Zobacz prosze na link z dolu,ktory zamiescilem w mojej ostatniej wypowiedziwyjazdowicz pisze:on Ci nie każe wielbić Hitlera tylko pokazuje to, że organizacja narodowo socjalistyczna uważa się za organizację lewicową. Jak wszystko zresztą co z socjalizmem jest związane jak znaczki Solidarności
Ekipy Punkowe i pilka nozna
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
beliarpunk
Re: Ekipy Punkowe i pilka nozna
a kto powiedział że ta strona ma promować polskie wartości? była dyskusja o NS, więc wkleiłem linka, co sami NS'i o tym sądzą, tyle. nie wiem czego tu nie rozumiesz
Jest polityka na stadionach, jest polityka wiec mysle ze jest gdzie o tym gadac. Tylko jakby kazdy zagladnal i rozkrecil temat.
A chetnie poczytam sam argumentacje narodowy socjalizm jako prawica, bo naprawde socjalizm i prawica to raczej przeciwstawne wyrazy.
Tak samo jak rasizm nie jest wyrazem zastepczym dla prawicy, choc oczywiscie prawicowiec moze byc rasista, tak samo jak lewicowiec moze byc rasista. Tak samo jak tolerancja dla czarnych to nie jest lewica, bo przeciez sa i prawicowe czarnuchy.
Ja sobie czytam to forum, malo sie udzielam bo nie jestem "kumatym kumem" i widze, ze sporo osob rozumie co to jest prawica i sa prawicowcami a sporo osob uwaza sie za prawicowcow, ale nie do konca zdaje sobie sprawe czym tam prawica jest. Fajnie ze ludzie sa ogolnie anty lewacy, tylko zeby jeszcze wiedzieli czemu... bo walka z pedalami i innymi roznymi dziwactwami czy rasizm to nie jest od razu prawica. Tak samo jak antykomunizm nie jest prawica od razu. Oczywiscie ruchy lewicowe moga czerpac albo miec po prostu wspolne wartosci z ruchami prawicowymi (jak np faszym, ktory no ni c**** nie zakwalifikujesz do prawicy, mimo ze bardzo duzo z prawicy czerpie).
Bo potem ktos wrzuca na forum fote kibicow z murzyne i od razu pytanie czy aby na pewno sa prawicowi bo cos ta fota nie pokazuje. Albo fota z oprawa liscia marihuany i od razu szufladka na lewicowosc grupy. Jakby takie zdjecia w jaki kolwiek sposob przesadzaly o prawicostwie czy lewactwie. (czy dane ekipy byly prawicowe czy lewicowe, to juz najmniejszy problem teraz).
Aha i jeszcze jedno, zarowno Kult jak i T Love to sa punkowe kapele :)
A chetnie poczytam sam argumentacje narodowy socjalizm jako prawica, bo naprawde socjalizm i prawica to raczej przeciwstawne wyrazy.
Tak samo jak rasizm nie jest wyrazem zastepczym dla prawicy, choc oczywiscie prawicowiec moze byc rasista, tak samo jak lewicowiec moze byc rasista. Tak samo jak tolerancja dla czarnych to nie jest lewica, bo przeciez sa i prawicowe czarnuchy.
Ja sobie czytam to forum, malo sie udzielam bo nie jestem "kumatym kumem" i widze, ze sporo osob rozumie co to jest prawica i sa prawicowcami a sporo osob uwaza sie za prawicowcow, ale nie do konca zdaje sobie sprawe czym tam prawica jest. Fajnie ze ludzie sa ogolnie anty lewacy, tylko zeby jeszcze wiedzieli czemu... bo walka z pedalami i innymi roznymi dziwactwami czy rasizm to nie jest od razu prawica. Tak samo jak antykomunizm nie jest prawica od razu. Oczywiscie ruchy lewicowe moga czerpac albo miec po prostu wspolne wartosci z ruchami prawicowymi (jak np faszym, ktory no ni c**** nie zakwalifikujesz do prawicy, mimo ze bardzo duzo z prawicy czerpie).
Bo potem ktos wrzuca na forum fote kibicow z murzyne i od razu pytanie czy aby na pewno sa prawicowi bo cos ta fota nie pokazuje. Albo fota z oprawa liscia marihuany i od razu szufladka na lewicowosc grupy. Jakby takie zdjecia w jaki kolwiek sposob przesadzaly o prawicostwie czy lewactwie. (czy dane ekipy byly prawicowe czy lewicowe, to juz najmniejszy problem teraz).
