Moda stadionowa - casual

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Pch

Re: Moda stadionowa - casual

Post autor: Pch »

PrawdziwyPiknik pisze:Z tego co się orientuję kupił ich Sport direct więc wcześniej czy później zaczną robić badziewie

I znow c**** wiesz.
iparts.pl
ax88

Post autor: ax88 »

Dokładnie - wiem, ale nie powiem :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sunderland
Obrazek

WBA
Obrazek

Stoke
Obrazek

Australia :)
Obrazek
monterinio

Post autor: monterinio »

Jak można w czymś takim w ogolę pokazać się na stadionie ?? co to jest rewia mody trampki halówki, do tego sweterek w kratę w zestawie z koszulą, a zeby było śmieszniej to kurtka z kapturem z wbudowanymi okularami spawalniczymi. Istny cyrk, gdybym kogoś zobaczył w takim ubiorze to parsknął bym śmiechem. Jednym słowem dziwaczny ten angielski styl.
Pch

Co do One True Saxon to na szczescie wiele nie powinno sie zmienic. Ich sprzedaz to dosc dziwna sytuacja bo wlasciciel czyli PB sprzedal marke firmie JD Sports. Sek w tym, ze PB jest glownym udzialowcem JD Sports (posiada 57% akcji).
debiutant

Post autor: debiutant »

Nie załmój mnie człowieku,angoli mniej niż na lidze,na meczach z polskimi klubami,bo taki kibic City czy innego Liverpoolu kompletnie nie zna takiego Lecha czy Wisły,naprawde tak ciężko dzieciaku to pojąć?Ich nie interesuje to że ekipy z naszego kraju to absolutny top wyjazdowy,jakby to interesowało ludzi w wielu innych normalnych kibicowsko krajach.Nie rozumiem do końca co tak się dopieprzasz o ten specjał że 1000 osósb,a organizuje go +/-setka osób,a co do cholery tysiąć osób ma go ogarniać,czy ty siebie człowieku słyszysz?
kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako »

debiutant pisze:Nie załmój mnie człowieku
Ty mnie również haha :)
angoli mniej niż na lidze,na meczach z polskimi klubami,bo taki kibic City czy innego Liverpoolu kompletnie nie zna takiego Lecha czy Wisły,naprawde tak ciężko dzieciaku to pojąć?
Nie znają tak zacnych kibicowsko band, to co to za kibice ??? Jak to jest że na żałosny Villareal przychodzi cały Ibrox Park, a z Crveną 15 tys mniej :)
Ich nie interesuje to że ekipy z naszego kraju to absolutny top wyjazdowy,jakby to interesowało ludzi w wielu innych normalnych kibicowsko krajach.
Niemcow, które są 'normalnym' kibicowsko krajem, trzymają sie mocno i wiedzą o co chodzi w temacie jakos tez specjalnie to nie zainteresowało.
Nie rozumiem do końca co tak się dopieprzasz o ten specjał że 1000 osósb,a organizuje go +/-setka osób,a co do cholery tysiąć osób ma go ogarniać,czy ty siebie człowieku słyszysz?
To powiedzmy nie ma specjala, kazdy ogarnia sie sam ... ilu pojedzie na wyjazd ? ilu z tego tysiaca poswieci swoją fure ? czas i pieniadze na zorganizowanie busa czy innego transportu ??? Moim zdaniem tylko pare ekip w Polsce stac na taki spontan patrz Legia, Lech, Widzew, ale wiadomo, że te kluby mają kibiców w całym kraju ... wiec teraz popatrz na Wyspy i pomysl, ze tam prawie kazdy klub ma kibicow w kazdym zakątku UK, wiec co tydzien jakis Szkot, Walijczyk czy inny Irol podązają za jakims tam swoim Sheffield Wednesday czy Nottingham Forest.
mancunian

Post autor: mancunian »

ku***, jak chcecie znów toczyć tą samą dyskusje, to poczytajcie sobie kibice w UK. To jest temat o ciuchach...
acabek

Post autor: acabek »

Zeszliście z tematu.

