Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Hokus Pokus

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: Hokus Pokus » 09.07.2016, 18:45

jestesmywaszastolica pisze:
ju_are_ded pisze:Kraków to jak 13 dzielnica, strach wychodzić na ulice...
Strach to jeździć szynobusami.
A co jakieś akcje w szynobusach czy tramwajach ostatnio?

iparts.pl
krakowiak123

Post autor: krakowiak123 » 10.07.2016, 20:40

Witam
Założyłem to konto gdyż nurtuje mnie jedno pytanie ostatnio słyszałem wiele, że osiedla Cracovii w NH niszczą pod względem ekipy Wisly. Osiedla Wisły nie radzą sobie z mocą Cracovii i takie osiedla jak Kalinowe, Strusia, Jagielońskie, Wysokie przestały działać i tam już podobno nic się nie dzieje...? Wiem, że Mistrzejowice są opanowane przez Cracovię i podobno jest to bardzo dobra ekipa.

TSW19061906

Post autor: TSW19061906 » 10.07.2016, 22:06

krakowiak123 pisze:Witam
Założyłem to konto gdyż nurtuje mnie jedno pytanie ostatnio słyszałem wiele, że osiedla Cracovii w NH niszczą pod względem ekipy Wisly. Osiedla Wisły nie radzą sobie z mocą Cracovii i takie osiedla jak Kalinowe, Strusia, Jagielońskie, Wysokie przestały działać i tam już podobno nic się nie dzieje...? Wiem, że Mistrzejowice są opanowane przez Cracovię i podobno jest to bardzo dobra ekipa.

Nie prowokuj dzieciaku. NOWA Huta dziś to totalna dominacja Wisły,ilościowo i jakościowo.
WISŁA ! NOWA HUTA

Proterian

Post autor: Proterian » 11.07.2016, 00:08

Pewnie się zastanawia czy wydarzenie ma związek z kibicowania bo w artykule akurat nie napisali i teraz pali Franciszka na forum .
Prowokacji która ma na celu wyciagnac informacje ,taki chytrus w mordę jebana mac .

abrakada12

Post autor: abrakada12 » 11.07.2016, 00:19

Czy Wy myślicie, że każde morderstwo, pobicie i kradzież w Krakowie i okolicach musi być łączone z kibicami?

Obiektywny1906

Post autor: Obiektywny1906 » 11.07.2016, 13:35

TSW19061906 pisze:
Wiem, że Mistrzejowice są opanowane przez Cracovię i podobno jest to bardzo dobra ekipa.

Nie prowokuj dzieciaku. NOWA Huta dziś to totalna dominacja Wisły,ilościowo i jakościowo.
Jeśli mówimy o Mistrzejowicach jako 15 dzielnicy, to jest to prawda, zas jeśli chodzi o osiedle Mistrzejowice Nowe to jest tam Wisła.
Obrazek
W Krakowie potocznie do Nowej Huty przypisuje sie dzielnice jeszcze Bieńczyce, Mistrzejowice, Czyżyny i Wzgórza Krzesławickie.

Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 » 11.07.2016, 21:37

TSW19061906 pisze:

Nie ma co się spinać , ale myślę, że Hutnik ma co najmniej równorzędną ekipę jakościowo do WNH, a i Pasy na kilku osiedlach mają zgrabna ekipę.Moim zdaniem wszystkie ekipy maja swoje tereny, Hutnik ogarnął Stara Hute i Wzgorza, Wisla rządzi na bienczycach, Craxa na mistrzejowicach i tyle.
Hutnik Nowa Huta

PL1312

Post autor: PL1312 » 11.07.2016, 22:51

ju_are_ded pisze:[link]

skutki soboty? craxa wygrała
Kibic Cracovii ze Starego Miasta zginął na Wiślackim osiedlu(Ogrody).