Aha i jeszcze jedno, zarowno Kult jak i T Love to sa punkowe kapele :)
Wiecie co Panowie?
Bardzo fajny temat. Jak się go czyta od razu widać z kim się rozmawia. Kto przeżył więcej kto mniej. Kto przeżył, a kto się nasłuchał opowiadań kolegów. Nawet widać kto gówno wie co się na jego podwórku kiedyś działo.
Młodość...
A ekipa Punk&Skin na Polonii w latach 90 była całkiem zborna, mocna i charakterna.
Nie jeden koncert Oi! w Warszawie odbywał się z szalikiem Polonii na mikrofonie, nie jeden koncert okraszony był czarno-biało-czerwonym śpiewem i nie jeden kończył się wizytą sąsiadów (np. jadłodajnia filozoficzna). A i chłopaki dzielnie działali w stałych miejscach w Warszawie sprawdzając poprawność klubową. Zjednoczeni pod wspólną faną (http://www.wielkapolonia.pl/serwis/imag ... /punks.jpg) godnie reprezentowali Dumę Stolicy.
Bardzo fajny temat. Jak się go czyta od razu widać z kim się rozmawia. Kto przeżył więcej kto mniej. Kto przeżył, a kto się nasłuchał opowiadań kolegów. Nawet widać kto gówno wie co się na jego podwórku kiedyś działo.
Młodość...
A ekipa Punk&Skin na Polonii w latach 90 była całkiem zborna, mocna i charakterna.
Nie jeden koncert Oi! w Warszawie odbywał się z szalikiem Polonii na mikrofonie, nie jeden koncert okraszony był czarno-biało-czerwonym śpiewem i nie jeden kończył się wizytą sąsiadów (np. jadłodajnia filozoficzna). A i chłopaki dzielnie działali w stałych miejscach w Warszawie sprawdzając poprawność klubową. Zjednoczeni pod wspólną faną (http://www.wielkapolonia.pl/serwis/imag ... /punks.jpg) godnie reprezentowali Dumę Stolicy.
Własnie jak to jest na Polonii teraz?prażanin pisze:(...)
Kiedyś spotkałem chłopaków z Polonii na wakacjach w typie powiedzmy "OI" - bardzo spokojni kolesie. Potem była akcja z kopaniem w d*** Hessa przy okazji meczy z Lechią. Potem poszła fama, ze na Polonii zapanowała lewacka nomenklatua (w co za bardzo nie chce mi się wierzyć). Więc może ktos to przedstawić i ewentualnie jak wyglądało to kilka lat wstecz?
I jeszcze mam pytanie odnośnie Pogoni Leżajsk? Kiedyś była to ekipa SHARPowców. A jak jest teraz? zy z tamtego składu się ktoś jeszcze udziela?
Odnośnie tematu jak go zobaczyłem to od razu mi się skojarzyła Wkra Żuromin :lol:

Generalnie jakby sie uprzec to mozna udowodnic ze nazizm jest albo lewicowy albo prawicowy. Jednak duzo historykow zgadza sie ze nazizm jest swego rodzaju 3 droga.
-
kalkulator
Panowie zanim zaczniecie coś pisać to zdobądźcie rzetelne wiadomości. Wy opisujecie NS jako hitleryzm. A te 2 ustroje i idee się różnią. Hitleryzm = niemiecki szowinizm
Narodowy Socjalizm - ideologia oparta na jedności białych ludzi. Co do tego słowa Socjalizm odbiega ono bardziej do społeczeństwa niż do gospodarki. Jeżeli są tu osoby interesujące się polityką to potwierdzą moje słowa że w Ns gospodarka to prywatni przedsiębiorcy pod kontrolą państwa. W rękach państwa najważniejsze gałęzie gospodarki takie jak energetyka. I nie radzę porównywać NS do prawicy czy lewicy bo każdy NS odcina się od takiego szufladkowania.
Narodowy Socjalizm - ideologia oparta na jedności białych ludzi. Co do tego słowa Socjalizm odbiega ono bardziej do społeczeństwa niż do gospodarki. Jeżeli są tu osoby interesujące się polityką to potwierdzą moje słowa że w Ns gospodarka to prywatni przedsiębiorcy pod kontrolą państwa. W rękach państwa najważniejsze gałęzie gospodarki takie jak energetyka. I nie radzę porównywać NS do prawicy czy lewicy bo każdy NS odcina się od takiego szufladkowania.
