Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

does.not.matter
Kontakt:

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: does.not.matter »

Ok, taka odpowiedź wcale mnie nie zaskoczyła.
iparts.pl
obiektyw100

Post autor: obiektyw100 »

Widać nagły wysyp internetowych fanboyów Wisły, tzn,że prawda ich zabolała. To na Cracovie zawsze waliły tłumy kibiców niezależnie od tego w której lidze grała, mało tego to na Wisłe(a nie na Pasy) sporo osób sie przerzuciło gdy ta zaczęła hurtem zdobywać mistrzostwa Polski i grać w el. LM.
DFLG

Post autor: DFLG »

W prawdzie temat miał dotyczyć Zgód/Kos/Układów, ale jak już pojawia się kwestia Kwidzyna, to pozwolę sobie wtrącić kilka zdań.

Z całym szacunkiem, ale w Kwidzynie walkę na zabawki to chyba kto inny zaczął niż czerwoni. Z tego co pamiętam, to po pewnej sytuacji było oświadczenie Widzewa, iż w mieście dostosują się do zasad, jakie obrali rywale, więc nie wiem czemu wspominasz, że odwagi w drugiej sytuacji musiały dodawać im zabawki. To Wasz FC pokazał wcześniej kilka razy, że odwagi nie ma i musi sięgać po przedłużacze (kiedy, to pisał nie będę, jak jesteś naprawdę zorientowany w sytuacji w Kwidzynie, to powinieneś wiedzieć).

W Kwidzynie bywam regularnie. Tak, jak często uśmiecham się czytając o kolejnych wielkich FC Widzewa, tak jednak w tym przypadku liczbowo przewagę ma Legia, jednak jakościowo sytuacja wygląda zupełnie inaczej.
klasa sama w sobie

Post autor: klasa sama w sobie »

ŁTH pisze:Opisze ktoś sytuacje w Żorach?
Ruch, GKS, KSG i bodaj jedno osiedle domków za Odrą W. Nie wiem czy nie ma też jakichś jednostek za GKS Jastrzębie
DFLG pisze:W prawdzie temat miał dotyczyć Zgód/Kos/Układów, ale jak już pojawia się kwestia Kwidzyna, to pozwolę sobie wtrącić kilka zdań.

Z całym szacunkiem, ale w Kwidzynie walkę na zabawki to chyba kto inny zaczął niż czerwoni. Z tego co pamiętam, to po pewnej sytuacji było oświadczenie Widzewa, iż w mieście dostosują się do zasad, jakie obrali rywale, więc nie wiem czemu wspominasz, że odwagi w drugiej sytuacji musiały dodawać im zabawki. To Wasz FC pokazał wcześniej kilka razy, że odwagi nie ma i musi sięgać po przedłużacze (kiedy, to pisał nie będę, jak jesteś naprawdę zorientowany w sytuacji w Kwidzynie, to powinieneś wiedzieć).

W Kwidzynie bywam regularnie. Tak, jak często uśmiecham się czytając o kolejnych wielkich FC Widzewa, tak jednak w tym przypadku liczbowo przewagę ma Legia, jednak jakościowo sytuacja wygląda zupełnie inaczej.
Ja znowu słyszałem, że kwidzyńscy Widzewiacy (nie wszyscy) należą do tzw Gwardii Aniołów. Jest to grupa wzorująca się na organizacji założonej w USA w latach '70. W takiej grupie wysportowani mężczyźni trenują sztuki walki i patrolują ulice pomagając policji. Dziwnym trafem ostatnimi czasy zatrzymano wielokrotnie w Kwidzynie młodych łebków robiących wrzuty Legii na murach. Analogicznie widzewskich graficiarzy nie namierzono. Nie wiem ile w tym prawdy. Ktoś z tamtych stron musiałby się do tego ustosunkować
ONLYSTILON

Post autor: ONLYSTILON »

Jak jest na linii Zawisza Bydgoszcz - Odra Opole ?
against modern

Post autor: against modern »

obiektyw100 pisze:Widać nagły wysyp internetowych fanboyów Wisły, tzn,że prawda ich zabolała. To na Cracovie zawsze waliły tłumy kibiców niezależnie od tego w której lidze grała, mało tego to na Wisłe(a nie na Pasy) sporo osób sie przerzuciło gdy ta zaczęła hurtem zdobywać mistrzostwa Polski i grać w el. LM.

