Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

gauchoPS

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: gauchoPS »

Prawdopodobnie od dzisiaj jest zgoda, nie potwierdzone informacje.
iparts.pl
NoName90

Post autor: NoName90 »

Serebro89 pisze:Co łączy Pogoń, Flotę i Falubaz ?
Było, Flotę z Falubazem łączy układ chuligański, natomiast Falubaz był z Pogonią w Sosnowcu, a ostatnio Pogoń była u nich na turnieju najlepiej jak wypowiedzą się osoby ze Szczecina lub Zielonej Góry.
Koziołek

Post autor: Koziołek »

Troche nietypowo, fani piłki kopanej i czarnego sportu...
Istnieje już jakaś taka ''dziwna'' zgoda albo układ między fanami dwóch różnych dyscyplin sportowych?
Bez Popłatku

Post autor: Bez Popłatku »

Apator - Ruch chociażby
Koziołek

Post autor: Koziołek »

Bez Popłatku pisze:Apator - Ruch chociażby
zapomniałem o tym ;)
Tajemniczy

Post autor: Tajemniczy »

kocur1488 pisze:Stomil - Polonia jeszcze.
Polonia posiada sekcje piłki kopanej, a przynajmniej posiadała.
P_FSW

Post autor: P_FSW »

Pogoń Sz. zdaje się była tez na derbach lubuskiego z Falubazem w Gorzowie Wlkp. chyba goscinnie...
-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) »

Na dzien dzisiejszy ekipy Pogoni, Floty i Falubazu lacza tylko i wylacznie"goscinne"wspomagania, jesli cos bedzie oficjalnie przybite to pojawi sie o tym oficjalna wzmianka, ale napewno w ostatniej kolejnosci na tym"forum dla niby obeznanych" <lol2>
ksg_1946
Kontakt:

Post autor: ksg_1946 »

STAMAK pisze:Jeszcze co do Górnika i Zagłębia Wałbrzych. Miałem okazje jechać w 2000 roku wspomagać wtedy KP Wałbrzych na mecz z Ceramedem Bielsko. Co mi właśnie najbardziej zapadło w pamięci to kilku kibiców w szalikach Zagłębia na tym wyjeździe. Była też Slavia wtedy.
Jestes pewny ze to nie byly szale GKS Tychy? Na tym meczu tyszanie wspierali Gornika w 67 osob a Slavia w 4 osoby
DOBOJUFH

Post autor: DOBOJUFH »

z forum ŁKS-u:

OFICJALNIE zgoda z Zawiszą została zawarta jesienią 1977 na meczu w Łodzi.

Natomiast początki przyjaźni na osi Łódź - Bydgoszcz datują się na drugoligowe sezony 69/70 i 70/71 za sprawą kilku chłopaków z Bydgoszczy i Włocławka, którzy studiowali w Łodzi i będąc kibicami Zawiszy zostali zainfekowani tworzącym się ruchem kibicowskim na ŁKS-ie.

Patrząc od tej strony można uznać, że jest to najstarsza zgoda w Polsce, a już na pewno najstarsza trwająca nieprzerwanie.
Wyznawca

Post autor: Wyznawca »

No to obiektywnie już mamy trzy najstarsze zgody w Polsce.
Cracovia-Polonia Warszawa
Śląsk-Lechia
Zawisza-ŁKS

Ktoś jeszcze?
Jackpot88

Post autor: Jackpot88 »

Polonia Bytom - Arka Gdynia 1974
Darecki1410

Post autor: Darecki1410 »

Wyznawca pisze:No to obiektywnie już mamy trzy najstarsze zgody w Polsce.
Cracovia-Polonia Warszawa
Śląsk-Lechia
Zawisza-ŁKS

Ktoś jeszcze?
Obiektywnie to należy dodać zgodę !!!
Polonia Bytom-Arka Gdynia
Polonia Bytom-Odra Opole
O ile się nie mylę to wiem że zgoda P.B-Arka powstała w połowie lub pod koniec lat 70
a jeżeli chodzi zgodę P.B-Odra Opole to pamietam że tak samo w latach 70 śpiewano już w Bytomiu o tej sztamie.
Raczej się nie mylę ale jeżeli tak to niech mnie ktoś poprawi z tych klubów.
STAMAK

