Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
B. Ricci

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: B. Ricci » 10.07.2025, 18:02

kivloff pisze:
10.07.2025, 17:30
Przecież nie napisałem nic o antifie, nic o straży miejskiej. Jesteś aż tak tępy że nie potrafisz zrozumieć kilku zdań? Na Polonii po prostu funkcjonują tradycje mentalności lamentujących nad swoim losem cipeuszy, którzy poza lamentowaniem, przyjmują i dostosowują się do każdych niesprzyjających warunków, zamiast się im oprzeć, protestować, przeciwdziałać, a w ostateczności odciąć się i nie uczestniczyć. Dość spojrzeć na twórczość forumową Hal9000 czy jak on tam ma nick - najwyraźniej ważnej persony w KSP, bo według niego liczy sie liczba postów w internecie. Chłop sie produkuje raz za razem i praktyvznie jedyne co pisze to tłumaczenia że ksp jest c****** bo Legia miała łatwiej. Nie co mogli zrobic, co faktycznie zrobili tylko że jest jak jest, bo świat jest niesprawiedliwy. Protestowanie przeciw narzucaniu nam imigrantów stojąc z takimi ludźmi jest po prostu bez sensu. To jest charakterologicznie grupa ludzi ktora pierwsza ulegnie władzy i co najwyzej bedzie narzekac jak to oni byli przeciw ale co oni mogli, jeśli ta władza zechce zaordynować na twardo to, przeciw czemu protestujemy. Pokazali taki modus operandi nie raz w swojej historii. Jak ich wykupił JW, jak ich wykupił Król i tak dalej I tym podobne. Normalny człowiek jak chce przeciw czemuś zaprotestować to chyba nie wśród takich osób. No ale ty to może i tych Czeczenów byś wzial na poklad, bo by ci zadeklarowali ze murzynów z Somalii tu nie chcą.
Stawanie w opozycji i protestowanie, odcinanie się i niechodzenie na mecze, bo klub nie zrobił super transferów, kiedy okienko transferowe jeszcze trwa i zakończył miejsce w sezonie na piątym miejscu w tabeli jest natomiast super i godne podziwu.

iparts.pl
kivloff

Post autor: kivloff » 10.07.2025, 18:32

No nie wiem. Wydaje mi się, co już ktoś tam rozsądnie napisał, że jak próbujesz coś na kimś wymusić - np a) na klubie reinwestowanie całej góry pieniędzy zarobionych na kibicach, milionow z europucharów, zamiast wyprowadzania ich z klubu, albo na b) rządzie, żeby zaczął realnie działać i robić to za co płacimy podatki, czyli zabezpieczać nas, naszą przyszłość, przyszlosc naszych dzieci przed tym fo na Zachodzie już jest przećwiczone - to żeby to wymusić trzeba zrobić coś co jakoś ten podmiot poddawany presji zaboli. Np w przypadku b) chodzi o to, żeby możliwie liczna, głośna, radykalna demonstracja, a nawet cały szereg demonstracji, odbiły się szerokim echem, były komentowane w mediach nie tylko jawnie wrogich wobec rzadu, ale też w stosunkowo neutralnych, czy zagranicznych. Żeby możliwie dużo ludzi poczuło powagę problemu, żeby w sondażach poparcia rządu się to wyraźnie odbiło. Dzięki temu jest szansa że rząd podejmie jakieś bardziej lub mniej skuteczne ale realne działania, a przestanie pozorowac. A w przypadku a) chodzi o to, żeby klub poczuł że nie bedzie mial wpływów z biletów, pięknych fotografii do grafik kuszących kolejnych kibiców do przychodzenia na stadion i zostawiania tam pieniędzy, tylko bedzie miał stypę na trybunach jeśli tym razem nie zmieni czegoś w swoim funkcjonowaniu naprawdę, w odróżnieniu od tego pierdolenia którym nam mydlił przez parę ostatnich lat oczy.

To znaczy rozumiem, że na taki związek przyczynowo-skutkowy liczą organizatorzy jednego czy drugiego protestu - że na tym polega egzekwowanie swojego stanowiska: najpierw prosimy zeby rzad/klub coś zrobił na poważnie, potem, skoro tego nie robi, grozimy, a potem podejmujemy jakieś działania które mają w ten czy inny sposób zaboleć. Wydaje sie to ogolnie być logiczne.

