Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Adam K. ps. Kiełek
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
W tym Krakowie to jednak nie tak źle porownujac do np. takiego Partizana.Jestem po lekturze tmk+ gdzie jest obszerny artykuł nt. Grobari.
Wiedziałem o podziałach ale nie zdawałem sobie sprawy że tam jest takie szambo. Pojęcie zorganizownych grup przestępczych wśród polskich ekip kibicowskich przy takim Partizanie czy Zvezdzie to przedszkole ;).
Polecam wszystkim ten artykuł choć czytając to jest bardzo duży niesmak bo sporo ludzi jara klimat na Partizanie a to tak naprawdę jebane szambo. Oczywiście nie mówię o wszystkich bo kilka grup na przestrzeni lat było w opozycji do tych którzy rządzili na Partizanie.
Wiedziałem o podziałach ale nie zdawałem sobie sprawy że tam jest takie szambo. Pojęcie zorganizownych grup przestępczych wśród polskich ekip kibicowskich przy takim Partizanie czy Zvezdzie to przedszkole ;).
Polecam wszystkim ten artykuł choć czytając to jest bardzo duży niesmak bo sporo ludzi jara klimat na Partizanie a to tak naprawdę jebane szambo. Oczywiście nie mówię o wszystkich bo kilka grup na przestrzeni lat było w opozycji do tych którzy rządzili na Partizanie.
Tylko z tego co się orientuje, to robią różne dziwne rzeczy, konflikty, ale narkotykami się brzydzą, czego o kibicach krakowskich powiedzieć nie możesz. I może dlatego małe zainteresowanie służb tym co się tam dzieje. Poza tym mentalność ludzi z Bałkanów jest całkiem inna.Adam K. ps. Kiełek pisze: 06.08.2020, 08:45 W tym Krakowie to jednak nie tak źle porownujac do np. takiego Partizana.Jestem po lekturze tmk+ gdzie jest obszerny artykuł nt. Grobari.
P. wziął jednak przykład z góry i opowiada ze szczegółami kto, gdzie, z kim i za ile.
Dobre.
Dobre.
-
obiektywnyFAN
Podobno 2x 60 na pasach. Potwierdzi ktoś?
I tak będą zaraz temu zaprzeczać, przecież cracovia jest sztywna
Szafraniec mi się obił o uszy, kto drugi?
To podobno napisałem specjalnie bo to potwierdzone info pecie, ale chciałem zobaczyć tłumaczenia pasiastych. Mam nadzieję, że cracovia Londyn nie zapomni dodać papierów.
-
Łysy z Huty
kumatyinaczej wywołuję cię do tablicy. Ty jesteś taki oblatany to może napiszesz parę słów na ten temat. Możesz potwierdzić lub zaprzeczyć.
A może niech za tą sprawę weźmie się główny rozkminiacz, taki forumowy Żurom czyli Drozdoviak vel Dozo,który miesza się do każdego tematu.
A może niech za tą sprawę weźmie się główny rozkminiacz, taki forumowy Żurom czyli Drozdoviak vel Dozo,który miesza się do każdego tematu.
Jako,że po sieci zaczęły hulać 350 stronnicowe zeznania lochy wyłania się nowy obraz kreowanego tutaj na prawdziwe imperium towarzystwa z Reymonta.
Mający problemy z workiem treningowym zielak, z torbą sportową na ramieniu wypchaną lewymi szlugami goniący je na nowohuckim targowisku.
Mocno zakompleksiony faktem,że wszyscy liczący się biznesmeni na mieście chcą robić interesy z ekipami Cracovii, a nie z nimi.
Wujek zielaka,stary ubek załatwiający lewe dokumenty dla chłopaków z ekipy.
Piątkowski prowadzący osiedlowy bałagan.
Locha specjalizująca się w zakupie promocyjnych biletów na loty wizzairem i produkująca 15kg amfy z 3 kg, którą następnie goni skopkowi.
Co ciekawe przyznaje się też do tego , że w okolicach 2010 roku byli bez szans z Cracovią na otwartej przestrzeni.
Brodaty wsh na konfrontacji z konfidentem lenartem,c***** robiący nie konfiture,Ale chlopa posiadającego papiery na lenarta.