To Ty się mylisz. NS = nazizm= hitleryzm To wszystko jedna ideologia, której głównym twórcą był Hitler.kalkulator pisze:Panowie zanim zaczniecie coś pisać to zdobądźcie rzetelne wiadomości. Wy opisujecie NS jako hitleryzm. A te 2 ustroje i idee się różnią. Hitleryzm = niemiecki szowinizm
Co do gospodarki, to polecam ten artykuł:
http://prawica.net/node/11651
Narodowy, czy nie, socjalista zawsze będzie socjalistą.
-
Świąteczny Karp
Nic mnie tak nie rozpierdala jak ten zajebiście mocny argument w stosunku do mających inne zdanie.Dzieciaki...
-
sopocka plaża
A Livorno to nie lewaki?
-
Dragon1908
Myślę,że Hemoroid trafnie podsumował historię punk's na polskich stadionach.Nic dodać nic ująć.
a SHARP-owcy z Teofilowa i okolic? wieloletni wierni kibice Łks? i nie sa to jakies chlystki ale osoby znane na Galerze..
-
smaleczjagodami
weź najpierw zacznij czytać ze zrozumieniem, a potem dopiero wyskakuj z tą swoją ironią. łopatologicznie
- w temacie tym pojawili się...Muniek Staszczyk, Adolf Hitler, czarny skin z Sosnowca, ksiądz z Ksp, Roman Dmowski, redystrybucja dóbr....osobiście nie widzę większego związku tych zagadnień z tematem->ekipy punkowe i piłka nożna
- jeśli idzie o samo słowo punk, to jego definicja jest na tyle szeroka, że liczyłem na to, że autor tego tematu->czyli Ty, wyjaśni o co dokładnie mu chodziło
- o co chodzi w temacie forum?? to właśnie o to chodzi, żeby się udzielać, jak się ma coś ciekawego do napisania. jeśli masz jakieś "ale" do mojego posta, to napisz ocb, a nie wyskakujesz z jakimiś podśmichujkami
- w temacie tym pojawili się...Muniek Staszczyk, Adolf Hitler, czarny skin z Sosnowca, ksiądz z Ksp, Roman Dmowski, redystrybucja dóbr....osobiście nie widzę większego związku tych zagadnień z tematem->ekipy punkowe i piłka nożna
- jeśli idzie o samo słowo punk, to jego definicja jest na tyle szeroka, że liczyłem na to, że autor tego tematu->czyli Ty, wyjaśni o co dokładnie mu chodziło
- o co chodzi w temacie forum?? to właśnie o to chodzi, żeby się udzielać, jak się ma coś ciekawego do napisania. jeśli masz jakieś "ale" do mojego posta, to napisz ocb, a nie wyskakujesz z jakimiś podśmichujkami
W Jastrzębiu na przełomie lat 80-90 było sporo ekipy z klimatów Punk, ale z czasem to zanikło,Ja jeszcze w roku 1995(?) byłem na meczu Polska-Rumunia(Zabrze) w irokezie,obecnie w ekipie jest mało zwolenników tych klimatów ,u mnie klimat punk pozostał(irokez zamienił się w łysinę),ale miłość do mojego klubu jest największa,lubię street punka i ska.GKS Jastrzębie.
-
smaleczjagodami
zasadniczo to się z Toba mogę zgodzić (wyjątkowo:)
Tylko, że ja nigdzie nie napisałem, że te osoby zakończyły działalność pod koniec lat 90, tylko, że ogólnie osłabła ich aktywność. W sumie zacząłem sobie liczyć te lata i masz rację, że z to zjawisko miało miejsce na początku XXI wieku (ale co do powodów tego zjawiska, to dalej bym obstawał, że było to wywołane "brakami kadrowymi", a nie tylko samym zniknięciem B)
mi się zawsze wydawało, że nazwa Punks&Skins to nie była nazwa własna, tylko określenie jednego z nurtów punkowych?? (jak na mój gust szczególnie widoczne na K6, w celu wkurwienia drugiej strony)
co do "brudasów", to raz jest to kolokwializm, którym potocznie określa się całą tą subkulturę, a 2 to słowo to chyba najbardziej odpowiada angielskiemu znaczeniu słowa punk.
