Portugalia-Polska
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
0biektywny
...
...i jak tu sie wybrac do tej Portugalii,hehe ma ktos jakies wskazowki?z gory dziekowa.pozdro z Wysp
-
czeladzianin
- Kontakt:
troche pozno sie obudziles w zwiazku z cenami biletow, dla przykladu. teraz Manchester L292 w dwie strony, Luton L276, Birmingham L334, Gatwick L431, Heathrow L255. Jak widac najtansza opcja jest BA ale powrot w poniedzialek, wiec tez wyzszy koszt na miejscu, cos za cos. Mozliwosci jak widac jeszcze sa, ale nie tanie. pozdro i do zobaczenia w Lizbonie
Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!
-
czeladzianin
- Kontakt:
mam pytanie do Polakow na wyspach, czy Wy tez czekacie na bilety jeszcze??? Skoorwysyny juz sla do mnie bilet 5 dzien
od poniedzialku, czy macie podobny problem????
Wlasnie dotarl kurier, sektor 33. Do zobaczenia w Lizbonie
Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!
Czy możesz napisać o której dostałeś bilet? Ja dalej czekam a też mieszkam w UK.czeladzianin pisze:mam pytanie do Polakow na wyspach, czy Wy tez czekacie na bilety jeszcze??? Skoorwysyny juz sla do mnie bilet 5 dzienod poniedzialku, czy macie podobny problem????
Ps co masz napisane w statusie na kupbilet? Bo u mnie widnieje nadal "Status rezerwacji: W przygotowaniu do dystrybucji" i zaczynam się wkurwiać
-
czeladzianin
- Kontakt:
taki sam status, dostalem po 12 bilety. Zadzon sobie do 17.00 czasu polskiego pod ten numer 0048226442070 to numer do firmy kurierskiej, popros z Panem Sikora a on Ci udzieli wszelakich informacji. Do zobaczenia w Porugalii!!!!
to co, 17 czasu miejscowego na Praca de Comercial?
Niedaleko Praca de Comercial, kolo stacji Rossio sa dwie dobre knajpy, w ktorych sprzedaja portugalski "przysmak". Jest to 'jin jinha' [żinżinnia]. Chyba jest to spiryt rozdzienczany sokiem wisniowym. ojro za szota. 10 euro za 0,7 chyba. Dobre i grzeje [wieczorami w Lizbonie jest zimno, przynajmniej 3 tyg temu pizdzilo (tzn pewnie cieplej niz w Polsce, ale to juz nie jest to 40 stopni w ktorym siedze od 2 miesiecy..)].
Z przydatnych informacji to w niedziele niektore sklepy sa otwarte [Mini Praca].
Przejscie sie glownym deptakiem to dobry pomysl, ale mozemy tez np. wszyscy wejsc do tramwaju [tam sa te stare, zabytkowe] [ http://www.travel-earth.com/portugal/lisbon-tram.jpg ]. Tramwaj linii 26 ma chyba najciekawsza trase, jedzie kolo najwazniejszych miejsc w Lizbonie.
Aha - chociaz w Lizbonie wiekszosc osob potrafi mowic po angielsku [nie to co w Hiszpanii :[ ] to tak, zeby bylo latwo: 'um/duos/tres/quatro/cinquo/.. imperialis' mowiac to w pubie zamowimy browar w plastikowym kubeczku. Na glownej imprezowej ulicy mozna dorwac 0,5 za ojro, wiec nienajgorzej.
Pozdro i do zobaczenia za tydzien!
Niedaleko Praca de Comercial, kolo stacji Rossio sa dwie dobre knajpy, w ktorych sprzedaja portugalski "przysmak". Jest to 'jin jinha' [żinżinnia]. Chyba jest to spiryt rozdzienczany sokiem wisniowym. ojro za szota. 10 euro za 0,7 chyba. Dobre i grzeje [wieczorami w Lizbonie jest zimno, przynajmniej 3 tyg temu pizdzilo (tzn pewnie cieplej niz w Polsce, ale to juz nie jest to 40 stopni w ktorym siedze od 2 miesiecy..)].