Małpolud

Post autor: Małpolud » 11.07.2016, 23:50

Ja z nietypowym pytaniem.
Od pewnego czasu nurtowało mnie to i nikt sensownie nie potrafił mi odp na to pytanie, aż trafiłem na to forum.
Wisła, Cracovia, Hutnik - spoko. Ale czy są jakieś osiedla na których rządzi Garbarnia i Wawel - inne legendarne kluby z przeszłością?
W sumie pamiętam że Wawel jeszcze całkiem niedawno w latach 90tych był w 2 i 3 lidze, Garbarnia też, i nawet sporo luda na nie chodziło, więc zakładam, że muszą mieć swoich kibiców, fancluby etc. Jak to jest?

coglin

Post autor: coglin » 12.07.2016, 06:00

Na Garbarni jest stała grupa kibiców. Nawet mają swoją flage. Ale ciężko ich nazwać ekipą. Kilka/kilkanaście osób - znajomych z meczów, uszyło sobie flagę.
Ale jak to mówia: "Najbardziej brutalni kibice Garbarni" ;)
Na Wawelu kiedyś była grupa kibiców z dopingiem i flagą czy flagami. Byli to kibice Wisły z dzielnicy Bronowice i Krowodrza, którzy postanowili troche podopingować "po godzinach". Temat sam się wypalił.
Wisła Kraków

Post autor: *** » 12.07.2016, 13:18

nie ma takich terenów.na Wawelu flaga + jakiś tam doping to w większości były małolaty co tam trenowały raczej pro TS, wszystko oczywiście poszło się j**** z upadkiem piłkarskim.Naturalnie na meczach pojawiała się także miejscowa Wisła j/w dodałbym jeszcze Azory, trudno żeby ich tam nie było jak grała Cracovia czy Hutnik, były też mecze z Motorem, Ruchem, Górnikiem itd. i zawsze coś tam się działo, Śląsk i Lechia też tam grała.Z tego co słyszałem (a ponad 5l nie mieszkam w tej części miasta) był temat zaorania klubu pod inwestycje (mają dosyć spory teren) ile w tym prawdy to nie wiem bo będąc jakiś czas temu przejazdem remontowali im halę.W Krakowie jest masa klubów przedwojennych, jak kogoś interesuję (choć to nie wszystkie bo nie widzę np Nadwiślan 1923) [link] i tam też sobie czasami przychodzą na mecze zwłaszcza miejscowi, ale wiadome zainteresowania klubowe w Krakowie idą głównie w dwie strony, i w tym kierunku każdy to rozpatruję.

nonameboy

Post autor: nonameboy » 12.07.2016, 14:56

a na żużlowej Wandzie jakieś ogarnięte towarzystwo czy piknik?

jemkotlety

Post autor: jemkotlety » 12.07.2016, 18:14

W sumie to mam żużel w d****, a do Huty daleko więc nie wiem co tam się dzieje. Ale..

Obrazek

na_chwile

Post autor: na_chwile » 13.07.2016, 14:21

Łobzów to Pasy ?

małolat

Post autor: małolat » 13.07.2016, 15:16

Łobzów to potoczna nazwa okolicy wokół stacji PKP Kraków-Łobzów czyli teren graniczny pomiędzy "Piątką" a Azorami.. Od strony Azorów mieszanka Wisły i Cracovii z przewagą Wisły a od strony "Piątki" mieszka tam Wisła (ulice Kijowska, Wrocławska i inne mniejsze ) plus jednostki Pasów bliżej skrzyżowania ulicy Wrocławskiej z ulicą Łokietka.. Jest tam jeszcze duży teren jednostki Wojskowej.. Natomiast jeśli chodzi Ci o Łobzów z nazwy czyli dzielnicę V między Kleparzem, Alejami a Bronowicami to w 90 procentach jest to obszar zamieszkiwany przez Wiślaków nie licząc w/w jednostek pasów z Wrocławskiej i Łokietka..
Wisła 5

abrakada12

Post autor: abrakada12 » 13.07.2016, 15:58

Dodatkowo w dniu meczu Wisły na Łobzowie z kilku pociągów wypluwa się mnóstwo fanów Wisły jadących od strony Katowic. Po meczu również ta stacja i okolice opanowane są przez Wisłę.

kat.