tak, np te 300, 400 lub 500 osób na 3 lidze :]

tak wiem na Koronie było was 10 tys
Nowa Huta 1906

Post autor: Nowa Huta 1906 »

against modern pisze:
obiektyw100 pisze:Widać nagły wysyp internetowych fanboyów Wisły, tzn,że prawda ich zabolała. To na Cracovie zawsze waliły tłumy kibiców niezależnie od tego w której lidze grała, mało tego to na Wisłe(a nie na Pasy) sporo osób sie przerzuciło gdy ta zaczęła hurtem zdobywać mistrzostwa Polski i grać w el. LM.

tak, np te 300, 400 lub 500 osób na 3 lidze :]

tak wiem na Koronie było was 10 tys

A na 2 lidze po 1500, gdy na grającą w równoległej lidze Wisłę chodziło minimum 6000, a na mecze hitowe jak min. z Jeziorakiem,Amicą, był nadkomplet (grubo powyżej 11000)gdzie trzeba było się mocno nakombinować by na drugą połowę choćby móc wejść.

tak wiem 10 lat poźniej na Szczakowiance było 10 tys ;)
no to nieźle

Post autor: no to nieźle »

Propagando trwaj :D http://www.wikipasy.pl/1995/96_II_liga_grupa_wschodnia Chodziło trochę więcej niż po 1500...A może pokaż wasze statystyki jak wyglądały mecz po meczu.Przypomnę gogusiu,że wtedy robiliście(kupiliście)awans...
Nowa Huta 1906

Post autor: Nowa Huta 1906 »

no to nieźle pisze:Propagando trwaj :D http://www.wikipasy.pl/1995/96_II_liga_grupa_wschodnia Chodziło trochę więcej niż po 1500...A może pokaż wasze statystyki jak wyglądały mecz po meczu.Przypomnę gogusiu,że wtedy robiliście(kupiliście)awans...

faktycznie pomyliłem sezon średnia 2500-3000 (przynajmniej tak podaje wasz serwis) , za to rok później już chodziło na wiele meczy poniżej 1000 i średnia nawet 1500 nie wynosi.
no to nieźle

Nowa Huta 1906 pisze:
no to nieźle pisze:Propagando trwaj :D http://www.wikipasy.pl/1995/96_II_liga_grupa_wschodnia Chodziło trochę więcej niż po 1500...A może pokaż wasze statystyki jak wyglądały mecz po meczu.Przypomnę gogusiu,że wtedy robiliście(kupiliście)awans...

faktycznie pomyliłem sezon średnia 2500-3000 (przynajmniej tak podaje wasz serwis) , za to rok później już chodziło na wiele meczy poniżej 1000 i średnia nawet 1500 nie wynosi.
Czyli co?Wychodzi na to,że się przerzucili ;)Jezeli pójdziemy tą drogą to później chodziło nas czasami po trzystu...Co nie świadczy,że Cracovia nie miała kibiców.Zawsze jest tak,że jak dany klub o coś gra to i frekwencja jest.To są fakty.
llay

Post autor: llay »

kolego po waszych kompromitujacych wpisach na temat wyjazdu na Widzew i zwiekszeniu frekfencji z 300 czy tam iles na 513 czy cos kolo tego - bo jak twierdzicie - propaganda musi trwac - to bardzo Cie prosze , nie wyskakuj z frekfencja , kady laik wie ze zawsze na Wisle bylo wiecej fanow , bardzo wymowny wyda sie byc sezon gry w Sosnowcu tak was jak i nas... juz pomijajac fakt ze czasami na Ruch nie potraficie w 50 sie zebrac ...(
HaKaeS

Post autor: HaKaeS »

Hutnik swoje miejsce w szeregu zna. Wypominanie mu jego historii i początków nic dziś nie zmieni. psiaki z reymonta były i będą nasza największą kosą, którą tez skutecznie potrafimy upierdolić. Z naszej strony temat uważam za skończony.
J_ag

Post autor: J_ag »