Post autor: STAMAK »

ksg_1946 pisze:
STAMAK pisze:Jeszcze co do Górnika i Zagłębia Wałbrzych. Miałem okazje jechać w 2000 roku wspomagać wtedy KP Wałbrzych na mecz z Ceramedem Bielsko. Co mi właśnie najbardziej zapadło w pamięci to kilku kibiców w szalikach Zagłębia na tym wyjeździe. Była też Slavia wtedy.
Jestes pewny ze to nie byly szale GKS Tychy? Na tym meczu tyszanie wspierali Gornika w 67 osob a Slavia w 4 osoby

Na milion procent jestem pewny. Na bank widziałem trzy szale Zagłębia.
intifada

Post autor: intifada »

Polonia Przemysl ostatnio wspiera Stal Stalowa Wola,bardziej jako FC niz układ,ale obydwie strony nie chca sie do tego przyznac
obywatel_1984

Post autor: obywatel_1984 »

Moje pytanie dotyczy historii sztamy Śląska z Wisłą. Wiadomo, że przez jakiś czas nie było jakiejś specjalnej sympatii, delikatnie mówiąc. Byłbym wdzięczny za info, kiedy zgoda została reaktywowana?
Wyznawca

Post autor: Wyznawca »

Wisła Kraków- pierwsza zgoda 16 IX 1973 do 8 X 1988 , 19 V 1993 nieformalny układ, 11 IX 1994- druga zgoda
wojoj

Post autor: wojoj »

Mam pytanie jak wygląda sytuacja na linii Jaga-Wisła i Cracovia-Korona ?
O.C.B.

Post autor: O.C.B. »

wojoj pisze:Mam pytanie jak wygląda sytuacja na linii Jaga-Wisła
zgoda została zakończona z klasą, także poważanie i sympatia pozostała
w przypadku spotkania na trasie mineli by się i tyle ;)
ostrykrokodylec

Post autor: ostrykrokodylec »

Cracovia Korona neutralnie. Na pierwszym meczu po zerwaniu coś tam wynikło ale po ostatnim meczu zero bluzgów i ogólnie każdy robił swoje.
Kobierzyn

Post autor: Kobierzyn »

Wisła - Jaga

Wielu kibiców dalej ma ze sobą kontakty, szacunek pozostał

lecz...

Często przy wspólnych meczach i nie tylko napinacze prokowują okrzykami "Lechia Gdańsk" (nie w czasie pozdrawiania zgód, na dodatek pozdrawiając tylko Lechie), Na co Jaga odpowiada "K... szajs"

Ta sytuacja miała np. miejsce w rundzie jesiennej gdzie mijaliśmy się bodajże w Katowicach.
KP22

Post autor: KP22 »

Jak wyglade sytuacja miedzy Kaliskim KKSem a Chemikiem K.K??
twójSTARY

Post autor: twójSTARY »

czy zgoda pomiędzy Polonią Bytom a Arką trwa nieprzerwanie?
Tczew[AG]

Post autor: Tczew[AG] »

Tak
ramzesKKS

Post autor: ramzesKKS »

jeśli chodzi o Falubaz,Flote i szczecińską Pogoń to stosunki są co raz lepsze. Niedługo się wyjaśni co i jak.
wujek_fido

Post autor: wujek_fido »

Warta Sieradz i MKS Kluczbork, skończyło się na kilku wizytach czy coś dalej w tym temacie jest?
mocne-uderzenie

Post autor: mocne-uderzenie »

Co łączy Orlęta Radzyń Podlaski z Wigrami Suwałki?

Chciałem jeszcze wiedzieć bo słyszałem od koleżki że Unia Nowa Sarzyna na jesieni pojawiała się na meczach Stalówki, mógłby ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć?
Mateoo

Post autor: Mateoo »

Ile lat ma zgode GKS Tychy z Cracovią i ŁKS-em? I jakie są stosunki na linii GKS Tychy-Górnik Zabrze?
Okropny dolores 3

Post autor: Okropny dolores 3 »

Mateoo pisze:Ile lat ma zgode GKS Tychy z Cracovią i ŁKS-em? I jakie są stosunki na linii GKS Tychy-Górnik Zabrze?
Naprawdę tego nie wiesz? Nie lepiej kolegów zapytać? Bez urazy,ale takimi pytaniami zaśmiecacie tylko temat.