Tylko, że ja nigdzie nie napisałem, że te osoby zakończyły działalność pod koniec lat 90, tylko, że ogólnie osłabła ich aktywność. W sumie zacząłem sobie liczyć te lata i masz rację, że z to zjawisko miało miejsce na początku XXI wieku (ale co do powodów tego zjawiska, to dalej bym obstawał, że było to wywołane "brakami kadrowymi", a nie tylko samym zniknięciem B)
mi się zawsze wydawało, że nazwa Punks&Skins to nie była nazwa własna, tylko określenie jednego z nurtów punkowych?? (jak na mój gust szczególnie widoczne na K6, w celu wkurwienia drugiej strony)
co do "brudasów", to raz jest to kolokwializm, którym potocznie określa się całą tą subkulturę, a 2 to słowo to chyba najbardziej odpowiada angielskiemu znaczeniu słowa punk.
-
beliarpunk
Skoro wyjezdzasz z tekstami typu "brudy",z jednej strony krzywi Cie zbaczanie z tematu,a z drugiej pytasz o analize punka,to jak to traktowac powaznie?Od Punk77 do Conservative Punk,sa fani pilki(tych ostatnich lepiej nie wyzywaj od lewakow...no chyba w domciu przy kompie).Forum,jak widze dla wiekszosci jest jasne,no i milo!!!Zbaczanie z tematu,bylo nieuniknione,poniewaz nie tworzymy klubu wzajemnej adoracji.Narkasmaleczjagodami pisze:weź najpierw zacznij czytać ze zrozumieniem, a potem dopiero wyskakuj z tą swoją ironią. łopatologicznie
-
smaleczjagodami
zauważ, że te "brudy" właśnie dlatego były w cudzysłowiu. Po prostu w owym czasie na Legii w ten sposób postrzegano metali/punków/lewaków/ekologów/hipów i takie osoby raczej nie miały czego szukać na Łazienkowskiej, za to stanowiły nadreprezentację u sąsiadów.
,żeby nie było za dużego OT to, co do samego wątku, to w dalszym ciągu nie widzę dowodów ma jakąś szczególną aktywność punków na trybunach w latach 80 (w sensie, żeby stanowili oni trzon jakiejś ekipy). Nawet wymienione w tym temacie przykłady, bardziej pokazują, że były to jednostkowe przypadki, a nie regułą.
Zaś co do samych lat 70/80 (które zaznaczam, znam z opowieści, a nie własnego doświadczenia), to wydaje mi się, że subkulturą, która najbardziej odcisneła piętno na trybunach byli gitowcy (co by odrazu tłumaczyło marginalizację punków na trybunach)
,żeby nie było za dużego OT to, co do samego wątku, to w dalszym ciągu nie widzę dowodów ma jakąś szczególną aktywność punków na trybunach w latach 80 (w sensie, żeby stanowili oni trzon jakiejś ekipy). Nawet wymienione w tym temacie przykłady, bardziej pokazują, że były to jednostkowe przypadki, a nie regułą.
Zaś co do samych lat 70/80 (które zaznaczam, znam z opowieści, a nie własnego doświadczenia), to wydaje mi się, że subkulturą, która najbardziej odcisneła piętno na trybunach byli gitowcy (co by odrazu tłumaczyło marginalizację punków na trybunach)
A czy przypadkiem ta flaga nie została zniszczona na płonących derbach? Czy na derbach zniknęła może te flaga z pięścią rozbijającą swastykę?prażanin pisze:smaleczjagodami dzwoni ale nie wiesz, w którym kościele?
Polonijna ekipa Puks & Skins (bo tak się nazywała i miała swoją flagę) prężnie działała w latach 90. Jeszcze głośno o niej było w 2000 i 2001 roku. Na takie, a nie inne losy tejże grupy wpływ miały dwie rzeczy: 1) chaos i brak wyraźnego lidera w środowisku kibiców Polonii (B. już wtedy nie było) oraz 2) strata ich flagi na Łazienkowskiej. Przy czym zaznaczyć trzeba, że to dzielny harcerzyk ochroniarz fanę z płotu ściągnął. Później jeszcze przez kilka lat, znacznie mniej aktywnie, ale w miejscach gdzie "subkultura" (jak ją nazwałeś) bawiła się i przebywała pojawiali się sąsiedzi, bo bawili się ze śpiewem na ustach. Do tej pory czy to na trybunie Głównej (kiedyś dużo częściej obecnie bardzo rzadko) czy Kamiennej (rzadziej w młynie) można spotkać osoby z kultury Oi.
