.05.2020, 18:52 Po WDŚ na Śląskim była taka lista Górnika, skąd ilu fanów się pojawiło na sektorze gości. Jeszcze Płock potrafiłem zrozumieć z tej listy, była zgoda i kilkanaście osób pojawiło się gościnnie. Jednak kilkunastu osób z Warszawy, Krakowa i mniejszych grupek z miast typu Bydgoszcz,Kalisz, Płońsk,Władysławowo, Olsztyn, Grudziądz już nie mogłem skumać ;)
Z Płońska sam znałem dwie, lub trzy osoby, które pojawiały się na meczach Górnika, jeszcze chyba w 1998. Byli w Płocku i Olsztynie. Co do innych, to hmm, czasem ktoś po prostu się gdzieś zamelduje z jakiegoś powodu, więc nie widzę tutaj sensacji.
bez-napinki

Tak, tylko że takie listy nie mają najmniejszego sensu, pojawiły się raz na meczu i tyle ich widziano. O ile kojarzę, to wg tej listy z Chorzowa było plus/minus 100 osób w sektorach Górnika. Nie wierzyłbym również stuprocentowo we wszystkie podane liczby, choć oczywiście niektóre robiły wrażenie, jak Ruda, Gliwice czy Knurowy i inne główne FC Górnika.
Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 »

Ale te 100 osób mieszkających w Chorzowie to serio nie jest jakiś tam mega wyczyn. Ludzie się przeprowadzają, a nie każdy ma na czole napisane, że jest kibicem innego klubu. Skoro ja znam około 5 jeżdzących na GKS ludzi z różnych części Chorzowa, to myślę, że Górnik na WDŚ mógł wykręcić tam 100 osób. Chorzów ma duży plus nad Zabrzem pod względem zamieszkania bo jest lepiej skomunikowany z Katowicami, a tam jednak mieszka/pracuje/poznaje chopów/baby najwięcej osób, a ceny mieszkań duuuużo niższe niż w Kato. Jak ktoś pracuje w Centrum Katowic, a mieszka np. na Bielszowicach i nie ma kibolskiego ryja to na jego miejscu też bym kupił mieszkanie za 4 tysiące za metr2 na Klimzowcu niż przystanek dalej na Tauzenie za 7 tysięcy. Ja tak to widzę, ale moge się mylić.
Z Katowic też sporo osób ucieka do Chorzowa z powodu cen mieszkań,a bardzo dobrej komunikacji do stolicy aglomeracji.
DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... »

bez-napinki pisze: 07.05.2020, 12:18 Tak, tylko że takie listy nie mają najmniejszego sensu (...)
viewtopic.php?f=1&t=35434&start=160
SturmgewehR 44

Post autor: SturmgewehR 44 »

bez-napinki pisze: 07.05.2020, 11:37
Kea Kulani pisze: 07.05.2020, 07:26 Ciekawa sprawa z tą Dąbrową. Od siebie dodam tylko, że w tym okresie o którym piszecie (sukcesy GKS, upadek Zagłębia) były również osoby stricte z Sosnowca które lubiły sobie pojechać na Bukową podopingować. Nie było ich wielu, ale byli.
Przypomina mi się również takie zdjęcie sprzed kilku (kilkunastu?) lat, gdzie na jakimś meczu Ruchu stoją kolesie w niebieskich bluzach, a na plecach widnieje napis "Niebieski Sosnowiec". Nie wiem co to za wynalazki i czy faktycznie tworzyli jakąś grupę z Sosnowca jeżdżącą na Ruch, czy to raczej jakaś podpucha była.
Co prawda kojarzę stronę internetową "Niebieski Sosnowiec" :D, ale bluz czy koszulek to nigdy nie widziałem, a trochę lat już spędziłem na trybunach.
na pewno na jakimś wyjezdzie byli goście w bluzach Sosnowiec
bez-napinki

SturmgewehR 44 pisze: 07.05.2020, 15:32
bez-napinki pisze: 07.05.2020, 11:37
na pewno na jakimś wyjezdzie byli goście w bluzach Sosnowiec
Kolega wyżej napisał Niebieski Sosnowiec, mimo wszystko jest to jakaś różnica, ale nie było mi dane ich spotkać. Kilkukrotnie widziałem gości w bluzach z Częstochowy, co też wywoływało niemałe zdziwienie.
manson666

