Niecodzienne sytuacje kibicowskie
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Niecodzienne sytuacje kibicowskie
Dokładnie hipokryzja na maksa, nikt z trzeźwo myślących fanatyków w kraju nie wierzył w "pojednanie" ekip z miast derbowych (Warszawa, Kraków itd.).
-
[link]Rodowity_Mazowszanin pisze:Dokładnie hipokryzja na maksa, nikt z trzeźwo myślących fanatyków w kraju nie wierzył w "pojednanie" ekip z miast derbowych (Warszawa, Kraków itd.).
policja wtedy podała do wiadomości że na stadionie było 40 tysięcy osób, na pewno pasuje do tematu
-
pojednanie bylo tylko na czas tej zaloby (wspolne msze i inne akcje), nikt przeciez nie zakladal, ze to bezie trwalo caly czas. to media chyba tylko tak zinterpretowaly i reszta krzywo myslacych.
boss gadal, ze po niedzieli nastapi poprawa, ale jak to bedzie to h** go jasny wie
-
Nigdy chyba w historii Polskiej piłki nożnej nie było takiej sytuacji. By kibice wrogiej drużyny, razem się pojednali. Jak przeglądałem fotki z tamtej akcji, to aż się nie chciało wierzyć że oglądam takie sceny :)
-
moze ktos rozwinac?EloFelo pisze: Masowe przerzucenie się osiedli w Krakowie na KSC.
Staliśmy na zewnątrz, kiedy nadbiegła chmara kiboli z okrzykiem "jeb... lewaków" - opowiada uczestnik koncertu.
zmarly pisze:Następnie padło pytanie do dobrych chłopaków, co tam teraz za impreza się odbywa? Odpowiedzieli: Ustawka z brudasami. Rzekliśmy: Dojedźcie ich.
-
A Co tutaj rozwijać ? Awanse Cracovii do 2 i 1 ligi spowodowały nagłe "zaminy" przynależności klubowej i tym samym osoby co kibicowali Wiśle zostali kibicami klubu z drugiej strony błoń. Stąd pochodzi hasło "wierność"jasiukatowice pisze:moze ktos rozwinac?EloFelo pisze: Masowe przerzucenie się osiedli w Krakowie na KSC.
[link]
-
za fanslask.plNajzłośliwszy z kibiców Śląska, czyli ja wpadłem na pomysł, że skoro Cracovia ma tak poważne kłopoty z dotarciem do oddalonego o 80 kilometrów Sosnowca na mecze swojej drużyny, że robią to w ilościach śladowych, więc możemy pomóc działaczom zapełnić Stadion Ludowy. I wziąć na mecz Cracovia - Śląsk [link] 2 tysiące biletów. Żeby nie podejrzewali podstępu - bez możliwości zwrotu. Spokojnie byśmy wykorzystali całą pulę. Jeszcze by się bractwo o te wejściówki kłóciło.
Problem polegał na tym, że Cracovia ma zgodę na organizację meczu bez udziału sympatyków gości. Zatem chcąc przyjąć nasz projekt musiałaby zrezygnować z udziału tych kilku swoich sympatyków, dla których wyjazd 80 kilometrów nie jest aż takim wielkim problemem.
Propozycja została zgłoszona Cracovii (klubowi). Działacze najprawdopodobniej skonfrontowali nasze zamiary z własnymi kibicami i ostatecznie z realizacji wrocławskiego pomysłu zrezygnowano.
-
Piekna napinka ze strony Slaska ;) Dziwne ze u siebie nawet nie moga stadionu zapelnic a martwia sie o innych...super baloo pisze:za fanslask.plNajzłośliwszy z kibiców Śląska, czyli ja wpadłem na pomysł, że skoro Cracovia ma tak poważne kłopoty z dotarciem do oddalonego o 80 kilometrów Sosnowca na mecze swojej drużyny, że robią to w ilościach śladowych, więc możemy pomóc działaczom zapełnić Stadion Ludowy. I wziąć na mecz Cracovia - Śląsk 2 tysiące biletów. Żeby nie podejrzewali podstępu - bez możliwości zwrotu. Spokojnie byśmy wykorzystali całą pulę. Jeszcze by się bractwo o te wejściówki kłóciło.
Problem polegał na tym, że Cracovia ma zgodę na organizację meczu bez udziału sympatyków gości. Zatem chcąc przyjąć nasz projekt musiałaby zrezygnować z udziału tych kilku swoich sympatyków, dla których wyjazd 80 kilometrów nie jest aż takim wielkim problemem.
Propozycja została zgłoszona Cracovii (klubowi). Działacze najprawdopodobniej skonfrontowali nasze zamiary z własnymi kibicami i ostatecznie z realizacji wrocławskiego pomysłu zrezygnowano.
