Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Kolarzrekin

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: Kolarzrekin »

mrmatys35 pisze:
Kolarzrekin pisze:
mrmatys35 pisze:Proszę o odpowiedz jak wyglądają relacje na linii:
Arka - Sandecja
Widzew - Sandecja
Lech - Sandecja
Neutralny, a przez Cracovię na pewno bliżej niż dalej. Na tej samej zasadzie pewnie jest z Lechem..
Z tego wynika że gdyby nie daleka odległość Nowego Sącza od Gdyni to pewnie byłaby zawiązana przyjaźń pomiędzy Sandecją i Arką.Wspólna zgoda - Cracovia,zgoda Sandecji - warszawska Polonia chyba też jest przychylna Arce(jak się mylę,proszę mnie poprawić) do tego nienawiść do Wisły i jej zgód,Pogoni,Legii...
Co do Lecha to pytam dlatego,znów Cracovia łączy te kluby,ale dzieli Korona Kielce,dlatego proszę o wyjaśnienie.
I prosze kogoś zorientowanego z Łodzi.Sandecji blizej do Widzewa czy ŁKS-u?
No pewnie. Jeszcze Arka byłaby FC Sandecji, bo przecież nigdzie nie jeźdźi i boi się z Zawisza ustawic. Chłopie, za dużo węszysz. Napisałem Ci jak jest, a Ty mi piszesz o Polonii Warszawa. Co ma daleka odleglośc do zgody. Dziś się zarejestrowałeś i zgrywasz wielką kumaterię.
iparts.pl
ymel

Post autor: ymel »

Boże co za pytania,jest kosa a czy trzecia czy czwarta co to za różnica!Legia napewno dalej niż Widzew i Arka.
Kalashnikov.

Post autor: Kalashnikov. »

Kolarzrekin pisze:
Arka - Sandecja
Widzew - Sandecja
Lech - Sandecja
Neutralny, a przez Cracovię na pewno bliżej niż dalej. Na tej samej zasadzie pewnie jest z Lechem..
Dobre prywatne kontakty.Sandecja kilkakrotnie goscila w Gdyni, i viceversa.
Sandecja w Lodzi dostala oklep od Widzewa w tamtym roku. ( niech mnie ktos poprawi jesli sie myle)
Lech - Sandecja neutralnie.
Naburmuszony

Post autor: Naburmuszony »

Arka - Sandecja
Widzew - Sandecja
Lech - Sandecja
Najpierw gosciowi wyzej odpowiem : ŁKS - Sandecja neutral - wspolna zgoda Tychy

Arka - Sandecja : tak jak tu juz bylo podane.
Widzew - Sandecja: jeszcze gdzies tu jest relacja kibicow Sandecji, w ktorej pisza że wracajac z (chyba!) Aleksandrowa Łodzkiego Widzew poskakał im po głowach gdy wysiadli ustalic po ile os. walka
Bliżej Sandecji do ŁKS i takie wpisy ukazały się nawet na forum Sandecji.
Lech - Sandecja - neutral
Naburmuszony

Post autor: Naburmuszony »

Kalashnikov. pisze:
Kolarzrekin pisze:
Arka - Sandecja
Widzew - Sandecja
Lech - Sandecja
Dobre prywatne kontakty.Sandecja kilkakrotnie goscila w Gdyni, i viceversa.
Sandecja w Lodzi dostala oklep od Widzewa w tamtym roku. ( niech mnie ktos poprawi jesli sie myle)
Lech - Sandecja neutralnie.

W tamtym roku na bank nie, to bylo w ostatnim sezonie Sandecji w nowej 2 lidze. czyli 2/3 lata temu.
ymel

Nie jestem z Łksu i nie kumam o co Ci chodzi!Niektórzy piłkarze tak mają że pokazują przywiązanie do barw i chwała im za to!
czajnik

Post autor: czajnik »

O to czy tolerowany byłby piłkarz Śląska, który pokazuje przywiązanie do Widzewa, piłkarz Pogoni, który pokazuje przywiązanie do Cracovii i tak dalej ... Mam nadzieję, że rozumiesz ;-)
ymel

Pewnie że nie byliby tolerowani ale to już ich sprawa co z tym zrobią!
Andro

Post autor: Andro »

Może mnie ktoś oświecić, jak wygląda sytuacja w Suchedniowie ? Słyszałem, że sam Suchedniów to FC KSZO Ostrowiec, a sam Orlicz jeździ ( jeździł? ) z Hetmanem Włoszczowa ( byli m.in. w Skarżysku na meczu z Granatem sezon temu ). Sytuacja się utrzymuje ?
fanatycznykibic

