Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Jeśli nie jest to tajemnicą, to o co chodzi z tą zdobytą flagą "narodową" żaboli z Łabęd przez Piasta? W jakich okolicznościach zdobytą? (Pomijając, że "w wyjątkowych" ) ;)
Nie wchodzę w słowne przepychanki z forumowymi napinatorami
Subiektywne zdanie kibica Ruchu
Brawo Piast :)
Flaga i inne fanty zdobyte już jakiś czas temu, skoro ani Piast ani Górnik do tej pory nic nie piszą to tak ma widocznie być.
-
Oberschlesien14
Z ciekawostek: około 300 kibiców GieKSy i Banika stanęło na przeciwko siebie po dwóch stronach rzeki (granica) w Cieszynie. Krótkie spotkanie z piro, śpiewem i wzajemnych pozdrówkach oraz transem "przyjaźń nie zna granic ani liter prawa". Nikt granicy nie przekroczył więc kwarantanny na szczęście brak ;) . Myślę, że fajna odskocznia w czasie braku rozgrywek u nas i naszych sąsiadów.
Fajna akcja patrząc na to co się aktualnie dzieje. Kibicowski głód rośnie. Jakiś rodzaj wzmocnienia relacji to jest. Jak najbardziej spoko "akcja"
-
Emigrujacy
Spotkanie W Pszczynie...Banda Na Bande...Zwyciestwo Ruchu nad Zabolami...Pozdro
cała żyleta ciągnie policji fleta
-
19__kattowitz__20
Niebieski Powiat Pszczyński:
"Dziś dochodzi do starcia ze szczewami w Pszczynie banda na bandę. Nasze zdecydowane zwycięstwo, kto nie uciekł dostał wpier*ol i stracił fanty"
"Dziś dochodzi do starcia ze szczewami w Pszczynie banda na bandę. Nasze zdecydowane zwycięstwo, kto nie uciekł dostał wpier*ol i stracił fanty"
Jprd Ty tak na poważnie?
Wydaje mi się że Siemce _R za dużo dziś browarów wyje.. ał.. Wyśpij sie synek
Ruch z Niebieskiego Południa wczoraj zalicza walkę banda na bandę z Odrą Wodzisław na ubitej ziemi, po 1,5 minuty walki górą Ruch. Niebiescy aktywnie ostatnio
-
19__kattowitz__20
Tobie odpisza:) niy wiym co on biere ale niych biere połowa.Piszesz o jakimś malowaniu to ci powiym że jak jo malowoł sciany to farba olejna bo spreyów jeszcze nie było(i to na wrogich dzielnicach K-c) a z Ulem sie czesto widza (ty go moze znosz ino z tego forum) a z Wodnym pisza na fb bo jest w juesej a wiecej juz mi sie nie chce pisać aa może specjalnie do niego :bez-napinki pisze: 18.05.2020, 23:56 Myślę, że 19__kattowitz__20 bije Cie na łeb na szyję z wyjazdami i rocznikiem, mam nadzieję również, że ci nic nie odpisze, bo przypał ino tu robisz, po raz kolejny zresztą.
7 godz. ·
Dziś korzystamy z zaproszenia Odry Wodzisław do sprawdzenia formy po kwarantannie na ubitej glebie. Po półtorej minuty walki banda na bandę zdecydowane zwycięstwo Niebieskiego Południa. Wszystko odbyło się na sportowych zasadach. Dzięki za walkę.
NA ŚLĄSKU TYLKO RUCH!
czyli ten nie istniejący Ruch, w ciągu ostatniego miesiąca 3 razy jest w stanie wystawić skład nie na liczby,a na walkę banda na bandę i każdy ten skład z innego FC (Ruda, Pszczyna, Południe) i każdą tę walkę wygrać? Coś się tutaj niektórym co raz bardziej legenda nie będzie trzymać kupy, wiedziałem, że Ruch wróci szybko do czołówki polskich ekip po zawinięciu kilkudziesięciu typa, ale nie sądziłem, że będzie się to działo tak szybko.
-
Kuzyn Burmistrza
ale jaka legenda ma sie kupy nie trzymać?Magik1906 pisze: 19.05.2020, 09:25 czyli ten nie istniejący Ruch, w ciągu ostatniego miesiąca 3 razy jest w stanie wystawić skład nie na liczby,a na walkę banda na bandę i każdy ten skład z innego FC (Ruda, Pszczyna, Południe) i każdą tę walkę wygrać? Coś się tutaj niektórym co raz bardziej legenda nie będzie trzymać kupy, wiedziałem, że Ruch wróci szybko do czołówki polskich ekip po zawinięciu kilkudziesięciu typa, ale nie sądziłem, że będzie się to działo tak szybko.