Post autor: kat. » 13.07.2016, 16:04

Ciekawa ta "konfrontacyjna" oprawa Wandy. Coś więcej na ten temat?

darek.drek

Post autor: darek.drek » 13.07.2016, 16:27

twarzy nie zamazuje bo po co moze w koncu po niektorym uda sie byc na pierwszych stronach gazet. co niektorzy z nich pokazuja troche wiece na swoich fb ,wiec kazdy moze zobaczyc ja p******* jak mozna 2 miesiace temu wstawiac foty i j**** ruch a teraz dostac od nich koszulke niebiescy i pozowac dumnie do zdjecia ,ale c*** juz skasowana napinka na ruch z prfoilu tak zeby czasami przy dodawaniu nowych znajomych nie bylo lipy szef tez juz by dał spokoj ze swoja profilówka i tekstem ,ktory na niej jest napisany bo troche sie mija z rzeczywistoscia ale c*** haslo fajne niech jest a najlepszy jest debesciak z Resovii ktory miał/ma tatuazu ŁKS mieszkał w lodzi mowi ze kocha ŁKS pózniej został Sharkiem a teraz jest Psychofansem noszacym pod koszulka juz byc moze zamazany tatuaż w nastepnej edycji myślę,ze zobaczymy go w Borussi Dortmund. dramat
https://zapodaj.net/d3513d3d5fd23.jpg.html

tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. » 13.07.2016, 16:31

Fajna oprawa Wandy, kiedy i na jakim meczu to było?
IGLOOPOL DĘBICA

jemkotlety

Post autor: jemkotlety » 13.07.2016, 17:28

jakoś z rok temu.

zainteresowany94

Post autor: zainteresowany94 » 13.07.2016, 17:48

Może mi ktoś napisać obiektywnie jak to z tymi Azorami jest? Rządzi ktoś tam czy osiedle jest teraz podzielone mniej więcej fifty/fifty? w barwach ludzi można spotkać? Proszę też o informację na temat Złotego Wieku oraz Dębnik jako osiedle a nie dzielnice.

Mariusz1976

Post autor: Mariusz1976 » 13.07.2016, 19:57

Sytuacja w Krakowie jest taka że wisla jest rąbana (dosłownie) na każdym kroku. Rządzi niepokonana Triada czyli Cracovia, Lech i Arka. Grafy wisly są notorycznie przestrzelane a szaliki krojone. Kiedyś jeszcze wisla byla lepsza sportowo ale teraz Cracovia bije wisle także na boisku.

coglin

Post autor: coglin » 13.07.2016, 20:10

Tak się zastanawiam dlaczego 99% osób, które się ostatnio zarejestrowały - gdzieś od czerwca, musi pokazywać na początku, że są idiotami?
Nie można zacząć pisać z sensem, konkretne posty?
Wisła Kraków

WOB

Post autor: WOB » 13.07.2016, 20:54

Mariusz1976 pisze:Sytuacja w Krakowie jest taka że wisla jest rąbana (dosłownie) na każdym kroku. Rządzi niepokonana Triada czyli Cracovia, Lech i Arka. Grafy wisly są notorycznie przestrzelane a szaliki krojone. Kiedyś jeszcze wisla byla lepsza sportowo ale teraz Cracovia bije wisle także na boisku.
I obudziłeś się z ręką w majtkach...

KeNHaS

Post autor: KeNHaS » 13.07.2016, 21:04

I po raz kolejny temat musi byc rozpierdalany przez coraz to ambitniejszych Januszy, Mariuszy, Dariuszy i kij wie kogo jeszcze. Kto ma cos pod kopula to nawet nie reagujcie na jakies durne teksty i spiny, bo znowu bedzie pierdolenia na kilka stron z ktorego nic nie wyniknie i tak.
Obrazek

Mariusz1976

Post autor: Mariusz1976 » 13.07.2016, 21:07

WOB pisze:I obudziłeś się z ręką w majtkach...
Tak obudziłem się z ręką w majtkach twojej kobiety kiedy miałeś "dobę" na cieciówie w ochronie.