Post autor: fanatycznykibic »

Suchedniów na pewno nie jest fc KSZO.Orlicz pomimo że sam nic nie działa na własnym klubie jeździ wspierać kilka ekip ze świętokrzyskiego (Nida Pińczów,Hetman Włoszczowa,Alit Ożarów) . Na derbowym meczu sprzed kilku sezonów temu usłyszeli od kibiców Granatu taką przyśpiewkę : Żeby jeździć na wyjazdy, zróbcie sobie układ z każdym :)
don_kibollo

Post autor: don_kibollo »

Interesuje mnie Sokół Kleczew, z tego co wiem to jakieś FC Górnika Konin. Poza tym z kim trzymają, jakie kosy? Można o nich mówić jako o jakiejś ekipie? Zachłyśnięci Lechem jak cała Wielkopolska? Jakieś info szersze o Górniku Konin też by mi się przydało.
Fanatyk!

Post autor: Fanatyk! »

Górnik Konin to zgoda Gwardii Koszalin
I to chyba jedyna ich zgoda jeśli sie myle to sory
Andro

Post autor: Andro »

fanatycznykibic pisze:Suchedniów na pewno nie jest fc KSZO.Orlicz pomimo że sam nic nie działa na własnym klubie jeździ wspierać kilka ekip ze świętokrzyskiego (Nida Pińczów,Hetman Włoszczowa,Alit Ożarów) . Na derbowym meczu sprzed kilku sezonów temu usłyszeli od kibiców Granatu taką przyśpiewkę : Żeby jeździć na wyjazdy, zróbcie sobie układ z każdym :)
Tak,wiem, byłem na tym meczu i pamiętam tą przyśpiewkę, właśnie po tamtym meczu jak i ostatnio słyszałem coś o tym ich niby FC KSZO i chciałem się upewnić ;).
Mieszko GKS

Post autor: Mieszko GKS »

Uzi1231 pisze:Panowie mam pytanie czy Piast ma jakis układ z Ruchem Chorzów byłem dzis w Gliwicach i szedł sobie taki kark i miał czapke z piasta a na bluzie pisało Ruch Chorzów morze mnie ktoś oświecic
przewidziało Ci się
P1945G

Post autor: P1945G »

Uzi1231 pisze:Panowie mam pytanie czy Piast ma jakis układ z Ruchem Chorzów byłem dzis w Gliwicach i szedł sobie taki kark i miał czapke z piasta a na bluzie pisało Ruch Chorzów morze mnie ktoś oświecic
Nikt w barwach Piasta po Gliwicach nie chodzi, tym bardziej w Ruchu.
Zjadacz chleba

Post autor: Zjadacz chleba »

A Gliwickie grafy Górnika poniszczone erkami i napisami Piasta? To też sie przywidziało?
zbedna_polemika

Post autor: zbedna_polemika »

czajnik pisze:
Rebus. pisze:
czajnik pisze: pytanie o stosunek ŁKSu do Legii nie bez przyczyny.

A mianowicie dlaczego kibice ŁKSu tolerują pokazywanie eLki przez Mięciela ? Ja rozumiem, że "Miętowy" nie ukrywa przywiązania do swojego klubu (czego nie broniono również Wieszczyckiemu i Saganowskiego, gdy grali w Legii), ale do cholery to jedna z waszych głównych kos, do tego dochodzi jeszcze akcja ze śp. Mariuszem sprzed wielu lat ...

Czy ważne, że wjebał bramę Widzewowi, a co pokazywał to już nieistotne ?
Zabolała Cie Widzewiaku ta Elka i o to Mięcielowi chodziło, a to co na to ŁKS to chyba nie Twoje zmartwienie
Tak jestem Widzewiakiem, raczej poirytowała mnie ta sytuacja, gdyż wolę przegrać w derbach piłkarsko, grunt, żeby Widzew był lepszy na mieście. Pytanie o granicę tego czy jesteście antyWidzewiakami czy ŁKSiakami.
pewnie. Lepiej miec w druzynie piłkarzy całujących herb klubu, a po transferze do innego klubu całujacych nowy herb.
mordanieszklanka

Post autor: mordanieszklanka »

Mięciel pokazał elkę, Sagan w Legii głośno mówił o miłości do ŁKS, Kościuk z kolegami pokazali koszulki ŁKS pod trykotami Odry, Mysona wystąpił w ŚŻK. Co za problem? Komuś tu po prostu żal, że odkąd czerwony dziadek Sobolewski odszedł do Krainy Wiecznych Pochodów Komunistycznych nikt nie identyfikuje się z RTS.
....?