Post autor: manson666 »

Goń się cwe(L)u.
mocart

Post autor: mocart »

Odnośnie flag na Bukowej( być może było już w temacie)... W latach 90-tych nie wisiała przypadkiem flaga Tarnów na Blaszoku? chodzi mi o czasy gry Gieksy w europejskich pucharach..
Kuzyn Burmistrza

tutaj macie całe mecze GieKSy w pucharach, zaczynając od 91r z Montherwell
https://youtu.be/2pa-dcBvgBk
pozniej Brugge (gdzie pojawiła sie też nieoczekiwanie Wisła)
https://youtu.be/epMaIfSnIow
Galatasaray 92r
https://youtu.be/BHrwlwULgS0

kilka perełek na płocie można spotkać (w tym na Galacie jedna z pierwszych fan z Dąbrowy)
factoryproject

Post autor: factoryproject »

Kuzyn Burmistrza, kozackie te mecze, a co do perełek to naprawdę jest ich sporo, dla mnie osobiście zadziwiające flagi to Nottingham, flaga Niemiec i GKS UBER ALLES. A ma ktoś może filmiki z lat 1998-2000 ?
Kuzyn Burmistrza

factoryproject pisze: 10.05.2020, 14:24 Kuzyn Burmistrza, kozackie te mecze, a co do perełek to naprawdę jest ich sporo, dla mnie osobiście zadziwiające flagi to Nottingham, flaga Niemiec i GKS UBER ALLES. A ma ktoś może filmiki z lat 1998-2000 ?

flagi Niemiec w tamtych czasach to nie było nic nadzwyczajnego, na yt musiałbyś poszukać bo są 2-3h kompilacje Studia Gol, gdzie były skróty z każdej kolejki z lat 95/96 i podobnych.
korsyka9

Post autor: korsyka9 »

Częstochowe potwierdzam też kiedyś widziałem na Ruchu kilka osób w bluzach. Ale jakos znikli, albo ja ich nie widzę
kokacola

Post autor: kokacola »

Może to i temat kibicowski, ale ze względu na rejon, typowo ...kopalniany.
Widać, że próbują was tam cisnąć, zamykać kopalnie.
Widać też, że nie macie dużego pojęcia co tak na prawdę się dzieje, a dzieją dziwne rzeczy. W kilku zdaniach powiem Wam jak nie dać się wyciulać .. Może część zdaje sobie sprawę, ale są też pewnie tacy, którzy myślą, że to prawdziwa epidemia.
Pod koniec kwietnia, do portu w Gdańsku wpływa rekordowy statek z 121 tysiącami ton węgla z Kolumbii... Czyli macie odpowiedź na to dlaczego nagle na Śląsku tyle zachorowań na koronowirusa ... https://www.slaskibiznes.pl/wiadomosci, ... -2990.html

To jest nic innego jak powolne wygaszanie kopalń. W krótkim czasie zostaniecie bez pracy i to nie są żarty, a realizowany plan rządu. W dodatku kwarantanna na służyć do waszej pacyfikacji i odciągnięcia od uczestniczenia w protestach.

Nie chodźcie w tych pojebanych maskach. Pod tą szmatą zbiera się para wodna,a w niej masa bakterii, patogenów.
Chirurg zmienia maski co 30 minut, wy w tym popierd... na okrągło.
Na jesień skończycie z grzybicą twarzy, liszajem na wardze, zapaleniem płuc i innym świństwem. To jest celowe. Później te zachorowania podciągną pod Covid i statystyki skoczą do stanu jak we Włoszech.
Jesteście tacy antysystemowi, antypolicyjni, a jak niewolnicy daliście założyć sobie kagańce ...