-
wiec zrezygnowali z chodzenia na wielka wisle mistrza polski itp i przeszli na CRACOVIE hmm....jakos to dziwne bo wychodzi na to ze wierni sa kibice pasow ktorzy nie przezucaja sie na wisle__DarkLG__ pisze:A Co tutaj rozwijać ? Awanse Cracovii do 2 i 1 ligi spowodowały nagłe "zaminy" przynależności klubowej i tym samym osoby co kibicowali Wiśle zostali kibicami klubu z drugiej strony błoń. Stąd pochodzi hasło "wierność"jasiukatowice pisze:moze ktos rozwinac?EloFelo pisze: Masowe przerzucenie się osiedli w Krakowie na KSC.
ban / _mk_
-
Wisła cały czas była mocna a do Cracovii wszedł sponsor i nagle w 3 lidze z 500 osób się zrobiła kilka tysięcy nawet do kilkunastu (nie wiem jaki był rekord)
Przypominam że równie mocno co Wisła ucierpiał Hutnik. Nie wiem czemu się to pomija... Od nas niestety też sporo osób się przerzuciło bo modne było pojawienie sie poza Wisłą drugiego klubu mocnego klubu - Anty Wisły.
Moda jednak się skończyła i zobaczymy co będzie się działo dalej.
Przypominam że równie mocno co Wisła ucierpiał Hutnik. Nie wiem czemu się to pomija... Od nas niestety też sporo osób się przerzuciło bo modne było pojawienie sie poza Wisłą drugiego klubu mocnego klubu - Anty Wisły.
Moda jednak się skończyła i zobaczymy co będzie się działo dalej.
-
Neo,Tyca... nawet najważniejsze postacie w waszych szeregach to przerzuty
-
No patrzcie ... moderator a pisze głupoty :)__DarkLG__ pisze:A Co tutaj rozwijać ? Awanse Cracovii do 2 i 1 ligi spowodowały nagłe "zaminy" przynależności klubowej i tym samym osoby co kibicowali Wiśle zostali kibicami klubu z drugiej strony błoń. Stąd pochodzi hasło "wierność"jasiukatowice pisze:moze ktos rozwinac?EloFelo pisze: Masowe przerzucenie się osiedli w Krakowie na KSC.
Był sezon na Cracovii w 3 lidze, ze nie raz był cały stadion. W tym czasie Wisła miała MP. Dalej tak twierdzisz?
A przerzucanie jak najbardziej specyficzne. Dobrze, że Wisła w porę to ogarnęła, bo jednak Kraków ciągle mi się kojarzy z przewagą Wisły.
O co chodzi z tym tekstem Goebbelsa Zielińskiego? Co w tym tekście takiego specyficznego?
-
Cóż za propaganda. Było kilka sezonów że chodziliście w 300 osób na mecze a gdy przyszedł Comarch i walczyliście o awans to na meczu o wszystko z Koroną było 10000 w tym pewnie połowa przerzuty.
Na szczęście już chyba wszystko wraca do normy, większości waszych kibicowanie się znudziło a młode pokolenie to miażdżąca przewaga Wisły
Na szczęście już chyba wszystko wraca do normy, większości waszych kibicowanie się znudziło a młode pokolenie to miażdżąca przewaga Wisły
-
Raczej chodziło o coś innego niż wyniki sportowe:). Podobno 3/4 złodziejskiego Krakowa było za Cracovią, a małolaty przerzucały się bo mieli protekcje chłopaków z miasta. Nawet niektóre ważne osoby na Wiśle zmieniły wiarę, ale to przez dojeżdżanie ich. Ot cała tajemnica (żeby ktoś się nie rzucał to napisałem to w sporym uproszczeniu).

Kolumbijski katar, zamiast burackiej fety
-
Waląc w ten deseń to można dodac rowerowy wyjazd Rakowa parę lat temu chyba na Lot Konopiska w liczbie sięgającej kilkaset ...rowerów.FCG pisze:dodam że wracając z Łęcznej zahaczył mecz Amika-Pogoń we Wronkach całą drogę w obie strony pokonał w koszulce Pogoni a poza tym był z Gryfic ode mnie z miasta :)ZgreddyBoy pisze:Kibic Pogoni, który pojechał rowerem na wyjazd do Łęcznej.