No ale może ty myślicielu masz jakiś inny pomysł. Może ty uważasz że deklarowanie że sie czegoś oczekuje, a potem stopniowe eskalowanie konfrontacji to jest zła droga. Może trzeba sie uwierzyć Tuskowi że sie tym zajmie skoro powiedzial ze sie zajmie. A jak sie nie zajmie to moze sie trzeba pogodzić z tym ze Ci migranci tu będą zwożeni. A na koniec jeszcze wywiesić transparent że jak sie wkurzymy to wam tych migrantów niemiaszki sami wszystkich zabierzemy. Może ty z KSP jesteś. Jak nie jesteś, to może i byś sie tam nadawał. Całkiem podobne przypierdalanie sie do innych że próbują egzekwować swoje postulaty korzystając z takich atutów jakie posiadają.

serce miasta

Post autor: serce miasta » 10.07.2025, 22:24

Ta Legia to są placki jakich malo...dziwie sie ze sa miejsca w Polsce gdzie komus oni inponuja...i taki dozo ktoremu nalezy sie oczywisty c*** do d*** ew.do japy jest tam powazany i zasluzony.co wy byscie poczeli jakby Legia tak jak Lodzkie kluby zaczynaly od 4ligi...

kivloff

Post autor: kivloff » 11.07.2025, 00:46

Wychodzi na to, że odróżnia nas to, że my się nie przyglądamy biernie kiedy sprawy sie mają źle. A wy patrzyliście jak wasze kluby sie osuwają do bankructwa i wreszcie IV ligi. Rozumiem że to właśnie tak widzisz sposób na zaimponowanie reszcie Polski - bierność, przeciętniactwo i brak ambicji. Gratuluję.

Żeby nie było - mnie osobiście to średnio interesuje. Jak dla mnie możecie sobie w klubach w całej Polsce tolerować każdą chujnię. Nawet słowem bym się nie zająknął gdybyście żadnym protestem nie zaszczycili jakiejś kolejnej degrengolady prowadzącej was po raz kolejny do IV ligi. Wasz cyrk, wasze małpy.

strazaksam

Post autor: strazaksam » 11.07.2025, 01:39

kivloff pisze:
11.07.2025, 00:46
Wychodzi na to, że odróżnia nas to, że my się nie przyglądamy biernie kiedy sprawy sie mają źle. A wy patrzyliście jak wasze kluby sie osuwają do bankructwa i wreszcie IV ligi. Rozumiem że to właśnie tak widzisz sposób na zaimponowanie reszcie Polski - bierność, przeciętniactwo i brak ambicji. Gratuluję.

Żeby nie było - mnie osobiście to średnio interesuje. Jak dla mnie możecie sobie w klubach w całej Polsce tolerować każdą chujnię. Nawet słowem bym się nie zająknął gdybyście żadnym protestem nie zaszczycili jakiejś kolejnej degrengolady prowadzącej was po raz kolejny do IV ligi. Wasz cyrk, wasze małpy.
p********* kocopoly

serce miasta

Post autor: serce miasta » 11.07.2025, 07:18

Legionisci teraz jak zawsze zrobcie z siebie wielce ucisnionych,poszkodowanych. Zawolajcie dozo niech pierdolnie tu swoj wywod,zajebie ze 2/3 kleksy może jakis milosnik ekstra opraw robionych w przerwie meczu sie bedzie z wami solidaryzowal.Jestescie pierwszym miastem w Polsce i środowiskiem kibicowskim w ktorym jawnie promuje sie konfidentow i donosicieli na kolegow,chodzi oczywiscie o internetowy wywiad z haniorem pomimo prob wplyniecia na autora.ps. gdzie Warszawa do Lodzi...tu rywalizacja trwa 24h na każdym froncie,szkolach,pracach,urzedach kibice maja w tym miescie duzo do powiedzenia.W stolicy z kim Wy wojujecie na codzień,podejrzewam ze polowa tych Warszawskich chuliganow solowke na miescie z marszu to widziala na kanale yt.ps.dziekuje Tato ze nie jestem w Warszawy

Laguna

Post autor: Laguna » 11.07.2025, 07:22

Ja p*******,jak ten typ jest odklejony od rzeczywistości.
Za chwilę się okaże że nigdy nie spadli z ligi dzięki postawie kibiców heheh.
A jakby tak polecieli do 1 ligi to dopiero by musieli protest i bojkot jebnąć.Teraz się obrazili że zdobyli 5 miejsce,to co dopiero by było jakby spadli.
Ehh ta warszawska mentalność z wyjebanym w kosmos ego.