Po Angolach został taki styl ubierania się i tu jest do tego temat. Jednym się to podoba innym nie. Jedni wolą zapierdalać po mieście/na mecz w dresach i najkach, a inni wolą ubrać się bardziej elegancko. Piszecie 'co jest takie zajebistego w tej czapce w kratkę??' to ja się zapytam co jest takiego zajebistego w czarnej czapce nike z logo?

Załóżcie sobie osobny temat 'Współczesna moda stadionowa' i tam prowadźcie rozkminy nt. softhselli north face itp.
kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako »

Ten temat ogolnie jest o modzie stadionowej, nie sadze ze jest potrzebny nastepny. Jak kogos interesuje temat to zapraszam.

http://www.facebook.com/home.php#!/page ... 56?fref=ts
http://www.facebook.com/home.php#!/CasualsLife?fref=ts
http://www.facebook.com/home.php#!/Casu ... fe?fref=ts

Tu nie chodzi tylko o mode stadionową, ale rowniez styl na co dzien, jeden pomyka cały tydzien w dresiku i ofensywie, inny w trainersach, levisach i koszuli w krate ;) Umowmy sie marki uliczne są drogie i moim zdaniem noszenie tego powinno do czegos zobowiązywac, a niestety czesto na ciuchach sie konczy.
Gieksa J-no

Post autor: Gieksa J-no »

O The North Face już jakiś czas temu pytałem w sumie. Nie uważam aby była to marka stricte casual na Wyspach...
acabek

Post autor: acabek »

Gieksa J-no pisze:O The North Face już jakiś czas temu pytałem w sumie. Nie uważam aby była to marka stricte casual na Wyspach...
A kto tak uważa?
Mariusz Sokołowski

Post autor: Mariusz Sokołowski »

Proste, wyobraźcie sobie, że co tydzień w Warszawie grałyby 3-4 kluby, każdy taka ilość kibiców jak Legia. Po meczach wszyscy idą do knajp się bawić - dantejskie sceny.

Mam pytanie do osób pokroju debiutanta - na randkę/do pubu/balety czy coś tam na co chodzisz też wyskakujesz w Everlastach, Ofensywie, Shoxach i czarnej czapce nike?
mancunian

To nie do końca tak, jak piszesz, bo to jest swego rodzaju kultura, czy tez subkultura, albo chociaz sposob ubierania sie.

Tylko wlasnie, o to w tym chodzi,z e te ciuchy sa normalnymi ciuchami.
DiglettOi

Post autor: DiglettOi »

Post nadaje sie raczej do tego tematu, wiec mam pytanie, co sądzicie o butach New Balance? jakieś opinie? najbardziej chodzi mi o wytrzymałość. z góry dzieki
kolbas

Post autor: kolbas »

Jesli chodzi o ciuchy New Balnace to całkiem przyzwoity materiał, nie mechaci się, nie kurczy. Butów nie miałem wiec się nie wypowiadam
ax88

mancunian pisze:To nie do końca tak, jak piszesz, bo to jest swego rodzaju kultura, czy tez subkultura, albo chociaz sposob ubierania sie.

Dokładnie, te ciuchy są zupełnie normalne, zdarzają sie czasem kwiatki, ale bez przesady, wiec pisanie, że idą ubrani jak na pole golfowe jest z d*** wziete. Jakos u nas kumate firmy tez robią kangurki, polówki, sweterki i nikt nie jeczy, bo na klacie grozny napis Ofensywa.
To jest juz subkultura, psy znają te firmy i nie jest to juz rodzaj kamuflazu. Jest to rodzaj wyrazenia siebie, tego ze jestem kibicem, to tak jak u nas z modą uliczną, ta sama zasada.
Ale ogolem nawet zwykli Angole, którzy sie tym nie podniecają czesto chodzą normalnie ubrani na mecz, widac to sczegolnie na reprezentacji, gdzie ilosc wymalowanych pajaców jest znacznie mniejsza niż w innych państwach.
Pch

ax88 pisze:
mancunian pisze:To nie do końca tak, jak piszesz, bo to jest swego rodzaju kultura, czy tez subkultura, albo chociaz sposob ubierania sie.