A mi sie zawsze wydawało ze jesli ktoś sie przerzuca hurtowo to ekipa ktora na to pozwala na tyle nie dysponuje potencjalem aby te jednostki zatprzymać, widocznie Cracovia proponuje takie warunki zycia na jakie Gwardia może pomarzyć i tyle. W Trojmiescie taki temat jest marginalny zupelnie.
birkut

Post autor: birkut »

prawda jest taka ze kibicow milicyjnego klubu, boli to ze mimo sukcesow przez nich osiaganych (13 medali MP w ciagu 15lat) sa w miescie (choc ich juz byc niepowinno) kibice tulajacego sie po IV i V ligach Hutnika.
I ktorzy swoim postepowaniem pokazuja co to jest WIERNOSC, wislacy tym slowem moga tylko epatowac na flagach, koszulkach i smyczach, bo ch..a o niej wiedza.
trudno byc wiernym kibicem gdy sie nie schodzi z pudla i coroku gra w europejskich pucharach

Infoz pisze:Wisła była od zawsze, nawet kiedy palętała się po niższych ligach.
po raz kolejny musze cie doedukowac z historii twojego klubu.
Wisla nigdy nie paletala sie po nizszych ligach.
no chyba ze tak nazwiesz tych pare sezonow (w obecnej) I lidze
against modern

Post autor: against modern »

J_ag pisze:A mi sie zawsze wydawało ze jesli ktoś sie przerzuca hurtowo to ekipa ktora na to pozwala na tyle nie dysponuje potencjalem aby te jednostki zatprzymać, widocznie Cracovia proponuje takie warunki zycia na jakie Gwardia może pomarzyć i tyle. W Trojmiescie taki temat jest marginalny zupelnie.

To ześ dojebał. Wg twojego toku rozumowania jeśli Lechia tobie "zaproponuje takie warunki zycia na jakie Areczka może pomarzyć i tyle" to ty także się przerzucisz ??

p.s Wisłę nazywasz Gwardią ... ciekawe co na to twoi ziomale z Koszalina ?? :)
R1924

Post autor: R1924 »

niektorzy chyba kompletnie zapomnieli, ze te forum jest kurewsko inwigilowane, rozpisujcie sie o akcjach dalej...
tomekxx94

Post autor: tomekxx94 »

jemkotlety pisze:Cracovia:
z Resovią kosa
ze Stalą neutralnie
a ciekawe, bo czasem obijalo sie o uszy ze z obydwoma ekipami z Rzeszowa Cracovia ma zle uklady, a o Wiśle to tylko niby dobre stosunki z Resovia, a o Stali nic mi nie wiadomo .
......

Post autor: ...... »

Jak masz problemy ze zrozumieniem hasła ,Wierność, i co na niej pisze, zrób ksero i spytaj pana od polskiego.
jablerr

Post autor: jablerr »

Myślałem, że po sezonie rozgrywanym w Sosnowcu parchy raz na zawsze zamkną mordy w temacie frekwencji i kibiców sukcesu
badICEboy

Post autor: badICEboy »

w temacie kwidzynskim, to chyba koledzy jezdzacy do stolicy troche wam koloryzuja.
fakt jest taki, ze legionistow jest wiecej niz widzewiakow, ale jakosciowo juz z tym jest gorzej. Wielokrotne starcia w przewadze legionistow np3:1 wygrane przez widzewiakow, gdzie legionisci nawet nie podejmuja walki.
Co do gwardi aniolow jak to jeden z was okreslil, to wymysl, po to zeby sie jakos bronic przed tym, ze wielu legionistow z kwidzyna to rozpierduchy, gdzie nawet byly na nich wysylane papiery do centrali "stolicy", z mizernymi skutkami, gdzie te osoby jezdza caly czas na Legie. Co do grafiti, hmm... nas to poprostu nie rajcuje, nie mamy nikogo takiego kto by sie tym zajmowal, sa wazniejsze rzeczy, po za tym my nie lubimy robic akcji na przypal jak to robia koledzy z pod znaku (L).
Kwestia zabawek byla juz poruszana na tym forum, ze w kwidzynie nie ma ukladu anty sprzetowego, po jedenj z akcji legionistow. Wychodzily z naszej strony inicjatywy zazegnania tego, ale z odmowna odp ze strony legionistow.
Wielu z naszych ziomkow z ekipy musialo emigrowac z kraju ze wzgledu na ilosc spraw pozakladanych przez legionistow. To tyle z mojej strony, raczej juz nie bede opisywal tu wiecej histori kwidzysnkich, bo kto spodkal sie z legionsitami z kwidzyna wie ze to smiech na sali, koles od nich na ktorego poszly papiery do warszawy biega w koszulce " smierc konfidentom" i jezdzi na wyjazdy w dlaszym ciagu, to chyba mowi samo za siebie, ze nie sa powazna ekipa (jezeli mozna wogole ich tak nazwac)
gardiii