Jeepy wzięte na klub, przytulone przez ekipę 25 tysięcy euro odszkodowania dla osób poszkodowanych przez holenderska policje podczas wyjazdu na Twente.
Cytując wczorajszy artykuł który ukazał się w mediach to w porównaniu z Cracovią to były golasy,które cieszyły się z wyprowadzenia miliona złotych z wlasnego klubu.
Mający problemy z workiem treningowym zielak, z torbą sportową na ramieniu wypchaną lewymi szlugami goniący je na nowohuckim targowisku.
Mocno zakompleksiony faktem,że wszyscy liczący się biznesmeni na mieście chcą robić interesy z ekipami Cracovii, a nie z nimi.
Wujek zielaka,stary ubek załatwiający lewe dokumenty dla chłopaków z ekipy.
Piątkowski prowadzący osiedlowy bałagan.
Locha specjalizująca się w zakupie promocyjnych biletów na loty wizzairem i produkująca 15kg amfy z 3 kg, którą następnie goni skopkowi.
Co ciekawe przyznaje się też do tego , że w okolicach 2010 roku byli bez szans z Cracovią na otwartej przestrzeni.
Brodaty wsh na konfrontacji z konfidentem lenartem,c***** robiący nie konfiture,Ale chlopa posiadającego papiery na lenarta.
Jeepy wzięte na klub, przytulone przez ekipę 25 tysięcy euro odszkodowania dla osób poszkodowanych przez holenderska policje podczas wyjazdu na Twente.
Cytując wczorajszy artykuł który ukazał się w mediach to w porównaniu z Cracovią to były golasy,które cieszyły się z wyprowadzenia miliona złotych z wlasnego klubu.
Ja mam dwie strony 174, ale brakuje mi 186. Zamieni się ktoś?
A kiedyś się gadało w Krakowie, ze misio to najbogatszy kibol w Polsce.
-
DennisWise
W 2012 jak podali news że Twente wypłaci odszkodowania wszystkim kibicom Wisły którzy nie weszli na mecz a podziałem środków zajmie się SKWK to już mnie rozśmieszyła ta informacja. Holendrzy nie wypłacili przecież kasy na konto WS tylko na konto SKWK. Więc SKWK na czele z ówczesnym prezesem okradło swoich kibiców. Zresztą pewnie nie pierwszy i ostatni raz. Nic nowego.rympałek pisze: 15.09.2020, 13:42 Jeepy wzięte na klub, przytulone przez ekipę 25 tysięcy euro odszkodowania dla osób poszkodowanych przez holenderska policje podczas wyjazdu na Twente.
-
DennisWise
Nie wiem skąd mam wiedzieć, traficie na Eindhoven to się dowiesz ile koledzy ci doliczą myta tym razem do biletu.drozdowiAK pisze: 15.09.2020, 16:30to w bandzie wrwe bylo norma a jak u reszty ?DennisWise pisze: 15.09.2020, 16:24W 2012 jak podali news że Twente wypłaci odszkodowania wszystkim kibicom Wisły którzy nie weszli na mecz a podziałem środków zajmie się SKWK to już mnie rozśmieszyła ta informacja. Holendrzy nie wypłacili przecież kasy na konto WS tylko na konto SKWK. Więc SKWK na czele z ówczesnym prezesem okradło swoich kibiców. Zresztą pewnie nie pierwszy i ostatni raz. Nic nowego.rympałek pisze: 15.09.2020, 13:42 Jeepy wzięte na klub, przytulone przez ekipę 25 tysięcy euro odszkodowania dla osób poszkodowanych przez holenderska policje podczas wyjazdu na Twente.
Dozol synu prostytutki z praskiej kamienicy poproś lekarza w Tworkach żeby zmienił leki bo te są za słabe.
A skandowałeś ,,Cracovia banda meneli", albo ,,W Krakowie nic nie znaczycie"?
Jeśli tak to znaczy,że brałeś udział w tej propagandzie dzięki której wielu kibiców w Polsce uważało was za finansową potęgę.
Jeśli tak to znaczy,że brałeś udział w tej propagandzie dzięki której wielu kibiców w Polsce uważało was za finansową potęgę.
-
mateusznow
Bez przesady. Cracovia od lat kojarzy się z gangsterką i zarobasami.rympałek pisze: 15.09.2020, 22:46 A skandowałeś ,,Cracovia banda meneli", albo ,,W Krakowie nic nie znaczycie"?