Dokładnie, te ciuchy są zupełnie normalne, zdarzają sie czasem kwiatki, ale bez przesady, wiec pisanie, że idą ubrani jak na pole golfowe jest z d*** wziete. Jakos u nas kumate firmy tez robią kangurki, polówki, sweterki i nikt nie jeczy, bo na klacie grozny napis Ofensywa.
To jest juz subkultura, psy znają te firmy i nie jest to juz rodzaj kamuflazu. Jest to rodzaj wyrazenia siebie, tego ze jestem kibicem, to tak jak u nas z modą uliczną, ta sama zasada.
Ale ogolem nawet zwykli Angole, którzy sie tym nie podniecają czesto chodzą normalnie ubrani na mecz, widac to sczegolnie na reprezentacji, gdzie ilosc wymalowanych pajaców jest znacznie mniejsza niż w innych państwach.
Sorry Ty byles kiedykolwiek w UK? Bo po tym co piszesz to raczej nie wyglada na to:) pokaz mi ktora to firma jest tak jednoznacznie kojarzonan z kibicowaniem, ze nawet psy to wiedza? Bzdure panie palnales.
Blaster

Post autor: Blaster »

Mariusz Sokołowski pisze:Proste, wyobraźcie sobie, że co tydzień w Warszawie grałyby 3-4 kluby, każdy taka ilość kibiców jak Legia. Po meczach wszyscy idą do knajp się bawić - dantejskie sceny.

Mam pytanie do osób pokroju debiutanta - na randkę/do pubu/balety czy coś tam na co chodzisz też wyskakujesz w Everlastach, Ofensywie, Shoxach i czarnej czapce nike?
pewnie jestes starszy ode mnie i inaczej myslisz ale oprocz baletów to nie widze problemu w takich ciuchach
Pch

Blaster pisze:
Mariusz Sokołowski pisze:Proste, wyobraźcie sobie, że co tydzień w Warszawie grałyby 3-4 kluby, każdy taka ilość kibiców jak Legia. Po meczach wszyscy idą do knajp się bawić - dantejskie sceny.

pewnie jestes starszy ode mnie i inaczej myslisz ale oprocz baletów to nie widze problemu w takich ciuchach

Masz racje Blaster, to jest kwestia wieku. Kiedys tez wszedzie biegalem w dresach itp, ale w pewnym momencie stwierdzasz ze to juz troche dziwnie wyglada i trzeba zaczac sie inaczej ubierac. Teraz nie wyobrazam sobie wyjscia z kobieta w dresie hehe
debiutant

Post autor: debiutant »

Ja cały czas w dresie,ale wiadomo że z laską się inaczej troche ubieram,ale generalnie preferuje sportowe ubrania ;)
Pch

Kiedys dorosniesz:) jak lapalem sie do u23 tez myslalem, ze cale zycie bede chodzil w dresie
mancunian

Stone Island to polowa ludności na wyspach ma w szafie...
Pch

mancunian pisze:Stone Island to polowa ludności na wyspach ma w szafie...
Otoz to. Bedac na stadionie, znajdziesz mase ludzi w takich ciuchach, ktorzy nawet nie maja mysli o zadymie.
Wychodzac ze stadionu, po prostu zginiesz w tlumie. I to jest wlasnie caly zamysl stylu casual.
Dlatego zawsze rozpierdala mnie jak ktos wyskakuje z pytaniem o marki ubran w stylu casual. Nie ma czegos takiego. Mozna mowic, ze upodobano sobie kilka marek jak np Stone Island, ale ta marke upodobalo sobie tez 30% spoleczenstwa.
To nie jest tak jak np z PitBullem w Polsce, ze jak ktos nosi cos z PB to pewnie kibol.
tikwath