Post autor: ....? »

Jak na linii Zagłębie Lubin Pogoń Szczecin?
Żaba

Post autor: Żaba »

Uzi1231 pisze:Nie kolego nie przewidziało mi sie widziałem wyrazie czapka pasiak z herbem piasta i na bluzie napis ruch chorzów jeszcze dobrze widze;]
To gość o pseud."Mięso Armatnie" szedł w kierunku Sośnicy. Nie doszedł.
ymel

....? pisze:Jak na linii Zagłębie Lubin Pogoń Szczecin?
Jeżeli choć troche się orientujesz to powinieneś/aś wiedzieć że jest kosa!
ymel

Dajcie sobie już spokój!
MR.X

Post autor: MR.X »

Jarcar pisze:.
A i kolego to nie ŁKS wchodził w d*** rok temu SLD i startował w wyborach do rady miejskiej :).
przyganiał kocioł garnkowi ...http://i23.tinypic.com/ok3pna.jpg...
CHWDpJGdH

Post autor: CHWDpJGdH »

MR.X pisze:
Jarcar pisze:.
A i kolego to nie ŁKS wchodził w d*** rok temu SLD i startował w wyborach do rady miejskiej :).
przyganiał kocioł garnkowi ...http://i23.tinypic.com/ok3pna.jpg...
osoba ktora wrzuciles byla rzeczywiscie w Lewicy z powodu wlasnych przekonan i byl tam juz dluzszy czas, natomiast wy wybraliscie sobie kilku/kilkunastu niby waszych kandydatów (nazwiska reklamowało Stowarzyszenie Kibiców Widzewa ) i wszyscy dziwnym trafem startowali z list SLD jak nie widzisz tu tez roznicy to dobry jestes
noremorse

Post autor: noremorse »

sdm pisze:
a Ty niby skąd wiesz gdzie Mięciel ma kibiców ŁKS?? Boli Was to widocznie naprawdę bardzo... zresztą nie pierwszy raz na Waszym stadionie piłkarze drużyny gości manifestują swoją wierność do klubu niekoniecznie w którym grają... Ja osobiście cieszę się że są jeszcze tacy piłkarze którzy nie zapominają gdzie jest ich dom

Dom powiadasz...hmmm to tak dla waszej wiadomości cieszcie się dalej, że taki piłkarz zapomniał, że urodził się w Gdyni, a wychowankiem jest gdańskiej Lechii, a jego ojciec był jednym z symboli Arki lat 70-tych....

Home sweet home :)
Grazie

Post autor: Grazie »

BartekBP pisze:ŁKS - Stomil kosa
Była zgoda przekształciła się w kosę? Z czego taka sytuacja się wzięła? Z bardzo negatywnych relacji Stomilu z Zawiszą, czy jakieś inne aspekty wchodzą w grę?
zbedna_polemika

Post autor: zbedna_polemika »

Grazie pisze:
Była zgoda przekształciła się w kosę? Z czego taka sytuacja się wzięła? Z bardzo negatywnych relacji Stomilu z Zawiszą, czy jakieś inne aspekty wchodzą w grę?
Stomil był bardzo zafascynowany chuliganką na ŁKSie. Zgoda trochę na siłę i nie przetrwała próby czasu ze względu na sztamę Stomil - Polonia Bydgoszcz.
sdm

Post autor: sdm »

zbedna_polemika pisze:
Grazie pisze:
Stomil był bardzo zafascynowany chuliganką na ŁKSie. Zgoda trochę na siłę i nie przetrwała próby czasu ze względu na sztamę Stomil - Polonia Bydgoszcz.
a raczej na sytuację która miała miejsce na jednym z meczów w Olsztynie gdzie kilka osób z ŁKS miało przygody z liczniejszą grupą Polonii Bydgoszcz... Kibice Stomilu wstawili się za Polonistami i zgoda przeszła do historii od razu przechodząc w kosę
mocne-uderzenie

Post autor: mocne-uderzenie »

Wielu osobom na ŁKS także nie były kontakty ze Stomilem na rękę jak to wszędzie bywa towarzystwo podzielone
wpssw

Post autor: wpssw »

kleofas pisze:Jak na linii Stalówka-Polonia Przemyśl? Będąc ostatnio w Przemyślu widziałem barwy obu klubów noszone jednocześnie. W ogóle skąd się wzięła ta znajomość, wcześniej Polonia miała przecież dobre kontakty z Siarką.