Holione

Post autor: Holione » 11.07.2025, 13:04

Heh, może wielu z nas nie do końca rozumie specyfikę łódzką, ale Wy najwyraźniej macie ogromny problem ze zrozumieniem rzeczywistości warszawskiej, a w szczególności legijnej społeczności. Śmiesznie się czyta te posty o tym co kibice Legii zrobiliby przy słabszych wynikach, bo stadion zaczął się regularnie zapełniać po najgorszym sezonie od kilkudziesięciu lat i 10 miejscu w lidze, regularnie wyprzedając się przez 3 sezony, w których Legia raptem raz realnie liczyła się w walce o tytuł.

Tu nie chodzi o obrażanie się przez wzgląd wyniki, tylko o sprzeciw wobec wiecznej prowizorki, mydlenia ludziom oczu i bezczelnemu robieniu ich w c****, przy jednoczesnym instrumentalnym wykorzystywaniu kibiców do promocji meczow przy Łazienkowskiej, na których klub zarabia kupę kasy. Nie ma sensu tłumaczenie tutaj sytuacji w klubie, bo możecie przecież włączyć sobie mniej lub bardziej merytoryczny program o Ekstraklasie, żeby zobaczyć, że dla wielu komentatorów sytuacja w Legii jest od miesięcy źródłem kpin. Może dla niektórych z Was to jest okej i lubicie być robionymi w c****, wyśmiewanymi i mamionymi kolejnymi obietnicami bez pokrycia. Weźcie jednak pod uwagę, że nie każdy ma tak samo i w Warszawie oczekiwania są nieco inne. Protest w Poznaniu też nie był dla mnie niczym dziwnym, tylko jego zakończenie wyszło trochę niezręcznie.

kivloff

Post autor: kivloff » 11.07.2025, 13:08

serce miasta pisze:
11.07.2025, 07:18
Legionisci teraz jak zawsze zrobcie z siebie wielce ucisnionych,poszkodowanych.
Miałem zapytać o co tu chodzi, kto jest uciśniony i poszkodowany, bo nie bardzo rozumiem. Uznajemy zarządzanie klubem za nie dość dobre i domagamy sie zmian. To jest problem kogoś innego? To jest w złym tonie? Kibicom innych klubów robi się przykro, bo ich kluby są zarządzane gorzej, zdobywają mniej sukcesów, grają w pucharach rzadziej a mimo to nie protestują, godzą sie ze swoim losem? Nasz protest powoduje jakieś inne problemy jakimś innym ekipom? Bo w sumie to nie rozumiem jak to na innych wpływa, na czym polega to rzekome adresowanie do innych naszych problemów.

No ale dalej napisałeś jakiś tam stek bzdur, więc w sumie to koło c**** mi lata zdanie kogoś pierdolącego takie kocopoły. O kolejnym gamoniu co wypisuje jakieś losowe zdania jak z generatora i trafia w temat jak Rasiak do bramki nawet nie wspominam.

Sandeman

Post autor: Sandeman » 11.07.2025, 13:37

kivloff pisze:
11.07.2025, 13:08
serce miasta pisze:
11.07.2025, 07:18
Legionisci teraz jak zawsze zrobcie z siebie wielce ucisnionych,poszkodowanych.
Miałem zapytać o co tu chodzi, kto jest uciśniony i poszkodowany, bo nie bardzo rozumiem. Uznajemy zarządzanie klubem za nie dość dobre i domagamy sie zmian. To jest problem kogoś innego? To jest w złym tonie? Kibicom innych klubów robi się przykro, bo ich kluby są zarządzane gorzej, zdobywają mniej sukcesów, grają w pucharach rzadziej a mimo to nie protestują, godzą sie ze swoim losem? Nasz protest powoduje jakieś inne problemy jakimś innym ekipom? Bo w sumie to nie rozumiem jak to na innych wpływa, na czym polega to rzekome adresowanie do innych naszych problemów.