Jak się chronić ?
Idziecie przez miasto i zatrzymuje was milicja :
Wydrukujcie sobie ustawę, link poniżej. Jest to najnowsza nowelizacja z 2 maja br.
2. Obowiązku(zakrywania ust i nosa) określonego w ust. 1 nie stosuje się w przypadku:
...
3) osoby, która nie może zakrywać ust lub nosa z powodu stanu zdrowia, całościowych zaburzeń rozwoju, zaburzeń psychicznych, niepełnosprawności intelektualnej w stopniu umiarkowanym, znacznym albo głębokim, lub osoby ma-jącej trudności w samodzielnym zakryciu lub odkryciu ust lub nosa; okazanie orzeczenia lub zaświadczenia w tym zakresie nie jest wymagane;
http://dziennikustaw.gov.pl/DU/2020/792

Co zrobić jak nie chcą was wpuścić do sklepu ?
Staje ochroniarz w drzwiach i każe założyć maskę. Są tu pewnie tacy, którym to na rękę ;) ale jak ktoś nie chce dusić się pod szmatą ...
Wyciągacie kolejny druk, a na nim :
Opracowano na podstawie:
t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 821, 1238, z 2020 r. poz. 568.
Dz.U. 1971 Nr 12 poz. 114
USTAWA
z dnia 20 maja 1971 r.
Kodeks wykroczeń

Art. 135. Kto, zajmując się sprzedażą towarów w przedsiębiorstwie handlu detalicznego lub w przedsiębiorstwie gastronomicznym, ukrywa przed nabywcą towar przeznaczony do sprzedaży lub umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia sprzedaży takiego towaru, podlega karze grzywny.
Choć raz możecie zadzwonić na 112 i podyebac ochroniarza ;)

Sklepy takie jak Auchan, Obi, Biedronka itp. po kilku protestach ze strony ludzi, nie praktykuja już tych poyebanych metod w przypadku kogoś kto w masce chodzić nie może.

Może część z was jest podjarana zakryciem twarzy w biały dzień, w sklepie, banku, na ulicy, ale to nie ma sensu i ... skończycie z liszajem na wardze.
Azow

Post autor: Azow »

kokacola pisze: 11.05.2020, 16:57 Może to i temat kibicowski, ale ze względu na rejon, typowo ...kopalniany.
Widać, że próbują was tam cisnąć, zamykać kopalnie.
Widać też, że nie macie dużego pojęcia co tak na prawdę się dzieje, a dzieją dziwne rzeczy. W kilku zdaniach powiem Wam jak nie dać się wyciulać .. Może część zdaje sobie sprawę, ale są też pewnie tacy, którzy myślą, że to prawdziwa epidemia.
Pod koniec kwietnia, do portu w Gdańsku wpływa rekordowy statek z 121 tysiącami ton węgla z Kolumbii... Czyli macie odpowiedź na to dlaczego nagle na Śląsku tyle zachorowań na koronowirusa ... https://www.slaskibiznes.pl/wiadomosci, ... -2990.html

To jest nic innego jak powolne wygaszanie kopalń. W krótkim czasie zostaniecie bez pracy i to nie są żarty, a realizowany plan rządu. W dodatku kwarantanna na służyć do waszej pacyfikacji i odciągnięcia od uczestniczenia w protestach.

Nie chodźcie w tych pojebanych maskach. Pod tą szmatą zbiera się para wodna,a w niej masa bakterii, patogenów.
Chirurg zmienia maski co 30 minut, wy w tym popierd... na okrągło.
Na jesień skończycie z grzybicą twarzy, liszajem na wardze, zapaleniem płuc i innym świństwem. To jest celowe. Później te zachorowania podciągną pod Covid i statystyki skoczą do stanu jak we Włoszech.
Jesteście tacy antysystemowi, antypolicyjni, a jak niewolnicy daliście założyć sobie kagańce ...

Jak się chronić ?
Idziecie przez miasto i zatrzymuje was milicja :
Wydrukujcie sobie ustawę, link poniżej. Jest to najnowsza nowelizacja z 2 maja br.
2. Obowiązku(zakrywania ust i nosa) określonego w ust. 1 nie stosuje się w przypadku:
...
3) osoby, która nie może zakrywać ust lub nosa z powodu stanu zdrowia, całościowych zaburzeń rozwoju, zaburzeń psychicznych, niepełnosprawności intelektualnej w stopniu umiarkowanym, znacznym albo głębokim, lub osoby ma-jącej trudności w samodzielnym zakryciu lub odkryciu ust lub nosa; okazanie orzeczenia lub zaświadczenia w tym zakresie nie jest wymagane;
http://dziennikustaw.gov.pl/DU/2020/792