A tak na marginesie sławny ksiądz z K6 od razu księdzem nie został i też reprezentował swego czasu jak Ty to powiedziałeś? "Brudasów".
Chyba nie jest też do końca tak że tak niewiele osób z kilmatów Oi! się udziela w młynie na K6:)
Tak swoją droga bardzo ciekawy temat forum to czytam od wielu lat , ostatnio dużo ciekawych tematów się pojawia, towarzystwo zostało ogarnięte, wiec uznałem że warto się zarejestrowac i coś popisać.
Mam też pytanie bo nie ma sensu zakładać nowego tematu w jakich klubach w młynach mocno udzielały się osoby związane z klimatem metalowym? - wiem o Pogoni Szczecin - czy ktoś mógły przybliżyc temat , no i o w pewnym sensie ,,etapie'' Ab. z Cracovii ....
ilu tych SHARPów bylo? o kim mówisz?nisc pisze:a SHARP-owcy z Teofilowa i okolic? wieloletni wierni kibice Łks? i nie sa to jakies chlystki ale osoby znane na Galerze..
-
beliarpunk
smaleczjagodami na pewno przyczyn zakończenia działalności grupy było kilka. Zmiana pokolenia i istotność subkultur zapewne też.
Oczywiście, że klimaty Oi! dalej są obecne, ale już nie w tak dużej ilości jak w latach 90-tych.
Nie. Flaga została ściągnięta na derbach w 2000 lub 2001 roku przez ochroniarza. Legia podeszła do sprawy honorowo i flagę oddała, chłopaki z kolei podeszli charakternie i flaga uznana za straconą nigdy więcej nie zawisła.Mićko pisze:A czy przypadkiem ta flaga nie została zniszczona na płonących derbach? Czy na derbach zniknęła może te flaga z pięścią rozbijającą swastykę?
Chyba nie jest też do końca tak że tak niewiele osób z kilmatów Oi! się udziela w młynie na K6:)
Oczywiście, że klimaty Oi! dalej są obecne, ale już nie w tak dużej ilości jak w latach 90-tych.
hehehe sam sluchalem opwiesci od kolegów "SHARPów" jak to bylo w w nopie. od 2000 roku jezdzilem na wyjazdy i raz spotkalem na wyjezdzie jednego "SHARPA" w 2004 roku więc nie pisz ze gadam glupoty. NS na ŁKSie tez zostalo max 10 osób ale jednak część z nich czynnie bierze udzial w zyciu kibicowskim. Chcialem jednoczesnie zaznaczyc ze nie mam pogladów ani proszarp ani prons. Jestem apolityczny :)
W latach 90 na przysiędze ziomka gadałem z punkiem z Rybnika który mówił że na ROWie dość prężnie działają i sporo ich tam. Fantazja go poniosła czy tak tam naprawde było jakieś 15 lat temu?
ten dobry chłopak nie był czasem wokalistą pewnego zespołu Oi-owego ?
Widze,ze fani KSP zdominowali ta czesc wpisow wiec moze dodam,raczej nic nie wnoszaca historyjke od siebie.Bodajze w roku 1997 bujalem z panna po czeskiej Pradze i natknelismy tam na calkiem spora,ok.20-sto osobowa ekipe Punks&Skins,jak sie okazalo-z Warszawy,sympatykow Polonii,ktorzy wracali chyba z jakies punkowego festiwalu.Poszlismy do knajpy na obiad,wypilismy co nieco,no i wiekszosc deklarowala sie jako apolityczni,antynazi,antylewacy i kupe innych "anty".Pozniej kontynuujac popijawe w okolicy stadionu Viktorii Zizkov (owczesnej zgody Cracovii),terenu mocno romskiego,ekipka ta dosc ostro prowokowala jej sniadych mieszkancow.Wsrod nich bylo tez dwoch skinow z Niemiec,ktorzy stawiali urodzinowa wodke najstarszym chyba zalogantom,ci z kolei darli z nich lacha uwazajac ich za najwiekszych polglowkow wrsod niemieckich skins:)Komicznie wygladaly toasty na ich czesc,gdy stukajac sie kieliszkami wyglaszali "no to zdrowie c****!",a tamci niczego nie podejrzewajac lali w gardlo powtarzajac "ja ja,strofie cfela":)
No ale ja nie o tym chcialem...Kiedys wsrod kibicow Jagiellonii byl (jest?) podzial na frakcje prawicowa i...no wlasnie jaka?Z opowiadan wiem,ze bojki,sprzet byly tam na porzadku dziennym,jakis chlopak przyplacil to nawet zyciem.W tym samym czasie wsrod dwoch efektownych opraw Jagi pojawily sie motywy zaczerpniete z repertuaru punkowej,szczecinskiej kapeli The Analogs.Podczas meczu z Widzewem w 2007 byl to motyw z kawalka "Zawsze najgorsi":"Mozesz nam zabraniac,mozesz zmieniac prawo,by bylo jak brzytwa,litosci na znalo...itd.- http://www.youtube.com/watch?v=QfFiZ_dM ... re=related.