-
Łysy z Huty
JG po prostu byli mniej medialni od WSH a przy ''pomocy'' tvn czy wyborczej to z Rekinów zrobiono finansową potęgę. Chyba nikt nie wspomniał o tym że na braci Z. WSH byli za krótcy a skoro tak było to kto trzymał łapę na poważnych biznesach w Krakowie.
Jak słyszę że WSH z lochą na czele trzymali cały Kraków za mordę to mnie ogarnia śmiech.
Jak słyszę że WSH z lochą na czele trzymali cały Kraków za mordę to mnie ogarnia śmiech.
-
UrzadSkarbowy
DOZOL skończ rozpierdalać każdy temat!!! Nie możesz tylko o swoim klubie pisać?
-
pudliszki200
Widać dużo czasu w szkole ma.
Przez ostatnich 5 lat najdobitniej pokazali swoją siłe w Bukareszcie,po meczu Lecha w Niecieczy, pod muzeum Narodowym przed jednymi z derbów na Wiśle ,czy podczas gali ze Szpilką
-
StatystykKalkulator
I dlatego z przejęciem ich tematów na mieście musieliście czekać do akcji cbs? Jesteś normalny dlatego nie popadajmy w skrajności, wsh samo się zweryfikowało i jak wiemy Costa Nostra to to nie była, ale też ani ten c*** misiek ani jego przydupasy nie jeździli starymi skodami i nie musieli gonić ruskich szlugów na targu. A to ze bracia i jeszcze kilku od was mieli „więcej” to nigdzie przeciez nie była tajemnica, reszta to tylko wasza i wsh „inna” polityka inwestycyjna.
To już masz kolejną część zeznań?rympałek pisze: 17.09.2020, 12:51 Przez ostatnich 5 lat najdobitniej pokazali swoją siłe w Bukareszcie,po meczu Lecha w Niecieczy, pod muzeum Narodowym przed jednymi z derbów na Wiśle ,czy podczas gali ze Szpilką![]()
Zlekceważyli ich, zamiast ich ustawić do pionu to pozwolili urosnąć i sami dostają.
Jak będzie o tym w kolejnej części zeznań to spróbuję Ci to wytłumaczyć.vvv pisze: 17.09.2020, 15:03 Psiak to wytlumaczysz mi logicznie jak taka potezna banda pozwolila np Zaglebiu Sosnowiec w Olkuszu z kilku aktywnych osob doslownie w pewnym momencie zrobic moim zdaniem numer jeden w miescie ?
-
factoryproject
A po czym stwierdzasz ten nr 1 ? Olkusz cały czy to Wisła czy GKS czy Zagłębie które "przejęło" miasto wg Ciebie, znacząco obniżyły loty. Fakt Zagłębie jest teraz najbardziej aktywne ale i tak daleko im do aktywności z przed kilku lat.Lata powiedzmy 2005-2015 to zdecydowanie większą aktywność wszystkich 3 sił + Cracovia która jak szybko się pojawiła tak szybko zniknęła. Zagłębie Olkuskie ma swoje "5 minut" przed dobre kontakty z choćby DG , Wisła lekko obniżyła loty przez rozpad TKWM i powstanie WRWE bo pare osób odpuściło i nie były to osoby przypadkowe, a GKS cóż, nie wie sam jak to nazwać chyba sam odpuścił "walkę o miasto", aczkolwiek wiadomo że fanatycy dalej jeżdżą na GKS.vvv pisze: 17.09.2020, 15:03 Psiak to wytlumaczysz mi logicznie jak taka potezna banda pozwolila np Zaglebiu Sosnowiec w Olkuszu z kilku aktywnych osob doslownie w pewnym momencie zrobic moim zdaniem numer jeden w miescie ?
Co jakiś czas wszędzie dochodzi do przetasowań ale i tak mimo wszystko Olkusz w większość ludzi w Polsce kojarzy się z Wisła, a czas pokaże co będzie dalej...
WSH padło przez zachłanność i pazerność. Mieli fajne dobre zgody, to jednak pieniążki wzięły górę i woleli sprzedać swoje zgody za pare złotych.ts06 pisze: 17.09.2020, 22:10
WSH padło ale nie przez swoje wtopy, tylko przez wtopy ludzi z innego miasta.Na prawdę nie wiem jaki jest sens się licytować.