Post autor: tikwath »

Dokładnie jest tak jak piszą przedmówcy.
To sa ich marki w których czuja się swobodnie.
Szczurki w takich markach smigaja jako praktykanci na budowach itp.
Poza tym jest ich stac na nie nawet z marnej tygodniówki.
Mariusz Sokołowski

Też lubię latać w dresach, do sklepu, po osiedlu, czasem jak idę do miasta - wygodne i o ile nie masz przypałowego dresu rodem z lat 90-tych to nie jest źle. Natomiast kiedy wychodzę z dziewczyną czy wiem, że będe szedł z kumplami do pubu czy coś to wolę się ubrać na casual - niekonieczne odjebany w koszule czy coś ale nawet po prostu trainersy Adidasa, spodnie typu chino lub zwykłe jeansy + polo, t-shirt czy jakąś bluzę z kapturem nieprzypałową, czasami zykły gładki sweter. Głupio bym się czuł siedząc w jakimś barze w dresie i czapce najka. Już nie mówiąc o tym, że jak lecisz na podryw to za dużych szans nie wróżę w takim stroju ;)
ax88

No ta, ale co na stadionie :)? Bo na dyskotece tak zebrac wszystkich do kupy zrobic fote to niezła ekipa casuals by wyszła, ale z własnego doswiadczenie wiem, ze ten sam człowiek, dyskotekowy casual wybierze sie na mecz reprezentacji Polski wystrojony jak choinka na tajms skłer, bo wszyscy tak idą ... ludzie ubierają sie schematami
Mariusz Sokołowski

Na mecz tylko dres. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś miał mi rozpierdolić polo Freda Perrego czy jakąś lepszą kurtkę, albo dostać gazem. Poza tym ubierając się w Polsce na angielski casual bardziej się wyróżnisz niż będąc w dresie. Natomiast na awanturę uliczną dres również odpada.
mancunian

Serio te bluzy dresowe są dużo tańsze niż polówki Perrego?
Sylwek1916

Post autor: Sylwek1916 »

Czy w Polsce można gdzieś zakupić odzież firmy THREE STROKE ?
Bajer

Post autor: Bajer »

nie, nawet w zagranicznych sklepach online ciężko coś znaleźć (starych modeli w ogóle nie znalazłem)
Support28

Post autor: Support28 »

W Pitbull City kiedyś były te ciuchy
kolbas

Post autor: kolbas »

Sylwek1916 pisze:Czy w Polsce można gdzieś zakupić odzież firmy THREE STROKE ?
Swego czasu też w Bulldogu w Warszawie, ale teraz nie wiem jak jest
KieGoWhoYa

Post autor: KieGoWhoYa »

Obrazek
kazmirz

Post autor: kazmirz »

Mnie trapi jak rozpoznać oryginalną kurtkę TNF?
Czy np. ta to oryginał ?
http://img16.allegroimg.pl/photos/orygi ... 3107808978
http://img16.allegroimg.pl/photos/orygi ... 07808978_6
http://img16.allegroimg.pl/photos/orygi ... 07808978_7

W opisie podane, ze to "kurtka trekkingowa THE NORTH FACE SUMMIT SERIES GORE TEX"

Może bardziej kumaci mi wytłumaczą o co chodzi.
Gieksa J-no

Post autor: Gieksa J-no »

http://www.thenorthface.net.pl/

Tutaj masz odnośniki do oryginałów. A ten model co wkleiłeś to ciężko ocenić, nie widziałem takiego modelu. Jaka cena?
kazmirz

Post autor: kazmirz »

359zł i również jej nigdzie nie widzę w internecie a w sklepie mam dwa modele na krzyż.

Z innych modeli kurtek letnich TNF albo Columbii jakieś byście polecali?
ax88

Film o kibicach w Rosji, sporo dobrych ubran
http://www.youtube.com/watch?v=s8xLazT2qsc

Obrazek
Grimsby Town
Obrazek
ODPOWIEDZ