No ale dalej napisałeś jakiś tam stek bzdur, więc w sumie to koło c**** mi lata zdanie kogoś pierdolącego takie kocopoły. O kolejnym gamoniu co wypisuje jakieś losowe zdania jak z generatora i trafia w temat jak Rasiak do bramki nawet nie wspominam.
Nikt nie jest uciśniony i poszkodowany tylko nie obrażajcie później innych pisząc że są "kibicami sukcesu" bo w Waszych ustach brzmi to jak czysta hipokryzja. Co byście robili jakbyście czwarty rok wegetowali w 1 lidze np?
Najjaśniejsza z wszystkich Gwiazd.

kivloff

Post autor: kivloff » 11.07.2025, 14:04

Ale że kogo my nazywaliśmy kibicami sukcesu? Ja tak kogoś nazwałem?

NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat » 11.07.2025, 14:32

"Na dobre i na lepsze"

"Dumni po zwycięstwie, protestujący po porażce"

"Żyleta nie zawsze jest z wami"

"Czy wygrywasz, czy nie przegrywasz"

Nie wiem po co się wypowiadasz kivloff w temacie łódzkim, skoro Legia nie ma tu żadnej zorganizowanej grupy ludzi, już o zrobieniu turnieju w tym województwie nie wspominając.
Idź sobie do kolegów i im sobie tłumacz wasze trudne sprawy, o ile takich masz.

kivloff

Post autor: kivloff » 11.07.2025, 14:41

Każdy mój wpis w tym temacie to była odpowiedź na zaczepkę w stronę Legii. Żadnego z wątków
- żali że Legia nie bedzie chciała stać na proteście z zawodowymi wywieszaczami białej flagi spod znaku KSP
- wypominania nam że protestujemy przeciw partactwu klubu w kontekście protestów przeciw partactwu rządu (co samo w sobie było upośledzone)
- wypominania nam, że jako kibice wolimy żeby klub odnosił sukcesy a nie tylko trwał.

Kieruj swoje uwagi i pytania do tych, którzy tego wątki rozpoczynali, a nie do mnie. Jak nie wiesz "po co się wypowiadam" to odpowiedź brzmi: wypowiadam się odnosząc się do na wpisanych w tym wątku postów, które dotyczą m.in. mnie jako kibica Legii. Przerosło cię zauważenie że to nie ja zaczynałem te dyskusje, czy po prostu czujesz się poirytowany brakiem argumentów drugiej strony i czepiasz się właśnie mnie właśnie w taki sposób bo nie masz pomysłu na jakieś mądrzejsze uwagi?

sokół

Post autor: sokół » 11.07.2025, 15:15

Ełkaesiacy, co się stało z waszym FC w Konstantynowie? Jeszcze nie dawno były tutaj wpisy, że to wasze miasto, ale jakoś tak przez ostatnie miesiące, a w szczególności tygodnie to najlepiej nie wygląda

NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat » 11.07.2025, 15:55

kivloff pisze:
11.07.2025, 14:41
Każdy mój wpis w tym temacie to była odpowiedź na zaczepkę w stronę Legii. Żadnego z wątków
- żali że Legia nie bedzie chciała stać na proteście z zawodowymi wywieszaczami białej flagi spod znaku KSP
- wypominania nam że protestujemy przeciw partactwu klubu w kontekście protestów przeciw partactwu rządu (co samo w sobie było upośledzone)
- wypominania nam, że jako kibice wolimy żeby klub odnosił sukcesy a nie tylko trwał.

Kieruj swoje uwagi i pytania do tych, którzy tego wątki rozpoczynali, a nie do mnie. Jak nie wiesz "po co się wypowiadam" to odpowiedź brzmi: wypowiadam się odnosząc się do na wpisanych w tym wątku postów, które dotyczą m.in. mnie jako kibica Legii. Przerosło cię zauważenie że to nie ja zaczynałem te dyskusje, czy po prostu czujesz się poirytowany brakiem argumentów drugiej strony i czepiasz się właśnie mnie właśnie w taki sposób bo nie masz pomysłu na jakieś mądrzejsze uwagi?
Nie jesteś świadomy, albo zapomniałeś o bardzo ważnym szczególe. Legia w województwie łódzkim ma status k****. Jakkolwiek będziesz swój klub czy kibiców wybielał, nikogo to nie interesuje i nikogo swoimi odpowiedziami nie przekonasz. W chuju to każdy ma, czy wy się zgadzacie na to czy klub zajmuje 5 czy inne miejsce.
Legijny obronća sie znalazł od siedmiu boleści.

kivloff

Post autor: kivloff » 11.07.2025, 17:39

Na co ty mały człowieczku liczyłeś, zapytam z ciekawości? Wydało ci się, że mnie obejdzie jakieś pierdolenie tego typu? Tego można znaleźć w internecie mnóstwo. Praktycznie gdzie nie rzucić szeklem, tam się znajdzie jakieś żydzisko co bedzie tak pierdolić. Nie ma w tym nic interesującego. A może chciałeś tym dowartościować samego siebie, czy jeszcze coś innego?