Najlepsze co by Wisła mogła zrobić to całkowicie odciąć się od wsh i zacząć od nowa, dużo ludzi odbijało przez lata przez chujową politykę rekinów, tylko potrzebna jest charyzmatyczna osoba która to pociągnie. W Wiśle jest duży potencjał w sumie to zawsze był tylko źle wykorzystany
Może i był, jednak przećpana młodzież zapatrzona w działalność rekinów i czerpiąca z nich wzorce nie bardzo chce iść inną drogą.Galileusz pisze: 18.09.2020, 09:34 Najlepsze co by Wisła mogła zrobić to całkowicie odciąć się od wsh i zacząć od nowa, dużo ludzi odbijało przez lata przez chujową politykę rekinów, tylko potrzebna jest charyzmatyczna osoba która to pociągnie. W Wiśle jest duży potencjał w sumie to zawsze był tylko źle wykorzystany
-
Łysy z Huty
https://www.youtube.com/watch?v=OAR8aV_4Sh8
Popatrzcie ilu teraz siedzących po kryminałach rozmyśla sobie czy było warto. No ale że rynek nie znosi próżni to przyjdą następni ale podziałają jeszcze krócej bo kundle mają coraz większe możliwości a z drugiej strony coraz więcej osób się rozpierdala bo widzą że konfidenci nie ponoszą żadnej kary. Gdyby u nas funkcjonowała Omerta(nie tylko na bluzach czy koszulkach) to może byłoby inaczej.
Upływa szybko życie...
Popatrzcie ilu teraz siedzących po kryminałach rozmyśla sobie czy było warto. No ale że rynek nie znosi próżni to przyjdą następni ale podziałają jeszcze krócej bo kundle mają coraz większe możliwości a z drugiej strony coraz więcej osób się rozpierdala bo widzą że konfidenci nie ponoszą żadnej kary. Gdyby u nas funkcjonowała Omerta(nie tylko na bluzach czy koszulkach) to może byłoby inaczej.
Upływa szybko życie...
z ciekawosci - ma ktos te zeznania o ktorych mowa od okolo 2 stron?
Tak jechali jak chcieli, niech ci będzie.
Przez 14 lat wg. zeznań ok. 10 pojedyńczo trafionych osób i jedna wygrana bitwa na Oświecenia .
O Siemaszkach doczytałeś,Ale przeoczyłeś chyba fragmenty o waszych trafionych.
Przez 14 lat wg. zeznań ok. 10 pojedyńczo trafionych osób i jedna wygrana bitwa na Oświecenia .
O Siemaszkach doczytałeś,Ale przeoczyłeś chyba fragmenty o waszych trafionych.
Przeczytałem te zeznania miśka,ze szczególnym zainteresowaniem jego wypowiedzi o Lechii Gdańsk i o wzajemnej ,wiślackiej nawalance pod hotelem.Dramat...Jerzyk,Mirek ,Artur,Żołnierz,Dzidek,Kuman,nawet Bogu ducha winny Milan.Mnóstwo ludzi... Nie wiem,czy jestem w stanie napisać coś sensownego.Nie chce ,źle pisać o Wiśle,chcę wierzyć,że ci ludzie ,których znałem i lubiłem zmienili się pod wpływem hajcu,używek,a nie,że tacy byli od zawsze,bo to znaczyłoby,że byliśmy głupi i ślepi.
przeczytałeś zeznania i się z....ś- jest zasada, że jak nie masz o czymś zielonego pojęcia to sie nie w.....j.protektormalopolska pisze: 19.09.2020, 12:16 Analogiczna sytuacja co do zatrzyman PF. Teraz wszyscy na Slasku podwazaja jaka Ruch mial bande przed zatrzymaniami. Zwykle sredniaki jak tu mozna bylo przeczytac. To samo widze dzieje sie na Krakowskim rejonie a przeciez srednio rozgarniety leb czy z Hutnika Wisly czy Cracovii dobrze widzial ze do Wsh za czasow miska nikt nie mial podjazu. Chodzi mi oczywiscie o Krakow. Dzialali na grubo i nikt nie chcial zdrowia stracic. Wiec teraz nie grajcie chojrakow ze jakies solowki niby byly bo z kim? Wjezdzali robili robote a czy bylo to honorowo z zasadami to juz inna kwestia. Inna kwestia jest tez taka ze w zeznaniach nie ma wszystkiego.