Co zrobić jak nie chcą was wpuścić do sklepu ?
Staje ochroniarz w drzwiach i każe założyć maskę. Są tu pewnie tacy, którym to na rękę ;) ale jak ktoś nie chce dusić się pod szmatą ...
Wyciągacie kolejny druk, a na nim :
Opracowano na podstawie:
t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 821, 1238, z 2020 r. poz. 568.
Dz.U. 1971 Nr 12 poz. 114
USTAWA
z dnia 20 maja 1971 r.
Kodeks wykroczeń

Art. 135. Kto, zajmując się sprzedażą towarów w przedsiębiorstwie handlu detalicznego lub w przedsiębiorstwie gastronomicznym, ukrywa przed nabywcą towar przeznaczony do sprzedaży lub umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia sprzedaży takiego towaru, podlega karze grzywny.

Sklepy takie jak Auchan, Obi, Biedronka itp. po kilku protestach ze strony ludzi, nie praktykuja już tych poyebanych metod w przypadku kogoś kto w masce chodzić nie może.

Może część z was jest podjarana zakryciem twarzy w biały dzień, w sklepie, banku, na ulicy, ale to nie ma sensu i ... skończycie z liszajem na wardze.
Niezly z Ciebie foliarz ,wole skończyć z liszajem niż z koronką.
ban82

Post autor: ban82 »

kokacola pisze: 11.05.2020, 16:57

Super rada. W zasadzie na czasie bo teraz każdy każdego podpierdala.
LordNelson

Post autor: LordNelson »

Foliowe czapki znowu w akcji
Mattyso

Post autor: Mattyso »

Za to walka kokacoli z ochroną to telefon na 112, to takie chorzowskie.
DoZo(L)e...

Mattyso pisze: 12.05.2020, 06:31 Za to walka kokacoli z ochroną to telefon na 112, to takie chorzowskie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51350a646687.png

Czy któraś z "niebieskich konfiruR" może potwierdzić, że biznesmen "kokacola" jednak dotarł na tandemie ze swoją żyćOWĄ partnerką na stołeczny wiec wyborczy teŁAJNO, do czego namawiał w w-wskim temacie?
DoZo(L)e...

Przecież wasz widzewski ko7ega, "jarekmarek", załozył odrębny temat, więc po co "kwaterujecie" mnie w ZD/na GŚ?
infamis

Post autor: infamis »

Ludzie więcej empatii i zrozumienia dla dozo . Żona mu się „szarpnęła” z „sąsiadem w czarnej koszuli” . Syn wykupił karnet na Widzew . Zredukowali mu pociągi z Sochaczewa do stolicy . Pies na niego warczy . A on pragnie tylko akceptacji i zrozumienia ...
Dozo tak po ludzku ... W**********
Wacek0099

Post autor: Wacek0099 »

Jak wygląda obecnie sytuacja na Panewnikach?
Przejeżdżając widoczne są tylko graffy GieKSy, a podobno był/jest to niebieski teren.
patriota85

Post autor: patriota85 »

mocart pisze: 09.05.2020, 18:18 Odnośnie flag na Bukowej( być może było już w temacie)... W latach 90-tych nie wisiała przypadkiem flaga Tarnów na Blaszoku? chodzi mi o czasy gry Gieksy w europejskich pucharach..
Odkąd pamiętam, mam informację, że taka flaga wisiała.Natomiast ja osobiście nigdy jej nie widziałem.Dobrze by było jak by ktoś z GieKSy wrzucił foto, albo coś napisał więcej na ten temat.

Około 15 lat temu gadałem z typem z GKS-u Katowice, na powyższy temat.Z tego co pamiętam, to z Tarnowa jeździło 2 typów.Jeden z nich miał rodzinę w Katowicach i tak to się zaczęło.Nie był to jakiś długi epizod.

Co ciekawe, na początku lat 90-ych z Tarnowa jeździł 1 gość na Widzew Łódź i również miał malutką flagę "Tarnów".Tą flagę skroił GKS Katowice.Flagę "Tarnów" w barwach Widzewa widziałem na oczy;).
kat.