Pierwsza komunia, drugie śniadanie, trzecia rzeczpospolita
-
o zmarłych nalezy mowic dobrze ... albo wcale to po 1. co do 2. przypadku .... jak nie masz dowodów to nie oskarzaj nikogoflinston91 pisze:Neo,Tyca... nawet najważniejsze postacie w waszych szeregach to przerzuty

-
Wpisy w tym temacie to jedno wielkie nieporozumienie .Ktos kpi z Cracovii ,a ja ogladajac wizualnie ta ekipe mam troszke inne zdanie , natomiast mam jedno pytanie co do hasla wierność: Jak to jest ,że Wisła wypomina Cracovii przerzutów , a nagle obwieszcza ,że Kraków jest ich.Bez zbednej spinki nie mam nic wspólnego z w/w ekipami.
Gdy już będziesz starym dziadem nie zapomnij o tym ,że.........
-
A pogrzeb Przemka Czai w Słupsku?Ins pisze:Nigdy chyba w historii Polskiej piłki nożnej nie było takiej sytuacji. By kibice wrogiej drużyny, razem się pojednali. Jak przeglądałem fotki z tamtej akcji, to aż się nie chciało wierzyć że oglądam takie sceny :)
-
ponadto chyba Lech zostal ostrzelany z pistoletu? nie wiem czy dobrze kojarze...Mondeo pisze:To wtedy co padła zgoda Lecha z Polonią?I część Polonii została obita w pociągu?
https://imprezymasowe.eu - blog o prawnych aspektach imprez masowych
-
nie w temacie ale to nie Stalowka strzelala do Lecha ?pijzemna pisze:ponadto chyba Lech zostal ostrzelany z pistoletu? nie wiem czy dobrze kojarze...Mondeo pisze:To wtedy co padła zgoda Lecha z Polonią?I część Polonii została obita w pociągu?

-
po wydarzeniach w styczniu '98 przybiliśmy układ z Czarnymi Słupsk, to też dość niecodzienna sytuacja.ffp pisze:A pogrzeb Przemka Czai w Słupsku?Ins pisze:Nigdy chyba w historii Polskiej piłki nożnej nie było takiej sytuacji. By kibice wrogiej drużyny, razem się pojednali. Jak przeglądałem fotki z tamtej akcji, to aż się nie chciało wierzyć że oglądam takie sceny :)

-
__DarkLG__ pisze:A Co tutaj rozwijać ? Awanse Cracovii do 2 i 1 ligi spowodowały nagłe "zaminy" przynależności klubowej i tym samym osoby co kibicowali Wiśle zostali kibicami klubu z drugiej strony błoń. Stąd pochodzi hasło "wierność"jasiukatowice pisze:moze ktos rozwinac?EloFelo pisze: Masowe przerzucenie się osiedli w Krakowie na KSC.
wbijasz kij w mrowisko
a czemu? to proste, bo opowiadasz po prostu farmazony.
-
Z tego co wiem do zmiana klubu zawsze była nie z własnej woli a nie że ktoś nagle tak sobie chciał;)
-
- Major
-
1925 pisze:nie w temacie ale to nie Stalowka strzelala do Lecha ?pijzemna pisze:ponadto chyba Lech zostal ostrzelany z pistoletu? nie wiem czy dobrze kojarze...Mondeo pisze:To wtedy co padła zgoda Lecha z Polonią?I część Polonii została obita w pociągu?
moze ktos rozwinac bo ja nie kojarze %-)
[link] <--WYGRANA
-
Dobrze.pijzemna pisze:ponadto chyba Lech zostal ostrzelany z pistoletu? nie wiem czy dobrze kojarze...Mondeo pisze:To wtedy co padła zgoda Lecha z Polonią?I część Polonii została obita w pociągu?
Nie, to nie Stalówka.1925 pisze:nie w temacie ale to nie Stalowka strzelala do Lecha ?
-
- Moderator
chyba Ruch Chorzów do pociągu którym wracali Lechici.
-
-
Ins pisze:Nigdy chyba w historii Polskiej piłki nożnej nie było takiej sytuacji. By kibice wrogiej drużyny, razem się pojednali. Jak przeglądałem fotki z tamtej akcji, to aż się nie chciało wierzyć że oglądam takie sceny :)
http://www.youtube.com/watch?v=Eh818AYWcIQ
Żaba pisze:Tak byli, grali w makao z Niemcami.Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?