ASD234SDF

Post autor: ASD234SDF » 14.07.2016, 09:04

ASD234SDF pisze:
Obecne czasy, mamy takie jakie mamy więc wyciąganie pewnych tematów z ostatnich 15 lat, czy nawet z lat 90' nie ma sensu, teraz jest to co widzimy, a co widzimy? ano mecz Lechia vs Cracovia na którym to gospodarze nie demonstrują już takiej większej chęci do "napinki" jak to miało miejsce jeszcze kilka lat temu przy przerzuceniu os. AZORY. Zdają sobie sprawę z faktu że to nie ma sensu, większość z nich po kryminałach, więc po co im kolejny przypał w świetle kamer?.

Oni świetnie się znają z "miasta" jak i ruchy na mieście wiadomo jakie są, i nikt z obydwóch ekip nie musi sobie udowadniać co i jak.
Teraz bardziej rozchodzi się o to kto kogo ośmieszy bardziej w internecie, no więc WSH pozuje sobie do foty w drodze do Lublina, i wrzuca sobie filmik jak to rywal nieudolnie rzuca majonezem, oblewając swoich kolegów jak i siebie samego, i to jest przesłanie do internetu w tych czasach, ośmieszyć krótkimi filmikami, pokazać się zgrabnie na zdjęciach i tyle.

Nikt tu nie będzie się rozpisywał na temat akcji jakie miały czy nadal są na osiedlach. Trzeba pamiętać że forum to nie miejsce na to by przeżywać to i owo na bojowo, tylko od tego jest własna ekipa w której się komentuje dane zdarzenia i pewne zdarzenia jak i fakty zostają na amen w określonej grupie. Co do Cracovii, mieli swoje lata świetności, te lata minęły, moim zdaniem trzymanie u sterów byłego "kanara" bez wzgl. na jego zasługi na mieście było na dłuższą metę jak widać ogromnym błędem.

Skoro jedna ekipa zarzuca drugiej że w swoich własnych szeregach maja konfitury, to jest ich sprawa, dlaczego ich nadal tam trzymają, i nikomu nic do tego! Ludzie zrozumcie że ONI swoje gierki rozgrywają miedzy sobą, i raczej nie palą sie do tego by np. na tym forum wylewać swoje zdanie i kalać się dlaczego akurat ta osoba jest a nie powinna być.

Hutnik220 pisze:
Z tak piekielnie silnego kibicowsko miasta pozostaly tylko wspomnienia. Tylu zabitych, kalekich, podzganych, odpoczywajacych, ukrywajacych sie, pojechanych nie ma w zadnym innym miescie w Polsce to napewno. Wydaje mi sie ze nawet w Europie choc nie chce przesadzic.

Polityka wykonczenia wroga za kazda cene, kurewskie akcje, brak zasad doprowadzily dwa najsilniejsze krakowskie kluby do zmarginalizowania i utracenia pozycji lidera w Polsce(czy czolowki).
O Hutniku wogóle nie pisze bo oczywiscie bedac teraz na tapecie daleko mu do tego wszystkiego i potencjal z innej bajki.

Każdy kto choć trochę zna się na sytuacji w mieście wie kto teraz wygrywa w "te" szachy ale z perspektywy możliwości i zasobów ludzkich powiedzmy 15stu lat w stecz to chyba bardziej warcaby.
Ludzie charakterni coraz to bardziej odpuszczaja, młodzi w znacznie mniejszym stopniu przyłaczaja się do tej chorej wojny i tak z roku na rok Krakow stacza sie rownia pochyla w kibicowski niebyt.
Bandycko może i jeszcze dają co po niektorzy rade ale kibicowsko to bardzo wątpie czy to choćby polowa z lat ubiegłych.