-
Slenderman
19_Kattowitz_20 tak, wiem, że Dołek już nie istnieje :( PozdRo.
Że nieco odbije od tematu,wspominało tu kilku z was o niejakim" dołku" Słyszałem jakieś 8 lat temu od typa z roboty,że były przypadki że któś do tej knajpy wszedł i" już z niej nie wyszedł.." To taka miejska legenda czy faktycznie coś w tym było? ta knajpa była kawałek za skrzyżowaniem Jankego z Armii Krajowej,dobrze pamiętam ?
-
19__kattowitz__20
Dobrze pamiętosz za skrzyżowaniem na dół w kierunku podlesia,kostuchny,naprzeciwko przystanku.A legendy jakto legendy :)
Zaś 5 osób zawinietych dzisiaj ehhh
-
19__kattowitz__20
2 spluwy na stole, w jakim kierunku ten Nasz ruch kibicowski poszedł, o ile to jeszcze ma coś z tym wspólnego..
..Na szczytach kominy dym spowijo ta ziymia
brudne familoki miejsce mego pochodzynia ..
brudne familoki miejsce mego pochodzynia ..
To, że miał 2 spluwy na stole nie znaczy, że miały być użyte w ruchu kibicowskim przecieżwacus.. pisze: 20.05.2020, 17:122 spluwy na stole, w jakim kierunku ten Nasz ruch kibicowski poszedł, o ile to jeszcze ma coś z tym wspólnego..
z tego co opsiujesz będzie to obecny 'dziekanat'19__kattowitz__20 pisze: 20.05.2020, 16:02 Dobrze pamiętosz za skrzyżowaniem na dół w kierunku podlesia,kostuchny,naprzeciwko przystanku.A legendy jakto legendy :)
https://i.imgur.com/QQOUL8K.jpg
-
19__kattowitz__20
Tego już też tam niema....chyba jest jakiś sklep :(Nawigator pisze: 20.05.2020, 19:53z tego co opsiujesz będzie to obecny 'dziekanat'19__kattowitz__20 pisze: 20.05.2020, 16:02 Dobrze pamiętosz za skrzyżowaniem na dół w kierunku podlesia,kostuchny,naprzeciwko przystanku.A legendy jakto legendy :)
https://i.imgur.com/QQOUL8K.jpg
Do filmu wszystko dobre, byle by groźniej wyglądało.wacus.. pisze: 20.05.2020, 17:122 spluwy na stole, w jakim kierunku ten Nasz ruch kibicowski poszedł, o ile to jeszcze ma coś z tym wspólnego..
Pewnie wykończył go salon meblowy obok.
Wygląda na to, że zadaszenie wyjścia na ogródek przetrwało z Dołka...

-
Slenderman
Od czasu do czasu, bywam w okolicach tego legendarnego miejsca Dołek. Ula widziałem ostatnio na początku lat 2000 i tak samo Woda, który przyjechał na mecz. Chyba Woda był. Brat Wody, częściej widywany w okolicach. Jeszcze Sajmon też przyjechał od czasu do czasu, na ważny mecz.
-
19__kattowitz__20
Woda wyjechoł do USA coś koło 1998r.,Ulu stacjonuje w PiotrowicachSlenderman pisze: 21.05.2020, 09:55 Od czasu do czasu, bywam w okolicach tego legendarnego miejsca Dołek. Ula widziałem ostatnio na początku lat 2000 i tak samo Woda, który przyjechał na mecz. Chyba Woda był. Brat Wody, częściej widywany w okolicach. Jeszcze Sajmon też przyjechał od czasu do czasu, na ważny mecz.
pozdRowienia od CSKA (ach ten akcent :) )
https://www.youtube.com/watch?v=1sHQvqnzUwo
Wczoraj zobaczyłem film Niebieskie Chachary i muszę przyznać, że jeden z lepszych, kibicowskich filmów jakie widziałem.
Znienawidzeni i Dumni
Ruch Radzionków
Ruch Radzionków
Wydaje mi się, że przez tyle lat jeżdżenia reżyser miał o wiele więcej lepszych materiałów, które mógł wykorzystać w filmie. Z tej racji, że to jest dokumentalny film i wypowiedzi są szczere na pewno jest to warty obejrzenia. Z osób, które się wypowiadały w tym dokumencie miałem okazję kiedyś poznać Frontala i jego młodszego brata. Akurat historia starego Frontala kończy się smutno. Po wyjściu z kryminału zostaje odsunięty od ekipy. Ja tamtej sprawy nie znam i nie będę się wypowiadał ale z tego co wiem dalej dużo osób na Ruchu darzy go szacunkiem.Jednak te ostatnie sceny z nim są smutne. Przykrywa swoje tatuaże związane z Ruchem innymi wzorami i mówi, że się wypalił. Ile jest w tym prawdy? Tylko on sam wie.Łagodny pisze: 22.05.2020, 22:13 Wczoraj zobaczyłem film Niebieskie Chachary i muszę przyznać, że jeden z lepszych, kibicowskich filmów jakie widziałem.