Czekam,aż ktoś zapyta o stosunki na linii Wisła-Cracovia i Ruch-GieKSa.
Ajaciden

Post autor: Ajaciden »

Okropny dolores 3 pisze:
Mateoo pisze:Ile lat ma zgode GKS Tychy z Cracovią i ŁKS-em? I jakie są stosunki na linii GKS Tychy-Górnik Zabrze?
Naprawdę tego nie wiesz? Nie lepiej kolegów zapytać? Bez urazy,ale takimi pytaniami zaśmiecacie tylko temat.

widać ze to pierwszy post chłopaka (może jest młody i nie obeznany, dlatego pyta, wiec lepiej spokojnie odpowiedziec mimo śmiesznosci pytania, zeby czasami przez niewiedze nie mowił bajek wiec odpowiadam Na lini GKS Tychy - Górnik Zabrze jest kosa, podobnie jak lini GieKSa - GKS Tychy
Okropny dolores 3

Ajaciden-masz rację.Może trochę mnie poniosło,ale sam przyznasz,że niektóre pytania nie powinny się w tym temacie pojawić,a to było właśnie jedno z nich.
ostrykrokodylec

Mateoo pisze:Ile lat ma zgode GKS Tychy z Cracovią
Zgoda od: 1982
jms

Post autor: jms »

Będąc w Mielnie miałem okazje gadać z typkiem z Gwardii i powiedział mi tylko tyle że Cracovie bardziej szanują niż np. Lecha. Ale więcej niech napisze ktoś z GK.
ostrykrokodylec

Widujemy się wiadomo gdzie, nie ma żadnych układów itp. Oficjalnie nic nie łączy.
piknik.knet

Post autor: piknik.knet »

Okropny dolores 3 pisze:

nie spinaj sie tak na chłopaka i jak nie masz nic ciekawogo do powiedzenia to sie nie odzywaj bo nie zawsze było tak jak dziś ...pamiętam jak wczoraj zgode Tychów z Górnikiem a co do Ruch -Gks to w latach 70tych ci pierwsi tworzyli ruch kibicowski na Bukowej
Morginhio
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Morginhio »

piknik.knet pisze:
Okropny dolores 3 pisze:

nie spinaj sie tak na chłopaka i jak nie masz nic ciekawogo do powiedzenia to sie nie odzywaj bo nie zawsze było tak jak dziś ...pamiętam jak wczoraj zgode Tychów z Górnikiem a co do Ruch -Gks to w latach 70tych ci pierwsi tworzyli ruch kibicowski na Bukowej
no właśnie nie masz racji, jeśli już wskazać kibiców innego klubu którzy współtworzyli w początkowym okresie ruch kibicowski na Bukowej to byli to kibice Górnika Zabrze.
niktwazny

Post autor: niktwazny »

jms pisze:Będąc w Mielnie miałem okazje gadać z typkiem z Gwardii i powiedział mi tylko tyle że Cracovie bardziej szanują niż np. Lecha. Ale więcej niech napisze ktoś z GK.
Typek mógł się wypowiedzieć we własnym imieniu.Gwardii nie łączy nic zarówno z Cracovią,jak i z Lechem,choć poprzez zgodę z Arką na pewno te dwa kluby są traktowane raczej z sympatią w naszym mieście.
Okropny dolores 3

piknik.knet pisze:
Okropny dolores 3 pisze:

Ty za to masz do powiedzenia bardzo ciekawy farmazon. Poza tym chłopak pytał o czasy OBECNE.
KSiak

Post autor: KSiak »

Chcialbym sie dowiedziec od kiedy do kiedy trwala zgoda Cracovii z Łódzkim Klubem Sportowym.Dziś widzialem u pewnego kolekcjonera szal łączony GKS Tychy&ŁKS&Cracovia i wygladal na nowiutki,a nie kojarze zeby w ostatnich kilku latach byla zgoda miedzy Cracovia a ŁKS-em.
Z gory dzieki za odpowiedz.I prosze o normalna odpowiedz a nie jakas napinke.
relikt

Post autor: relikt »

KSiak pisze:Chcialbym sie dowiedziec od kiedy do kiedy trwala zgoda Cracovii z Łódzkim Klubem Sportowym.Dziś widzialem u pewnego kolekcjonera szal łączony GKS Tychy&ŁKS&Cracovia i wygladal na nowiutki,a nie kojarze zeby w ostatnich kilku latach byla zgoda miedzy Cracovia a ŁKS-em.
Z gory dzieki za odpowiedz.I prosze o normalna odpowiedz a nie jakas napinke.
sam napisales ze widziales u kolekcjonera wiec nie dziwota ze jest nie zniszczony.... nie ma zgody jest kosa
Zablokowany