Przeczytałem tylko kilkanaście stron stricte dotyczących klimatów kibicowskich, reszta mnie interesuje.htsk4 pisze: 19.09.2020, 11:08 Przeczytałem te zeznania miśka,ze szczególnym zainteresowaniem jego wypowiedzi o Lechii Gdańsk i o wzajemnej ,wiślackiej nawalance pod hotelem.Dramat...Jerzyk,Mirek ,Artur,Żołnierz,Dzidek,Kuman,nawet Bogu ducha winny Milan.Mnóstwo ludzi... Nie wiem,czy jestem w stanie napisać coś sensownego.Nie chce ,źle pisać o Wiśle,chcę wierzyć,że ci ludzie ,których znałem i lubiłem zmienili się pod wpływem hajcu,używek,a nie,że tacy byli od zawsze,bo to znaczyłoby,że byliśmy głupi i ślepi.
Pierwsze wnioski jakie się nasuwają, to temat Hutnika. Od czasu do czasu słychać głosy, że jedyni walczący honorowo w Krakowie a prawda jest taka, że muszą się układać z derbowym rywalem z Cracovii,po to żeby móc uszczypać Wisłę. Sami w stanie są jedynie wstrzyknąć jakieś śmierdzące substancje do pustych samochodów :)))
Temat 2 to Resovia biegająca z Wisłą na akcję Śląska i Lechii. Rozumiem, że jednorazowo mogło się to zdarzyć ale też znam ze sprawdzonego źródła historię, jak Resovia miała służyć jako podpucha i wystawka dla Motoru a kilkaset metrów z tyłu jechała banda Lechii i Wisły. Oczywiście krystalicznie czyści ludzie honoru z Wrocławia ogarnęli ten temat i dawali cynk odnośnie Motorowców ekipie gdańsko krakowskiej. Nie są to żadne farmazony tylko tak na chwile obecna wygląda w większości umoczona w gównie po uszy nasza scena. W tym przypadku Lechia Śląsk Wisła ale i w innych koalicjach znajdzie się podobne brudy.
Wydaje mi się, że Misiek zeznawał tylko to co chciał czyli jakiś ułamek procenta i nie oszukujmy się, to co jest na papierze to tylko kropla w morzu.Teraz chłopy z Lechii mogą pisać, że są zaskoczeni tym z kim mieli zgodę. Przecież nie jest tak, że znaliście Szarków z opowieści...Swego czasu mocno imponował gdańszczanom krakowski styl. Braliście udział w akcjach krakowskich ze sprzętem. I nawet w niektórych momentach bardziej szczyciliście się ofiarami sprzętu Wisły, niż oni sami.
Na euro 2012 była taka akcja w Warszawie, że Śląsk nawrzucał wam Lechii od frajerów i przypałowców, wszystko miało miejsce w centrum starego miasta czego świadkami było parę osób z Legii, Lecha, Jastrzębia i innych ekip. Potem między wami doszło do solówek lub jednej solówki na starówce. A na koniec i tak poskarżyliście się na Śląsk do Wisły a Wisła chciała już tam jechać ze Śląskiem, czego świadkami naocznymi były osoby chociażby z Legii i ŁKSu. Także jak już wcześniej pisałem, wszystko to jeden wielki smród, który po czasie i tak i tak wychodzi na światło dzienne...
Coś usłyszy , coś podsłucha , przeczyta no i można udać prze kumatego . Widzisz te Twoje opowieści to jak z tego przysłowia o dzwonie i kościele, ziarenko prawdy tam jest , ale tylko ziarenko. Także na tematy Lechii i Śląska to kolegą pod trzepakiem , albo w piwnicznej siłowni błyskaj.
slusarz prze c*** jestes, przeczytales stekanie miska i juz wiesz wszystko :D wez teraz przeczytaj encyklopedie i album botaniczny
Podeślę ktos zeznania miśka na priv? Wczoraj dość szybko zniknęły z tematu.