Post autor: gardiii »

Jeżeli chodzi o 3miasto, to temat przerzucania się praktycznie nie istnieje. Jeżeli chodzi o Kraków, no to dla mnie sprawa jest prosta. Jeżeli ktoś przyjmuje do swojej ekipy osoby z największego wroga to znaczy, że sam się nie czuje pewnie na mieście. Nie znam dokładnie sytuacji w Krk ale jeżeli jakaś ekipa która przyjeła przerzuta ma jakiś honor i zasady to wykorzysta takiego frajero-przerzuta tylko do jednej akcji, uzyskania jakigoś info i tyle. Nie wiem jak można na stałe wejść do ekipy, będąc kilka dni wcześniej w ekipie największego wroga jak robi to Cracovia. Frajernia i tyle.
solojuve1234

Post autor: solojuve1234 »

badICEboy pisze:w temacie kwidzynskim, to chyba koledzy jezdzacy do stolicy troche wam koloryzuja.
fakt jest taki, ze legionistow jest wiecej niz widzewiakow, ale jakosciowo juz z tym jest gorzej. Wielokrotne starcia w przewadze legionistow np3:1 wygrane przez widzewiakow, gdzie legionisci nawet nie podejmuja walki.
Co do gwardi aniolow jak to jeden z was okreslil, to wymysl, po to zeby sie jakos bronic przed tym, ze wielu legionistow z kwidzyna to rozpierduchy, gdzie nawet byly na nich wysylane papiery do centrali "stolicy", z mizernymi skutkami, gdzie te osoby jezdza caly czas na Legie. Co do grafiti, hmm... nas to poprostu nie rajcuje, nie mamy nikogo takiego kto by sie tym zajmowal, sa wazniejsze rzeczy, po za tym my nie lubimy robic akcji na przypal jak to robia koledzy z pod znaku (L).
Kwestia zabawek byla juz poruszana na tym forum, ze w kwidzynie nie ma ukladu anty sprzetowego, po jedenj z akcji legionistow. Wychodzily z naszej strony inicjatywy zazegnania tego, ale z odmowna odp ze strony legionistow.
Wielu z naszych ziomkow z ekipy musialo emigrowac z kraju ze wzgledu na ilosc spraw pozakladanych przez legionistow. To tyle z mojej strony, raczej juz nie bede opisywal tu wiecej histori kwidzysnkich, bo kto spodkal sie z legionsitami z kwidzyna wie ze to smiech na sali, koles od nich na ktorego poszly papiery do warszawy biega w koszulce " smierc konfidentom" i jezdzi na wyjazdy w dlaszym ciagu, to chyba mowi samo za siebie, ze nie sa powazna ekipa (jezeli mozna wogole ich tak nazwac)
mam rozumieć, że Rodło Kwidzyn gdzie większość stanowi FC Legii też Widzewiaki z Kwidzynia ganiają? niech lepiej się ktoś z Kwidzynia wypowie na ten temat, bo Widzew to słynie z siania propagandy o swoich FC
LFCK
Kontakt:

Post autor: LFCK »

badICEboy pisze:w temacie kwidzynskim, to chyba koledzy jezdzacy do stolicy troche wam koloryzuja.
Pajacu masz http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/ciekawo ... omosc.html

http://www.rmf24.pl/fakty/news-gwardia- ... nId,201942

http://gdansk.naszemiasto.pl/archiwum/t ... idzyn.html
Michał***24

Post autor: Michał***24 »