Podobnie rok pozniej w meczu z Wisla :http://www.youtube.com/watch?v=3YZ8IRIm ... re=related i tu rowniez fragment ich numeru pt."Latarnia".Czy ludzie ci celowo,na przekor innym (Analogsi dawno temu odcieli sie od hajlujacego towarzystwa) postarali sie o taka oprawe czy po prostu uznali,ze sa to fajne motywy bez jakichs glebszych historii?Swoja droga,kapele te zna sporo ludzi z innych klimatow,kiedys np.podczas zgodowego meczu slyszalem jak mlodziez w dresach i w spodniach z rozporkiem na wysokosci kolan spiewala ich "Raj dla chuliganow":)
No ale ja nie o tym chcialem...Kiedys wsrod kibicow Jagiellonii byl (jest?) podzial na frakcje prawicowa i...no wlasnie jaka?Z opowiadan wiem,ze bojki,sprzet byly tam na porzadku dziennym,jakis chlopak przyplacil to nawet zyciem.W tym samym czasie wsrod dwoch efektownych opraw Jagi pojawily sie motywy zaczerpniete z repertuaru punkowej,szczecinskiej kapeli The Analogs.Podczas meczu z Widzewem w 2007 byl to motyw z kawalka "Zawsze najgorsi":"Mozesz nam zabraniac,mozesz zmieniac prawo,by bylo jak brzytwa,litosci na znalo...itd.- http://www.youtube.com/watch?v=QfFiZ_dM ... re=related.
Podobnie rok pozniej w meczu z Wisla :http://www.youtube.com/watch?v=3YZ8IRIm ... re=related i tu rowniez fragment ich numeru pt."Latarnia".Czy ludzie ci celowo,na przekor innym (Analogsi dawno temu odcieli sie od hajlujacego towarzystwa) postarali sie o taka oprawe czy po prostu uznali,ze sa to fajne motywy bez jakichs glebszych historii?Swoja droga,kapele te zna sporo ludzi z innych klimatow,kiedys np.podczas zgodowego meczu slyszalem jak mlodziez w dresach i w spodniach z rozporkiem na wysokosci kolan spiewala ich "Raj dla chuliganow":)
Mistrzostwo telepatii :)nisc pisze:(...) jakiez bylo zdziwienie chcacych sie podlansowac Tedków ktorzy podjechali na impreze chcac sie pokazac jako ekipa "każual tradiszional oi" i dostali becki od ekipy Arki prosto po wyjsciu z pociagu....
Nie będę się znęcał nad przedstawioną wyżej wizją profilu ekipy - każdy znający warszawski klimat nieźle się uśmieje. Napisz tylko dokładnie - kiedy i ile to osób "dostało bęcki od ekipy Arki" - mam wrażenie, że może to nieco uzupełnić anegdotkę :)
"Kilka lat temu" to Hemp Gru nagrało numer - i teledysk - "Nienawiść" i to tyle na temat muzycznych konotacji i preferencji tu i ówdzie ;)
Foxxie - on już flagi Łomży kasował w czasie meczu Olimpii przy Górczewskiej więc nie wiem na jaką znajomość faktów liczysz?
Obawiam się,że kolega Nisc ma obsesje na punkcie Legii, która to obsesja jest odwrotnie proporcjonalna do jego wiedzy.