Z tego co mi wiadomo stosunki na lini Stalówka-Polonia Przemyśl neutralny, a noszenie barw Stalówki przez ludzi z Polonii trochę dziwne , ponieważ nie tak dawno była walka tych ekip młodymi składami.Zresztą nieraz Stalówka atakowała Polonistów na trasie.
Absolwent

Post autor: Absolwent »

noremorse pisze:
sdm pisze:
a Ty niby skąd wiesz gdzie Mięciel ma kibiców ŁKS?? Boli Was to widocznie naprawdę bardzo... zresztą nie pierwszy raz na Waszym stadionie piłkarze drużyny gości manifestują swoją wierność do klubu niekoniecznie w którym grają... Ja osobiście cieszę się że są jeszcze tacy piłkarze którzy nie zapominają gdzie jest ich dom

Dom powiadasz...hmmm to tak dla waszej wiadomości cieszcie się dalej, że taki piłkarz zapomniał, że urodził się w Gdyni, a wychowankiem jest gdańskiej Lechii, a jego ojciec był jednym z symboli Arki lat 70-tych....

Home sweet home :)
Mięciel jest wychowankiem Wisły Tczew, czyli klubu poniekąd zawsze związanego z Arka
Fight Łapa

Post autor: Fight Łapa »

Nieważne jakiego klubu jest wychowankiem i nie ważne gdzie grał jego stary. Ważne,co on ma w sercu i do którego klubu czuje największy sentyment.

Mój ojciec jest kibicem Górnika Zabrze. Czy ja też muszę nim być?
Żaba

Post autor: Żaba »

Powinienes. Jedyny słuszny wybór.
wpssw

Post autor: wpssw »

kleofas pisze:
wpssw pisze:
kleofas pisze:Jak na linii Stalówka-Polonia Przemyśl? Będąc ostatnio w Przemyślu widziałem barwy obu klubów noszone jednocześnie. W ogóle skąd się wzięła ta znajomość, wcześniej Polonia miała przecież dobre kontakty z Siarką.

Z tego co mi wiadomo stosunki na lini Stalówka-Polonia Przemyśl neutralny, a noszenie barw Stalówki przez ludzi z Polonii trochę dziwne , ponieważ nie tak dawno była walka tych ekip młodymi składami.Zresztą nieraz Stalówka atakowała Polonistów na trasie.
To dziwne, bo o ile pamiętam chłopaki ze Stalowej wspomagali Polonię podczas ustawki z Karpatami (taka była wersja Karpat i chyba Resovii) i nie pamiętam, na kogo się wtedy Lonia ustawiła, ale też wspomagała ją Stalówka. Chodziło mi raczej o to czy to jest już układ czy... nie wiem jak to nazwać.

To wersja Karpat i Resovii, Polonia miała całkiem inna wersje...na kogo ustawiała sie Lonia i Stalówka ja wspomagała?Polonia niema żadnego układu z nikim tym bardziej ze SSW.
Polip

Post autor: Polip »

Z tego co sobie przypominam to Polonia razem ze Stalówką czekali kiedyś na Czuwaj który wracał lub dopiero jechał na jakiś mecz.
czajnik

Post autor: czajnik »

Zaczynając temat Mięciela miałem co innego na myśli ...

Tu nie chodzi o to czy dobrym jest jak piłkarz szczerze identyfikuje się ze swoim klubem i nie mówi przy każdym transferze, że od dziecka miał w szafie szalik klubu do którego przechodzi.

Chodzi o to czy to nie dziwne, że kibice ŁKSu tolerują popieranie jednej z głównych kos, która kiedyś zabiła im kibica i tyle. Gdyby ich obecny piłkarz pokazywał znaki Zagłębia Lubin, Pogoni Lębork czy Unii Tarnów nie byłoby to dla mnie dziwne.

Nie ma sensu przeciągać dyskusji o podstarzałej gwiazdce na 3 podstrony (niestety sam przyłożyłem do tego cegiełkę) ...
antytusk

Post autor: antytusk »

Ile prawdy jest w tym, że niby po meczu Lech-Legia doszło w Poznaniu do jakiegoś spięcia na linii Lech-Arka?
Bez napinki, chcę po prostu zweryfikować.
TYLKO-APATOR
Kontakt:

Post autor: TYLKO-APATOR »

Jak jest obecnie na linii Falubaz-Zagłębie Lubin?
-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) »

Falubaz - Zaglebie. Na chwile obecna goscinne wspomagania obu ekip w jedna i druga strone.
Sedici

Post autor: Sedici »

Jaka jest historia negatywnych stosunkow miedzy ekipami Szombierek a Pogoni Sz?
Zablokowany