Dopóki w Krakowie nie zostanie calkowicie odrzucony sprzet to lepiej napewno nie bedzie, a moze byc jeszcze gorzej.
Poniewaz sprzet odrzucony nigdy nie zostanie(napewno nie za kadencji ludzi pamietajacych tak wielkie krzywdy wyrzadzone im tym wlasnie sprzetem)to przyszlosc jest nieciekawa.
Inna sprawa jest fakt ze paru decyzyjnym taki stan rzeczy jest na reke a reszta to tylko barany łowione przez wilków takie ...ofiary wojny.

To jest forum wiec taka luzna opinia odemnie.
Pozdrawiam normalnych.

Moim skromnym zdaniem, warto zapamiętać, BA! nawet wydrukować sobie na drukarce i przykleić na szafę. Taka jest smutna prawda. To samo się tyczy wszelkich zgód, obecnie na Wiśle ich nowa zgoda Ruch Chorzów. Ludzie którzy walczą za klub i nawet jeśli przerabiają na tym $, to zawsze silniejsi będą mieć więcej do powiedzenia i tyle, trzeba się z takim faktem pogodzić i tyle.

PaymanW

Post autor: PaymanW » 14.07.2016, 13:38

coglin pisze:Tak się zastanawiam dlaczego 99% osób, które się ostatnio zarejestrowały - gdzieś od czerwca, musi pokazywać na początku, że są idiotami?
Niestety to nie idioci, no może dwóch. Wszystkie te konta są tworzone przez jednego czy dwóch przypierdolonych psychicznie pojebów i niestety sieją zamęt na forum.

KeNHaS

Post autor: KeNHaS » 14.07.2016, 16:25

PaymanW pisze:
coglin pisze:Tak się zastanawiam dlaczego 99% osób, które się ostatnio zarejestrowały - gdzieś od czerwca, musi pokazywać na początku, że są idiotami?
Niestety to nie idioci, no może dwóch. Wszystkie te konta są tworzone przez jednego czy dwóch przypierdolonych psychicznie pojebów i niestety sieją zamęt na forum.
Jeszcze poltora miesiaca, moze 2 i wszystko wroci do normy, bez napinek i bajek rodem z Andersena itd
Obrazek

NNZNP_qn

Post autor: NNZNP_qn » 16.07.2016, 21:59

Na Wiśle progres,od dawna takich tłumów nie było.Ale to pewnie przez pogodę albo sobota i dużo ludzi w pracy:)
Jesteśmy biali, jesteśmy czerwoni - jesteśmy Cracovia ! A kim są oni?

Kapciem

Post autor: Kapciem » 16.07.2016, 22:04

NNZNP_qn pisze:Na Wiśle progres,od dawna takich tłumów nie było.Ale to pewnie przez pogodę albo sobota i dużo ludzi w pracy:)
Hmmm, na necie znalazłem to
Wisła Kraków – Pogoń Szczecin 2:1 (1:1)
Bramki: 1:0 Brożek 3, 1:1 Fojut 32, 2:1 Pietrzak 82
Sędziowali: Paweł Gil (Lublin) oraz Marcin Borkowski (Niedrzwica Duża) i Bartłomiej Lekki (Zabrze)
Żółte kartki: Fojut, Zwoliński, Czerwiński
Widzów: 9779
Takze frekwencja niezła biorąc pod uwage termin (wakacje) oraz rywala. Więc nie potrzebnie się napinasz według mnie, gdyż nie wiesz ilu Was przyjdzie na następny mecz. Pozdrawiam.

NNZNP_qn

Post autor: NNZNP_qn » 16.07.2016, 22:19

Kapciem Ty to sobie jaja robisz,to 10 tys to chyba pochowane albo na kiełbaskach przesiedzieli mecz.Daleki jestem od napinania się przez neta,ja tylko stwierdzam fakty.Ale szacunek dla Ciebie że znalazłeś to na necie.