Obawiam się,że kolega Nisc ma obsesje na punkcie Legii, która to obsesja jest odwrotnie proporcjonalna do jego wiedzy.
przepraszam Pana Panie Foxx zapewne byl to jakis nie znaczacy fc moze jakis Ciechanow albo inny Otwock....wpadli, pomachali swoimi naszywkami stone island i poswiecili kurteczkami henryka lloyda dostali becki i wypadli, zapytaj swoich kolegow dokladnie co i jak bylo, nikt jak to sie mowi nie pytal czy byl to pierwszy drugi czy trzeci garnitur ....widzisz nie na kazdego okrzyk Warsaw Fans Hooligans dziala jak straszak....osob ok 12-15, nie , mam pisac jakim pociagiem i na ktory peron? zlituj sie....pzdr, date koncertu CR w Uchu mozesz odgrzebac w Twoim naturalnym srodowisku- necie.....Foxx pisze:Mistrzostwo telepatii :)nisc pisze:(...) jakiez bylo zdziwienie chcacych sie podlansowac Tedków ktorzy podjechali na impreze chcac sie pokazac jako ekipa "każual tradiszional oi" i dostali becki od ekipy Arki prosto po wyjsciu z pociagu....
Nie będę się znęcał nad przedstawioną wyżej wizją profilu ekipy - każdy znający warszawski klimat nieźle się uśmieje. Napisz tylko dokładnie - kiedy i ile to osób "dostało bęcki od ekipy Arki" - mam wrażenie, że może to nieco uzupełnić anegdotkę :)
"Kilka lat temu" to Hemp Gru nagrało numer - i teledysk - "Nienawiść" i to tyle na temat muzycznych konotacji i preferencji tu i ówdzie ;)
"Wiedza" o moim "naturalnym środowisku" w zupełności wystarcza mi za odpowiedź :) A "garnitury" to specjalność Arki po McDonaldzie pod Częstochową '95. U nas nikt podobnych motywów nie gra. Tak - tą odpowiedź w kontekście wczesniejszego newsa można uznać za wystarczającą - dzięki.
SzB - da się zauważyć ;)
SzB - da się zauważyć ;)
-
Normandzki
Kiedyś jakieś 15 lat temu. Ekipą punkową byli kibice Hetmana Białystok. Tylko, że długo nie zagości na stadionie. Bo zostali przegonieni przez fanów Jagiellonii. Próbowali jeszcze pare razy przychodzić na Hetmana, ale to samo było. I odpuścili.
wyobraz sobie ze ja w Czestochowie bylem ,podobnie jak w innych sytuacjach miedzy nami i Wami ciekawe w ilu z nich Ty byles....? pzdrFoxx pisze:"Wiedza" o moim "naturalnym środowisku" w zupełności wystarcza mi za odpowiedź :) A "garnitury" to specjalność Arki po McDonaldzie pod Częstochową '95. U nas nikt podobnych motywów nie gra. Tak - tą odpowiedź w kontekście wczesniejszego newsa można uznać za wystarczającą - dzięki.
SzB - da się zauważyć ;)
No więc ja również w Częstochowie byłem (byłem też jedną z trzech osób, która podbiła do Arki na Centralnym przed Polska - Słowacja, pierwszym meczu po zawiązaniu "układu gdyńskiego"). Jednak nie o tego typu licytacje tu chodzi. Różnica polega na tym, że ja na temat Arki nie mędrkuję. A to, co piszesz o Warszawie świadczy o totalnej ignorancji - a opinie serwujesz autorytatywne, że strach się bać. Ekipa "każual tradiszional oi" ma wiele kosmicznych farmazonów pod sobą i tyle.
to znaczy ze na Polska-Slowacja gadalismy,hah, opinie serwuje o grupie ludzi ktora wpadla do Gdyni z opcja pojscia na koncert, afiszowala sie przynaleznoscia do elity fanów Legii i na ten koncert nie doszla...a to ze jakies mośki jak to ktos ujął ns były na koncercie, to nie o tych samych ludzi nam chodzi i tyle...Foxx pisze:No więc ja również w Częstochowie byłem (byłem też jedną z trzech osób, która podbiła do Arki na Centralnym przed Polska - Słowacja, pierwszym meczu po zawiązaniu "układu gdyńskiego"). Jednak nie o tego typu licytacje tu chodzi. Różnica polega na tym, że ja na temat Arki nie mędrkuję. A to, co piszesz o Warszawie świadczy o totalnej ignorancji - a opinie serwujesz autorytatywne, że strach się bać. Ekipa "każual tradiszional oi" ma wiele kosmicznych farmazonów pod sobą i tyle.