Post autor: kat. »

Z tego co się "gadało" wtedy był to jeden typ, który miał jakieś związki ze Śląskiem, może jakiegoś kolegę zabrał, nic więcej. Ale flaga wisiała kilka razy, fakt.

Co do Widzewa, to w trudnych czasach na Unii, były (wśród starej gwardii) jednostki prowidzewskie odcinające się od ogólnego kierunku pro-Wisła.
patriota85

patriota85 pisze: 13.05.2020, 16:51
Odkąd pamiętam, mam informację, że taka flaga wisiała.Natomiast ja osobiście nigdy jej nie widziałem.Dobrze by było jak by ktoś z GieKSy wrzucił foto, albo coś napisał więcej na ten temat.

Około 15 lat temu gadałem z typem z GKS-u Katowice, na powyższy temat.Z tego co pamiętam, to z Tarnowa jeździło 2 typów.Jeden z nich miał rodzinę w Katowicach i tak to się zaczęło.Nie był to jakiś długi epizod.

Co ciekawe, na początku lat 90-ych z Tarnowa jeździł 1 gość na Widzew Łódź i również miał malutką flagę "Tarnów".Tą flagę skroił GKS Katowice.Flagę "Tarnów" w barwach Widzewa widziałem na oczy;).
Znalazłem dziś zdjęcie flagi "Tarnów" w barwach GKS-u Katowice (była to moja 3, albo 4 próba na przestrzeni kilkunastu lat).Ale jak ktoś ma jakieś foto, albo info (bardziej szczegółowe niż to moje powyżej), to prośba o wrzucenie w temacie, albo na priv.

Druga sprawa, również do GieKSiarzy.
Przypomniałem sobie o fotce skrojonej flagi "Tarnów" w barwach Widzewa.Na zdjęciu był chyba 1 typ, zdobyta flaga i kilka/kilkanaście skrojonych szali.Może ktoś posiada.Ewentualnie info o zdobyciu tej flagi.
Blade1964

Post autor: Blade1964 »

Co do flagi GieKSy z Tarnowa to posiadamy tylko screeny
http://gzg64.pl/wp-content/uploads/1993 ... ona-22.jpg
http://gzg64.pl/wp-content/uploads/1993 ... ona-23.jpg

Jest to z meczu UEFA: GKS Katowice 1-1 Benfica Lizbona
http://gzg64.pl/pe-gks-katowice-1-1-benfica-lizbona/

Co do flagi zdobytej na naszą korzyść to dowiedziałem się tylko że zdobyło ją dwóch GieKSiarzy (jeden z Giszowca, drugi z Tysiąclecia) i padła łupem gdy owy gość wracając z meczu miał przesiadkę w Katowicach i stracił plecak oraz szal przy dworcowych kasach. Niestety nie pamiętają daty i meczu z którego wracał Widzewiak z Tarnowa.
hamer22

Post autor: hamer22 »

Koronowirus w soku z papaiji i u kozy to nic nowego, w Chinach u psa "wykryli" juz dawno a w USA u tygrysa. Ale to jest wszystko nic, pies w chinach, tygrys w USA i przepiórka w Tanzani to jest c*** z tym co sie u nas dzieje.
Koledze przyszedł sms, że jego test na koronowirusa wyszedł pozytywnie itp, kolega pracuje na kopalni i tak to działa podobo. On jednak w to nie wierzył i zadzwonił tam gdzies i mówi, że nie jest zarazony, oni na to że wiedzą że to trudne, ale niestety jest, on im mówi, ze to niemozliwe, a oni że jest chory i c***! Na co kolaga im odpowiedział i skonczyl dyskusje... ja mam dopiero jutro mieć wymaz pobierany, to jak mogliscie cos juz wykryć?!
To odpowiedz dlaczego górnicy jadą do Warszawy
Tosiek

Post autor: Tosiek »

Jak maja sprawdzic obecnosc korona wirusa w organizmie skoro te testy to lipa o czym pisal sam producent.Jakim cudem sprawdzic czy akurat ktos ma w organizmie tego konkretnego wirusa??