Gdyby nikogo to nie interesowało, to by nie były te tematy tu poruszane. Ale zostały poruszone. Czyli kogoś tu zainteresowały. Widocznie nie skumałeś że świat nie kręci sie wokół ciebie i twojego obciętego napletka. Nie podoba sie co tu czytasz, to usuń konto, co mnie to obchodzi...

NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat » 11.07.2025, 18:14

kivloff pisze:
11.07.2025, 17:39
Na co ty mały człowieczku liczyłeś, zapytam z ciekawości? Wydało ci się, że mnie obejdzie jakieś pierdolenie tego typu? Tego można znaleźć w internecie mnóstwo. Praktycznie gdzie nie rzucić szeklem, tam się znajdzie jakieś żydzisko co bedzie tak pierdolić. Nie ma w tym nic interesującego. A może chciałeś tym dowartościować samego siebie, czy jeszcze coś innego?

Gdyby nikogo to nie interesowało, to by nie były te tematy tu poruszane. Ale zostały poruszone. Czyli kogoś tu zainteresowały. Widocznie nie skumałeś że świat nie kręci sie wokół ciebie i twojego obciętego napletka. Nie podoba sie co tu czytasz, to usuń konto, co mnie to obchodzi...
Zdecyduj się, bo kreujesz się na miekką faję.

Zmiana tonu wypowiedzi, bo coś ukuło. Bardzo dobrze.

kivloff

Post autor: kivloff » 11.07.2025, 18:36

Co ci sie wydaje ze chciales uzyakac swoją wypowiedzią - mnie ciekawi. Tak jak zoologa ciekawi co małpa chce osiągnąć rzucając swoim gównem. Natomiast nie obchodzi mnie twoja opinia na temat tego co tu powinno być pisane. To są dwie różne sprawy. Ale że ich nie odróżniłeś, to mnie w ogóle nie dziwi. Porównanie do małpy nie jest tak zupełnie bezpodstawne.

Laguna

Post autor: Laguna » wczoraj, 07:23

kivloff pisze:
11.07.2025, 14:41
Każdy mój wpis w tym temacie to była odpowiedź na zaczepkę w stronę Legii.
To zobacz kto od was się tu wpierdolił i zaczął swoje prowokacje bo nie mógł przepalić że Widzew i Łks może ponad podziałami pojawić się na jednym marszu w słusznej sprawie.
Zróbcie porządek z tą chorą psychicznie kanalią dozo i uwierz mi że nikt w temacie łódzkim nie będzie pisał na wasz temat.
Daję słowo że nikt w tym temacie więcej nie wspomni o tym że wam Czeczeni przejęli miasto i że pewien 'dziennikarz' ma wyjebane na was i wasze prośby czy tam groźby i wrzuca wywiady z hanną czym ośmieszył wasze środowisko.

Pitfas

Post autor: Pitfas » wczoraj, 09:10

kivloff pisze:
10.07.2025, 13:01
Laguna pisze:
10.07.2025, 10:38
Sandeman pisze:
10.07.2025, 08:35
Brawo dla całej Łodzi, daliście przykład całej Polsce że nie tyle można co nawet trzeba.
W takiej Warszawce nie przejdzie bo legiunia wiadomo jak podchodzi do tematu Polonistów na Marszach Niepodległości czy innych patriotycznych uroczystościach.
Zresztą im tam Czeczeni obecnie rządzą w mieście i boją się ich ruszyć :D
Z Widzewem, z ŁKSem, z Ruchem, nawet z tymi niehonorowymi k****** z Wisły ja osobiście bym przełknął stanięcie w tej sprawie na jednym marszu, no ale nie z tymi szczurami z Polonii - kwintesencją uległości i jojczenia nad swoją krzywdą, nieszczęściem i jak to są niesprawiedliwie traktowani. Oni swoim zbiorowym jestestwem dokładnie przeczą ideom stojącym za tego typu formą protestu.

W każdym razie poloniści się wczoraj pokazali, to nie ulega wątpliwości. :)
Hahaha z rana zrobiłeś mi dzień. :)

ODPOWIEDZ