Doprecyzowując - byłem jednym z trzech warszawiaków, którzy podbili do Arki czekającej na przesiadkę do Zabrza na Centralnym. Natomiast nie należałem do delegacji, która udała się na rozmowy na stadionie - bo też tam wystąpili ówcześni liderzy naszej ekipy.
Co do CR - cóż poradzić, ale każdy zorientowany w warszawskich klimatach (z miłośnikami klimatów Oi! zza miedzy na czele) wie, że wiadoma ekipa nie ma z nimi nic wspólnego, a na koncertach (tylko w Warszawie) bywa tylko, by serdecznie pozdrowić sąsiadów. Nie rozumiem tego motywu. Inna rzecz, że brak orientu w kwestii różnicy między WFH, a TB również sprawia dość dziwne wrażenie u kogoś z takim stażem... Ale w życiu przecież nie chodzi o drobne ;)
Co do CR - cóż poradzić, ale każdy zorientowany w warszawskich klimatach (z miłośnikami klimatów Oi! zza miedzy na czele) wie, że wiadoma ekipa nie ma z nimi nic wspólnego, a na koncertach (tylko w Warszawie) bywa tylko, by serdecznie pozdrowić sąsiadów. Nie rozumiem tego motywu. Inna rzecz, że brak orientu w kwestii różnicy między WFH, a TB również sprawia dość dziwne wrażenie u kogoś z takim stażem... Ale w życiu przecież nie chodzi o drobne ;)
wiesz dla mnie ekipa to ekipa a ze ktos 40 roznych nazw podgrup tworzy to akurat jest dziwne ,ale tak w ogole to zboczylismy z tematu wiec wracajac do meritum , jakies szczegoly na temat Oi! kapeli Flat Caps? zagorzali kibice Legii?
Flatcaps w Warszawie na koncertów nie grają (ostatnio chyba 5 lat temu w Punkcie), dlaczego to już trzeba by było ich spytać ale pewnie ze strachu przed "hahahaantifa", z którymi nie najlepiej żyją od dłuższego czasu.
Ktoś się dziwi że widzi ekipe spod znaku "5 piw" na koncercie CR,nie było mnie tam ale wcale bym sie nie zdziwił jak bym ich zobaczył.We Wrocławiu na Trerror gadałem z typami którzy dekralowali sie "na prawo" ale w ogule nie afiszowali się z tym bo przyjechali na koncert a nie na "pokazówke".To samo było w Krakowie na Madball.A jeszcze lepiej było na The Buisiness (wtedy gdy łańcuszek "stracił") ja niestety nie dojechałem i nie było mnie ale napewno jest tu ktoś kto mógłby opisać co sie działo na koncercie.
* The Business
na tamtym gigu w Katowicach to ciekawa ekipa sie zjechala z calej Polski, my bylismy w skladzie pare osob z Arki, kilku z Gdanska ( zarowno GKS jak i Lechia), jeden Pogon Lebork, dwoch Olimpia Elblag, dobra zaloga Zawiszy i paru kolesi z Łodzi ( takze z obydwu stron barykady), jako ze mielismy dobre kontakty z ekipa organizujaca ow koncert nie wszyscy ostatecznie zaplacili za bilety itp;-) na miejscu dobra impreza z ekipa krakowskiego Hutnika ( pozdrawiam!!), a sam koncert nawet niezly gdyby nie fochy wokala ktory rzeczywiscie "zgubil" lancuszek a tak naprawde to chcial w spokoju obejrzec na zapleczu mecz Anglii zdaje sie z Niemcami....chcialboby sie powiedziec "takich koncertow juz nie ma" heh....Madball pisze:Ktoś się dziwi że widzi ekipe spod znaku "5 piw" na koncercie CR,nie było mnie tam ale wcale bym sie nie zdziwił jak bym ich zobaczył.We Wrocławiu na Trerror gadałem z typami którzy dekralowali sie "na prawo" ale w ogule nie afiszowali się z tym bo przyjechali na koncert a nie na "pokazówke".To samo było w Krakowie na Madball.A jeszcze lepiej było na The Buisiness (wtedy gdy łańcuszek "stracił") ja niestety nie dojechałem i nie było mnie ale napewno jest tu ktoś kto mógłby opisać co sie działo na koncercie.
gdzie są moje wypociny?