Mam jeszcze pytanie do kogoś z Ruchu. W tym dokumencie pojawiają się jeszcze sceny m. in w autokarze podczas wyjazdu gdzie siedzą zakazowicze i tam jest jeden koleś który ma ksywę Ruby. Jakiś czas temu wszędzie było ciśnienie po osobie o tej samej ksywce, czy chodzi o tego samego "Rubego"?
Chodzi o inną osobę.ślusarz pisze: 23.05.2020, 09:34Mam jeszcze pytanie do kogoś z Ruchu. W tym dokumencie pojawiają się jeszcze sceny m. in w autokarze podczas wyjazdu gdzie siedzą zakazowicze i tam jest jeden koleś który ma ksywę Ruby. Jakiś czas temu wszędzie było ciśnienie po osobie o tej samej ksywce, czy chodzi o tego samego "Rubego"?
Śląscy Ekstremiści
Czyli znowu wróciło że zabarykadowanie się to porażka?Ultras1312 pisze: 18.05.2020, 08:55 i atakuje ich w domku który mieli wynajęty. Ci widząc atak barykaduja się szafa w pokoju i nie chcą podjąć rękawic.
Bo po "Mikołowie" twierdziliście że zabarykadowanie się to odparcie ataku a więc remis.
Czyli trzeba zapamiętać: zabarykadowanie się w zime to remis a zabarykadowanie się w lato to porażka.
Logika znowu okazała się kurwą :D
-
Na_lajcie
A Ty myslisz, ze ktos tam w Szwecji czy kajs indziej wie kto to jest Surma czy Balus? Jezeli udali sie w miejsca kaj sa nowi, anonimowi i nikt ich nie zna, to beda sobie spokojnie zyli.
Najszybciej chyba będzie ze strony chomikuj.pl - tam wystarczy wysłać sms o doładowanie konta w GB i można ściągnąć w dobrej jakości ten film https://chomikuj.pl/korowiro/Galeria/Ni ... e+Chachary23 cm w zwisie pisze: 23.05.2020, 13:51 Gdzie mogę w sieci obejrzeć "Niebieskie Chachary" tak, żaby nie zakładać specjalnie płatnych kont w netflixie czy na innych platformach ???
Z góry dzięki !
Znienawidzeni i Dumni
Ruch Radzionków
Ruch Radzionków
Poczytaj jeszcze raz co on napisał, że są to osoby wpływowe i mają kontakty uważasz, że jakikolwiek kontakt im pomoże?Na_lajcie pisze: 24.05.2020, 11:27 A Ty myslisz, ze ktos tam w Szwecji czy kajs indziej wie kto to jest Surma czy Balus? Jezeli udali sie w miejsca kaj sa nowi, anonimowi i nikt ich nie zna, to beda sobie spokojnie zyli.
Ja bym raczej zapytał, czy naprawdę sądzicie, że w takiej Szwecji obowiązuje to samo podejście do konfidentów co w Polsce...
-
pangrzegorz1975
vod.pl ,bodaj 9 zl kosztuje
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
Dziś wieczorem ciekawy livestream https://www.facebook.com/watch/PanBiedka/
-
szwadron97
Mógłby ktoś opisać Żory GieKSa Ruch Górnik jeszcze GKS Jastrzębie Odra Wodzisław
Z tego co ja się orientuję to ilościowo Ruch, sportowo Ruch = GieKSa, reszta to raczej bez fajerwerów.szwadron97 pisze: 30.05.2020, 07:23 Mógłby ktoś opisać Żory GieKSa Ruch Górnik jeszcze GKS Jastrzębie Odra Wodzisław
-
holendrowie i beldzy
Dodajmy do tego, że mowa o mieście z sześćdziesięcioma tysiącami mieszkańców.
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
vvv pisze: 31.05.2020, 12:25Moglbys rozwinac swoja mysl ?holendrowie i beldzy pisze: 30.05.2020, 23:36 Dodajmy do tego, że mowa o mieście z sześćdziesięcioma tysiącami mieszkańców.