Kapciem

Post autor: Kapciem » 16.07.2016, 22:32

NNZNP_qn pisze:Kapciem Ty to sobie jaja robisz,to 10 tys to chyba pochowane albo na kiełbaskach przesiedzieli mecz.Daleki jestem od napinania się przez neta,ja tylko stwierdzam fakty.Ale szacunek dla Ciebie że znalazłeś to na necie.
Gówno mnie obchodzi frekwencja na Wiśle, oraz sama Wisła. Zamiast ironizować przeglądnij internet bo łatwo w różnych miejscach znaleźć informacje o frekwencji na poszczególnych stadionach. Fakty Ci podałem wyżej, to co Ty piszesz nie ma nic wspólnego z faktami tylko chęcią dopierdolenia rywalowi których na tym forum jest multum w różnych tematach, chyba że masz jakieś dowody na przekręcanie frekwencji na stadionach w ekstraklasie przez kluby, to proszę je podać. Pozdrawiam.

NNZNP_qn

Post autor: NNZNP_qn » 17.07.2016, 06:38

Gówna Cię obchodzi a się udzielasz,było 9 tys z wykupionymi karnetami chyba ale gdzie te osoby byly to nie wiem bo napewno nie na meczu.U nas będzie podobnie ale Nas i tak nie ma w Krakowie, a więc sukces pełny.

Post autor: *** » 17.07.2016, 09:53

u was będzie podobnie?w sensie przyjdzie 3k podacie 6?bo komu się chce przychodzić na Piasta? mecz bez ciśnienia:)

P141171215B

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30

Post autor: P141171215B » 17.07.2016, 10:24

NNZNP_qn pisze:Gówna Cię obchodzi a się udzielasz,było 9 tys z wykupionymi karnetami chyba ale gdzie te osoby byly to nie wiem bo napewno nie na meczu.U nas będzie podobnie ale Nas i tak nie ma w Krakowie, a więc sukces pełny.
Kolejne odrodzenie pasiastego, w odpowiedniej chwili. Frekwencja średnia, ale nienajgorsza.Przypominam, że liczba podawana jest po przejściu przez kołowrotki a nie jest to liczba sprzedanych biletów, więc jest taka, jaka była na stadionie. Poczekajmy, dzisiaj mamy taką samą pogodę, identyczną godzinę meczu na Kałuży 1. A osoby ze Śląska Wrocław frekwencji u nas powinny w ogóle nie dotykać. W Krakowie są dwa ekstraklasowe kluby. Średnią frekwencję macie podobną w ubiegłym sezonie raczej do tego drugiego klubu z Krakowa :
[link]
Odnośnie szacunku do byłych już zgód- z pewnością więcej ludzi w Krakowie żałuje zgody z Lechią niż ze Śląskiem, podobnie bardziej szkoda zgody z Wisłą ludziom z Gdańska, niż z Wrocławia. Dlaczego tak jest, każdy średnio ogarnięty wie.
Odnośnie rewelacji z wczorajszego spotkania grup wiślackich w restauracji- szkoda komentować posty ludzi, którzy sieją propagandę a nawet nigdy nie zbliżyły się do rzeczonego miejsca. Jedyne, co było tam cięte i bite to ziemniaki na frytki i mięso do kotletów.
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.

beczka

Post autor: beczka » 17.07.2016, 10:58

P141171215B pisze:
NNZNP_qn pisze:Przypominam, że liczba podawana jest po przejściu przez kołowrotki a nie jest to liczba sprzedanych biletów, więc jest taka, jaka była na stadionie.
jak widać jest to liczba sprzedanych wejściówek
http://wislakrakow.com/wp-content/galle ... G_3969.jpg
w tym uwzględniająca karnety socjalne dla pracowników TeleFoniki, którymi handel kwitnie nieraz i pół rundy więc nie ma opcji by te 1500 voucherów było wymienione realnie na karnety, ale liczą jako sprzedane bo TF za nie płaci z góry.