Z przydatnych informacji to w niedziele niektore sklepy sa otwarte [Mini Praca].
Przejscie sie glownym deptakiem to dobry pomysl, ale mozemy tez np. wszyscy wejsc do tramwaju [tam sa te stare, zabytkowe] [ http://www.travel-earth.com/portugal/lisbon-tram.jpg ]. Tramwaj linii 26 ma chyba najciekawsza trase, jedzie kolo najwazniejszych miejsc w Lizbonie.
Aha - chociaz w Lizbonie wiekszosc osob potrafi mowic po angielsku [nie to co w Hiszpanii :[ ] to tak, zeby bylo latwo: 'um/duos/tres/quatro/cinquo/.. imperialis' mowiac to w pubie zamowimy browar w plastikowym kubeczku. Na glownej imprezowej ulicy mozna dorwac 0,5 za ojro, wiec nienajgorzej.
mozesz powiedziec cos o klubach, dyskotekach? byles w jakims mozesz polecic?raff pisze:to co, 17 czasu miejscowego na Praca de Comercial?
i na ktora plaze najlepiej
witam.jakby ktos mial bileciki na sprzedaz to jestem chetny.okazalo sie ze moja paczka z biletami wyslana w poniedzialek z rudy slaskiej do Sosnowca jeszcze nie doszla a miala do przebycia 50km.jutro znajomy wylatuje do Birmingham i jak bilety nie dotrą do godziny 12 zostajemy bez biletow.
moje gg 7685544 jak mozecie pomoc to piszcie
pozdro
moje gg 7685544 jak mozecie pomoc to piszcie
pozdro
juz niedlugo....
do mnie do dublina bilety doszly juz tydzien temu wszystkie 12.....
juz niedlugo ....
Na glownych ulicach 'imprezowych' jest tlok, ludzie bawia sie na zewnatrz. Co do klubow to nie widzialem [dwie noce poswiecilem na imprezowanie], sa tam takie polkluby-polpuby. Mala scena, a takto wszyscy browar/wino pija.Radomiak pisze: mozesz powiedziec cos o klubach, dyskotekach? byles w jakims mozesz polecic?
i na ktora plaze najlepiej![]()
Plaza - z Cais de Sodre [koncowa stacja zielonej linii metra] jezdza pociagi do Cascais. 1,50 ojro bodajze w jedna strone. Tam sa plaze publiczne, malutkie, kameralne, jedna obok drugiej. Woda w oceanie tam o wiele cieplejsza niz Baltyk
-
szczena_uns
- Kontakt:
-
RKS RAKOW
-
Trele Morele
-
Coco_Jambo
-
RKS RAKOW
Ja juz siedze od rana w lizbonie,miasto calkiem fajne sporo waskich uliczek ktorymi czesto trzeba isc pod gorke:( metrem mozna dojechac praktycznie wszedzie,sporo tu tez roznego rodzaju placow noi jest bardzo cieplo wczasie dnia w nocy juz troche mniej .Po angielsku mozna sie dogadac prawie wszedzie. Na dzien dzisiejszy niespotkalem jeszcze zadnych kibicow z Polski.pzdr
w dzisiejszym przeglądzie jest krótki artykuł o tym i dosłownie takie same wyliczeniacathay pisze:Bilet kosztował 115 a 4 zł to koszty manipulacyje. Na bilecie jest cena 25 eur więc licząc razy 3.82 (taki kurs +- jest od kilku tygodni) to wychodzi 95,5 no zaokrąglmy do 100 zł. Więc kutasy już 15 dołozyli + 4 kosztów to się równa 19 zł *7500 biletów = 142500 z nieznanych powodów pobranych pieniądzy !
witam
Michal_ pisze:My w piatek po poludniu w 17 osob plus 2 resovia i 1 gornik ruszamy na wycieczke
krajoznawcza lecimy z londynu petrochemia
to znaczy ze lecicie EasyJetem z Lutonu? jesli tak to milo bedzie na wiecej....
pozdro
hehe
no i swietnieMichal_ pisze:Ta z luton lecimy o 17.40cos mi sie wydaje ze pol samolotu bedzie polakow
![]()
-
FULL OF HATE