Masakra ile tepych ciuli przesiaduje na forum kibicowskim.Ale teraz przynajmniej wiadomo kto zmanipulowany a kto potrafi samodzielnie pomyslec.
oberschlesien321

Post autor: oberschlesien321 »

Tosiek pisze: 15.05.2020, 12:16 Jak maja sprawdzic obecnosc korona wirusa w organizmie skoro te testy to lipa o czym pisal sam producent.Jakim cudem sprawdzic czy akurat ktos ma w organizmie tego konkretnego wirusa??

Masakra ile tepych ciuli przesiaduje na forum kibicowskim.Ale teraz przynajmniej wiadomo kto zmanipulowany a kto potrafi samodzielnie pomyslec.
Dokładnie, wpiszcie w google "prezydent Tanzanii koronawirus" Gość zrobił w c**** całe te "WHO" wysłał im próbki : kóz, owiec, ptaków, papaji, owocu durian czy oleju silnikowego, nazwał to z imienia i nazwiska (+wiek) i wszystkie oprócz oleju silnikowego wyszły pozytywne lub niejednoznaczne :D

Wyłącz TV- WŁĄCZ MYŚLENIE!
patriota85

Blade1964 pisze: 14.05.2020, 12:48 Co do flagi GieKSy z Tarnowa to posiadamy tylko screeny

Co do flagi zdobytej na naszą korzyść to dowiedziałem się tylko że zdobyło ją dwóch GieKSiarzy (jeden z Giszowca, drugi z Tysiąclecia) i padła łupem gdy owy gość wracając z meczu miał przesiadkę w Katowicach i stracił plecak oraz szal przy dworcowych kasach. Niestety nie pamiętają daty i meczu z którego wracał Widzewiak z Tarnowa.
Dzięki wielkie za odpowiedź.

Co do zdjęć, to akurat "dokopałem się" do tych samych.Plus wiem, że jeszcze flaga wisiała na meczu z Girondins Bordeaux.Widoczna chyba na tym zdjęciu http://gzg64.pl/wp-content/uploads/1994 ... eaux-5.jpg , z tą różnica, że napis wygląda na biały, a wcześniej był żółty.
mocart

Post autor: mocart »

patriota85 pisze: 15.05.2020, 14:46
Blade1964 pisze: 14.05.2020, 12:48 Co do flagi GieKSy z Tarnowa to posiadamy tylko screeny

Dzięki wielkie za odpowiedź.

Co do zdjęć, to akurat "dokopałem się" do tych samych.Plus wiem, że jeszcze flaga wisiała na meczu z Girondins Bordeaux.Widoczna chyba na tym zdjęciu http://gzg64.pl/wp-content/uploads/1994 ... eaux-5.jpg , z tą różnica, że napis wygląda na biały, a wcześniej był żółty.
Dzięki !! Pozdrawiam
Mertens

Post autor: Mertens »

Jeśli nie jest to tajemnicą, to o co chodzi z tą zdobytą flagą "narodową" żaboli z Łabęd przez Piasta? W jakich okolicznościach zdobytą? (Pomijając, że "w wyjątkowych" ) ;)
Pique

Post autor: Pique »

Brawo Piast :)
Biały,

Post autor: Biały, »

Flaga i inne fanty zdobyte już jakiś czas temu, skoro ani Piast ani Górnik do tej pory nic nie piszą to tak ma widocznie być.
Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 »

Z ciekawostek: około 300 kibiców GieKSy i Banika stanęło na przeciwko siebie po dwóch stronach rzeki (granica) w Cieszynie. Krótkie spotkanie z piro, śpiewem i wzajemnych pozdrówkach oraz transem "przyjaźń nie zna granic ani liter prawa". Nikt granicy nie przekroczył więc kwarantanny na szczęście brak ;) . Myślę, że fajna odskocznia w czasie braku rozgrywek u nas i naszych sąsiadów.
Mertens

Post autor: Mertens »

Fajna akcja patrząc na to co się aktualnie dzieje. Kibicowski głód rośnie. Jakiś rodzaj wzmocnienia relacji to jest. Jak najbardziej spoko "akcja"
ODPOWIEDZ