Liczba przejść przez kołowrotki była podawana za Bednarza bo zarzucano mu naciąganie frekwencji i podawanie liczby sprzedanych a nie wykorzystanych biletów. Wtedy klub podawał sprzedalismy tyle, weszło na mecz tyle. kontynuowali to jeszcze sezon później i różnica zawsze wynosiła około 1000-2000 tak więc śmiało możesz założyć że wczoraj na meczu było około 7500 osob z czego 1000 na młynie co widać na poniższym zdjęciu:
http://wislakrakow.com/wp-content/galle ... G_4015.jpg
przenieś sobie osoby z c2 i c4 (na uciętym fragmencie było kilkadziesiąt osób co widac na innych zdjęciach obejmujących całość) na wolne miejsca na c3 i wyjdzie Ci że Wisła zapełniła jeden sektor.

Post autor: *** » 17.07.2016, 11:24

jesteś pewny że tych co nie było na młynie, nie byli na meczu?cały sektor C ma ok 5800 miejsc siedzących, więc jeden nabity sektor choć byłby na pewno ponad ma trochę więcej niż w twoim mniemaniu

P141171215B

Post autor: P141171215B » 17.07.2016, 11:35

beczka pisze:
P141171215B pisze:
NNZNP_qn pisze:Przypominam, że liczba podawana jest po przejściu przez kołowrotki a nie jest to liczba sprzedanych biletów, więc jest taka, jaka była na stadionie.
jak widać jest to liczba sprzedanych wejściówek
http://wislakrakow.com/wp-content/galle ... G_3969.jpg
w tym uwzględniająca karnety socjalne dla pracowników TeleFoniki, którymi handel kwitnie nieraz i pół rundy więc nie ma opcji by te 1500 voucherów było wymienione realnie na karnety, ale liczą jako sprzedane bo TF za nie płaci z góry.

Liczba przejść przez kołowrotki była podawana za Bednarza bo zarzucano mu naciąganie frekwencji i podawanie liczby sprzedanych a nie wykorzystanych biletów. Wtedy klub podawał sprzedalismy tyle, weszło na mecz tyle. kontynuowali to jeszcze sezon później i różnica zawsze wynosiła około 1000-2000 tak więc śmiało możesz założyć że wczoraj na meczu było około 7500 osob z czego 1000 na młynie co widać na poniższym zdjęciu:
http://wislakrakow.com/wp-content/galle ... G_4015.jpg
przenieś sobie osoby z c2 i c4 (na uciętym fragmencie było kilkadziesiąt osób co widac na innych zdjęciach obejmujących całość) na wolne miejsca na c3 i wyjdzie Ci że Wisła zapełniła jeden sektor.[/

Tu masz trochę pełniejszy młyn.
http://wislakrakow.com/wp-content/galle ... G_3953.jpg
Przenosząc ludzi z boków C, na środek, masz jakieś 2K na samym C. Nie mówię, że jest to zajebiście, bo jest średnio. Ale bądźmy obiektywni. Sama trybuna C ma nieco poniżej 6tys pojemności. Dodatkowo nabity narożnik plus pozostałe sektory, w tym A i B, których tv nie pokazuje. Patrząc na to, co jest w tym momencie uważam, że i tak nie jest najgorzej. Jak coś odnośnie liczb, pojemności itp zapraszam na pw. Żeby nie rozwalać po raz kolejny tematu oczywistymi kwestiami.
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.

beczka

Post autor: beczka » 17.07.2016, 11:38

c3 ma 1200, a czy ci z młyna byli na innych sektorach czy nie, nie ma wpływu na ogólną frekwencję.

człowieku 2K to jest nabite c3 (1200) + czerwona połowa c2 ( 600) + jeszcze troszkę (200) nie wiem gdzie Ty to widzisz.
na całym C jakbyś nie liczył było 1000 osób co wyraźnie pokazuje co się dzieje wewnątrz ABG

a na Twoim zdjęciu młyn nie jest pełniejszy, tylko ludzie stoją do tego z szalikami w górze i po prostu zasłaniają samym sobą puste miejsca.
Ostatnio zmieniony 17.07.2016, 11:51 przez beczka, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