A co do tego F.C Legii z Grudziądza mógł byś wstawić jakieś ich opisy ,liczby ,czy posiadają chociaż jakieś jedno osiedle w Grudziądzu bo z tego co moge tu zaobserwować i nie chce sie napinać bo jak są to oki.Ale ja przez ponad 20 pare lat widziałem może szalik Legii pare razy na mieśćie.
Michał***24

Michał***24 pisze:A co do tego F.C Legii z Grudziądza mógł byś wstawić jakieś ich opisy ,liczby ,czy posiadają chociaż jakieś jedno osiedle w Grudziądzu bo z tego co moge tu zaobserwować i nie chce sie napinać bo jak są to oki.Ale ja przez ponad 20 pare lat widziałem może szalik Legii pare razy na mieśćie.
Na palcach 2 rąk mógł bym zliczyć.
PT.

Post autor: PT. »

nie ma to jak zadac pytanie i zaraz samemu na nie odpowiedziec :)
bylo chociaz z innego konta
LFCK
Kontakt:

Post autor: LFCK »

Wybacz aniele masz ciągoty wiec z naszego spotkania nici no chyba ze będe na dołku.Tym czasem
piter

Post autor: piter »

PT. pisze:nie ma to jak zadac pytanie i zaraz samemu na nie odpowiedziec :)

może myslał że nikt nie zauwazy hehhe
waszkoszmar

Post autor: waszkoszmar »

Nie ma co kontynuować wątku Grudziądza i Kwidzyna.
Grudziądz - brak zorganizowania i przejawów istnienia Legii na mieście.
Kwidzyn - jakość za Widzewem, ilość za Legią. Legia radzi sobie dawaniem na komendzie o czym Warszawa była informowana jak kolega wcześniej wspomniał. Ciach bajera.
opel

Post autor: opel »

Nie chce mi się szukać, żeby zacytować, ale jakiś baran napisał, że stosunki ŁKS - Resovia nie istnieją.... Zobaczysz jakie to stosunki jak Resovia zawita do Łowicza....
Dla przypomnienia:
http://www.youtube.com/watch?v=zBu3kdWO6S8
http://www.youtube.com/watch?v=Vkz1kZHQxbE
napinacz81

Post autor: napinacz81 »

J_ag pisze:A mi sie zawsze wydawało ze jesli ktoś sie przerzuca hurtowo to ekipa ktora na to pozwala na tyle nie dysponuje potencjalem aby te jednostki zatprzymać, widocznie Cracovia proponuje takie warunki zycia na jakie Gwardia może pomarzyć i tyle. W Trojmiescie taki temat jest marginalny zupelnie.
Gdyby każdy myślał w ten sposób to nie mielibyście fajnego festiwalu o Żołnierzach Wyklętych w Gdyni. Nie byłoby o kim nakręcać filmów. Nie mówiąc już o tym, że dawno nie mówilibyśmy po polsku w tym kraju.

Życzę powodzenia w wyznawaniu filozofii wygodnictwa, oportunizmu i pójścia po najmniejszej linii oporu.
Michał***24

piter pisze:
PT. pisze:nie ma to jak zadac pytanie i zaraz samemu na nie odpowiedziec :)

może myslał że nikt nie zauwazy hehhe
Drugi post jest do pierwszego ponieważ zle napisałem końcówkę a nie że sobie odpowiadam na pytanie?Teraz już wiesz.
tya05

Post autor: tya05 »

opel pisze:Nie chce mi się szukać, żeby zacytować, ale jakiś baran napisał, że stosunki ŁKS - Resovia nie istnieją.... Zobaczysz jakie to stosunki jak Resovia zawita do Łowicza....
Dla przypomnienia:
http://www.youtube.com/watch?v=zBu3kdWO6S8
http://www.youtube.com/watch?v=Vkz1kZHQxbE
o ile sie Resovia wybierze do Lowicza:)
no to nieźle

Nowa Huta 1906 pisze:

Teraz dopiero sprawdziłem.Po pierwsze średnia w owym sezonie na Cracovii wyniosła równe 3.5 tys.(7 miejsce na koniec sezonu w tabeli).Na Wiśle zaś średnia wyniosła 4.3 tys...Przy podanych liczbach(według was samych)np.4-5 tys wypośrodkowywałem.W tamtym sezonie zajęliście drugie miejsce w tabeli i awansowaliście do pierwszej ligi.I zobacz sobie najpierw na wasze mecze gdzie chodziło was po 1500,a dopiero później się odzywaj.Drużyna,która robiła(kupowała)awans miała tak tragiczną średnią.Myślisz,że jakby było gdyby role się odwróciły i to wy popadlibyście w trzecioligowy marazm?Byłoby to samo...po 300-500 osób na meczu(wtedy)i taka jest prawda.Potem doszedł wam cinkciarz z Myślenic i doszli kolejni kibice sukcesów.Ot,taka prawda i tyle.
cobytu

Post autor: cobytu »

no to nieźle pisze:
Nowa Huta 1906 pisze:

Teraz dopiero sprawdziłem.Po pierwsze średnia w owym sezonie na Cracovii wyniosła równe 3.5 tys.(7 miejsce na koniec sezonu w tabeli).Na Wiśle zaś średnia wyniosła 4.3 tys...Przy podanych liczbach(według was samych)np.4-5 tys wypośrodkowywałem.W tamtym sezonie zajęliście drugie miejsce w tabeli i awansowaliście do pierwszej ligi.I zobacz sobie najpierw na wasze mecze gdzie chodziło was po 1500,a dopiero później się odzywaj.Drużyna,która robiła(kupowała)awans miała tak tragiczną średnią.Myślisz,że jakby było gdyby role się odwróciły i to wy popadlibyście w trzecioligowy marazm?Byłoby to samo...po 300-500 osób na meczu(wtedy)i taka jest prawda.Potem doszedł wam cinkciarz z Myślenic i doszli kolejni kibice sukcesów.Ot,taka prawda i tyle.

Mozecie sie tak licytowac w niskonczonosc a i tak wszyscy wiedza ze i jedni i drudzy sa wartą siebie bandą cykorow bez honoru.To jest jedyna prawda ktora was laczy.Nie zaslugujecie na szacunek! Pomimo wieloletniej historii i tradycji kibicowania.
Infoz

Post autor: Infoz »

Niektórzy z tego co widzę myślą że jakby krakowskie ekipy odłożyły sprzęt to byłyby na trasie "ekipami do bicia", nie macie pojęcia o czym mówicie. Śmieszne są takie teksty.
cobytu

Post autor: cobytu »

Infoz pisze:Niektórzy z tego co widzę myślą że jakby krakowskie ekipy odłożyły sprzęt to byłyby na trasie "ekipami do bicia", nie macie pojęcia o czym mówicie. Śmieszne są takie teksty.

O widze ze sa wsrod Nas tacy co znaja mysli innych.Smieszne sa takie teksty.
no to nieźle

cobytu,nie masz pojecia o niczym.Zresztą skąd możesz wiedzieć i widzieć cokolwiek?Przez internet?Chyba nie.
PierdemWdziub

Post autor: PierdemWdziub »

dlaczego poza Krk obie ekipy nie bawia sie z resztą Polski bez przedłużaczy ? to jest ciekawa sprawa
Lew

Post autor: Lew »

gardiii pisze:Jeżeli chodzi o 3miasto, to temat przerzucania się praktycznie nie istnieje. Jeżeli chodzi o Kraków, no to dla mnie sprawa jest prosta. Jeżeli ktoś przyjmuje do swojej ekipy osoby z największego wroga to znaczy, że sam się nie czuje pewnie na mieście. Nie znam dokładnie sytuacji w Krk ale jeżeli jakaś ekipa która przyjeła przerzuta ma jakiś honor i zasady to wykorzysta takiego frajero-przerzuta tylko do jednej akcji, uzyskania jakigoś info i tyle. Nie wiem jak można na stałe wejść do ekipy, będąc kilka dni wcześniej w ekipie największego wroga jak robi to Cracovia. Frajernia i tyle.
Masz racje nie ma na dzien dzisiejszy tematu, choc pare lat wstecz bylo troche przypadkow, chociazby w MlCh. Ale to dobrze ze nie ma i dobrze w sumie swiadczy o tym regionie.
Zablokowany