-
-
rozpierdala mnie fragment od 0:48 do do 1:10.dmn pisze:Ins pisze:Nigdy chyba w historii Polskiej piłki nożnej nie było takiej sytuacji. By kibice wrogiej drużyny, razem się pojednali. Jak przeglądałem fotki z tamtej akcji, to aż się nie chciało wierzyć że oglądam takie sceny :)
http://www.youtube.com/watch?v=Eh818AYWcIQ
-
I dobrze bo temat fajny i szkoda go rozmywać lecz.... czy aby przypadkiem Moderatorom/Adminom nie brakuje odrobiny obiektywizmu? Moim zdaniem osoba która jako pierwsza napisała o "przerzucaniu" oraz kolejni, którzy to podkręcili powinni otrzymać Bany... za użycie kłamstw (i ukrycie prawdy) w celach prowokacyjnych._mk_ pisze:za każdy następny post na temat Krakowa lecą bany
-
Myślę że nietypową sytuacją i specyficzną jest to co wydarzyło sie dziś podczas naszego wyjazdu w Wąbrzeźnie. Siedząc w klatce na tamtejszym stadionie mlyn miejscowych mamy na przeciwko siebie i dało zauważyć się tam ciekawą sytuację czyli jeden z gości miejscowych siedzących przy młynie rusza sam w młyn Unii i rozgania towarzystwo które uciekając przewraca sie samo o siebie sytuacja powtarza się trzykrotnie więc trochę śmiechu i okolicznych przyśpiewek na ten temat było, warte jest również odnotowania to że Unia podaje że w młynie było ich około 100 więc koleś który pogonił ich miał trochę przebitkę 100 do 1 nikt z 100miejscowych fanów nawet nie omieszkał sie przeciwstawić napastnikowi który krzyczał jeszcze przy tym Brodnica kocham was! itp:) humorystyczny akcent i myślę że zdecydowanie pasuje do tego tematu.
Brodnica FC Legia
-
Kiedyś w Gdańsku na hokeju chyba Cracovia z Arką dostała oklep.Przy tej okazji jeden z poszkodowanych dostał czapkę Lechii na pamiątkę,żeby zapamiętał od kogo wyłapał:)
-
Czytajac tego posta od razu mi sie przypomnial ten filmik hehehehehheeJakub pisze:Myślę że nietypową sytuacją i specyficzną jest to co wydarzyło sie dziś podczas naszego wyjazdu w Wąbrzeźnie. Siedząc w klatce na tamtejszym stadionie mlyn miejscowych mamy na przeciwko siebie i dało zauważyć się tam ciekawą sytuację czyli jeden z gości miejscowych siedzących przy młynie rusza sam w młyn Unii i rozgania towarzystwo które uciekając przewraca sie samo o siebie sytuacja powtarza się trzykrotnie więc trochę śmiechu i okolicznych przyśpiewek na ten temat było, warte jest również odnotowania to że Unia podaje że w młynie było ich około 100 więc koleś który pogonił ich miał trochę przebitkę 100 do 1 nikt z 100miejscowych fanów nawet nie omieszkał sie przeciwstawić napastnikowi który krzyczał jeszcze przy tym Brodnica kocham was! itp:) humorystyczny akcent i myślę że zdecydowanie pasuje do tego tematu.
tez niecodzienna spawa :D
http://www.youtube.com/watch?v=_hXgYAqCiq0
-
Myśle że dośc specyficzną sytuacją był pies, który mocno udzielał się kibicowsko bodajże na Ruchu.
-
Hmmm jako uczestnik czesci akcji w latach 90-tych po stronie Arki Gdynia, chcialbym sie dowiedziec jaki to był mecz chodzi o termin bo nie przypominam sobie tej sytuacji zebysmy tam wyłapali. Raczej Lechisci maja przykre wspomienia z meczy Stocznia-Cracovia.HSG pisze:Kiedyś w Gdańsku na hokeju chyba Cracovia z Arką dostała oklep.Przy tej okazji jeden z poszkodowanych dostał czapkę Lechii na pamiątkę,żeby zapamiętał od kogo wyłapał:)
[link]
-
Raczej niecodzienna
http://www.youtube.com/watch?v=YsW0uGpaZ08
-
Nie ma to jak łykać propagandę. Jeśli określeniem "mocno udzielał się kibicowsko" można uznać udział w zadymie z ŁKS gdzie brało udział od groma przypadkowych osób to gratuluje myślenia. Podczas takich akcji nie wiadomo kim jest osoba która staję z obok Ciebie. W ekipie na pewno nie było tego gościa,którego nikt nie kojarzył.Wilczy_Hak pisze:Myśle że dośc specyficzną sytuacją był pies, który mocno udzielał się kibicowsko bodajże na Ruchu.
chyba że chodzi Ci o inną drużynę.
-
Z całym szacunkiem,ale nie wystarczylo goscia odprowadzic na swoj sektor lub puscic wolno?,moze i soecyficzna sytuacja ale wg mnie troche chujowe zachowanie miejscowych,wpuszcza sie ekipy na swoje sektory,rozne rzcy sie robi,ale jak sie kogos juz zlapie trzeba go upokorzyc no nie?:]oxford00 pisze:Raczej niecodzienna